Α Ε Κ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ενδιαφέρον παιχνίδι σήμερα. Είμαι σίγουρος οτι οι καρέκλες θα το ευχαριστηθούν. Εμείς από την άλλη, θα το δούμε από την τηλεόραση με την προσδοκία ενός καλού παιχνιδιού. Απέναντι σε μια πολύ σοβαρή και αξιόμαχη ομάδα, που πέρσι μας έκανε κηδείες, και στην σκιά των δηλώσεων Μελισσανίδη, που σάλπισε αντεπίθεση επίσημα. Κι άρα όλοι καρτερούμε ποδοσφαιρικές ομορφιές για την συνέχεια, που όμως έχουν σαν προϋπόθεση την νίκη σήμερα. Τα άλλα με τις εκθέσεις της αστυνομίας, και μέχρι να αλλάξει ο ΚΑΠ του χρόνου- αφού καμία εταιρεία δεν θέλει να αλλάξει τον κόσμο της – θα είναι επεισόδια προσεχώς.

Μπροστά λοιπόν σε εξήντα χιλιάδες παθιασμένες καρέκλες, η ομάδα κατέβηκε με 4-4-2 ή 4-4-1-1 αφού ο δεύτερος επιθετικός ήταν ο Μάνταλος, που άφησε έξω αυτόν που κάποιοι θεωρούν σέντερ φορ, και λέγεται Πόνσε. Φυσικά πάντα υπάρχει η ελπίδα να μπει αργότερα, αλλά χονδρικά η ενδεκάδα ήταν λογική. Με τον ένα εξτρέμ που έχουμε και με τα τρία δεκάρια για την οργάνωση.

Στο πρώτο ημιχρόνιο, είδαμε την ΑΕΚ να προσπαθεί να παίξει μπάλα οργανωμένα και τον Ατρόμητο σε μια μαζική άμυνα, που έψαχνε κάποια καλή αντεπίθεση. Το παιχνίδι είχε πολύ αργό ρυθμό, μια τρομερή συμφόρηση στον άξονα που μας θύμισε το παλιό μπουλούκι που παίζαμε στο σχολείο, και στην ουσία τον Ουζουνίδη να έχει εγκλωβιστεί στο σύστημα του Κάναντι.

Αν δεν ήταν ο προπονητής μας ο υπεύθυνος, τότε θα μπορούσαμε να  μιλήσουμε για την αριστερή μαςε πτέρυγα, που δεν προσέφερε τα αναμενόμενα. Τα πάντα γινόντουσαν από τον άξονα ή από την δεξιά πλευρά μας, κύρια με τον Μπακάκη. Η ομάδα όμως τακτικά, είχε υπομονή κι έψαχνε το ποδόσφαιρο κατοχής καθώς και την τελική ορθολογική λύση. Η οποία δεν ήρθε, αφού δυό φορές η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και άλλη μια ευκαιρία, χάθηκε.

Παράπονα για την προσπάθεια και το τρέξιμο, δεν μπορούμε να έχουμε. Λίγη φαντασία και λίγη τύχη παραπάνω μας έλειψε, ενώ πίσω δεν κινδυνέψαμε καθόλου. Η ομάδα μας έπαιξε σαν αφεντικό, πήρε εμφαντικά το κέντρο και την κατοχή της μπάλας, και κυνήγησε σε αυτό το τουρλουμπούκι το γκολ. Όπως κυνήγησε και την διαιτητική τριάδα, αφού από την αρχή υπήρχε ένας διάχυτος εκνευρισμός και μπόλικες διαμαρτυρίες.

Το δεύτερο ημιχρόνιο υποτίθεται οτι θα καλύτερο. Δυστυχώς τα πράματα γίνανε πολύ χειρότερα, τόσο για εμάς τους θεατές, όσο και για την ομάδα μας. Το θέαμα ήταν επιεικώς απαράδεκτο ως αναφορά τον ρυθμό αλλά και τις δημιουργικές προσπάθειες της ΑΕΚ. Ο αντίπαλος προπονητής εξουδετέρωσε πλήρως την δεξιά πτέρυγα μας, δηλαδή τον τρεχαλητό Μπακάκη, και πλέον ο εγκλωβισμός μας ήταν καθολικός.

Η διπλή ζώνη άμυνας του Ατρόμητου, και η άριστη αμυντική του λειτουργία μπλόκαρε τα πόδια αλλά και το μυαλό των παικτών μας. Σε κάθε επιθετική μας προσπάθεια, βγαίνανε δυό και τρεις παίκτες της αντιπάλου ομάδας πάνω σε κάθε δικό μας, και μοιραία είχαμε αρχίσει να συμβιβαζόμαστε με την μοίρα μας. Μια μοίρα που πήγε να αλλάξει σε μια επέλαση του Λιβάγια και σε ένα ακόμα δοκάρι από κεφαλιά του Μπακασέτα. Άλλες ευκαιρίες δεν θυμάμαι, όπως δεν θυμάμαι και κάποια απειλή πίσω.

Το θέμα όμως δεν είναι τι θυμάμαι εγώ, αλλά τι έγινε στο τέλος. Θες τυχαία, θες δουλεμένα, δεν νομίζω οτι απασχολεί κανέναν. Η ΑΕΚ έφαγε δυό γκολ, κι έχασε τα αυγά και τα καλάθια. Και μπορεί να ήταν το αφεντικό του αγώνα, αλλά η κατοχή της ήταν ανούσια, μαζί με την φλυαρία της στην δημιουργία. Διότι μπορεί ο Ατρόμητος να έπαιξε σαν το ποντίκι, αλλά σίγουρα και η κούραση μας φανερώθηκε στο τέλος, ενώ όσο πέρναγε και η ώρα, ο εκνευρισμός άρχισε να μπαίνει πολύ γερά στα πνευμόνια των αθλητών μας.

Ένας εκνευρισμός και μια κούραση, που προσπάθησε να τα διορθώσει ο προπονητής μας κάνοντας τρεις σωστές αλλαγές κι επαναφέροντας στην ουσία το κλασσικό στήσιμο μας. Όμως δεν προσέφεραν τίποτα αυτές ή μάλλον προσέφεραν την γνώση οτι η ΑΕΚ είναι εκτός πρωταθλήματος και με την βούλα, κι άρα δεν χρειάζονται κι άλλα πράματα για να θεωρηθεί αποτυχημένος ο Μελισσανίδης εφέτος, βάσει των δηλώσεων του. Αλλά έτσι είναι. Με πορδές δεν βάφονται αυγά.

Φυσικά, σύμφωνα με τις συμβουλές των εντεταλμένων για το disinformation μας, δηλαδή Δημάτους και λοιπούς μπαλαδοπατέρες, δεν θα απαξιώσουμε τίποτα, ούτε και θα ισοπεδώσουμε τους παίκτες. Εμείς απλά θα πούμε οτι λείπουν παίκτες προσωπικότητες, δυό χαφάρες, δυό εξτρέμ και φυσικά κι ένας σέντερ φορ. Δηλαδή θα πούμε αυτά που λέμε από το καλοκαίρι, όταν οι επαγγελματίες βλέπουν τεράστιο βάθος στο ρόστερ, βλέπουν τον Πόνσε σέντερ φορ και βλέπουν και τανκ τον Μπογιέ. Εμείς λοιπόν, που δεν τα βλέπαμε έτσι, είδαμε σήμερα τον Ατρόμητο να παίρνει μια δικαιότατη νίκη βάσει σχεδιασμένης τακτικής. Όπως είδαμε βέβαια και την βαθμολογία.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

36 Responses to Α Ε Κ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

  1. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβεν Καλησπερα.
    Λενε παιξανε αμυντικα οι αλλοι.Συγνωμη τι περιμενες να ερθουν να κανουν;Να παιξουνε ανοιχτα;
    Μπακασετας εκτος ρυθμου,μην τον αφηνεις μεσα τον εκθετεις.
    Την πατησαμε οπως με Βαζελο.Σου παιζουν φουλ αμυνα κλεινουν τους χωρους προς το κεντρο και αντιο ζωη.Σε κανουν και σου φαινονται οι ελλειψεις και το ανισοροπο ροστερ.
    Οι δηλωσεις Μαρινου με κανουν να πιστευω οτι η χαραμαδα στην πορτα που ελεγες Στηβ εχει γινει λεωφορος.
    Μια απλη απορια.Με τους παικτες που εχεις αυτο το συστημα ταιριαζει καλυτερα;
    Ρε αδερφε μην εισαι λιγο μονοκοματος οπως λεμε στο χωριο μου.
    Τελικα το περσινο πρωταθλημα μας φορτωσε περισσοτερο αγχος απο αυτο που μπορουμε να αντεξουμε;
    Δεν ειμαστε γαυροι να θελουμε παση θυσια το πρωταθλημα καθε χρονο.Αλλα υπαρχουν πολλοι τροποι να υποστεις μια ηττα.Μας εχουνε πονεσει τα ματακια μας και γεμισανε”τσιμπλες”
    Η μηπως η περσινη φυσουνα μας χαλασε τοσο πολλη;
    Οκ το εχουνε ταγμενο το πρωταθλημα αλλα τουλαχιστον κανε τους τη ζωη δυσκολη.
    Ο προεδρος ειναι ο μονος ανθρωπος που θα μπορουσε να φτιαξει το γηπεδο και να καθαρισει την παραγκα.Σε ευχαριστουμε για αυτο αλλα υπαρχει και μια ομαδα που οταν ηθελε λιγη βοηθεια δεν την ειχε.

  2. Ο/Η akis λέει:

    H τελευταία παράγραφος περιγράφει άψογα την ΑΕΚ 2018-2019. Να προσθέσουμε ότι θες και προπονητή, με σοβαρό επιτελείο πλάι του. Γιατί όταν στο 80% των φετινών σου αγώνων στο δεύτερο ημίχρονο είσαι μόνιμα χειρότερος από το πρώτο, ενώ δεν έχεις αντιδράσει σχεδόν σε κανένα παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκε ο αντίπαλος, ε τότε μάλλον κι αυτοί που βρίσκονται στον πάγκο δεν είναι ιδιαίτερων ικανοτήτων. Ας απολαύσουμε τώρα το boca-river το βράδυ και προσοχή γιατί φέτος το πρωτάθλημα δεν έχει play-offs όπως πρόπερσι με τους Τιμούρ και τους Μοράις…

  3. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    @steven

    Καλησπέρα. Δεν έχω δει το σημερινό παιχνίδι. Για εμσς η χρονιά δε φαίνεται να κρύβει συγκινήσεις. Θα ήθελα τη γνώμη σου για τον ουζουνιδης (αν μπορείς όχι μονολεκτικα)

    (μου φαίνεται ότι ο ουζουνιδης) διέλυσε και τα οποία καλά στοιχεία είχε η ομάδα με τον τρελό μανολο;

    Τίθεται θέμα προπονητή;

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πρωταθλητής Koreas : Έχω γράψει σχετικό κείμενο, πριν τα αποτελέσματα. Δεν νομίζω να τίθεται θέμα προπονητή όταν ολόκληρος Μελισσανίδης λέει οτι φταίει. Αν υπάρχει θέμα προπονητή, τότε φταίει αυτός κι όχι ο εγγυητής. Ο Ουζουνίδης καλά έχει δουλέψει με αυτό το υλικό που έχει. Δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, όταν έχει καεί η φλάντζα για να εισπραχτούν τα μύρια.

  5. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    @steven

    Δε γίνεται και να εισπραχθουν τα μύρια και να είμαστε στοιχείωδως καλοί;

    Αν σε ερμηνεύω σωστά το βασικό πρόβλημα της ομάδας είναι το στήσιμο, ο σχεδιασμός της;

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πρωταθλητής Koreas : Κι εγώ να σου απαντήσω χωρίς περιστροφές. Είναι η ΑΕΚ μεγαλύτερη προτεραιότητα για τον μελισσανίδη από τον οπαπ; Οπότε επειδή ξέρω το μυαλό του, γιατί να μην γράψω εκείνο το κείμενο για τον επόμενο πρωταθλητή; Επειδή βγήκε και είπε τρίχες; Μόνο εμείς βλέπουμε οτι η ομάδα υστερεί; Εκείνος δεν ξέρει μπάλα; Εμείς ρίξαμε το budget για το προπονητικό τημ; Εμείς σχεδιάσαμε τις μεταγραφές; Λες να μην ήξερε τι έκανε ή να μην ξέρει τι βλέπει; Ή μήπως δεν ξέρει οτι ο κόσμος είναι μαλάκας και κάνει ρεκόρ εισιτηρίων αντί να κάνει συνειδητή και πολιτισμένη αποχή;

  7. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    @steven

    Δεν αμφισβητω αυτά που λες, αλλά έχω την ταπεινή γνώμη ότι η έκρηξη δεν είναι ελεγχόμενη. Άλλωστε μπορεί ο μελ να είναι δυνατός παρασκηνιακα, μπορεί να έχει και μεγάλο πορτοφόλι, για εμένα δεν είναι και καμιά αυθεντια. Σου το έχω ξαναπεί όλοι αυτοί από το άστρο και την ικανότητα του ντουσκο γίνανε παράγοντες.

    Διαισθανομαι ότι τα προβλήματα της ομάδας είναι πολύ βαθύτερα. Την είδα από κοντά στο Μόναχο και η ομάδα ήταν για λυπηση. Φαντάσου ότι οι βαυαροι πανηγυρίζαν υποτονικα τα γκολ τους. Ήταν μια ομάδα που είχε κατέβει για το 0 στην επίθεση, όπως και σήμερα όπως και με το βαζελα , όπως και με τον παοκ, όπως και με τον Αγιαξ, όπως και με το γαυρο. Και ρωτάω εγώ καλοπιστα ομάδα της εξαδας του ελληνικού πρωταθληματος ποτέ θα κερδίσεις;

    Και φεύγοντας από το αγωνιστικό για να σου δείξω το μέγεθος του προβλήματος, ρωτάω και πάλι καλοπιστα, ο τσοσιτς σήμερα γιατί έπαιξε; τον επιβραβευασαμε για τη συμπεριφορά του; δεν υπάρχει ομάδα πραγματικά. από τον προεδρα μέχρι το βοηθό προπονητή ο οποίος δε ξέρουμε και πως λέγεται, είναι ελληνικής ή αλλοδαπης προέλευσης;

    ψοφιμια όλοι τους σου λέω… (συμπεριλαμβάνεται και ο προεδρας)

    Ps. Ο κοσμάκης για εμένα είναι συνεπής για άλλη μια φορά και φέτος. Μαλακας ή όχι μη του χρεώνουμε πάλι λάθοι άλλων.

  8. Ο/Η spyros kilkis λέει:

    ο μελισσανιδης κυριοι δεν εβαλε ποτε λεφτα στην ΑΕΚ ουτε ειναι διατεθειμενος να βαλει φραγκο.ενας απλος διαχειριστης ειναι που τα μοναδικα λεφτα που εχει βαλει ειναι αυτα τα 15 μυρια για το γηπεδο.το ειπε και μονος του αλλωστε στην συνεντευξη με τους επαγγελματιες δημοσιογραφους.μεχρι να γινει το γηπεδο και να ερθει ενας επενδυτης στην ομαδα τα ιδια θα λεμε!
    μην χολοσκατε για τον μαρινο ειναι πολυ καλυτερος απο το χιμενεθ,μην χολοσκατε τζαμπα για παικτες ολα απο τα χερια του μελισσανιδη περνανε!δε φταιει κανενας ματιασεβιτς,κανενας λυμπεροπουλος!
    αυτοι ειμαστε αυτους εχουμε.
    οσο σε αυτο που γραφει ο στιβεν για τον οπαπ μηπως μπορεις να γινει λιγο πιο συγκεκριμενος?

  9. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Άλλη μια σφαλιάρα απο την πραγματικότητα.
    Η χρονιά για την ΑΕΚ τελείωσε στις 31 Αυγούστου που προκρίθηκε στους ομιλους και πήρε το χρήμα.
    Αυτή η νοοτροπία της διοικησης πέρασε στο ρόστερ το οποίο παίζει χειρότερα σε κάθε παιχνίδι.
    Ξεγελαστήκαμε κάπως με το διπλό στην Τρίπολη όπου πέρυσι είχαμε χάσει, και πολλοί πίστεψαν πως με το περσινό υλικό η ομάδα θα παίξει καλύτερη μπαλα και θα παίρνει νίκες πιο αεράτα.
    Οσο άντεξαν να τρέχουν κάτι έδειξαν. Χτες το 40% του χρόνου ξοδεύτηκε στις αγαπημένες τους πάσες προς τα πίσω.
    Ο Σιμόες μετά το ματς με τη Μπάγερν καμάρωνε στο facebook επειδή λέει είχε 92% σωστές πάσες. Ποιός? ο Σιμόες που δίνει τη μπαλα μόνο πίσω.
    Δηλαδή και μένα αν με ρίξεις στο γήπεδο και δίνω τη μπάλα πίσω που δεν υπάρχουν αντίπαλοι παίκτες, ούτε γω θα κάνω λάθη.
    Δηλαδή μας τρολάρουν κιόλας οι φούφουτοι, κατάλαβες..
    Ο προπονητής έχει χάσει τα αποδυτήρια (αν τα είχε κερδίσει ποτέ after all) και πλέον η ομάδα έχει γίνει ενα μπουλούκι υπέρβαρων βαριεστημένων παλαίμαχων.
    Πολλά νευράκια χωρίς λόγο, τσακωμοί εν ωρα αγώνα αλλά απο μπάλα τίποτα.
    Ο άλλος ο Λιβάια μετρούσε τα βήματα για το τείχος, πήρε κίτρινη και ζητούσε αλλαγή..
    Προπονητής δεν υπάρχει. Δεν τον βλέπουν καν.
    Και αυτός όμως σε κάθε ευκαιρία τους βγάζει στη σέντρα.
    Ο άλλος ήταν μαλαγανας δημοσιοσχετίστας και είχε ολο το ρόστερ μαζί του.
    Εδω το γλυκό ξίνισε νωρίς.
    Το αγωνιστικό μπορεί κάποια στιγμή να βελτιωθεί. Αλλά όταν χάνεις τα αποδυτήρια είσαι για να φεύγεις.

  10. Ο/Η nnektarios λέει:

    @Steven
    1. Δηλαδή η κάθε Αγγλική ομάδα, είναι προτεραιότητα για τον ιδιοκτήτη της έναντι των επιχειρήσεων του;
    2. Η ΑΕΚ υστερεί απέναντι στον ΠΑΟΚ ας πούμε; Ή μήπως σήμερα απέναντι στην Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης που πέρασε τη σέντρα 3 φορές;
    3. Για ποιο λόγο να κάνουμε αποχή; Αν ήταν έτσι, τα τελευταία 30 χρόνια, πόσες φορές έπρεπε να πηγαίνουμε στο γήπεδο;

    Όσο για τη φετινή ΑΕΚ, δεν έχει την περσινή συνοχή, το δέσιμο και σίγουρα μετά το 60’ πέφτει. Επίσης, μάλλον ο προπονητής δεν εμπνέει κάποιους παίκτες. Σε κάθε περίπτωση, προσπαθήσαμε φιλότιμα να ΜΗΝ διεκδικήσουμε το πρωταθλημα.

    Αφού λοιπόν ξέρουμε τον ΦΤΑΙΧΤΗ, σύμφωνα με τη δίκη του παραδοχή, είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε στην ΠΡΑΞΗ την αναγνώριση της ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ του…ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ!

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς πρωταθλητής Koreas : Aδερφέ μου, υπάρχει ένα σοαβαρότατο λάθος στην πρώτη παράγραφο : Ντούσκο δεν υπάρχει. Εκτός αν πιστεύεις οτι η Βίσυυ έκανε τον Καρβέλα. Ο Μελισσανίδης είναι τεράστιος παράγων, χρόνια πριν ο Ντούσκο πει μαμά. Και μιλάμε για Νίκαια, δεν μιλάμε για τίποτα λεωφόρους. Άστο αυτό.
    Στην δεύτερη παράγραφο, δεν μπορώ να διαφωνήσω. Όμως συζητάς πάντα για μια ελληνική ομάδα, χωρίς τίποτα. Όπως είναι τα πάντα στην χώρα. Δες ας πούμε την αλογοτροφή. Για πλάκα τους έχει όλους. Για τον Τσόσιτς τα είπα προχθές. Γιατί έπαιξε; Πού να ξέρω; Ξέρω γιατί παίζει ο Μάνταλος; Τώρα ο βοηθός λέγεται Κόλα, και πριν μερικά χρόνια τον είχαν συλλάβει για βαποράκι ναρκωτικών.
    Υγ. Δεν χρεώνω τίποτα στον κόσμο, αλλά μην μου πεις οτι έχει και συνείδηση.

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς spyros kilkis : Τι πιο συγκεκριμένο να γράψω; η ΑΕΚ δεν συμμςετέχει στο στοίχημα, να μην αυξηθεί ο τζόγος λίγο στην βόρεια Ελλάδα;

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Δεν είναι προτεραιότητα μεν, αλλά την θέλει επιτυχημένη δε, για να συμπληρώνει κι άλλο το εισόδημα του. Εγώ ας πούμε, αν κάνω και μια δεύτερη εταιρεία, δεν την έχω για να την έχω, αλλά την θέλω κι αυτήν κερδοφόρα.
    2. Μην γελιέσαι από τις λεπτομέρειες. Σου πήρανε τα σώβρακα και οι δύο. Αν είχες κερδίσει την Μπάγιερν κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα μίλαγες για πολύ σοβαρό στήσιμο κι άψογο κοουτσάρισμα. Είχες όλο το γήπεδο και δεν ήξερες τι να κάνεις. Ή μάλλον ήξερες, αλλά δεν είχες τους παίκτες. Ή μάλλον είχες. Τον Μάνταλο και τον Πόνσε, που δεν είναι σέντερ φορ.
    3. Μην κάνεις αποχή. Εγώ την γνώμη μου είπα. Τα τελευταία 30 χρόνια; Άπειρες φορές, που η ομάδα δεν είχε λεφτά, που η ομάδα έκανε αγώνα για να σωθεί, που η ομάδα προσπαθούσε με τα ψέμματα. Φέτος με τα 30 μύρια, δεν έχεις λόγο να κάνεις αποχή; Σοβαρολογείς;
    Ναι περίμενε να σου ζητήσει και συγνώμη ο Τσοχατζόπουλος, που βλέπει πολιτικές διώξεις πίσω από την φυλακή.

  14. Ο/Η akis λέει:

    Steven, έγραψες τις προάλλες ότι κατά τη γνώμη σου η ομάδα δεν φαίνεται να διεκδικεί πρωτάθλημα. Θεωρείς ότι είναι επιλογή της ιδιοκτησίας και ως πότε βλέπεις να συνεχίζεται αυτή η πολιτική?

  15. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς akis : Δεν φαίνεται ικανή η ομάδα να διεκδικήσει. Μια ομάδα που πρέπει να τρέχει και σε champions league με αυτό το κοντό και χιλιοταλαιπωρημένο ρόστερ και με αυτό, που δεν έχει ποιότητα σε παραπάνω επίπεδο. Φυσικά και είναι επιλογή της ιδιοκτησίας, οπότε από του χρόνου βλέπουμε.

  16. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    OK. Κάπου εδώ εμπεδώσαμε ότι, όπως λεν όλοι εδώ, η χρονιά τελείωσε το βράδυ με τη Βίντι. Το φωνάζει και ο εγγυητής, ποτέ δεν το έκρυψε τελικά.
    Νομίζω ότι πιο καλό θα μας κάνει το καλό εισητήριο του Γιουρόπα για του χρόνου, ας πάρουμε και κάνα βαθμό φέτος στο τσουλου να έχουμε να λέμε (και ίσως και καλύτερη κλήρωση στα προκριματικά του). Φυσικά πρέπει να πάρουμε το κύπελλο ή έστω να βγούμε τρίτοι…έτσι όπως το πάμε και μας πάει (έλεος με τα δοκάρια)…
    Πάντως φέτος έχουμε κερδίσει μόνο 2/10 σοβαρά παιχνίδια (Βίντι έξω, Σέλτικ μέσα), έχουμε μισογυρίσει άλλα 2 (τα 1-1 με Σέλτικ, γαυριέλα). Η έλλειψη φυσικής κατάστασης και εναλλακτικού σχεδίου είναι καταφανής. Και όταν παίζουμε με καμιά ψυχωμένη και κωλοπετσωμένη ομάδα (δες Βίντι, Σέλτικ, Ατρόμητο, βαζέλα), μπατάρει το γήπεδο και τάζουμε φανουρόπιτες να τα πιανει ο μπάρκας. Φυσικά δεν λέω να διώξουμε από τώρα τον Ουζουνίδη, αλλά δεν έχει δείξει τίποτα για αν μείνει και του χρόνου μέχρι εδώ. ΟΚ, μας πέρασε ομίλους…κι τι άλλο? Πασχίζουμε για γιουρόπα για του χρόνου.

    Ας μοσχοπουλήσει 3-4 (Μπάρκας 1ος κα καλύτερος) να βγουν μαζί με τα φετεινά έσοδα του τσουλου τα μπετά και το επόμενο καλοκαίρι ξαναξεκιναμε από το 0 και όπου μας βγάλει. Αυτή ήταν η στρατηγική του εγγυητή εξ αρχής, ας μη χαλιώμαστε ασκόπως.

  17. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Γιώργης ο γαρατζέος : Μα δεν χαλιόμαστε. Μια χαρά είμαστε και περιμένουμε το γήπεδο. Ήδη τα καινούργια βίντεο για το πώς πέφτουν τα μπετά, σου κόβουν την ανάσα. Αναρωτιέμαι μάλιστα γιατί δεν έχουν βγει διαρκείας για να βλέπουμε τις μπουλντόζες ή τίποτα εργάτες που κωλυσιεργούν επειδή δεν είναι Αεκτζήδες. Να τους πιάσει η οργάνωση να τους ραπίσει κι αυτούς.

  18. Ο/Η Πισσα και πουπουλα λέει:

    Για ολα φταιει ο Ασλανιδης που δεν εκανε μεταγραφες. Ντροπη.

  19. Ο/Η spyros kilkis λέει:

    σημερα ο μεγαλος εφυγε στο 0-1.
    στιγμα και σημεια του δεν αφησε σε ανθρωπους της ομαδας τουλαχιστον μεχρι τωρα.
    εχω την εντυπωση οτι βρισκομαστε σε πολυ κομβικο σημειο μετα την δηλωση περι αποτυχιας.

  20. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    @προσφυγακι…μιλάμε για ΕΜΠ-ιστικη ομόνοια εδώ, οι 2 τελευταίες προτάσεις στις προηγούμενες αναρτήσεις μας είναι καρμπόν…
    Να ανοίξω λίγο την κουβέντα, κι ας είναι Νοέμβρης (και να έχουμε και κάτι ακόμα να επανέλθουμε το καλοκαίρι που θα τα ξαναλέμε)?
    Λοιπόν, νομίζω ότι -και ο εγγυητής το βλέπει- τελικά η ομάδα πέρυσι έκλεισε τον κύκλο του “ερχόμαστε” – άνοιξε από τη Γ’ με τις Τριγλίες και έκλεισε με το ανοιχτό πούλμαν από τη Ριζούπολη στα Φιλαδέλφεια. Με τον καλύτερο τρόπο, ας μην αυτομαστιγωνόμαστε άλλο για τη μαλακία του ΠΑΟΚ, ας προσέχανε, στο κάτω κάτω για να πάρεις το πρωτάθλημα, πρέπει να το χάσουνε ΚΑΙ οι 15 άλλοι στην κατηγορία!.
    Το παραδέχτηκε ότι δεν το περίμενε τόσο νωρίς, αλλά όταν μας ήρθε η ευκαιρία, την αρπάξαμε.
    Φέτος ούτε ήθελε, ούτε μπορούσε πιθανώς (δες πως όλα τα άστρα είναι φέτος ευθυγραμμισμένα για να το πάρει ο τσετσένος, ενώ χτίζουμε και γήπεδο με τρομερά κόστη) να ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ τον κύκλο αυτό.

    Δες μη ανανέωση κομβικών παικτών από πέρυσι (ειδικά ο Σιμόες!), μη επένδυση σε παίκτες 1ης γραμμής (και πάλι 3 δανεικοί που με το ζόρι Άλεφ βλέπω να κρατάει), τη φτήνια του προπονητικού και τεχνικού τημ, το σπρώξιμο ΟΛΩΝ των μεταπωλήσιμων περιουσιακών στοιχείων στη βιτρίνα μπας και τα πάρει κανείς μονόφθαλμος (ίσως και καλύτερα).

    Φαίνεται ότι και αυτοί όμως το νοιώθουν αυτό το κλείσιμο κύκλου, δες το σαν κάρμα. Αναφέρομαι ειδικά στους Έλληνες παίκτες και το Σιμόες που δημιούργησαν τον κορμό από τη Β’ Εθνική: Μάνταλος, Μπακασέτας, Μπακάκης. Ο Τσίγκρι πια φαίνεται να έχει φτάσει στο τέρμα της διαδρομής, ο Λιβάγια βαριέται και μανουριάζει, ο Τσόσιτς μετά τον τραυματισμό ακόμα να επανέλθει. ΟΛΟΙ τους, τι παραπάνω μπορούσαν να ελπίζουν στην καριέρα τους από το περυσινό? Αυτό το παραπάνω ήρθε φέτος με 0 βαθμούς και 10 γκολ παθητικό…πάντως 2ο σερί πρωτάθλημα δεν ήταν (και σίγουρα η μασχάλη μας χώραγε μόνο το καρπούζι του τσουλου). Η αγωνιστική καθίζηση μετά το 60 ή όταν στραβώνουν τα παιχνίδια είναι πρωτίστως θέμα διάθεσης και ψυχολογίας και δευτερευόντως φυσικής κατάστασης για μένα.

    Εγώ νομίζω, λοιπόν, ότι φέτος ο κύκλος της ΑΕΚ 2013 έχει πια κλείσει και ποτέ δεν είχαμε κάτι να περιμένουμε για αυτή τη σεζόν παραπάνω από αυτά που βλέπουμε στο χόρτο. Το λέω και σε ομαδικό, και σε διοικητικό και σε ατομικό επίπεδο για τους παίκτες.

    Πρόβλεψη μου είναι ότι το καλοκαίρι θα φύγουν καμιά 10ρια βασικότατοι παίκτες και…πάμε για το νέο κύκλο. Δε βλέπω Ουζουνίδη να μένει και αυτός ένα φτηνό ποντάρισμα (αφού μας λες και πόσο ο ΟΠΑΠ είναι στο κέντρο της σκέψης του) είναι που δε βγάζει προστιθέμενη αξία. Εδώ που τα λέμε πως να εμπνεύσει τους παίκτες όταν οι ίδιοι είναι χορτασμένοι και έχουν πιάσει το μάξιμουμ από πριν?

    Βιώνουμε τη γλυκιά παρακμή μετά το τέλος της εποχής της ΑΕΚ2013, ας το πιούμε το πικρό ποτήρι ελπίζοντας ότι το επόμενο καλοκαίρι θα ξαναστηθεί αγωνιστικά και τεχνικά η ΑΕΚ με το τζαμί της, όπως την περιμένουμε.

  21. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    @steven

    Δε με νοιάζει τι ήταν στη Νίκαια και στον κορυδαλλο. Τότε εγώ ήμουν στα χελιδονακια. Εδώ, σήμερα μπορεί να κάνει την αεκ μεγάλη; αν είναι τεράστιος όπως λες ιδού….

    Πάντως δείχνει να μη μπορεί, κι εμείς ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες, για οπαπ, για Ελλάδα που δεν υπάρχει, για το γήπεδο που ετοιμάζεται, οτι έκλεισαν οι μηχανές στις 31αυγουστου, ο Πετρακης, να πουλήσουμε το μπαρκα, ο λιβαγια και οι κουτουλιες του, και ζωή σε λόγου μας. Και κυρίως να μην κάνουμε επίδειξη πλούτου. Δεν μπορεί, είναι τόσο απλό.

    Ps.
    Χαχαχα, αυτό για τον κόλα δεν το ήξερα. Η ερώτηση μου ήταν για το μικρό του όνομα, τον ήξερα μπερναντ κι άκουσα ότι λέγετε Χριστόφορος. Άγιος Χριστόφορος ο προστάτης των αυτοκινητιστων…

  22. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πρωταθλητής Koreas : Υπάρχει άλλος στον ορίζοντα; Αυτό είναι.

  23. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    @steven

    Εχεις δώσει ήδη την απάντηση σε προηγούμενο κείμενο σου: ΝΟΟΤΡΟΠΊΑ

  24. Ο/Η conpater λέει:

    Θα το πουμε αλλη μια φορα. Υπομονη να προχωρησει το γηπεδο,σε σημειο ουσιαστικου ενδιαφεροντος,να γινει οτι ειναι να γινει με το ¨πακετο”,ομαδα-γηπεδο,και να ξεκινησει μια καινουργια εποχη,ας το πουμε ετσι, για την ΑΕΚ. Εγω δεν βλεπω τιποτα αλλο για τωρα. Οτι ειναι να γινει,θα γινει μετα.

  25. Ο/Η spyros kilkis λέει:

    δεν υπαρχει γιατι στην ελλαδα δεν ερχονται επενδυσεις.

  26. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς spyros kilkis : Δηλαδή αν ερχόντουσαν επενδύσεις, θα επένδυε κανείς στο ποδόσφαιρο; Να το πούμε και στον Λάτση που θέλει το ελληνικό.

  27. Ο/Η nnektarios λέει:

    Μα, τότε, ο Πούτιν πως έστειλε ένα ακόμα εργαλείο; Αφού δεν γίνονται επενδύσεις. Το Athens Alive, δεν έχει ξένους, υποψήφιους επενδυτές; Φαντασίωση του Γιαννακόπουλου, μετά από καμία δύσκολη νύχτα;

    Και γιατί να πουλησει αν βγάζει 6εκ το χρόνο; Αφού έχει πολλά. Γιατί να μην δοξαστεί καμία 5ετία, μεγαλώνοντας την ομάδα και αυξάνοντας κέρδη;

    Πώς το είπε; Ο Ιβάν είναι καλός άνθρωπος….

  28. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Τι έκανε ο Πούτιν; Επενδύσεις; Μάλλον τα βλέπουμε αλλιώς τα πράματα. Εκτός αν θεωρείς επενδύσεις το κανάλι το φαλιμέντο. Το Athens live; έχεις κι άλλα ανέκδοτα; Έχω γράψει εγώ οτι θα πουλήσει; Μάλλον με μπερδεύεις με άλλον αρθρογράφο. Ποτέ δεν πρόκειται να πουλήσει κι ειδικά αν χωθεί κι ο Γιώργος. Η ΑΕΚ είναι καταφύγιο. Να μην πούμε τώρα παραπάνω πράματα.

  29. Ο/Η conpater λέει:

    Το project “λεει” πως θα δοθουν γηπεδο και ομαδα μαζι.Τουλαχιστον ετσι αναφερθηκε εδω μεσα,αλλα και κυκλοι και κατι τριγωνα χριστουγεννιατικα απο το περιβαλλον της Μιαουλη. Αν στο βαθος του μυαλου του υπαρχει κατι αλλο,η προκυψει κατι αναπαντεχο δεν το ξερει κανεις. Γεγονος ειναι πως υπαρχει δυσαρεσκεια ορατη πλεον,που οσο παει και αυξανεται.Γιατι το εργο με το γηπεδο ειναι σαν τους “ΠΑΝΘΕΟΥΣ”,οποτε ο αλλος επικεντρωνεται στην ομαδα που δεν τραβαει.
    Αν μιλας για τον Γιωργο τον ” εγω ειμαι Ιωνικος Νικαιας,μην μου μιλας για την ΑΕΚ”, και εφυγαν και τα σωβρακα απο τον πρωην αρχιδιαιτητη που εμεινε καγκελο στην συζητηση που ειχαν,τοτε φιλε Στηβεν η ομαδα θα παει στην κατηγορια light οπως τα γαλατα…..

  30. Ο/Η nnektarios λέει:

    @Steven
    …και το Λιμάνι; Τα Σκόπια; Δεν ήταν επένδυση;

    Δεν είπα κάπου οτί εσύ είπες για πώληση. Ξέρω ποιος το είπε και φυσικά το ασπάζονται κι άλλοι.

    Δεν πιστεύω στον Γιώργο, έχω την εντύπωση ότι συνεχίζει τον κανόνα του γιου μετά τον επιτυχημένο πατέρα.

    Η ΑΕΚ, ο Μπάγεβιτς μπορώ να πω καλύτερα, τον έσωσε μια φορά…δεν ξέρω αν έχει άλλη…

  31. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Αυτο που βλεπουμε ειναι σοκαριστικο και ντροπιαστικο,μια ομαδα που μπηκε στους ομιλους του τσου λου και πηρε περυσι το πρωταθλημα με μαγκια,φετος εμφανιζεται παντελως γυμνη,πολυ χειροτερη και καταδικασμενη απο νοεμβρη μηνα.

    Ενας προπονητης που εχει χασει ολα τα ντερμπυ αλλα χανει και απο τους δανεικους του παοκ,μεσα σε ενα 5λεπτο 2 γκολ.Μας λοιδωρουν και μας κοροιδευουν χωρις να εχουμε απαντησεις.

  32. Ο/Η Spyros Kilkis λέει:

    Να τα που με κύριε Στήβεν.

  33. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    @conpater Υπομονη να προχωρησει το γηπεδο,σε σημειο ουσιαστικου ενδιαφεροντος,να γινει οτι ειναι να γινει με το ¨πακετο»,ομαδα-γηπεδο,και να ξεκινησει μια καινουργια εποχη,ας το πουμε ετσι, για την ΑΕΚ.

    Γιατι πρεπει να συνδεσουμε το αγωνιστικο κομματι με το γηπεδικο κομματι,μιλαμε για γηπεδο που δεν εχει εμπορικους χωρους και μονο απο την ονοματοδοσια η καποιες χορηγιες προσδοκουμε εσοδα.

    Με 3 εκ ευρω φετος,καναμε ευκολα το ριπιτ,γιατι δεν τα εδωσε,οχι απο την τσεπη του,απο τα εσοδα που ειχαμε απο τη ευρωπη,θα παρει πρωταθλημα ο ρωσσος,σου εχει παρει και δυο κυπελλα και σου κοπανει χαρτινος,χαρτινος,κουλα,κουλα.Σας αρεσει αυτο ε?

    Εχουμε παρει το πρωταθλημα,παιζουμε στο τσου λου,σηκωνουμε γηπεδο και παρολαυτα ο κοσμος βλεπεις οτι ειναι παγωμενος,απογοητευμενος,γιατι περιμενε μια συνεχεια,ακουει τον μελισσανιδη να πεταει παπαριες ολκης.

  34. Ο/Η Dimitris A. λέει:

    Η ομάδα μου, η ΑΕΚ, ως Ανώνυμη Εταιρία παραγωγής – παροχής ποδοσφαιρικού θεάματος, μου σερβίρει Ουζουνίδη – Μάνταλο. Δεν μπορώ να κάνω κουμάντο στην τσέπη την ξένη. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μην ξαναπατήσω στο γήπεδο, όσο υπάρχουν αυτοί οι δύο. Αυτό θα κάνω. Θα ξαναπάω όταν ανοίξει το γήπεδο στο σπίτι μας στη Φιλαδέλφεια (έστω κι αν είναι οι προαναφερθέντες παρόντες ακόμη!).

  35. Ο/Η conpater λέει:

    @Ανωνυμος
    Δεν ειπα εγω οτι πρεπει να ειναι πακετο,εδω μεσα το διαβασα χωρια πως ετσι λειτουργει η αγορα. Να παρει ο αλλος μια ομαδα να την κανει τι? Χωρις γηπεδο δικο της ,συγχρονο,που να μπορει να εκμεταλευτει οτι μπορει απο αυτο. Αμα ειναι χομπυστας παει και παιρνει μια στην Γ`εθνικη και γινεται και τοπικος ηρωας.
    Και επιτελους να ξεκαθαρισουμε κατι,γιατι ολο λεμε-λεμε αλλα την πραγματικοτητα δεν την διαβαζουμε πουθενα.
    Ολοι ξερουμε,τουλαχιστον οι περισσοτεροι εδω μεσα,πως ακριβως χτιστηκε το Καραισκακης.Φτασαμε στο σημερα,κι ακομα χρωστανε,χωρια τις λοβιτουρες που εγιναν σε μεταβιβασεις των μετοχων.
    Παμε στον Σαββιδη τωρα. Ενας τυχασπαρτος ,που μεσα σε μια νυχτα εγινε απο υπαλληλος ιδιοκτητης στα αχανη της Σοβιετιας.Και ξαφνικα εμφανιζεται στην Ελλαδα και αρχιζει να σπρωχνει λεφτα παντου,αφου καβατζαρισε τον ΠΑΟΚ για να εχει λαικο ερεισμα σε ολη την Μακεδονια. Μιλαμε οτι ο ανθρωπος εχει σπρωξει μεχρι τωρα 3 τανκερ λεφτα σε οτι κινειται στην Μακεδονια. Ειναι δικα του ? Αν πεις ναι,η οτι σε δεν σε ενδιαφερει,τοτε γαμας την κουβεντα,οποτε αντε ασχολεισου με την Monopoly…
    Αλλα παιζονται πισω απο τον “Ρωσοελληνα” και απλα εχει απλετο χαρτι να διαχειριστει.Αυτο σημαινει ομως και ημερομηνια ληξεως.
    Παμε στον δικο μας. Μεχρι τωρα ξερουμε πως οτι χαρτι εχει ριξει στην πιατσα η και στην ομαδα ειναι δικο του η απο δικες του ενεργειες χαρτι αλλων. Απο δικες του ενεργειες ,το ξαναλεω. Κραταει ισες αποστασεις απο την καθε κυβερνηση,εχοντας προσβασεις και κονε σε ολες. Παει να φτιαξει ενα γηπεδο,σε χωρο που ανηκει στην ομαδα,ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ, και μονο τον Ολυμπο δεν βρηκε απεναντι του.Κι ομως ,κι εγω πιστευω,πως ισως ηταν ο μοναδικος που θα μπορουσε να το καταφερει.
    Στα της ομαδας,εκανε εγκληματα και συνεχιζει ακαθεκτος.Μπαλα ξερει,οσο ξερουμε ολοι εμεις και παραπανω. Δεν εριξε λεφτα περσι,δεν εριξε λεφτα φετος ουτε προκειται.Που εχει την ευχερια να ριξει απο τα κερδισμενα.Ολα στο γηπεδο να τελειωνει με αυτο. Απο την μια εχει δικιο,απο την αλλη εχουμε δικιο εμεις που η ομαδα δεν βλεπετε ουτε με δεκα κολλυρια. Δεν πα να φωναζουμε εμεις, αυτος κανει κουμαντο.Το γιατι και τα πως εχουν αναλυθει εδω μεσα πολλες φορες. Βαρεθηκαμε να τα λεμε,βαρεθηκαμε να βλεπουμε μια ομαδα να σκαει απο το 60`,βαρεθηκαμε να λεμε οτι ειχαμε καποιες ευκαιριες αλλα η πουτανα η μπαλα δεν εμπαινε,βαρεθηκαμε να βλεπουμε την αδυναμια του τον Μανταλο να ειναι στην αναπτυξη πιο αργος και απο κλαρκ στην εθνικη οδο. Βαρεθηκαμε να περιμενουμε παιχτες απο μεταγραφη να γινουν καλα γιατι ηρθαν με προβληματα.Βαρεθηκαμε τα παρασκηνια,στην ΕΠΟ, στην ΚΕΔ, κι οπου αλλου. Προσωπικα τα βαρεθηκα,γιατι πραγματικα ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ. Με ενδιαφερει τι βλεπω στο χορτο,και σε αυτο ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΙΠΟΤΑ,εκτος καποιων αναλαμπων.Το αν πεταει παπαριες ολκης ειναι δικο του θεμα,οχι δικο μου. Το αν η μια ατακα διαδεχεται την αλλη ,παλι αυτον αφορα. Ατακες και “παπαριες” οπως λες, πεταγε και το `92-93-94,αλλα τοτε καναμε χαζι γιατι ειχαμε ομαδα που πεταγε φωτιες,και γαμαγε τους παντες και τα παντα.
    Για αυτο ξαναλεω,να τελειωσει το γηπεδο,να δουμε τι θα κανουμε μετα…..

  36. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ο βαζελος καταχρεωθηκε με τους πολυμετοχικους για να παρει ενα πρωταθλημα,ποσοι βαζελοι το καταριουνται τωρα? Εγω πιστευω οτι μελισσανιδης απο τη γ εθνικη κιολας ποτε δεν ενδιαφερθηκε για το αγωνιστικο,ισως δεν ηθελε να παρασυρθει σε λογικες σπαταλης οπως ο ιβαν ,που εδωσε ενα σκασμο λεφτα στον χατσεριντι για να βγει παλτο,το ιδιο για τον καρελη.

    Το παρασκηνιο το κατεχει,μας το εδειξε περυσι,απλα εχει κανει στην ακρη φετος.