ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ

Ωραια μπαλιτσα για κανενα μισαωρο. Δευτερη καλη αποδοση,μετα απο συνεχη προσεκτικα εμετικες εμφανισεις,που ειχαν ως αποτελεσμα την εδρεωση εις την τριτη και ασφαλη θεση αποστασης απο τον διορισμενο φετος πρωταθλητη,ωστε να σηκωσει μια κουπα-χρυσο χαπι.

Για τους περισσοτερους κατοικους εκει πανω,θα φανταζει ως αποζημειωση για την “ηθικη βλαβη” που υπεστησαν μετα τις Πρεσπες, ελπιζοντας να μην υπαρξουν και “σωματικες βλαβες” αργοτερα,πραγμα πιθανο. Οταν και τα δυο μερη ισχυριζονται πως ” η Μακεδονια ειναι μια”, τοτε γιατι να μη τους κανουμε τη χαρη;

(προσωπικη αποψη:αν ειναι να βελτιωθει μια κοινωνια,ας ονομαστει οπως να ναι. Αμα σε λεγανε “Γιωργο” αντι για “Γιαννη” θα αλλαζε αυτο που εισαι; Η θα σε εμποδιζε να κανεις αυτο που μπορεις και θελεις.Αν απο αυριο λεμε την Ελλαδα, “Ελβετια”, εγιναμε Ελβετοι; Η το αναποδο,αν οι Ελβετοι, με τη συμφωνη γνωμη της Ελλαδας,ονομαζονται ” Ελληνες”  και η χωρα τους επισης,θα αποκτουσαν αυτοματα τα χαλια μας; Οχι ασφαλως.  Η, με αλλα λογια,ρωτειστε οποιον-ειλικρινη-μικρομεσαιο: Αν σου αλλαζα το ονομα,αλλα ταυτοχρονα σου “εδινα” την ζωη ενος υγειους και ευκαταστατου μεγαλοαστου,θα δεχοσουν; Ας μην ειμαστε υποκριτες. Φυσικα δεν ισχυροζομαι οτι η εν λογω αλλαγη ονοματος του κρατιδιου βορεια της νοτιας Μακεδονιας θα εχει οπωσδηποτε ευεργετικες συνεπειες για τους “ελλαδιτες”, η για τους ” Σκοπιανους”. Αυτο δεν μπορει να συναχθει εκ των προταιρων. Το πιο πιθανο ειναι να μη συμβει τιποτα συνταρακτικο στις ζωες των κατοικων ενθεν και ενθεν.Αλλωστε,για αλλους,τελειως διαφορετικους λογους αποφασιστηκαν τα “βαφτισια”, αυτην την εποχη. Αλλα ομως με τιποτα ενα ονομα,μερικοι φθογγοι δηλαδη,δεν αρκουν απο μονοι τους για να αλλαξουν προς το καλυτερο η προς το χειροτερο την  κατασταση σου την οικονομικη,την κοινωνικη κλπ, η να προσμενεις να σε “σωζει” μονιμως το παρελθον.)

Ο μεν λεει “δωσατε το ονομα”, ο δε λεει ” δωσατε γλωσσα και εθνοτητα”. Ο ενας ηταν ο νονος,ο αλλος ειναι ο ληξιαρχος. Και οι δυο μαζι, κανουν το 70% αυτων που διαμαρτυρονται εντονως και για τα δυο, αλλα παρ ολα αυτα ψηφιζονται απο τους ιδιους. Βλεπετε κατι παραξενο; Οχι φυσικα,δεδομενου πως: α) ο οχλος ειναι χαπατο και κυριως β) ο νεοελληνας ειναι ο ποιο μαλακας λαος,οπως συχνα διατεινεται ευστοχα και ο Steven. Γι αυτο λεω πως δεν θα γινουμε ποτε “Ελβετοι”, ακομα και αν τα ” βαφτισια” γινουν με τον πιο επισημο τροπο και σε αναγνωρισει συσσωμος ο ΟΗΕ. Αυτο που εισαι,δεν αλλαζει με μια διακηρυξη.Η αν σε βαθος χρονου επιτευχθουν αλλαγες προς το καλυτερο,αυτο δεν θα οφειλεται στο μυστηριο της “βαπτισης”, ουτε και στις ευχες του παπα,παρα μονο στην ιδια την προσπαθεια την επιπονη και επιμονη,στην αγαπη για προοδο και στην ικανοτητα να κρατας το μυαλο ανοιχτο.

Ο δικος μας εδω,ο “εγγυτης”, εκανε το καθηκον του,ως γονος κομμουνιστη και εμεινε φετος με το οπλο “παρα ποδα”. Αλλωστε το ειχε ξεκαθαρισει στους παικτες εν μεσω ” κακων” αποτελεσματων: παρτε το αποφαση,αυτον τον προπονητη θα εχετε ως την ληξη της σεζον”. Δεν ετυχε,αλλα πετυχε,η αλλοπροσαλλη φετινη κατασταση στην ΑΕΚ.

Πολυ θα ηθελε να ξαναφυγει  με το κομματι κρεας στα δοντια,ως υαινα εν μεσω υαινων,αλλα οταν τα λιονταρια πλησιαζουν,αναποφευκτα η μοιρασια και τα κομματια αναπροσαρμοζονται,με κυριο μελημα να εχεις φροντισει να κρατησεις αποσταση ασφαλειας βεβαια.Ειπαμε,να βλεπετε και Nat Geo Wild. Ειναι περισσοτερο κατατοπιστικο και διαφωτιστικο,απο οτι ολες οι οι γραφιδες μαζι,για το πως λειτουργει ο κοσμος των ανθρωπων.
Τουλαχιστον επιασαν τοπο οι μεταγραφες του. Καλος παικτης φαινεται αυτος ο Μπακασετας. Θα δειξει. Για εκεινον τον Σιμοες,δεν ξερω. Αν δε δω,δεν κρινω.

Ολο το γελιο,ολα τα φωτα,ειναι στο μπουρδελο της Βουλης. Που καποιοι ηθελαν και να καει. Ξεσπιτωνοντας τοσες πουτανες. Αν ειναι δυνατον. Που θα ξαναβρεθει τετοιος θιασσος; Μιλαμε για καμπαρε βλαχικο. Καν-καν με κλαρινα.
Δεν ειναι τυχαιο,οτι τα “μαυρα”  λεφτα,παραδοσιακα,δινονται σε σκουπιδοσακουλες. Εχει και αυτο την σημειολογια του.

Συνωστισμος στις πορτες του νεοκοπου δικομματισμου,πατεις με πατω σε. Σπρωχνονται αρσενικες και θηλυκες αρτιστες να μπουν σε πινακες,καταλογους και λιστες,υπο το φοβο μη ξεμεινει κανεις με την ” εθνικη περιφανεια” στο χερ. Τι να την κανεις; Στο κωλο να τη βαλεις; Σωστο. Ολουρμο λοιπον. Ολα να ειναι ετοιμα για το νεο ανοιγμα του μαγαζιου μετα την εκλογκη “ανακαινιση”. Οποιος προνοει,βολευεται. Σαν τις μουσικες καρεκλες.

Και πρεπει να εισαι σβελτος,καπατσος. Απο τα μικρα κομματα,που επαιξαν το ρολο τους πια, ως λεκανες αντιμνημονιακης αποστραγγισης , αφου ” βγηκαμε απο την κριση” (δηλαδη μπαινουμε και επισημα σε νεα περιοδο διασπαθισης και ξεσκισματος δανεικων,με τους εξω να γελανε) αυτα δεν εχουν λογο υπαρξης και πρεπει οι εκπροσωποι του γιγαντα λαου με το αλανθαστο ενστικτο (μυριζεται την λαμογια απο αποσταση) και κατ επεκταση και ο ιδιος ο “γιγας” να αποστραγγιστουν στις παραδοσιακες δυο μεγαλες γουρνες. Μετα τα αλλοπροσαλλα μνημονιακα χρονια,που μπερδεψαν και τους ιδιους τους πατερες του εθνους,γινομενοι θυματα,η μαρτυρες τραγελαφικων επιλογων και περιστατικων. Λογικο ειναι,μπερδευτηκαν με τους ρολους.
Ειναι σα να εισαι προετοιμασμενος να πεις το ποιημα σου την 25η Μαρτιου,και ξαφνικα σου λεει ο δασκαλος,να πεις το ποιημα του διπλανου σου. Ιδρωνουν τα χερια,κολλαει το στομα. Σε πιανει πανικος. Ενω απο δω και μπρος,επιστρεφουμε στην κανονικοτητα. Η τελετη τελειωνει,στοιχισμενη επιστρεφει η ταξη των βουλευτων τραγουδωντας ολοι μαζι το “ολη η δοξα ολη χαρη,αγρια μερα ξημερωνει…” περιμενοντας,στην επομενη στροφη να λυθουν οι ζυγοι και ελευθεροι πια οι μαθητες του Αμερικανικου Σχολειου,να τρεξουν στις αγκαλιες των γονιων τους,που εχουν ηδη ετοιμασει το γιορτινο τραπεζι. Βακαλος με σως μπαρμπεκιου. Αμ πως!

Δυο κομματα,παραδοσιακα (οπως επιτασσει το βρεττανικο κοινοβουλευτικο μοντελο που εχει επιβληθει σε ολες τις αποικιες οπου θελουν να βαυκαλιζονται οτι εχουν “δημοκρατια”) με σβυσμενα ΑΦΜ και χρεη ενας,με νεα σηματα και γραμμενα στο χιονι χρεη ο αλλος,μεσα στη θολουρα τη μνημονιακη,ποιος τωρα να ασχοληθει;
Εδω ως και οι του ” κοριοπολις” βγηκαν λαδι. (Οταν αφηνεται η δικαιοσυνη απερισπαστη να κανει τη δουλεια της,οπως λενε οι “ενδιαφερομενοι”, παντα ειναι αποτελεσματικη). Νατοι λοιπον και οι δυο,ετοιμοι για νεο ξεσκισμα.

Και απο κοντα να επισης το παραδοσιακο, το αειθαλες ΚΚΕ οπου οι συστημικοι εκπροσωποι θα-συνεχισουν να-λενε ” οχι σε ολα” και θα κατακεραυνωνουν τους “αντιπροσωπους του κεφαλαιου και της πλουτοκρατιας” 29 μερες το μηνα και την τριακοστη θα στεκονται στην ουρα,στο ΑΤΜ, για να εισπραξουν τα “ατιμα” ευρω του Ντραγκι και του Γιουνκερ.Μελι γαλα.

Το μονο προβλημα που εχουν-και ειχαν παντα- οι ” κοουτς” των Πρεσβειων στη χωρα,ειναι εκεινος ο λεγομενος “ευχαριστος πονοκεφαλος”, που εχει και ενας προπονητης,οταν εχει ολο το ροστερ στην διαθεση του. Ποιον να βαλεις μεσα και ποιον να αφησεις στον παγκο; Εχουνε σπασει τα τηλεφωνα,απο ” ετοιμοπολεμους”,απο ετοιμους να ριχτουν στη “μαχη”. Της πολιτικης επιβιωσης -αρα και-οικονομικης τακτοποιησης,αλλα και ταυτοχρονα της αυτοεπιβεβαιωσης του βλακος που τρεμει την ” απομονωση” απο την επικαιροτητα και ζαλιζεται  στη σκεψη και μονο πως θα μεινει χωρις εισητηριο μπισνες-κλας και θα κατσει στο καταστρωμα των χαμερπων “ανωνυμων”.
Του ιδιοτυπου αυτου πλοιαριου,που βουλιαζει και αναδυεται,τοσα χρονια.

Οταν λεμε “,το ταξιδι εχει σημασια και οχι ο προορισμος”, εννοουμε πως κονομαει η Πηνελοπη απο την ασφαλιστικη εταιρια,εχοντας και τον μεταμφιεσμενο Οδυσσεα να της κανει ονειρεμενο γλυφομουνι.
Με τον Αντινοο να μενει στηλη αλατος με αυτον τον ” σουπερμαν σκατογερο” που τρυπωσε στα ανακτορα,τεντωσε το τοξο,περασε ολες τις τρυπες και κατεληξε σε αυτην της βασιλισας. Μα ειναι και χαπατο ο ανθρωπος. Μονο τον Αργο να εβλεπε πως εκανε στα ποδια του γερου,θα επρεπε κατι να ειχε καταλαβει. Αλλα απο ανθρωπο που δεν καταφερνει 10 χρονια να γαμισει μια ξαναμενη κουγκαρ,τι να περιμενεις; Τελος παντων,ξεμακρυναμε.

Ενα κρατος μεταξυ ασθενοφορου και νεκροφορας λοιπον. Ουτε στην εντατικη μενει,ουτε στο ψυγειο καταληγει. Με το που βγαινει απο την ανανηψη,αντι να ακολουθησει θεραπευτικη αγωγη,παει στη πλατεια και παραγγελνει σουβλακια,χασκογελωντας.
Με τους γιατρους και τους νεκροθαφτες να σταυροκοποιουνται.
Οντως,καταγομαστε απο τον Σειριο.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

12 Responses to ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ

  1. Ο/Η Koreas λέει:

    Στα νέα μεγαλεία δημιουργούνται πάλι οι δύο μεγάλοι συνδυασμοί. Κεντροδεξια εναντίον Κεντροαριστερας, σαν να λέμε κραμερ εναντίον κραμερ. Δεν παίρνεις γραμμή ποιος θα αγοράζει ποιόν, δε ξέρεις ποιος θα πάει με ποιον. Δύο “μεγαλοι” και στη μέση τα λοιμα.

    Φαντάζεσαι να μην τους βγαίνουν τα κουκια τι ωραία θα συνεργαστούν οι δύο “μεγάλοι μονομάχοι”; καμία ανησυχία όμως, Το δημόσιο ταμείο να είναι καλά.

    Ο γιωργακης γιατί μου μοιάζει ερωτευμένος με τον Αλέξη;

  2. Ο/Η Τελειωσαμε λέει:

    Ο τσιπρας ξεπουλησε τη μακεδονια για την καρεκλα και την μαρμιτα,τελος.

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “koreas”: Μα εχουν συγκυβερνησει στο προσφστο πσρελθον. Ξεχασες το Σαμαροβενιζελικο 2012-2014; Αν χρειαστει “συμπρατουν και με το διαολο” οπως ειχε πει και η Ντορα. Για το καλο του τοπου παντα.
    Αν και η τεχνιτη πολωση,η οποια αποσκοπει σε νεοδικομματισμο,δεν ευνοει πλεον τετοιου ειδους συμπραξεις. Στην επομενη χρεοκοπια,δηλαδη σε καμια δεκαπενταρια εικοση χρονια,γιατι οχι;
    Ο Γιωργακης,μπορει καλλιστα να υπουργοποιηθει μετα το 2020. Θα εχει περασει αλλωστε το κρισιμο-κατα Μητσοτακη- χρονικο διαστημα της μνημης του γιγαντα λαου (“σε καμια δεκαρια χρονια,θα το εχουμε ξεχασει”). Αδικο ειχε; Το χρονικο διαστημα μνημης,ειναι καπου εκει. Δες τους πρωταγωνιστες των μνημονιακων χρονων. ΓΑΠ, Γερουλανος,Ραγκουσης,Χρυσοχοιδης (“δεν προλαβα να διαβασω το μνημονιο,εχω και αλλες δουλιες”) που εχουν σκασει μυτη. Οντως 10 χρονια ειναι το οριο. 2009-2019. Ε..;

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “τελειωσαμε”: Ο Τσιπρας ολοκληρωνει τη δουλεια. Την οποια ξεκινησαν αλλοι,ομοσταυλοι.
    Μη μπουμε στην διαδικασια της πλειοδοσιας. “ποιος προδωσε περισσοτερο” κλπ. Δεν εχει νοημα.
    Κυριως για δυο λογους. α) δεν υπσρχουν ιδεολογικα στεγανα αναμεσα στις πολιτικες φατριες,αρα ουτε και στα κομματικα μαγαζια και το καθε μερος αναλαμβανει την “εργολαβια” που του ανατιθεται, η του ταιριαζει με βαση το ιδεολογικο προσωπειο του. Και β) για να προδωσει κσποιος,προυποθεση ειναι να εχει στο παρελθον πιστεψει πρωτα σε αυτο. Διαφορετικα προδοσια δεν υφισταται. π.χ. δεν μπορει ενας Χριστιανος να προδωσει τον Αλαχ,η ενας Κινεζος την Αμερικη, κλπ κλπ. Αρα,εκτος απο νομικα προστατευμενοιι,εινσι και ηθικα απενταγμενοι. Ειναι ενταξει οι τυποι με τον εαυτο τους.
    Δοσιλογοι,ναι. Δινουν τον λογο τους (καπου). Αλλα προδοτες,οχι. Μη σου πω οτι ακουγεται και σαν κοπλιμεντο αυτο.

  5. Ο/Η Koreas λέει:

    Χρήστο από την άλλη πλευρά ομως, Ξέρεις τι με ενοχλεί περισσότερο;…. Οτι ο απλός ο καθημερινος κόσμος κάθε μέρα που περνά γίνεται όλο και πιο κυνικος, όλο και πιο αδύναμος, όλο και πιο ανεγκεφαλος, όλο και πιο τσάπατσουλης, όλο και πιο διεφθαρμενος, όλο και πιο απαισιοδοξος, όλο και πιο παραλογος, όλο και πιο μοιρολατρης.

    Ώρες ώρες περνά από το μυαλό μου ότι είμαστε ικανοί ακόμη και να σκοτωθουμε μεταξύ μας. Οπότε λέω καλύτερα ο Αλέξης ή ο Κυριάκος ή ο οποίοςδηποτε που θα κοροιδεψει ή θα λαικισει και θα πάμε παρακάτω πάρα ο χ “αντισυστημικος” ο οποίος στην ουσία τι θα φέρει, το χάος.

  6. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “koreas”:Αδυναμος,ανεγκεφαλος,τσαπατσουλης,κυνικος,απαισιοδοξος παραλογος και τοσα αλλα ταιριαστα ειναι η αληθεια επιθετα,ειναι τα χαρακτηριστικα εδω και αιωνες. Ασε που νομιζω οτι υπαρχει και βελτιωση,λογω τεχνολογιας.
    Δεν ηταν “καλυτερης” παστας οι ανθρωποι του 1960, η πριν 200 χρονια.
    Ειναι πολυ δυσκολο να συγκρινουμε και να διαπιστωσουμε βελτιωσεις με κριτηριο την διαρκεια ζωης,δηλαδη 70-80 χρονια. Ποσο μαλλον με τον επιμερισμο της σε “γενιες”, δηλαδη εικοσαετιες.
    Καμια διαφορα δεν ειχαν οι ανθρωποι της ” τιμιας” και “ηρωικης” δεκαετιας του ’60 με τους τωρινους. Σιγα να μη νοιωσω μειονεκτικα επειδη δεν γνωρισα “βιες κσι νωθειες”, τρικυκλα κσι Γκουτζαμανιδες,Φριδερικες και εξαδακτυλους,ξενιτιες, φτωχιες,γκαζοντενεκεδες,πλυσταρια, Μερκουριδες,Τρικουπιδες, Παπαδοπουλους και Παττακους τρελαμενους να κυνηγανε τα φορεματα μινι.

    Αν εκεινοι ζουσαν τωρα,θα εκαναν οτι κσνουν οι περισσοτεροι σημερα. Οπως και εμεις αν ζουσαμε τοτε,θα ακουγαμε Χατζιδακι Θεοδωρακη Ζαμπετα,θα διαβαζαμε τα κατορθωματα της Καλλας,θα επαναστατουσαμε η και θα συμφωνουσαμε με την 7ετια των συνταγματαρχων,θα αναγκαζομασταν να τηλεφωνουμε απο το περιπτερο της πλατειας και να περιμενουμε τον γαλατα στη πορτα,στελνοντας τσα παιδια μας σχολειο με τριμενα ρουχα και σχισμενα παπουτσια,προσμενοντας διορισμους,κουνωντας σημαιες κσι περιφεροντας στους ωμους-κυριολεκτικα- τους ” Μαυρογιαλουρους” της εποχης,βριζοντας τα παιδια μας και χτυπωντας τις γυναικες μας. Ελα μωρε τωρα. Δεν μπορω τις “αγιογραφιες”. Ατομικες η συλλογικες.

    Οπως και οι τοτε κατοικοι της πρωτευουσας π.χ. αν ζουσαν σημερα,θα ακουγαν Ατζελα και καστοπιν Παολα,συνωστιζομενοι στα γραφεια βουλευτων, και κατοπιν κατακεραυνωνοντας τους στα μεσσ κοινωνικης δικτυωσης,η ανεχομενοι νταβατζιδες,οπως και τοτε.
    Ολα αυτα και τα μεν κσι τα δε,τα χωριζει ενα μεγαλο κενο? Λεγεται τεχνολογια,δηλαδη διευκολυνση διαβιωσης και βελτιωση επιπεδου αυτης.
    Κατα τα αλλα,ολα παραμρνουν απαραλλαχτα.
    Οι αναλογοι “ηρωες” και “προδοτες” (σε ποσοστο επι του πληθυσμου) θα υπηρχαν ακομα και αν ανταλλασαμε ζωες.
    Ο ανθρωπος παραμενει ιδιος. Απλως διαμαρτηρεται η ελπιζει για τελειως διαφορετικα πραγματα καθε εποχη,αλλα με τον ιδιο απολυτως τροπο. Ειτε μουτζωνοντας οσους δεν τον βολευουν,ειτε ζητωκραυγαζοντας κατω σπο μπαλκονια,επευφημωντας τους “δημιους” του.
    Οποτε,μην απελπιζεσαι μεν μα ουτε και να θρεφεις φρουδες ελπιδες,δε.
    Οι νομοι της φυσης ειναι απαραβατοι. Και οι οποιες αλλαγες στα οσα συμβαινουν εντος της,συμβαινουν τοσο αδιορατα και αργα που ειναι αδυνατον να τις αντιληφθουμε,ποσο μαλλον να μας επιρρεασουν καταλυτικα στην διαρκεια μολις μερικων ετων.
    Δεν τρεχει τιποτα.

  7. Ο/Η Koreas λέει:

    Να ξεκινήσω από το μικρό για να πάω στο μεγάλο.
    Εχώ διαφωνήσει σε άλλη φάση με το steven για τον αν όλα μένουν ίδια. Πιστεύω αντίθετα και με τους δύο σας ότι τα πάντα αλλάζουν, τα πάντα ρει όπως έλεγε κι ο αγαπημένος μου φιλόσοφος ηρακλειτος. Αλλαζουν αέναα, αδιακοπα, τυρανικα, κάθε στιγμή κάθε λεπτό, απλά δε ξέρουμε ακόμη τον ρυθμό των αλλαγών ώστε να ορίσουμε τη μεταβολή αυτή.
    Μας φαίνεται ως άνθρωποι όμως ότι δεν αλλάζουν λόγω αφενός μεν της ανεπάρκειας των ανθρωπίνων οργάνων να “δουν” πραγματικά πως είναι δομημένος ο κόσμος γύρω μας και μέσα μας (κλασικό παράδειγμα η κβαντομηχανικη ) και αφετέρου δε επειδή κάναμε το λάθος να ορίσουμε ένα σύστημα το οποίο έχει στο κέντρο του τον άνθρωπινο κόσμο (ανθρωποκεντρικο, εξου και οι λεγόμενες ανθρωποκεντρικες επιστήμες) αγνοώντας ότι φιλοξενουμαστε μέσα στον φυσικό κόσμο του όποιου τους νόμους υπακουμε. Οι αρχαίοι μιλούσαν για οικολογία. Πρόσεχε οίκο, το σπίτι μας με άλλα λόγια.
    Για του λόγου το αληθές έχουν αλλάξει και οι φυσικοί νόμοι που χρησιμοποιούμε και από τη νέυτωνεια θεωρεια (βαρύτητα, έλξη, δράση αντίδραση, αρχής της αδρανειας) η οποία χρησιμοποιούταν κατά κορον στα οικονομικά στην κοινωνίολογια και αλλού, πάμε στους θερμόδυναμικους νόμους στην ενθαλπια και στην εντροπια για να εξηγήσουμε τη συμβαίνει γύρω μας και μέσα μας. Αυτά όλα όμως είναι θεωρείες και ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει από τη στιγμή που είμαστε ακόμη στο σκοτάδι.

    ΠΑΜΕ στο μεγάλο. Χρησιμοποιήσεις μια σπουδαία λέξη στο κείμενο σου, τη λέξη τεχνολογία. Να την πούμε ανθρώπινη δημιουργία μέσα από τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία. Ακριβώς αυτό είναι που με κάνει αισιόδοξο όσο αφορά το παρόν και το μέλλον μας. Λέω ότι από τη στιγμή που η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα καθημερινά σε όλο και περισσότερο κόσμο να δημιουργεί δεν μπορεί να μην προοδευσουμε συνολικά, δεν μπορεί να μην πάμε σε κοινωνίες πιο έξυπνες,
    Πιο αποτελέσματικες. Πιστεύω δηλαδή ότι έρχεται περισσότερη ελευθερία, καλύτερες συνθήκες ζωής για όλους μας από τη στιγμή που όλο και περισσότεροι άνθρωποι καθημερινά δημιουργούν παμπολα καινούρια πράγματα.

  8. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “koreas”. Μα δεν λεμε κατι διαφορετικο απο οτι βλεπω.
    Αργες,αδιορατες αλλαγες,αδυνατον να γινουν αντιληπτες μεσ τον μικροχρονο μιας ζωης.
    Οι διαφορες συμπεριφορας που διαπιστωνονται απο γενια σε γενια,για λογους καθαρα πρακτικους,δεν συνιστουν αλλαγη. Αυτο ειναι μονο εγκλιματισμος σε τρεχον περιβαλον.
    Φυσικα και ολα αλλαζουν και ” δεν μπορεις να περασεις το ιδιο ποταμι δυο φορες”.

  9. Ο/Η Koreas λέει:

    Καθε φορά που ένα ελληνοπουλο διακρινεται και προχωρεί και ξεχωρίζει στη ζωή, δε ξέρω αλλά χαίρομαι ιδιαίτερα. Ειδικά όταν είναι σε τόσο υψηλό και ανταγωνιστικο επίπεδο.

    Και ο Γιάννης ο ακετοκουμπο, και ο τσιτσιπας, και ο λανθιμος με χαροποιουν ιδιαίτερα. Μάλλον έχω αρχίσει και γερναω. Είναι αυτό που λέμε ότι όλα αλλάζουν και τίποτα δε μένει ίδιο.

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Χρήστο : Αδερφέ, χρόνια πολλά και κυρίως καλά. Με έμπνευση, δημιουργικότητα και υγεία.

  11. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Σε ευχαριστω απο καρδιας Steven. Επιστρεφω τις ευχες, ενισχυμενες.

  12. Ο/Η Koreas λέει:

    @Χρήστο

    το κομματάκι αφιερώνεται σε εσένα και σε όσους αισθάνονται Άνδρες…..Πήψαμε στα αντρόγυνα.