ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ

O Koυλοκυριάκος “απέιλησε” με “μνημόνιο” τους “νταβάδες”. Δηλαδή από βήματος ξιφουλκεί σα την πλύστρα στην αυλή καθώς πλένει τα σώβρακά των.
“Μνημόνιο”; Τι καλή ιδέα. Μα για στάσου…αυτό δεν υπάρχει από το 2016;
Υπό στενό έλεγχο και επιτροπεία -υποτίθεται- βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο με ΟΥΕΦΑτζίδες παρατηρητές,με ξένους αρχιδιαιτητές και διαιτητές σε κύρια ματς. Με “Χούφτελ” και “Μπούχτελ” πάνω από το κεφάλι των νταβάδων “και καλά”. Δηλαδή απλά με τύπους που με αφορμή την κάποια “εξυγείανση” έχουν βρει παχυλούς μισθούς και ζουν ως αργόσχολοι σε μια ηλιόλουστη χώρα. Διακοπές κάνουν οι άνθρωποι και καλά κάνουν.

Πόσες “απειλές” “Grexit” έχετε ακούσει; Να τις μετρήσουμε τώρα; Μακάρι να συμβεί. Και άντε και συμβαίνει.Τι αλλάζει; Αρκεί να παρθεί μια “Θετσερική απόφαση” όταν υπάρχει δύο “μικρά” προβλήματα: α)Δεν αποτείνεται σε 10.000.000 Αγγλούς αλλά σε 10.000.000 νεοέλληνες. Που σημαίνει πως ότι και να αποφασιστεί είναι πρακτικά ανεφάρμοστο. Δεν υπάρχει έδαφος. ΚΑι β) Δεν διαφαίνεται κάποιο σοβαρό και μακροχρόνιο όφελος,εκείνων που ζητάς να παρέμβουν.

Το ΑΠΑΝ είναι η πολιτική βούληση που σημαίνει η πολιτική Δυναμική του Κράτους. Ποια είναι η δεδομένη πολιτική-με την ευρεία έννοια-δυναμική του ελληνικού κράτους; Δηλαδή η ισχύς του ώστε να κάνει πράξη τα εκάστοτε εξαγγέλοντα -οποιαδήποτε- “δρακόντια μέτρα”; ΚΑΜΙΑ. Περιορίζονται απλά στα “δρακόντια” μέτρα κατά των καφενείων για το κάπνισμα.

Οι λόγοι εύκολα μπορούν να αναζητηθούν κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν του ελληνικού κράτους. Το οποίο δεν “αυτοσυστάθηκε” ως απάντηση σε μεγάλες ευκαιρίες (π.χ. Μεγ. Βρεττανία, Κεντρικές αυτοκρατορίες της Ευρώπης,Αψβούργοι, Αυτοκρατορική Ρωσσία, ή οι ΗΠΑ πρόσφατα κλπ),αλλά ως κρατικό μόρφωμα υπό έξωθεν οδηγίες. Και μάλιστα έχοντας μια κακή “κληρονομιά” 400 χρόνων Οθωμανικής κατοχής. Είχαμε-έχουμε- και αυτήν την ατυχία: Να συνορεύουμε με Τούρκους και όχι με όχι με κάποιο Σαξονικό, Φράγκικο ή Σκανδιναυικό φύλο. Τί να κάνουμε.Είμεθα άτυχοι σε αυτό. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε. Ενας ηλιόλουστος αχταρμάς.

Οι νεοέλληνες,έχουν “αντικαταστήσει” τους Τούρκους και την Υψηλή Πύλη με το Κράτος,στο μυαλό και στην συνείδησή τους. Και τα δύο τα αντιμετώπίζουν ως εχθρούς. Ως κάτι που πρέπει να παταχθεί,ή στην καλύτερη να γινει συγκερασμός μονον οταν υπάρχει συμφέρον.Και φυσικά απ την άλλη πλευρά οι “Κρατικοί” έχουν τα ιδια χαρακτηριστικά με τους αποχωρίσαντες “Μπέιδες” Τούρκους. Οι οποίοι δεν έφυγαν κατά βάση ΠΟΤΕ.

Ο β) λόγος είναι το Οφελος. Ο “κινητήριος λόγος” δηλαδή.
Θα “εφαρμόσει” λοιπόν ΤΙ και ΠΟΙΟΣ σε ΠΟΙΟΝ; Δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑΝ απολύτως λόγο να “βελτιώσουν”-ποσο δε μάλλον να αναδιοργανώσουν εκ βάθρων- το ελληνικό πόδόσφαιρο “οι ξένοι”. Σε Τι ακριβώς θα τους χρησιμεύσει (εφόσον μιλάμε καθαρά για χειριστικούς ανθρώπους που αποσκοπούν στο κέρδος οποιασδήποτε μορφής ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ.)

Μια χούφτα μαλάκες σε κάποια γωνιά των Βαλκανίων βουρλίζονται αναμεταξύ τους και δεν μπορούν να χωρίσουν δυο γαιδουριών αχυρα. Οπως σε όλα,έτσι και στον επαγγελματικό αθλητισμό και ιδιάιτερα στο ποδόσφαιρο, έχουν φτιάξει μια γούρνα όπου κυλιούνται,γιατί ΑΥΤΟ τους εξυπηρετεί. Γιατί θα πρέπει αυτό να αλλάξει; Γιατι θα πρέπει αυτό να γίνει βίωμα των “έξω”; Γιατί αυτό να είναι αδήριτη ανάγκη των Ευρωπαίων για αλλαγή;Που τους ζημιώνει αυτό που συμβάινει εδώ και δεκαετίες; Που και πόσο θα οφεληθούν σε όποια πραγματική και εκ βάθρων αλλαγή (πέρα από ημίμετρα,φτιασιδώματα και εφήμερα βολέματα που επιχειρούνται κατά καιρούς,μόνο και μόνο για να βολευτούν οι εκάστοτε “νταβάδες”);
Πέρα απο την επιδερμική-καλή ώρα- παρέμβαση, μονο και μόνο κάποιοι τυχεροί “Χούφτελ” να απολαμβάνουν κρασί ήλιο και θαλασσα αμοιβόμενοι αδρά; ΚΑΝΕΝΑΣ αλλος λόγος.

Τις αλλαγές τις επιφέρουν αυτοί που μπορούν, υπό την προυπόθεση ότι υπάρχει ανάγκη για κάτι τέτοιο. Οταν δεν υπάρχει ανάγκη,τίποτα δεν γίνεται. Είναι Φυσική Εντολή. Κανένα ζώο δεν καίει ΟΥΤΕ μια θερμίδα παραπάνω από όση χρειάζεται πραγματικά να καεί,αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος, όπως διαφυγή κινδύνου, κυνηγι θηράματος,ζευγάρωμα κλπ. Εναι η αρχή διατήρησης της ενέργειας.

Στην περίπτωσή μας δεν υπάρχει τίποτα από τα παραπάνω. Δεν υπάρχει κανένα όφελος των “έξω” να διορθώσουν, να ανατάξουν κάτι εδώ “μέσα”.
“Και οι μέσα δεν μπορούν μόνοι τους;” Σωστή ερώτηση. Απάντηση: Δεν ξέρω αν μπορούν,πάντως ξέρω ότι ΔΕΝ επιτρέπεται. Ελπίζω να είναι κατανοητό.
Η χώρα- ή καλύτερα το κράτος- βρίσκεται υπό μνημονιακή κατοχή-κάθε είδους- από τους πραγματικούς “ιδιοκτήτες” εδώ και κάμποσες δεκαετίες. Σε λίγο γιαρτάζουμε 200 χρόνια μάλιστα. Οι ένδον διαχειριστές των έξωθεν συμφερόντων γνωστοί κατά κόσμον και ως “Κοινοβουλευτικοί” το 2021 θα ανοίξουν σαμπάνιες και θα ρίξουν σερπαντίνες.

Δεν αρκεί λοιπόν να “φωνάξεις τους έξω” ως μωρά παρθένα να σε “φτιάξουν”. Πρέπει να υπάρχει και λόγος ώστε οι οφελιμιστές και πραγματιστές επικυρίαρχοι να πειστούν ότι πράγματι,εδώ υπάρχει μια ευκαιρία κέρδους. Η ότι εδώ υπάρχει ζημία που πρέπει να διορθωθεί,γιατί “ακουμπα” σαν ντόμινο σε άλλα μεγαλυτερα και εμποδίζουν κάποιους σχεδιασμούς. Μάλλον βολεύουν θα έλεγα,τα ελληνικά ποδοσφαιρικά χάλια,ένθεν και ένθεν.
Δεν υπάρχει δηλαδή κάποιο “ασημικό” να πουληθεί,ή να μπει ενέχυρο έστω, στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλώντας για το χώρο του ποδοσφάιρου. Εϊναι τόσο “Τούρκοι” οι Κρατικοί που βολευονται με τον αργιλε.
Οπότε δια αυτό και δεν εκκινούν οι -οποιες- διαδικασίες. Ούτε και εκκινήθησαν στο παρελθόν. Και ούτε προβλέπεται να εκκινηθούν εις το απότερο μέλλον.

Δεν έχει λοιπόν κάποιο νόημα πιστεύω να αποζητάμε μανιωδώς να “εφαρμοστούν Θατσερικοί” νόμοι. Είναι και άτοπο-κυριολεκτικά και μεταφορικά,αλλά και δίχως κάποιο όφελος,από εκεινους που θα επιχειρησουν την όποια σοβαρή αναδιάταξη. Η τουλάχιστον δεν τους έχουμε πείσει σοβαρά ότι με κάτι τέτοιο θα έχουν κάποια οφέλη.

Αφού οι χοίροι συνεχίζουν να χαίρονται τα λασπόλουτρα,και οι φάρμερ καλοπερνάνε, ποιος και διατί να τους μιλήσει για το Ultrex;

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

5 Responses to ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ

  1. Ο/Η γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Εξαιρετικός….φυσικά μην ξεχνάμε ότι τα 200 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό, πατριαρχικό, φονταμενταλιστικό, εθνικιστικό παλαιοφασιστικό ξεσήκωμα (δεν αξίζει σύμφωνα με τους ένθερμους θιασώτες της παγκοσμιοποίησης και του νεοφιλελεθερισμού που απαρτίζουν και τας επιτροπάς να αποκαλείται πια “επανάσταση”, πολλω δε “παλιγγενεσία”) του προτεκτοράτου τα γιορτάζουμε με Μεγάλη Ιέρεια, ως μία νέα Πυθία ή Αρτεμίσια ή Μινωική ιέρεια των ανέμων, τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη-Clinton…πως έχουν τη Βασίλισσα του Καρναβαλιού του Ρίο -όχι Αντίρριο, του άλλου εκεί που βγαίνει ο Ελληνικός καφές-, απλά εκεί που έβλεπες και κάνα τσίτα κώλο και στήθη (Άξια Βασίλισσα γαρ) με τα στρινγκ και τα μπραζίλιαν, τώρα έχεις ΕΞΙΣΟΥ τσίτα χαμόγελο και μάγουλο από τα μπότοξ και τα μαχαιρώματα του Φουστάνου…ευπρεπώς ενδεδυμένη πάντως με Yves Saint Laurent και Coco Chanel ταγιεράκια. Εξόχως προβλεπόμενο, βεβαίως, στα άθρησκα, αντεθνικά, άφυλα και αντιλαϊκά (κοσμοπολίτικα sic) πάνω δώματα των δυτικών κενωνιών…τι να κάνουμε, η Αίγυπτος τις ακρίδες, η Βρετανία τον καιρό και εμείς….δαύτους…

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Γιώργη: Μα, την είδες αδερφέ;! Τρόμαξα πραγματικά όταν την είδα στο βήμα της Βουλής για την έναρξη του καρναβαλιού του “2021”. Απορώ πως δεν έχει δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο με Αίγυπτο και πως δεν έχει προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας ο διευθυντης του Μουσείου Καϊρου ενάντια στην χώρα μας για κλοπή αρχαιοτήτων από το Λούξορ. Και έχω αρχίσει να υποπτεύομαι ποιος αρχαιοκάπηλος με πολιτικές ρίζες έκανε τη ζημιά…

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Από paok.αψογος τα είπες όλα.

  4. Ο/Η koreas λέει:

    @πίσσα και πούπουλα

    μπράβο…..πολύ καλό κείμενο.

  5. Ο/Η koreas λέει:

    @all

    οποίος ενδιαφέρεται για κοινωνικό προβληματισμό και του αρέσει το σινεμά ας ρίξει μια ματιά στις παρακάτω δυο ταινίες, είναι και τα δυο διαμαντάκια:

    ο ηλίθιος , γιουρι μπίκοφ
    https://www.youtube.com/watch?v=7Z8Y8r_3T-I

    ο ταγματάρχης, γιούρι μπίκοφ
    https://www.youtube.com/watch?v=YL-dQKZs2kU

    συστήνω να τις δείτε με την σειρά που τις βάζω . πρώτα ο ηλίθιος και μετά ο ταγματάρχης. τον ηλίθιο τον έχω δει σε προβολή στην ελβετία, δεν έχω δει την ταινία στο youtube αλλά φαντάζομαι οτι η ταινία στο youtube είναι ολοκληρωμένη.

    όποιος τις δει θα ήθελα τα σχολιά του.