ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ

Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω παρακολουθήσει ακόμα συστηματικά την ομάδα μας. Έχω δει μόνο κάτι εικοσάλεπτα από τα φιλικά στο εξωτερικό, και χθες με την Λαμία είδα το πρώτο ημιχρόνιο. Οπότε ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν για την συνολική εικόνα της ΑΕΚ, ειδικά μάλιστα όταν χθες η ενδεκάδα ήταν εντελώς ανάγκης, ο αντίπαλος πολύ πίσω στην προετοιμασία του και οι δυό προσθήκες μας εντελώς ξένες με την βασική δουλειά.

Αυτό όμως που μου έχει κάνει εντύπωση, είναι η πλάκα του φιλικού στην Λαμία. Όταν δηλαδή λείπουν εννέα βασικοί παίκτες, τι νόημα έχει το φιλικό; Τι σόι συμπεράσματα να βγουν όταν η ομάδα έχει γίνει νοσοκομείο; Άλλο κουφό κι αυτό. Τέσσερις θλάσεις και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο κρύβεται από τα μέσα του disinformation. Και καλά ο Τσιγκρίνσκι. Ο Μπακάκης; Ο Μάνταλος; Ο Βράνιες; Τέλος πάντων.

Όπως οι περισσότεροι, έτσι κι εγώ, το γκολ που βάλαμε το είδα σαν αντεπίθεση. Σήμερα μας είπαν οτι λάθος είδαμε, κι οτι ήταν οργανωμένη επίθεση διότι η μπάλα ξεκίνησε από τον τερματοφύλακα. Νομίζω οτι αρχίζουμε και μπαίνουμε στο twilight zone ή μας ξεπερνά το σύστημα του Καρντόσο. Και μακάρι να ισχύει το δεύτερο που λέω. Όμως αυτό που έχουμε διαβάσει σαν θεωρία, δηλαδή το περίφημο passing game, δεν το είδα εγώ. Αντίθετα είδα να νεροκουβαλάει την μπάλα   για μισό γήπεδο ο Ζεράλδες και όταν τον μπλόκαραν, έκανε την πάσα. Όλο αυτό έγινε μάλιστα όταν το κέντρο της Λαμίας είχε αδειάσει τελείως και μπόρεσε και πέταξε στον αεροδιάδρομο ο μισομέριδος. Δεν λέω οτι έγινε κάτι κακό, απλά λέω οτι το σύστημα που είδα ήταν βουρ φόρτσα κατεβασιά.

Και βέβαια ο αγαπητός Κώστας φρόντισε να μας εξηγήσει την φιλοδοξία του Καρντόσο. Θέλει λέει όταν επιτίθεται να έχει στο τέλος τέσσερις με πέντε ποιοτικούς παίκτες στον άξονα, κοντά στο αντίπαλο τέρμα, με όσο το δυνατόν λιγότερους αμυντικούς απέναντι, και τα πλάγια μπακ μας σε πλήρη προώθηση. Μιλάμε για τρομερή φιλοσοφία και πολύ βαθειά σκέψη. Και λέω κι εγώ, ποιός προπονητής δεν θέλει κάτι τέτοιο; Αυτό όμως που δεν μας λένε, είναι πώς είναι δυνατόν αυτό να γίνει σε χτισμένη επίθεση. Σε αντεπίθεση κάτι μπορεί και να γίνει. Σε επίθεση πώς θα γίνει; Πού θα πάνε οι αντίπαλοι παίκτες; Θα φυλάνε τα σέντερ μπακ μας; Οψόμεθα λοιπόν για την παρέλαση του Οκτωβρίου.

Διότι σε αυτήν την φιλοσοφία, μην ξεχνάμε οτι υποχρεωτικά τα εξτρέμ συγκλίνουν προς τα μέσα – δεν παρέχουν δηλαδή κάλυψη στα νώτα των μπακ – αλλά και πίσω υπάρχει ένα εντελώς άδειο γήπεδο εντελώς ευάλωτο σε αντεπιθέσεις. Φυσικά οι παίκτες δεν έχουν ακόμα αφομοιώσει αυτήν την τακτική και γι’ αυτό βλέπουμε και το πρωτοποριακό να πηγαίνει ο βοηθός προπονητή απέναντι από τον πάγκο και να δίνει από εκεί εντολές. Εντάξει προπονητή πήραμε, δεν πήραμε και τενόρο να φτάνει η φωνή του στην άλλη άκρη. Απλά δεν νομίζω οτι επιτρέπεται κάτι τέτοιο στα επίσημα παιχνίδια. Οπότε ευελπιστούμε να γίνει γρήγορα η εκμάθηση αυτής της φιλοσοφίας.

Η οποία φιλοσοφία βέβαια ανακάλυψε οτι η ομάδα, παρόλο που είναι πλήρης, χρειάζεται ένα αριστεροπόδαρο στόπερ άμεσα αλλά και τον Μπογιέ. Όχι φυσικά επειδή έχει κενά, αλλά για να γίνει υπερπλήρης. Έτσι ήταν πάντα ο Μελισσανίδης. Και στο σπίτι του δεν του αρκεί μία σκεπή. Έχει και άλλη μία ρεζέρβα, διότι ποτέ δεν ξέρεις.

Αυτό που μπορείς να ξέρεις όμως, είναι οτι η ομάδα δεν έχει αμυντική συνοχή, είναι αργή και αρκετά δύσκολη στο γκολ. Φυσικά δεν έχει ρυθμό ακόμα και κανείς δεν ξέρει πώς θα παίξει όταν θα αναγκαστεί να κλειστεί πίσω διότι δεν θα μπορέσει να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής. Όταν δηλαδή ο αντίπαλος θα έχει πιο ποιοτικούς παίκτες. Ας πούμε στην Ευρώπη ρε αδερφέ αφού στην Ελλάδα έχεις τους καλύτερους βάσει ρεπορτάζ. Μπορεί βέβαια κι αυτό να μην έχει ενδιαφέρον παρά μόνο η πρόκριση στους ομίλους.

Για τον Ολιβέϊρα δεν έχω καμία άποψη. Το γιατί τον πήρανε στην Λαμία δεν το κατάλαβα, αλλά σίγουρα κάτι θα έχουν σκεφτεί. Ίσως για να κατασκοπεύσει τον Βύντρα. Ο Βέρντε έμοιασε κινητικός, ο Ζεράλδες και ο Σιμάο ξέρουν καλή μπάλα, και ειδικά ο δεύτερος έχει πολύ καλή κάθετη πάσα, είναι απλός και βλέπει γήπεδο. Νομίζω οτι είναι αργός βέβαια, αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Όλο και κάποιοι θα βρεθούν δίπλα του για να καμουφλάρουν αυτό το μειονέκτημα. Όσο ζεις ελπίζεις. Και φυσικά εύχεσαι το σέντερ φορ να βάλει τα γκολ του και να συνεχίσει ο Παουλίνιο τις πολύ ελπιδοφόρες εμφανίσεις του. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά και εξασφαλίζουν την τρίτη θέση. Μένουν όλα εκείνα που θα σε σπρώξουν παραπάνω και που θα μπορέσουμε ίσως να τα δούμε την Τετάρτη, που θα κάνουμε την πρώτη κανονική κριτική για τον επερχόμενο αγώνα.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

14 Responses to ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ

  1. Ο/Η nnektarios λέει:

    Ήταν η δεύτερη φορά που είδα την ΑΕΚ μετά το πρώτο φιλοκο στην Πολωνία. Σημαντικότερο όλων το επόμενο φιλικό, αλλά στα φιλικά κερδίζει ο ΠΑΟ τον Άγιαξ και ο παοκ την Άντερλεχτ, παίζοντας σε τριπλάσια ταχυτητα, λες και δεν κάνουν προπονήσεις.

    Κάποια πράγματα όμως, ειναη ορατά. Ο Cardoso, δουλεύει, δεν ξέρω αν θα αποδώσει ατο τέλος, αλλά δουλεύει. Μπορεί το πλάνο του να μην είναι αποδοτικό και να δεχτούμε αρκετά γκολ από λάθη προερχόμενα από την αδυναμία εφαρμογής του πλάνου, αλλά υπάρχει πλάνο.

    Η Λαμία, πιο ανέτοιμη μάλιστα, δεν είναι σοβαρός αντίπαλος, αλλά η ΑΕΚ φρόντισε μέσω της ομαδικής λειτουργίας να μην πιεστεί το (ο Θεός να το κάνει) κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

    Ατομικά, από το πρώτο παιχνίδι, καψουρευτηκα παίκτη μετά τον Αραουχο. Μιλάω για τον Ζεραλδες φυσικά, ένα ΧΑΦ ευρωπαϊκής κλάσης (ταχυτητα, πρέσινγκ, δυο πόδια, πάσα, σουτ, ηγετική νοοτροπία), που θα είναι ο MVP του πρωταθληματος, αν δεν τον σκοτώσουν τα παραρτηματικα τσεκούρια. Βέβαια, στο transfermark, που επικαλείται ο εμετικός Κώστας Καίσαρης, κοστολογείται 2εκ αντί των 10εκ του Φορτούνη. Μην πούμε για τα 6εκ του Κουτρη απέναντι στο 1 του Χουλτ και τα 2 του Τσιμικα (!!!) αντί των 900χιλ του Λόπεζ. Κλείνει η παρένθεση για τους ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ, μέχρι το ΥΓ.

    Ο Σιμαο είναι αργός, αλλά δυο επίπεδα πάνω από τον Άλεφ. Ο Βέρντε μάλλον θα είναι το εξτρέμ που δεν είχαμε και ο Αλμπάνης με χαροποίησε ιδιαίτερα μιας και αν δεν είναι άτυχος, θα προσφέρει στο rotation.

    Δεν καταλαβαίνω τη μεταγραφή του Παουλίνιο μιας και δεν διαφέρει πολύ από τον Μπακάκη.

    Θελουμε οπωσδήποτε ΣΤΟΠΕΡ επιπέδου και ένα 6αρι, αν ο Σέρβος είναι σάπιος τελικά. Θα ήταν χρήσιμη μια προσωπική παρέμβαση του Μελισσανιδη για την αγορα του Κουρμπελη, νομίζω θα ήταν μια σημαντική προσθήκη. Αν μπει στον όμιλο θα πάρει και τον Μπογε λογικά.

    @Steve,

    Πώς είναι αντεπίθεση με δυο αλλαγές μπαλας με τον τερματοφύλακα;

    ΥΓ: Ναι, ξέρω, μείναμε πολλούς πόντους πίσω πέρυσι, αλλά ειδικά σε σχέση με τον ΟΣΦΠ, δεν καταλαβαίνω που υστερούμε. Από πέρυσι το ίδιο παραμύθι περί όμορφου ποδοσφαίρου και τρίχες κατσαρές. Και η ΑΕΚ όταν εμένα πίσω 15 πόντους, έπαιζε μπαλαρα. 3 στόχους, 3 σταθμούς είχαν πέρυσι. Τον αγώνα στην Τούμπα για το πρωταθλημα, που ήταν σαν τον Πλατάνια, το παιχνίδι στο Κίεβο για την πρόκριση που θα τους έφερνε στη φυσιολογική πορεία (σύμφωνα με αυτούς) στον τελικό, το οποιο χάθηκε εύκολα και το κύπελλο, μένοντας έξω σε διπλό αγώνα απέναντι στη Λαμία!!! Ομαδάρα….

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Ψάχνω κι εγώ να βρω τις δυό πάσες. Σίγουρα έγιναν, αλλά εγώ το είδα αντεπίθεση. Κι είδα τον κοντοπλέμονο να τρέχει. Κάτι άλλο δεν μπορώ να πω. Περιμένω κι εδώ είμαστε.

  3. Ο/Η ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ λέει:

    Μεθοδεύεται, κατά τα φαινόμενα, συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Α1. Τη φόρμουλα ψάχνουν να την πλασάρουν σαν νόμιμη και ηθική. Να περιμένουμε και στο ποδόσφαιρο ανάλογες ομορφιές;

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Η ομαδα εχει δωσει ως τωρα ολα της τα φιλικα με -κατα πολυ υποτιθεται-υποδεεστερες ομαδες,(ισως λογω του οτι για να αφομειωθει το νεο στιλ παιχνιδιου,της κατοχης δηλαδη) και γενικα η εικονα-περα απο τα σκορ,που και αυτα λενε κατι-δεν ειναι αυτο που λεμε “ενθαρρυντικη”.
    Φυσικα νωρις ειναι αλλα παραλληλα ειναι και ψιλοαργα,δεδομενου οτι σε δυο βδομαδες ξεκινουν οι εγχωριες και εξωχωριες υποχρεωσεις.
    Οταν δεν ημπορεις να επιβληθεις δια της υπεροχης σου απεναντι σε ομαδες της πλακας,τι ακριβως θα συμβει οταν ερθει η ωρα να βρεθεις απεναντι σε ισουψεις η και καλυτερες; Εχει μαθει η ομαδα να το ” γυριζει” απο Ιμπραιμ σε Παπαφλεσσα;
    Λογικη η επιλογη του πλανου “παιζουμε ανετα,χαιρομαστε το παιχνιδι και οτι κατσει(αφου οσοι ηταν να παρουν πρωταθλημα πηραν και φετος επανερχεται η σειρα του Βαγγελα ο οποιος εχει και κατι ” γραμματια” να εισοραξει,τοσον καλον αγωνα εκλογικον εδωκε.
    Μα το θεμα ειναι τελικα,αυτο το ριμαδιασμενο το θεαμα-ελειψει στοχου- να το δουμε ΟΝΤΩΣ. Αφου πλεον δεν ειμαστε δα και “καταδικασμενοι να παρουμε το πρωταθλημα” οπως ελεγε και ο Γιωτης,τοτε που ειναι η δυσκολια να φτιαξεις μια ομαδα για τα ματια-κυριολεκτικα ομως- του κοσμου;
    Τι το εμποδιζει; Το στεγαστρο;

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    Να κατι τετοια γραφεις για παρελασεις και μισομεριδους- εχει πλακα το στρουμφακι (62 κιλα ειναι) που πηραν για οργανωτη που μολις του ριξεις ενα σοβαρο αμυντικο χαφ απανω του με 2 κλωτσιες (ενα Σιμοες ας πουμε) μεχρι που βαζει τα κλαματα- και πας για φουλ αντιαεκτζης και εσυ.
    Ναι γι αυτον το Ζεραλδες λεω το μισοπλεμονο. Μπαλλα ηξερε και ο Μπουονανοτε θα θυμισω για να μη παμε πιο πισω..
    Ο Καρντοσο ειναι ο απολυτος τιποτας, το εχω γραψει πριν 1,5 μηνα. Προπονητης 2 ετων με μεσο ορο 6 μηνες ανα ομαδα. Καθε εξαμηνο αλλαζει δουλεια αλλα σε εμας θα βγει ο νεος Αντσελοτι.
    Τωρα αυτα που λεει- και εχει δικιο φυσικα- για κατεβασιες ανεβασιες και 17 παικτες στο αντιπαλο κουτι ειναι πολυ ωραια με 2 προυποθεσεις: α) να εισαι ο Κλοπ β) να εχεις ροστερ Liverpool δηλαδη 2 φουλ μπακ στυλ Robbo-TAA και 3 μπροστα στυλ MO-BOBBY-SADIO. Που να αντεχουν να τρεξουν 90’ δηλαδη και να μη παραδιδουν πνευμα στο 20’ να ειναι γυμνασμενοι σε επιπεδο Premier και να μπορουν να αποδισουν στο 85’ οπως στο 15’.
    Οχι να μαζευεις 17 θλασεις σε 20 μερες και να ειναι οι μισοι στα πιτς.
    Αλλιως ωραια τα λες και μαζι σου αλλα αστο για καναν αλλον. Ουτε τους παικτες εχεις ουτε το ειδικο βαρος ως προπονητης οχι να το κανεις αλλα εστω να τους ανεβασεις επιπεδο.

    Ξερουμε ποσους μυικους τραυματισμους εβγαλε περσυ η πρωταθλητρια Ευρωπης? Απο προετοιμασια μεχρι Ιουνιο? Σοβαρους (πανω απο 15 μερες) μονο 2: Ο Naby και ο Lallana.

    Θα τους δουμε σε κανονικο ρυθμο- και κανονικη ομαδα και θα τα πουμε. Προχθες παντως ηταν παρωδια και εμεις και αυτοι γι αυτο και αντεξα 30 λεπτα να δω -ουτε καν ημιχρονο- και αυτο λογω ελλειψης αγωνων.

    Αυτη τη ΜΑΛΑΚΙΑ που κουβαλαμε παικτες απο τη χωρα του προπονητη να δω ποτε θα τη κοψουμε. Δε μιλαω μονο για εμας μιλαω για την Ελλαδα γενικα. Καταλαβαινω να ‘ξερει’ η να εμπιστευται καποιους αλλα νισαφι. Θες να κανεις ΔΙΕΘΝΗ καρριερα και ξερεις μονο πορτογαλους? Ποσους Γερμανους εχει η Liverpool? Ποσους Ιταλους ειχε η Ρεαλ επι Αντσελοτι η ποσους Ισπανους η City επι ΠΕΠ, η Tottenham Αργεντινους με το Ποτσε, η Παρι Γερμανους με το Τουχελ κλπ.

    Οταν θα φυγει ο καθε Καρντοσο στη παρελαση , τι θα τους κανεις ολους αυτους που εχουν κανει παροικια εκει μεσα? Θα τους αλλαξεις ΠΑΛΙ? Ποτε θα μαθει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτος ο αμπαλλος (γιατι ειναι αμπαλλος) ο εγγυητης οτι δε γινεται να αλλαζεις κορμο καθε 2 χρονια? Μπαλλα- κανονικη μπαλλα- δηλαδη χτισιμο ομαδας/εταιρειας με βασεις ΔΕΝ ειναι να πετας ‘ατακες’. Ατακες πεταγε ο Ζηκος στο μπακαλογατο.

    Ο Κωστακης ξερει απο μπαλλα οσο ξερω εγω να ανοιγω φυλλο. Τη μια μας λεει οτι ειναι οργανωμενη επιθεση επειδη ξεκινησε απο το τερμα. Δηλαδη αν ο τερματζης μπλοκαρει τη μπαλλα σε ενα κορνερ αντιπαλου π.χ κανει ενα βολε και με ενα κοντρολ και μια πασα βαλεις γκολ ειναι οργανωση! Ειναι ο ιδιος που μας ελεγε οτι ο Γιαννακης ο Λεσκοτ ειναι η μεγαλυτερη μεταγραφη μετα το Ριβαλντο!!!!, οτι μας ελειπε μονο ο Πογμπα και αλλες τετοιες γραφικες σαχλαμαρες που πρεπει να εισαι διανοητικα καθυστερημενος να τις διαβαζεις. Δοξα το Βουδα εχει μπολικους τετοιους.

    ΥΓ Το ελαβα το Mail θα το δω αυτο που εστειλες μαλλον το ΣΚ αν προλαβω μιας και εχουμε Βρεττανους παρεα as usual για διακοπες και τα λεμε. Αυτο που ειχα γραψει ειναι η αποψη του ανθρωπου τα Χριστουγεννα, εγω απλα τη μετεφερα. 8 μηνες μετα εχει πεσει μεσα 100% σε ολα, κατι ξερει παραπανω. Ειναι πολλοι παραγωντες. Παντως γινεται στροφη ξεκαθαρα στα ξαδελφια με την υποστηριξη τους. ΔΕΝ αλλαζει το Foreign Office πολιτικη – δε το εχει κανει 500 χρονια στη κυριολεξια- αλλα η στηριξη ειναι εμφανεστατη. Εξ ου και οι κοντρες με το Ιραν στο βραχο και στο Κολπο. Αποψη μου στα γρηγορα? Τετοιο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ σα το Boris δυσκολα βρισκεις. Αλλωστε ΔΕΝ ειναι εκλεγμενος απο το λαο αλλα εσωκομματικα.

    Η Ε.Ε παντως θα βγει να μοιρασει χρημα απο Σεπτεμβριο. Αυτο δειχνει η αγορα. Χρημα σημαινει φθηνος δανεισμος για τις τραπεζες αρα για το κοσμο. Ηδη το 10ετες ΜΑΣ (Ελληνικο) ειναι φθηνοτερο απο των ΗΠΑ χθες στο 1,95! Αν σκεφτεις οτι τα κουμμουνια πανηζυριζαν στο 4,2% πριν κανα χρονο καταλαβαινεις τη διαφορα: δανειζεσαι 65% φθηνοτερα. Δηλαδη ΜΕΙΩΝΕΙΣ το χρεος σου με 65% κερδος στο τοκο! ΟΚ δεν ειναι και Αλιεξης να εχει ατου τη οικονομια αλλα κατι κανει ο …..Κουλης.

    Sent from my i-Pad

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    Και εμεις τελειωσαμε το Εθνικο Μετσοβειο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ κ.Μητσοτακη αλλα δε το διατυμπανιζουμε.

    Πολυτεχνείο ρε αμορφωτε ΜΑΛΑΚΑ.
    Πολυτεχνείο.

    Τι διάολο ουτε το εδω Πολυτεχνείο δε θυμασαι; Τι τελειωσες ρε ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ που δεν εχεις περασει ουτε απ’εξω παρα μονο σε καμμια καταληψη?

    Μεταφορα μαθηματων τελευταιου ετους εκανες απο Βουλγαρικο πανεπιστημιο.

    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

    Ξερουμε ολοι πως ‘περνας’ τα μαθηματα στα Βουλγαρικα: 100 δολλαριακια το μαθημα και καθαρισες. Γι αυτο αλλωστε ολοι οι ΓΚΑΟΥ πανε στις Βουλγαριες.

    Γιατι αν πηγες να ‘γραψεις’ με τα I speak England very best αγγλικα σου ουτε σε προνηπιο δε ‘περναγες’. Που εκανες στροφη 360 μοιρων και μετραγες τη σταθμη του νερου απο το εδαφος, μηχανικε της κακιας ωρας…

    Πόσο νουμερο εισαι που ‘τελείωσες’ κιόλας τρομάρα σου μετα απο 20 χρονια φοιτητής εκ μεταγραφής απο Βουλγαρία, με επίτροπο το Μπαλτά τοτε υπουργό παιδείας ΣΟΥ και 2 γκομενες της κεντρικης επιτροπης να απαρτιζουν το συμβουλιο που σε βαθμολογησε! ΣΤΟΥΡΝΟ που θες και να διατυμπανισεις.

    Διατρητε αγραμματε..

  7. Ο/Η Koreas λέει:

    Προσωπικά δε μπορώ να μιλήσω για καλό ποδόσφαιρο και πως αυτό παίζεται. Ούτε αν ήταν αντεπίθεση ή κυριαρχικο ποδόσφαιρο το γκολ στη Λαμία. Φιλικά δεν έχω δει καθόλου, ( μιας κι αυτά είναι για τους πάσης φύσεως μανταλεους) και θα δω μόνο με τους νεοπλουτους μουσουλμανους την ερχόμενη Τετάρτη.

    Σίγουρα η αεκ πρέπει να παίζει “ωραίο” ποδόσφαιρο. Σίγουρα ο χρόνος που αφιερώνει κάποιος για να τη δει δεν πρέπει να είναι αγγαρεία.

    Για εμένα όμως κάθε χρονια που η ομάδα δεν παίρνει το πρωτάθλημα είναι και μια αποτυχία. Η κατάκτηση του πρωταθληματος + καλή ευρωπαϊκή πορεία είναι το άλφα και το ωμεγα για τη συγκεκριμένη ομάδα. Δεν νοείται αεκ χωρίς πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει ωραίο ποδόσφαιρο χωρίς πρωτάθλημα για αυτή την ομάδα.

  8. Ο/Η bandog λέει:

    εχω δει αποσπασματικα δυο φιλικα της αεκ.

    αυτο τα λεει ολα. αν υπηρχε κατι ενδιαφερον να δω , δεν θα κοιτουσα στο καφενειο 30 λεπτα ταβλι και 15 λεπτα αεκ…

    και δε νομιζω να περασουμε ομιλους ευρωπη. βλεπω ομαδες πιο δυνατες και πιο ετοιμες απο εμας .

    βεβαια δεν εχουν πιασει ακομη δουλεια τα θεωρητικα βαρια ονοματα της επιθεσης. να δουμε δλδ τι ψαρια βγαζουν μαζι λιβαγια-βερντ-ολιβεϊρα.

    αυτος ο αλμπανης ειναι κριμα να μην κανει καριερα.

    ψηλο κορμι , σπαθατος, καλη κινηση , ομορφο πλασε στην κινηση, γκολ…

    το αντιθετο του ποντενσε , αυτης της εφταμηνιτικης αποβολης που τον βλεπουν οι γαυροι ως μπεμπετο!

  9. Ο/Η spyros pontios λέει:

    Η ομαδα παει φουλ για πρωταθλημα.

    Τον μαυροπανο θα τον ηθελα και αυτον πολυ στην ομαδα.

    Ο Ολιβειρα θα κανει πανω απο 20 γκολ και θα βγει και πρωτος σκορερ.

  10. Ο/Η The Snitch λέει:

    O Boris θελει Brexit οπως να ναι. Γιατι ειναι Boris και την ωρα που καιγεται- κυριολεκτικα- αυτος κανει διακοπες στο Πηλιο (εχει σπιτι εκει χρονια τωρα) εδω και μερικες μερες. Πολλοι απο τη κυβερνηση δεν το θελουν και υπαρχει ενα –σοβαρο- ποσοστο που το υπονομευει για εκλογες. Εκλογες σημαινει οτι ειναι πολυ πιθανον να χαθει η εξουσια αρα και η ταση Brexit. Αυτος ηταν και ο λογος που καθαρισε 18 υπουργους της May μεσα σε μια μερα.

    Ο Corbyn που ειναι ισως περισσοτερο αχρηστος απο τον Boris (θελει προσπαθεια αυτο δεν ειναι ευκολο) τη μια δηλωνει οτι θελει νεο δημοψηφισμα, την αλλη οτι θελει εξοδο, την αλλη με συμφωνια.

    Ειναι πραγματικα εκπληκτικο πως καταντησε η πολιτικη σκηνη της Βρεττανιας να εχει 2 τσαρλατανους ως αρχηγους με τον εναν να κανει πεισματα σα γκομενα και τον αλλον να κανει κολοτουμπες –ως αριστερος- μονο και μονο για να γινει πρωθυπουργος. Αλλα ελεγε πριν 10 μηνες αλλα το Πασχα αλλα τωρα. Τελικα ολοι οι αριστεροι ιδιοι καραγκιοζηδες ειναι..

    Μιλαμε για την –στα χαρτια- Νο7 οικονομια του πλανητη και στη πραγματικοτητα τη Νο2 η Νο3, αν λαβουμε υπ οψιν τις εξαρτησεις της κοινοπολιτειας αλλες σχεδον μηδενικες (Καναδας) αλλες σχεδον 100% (Cayman-NZ- χωρες Ν.Α Ασιας). USA- JAPAN-UK-GERMANY ειναι τα μαγαζια με τα ξαδελφια μπροστα και τους αλλους 3 να κλεινουν τη τετραδα. Τη Κινα ΔΕΝ τη βαζω μεσα για ενα απλο λογο: τα παντα ελεγχωνται απο το κομμα, κανεις δε ξερει τα πραγματικα νουμερα ισοζυγιων, παρα μονο τα ανοιγματα τους σε αμερικανικα ομολογα που ειναι και μετρησημα. Τα οποια χρηματοδοτηθηκαν με ‘τσαμπα’ εργατικα χερια και υπηρεσιες επι εικοσαετια. Οταν ομως ΔΕΝ εισαι σε θεση να γνωριζεις απο που ειναι η χρηματοδοτηση και πως γινεται (με τι αντικρυσμα δηλαδη) ολα αυτα ειναι θεωριες. Προσοχη δεν λεω οτι δεν ειναι παγκοσμια δυναμη, λεω οτι δεν ξερουμε ποση δυναμη εχει. Αν ειναι δηλαδη Μπαρτσελονα η Αρσεναλ. Τωρα θα μου πεις και η FED τα ιδια κανει. Ναι οκ, αλλα εχει και 1000 πραγματα μετρησημα ως υποδομες, ως χωρα. Στο κινεζο ποιος μπορει να μου πει π.χ η HUAWEI απο που ΚΑΙ ΠΩΣ χρηματοδοτειται? Παρουσιαζεις δηλαδη (παραδειγμα ειναι) ενα κολοσσο και κανεις δε ξερει ουτε απο που ηρθαν τα κεφαλαια, ουτε τι γινεται σε μετοχους, ουτε πως ‘γραφει’ πωλησεις, ουτε πως πηρε τη μιση Αφρικη σε ‘συμβολαια’ 5G μεσα με 3 μηνες!!! Απο την αλλη εχεις την Apple τη Samsung τη χ-ψ-ζ που ΟΛΑ ειναι διαφανα και μπορεις να δεις μεχρι και το ‘τελευταιο’ σεντ.

    Οι αποψεις που ακουω απο τους Βρεττανους- και συμφωνω αρκετα- ειναι οι εξης: ΑΝ παει σε εκλογες το παιχνιδι παιζεται για το ποιος θα κυβερνησει μιας και κανενας ουτε λεει ναι ουτε λεει οχι σε ενα νεο δημοψηφισμα. Γιατι πολυ απλα δε ξερουν τι τους γινεται. Νομιζω οτι αυτος που θα πει ΠΡΩΤΟΣ ναι (ο αλλος αναγκαστικα θα πει οχι μιας και πολιτικος = νουμερο) εχει και τις περισσοτερες πιθανοτητες να βγει. ΑΝ φτασει εκει, να γινει νεο δημοψηφισμα, ξεχνα το Brexit ο κοσμος ειναι κατα με διαφορα, εχει αλλαξει η ταση.

    Αν δεν μπει το θεμα στο τραπεζι εχεις 2 λυσεις. Η μια ειναι της στενοκεφαλιας: θα κανω οτι μου ερθει γιατι ειμαι ηλιθιος (εξισου και οι 2). Η δευτερη ειναι παμε σε συμβιβασμους, παμε λαου λαου και βλεπουμε στο κουβεντιαστο. Οπως παει 2 χρονια τωρα δηλαδη. Παντως απο κοντινο ανθρωπο σε ολα αυτα, συγγενη Α βαθμου.. εδω και 50 χρονια στο House μου μετεφερε η φιλη μου μια φραση: The show must go on.

    Το 2 πιο ωραια που εχω ακουσει απο Ινδους:

    1) I am an Indian and I can tell you that Brits take forever to leave.

    2) Only the British could tyrannically colonize half the world and then leave EU because of immigrants.

    (ΥΓ Το εστειλα και στα mail τωρα που ειχα χρονο)

  11. Ο/Η bandog λέει:

    ο στοιχιμαν εδωσε την λανθασμενη αποδση πρωταθλημα αεκ και πρωτος σκορε ολιβεϊρα 450 !!

    φυσικα το διορθωσε και σημερα πληρωνει 50 αποδοση!

    σπυρο , τιμησε την εμπνευση σου . εγω θα το κανω και ας τα χασω !

    η αεκ για πρωταθλητρια πληρωνει 10. πριν 2 εβδομαδες πληρωνε 12.5 !

    εχει μεγαλη αξια η αποδοση για οποιον θελει να φορτωσει και κυνηγαει ενα καλο cash out πιο μετα.
    στο 5 δλδ να πεσει καποια στιγμη η αποδοση (καθολου απιθανο με ενα καλο σερι) , διπαλσιαζεις τα χρηματα σου!

    εξαλλου με πρωταθλητη μεσω πλεϋ οφ , εχεις ελπιδες μεχρι τελους 😉

    στα της ομαδας , επιβαλλεται η αποκτηση στοπερ και ειναι καλοεχουμενη μια ρποσθηκη αμυντικου μεσου αφρικανικων ρποδιαγραφων (να τρεχει , να μαρκαρει , να κουρευει) γιατι αμς βλεπω εξαιρετικα σοφ.
    με ενα εξτρεμ , ακομη και μπογε, θα ειμαστε πολυ καλα μπροστα !

  12. Ο/Η Κώστας λέει:

    @the snitch Δεν το ξέρω το θέμα, αλλά δε νομίζω να είναι τόσο ηλίθιος. όσο ύπουλος ο ρόλος του. Δεν είμαι Βελόπουλος να βλέπω παντού θεωρίες συνωμοσίας, αλλά έτσι πιστεύω. Τους είχε βάλει τότε στην πρίζα για το rexit και εμφανίζεται να παίρνει την εξουσία τώρα. Ίσως απλά πάνε και να το παγιδεύσουν με την έννοια, πως αφού τα έκανες σαν τα μαλλιά σου, τώρα θα υποστείς ή θα πας με τους όρους μας.

    Επαναλαμβάνω από την επιδερμική σχέση μου με το θέμα, αυτό κατανοώ.

  13. Ο/Η spyros pontios λέει:

    @bandog
    Μαρεσει που μας εχουν μεγαλο αουτσαιντερ.κατι θα ξερουν και αυτοι.

    Τεσπα την μπαλα που ξερει ο Μελ ο βαγγελας και ο ιβανακος θα περασουν πολλα χρονια για να την μαθουν.(μιλαμε για το ελληνικο ποδοσφαιρο παντα και δεν εχω ορεξη να μπαινω σε συγκρισεις).

    Εμενα μου αρεσαν παρα πολυ οι μεταγραφες και αυτο ειναι που με κανει αισιοδοξο!

    Ζεραλδες Βερντε και Ολιβειρα ειναι παικταραδες για την Ελλαδα.

    Η ομαδα θα συμφωνησω μαζι σου εδω χρειαζεται ενα Σεντερ μπακ (θα ημουν πολυ χαρουμενος εαν μπορουσαμε να κλεισουμε Μαυροπανο) και ενα αμυντικο χαφ οπως πολυ σωστα ειπες γιατι ο σιμοες εχει απογοητευσει πολυ κοσμο!Δεξι μπακ δε βρηκαμε παλι αλλα δεν πειραζει.

  14. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ban

    Ως παλιος Οπαπ, ξερεις νομιζω παραπανω απο το μεσο ορο. Υπαρχουν 2 κατηγοριες παιχνιδιων. Τα προκαθορισμενης αποδοσης και τα ΜΗ προκαθορισμενης αποδοσης. Οταν τα φτιαχναμε στην Intralot αναλογα τη χωρα ‘στηναμε’ και το παιχνιδι: αλλες αποδοσεις και αλλες πιθανοτητες εχει το UK αλλες η Ελλαδα αλλες η Ρωσσια. Εχει να κανει με πολλα κριτιρια: πληθυσμος, συχνοτητα παικτων-κληρωσεων, τι budget ξοδευει ο καθενας κλπ, ειναι ολοκληρη επιστημη με τομους στο κομματι marketing. Πιο πολυ διαβαζαμε παρα δουλευαμε εκει μεσα..

    Μολις παρεις τα στοιχεια που θες τα μη προκαθορισμενης αποδοσης ειναι και τα ευκολα. Ολα τα παιχνιδια αριθμων (Lotto-Joker-Super3/5 κλπ) εχουν μη προκαθορισμενη αποδοση. Ο παικτης δηλαδη δεν ξερει ποσα θα κερδισει ανα μοναδα (ετσι μετρας ως λοτταρια) στοιχηματος. Μπορει να εισαι ο μοναδικος νικητης και να παρεις ολο το jackpot, μπορει να κερδισουν αλλοι 9 και να παρεις το 1/10. Μπορει να πιασεις 1 εξαρι μπορει 1 εξαρι και 30 πενταρια. Ειναι καθαρα θεμα τυχης αρχικα, και αναπτυξης συστηματος παικτικα. Η λοτταρια συνηθως δουλευει 50% εκει. Δηλαδη απο οσα παιρνει μοιραζει τα μισα σε ολες τις κατηγοριες. Αρα τα κερδη ειναι στην ουσια τα λεφτα των παικτων δια 2. Η μονη υποχρεωση που εχει ειναι να δινει ανα παιχνιδι minimum κερδη απο τη πρωτη κληρωση. Στο joker νομιζω ειναι 600χιλιαρικα στην Ελλαδα το αρχικο jackpot αν θυμαμαι απο τοτε- εχουν περασει και 17 χρονια και δεν παιζω γενικα τζογο παρα μονο για πλακα κανα ευρω μια στο διμηνο.

    Τα προκαθορισμενης αποδοσης (στοιχημα-καζινο) ειναι τα δυσκολα. Εκει ο παικτης ξερει μεν ποσα θα κερδισει, αλλα η λοτταρια μπορει αν κανει μαγκιες να κλεισει μεσα σε μια νυχτα, θεωρητικα παντα, για τον απλο λογο οτι μπορει να εχει 100% νικητες και 0% ηττημενους: αν πονταρουν ολοι σε ενα ματς, ενα σημειο και κερδισουν τελειωσε το παραμυθι. Φυσικα αυτα δεν γινωνται και φυσικα υπαρχουν δεκαδες τροποι και παρακολουθησης αλλα και μπλοκαρισματος παικτων/στοιχηματων κλπ. Βλεπεις τους runners αμεσως στο συστημα. Γι αυτο αλλωστε τοτε ειχαμε σε κοσμο, εναν οροφο για ολα τα ‘ευκολα’ και 3 οροφους για το στοιχημα που δουλευουν σε βαρδιες 24/7/365, με τρεις ανθρωπους ανα κατηγορια.

    Ο Στοιχιμαν, δηλαδη ο ΟΠΑΠ (65%), δηλαδη η Ladbrokes (που παιρνει εδω και δεκαετιες το κουπονι ως βαση), για να βαζουν την αποδοση 5 φορες πανω απο το Ρωσσο και τον Βαγγελη ολο και κατι ξερουν. Δεν εχω δει ποτε μπουκ-καζινο να χανει, χοντρη χωρις γκομενο και γυφτο με ταυτοτητα.

    Ειναι pre-season νουμερα αυτα οι αποδοσεις σταθεροποιουνται, οπως και τα δυνητικα pay-out μετα τη τριτη αγωνιστικη. Οι λοτταριες (ολες οι λοτταριες) στα pre-season απλα μαζευουν λεφτα απο αυτους που βαζουν λιγα για πολλα. Ειναι παγια και παλια τακτικη the oldest trick in the book αυτη: Βαζεις ψηλα τις απιθανες αποδοσεις (ολες) και ειναι λεφτα στη τσεπη κατα 99,99%. ΑΝ κατσει η μια (γιατι οι αλλες ΔΕΝ θα κατσουν) εχεις μαζεψει τοσο κουβα απο τα φαβορι που τα πληρωνεις ευχαριστως στο αουτσαιντερ, ειναι τοσο απλο. ΜΙΑ λοταρια εχασε λεφτα το 2004 την ωρα που ΟΛΟΙ οι μπουκ θησαυρισαν στο Euro: ο ΟΠΑΠ. O λογος απλος: Οι ελληνες –οσο προχωραγε- επαιζαν με το συναισθημα και σε μεγαλες αποδοσεις, την ωρα που ο πλανητης επαιζε με τη λογικη: ο τελικος- το θυμαμαι ακομη – μας εδωσε 6,5 αποδοση και 1,8 στο ζελεδακια τοτε.

    Την ομαδα ΘΑ τη δουμε αλλα απο το λιγο που ειδα βλεπω ενα πολυ καφενειακο/χαλαρο στυλακι- στα ορια τη αφελειας. Οι παικτες που ‘ηρθαν΄ δεν ειναι τιποτε τρομερο γι αυτο αλλωστε πληρωθηκαν αναλογα. Προπονητη φυσικα ΔΕΝ εχεις – ειναι αστειος ο τυπος που βαζει τον αλλον απεναντι να φωναζει. Ο καθενας οσο μπορει και ξερει. Ο Μελισσανιδης ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΜΠΑΛΛΑ. Η μαλλον ηξερε ‘μπαλλα’ με διαιτητες, ΕΠΟ, παραγωντιλικια, μπραβιλικια, τσαμπουκαδες και ατακες. Ελλαδα δηλαδη. Να σβηνουμε τα φωτα, να παιζουμε τιποτε πιστολιες, να πιανουμε τον αλλον να το πνιξουμε και τετοια καραγκιοζιλικια. Γι αυτο μια χαρα ειναι να βριζεται στις κερκιδες και να πεταει ‘ατακες’ να χαιρωνται οι βλαχοι με τη προεδραρα και ενιοτε να παιρνει και κανα ‘τιτλο’ οταν δε τον τρελλαινουν στη σφαλιαρα. Γι αυτο και του κανουν πλακα ο ενας με το Κουτρη και ο αλλος με το Λημνιο και τον εχουν στο -30 καθε χρονο. Δεν ειναι οτι χανεις απλα με 5-8 βαθμους, τρως εικοσαρες και τριανταρες..

    Γιατι απο μπαλλα ως ποδοσφαιρο δεν ειναι απλα ασχετος, ειναι μυρωδιας. Να φτιαξει δηλαδη μια ομαδα στο χορταρι ποδοσφαιρικα κανονικη με αρχη και τελος. Με αξονα με χαφ με εξτρεμ με cf. Αποδειξη ειναι η ΑΕΚ 6 χρονια τωρα που βολοδερνει δεξια και αριστερα και παλευει –ανεπιτυχως- να φτιαξει ενα βασικο κορμο 5 παικτων, μιας και τους αλλαζει καθε διετια. Την ωρα που βλεπεις μεγαθηρια να μην αλλαζουν παρα μονο αν ο αλλος βγεις στη συνταξη: Αυτο τον αξονα Πικε-Μπουσκετς-Ινιεστα- Μεσι εχω την εντυπωση οτι τους βλεπω να παιζουν κανα αιωνα. Μη πουμε για τα εξτρεμ που ακομη ψαχνουμε, μη πουμε για μπακ που ακομη παιζεις με το βλαμμενο το μπακακι της Β’ Εθνικης. Ο ανθρωπος δηλωνει ξεκαθαρα οτι ο Μανταλος ειναι ο αγαπημενος του ποδοσφαιρηστης! Τι αλλα θες να σου πει δηλαδη για να καταλαβεις οτι δεν εχει ιδεα απο ποδοσφαιρο?

    Τωρα θα μου πεις ποιος νοιαζεται στην Ελλαδα για ποδοσφαιρο? Εδω για να κερδισεις κοιτας τις ΕΠΣ, την ΕΠΟ, τον πλαγιο, το τεταρτο και ποσους θα λαδωσεις. Σωστο και αυτο. Γι αυτο αλλωστε και πας παραεξω και γινεσαι ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ με 6 ηττες σε 6 ματς..

    ΥΓ Μη συνδυαζόμενα στοιχήματα.. Οχι που θα τα αφηναν!!