ΑΓΡΙΝΙΟ

Στην μίζερη ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, δεν υπάρχουν νέα παρά μόνο οτι ο Ουζουνίδης σάλπισε ανασύνταξη, ένταση για δουλειά και αποφασιστικότητα. Φυσικά αφού όλοι είχαν κάτσει ένα τριήμερο εν όψει του ντέρμπυ με τον Παναιτωλικό. Οπότε έχω την ευκαιρία να αναδημοσιεύσω ένα ακόμα κείμενο, που γράφτηκε με αφορμή ένα φονικό που συνέβη στο Αγρίνιο το 2006. Κάποιοι κυνηγοί μπήκαν σε κάποιο ιδιωτικό χωράφι, κι ο ιδιοκτήτης με τον γιό του, τους ξέκανε. Καλή ανάγνωση. Το κείμενο δημοσιεύτηκε στις 2/12/2006. Σήμερα ελπίζουμε να μην έχουμε κι άλλο φονικό την Κυριακή.


 

                        ΟΠΛΙΖΕΙ ΧΕΡΙ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΘΩΟΥ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ….

 

Μόνο την τσίχλα την άοπλη χτυπάει ο κυνηγός….

————————————————————

ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ;

—————————————————————-

 

Με απόλυτο σεβασμό στην μνήμη των νεκρών θα ήθελα να κάνω κάποιες σκέψεις και εγώ.  Μιλάω για το φονικό του Αγρινίου. Πράγματι εξιχνιάστηκε και σίγουρα μιλάμε για μια ακόμη ακραία ανθρώπινη ενέργεια. Και απο εδώ και από εκεί. Πάνε οι κυνηγοί. Nεκροί. Όπως πάει και ο δολοφόνος σαν αυριανός αυτόχειρας ή δολοφονημένος από τους άλλους συγκρατούμενους του στη φυλακή. Το δίκαιο της φυλακής έτσι είναι. Εσύ σκότωσες πέντε, εγώ έναν.  Τι δουλειά έχεις μαζί μου; Είμαι πιο αθώος από εσένα. Είμαι υποπολλαπλάσιο σου. Μέχρι και χάρη μπορεί να ζητήσουν οι άλλοι αν αρχίσουν την απλή αριθμητική.

Ο κτηνοτρόφος που κάθε Κυριακή πήγαινε με την πρώτη καμπάνα στην εκκλησία δολοφόνησε. Έχει κάποιο δίκιο; Όχι βέβαια βάσει σημερινής αστικής ανθρώπινης δικαιοσύνης. Άν είμασταν στην φύση και στην ζούγκλα θα είχε; Μάλλον. Σε ποια κοινωνία ανήκε όμως; Ξέφυγε ποτέ απο τη ζούγκλα; Ή την ζούγκλα διάλεξε για την καθημερινότητα του και το επάγγελμα του; Λιοντάρι είμαι ή έτσι αισθάνομαι, άρα θα κυριαρχήσω στα υπόλοιπα ζώα. Και κυριάρχησε στα πρόβατα και στα γελάδια. Κάνοντας την υπέρβαση στους ανθρώπους, πρώτη φορά συνειδητοποίησε οτι οι άνθρωποι δεν το δέχονται αυτό. Οι σωστοί άνθρωποι βέβαια και οι αποδεχόμενοι και κάποια δίκαια στον διπλανό τους.

Οι κυνηγοί όμως παντού και πάντα θεωρούν ότι το χωράφι του διπλανού τους είναι και δικό τους. Στην επαρχία όμως ο άνθρωπος είναι δεμένος με τη γη του. Και κανονικά και εκεί θα έπρεπε να λειτουργεί το άσυλο το ιδιωτικό, όπως και στα σπίτια μας. Και να μην παραβιάζεται. Αυτοί σίγουρα παρά τις προειδοποιήσεις ή τους καβγάδες με τούς κτηνοτρόφους, βγάλανε την προσωπική αλαζονεία τους, την πιθανή βρισιά τους ή την πιθανή ζωώδη φύση τους.

Και μάλιστα σε έναν άνθρωπο 73 χρονών. Που πιθανώς παρά τις συστάσεις του τον έγραψαν κανονικά. Βασιζόμενοι στην οπλοκατοχή τους και την αριθμητική υπεροπλία τους. Εμφανίζοντας το ομαδικό, δήθεν άτρωτο νταηλίκι τους. Και τα αποτελέσματα γνωστά. Έπεσε το τηλεφώνημα και ήρθε ο γυιος να καθαρίσει. Καθαρά υπερασπιζόμενος την περιουσία του και τον πατέρα του. Εκείνη τη στιγμή μόνο. Γιατί πιθανότατα σαν κυνηγός κι αυτός, τα ίδια να έκανε σε κάποιο χωράφι άλλης ιδιοκτησίας. Και εδώ ακριβώς χάνει πια το όποιο δίκαιο του και το αντίστοιχο ελαφρυντικό του. Όπως κι όταν μίλησε σαν αθώος στα κανάλια.

Έχω και εγώ σπίτι στην επαρχία με αρκετά στρέμματα αγρό γύρω-γύρω.  Επίσης μπόλικα θηράματα κυκλοφορούν μέσα σ’αυτό και αρκετά πετάνε από πάνω του. Πολλές φορές είχα διαπληκτισθεί με κυνηγούς γιατί το θεωρούσαν ωραίο κυνηγότοπο. Λεκτικά βέβαια μόνο. Η κατάσταση όταν πήγε στο απροχώρητο με την συστηματική καταπάτηση τους, με ανάγκασε να λάβω μέτρα. Όχι μόνο γιατί δεν γουστάρω κανέναν στην περιουσία μου μέσα. Κινδυνεύαμε κιόλας σαν παράπλευρες απώλειες μιάς και ήταν και πιωμένοι πολλές φορές. Και εκτός απο τα νόμιμα και απαγορευμένα θηράματα χτυπάγανε και το σπίτι. Επίτηδες; Κατά λάθος; Αδιάφορον για μένα. Προσέλαβα δύο σεκιουριτάδες και πάπαλα το αλισβερίσι με τους ελεύθερους σκοπευτές που πείνασαν για κυνήγι. Βλέπετε το όπλο μου το’χω για σοβαρό λόγο και όχι ψευτονταήδες.

Έχει ελαφρυντικά ο δολοφόνος; Το σύστημα δεν δίνει και δεν δικαιούται να δώσει. Ενώ το Πάσχα σκοτώνοντας εντελώς αθώα και ελεύθερα αρνιά το ρίχνει έξω, όλοι πανηγυρίζουν. Όταν ψαρεύεις το δικαιούσαι. Όταν ρίχνεις μπόμπες σε αμάχους, έχεις εθνικά θέματα. Όταν με γαμάς καθημερινά με την μαλακία σου και την αφροσύνη σου διπλανέ μου τι γίνεται; Δεν κάνεις βέβαια ακριβώς φόνο αλλά το μικρόβιο το διοχετεύεις στην αγορά. Ναι ή οχι;

Τέλος πάντων. Και κυριολεκτικά βέβαια. Τελείωσαν όλοι. Έγινε το έγκλημα και όλα θα πάρουν την πορεία τους. Οι ιατροδικαστές και οι αστυνομικοί τα παράσημα. Οι κηδείες θα γίνουν γάμοι. Οι γυναίκες θα βρουν κάποιον άλλον και τα στατιστικά στοιχεία της εγκληματολογίας πιο πλούσια. Η κοινωνία θα προοδεύσει λοιπόν, δήθεν για να προλάβει το κακό.

Άλλου είναι το θέμα. Εντάξει ο άνθρωπος δεν μπορεί να κυνηγήσει πια χωρίς όπλο. Πρέπει να το’ χει για να σκοτώσει την τσίχλα ή το ορτίκι. Δεν είναι άνθρωπος φυσικός πια. Είναι κυνηγός. Κυνηγός για τον θάνατο και μάλιστα σε καρτέρι για πουλιά. Δήθεν θ’ακούσουμε πάλι για την υπεράσπιση και την ισορροπία του οικοσυστήματος. Και θα βγει και ο πρόεδρος των κυνηγών στα κανάλια για να προλάβει την πιθανή απαγόρευση του κυνηγιού.

Την ζωή του ο κυνηγός πια δεν την κυνηγάει; Ή πιο σωστά δεν την υπερασπίζει; Καλά δεν μπορεί με τα χέρια του. Έχει όπλα και στολές παραλλαγής και βγαίνει σε ομάδες. Πέντε με έναν. Ούτε ο Τσάρλς Μπρόνσον δεν έχει φάει τόσους σε ταινία. Ρωτάω. Ο κυνηγός ενδιαφέρεται μόνο για το θήραμα; Για την ζωή του τίποτα; Δεν ξέρει να αμυνθεί και να κρατήσει τη ζωή του; Μόνο την τσίχλα την άοπλη ξέρει να κυνηγάει; Τόσο καλά χειρίζεται τα όπλα που από άνθρωπος γίνεται ορτύκι;

Και με άνεση και παρανομία οπλίζει και χέρι παιδιού αθώου δεκαεπτά χρονών. Για να το παρασύρει δήθεν στη χαρά της φύσης. Και συνεχώς λούζεται τα αποτελέσματα των ενεργειών του, όπως αυτό το γεγονός. Και που αν τα θηράματα είχαν κοινό νου, πρώτα αυτά θα ήσαν υπέρ της συνέχισης του κυνηγιού. Γιατί στο τέλος δε θα’μενε κυνηγός.

Μεταξύ τους θα εξολοθρεύονταν. Πόσες φορές δεν έχουν σταματήσει στο τσακ; Εγώ όμως που δεν είμαι θήραμα λέω οτι καλύτερα να αφοπλισθούν οι κυνηγοί στους δημόσιους δρόμους. Και στις ιδιωτικές περιουσίες. Είναι επικίνδυνοι. Ας κυνηγάνε μέσα σε δρυμούς μόνο αφού δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς να φάνε κυνήγι. Εύχομαι αυτή η θυσία των αθώων, επιτέλους να συναιτήσει τους επόμενους. Σε σκέψη και αυτοσεβασμό και αυτοσυγκράτηση. Ελπίζω να μην πάει χαμένη και αυτή η ευκαιρία.

 

 

ΑΝ ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ, ΘΑ ΗΤΑΝ

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ….

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

15 Responses to ΑΓΡΙΝΙΟ

  1. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    ΦΟΥΚΑΣ, όπως λέμε Ρινγκο.
    Θυμάμαι πολύ καλά τη συγκεκριμένη περίπτωση παρόλο που ζούσα στο εξωτερικό τότε. Το δίδυμο (πατέρας και υιος) των κτηνοτροφων που έκαναν τους φόνους τότε ακούει στο επώνυμο ΦΟΥΚΑΣ.

    Θυμάμαι πολύ καλό το επώνυμο του τύπου γιατί έχω μια ανέκδοτη ιστορία να διήγηθω γύρω από το ΦΟΥΚΑ. ΟΙ φόνοι είχαν γίνει στο χωριό Καλύβια Αγρινίου. Ακριβώς διπλα στο χωράφι που έγιναν οι φόνοι είχε μια συγγενής μου ένα χωράφι –
    Βοσκοτοπι αρκετά μεγάλο το οποίο ο άντρας της είχε βάλει στο μάτι για να το σκοτώσει. Προσπαθούσε απεγνωσμένα να τη ψησει την κακομοιρα αλλά αυτή αρνιοταν πεισματικά να το πουλήσει. Όταν έγιναν οι φόνοι ο παμπονηρος σύζυγος αφού επισκέφτηκε το χωράφι γυρνώντας στο σπίτι της είπε ότι στο χωράφι τους υπήρχαν κάτι ΣΑ κυνηγοί οι οποίοι γύρνουσαν στο χωράφι τους. Τελικά ο σύζυγος κατάφερε και την έπεισε ότι τα φαντάσματα των κυνηγών γύρνουσαν και αναζητούσαν το φουκα για αν πάρουν εκδίκηση. Της έλεγε: θες να μας μπερδεψουν τα φαντάσματα των κυνηγών και να μας περάσουν για το φουκα;…. Σε ένα μήνα το χωράφι είχε πωλήθει και η συγγενής ένιωθε και ανακουφισμενη.

    Να προσθέσω κι άλλη μια δραματική ιστορία στο πενταπλο φονικό της ιστορίας. Η μητέρα ενός αγοριού από τα θύματα αφού έπεσε σε κατάθλιψη για κάνα τριαρι χρόνια (δε μπορώ να είμαι ακριβής ως προς τη χρονική διάρκεια) κάποια στιγμή αυτοκτόνησε κατεβάζοντας ένα κοκτέιλ φυτό φαρμάκων. Βλέπει η κόρη τη μάνα νεκρή μπροστά της αυτοκτόνησε κι αυτη με τη σειρά ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

    Ps. Η εθνική Ελλάδος μπορεί να συνεχίζει τις αποτυχίες αλλά δεν ανησυχούμε οι προπονησεις της πλέον είναι επιπέδου champions league, κατά δήλωση Αγγελου. Α ρε πετρομανταλε, παντού διαπρέπεις

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πρωταθλητής Koreas : Την προπόνηση την κάνει η Παναγιά. Την αποκατάσταση η μονή Εσφιγμένου. Ούτε μπάλα δεν μπορεί να φτειάξει η Ελλάδα, θα φτειάξει τα άλλα;

  3. Ο/Η conpater λέει:

    Στις Φυτειες παντως,ειχαν να λενε για το γεγονος τοτε. Και μου εκανε εντυπωση πως οι περισσοτεροι εριχναν δικιο στον Φουκα. Γιατι και πως, δεν ρωτησα δεν εμαθα. Πολλοι ειχαν αχτι τους κυνηγους,οχι τους συγκεκριμενους,γιατι εμπαιναν σε ξενα χωραφια με τον τσαμπουκα. Παντως ειναι ευχης εργον,που απαγορευεται η οπλοκατοχη και οπλοχρησια στην Ελλαδα. Δεν θα`χε μεινει ορθιος ανθρωπος για ανθρωπο. Τωρα που το ξανασκεφτομαι ομως,μηπως θα`ταν καλυτερα να ειχε επιτραπει….

  4. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    @steven
    Δε καταλαβαίνω γιατί ανησυχείς; Κατά δήλωση όλων των σημαντικών ανθρώπων ο ελληνισμός διαχρονικά είναι ανυπερβλητος. Κινδυνευουμε να χάσουμε τα πρωτεία;

  5. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    @conpater

    Ότι ο φουκας ζει και βασιλεύει ακόμη ( στη φυλακή) σημαίνει ότι αρκετοί συμφωνούν μαζί του. Οι κτηνοτροφοι κι όλος αυτός ο κόσμος περί αυτών έχουν δικούς του κώδικες. Δε ξέρω ίσως είναι η εξοικείωση που έχουν με το αίμα, σφαξιμο ζωντανών, που τους κάνει να στην ανάβουν για ψυλλου πηδημα…… Πως το είπες; Απαγορεύεται η όπλοχρησια;…… Εσύ ξέρεις από ξηρομερο. Πιστεύεις ότι στο ξηρομερο υπάρχει άντρας άνω των 15 που δεν έχει όπλο;…. Πλέον το παλιό περιστροφο έχει συμπληρωθεί και με κάτι καλασνικοφ.

    Το παλικάρι με το κόκκινο μούσι που είναι στην προσωπική ασφάλεια του μελισσαν (αν έχεις προσεξει είναι σχεδόν πάντα μαζί του) είναι από τα οχθια. Οι ξηρομερητες Λένε ότι είναι τόσο γρήγορος κι έχει τόσο σταθερό χέρι όσο ο λουκυ Λουκ.

    @steven
    Οι Ρωμαίοι πριν ακόμη κατακτήσουν τις ελληνικές πόλεις είχαν ήδη εξελληνιστει. Με τρομερή ανυπομονησία όταν κατακτουσαν την Αθήνα περίμεναν να δουν κάτι σπουδαίο το οποίο να παραπέμπει στον πολιτισμό που είχαν υιοθετήσει. Αυτό που αντικρυσαν δεν περιγράφεται. Παρόλα αυτά είπαν ότι οκ η Αθήνα ίσως βρίσκεται στα κάτω της, στην Σπάρτη θα αποζημιωθουμε. Δυστυχώς και στη Σπάρτη αυτό που αντικρυσαν ήταν πολύ κατώτερο των προσδοκιών τους, που δισρωτηθηκαν αν είναι δυνατόν τον πολιτισμό αυτών των άνθρωπων να έχουν υιοθετήσει αυτοί.

    Από εκεί μας έδωσαν το όνομα του Γραικυλου. Γραικυλος συνώνυμο του παραμυθά, του ανόητου, του τεμπελη, του δολιου, του κολακα προς την εξουσία, του φλυαρου, του τα ξέρω όλα, του για όλα έχω άποψη. Σου θυμίζει κάτι;

    Για αυτά τα κουσουρια που γράφεις για τη ράτσα μας έχεις σε όλα δίκιο.

    Ps. Αυτόν τον Ολλανδό εξτρεμ όσο δεν παίζει τόσο ηδονιζομαστε και θέλουμε να τον αποκτήσουμε;

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πρωταθλητής Koreas : Θα εκσπερματώσουμε όταν τραυματιστεί.

  7. Ο/Η akis λέει:

    @steven
    Μετά τον τραυματισμό θα του κάνουμε κλειστό τριετές??

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς akis : Αδερφέ, μήπως πρέπει να πάρεις την θέση; Βλέπω έχεις πιάσει την φιλοσοφία καθώς και την πολύ σοβαρή δουλειά που γίνεται εκεί μέσα, που μέχρι κι ο Κετσετζόγλου δεν ξέρει τι να πει κάθε πρωί στα ραδιόφωνα. Εμείς απλά εδώ είμαστε εμπαθείς. Όταν λοιπόν οι δημοσιογράφοι γίνουν ξανά τέτοιοι, εμείς θα γίνουμε απαθείς.

  9. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    @steven

    σημερινό δημοσίευμα υποστηρίζει ότι χρωστάει ο εργοτέλης στον μελ 380.000€ και μάλιστα ότι ο μελ ψάχνει εναγωνίως τρόπο να “πατσίσει”.. πόσοι φούρνοι πέσανε τα ξημερώματα;……συγγνώμη υπάρχει κανείς που πιστεύει τη συγκεκριμένη είδηση;

  10. Ο/Η akis λέει:

    @steven
    Νομίζω ότι δίπλα σε ιερά τέρατα του ποδοσφαιρικού οργανισμού, όπως ο Βασιλομπίλαρος, ο Λύμπε, ο Μπαρμπαλιάς και ο Δημάτος δε θα μπορούσα να σταθώ. Μιας και είπα Δημάτος, τον είδα κεφάτο στην παρουσίαση του μουσείου. Αναρωτιέμαι βέβαια πότε θα ξανανεβάσει κανένα σεντόνι για την ευρωπαική ομάδα που έχουμε, τους βαθμούς που μαζέψαμε βάσει του uefa point system, για το πόσα βήματα έχουμε κάνει και για το πού θα βρισκόμαστε του χρόνου. Μπορεί να φταίει βέβαια ότι φέτος δεν έχουμε σταυρώσει πόντο κι ενώ πέρσι τον ρωτάγανε τον Αντρέα στην uefa πότε θα χάσουμε, φέτος τον ρωτάνε πότε θα πάρουμε κάνα πόντο. Θα έχει αποπροσανατολιστεί. Για τον Κέτσε τί να πεις? Κερασάκια στην τούρτα έλεγε το καλοκαίρι και τελικά έκατσε κι αυτός στα κεράκια, όπως κι εμείς φυσικά, όταν τελικά αποφασίστηκε ότι δε θα πάρουμε χειρότερους από αυτούς που έχουμε απλά για να κάνουμε επίδειξη πλουτισμού. Τον συμπονώ, σε λίγο τον βλέπω να γράφει για τις μεταγραφές της αγαπημένης του Προοδευτικής, αφού στην ΑΕΚ δεν…Anyway, μη χαλάμε και το κλίμα, έχουμε και ένα μουσείο να φτιάξουμε, ένα σκέπαστρο να βάλουμε, ε ομάδα κάποια στιγμή στο μέλλον και βλέπουμε.
    ΥΓ. Πριν λίγες μέρες λεεί προσέλαβαν υπεύθυνο για αποκατάσταση τραυματισμών και διατροφολόγο. Και αναρωτιέσαι, ρε διάολο, ομάδα που θεωρητικά κάνει πρωταθλητισμό και πάει να παίξει στη βιτρίνα της Ευρώπης, κάνει τέτοιες προσλήψεις Νοέμβριο????Ως τότε δηλαδή τους 2 ρόλους τους είχε ο Κόλα???

  11. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Με το νέο νομοσχέδιο του Βασιλειάδη, αν ψηφιστεί, η ΠΑΕ ΑΕΚ μπορεί νόμιμα να χρηματοδοτήσει άρα και να γίνει ιδιοκτήτης της Αγιάς Σοφιάς. Αν αγοράσω, λέμε τώρα, την ΠΑΕ θα είμαι και ιδιοκτήτης του γηπέδου.
    Ποιος θα αγοράσει το σύνολο των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ; όχι εγώ φυσικά, αν είναι δυνατόν…! Τι κάνει νιάου στα κεραμίδια; Ο γάτος μου ο Γιώργος.!
    Τι έκανε πάλι ο πούστης!… Και μετά καθόμαστε και συζητάμε γιατί δεν έφερε δυο παίχτες το καλοκαίρι ώστε να πάρουμε κάνα δυο βαθμούς στο CL.
    Αλλού ήταν το βάρος της προσπάθειας και δεν θα είναι περίεργο αν το γήπεδο έχει κάποια ονομασία του στυλ AEGEAN arena NRG arena κλπ….

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΧΑΡΗΣ : Κι επίσης μπορεί να γίνει και πρόεδρος αφού σαν μικρομέτοχος του Οπαπ δεν υπάρχει πρόβλημα, όπως και η ΑΕΚ να ξαναμπεί στο στοίχημα. Κι άλλοι συνειρμοί υπάρχουν, αλλά δεν χρειάζεται να τους κάνουμε.

  13. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    @steven

    Να τους κάνεις τους συνειρμους, δε μας χαλάει να τους ακούσουμε, να τους διαβάσουμε.

    Να βάλω κι ένα ερώτημα. Η ρεαλ η κανονική τι έπαθε, ισπανικη γρίπη;…… Νους υγιής εν σώματι υγιές… …

    Βόλτα από νωρις σήμερα στο Αγρίνιο (έχει βγάλει καταπληκτική ημερα) και γήπεδο με φίλους ενωσιτες αγρινιωτες. Ευχόμαστε μην πάθουμε καμία πλάκα.

  14. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πρωταθλητής Koreas : Ρίξε μια ματιά στο κατηγορητήριο για τον χάπια, κι ίσως κάνεις τους συνειρμούς. Τώρα για το παιχνίδι, εγώ δεν εύχομαι. Περιμένω να το δω. Αν πρέπει να πάθουμε κάποια πλάκα, ας την πάθουμε.

  15. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μας τρυπησανε μας ξεφτιλησανε εκ των εσω,δωσαμε το πρωταθλημα στο τσετσενογυφτο ετσι απλα,γαμω τη φαρα για διοικηση και παικτες,πουληταρια.