ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – Α Ε Κ

Τελευταίο παιχνίδι επιτέλους για μια μαρτυρική σεζόν φέτος. Και για τους δυό αντιπάλους σήμερα, με τον έναν να υποβιβάζεται και τον άλλον να βλέπει με κυάλια τον πρώτο από την μιά, κι από την άλλη να πρέπει και να κερδίσει για να μην τον περάσει η Χαλκηδόνα. Κι ένα παιχνίδι που αποτελεί και μια πρόβα τζενεράλε εν όψει του τελικού όπως μας πληροφορεί ο έξυπνος δημοσιογράφος, που βλέπει πολλούς βλάκες γύρω του αλλά δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η δήλωση του παραμένει χρόνια στα ίδια επίπεδα. Δεν πειράζει όμως, κι απλά να του πω οτι η ΑΕΚ σήμερα δεν κάνει καμία πρόβα αφού το σύστημα δεν πρόκειται να έχει καμία σχέση με τον τελικό.

Η ΑΕΚ κατέβηκε με 4-2-3-1 και με διάθεση να δώσει χρόνο στον Τσιγκρίνσκι. Βασικές απουσίες είχε τον Σιμόες και τον Μπακάκη, που μάλλον δεν χρειάζονταν πρόβα, και οι υπόλοιποι ήταν οι γνωστοί μετρημένοι. Μπήκε πολύ καλά η ομάδα, φουριόζα και με όρεξη για πρεσάρισμα και τρέξιμο. Δεν απειλήθηκε πουθενά από τον αντίπαλο, ενώ επέδειξε μια πολυχρωμία στην ανάπτυξη. Πάτησε πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή, ενώ επιτέθηκε και από τις δυό πλυρές αλλά και από τον άξονα.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, όμως υστέρησε σε αποτελεσματικότητα. Αιτία ήταν η αμυντική θωράκιση του Λεβαδειακού, που έπαιξε με τρεις ζώνες άμυνας, αλλά και η κάποια επιπολαιότητα που έδειξαν οι παίκτες μας στην τελική προσπάθεια, με άρχοντα τον Μάνταλο. Όμως το πάθος ήταν αρκετό και η αγωνιστικότητα σε ψηλό επίπεδο. Όπως και η υπομονή να γυρνάει η μπάλα μπας κι ανοίξει κάποιος χώρος στην αντίπαλη άμυνα. Κι αυτό τελικά έδωσε τον πολυπόθητο καρπό, όταν σκόραρε στο τέλος του ημιχρόνιου μετά από κακό διώξιμο του σέντερ μπακ του αντιπάλου. Το γκολ ήταν καταπληκτικό σε εκτέλεση με το απ’ ευθείας σουτ του Μπακασέτα αλλά ενδεικτικό της επιπολαιότητας. Ας μην ψειρίζουμε όμως τα πάντα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το θέαμα.

Το δεύτερο μέρος μας αποζημίωσε πλήρως. Η ομάδα πέταξε την ελαφρότητα στα αποδυτήρια και πραγματικά μας χάρισε ένα απολαυστικό μισάωρο. Εξαφάνισε τον αντίπαλο, κατέκτησε τον χώρο του κέντρου και σφυροκόπησε την αντίπαλη εστία με μπόλικες φάσεις και τελικές. Θα τολμούσα να πω οτι ήταν σχεδόν αλάνθαστη επιθετικά. Ξέρω οτι αυτό είναι λίγο υπερβολικό, όμως ήταν τέτοια η υπεροχή όπως και η συνεχής εναλλαγή των επιθέσεων μας, που άνετα έσβησα την γκαφίτσα του Πόνσε. Εξ άλλου ο άνθρωπος έβαλε το τρίτο γκολ, που ήταν δυσκολότερο και μεγαλύτερης ομορφιάς.

Είχε προηγηθεί το δεύτερο τέρμα από τον Λιβάγια, μετά από σημαντική ομαδική προσπάθεια και συνεργασία με τον Μάνταλο. Ένας Μάνταλος, που είχε μια τρομερή προσπάθεια στο δοκάρι – αν έμπαινε θα ήταν το καλύτερο γκολ σήμερα – και που ανέβασε κι αυτός την απόδοση του. Μια απόδοση όμως που πρακτικά πιστώνεται σε όλη την ομάδα, αφού δύσκολα θα μπορούσες απολογιστικά να βρεις κάποιον που υστέρησε σε πάθος και σε αγωνιστικότητα. Που αυτά τα στοιχεία χάρισαν την νίκη στην ομάδα με μια διάρκεια στην επιθετικότητα αλλά και στην άριστη αμυντική λειτουργία της.

Είμαστε λοιπόν πολύ χαρούμενοι γι αυτό που είδαμε και φυσικά δίνουμε συγχαρητήρια σε όλους και ευχές για ακόμα καλύτερη συνέχεια. Φυσικά ο Λεβαδειακός δεν μπορεί να συγκριθεί με τον ΠΑΟΚ, όμως όπως και να το κάνεις, η ομάδα δείχνει να καταλαβαίνει τις απαιτήσεις του κόσμου, και να έχει ξυπνήσει την κατάλληλη στιγμή. Το αν θα τα καταφέρει είναι φυσικά άλλου παπά ευαγγέλιο, όμως με βάση αυτό που είδαμε σήμερα, τουλάχιστον δεν θα είναι το περσινό σκορποχώρι και θα κατέβει σαν αξιόμαχος αντίπαλος.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

19 Responses to ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η Akis λέει:

    Και έφτασε η ώρα του τελικού, τον οποίο θα δουν οι δύο πόντιοι με τους μπράβους τους και τους επίλεκτους της κάθε ομάδας. Χωρίς κόσμο δε μας φοβάμαι, το έχουμε… Steven, ποιό το προγνωστικό σου??

  2. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    @steve: Αυτό το γκολ του Μπακασέτα στο 45′ (τελευταία φάση του 1ου)…πρέπει αν πόνεσε τον Κομπότ’…αν πηγαίναν με Χ στα αποδυτήρια θα κονόμαγε και κάνα 200ρακι τηλεφωνικώς για να κλειδώσει το διπλό τελικό…

  3. Ο/Η conpater λέει:

    Δυστυχως,ηρθαν τουμπα τα πραγματα.Για να κρατησει το αηττητο ,εριξε την δικια του ομαδα. Μονο αμα εισαι ελεεινος και τρισαθλιος σαν χαρακτηρας κανεις κατι τετοιο. Οχι οτι δεν ξεραμε τι ειναι,αλλα σημερα βαλανε και την βουλα. Δανεικα ειναι ολα σε αυτη την ζωη…μην το ξεχναμε αυτο ποτε !

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Akis : Πιστεύω οτι θα τα πάρουμε.

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Αδερφέ όχι. Τα Γιάννινα έχουν αλλάξει στρατόπεδο.

  6. Ο/Η nnektarios λέει:

    Πέρυσι, η απειλή διακοπής και GREXIT λόγω επεισοδίων ήταν ξεκάθαρη. Η ΑΕΚ, έκανε πίσω, όπως είδαμε δεν βγήκε ποτέ στο γήπεδο. Φυσικά έγινε με κόσμο για να έχει νόημα η απειλή σε ένα πολύ πιο τεταμένο κλίμα από το φετινό.

    Η λογική λέει ότι θα μπορούσαμε να τους πληρώσουμε με το ίδιο ακριβώς νόμισμα φέτος, αλλά εμείς χορεύουμε στο ρυθμό του καλού (σύμφωνα με τον Μελισσανίδη) Ιβαν. Χωρίς κόσμο ζήτησε ο Κάγκουρας που κουβαλάει το τρόπαιο στο τραπεζάκι που πίνει καφέ, ναι εμείς.

    Νομίζω ότι θα παίξουμε φέτος, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι ξεχρέωσε ο Μελισσανίδης. Έχει δώσει ήδη ένα κύπελλο και ένα πρωταθλημα με παθος. Άσε που στο άλλο κύπελλο, αυτό του Βόλου, του χτύπαγαν την πλάτη ως κερατά ο Μπεος με τον καλό Ιβαν.

    Ελπίζω στον τρελό Ισπανό.

    Όσο για τον Μελισσανίδη, το 2016 έκοβε τις φλέβες του στα αποδυτήρια, πέρυσι καλούσε τον ΜΑΟ-ΜΑΟ (αυτοσ Δεν τον είπε;) Ιβαν…ΦΕΤΟΣ; Ακόμα δεν τον έχουμε ακούσει…

    Αναμένουμε…για να βγάλουμε συμπεράσματα….

  7. Ο/Η conpater λέει:

    Νομιζω πως δεν ισχυει , απλα υπηρχε μια μεσοβεζικη κατασταση . Τωρα για να το λες κατι θα ξερεις παραπανω. Και παμε σε μπαραζ ,σε εμφυλιο της ΝΥΚΤΑΣ….κατω στην Κρητη. Λυπηθηκα για τον ΠΑΣ , οχι γιατι ηταν καμια πεντακαθαρη ομαδα,αλλα επειδη κραταει ψηλα το τοπικιστικο της στοιχειο,οπως και για τον Πετρακη που τον θεωρω απο τους σοβαροτερους ανθρωπους και πολυ καλο προπονητη στον ελλαδικο χωρο.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Δεν θα τον ακούσουμε κι αυτό μας κάνει ακόμα πιο αισιόδοξους.

  9. Ο/Η nnektarios λέει:

    @Steve, σαν να μην έχεις άδικο…

  10. Ο/Η Αλεξης λέει:

    Steve ελπιζω να περασες ωραια στo USA.

    Θα πας τελικο; Μακαρι να το παρουμε, οπως και να εχει την ΑΕΚ την αγαπαμε.

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Αλέξης : Περάσαμε τέλεια όπως πάντα στην Αμερική. Στον τελικό, μετά τα περσινά, δεν θα πάω.

  12. Ο/Η Κώστας λέει:

    @Steven Καλά μέσα στη χρονιά αλλάξαμε πάλι στρατόπεδο; Τέλος πάντων, πέσαμε και μαζί πέφτει και ο μύθος του Έλληνα “ποδοσφαιριστή”. Όλα τα χρόνια οι ξένοι μας ανέβαζαν επίπεδο. Πέρυσι μόνο ο Κόντε είχε γύρω στα 15 με 16 γκολ. Φέτος δεν πιάσαμε ούτε τα 20, 19 έβαλαν οι κατσαπλιάδες. Εκ των οποίων 3 αυτοκολ.

  13. Ο/Η The Snitch λέει:

    Αμα θες να κανεις μια δουλεια, πας και βρισκεις αυτον που μπορει να στη κανει. Ετσι ξερω, σηκωνεσαι και τρεχεις μεχρι να πετυχεις το σκοπο σου. Για να ειναι αυτος που ειναι, για να κοστιζει αυτα που κοστιζει, για να εχει κανει αυτα που εχει κανει, για να ειναι εκει που ειναι, ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ.

    Αλλιως κατσε και παιξε με τους ψιλικατζηδες.

    Μεγαλε ασε τη Liverpool των 94 (προς το παρων και ισως 97) ποντων και των ημιτελικων CHL φετος και τελικου περσυ. Ασε τη Liverpool που οταν ηρθε ο Klopp ειχε budget 380εκκ και ηταν ενα σκορποχωρι με το Κολο Τουρε στα 35 του, το Μπαλοτελι!!!!, και αμυνα το Σκρετλ με τον Glen Johnson. Τρια χρονια μετα εχει 950εκκ με το ταμειο ΣΤΟ ΣΥΝ 35ΚΚ, εχωντας χτισει και το Main Stand αλλα 140εκκ.

    Δηλαδη ο τυπος σε 3 χρονια εχει κανει 300% αυξηση Budget στο ροστερ, εχει χτισθει μια εξεδρα σχεδον 2 φορες κοστος το γηπεδο της ΑΕΚ 140εκκ λιρες (χωρις φραγκα απο τις γαιδουρου και τα ΕΣΠΑ μεσα σε 2,5 μηνες οχι 7 χρονια) αλλα απο τα ιδια κεφαλαια, και ανεβασε και 20% τα εσοδα της κατα 64εκκ λιρες. Εβγαλε δηλαδη το 2018- μια χρονια μονο σε αυξηση αρα παραπανω οσο κανει η Αγ.Σοφια ολη..

    Ασε τη Liverpool με το καλυτερο παικτη της PL και αλλους 3 στη βασικη ενδεκαδα των καλυτερων για φετος, χωρις να υπολογιζουμε και τον MO. Ασε τη Liverpool που εχει το πρωτο σκορερ, το καλυτερο τερμα, τα περισσοτερα clean sheets. Ασε τη Liverpool που τα δυο πλαγια μπακ της εχουν απο εντεκα (11) ασσιστ ο καθενας! Ασε τη Liverpool γενικα δεν ειναι για τα κυβικα της Ελλαδας και των επι-κριτων του καναπεως. Εχει πλακα οι οπαδοι της ομαδας που εκανε το 6 στα 6 και μαζεψε 13 γκολ, οι οπαδοι της ομαδας που ειναι στο -23 απο το Πελκα και τον Λημνιο να κοροιδευουν τη Liverpool που αν χασει θα χασει το πρωταθλημα για ενα ποντο απο ενα ροστερ ΔΙΣ λιρων (1,15ΔΙΣ) αγορασμενο και οχι φτιαγμενο:

    Μονο η αμυνα της City κοστισε 320εκκ, η αμυνα μου εχει κοστισει λιγοτερο απο τα μισα: 70 o VVD, 75 ο Ali και αλλα 5 ο Robbo, 2,5εκκ ο Gomez. Δωρεαν ο Ματιπ, απο τις ακαδημιες ο TAA. Συνολο κατω απο150.

    Κοιτα εκει κανα Μανταλο και τους Πονσομπογεδες να προσπαθουν μπας και παρουν με τη τριτη κανα κυπελλο και πολυ ειναι. Και παρακαλα μη τυχει και συναντηθουμε πουθενα.
    Μεχρι τοτε ασε με εμενα να παιζω με το Μεσι και να θεωρειται αποτυχια που περσυ εφτασα τελικο, φετος στους 4 και με απεκλεισε ο εξωγηινος παικταρας. Τωρα βεβαια το απεκλεισε ειναι κατα 95% μιας και ειναι μπαλλα και εχουμε δει μπολικα και ας μου λειπει ο Bobby αυριο. Και ας ειναι ο ΜΟ με διασειση. Επειδη ομως ακριβως ειμαστε Liverpool και οχι καμμια ομαδα της πλακας σα κατι αλλους, αυτο το 5% θα το παιξουμε στα ισια και οσο μπορουμε. Μπορει να ξαναφαμε αλλα τρια. Δε τρεχει κατι, αυτο που μας ενδιαφερει ειναι οτι η ομαδα παει μπροστα, παιζει μπαλλα, εχει προπονηταρα, εχει πολυ καλο ροστερ και υγεια και στο χορτο αλλα και σαν οργανισμος. Βεβαια μπορει να ριξουμε και τρια, ποτε δε ξερεις.

    Γιατι δηλαδη ΜΗΠΩΣ ΔΕ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ?

    WE ARE LIVERPOOL, THIS MEANS MORE.

    ΥΓ Συγχαρητηρια για τη καταληψη της πεμπτο-εκτης θεσης, η αληθεια ειναι οτι αν το ειχε πιστεψει η Wolves λιγο πιο νωρις σας ειχε περασει χαλαρα. Ευχωμαι του χρονου και καθε χρονο και χειροτερα. Μη πανε και χαμενα τα πανηγυρια σας!!! στα γκολ απο τη City μεσα στο κοτεστι των ονειρων. Μιλαμε για ομαδα με οπαδους και ιστορια αναλογη του γαυρου οχι αστεια…

  14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ο ιβαν κλεινει στην ΕΡΤ με 8-9 εκ ευρω συμφωνια,το χρημα πλεον με τη σεσουλα,ο μονος χρηματοδοτης της βορειου ελλαδος που του κανουν τα χατηρια γιατι τους πληρωνει.

  15. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Απο paok.στιβεν καλημερα.πιστευεις οτι ο τελικος θα παιχτει στα ισια και αν ναι ποιος εχει το προβαδισμα?

  16. Ο/Η spyros kil λέει:

    Για οποιον δεν εχει καταλαβει ακομα το κυπελλο θα το παρει η ΑΕΚ.
    Παρτε το χαμπαρι.
    Δεν τα βλεπετε τα παιδακια πως σκουζουν να μην γινει ο τελικος στο ΟΑΚΑ?
    Ο τσετσενος ζητησε να μην εχει κοσμο γιατι ξερει τι θα γινει αυτην τη φορα και φοβατε για του χρονου.

    Του χρονου θα φανε καλα.

  17. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Πιστεύω οτι η Λίβερπουλ θα προκριθεί όπως είδα τις ομάδες στο πρώτο παιχνίδι.

  18. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΠΑΟΚ : Καλησπέρα. Φυσικά ο τελικός θα είναι στα ίσια, τουλάχιστον παικτικώς. Το πολιτικό και ποδοσφαιρικό προβάδισμα το έχει ο Παοκ.

  19. Ο/Η conpater λέει:

    Το εχω για πολυ δυσκολο να φαει 4 η Μπαρτσα και να κοψει ροδα μυρωμενα. Απο την αλλη εχω αυτη την αισθηση οτι αν καταφερουν και περικυκλωσουν τον ET ,ολα φανταζουν πιθανα …Και γουσταρω τον τελικο με Λιβερπουλ και Αγιαξ,πιστευοντας να δω ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ,οπως παιζουν αυτες οι δυο ομαδες….