BAYERN – Α Ε Κ

Κοίτα τώρα να δεις παιχνίδι. Που εξετάζεις τα ατού των αντιπάλων, μπας και τα κάνεις δικά σου : Έχει ντέρμπυ την Κυριακή ο αντίπαλος, λες κι εσύ δεν έχεις. Έχει απουσίες ο αντίπαλος, λες κι εσύ είσαι, ακόμα και μ’ αυτούς που λείπουν, πλήρης. Τέσσερις παλιοί παίκτες του αντίπαλου, θέλουν να φάνε τον προπονητή αλλά ταυτόχρονα η Μπάγιερν είναι και πληγωμένη λόγω της πρόσφατης ισοπαλίας της. Άρα είναι μπερδεμένη, ενώ η ΑΕΚ είναι ξεκαθαρισμένη μην ξέροντας ούτε ανήμερα του αγώνα, με τί σύστημα να κατέβει. Οπότε το παιχνίδι χαρακτηρίζεται σαν ματς με αύριο. Σαν ματς χωρίς αύριο συνήθως,  ονομάζονται οι αγώνες που πρέπει πάσει θυσία να κερδίσεις.

Η ομάδα κατέβηκε σαν πέρσι περίπου. 5-4-1 – μην γελιέστε με την θέση του Μάνταλου -, δηλαδή φούλ άμυνα για την αποφυγή ενδεχόμενης συντριβής, με σύστημα αδούλευτο αλλά στηριζόμενο πάντα στο πιθανό κι επιθυμητό μπουλούκι στον άξονα, και κόντρα σε όσα είπε πάλι σήμερα ο αγαπητός Κώστας, που ήθελε την ομάδα να παίξει σαν την Αθήνα. Φυσικά ο προπονητής μας δεν τον άκουσε και του χάλασε την μανέστρα, αλλά κι αυτός τι να κάνει; Είπε την μαλακία για την ανερχόμενη δύναμη της Ευρώπης, και τώρα ψάχνει κι αυτός να σώσει την θέση του, ειδικά αν δεν πάρει τον Ατρόμητο.

To πρώτο μέρος ήταν μια έκπληξη. Η ΑΕΚ στάθηκε πολύ καλά σε όσο γήπεδο θεώρησε οτι της αντιστοιχεί, κι είχε μια αξιοθαύμαστη ψύχραιμη και με σοβαρή αλληλοκάλυψη, αμυντική λειτουργία. Φυσικά κι η Μπάγιερν ήταν ράθυμη, αλλά αυτό πουθενά δεν αλλοιώνει τα τρεξίματα της ομάδας μας. Η μπάλα κρατήθηκε μακριά από το τέρμα, ο ρυθμός πάγωσε όπου ήταν απαραίτητο, ενώ δειλά βγήκαν και κανά δυό αντεπιθέσεις που θα μπορούσαν να ήταν κι απειλητικές, αν τα δεδομένα ήταν άλλα. Όταν δεν έχεις οργανωτή και σέντερ φορ, τι να ψάξεις τώρα;

Να ψάξεις να βρεις από την μια, και να ψάξεις να γίνεις πιο ανταγωνιστικός μέσα στο γήπεδο όταν σου δίνεται μια καλή ευκαιρία. Με κατοχή μπάλας σχεδόν κομμένη και με μια λαμπρή εμφάνιση των περισσότερων αμυντικών. Άλεφ, Σιμόες και Λαμπρόπουλος στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, και θα μπορούσα να πω και το ίδιο για τον Τσόσιτς, αν δεν του είχε καταλογιστεί ένα ανύπαρκτο πέναλτυ. Όπως και να έχει αυτός το χρεώνεται. Όπως χρεωθήκαμε εμείς σαν θεατές, ένα πολύ κακό παιχνίδι, που η Μπάγιερν έδειχνε το κακό της φεγγάρι τελευταία, και η ΑΕΚ την αγωνία της να μην συντριβεί. Κι έχοντας πλέον και το άλλοθι οτι αδικήθηκε. Όχι οτι έπαιξε μπάλα δημιουργική, αλλά να μην τρελαθούμε κιόλας. Τέτοιο πέναλτυ σε αυτό το επίπεδο, μόνο στημένος το δίνει.

Στο δεύτερο μέρος, περίμενα να κινηθούμε λίγο παραπάνω. Άγχος δεν υπήρχε πλέον για κανέναν από τους δυό αντιπάλους και θα μπορούσε το θέαμα να ανεβεί λίγο. Και πράγματι ανέβηκε. Είδαμε κάτι πιο ενδιαφέρον από το πρώτο μέρος. Κύρια από τον αντίπαλο, αφού με αξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο, δεν θυμάμαι την ΑΕΚ να περνάει την σέντρα. Κι αν είμαι υπερβολικός, ας πω οτι δεν θυμάμαι καμία τελική, κανένα μακρινό σουτ, καμία σέντρα και καμία απόκρουση του Νοϊερ.

Όπως δεν θυμάμαι τι ακριβώς γύρευε στο γήπεδο ο Μάνταλος. Διότι σε όλη αυτήν την μαζική άμυνα του δεύτερου μέρους, όλοι είχαν έναν ρόλο. Μέχρι κι ο καημένος ο Πόνσε που του είπαν να παριστάνει τον σέντερ φορ, κι όχι μόνο σήμερα. Έτρεξε, πάλεψε, μόχθησε. Βοήθησε πολύ και περίμενε πολύ. Κάποιον να του δώσει μια πάσα. Δηλαδή τον αρχηγό του. Φευ. Το παιδί απλά δεν μπορεί. Όταν είσαι αδυναμία του εγγυητή, ίσως αυτός ο έρωτας σε καθηλώνει. Κάτι που δεν καθηλώνει βέβαια το χοιρογούρουνο, που αναζητά καινούργιες κορυφές, χωρίς να έχει πατήσει την πεδιάδα. Η χοληστερίνη παιδιά, δεν ακουμπάει μόνο τα καρδιακά αγγεία. Ίδια επίπτωση έχει και στα εγκεφαλικά.

Εν πάσει περιπτώσει, η ομάδα αμύνθηκε υπέρ βωμών κι εστιών. Διακρίθηκαν όλοι σε ένα απονεννοημένο τρέξιμο, πρόταξαν τα στήθη τους, ανέδειξαν τον Μπάρκα μοναδικό διασωθέντα στο δεύτερο μέρος, και κατώρθωσαν να φάνε μόνο ένα γκολ, και να αναγκάσουν την Μπάγιερν να κάνει ένα under, παρά τις δέκα τελικές που είχε. Χωρίς κάποιο κόπο εκ μέρους της. Φυσικά παραδέχομαι αυτά που θα διαβάσω αύριο : η ΑΕΚ γεμίζει εμπειρίες, που της φανούν πολύ χρήσιμες κάποτε. Στα αποδυτήρια, στις διηγήσεις των ηρωικών φιλάθλων που πήγαν σήμερα, στο ρεκόρ που πάμε να γράψουμε ίσως με μηδέν βαθμούς.

Φυσικά κι ο προπονητής προσπάθησε. Ο Μοράν που δεν υπολογιζόταν προ καιρού, έπαιξε στην διοργάνωση. Ο Μπογιέ ξαναέπαιξε δεξιά. Όταν βγήκε ο Μάνταλος, δεν κατάλαβα ποιός θα οργάνωνε το παιχνίδι, που λέει ο λόγος. Ένας λόγος πραγματικά θλιβερός για τους κανονικούς υποστηρικτές της ομάδας.  Μια θλιβερή ομάδα, ένα θλιβερό στήσιμο, και μια αστεία προσπάθεια αλα Μανόλο, να μην συντριβούμε και να δώσουμε τα εύσχημα σε κάτι δρομείς.

υγ. Πλέον ο Τσόσιτς – που είπα κάποια καλά λόγια – οφείλει να τιμωρηθεί με διακοπή συμβολαίου. Κι ο Ουζουνίδης, αν παραμείνει, οφείλει να στηριχτεί κάπως παραπάνω απο τους ουισκάκηδες παίκτες – ξέρουμε καλά ποιοί είναι αυτοί – και παράγοντες, που γλεντάνε μαζί τους κι έχουν γκρεμίσει κάθε έννοια ιεραρχίας εκεί μέσα.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

6 Responses to BAYERN – Α Ε Κ

  1. Ο/Η Αλεξης λέει:

    O Μπακασετας ειναι οντως τραυματιας ή συμβαινει τιποτα αλλο;
    Στην τελευταια παραγραφο ποιους εννοεις; Δεν ειμαστε ολοι γνωστες…αν μπορεις και αν ειναι σωστο(κατα την γνωμη σου) καλο θα ηταν να ξερουμε ολοι μας.
    Η γνωμη μου για τον Τσοσιτς ειναι οτι η διακοπη συμβολαιου ειναι υπερβολικη… συμαβαινει και στις πιο καλες οικογενειες αυτο…σαν την δικη μας.
    Καλη επιτυχια με την Χαλκηδονα την Κυριακη.

  2. Ο/Η bandog λέει:

    ο ουζουνιδης καλα κατεβασε την ομαδα και το βασικο ηταν πραγματικα να μη δωσουμε την ευκαιρια στην μπαγερν να πετυχει μια πολυποθητη για αυτην 5αρα.
    γιατι και η ψυχολογια μας για τη συνεχεια θα επεφτε και η γκρινια θα ανεβαβαζε ρυθμους και οι εγχωριοι εντιπαλοι θα επαιζαν επικοινωνιακο παιχνιδακι εμ δημοσιογραφικα φερεφωνα και διαδικτυακα τρολ.

    και η ομαδα σταθηκε καλα με αυτο το αμυντικογενες συστημα.
    οπως συνηθιζεται πλεον ομως φετος, η ομαδα δεχεται γκολ κοντρα στη ροη του αγωνα και γενικα στο σημειο που ειναι καλη στο χορτο.
    δεδχτηκαμε ενα γαυρικο γκολ και αυτο αλλαξε τα δεδομενα.

    η απογοητευση ομως ηρθε στο δευτερο ημιχρ0ονο που συνειδητοποιηγσαμε οτι το σχεδιο ηταν εξ αρχης απλα και μονο να μην φαμε 5αρα και οχι να ψαξουμε να βρουμε και κανα πορτοφολι.

    ακατονοητες αλλαγες, ακατανοητη οπισθοιχωρηση της ομαδας και ακατονητη η διαθεση να επιτεθει (θεωρητικα βασει αλλαγων) στο 80 και οταν το ματς ειχε κριθει…

    με εκνευριζει να βλεπω αυτον τον μανταλο με το ζορι μεσα στο γηπεδο , ειδικα σε ρολο που δεν του αρεσει και τον κανει να πληττει ο ιδιος και να εξοργιζει εμας.

    παντως οταν βλεπεις οτι η ομαδα ετρεξε 100 χιλιομετρα και ουτε μετρο λιγοτερο απο την πολυ πιο αθλητικη , εμπειρη και επιθετικη μπαγερν δεν μπορεις να εισαι απογοητευμενος ουτε και απο το τελικο σκορ να αναλογιστεις την χαοτικη διαφορα στην ποιοτηατ των ροστερ.

    αυτο που με εκνευρισε ηταν η ενεργεια του τσοσιτς εναντιον του χουλτ. ηταν μια στιγμη μικρης ομαδας που απαθανατησε η καμερα και πρεπει να προκαλει ντροπη σε προπονητη και διοικηση.

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Αλέξης : Φήμες λένε οτι βρέθηκε ντοπέ. Προσωπικά δεν το πιστεύω. Καλό θα ήταν να μην γράψω περαιτέρω. Αν δεν το κάνεις σε κάποιον αναπληρωματικό, τότε τα έχεις χάσει τα αποδυτήρια, που ούτως ή άλλως δεν είναι και τα καλύτερα.

  4. Ο/Η conpater λέει:

    Θα πω ,πως η ομαδα μου ψιλοαρεσε σημερα. Με βαση και ποιον εχεις αντιπαλο. Με τον Μανταλο δεν θα ασχοληθω. Δεν υπαρχει και λογος αλλωστε.Νομιζα πως δεν επαιζε. Θα ασχοληθω με τον Πονσε ομως,που το παλλικαρι δεν φοβηθηκε ουτε στιγμη να αναμετρηθει σωμα με σωμα,κεφαλι με κεφαλι.Και που αδικα περιμενε μια μπαλια της προκοπης για να φυγει στην ευθεια για γκολ,και γυρναγε στην σεντρα για να παρει μπαλα. Θα ασχοληθω και με τον Σιμοες που ξαναγινε Σιμοες,τουλαχιστον για σημερα οπως και με τον Λαμπροπουλο που εδειξε πολυ καλα σημαδια στο χορτο. Αχαρος ο ρολος του Αλεφ,τα καταφερε θα ελεγα καλα και εδειξε πως δεν σκαμπαζει απο βαρια ονοματα. Ο Μπαρκας,διευκολυνε την μεταγραφη του σημερα.Αυτα ολα σε προσωπικο επιπεδο,γιατι σαν συνολο ηταν αστα να πανε. Οταν ο ενας περπαταει και τις περισσοτερες φορες ΚΡΥΒΕΤΑΙ για να μην παρει μπαλα,που ειναι ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για να μοιραζει μπαλιες,ε τοτε μην περιμενουμε ουτε τελικες ,ουτε φασεις απο οργανωμενες επιθεσεις.
    Συμφωνα με τους νεους κανονισμους,ο Τσοσιτς κανει πεναλντυ. Τραβηγμενο μεν,αλλα το`δωσε. Το θεμα ειναι αν γινοταν αντιθετα η φαση ,θα το δινε ο γαμημενος η οχι ? Δεν εγινε,δεν θα το μαθουμε.
    Δευτερο δωρο απο τον AJAX σημερα,βεβαια ελειπε η κορδελα,αλλα οπως και να`χει ακομα διατηρεις ελπιδες για την τριτη θεση. Και το ΠΙΣΤΕΥΩ αυτο που λεω,με δεδομενο πως οι Γερμανοι δεν θα φερουν κανα Χ με τους Πορτογαλους . Γιατι κατι τετοια τα`χουν κανει στο παρελθον… Ειδωμεν…

  5. Ο/Η nnektarios λέει:

    @Steven

    Καλημέρα. Τι να γράψεις για το ΠΑΟ-ΑΕΚ εκ των υστέρων, ε? χαχα.

    Για το χθεσινό συμφωνούμε σχεδόν σε όλα. Στο 82′ και οι δύο ομάδες είχαν τρέξει 96χλμ περίπου, τρεξίματα είχαμε.

    Σε αυτό το σύστημα, σίγουρα ο Μπογέ θα ήταν πιο χρήσιμος από τον Μάνταλο και κατά τη γνώμη μου, ο Άλεφ ως κεντρικό χαφ, έχοντας πίσω του Σιμόες-Γαλανόπουλο, μιας και μόνο για να τρέχουν και να κόβουν είναι αυτοί οι δύο. Ο Άλεφ θα μπορούσε να προωθήσει τη μπάλα σε ΔΥΟ παίκτες μπροστα, όπου θα μπορούσε ο ένας να βρει στήριγμα στον άλλον, να μην είναι τόσο μόνος ο Πόνσε.

    Συνεχίζω να επιμένω, ο Οικονόμου σήμερα που μιλάμε, είναι καλύτερος του Τσιγκρίνσκι.

    Ο Μπάρκας πλέον είναι πιο κοντά σε μεταγραφή.

    Αυτό που χρήζει περαιτέρω ανάλυσης, είναι φυσικά το ΥΓ σου. Κατανοητό, δεν χρειάζονται ονόματα και διευθύνσεις, απλά δείχνει ότι ο Μελισσανίδης το έχει παρατήσει φέτος. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά αυτά τα φαινόμενα καθορίζονται από τον αρχηγό, τα αφήνει ή τα κόβει, βάζει τα όρια και οι υπόλοιποι ακολουθούν.

  6. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Πως το ειχε γραψει ο steven; καρπαζοεισπρακτορες της ευρωπης. Ε, αυτο ειναι η ΑΕΚ. Ετσι την ηθελε ο μεγιστανας, ετσι ειναι.
    1.η ΑΕΚ δεν ετρεχε, κυνηγαγε.
    2.ο πονσε ειναι αμπαλο κριαρι και φυσικα καμια σχεση το επιπεδο του με τον αραουχο.
    3. Ο μονος που βλεπετε σε αυτη την ΑΕΚ, εκτος του Μπαρκα ειναι ο Χουλτ.
    4. Αν ο γαλανοπουλος μπορει να κανει καλα 1 – 2 πραγματατα, οπως να μαρκαρει και να τρεξει λιγο την μπαλα. Αν βελτιωσει την πασα του (δυσκολο) και την θεση που περνει για να δεχτει πασα, ισως να παιξει στο μελλον να παιξει σε αρκετα καλο επιπεδο.
    5. Αυτο ειναι το επιπεδο μας, τι κανουμε που γεννηθηκαμε στην Ελλαδα και για καποιο λογο ο καθενας μας αγαπησε την ΑΕΚ; θα υποφερουμε.