ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – Α Ε Κ

Με το χαμόγελο σήμερα στο Περιστέρι. Για καλό παιχνίδι, για ακόμα καλύτερη απόδοση, για μια νίκη γοήτρου, που ίσως γίνει και ουσίας στην πορεία. Βλέπεις ο Κούλης τους έδεσε όλους με τον Ντέμη και προχωράει στα καλσόν. Κι εμείς προχωράμε με τον Απάτσι….

Η ΑΕΚ κατέβηκε με 3-5-2 και με κάποιο σεβασμό προς τον αντίπαλο. Μια απροσδιόριστη φοβία θα έλεγα. Ο αντίπαλος μπήκε καθαρά αμυντικά λόγω Παντελίδη αλλά κι αρκετά σκληρά. Η ομάδα μας προσπάθησε να παίξει κάποια μπάλα και πήρε τον έλεγχο του κέντρου. Έβγαλε δυό πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, που όμως τις πέταξε. Κύριος μοχλός ανάπτυξης ήταν ο Κρίστισιτς και φυσικά το μπροστινό δίδυμο.

Το πρώτο ημιχρόνιο όμως, εκτός από τον Παντελίδη, το χάλασε και ο ανεκδιήγητος Σιδηρόπουλος. Ανεκδιήγητος στον πειθαρχικό έλεγχο. Είναι τρομερό να έχεις 65% κατοχή και να αναπτύσσεσαι, και να τελειώνεις με πέντε κάρτες. Ο αντίπαλος πήρε λιγότερες, του χαρίστηκε μια κόκκινη,  κι αυτό τα λέει όλα. Μια κλωτσοπατινάδα από την μέση του πρώτου μέρους και μετά, χωρίς ρυθμό και με συνεχείς διακοπές λόγω των πολλών φάουλ, που βέβαια έφεραν έναντρομερό εκνευρισμό σε όλους τους παίκτες. Φυσικά η ΑΕΚ ήταν αυτή που αποσυντονίστηκε, όπως συμβαίνει πάντα με την ομάδα που επιτίθεται. Οπότε το θέαμα πήγε περίπατο κι ήταν φανερό οτι το παιχνίδι θα πήγαινε στο ένα γκολ. Αυτό που έχασε ο Σιμάνσκι.

Το δεύτερο μέρος ήταν αυτό που λέμε αίμα και άμμος. Πολύ ξύλο αδερφάκι μου. Η τέχνη πήγε περίπατο και αυτό που έβλεπες ήταν δύναμη στην δύναμη. Είναι χαρακτηριστικό ότι κιτρινίστηκε σχεδόν όλη η ΑΕΚ ( συνέχισε τις μαλακίες ο Σιδηρόπουλος ), την ώρα που είχε επικρατήσει στον χώρο του κέντρου, κι έψαχνε να βρει το γκολ της. Το οποίο ήρθε τελικά από μια πολύ ωραία επίθεση, όπου συνδυάστηκαν οι καλύτεροι σήμερα χαφ : Σιμάνσκι σέντρα και κεφαλιά ο Κρίστισιτς.

Πριν βέβαια ανοίξει το σκορ, οφείλω να πω οτι η ΑΕΚ είχε κινδυνέψει πολύ σοβαρά μια φορά, ενώ ο διαιτητής της αρνήθηκε ένα πέναλτυ, το οποίο υποτίθεται οτι πιστοποιήθηκε από το var. Τέλος πάντων, η αγωνία βάρεσε κόκκινο καθώς η ομάδα οπισθοχώρησε φυσιολογικά , ενώ έμεινε μπροστά να παλεύει μόνος με όλη την άμυνα του Ατρόμητου, ο πάρα πολύ καλός Λιβάγια. Και μιλάω για αγωνία, διότι η ΑΕΚ δικαιούτο αυτή τη νίκη σήμερα.

Έβγαλε μια σκληράδα στο πολύ δυνατό παιχνίδι του αντιπάλου, σε μια δύσκολη έδρα. Έδειξε υπομονή στα χτυπήματα και στην μαζική άμυνα της χαλκηδόνας, ενώ ακόμα κι όταν προηγήθηκε έψαξε πολύ όμορφα την κόντρα, και δημιούργησε κι άλλες ευκαιρίες για να κλειδώσει το ματς πιο γρήγορα από τα έξι λεπτά της καθυστέρησης που κράτησε ο μαλάκας. Έπαιξε τέλεια το σύστημα του Καρέρα, που μάλλον βιάστηκε με τον Αραούχο, το οποίο εμπλουτίστηκε στην πορεία από τον Βέρντε, που έδωσε πιο πολύ πλάτος στην επίθεση, κι έτσι σημειώθηκε το γκολ.

Δεν διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας βέβαια ο αγώνας, αλλά ήταν από αυτόυς που σε γεμίζουν και σε κρατάνε στην τσίτα. Διότι τα χαίρεσαι αυτά τα παιχνίδια, που γίνεται κατάθεση ψυχής. Κι αυτό το έκανε και με το παραπάνω η ομάδα, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, φτάνοντας σε πολύ ψηλά επίπεδα κατοχής της μπάλας, αλλά και σε αυτοματισμούς όταν βρήκε κάποιους παραπάνω χώρους όταν ο αντίπαλος έμεινε με δέκα. Συγχαρητήρια λοιπόν στο τεχνικό τημ αλλά και στους παίκτες. Η ΑΕΚ πλέον έχει γίνει ομάδα και παίρνει δίκαια αυτά που παίρνει στο γήπεδο.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

21 Responses to ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Σήμερα όμορφο ποδόσφαιρο δε θα μας αφήναν να παίξουμε. Ο Ατρόμητος έπαιζε ταμπούρι και ξύλο και ο Σιδηρόπουλος ήταν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ σε διατεταγμένη υπηρεσία. Επιτρέπεται 9 κίτρινες σε ομάδα με 59% κατοχή όταν οι άλλοι ρίχνουν κλωτσίδι? Χαρισμένη κόκκινη, πέναλτι και το οφσάιντ του Λιβάγια εμένα και με τη γραμμή…δε μου φαίνοταν και πολύ…Μιλάμε για χειρουργείο από τις παλιές καλές εποχές….
    Τουτων δοθέντων, ίσως η ομάδα να ήταν λίγο πιο συντηρητικά στημένη απ’ ότι χρειαζόταν, αλλά εκ του αποτελέσματος….δεδικαιώται ο Ιταλός πάλι…
    Ο Σιμάνσκι μου αρέσει (Box to box, καλή σωματοδομή, καλή τεχνική), μαζί του ανεβαίνει και ο Κρίστισιτς και ο Σιμόες (που τον βάζει πια στη μοναδική θέση που μπορεί ο άνθρωπος), έχουμε και σάμπα, γαλανόπουλο και το μέγα αρχηγό, να που η τριάδα του κέντου έχει βάθος και ποικιλία χαρακτηριστικών.
    Συμφωνώ μέχρι κεραίας μαζί σου ότι φαίνεται η δουλειά που γίνεται. Να συμπληρώσω και το άλλο? Βλέπω τους ποδοσφαιριστές χαμογελαστούς (ακομα και τον ψυχάκια το Λιβάγια!) και συγκεντρωμένους, χωρίς πολλές πολλές μανούρες. Αυτό είναι πολύ καλό σημάδι για οποιοδήποτε οργανισμό σε οποιαδήποτε δραστηριότητα. Εργαζόμενοι είναι!
    Βλέπω ότι και οι παλιοί που ήταν ξενερωμένοι αισθάνονται ότι αξιοποιούνται καλύτερα, και οι πιτσιρικάδες παίρνουν τις ευκαιρίες τους και τα αποτελέσματα τους πάνε όλους.
    Τα επόμενα 2 είναι του Μαρινάκη, εύχομαι να μας αφήσουν κι εμάς το ξεροκόκκαλο μετά, όταν επέλθει και ο πιθανός κορεσμός και ανάγκη για κάνα ξεκάρφωμα λόγω πολιτικών αλλαγών. Πάντως όμαδα φαίνεται οτι σιγά σιγά θα φτιάξουμε. Στη ΛΙΓΔΑ παίζουμε με τα υποκαταστήματα, δε χρειάζεται κανένα VVD, μπενζεμά η κάνα μέσι να τους κερδίσουμε.
    Βλέπουμε και δουλειά, το γκολ είχε πανέμορφο συνδυασμό και ΜΕΤΑΛΛΟ!
    Va bene…

  2. Ο/Η nnektarios λέει:

    Κάθεσαι να δεις ένα ταπεινό, ας πούμε, παιχνίδι, super league.
    Σε φέρνουν σε έξαλλη κατάσταση να πεις για μια ακόμα φορά, «γεια σου ρε Βαγγέλα, καλά τους κάνεις!».

    Δεν μπορώ να καταλάβω ΓΙΑΤΙ δεν ζητάνε επίσημα την εξαίρεση αυτού του μεγάλου ΠΟΥΣΤΗ!

    Ναι, έχουμε προπονητή, η ομάδα αποκτά συνοχή και σήμερα έβγαλε τον τσαμπουκά του 2018, τσαγανό. Δικαιούταν ξεκάθαρα τη νίκη, με μεγαλύτερο σκορ.

    – Σιμάνσκι, συνεχίζει από εκει που έμεινε, μας πάνε οι χειμερινές μεταγραφές.
    – Αραούχο, μέσα στις φάσεις, τρεξίματα και στεγνός, όχι βαρύς. Με αυτόν βέβαια δεν θα είμαι ποτέ αντικειμενικός, έχω αγιάτρευτη καψούρα!
    – Κρίστιτσιτς, ναι! Επιτέλους, ΧΑΦ και μπράβο στον πάγκο για το καθαρό μυαλό στο τέλος. Απενεργοποίησε μια ΑΛΗΤΕΙΑ του Σιδηρόπουλου.
    – Λιβάγια, τι παικτάρα είσαι ρε αλήτη…
    – Λόπεζ, χαίρομαι ιδιαιτέρως, μάλλον πάτησε ξανά μετά τον τραυματισμό.

    – Οι 3 της άμυνας δεν κάνουν ένα Βράνιες, πολύ μέτριοι, μαζί με ένα φιλότιμο, αλλά λίγο Μπακάκη.

    Επανέρχομαι στον ΠΟΥΣΤΗ. Ήταν ΑΥΤΟΣ που πήγε να τους δώσει το πρωταθλημα στην Τρίπολη, μιας και δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ. Ο αγώνας παίχτηκε λόγω Παντελίδη (που το σφύριξε στον Παπαδόπουλο) τότε. Χα…

  3. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Τελικα έχουμε προπονητή!Ας ελπίσουμε ότι δε θα τα σκατώσει το αιλουροειδές!

  4. Ο/Η bandog λέει:

    μουα ρεσει η ομαδα.
    δειχνει την απαραιτητη διαθεση και παθος, βγαινουν αυτοματισμοι και συνεργασιες, εχει ανεβει το κεντρο μας…

    ο κριστισιτς αλλος παικτης με καρρερα.
    ο πολωνος σημερα ηταν παντου. δεν ηταν ποτε εκτος του πλανου της τηλεορασης οπου και αν παιζοταν η μπαλα.
    δειχνει να ειναι ενα πολυ καλο εργαλειο.

    αναβαθμιση του ποδοσφαιρου μας χωρις ξενους διαιτητες , δεν θα γινει ποτε!

    δεν ειναι μονο η διαπλοκη των ελληνων αλλα και ολη αυτη η ανικανοτητα αλλα και το κομπλεξ που κουβαλανε.
    με το ζορι να γινουν οι ανθρωποι του αγωνα….

    ο βαζελος σημερα κυριολεκτικα ξεκωλιασε τον παοκ παιζοντας πολυ ωραιο ποδοσφαιρο.
    εκεινος ο μακεντα θελει 10 ολιβεϊρα.
    στα πλεϋ οφ θα δουμε δυνατα ματς!

  5. Ο/Η koreas λέει:

    ένα και μοναδικό σχόλιο έχω, για τη διαιτησία.

    έχει κάποιος άποψη , για ποιό λόγο το σημερινό πιστόλιασμα;

    είναι μήνυμα σε κάποιον;

    ποιός μας τον έστειλε αυτόν;

    ps. αυτό το μουσούδι, δεν εχει φάτσα πούστρας; συγγνώμη gay ήθελα να πω…

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Στο Δίστομο γιατί τους σκότωσαν;

  7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Καλησπέρα σε όλους.
    Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει που το πάνε με την νέα παράγκα ? Υποτίθεται ότι ελέγχουμε τη μισή ΕΠΟ.
    Δηλαδή η Χαλκηδόνα έπρεπε με το ζόρι να μας κόψει βαθμό σήμερα?

  8. Ο/Η koreas λέει:

    @steven

    όταν ήμουν μικρός πίστευα από αντίποινα, κάποιοι γερμανοί φίλοι μου είχαν πει από σαδισμό, εγω σήμερα σου λέω ανεξήγητο.

    ps. συγχαρητήρια για το σέρβο, ήσουν ο μόνος που έλεγες ότι ξέρει μπάλα.

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμος : Εγώ θα στο έθετα αλλιώς. Γιατί δεν παίξανε οι επιθετικοί του Ατρόμητου;

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Μπαλάρα ξέρει και φαινόταν, απλά είναι τμήμα ομάδας. Χώρια που είναι αρκούντως βρώμικος.

  11. Ο/Η conpater λέει:

    Με βαση τα παιχνιδια της επομενης αγωνιστικης και με την εμφανιση του “κορακιου” στο σημερινο παιχνιδι, ο Ατρομητος θα επαιζε χωρις επιθετικους με τον γαυρο,και η ΑΕΚ θα παει λειψη στο ντερμπυ με τον ΠΑΟ και με τον φοβο δευτερων κιτρινων στο ντερμπυ που ακολουθει με τον Αρη. Εδω μιλαμε για επεμβαση με εξολκεα,οχι απλο χειρουργειο χωρις αναισθησια…Κρουεζας,”μα εγω ειμαι του κομματος,απο τοσο δα παιδακι”, κι ο μπαμπας με τα κουπονια θα ελεγα εγω,και το καναλι,και η τηλεοραση με τις εφημεριδες…Να μην ποτιστω κι εγω λιγο? Αφου τα κανονιζει ο “ψηλος” ,θα βολευτει κι ο “κοντος”….

  12. Ο/Η ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ λέει:

    Πολύ καλός ο Πολωνός βρισκόταν διαρκώς σε χώρους όπου κυκλοφορούσε η μπάλα παίζοντας για τρεις. Σέντρα λουκούμι στο γκολ, πάτησε και ο ίδιος περιοχή χάνοντας μοναδική ευκαιρία. Παράδειγμα προς μίμηση να παίζουν όλοι με τέτοια αυταπάρνηση και ας χάνουμε 3-0. Μπράβο στον Ίβιτς. Ο Ιταλός πρέπει να δουλέψει λίγο με αμυντικούς και μέσους να βγάζουν την μπάλα από την περιοχή με ορθολογικό τρόπο και όχι με γιόμες που τις περισσότερες φορές είναι και διεκδικίσιμες.

  13. Ο/Η The Snitch λέει:

    Η Σερβια εχει 2,5 παικτες.

    Τον Μιτροβιτς της Fulham που ειναι στο ηλικιακο οριο να τον παρει η κατω βολτα (25 ετων) αν δε κανει μια μεταγραφη φετος. Δεν ειναι κακος παικτης αλλα δεν ειναι και κατι ιδιαιτερο γι αυτο εδω, ψιλοχαθηκε. Δυνατο παιδι καλος στο ψηλο παιχνιδι και τελος. Εχει 500 σκωτσεζους που κανουν το ιδιο ακριβως. Σε ενα πιο μικρης δυναμικοτητας πρωταθλημα θα φανει περισσοτερο.

    Το Ταντιτς που δεν εδειξε κατι στο νησι αλλα κολλησε στο συστημα του Αγιαξ να βγαζει μπαλλιες στο χωρο και να τρεχουν οι πιτσιρικαδες. Στα 31 του παει και αυτος.

    Τον Μιλικοβιτς-Σαβιτς που ειναι μεν καλος αλλα οχι τοσο καλος που να ζητανε 70εκ (ζηταγανε 100 προπερσυ!). Ενας παικτης των 25εκ αντε 30εκ βια, γι αυτο αλλωστε εχει κολλησει στη Lazio.

    Εχει και 2-3 μετριους που μεγαλωσαν κιολας κατι Ματιτς, Κολαροφ.

    Οι υπολοιποι ειναι πολυ κατω του μετριου παικτες γι αυτο και ο Τουμπακοβιτς (ο γνωστος) παρουσιαζει το αναλογο θεαμα.

    Ο δικος μας ακομη και στο κατω του μετριου ΔΕΝ χωραει, γι αυτο και εχει 4 συμμετοχες (3 το 2013 και μια το 2017) ολες και ολες.
    Ενας αδιαφορος παικτης, ιδιαιτερα ΜΙΚΡΗΣ τεχνικης καταρτισης, με μηδενικο χαρακτηρα που ενα χρονο στην ομαδα τον ψαχνουμε με το στανιο να κανει 5 ματς με τους αστερες και τις χαλκηδωνες.
    Με το γαυρο που τον ειδα Live ο τυπος ηταν περιφερωμενο ανεκδοτο: μονο τετοιο λογιζεσαι για να σε κανει γιο-γιο καποιος μπουχαλακης.
    Sorry αλλα ο γαλανοπουλος εκ του αποτελεσματος ειναι 3 φορες καλυτερος.

    Με λιγα λογια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΡΙΣΤΙΣΙΤΣ. Ενας αρκετα κατω του μετριου κεντρικος χαφ ειναι και τελος, αλλωστε και η καριερα του- 29 ειναι- αλλα και η τιμη του (200 χιλιαρικα) αυτο λενε.

    Οταν η αεκ φερει ξενους παικτες που θα κανουν τη διαφορα απο τους ελληνες στα ματς που μετρανε (Ντερμπυ-Ευρωπη) τοτε το ξανα-συζηταμε.
    Οσο βλεπουμε παικτες που καταφερνουν να εμφανιζωνται με τις Χαλκηδονες, τοτε το μονο που ΕΓΩ καταλαβαινω ειναι 3 πραγματα:

    1) Εχει μικρυνει τοσο πολυ η αεκ που η χαλκηδονα ειναι πλεον δυσκολος αντιπαλος. Μια ομαδα που πριν λιγα χρονια αν δεν ετρωγε 4 ηταν αποτυχια
    2) Εχουν μικρυνει τοσο πολυ οι ποδοσφαιρικες απαιτησεις της ομαδας που ψαχνουμε μισο ματς να βγαλουμε διακριθεντα. Η ομαδα του Γκαμαρα του Μανωλα εχει κορυφαιο αμυντικο ενα ψυχασθενη που παιζει οποτε θυμαται η μεχρι να στραβωσει. Η ομαδα του Κετσπαγια του Σκοκο του Εμερσον ακομη λεει για καποιον ιτς που δε το ξερει ουτε η μανα του και ενα χρονο τωρα εχει ‘παιξει’ 3-5 ματς
    3) Αφηνω τελευταιο κατι που μου εκανε ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ εντυπωση: παικτης που δεν εχει κλεισει 48ωρο στην Ελλαδα με μιση προπονηση παιζει βασικος! Αυτο δειχνει 2 πραγματα: την απελπισια του κοουτς, την φτωχεια του ροστερ.

    Θα διαφωνησω με το Stevie: ο σοβαρος παικτης- ακομη και στην ομαδα που δε ειναι καλη- ξεχωριζει ετσι αλλωστε κανει και τη προοδο (βλεπε μεταγραφη) στη καρριερα του.
    Ο Βαιναλντουμ πχ επαιξε στην ιδια θεση στην ισως χειροτερη Newcastle των τελευταιων χρονων που υποβιβαστηκε απο τα Χριστουγεννα. Αλλα το παιδι το εβλεπες οτι τη εχει τη θεση ανετα. Γι αυτο τον πηρε ο Γερμανος και πλεον ειναι απο τους κορυφαιους στη θεση του στο παγκοσμιο ποδοσφαιρο.

    ΥΓ Για το Σιδηροπουλο τα εχουμε πει. Ειναι ο τυπος που εκανε το γηπεδο-εκκλησια που λεγεται Emirates να βραζει, και τον Αρσεν ενα ΚΥΡΙΟ των γηπεδων να τον κρατανε! να μη του ορμηξει.
    Το μηνυμα- για οποιον δε το καταλαβε- εσταλει απο το νεο ‘φιλο’ μας.

    Καλημερα

    ps Stevie ελπιζω να αξιζε το ξενυχτι!

  14. Ο/Η Pontios λέει:

    @The Snitch

    Ποιον νεο ‘φιλο’ μας?

    αυτον που ημασταν μαζι πριν το ντερμπι?

    Δεν νομιζω καποιο λαθος κανεις.

    Το μυνημα ητανε απο τον τσετσενο.Οποτε παμε στη χαλκηδονα το παραρτημα βαζει το Σιδηροπουλο.Θυμησου κατι παιχνιδια στη τουμπα που σε περνουσε πριονοκορδελα.

    και αυτα που ειπε ο μελ για το γαυρο τζαμπα τα ακουμε.Κολληταρια ειναι τα παιδια το ξερουν και οι πετρες.

  15. Ο/Η The Snitch λέει:

    Καπου πηγα, καποιον ειδα, κατι μου πε να σας πω..
    Εγω ακουσα, που μου ειπε ενας αλλος, που νομιζω που μαλλον ετσι ειναι.

  16. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβ καλησπερα
    Το παιχνιδι ποσο ηρθε,στο ημιχρονο?
    Κολομβια vs Πουερτο Ρικο????

  17. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Δεν σε πιάνω, οφείλω να το πω.

  18. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Σακιρα vs Lopez

  19. Ο/Η ORIGINAL21 TRIKALA λέει:

    Καλησπερα σε ολους.Το τελευταιο διαστημα ακουγεται εντονα η εισοδος στην ΠΑΕ Φιλαρετου Καρτσιδη και εσχατως Γιαννης Αγγελικουσης υπαρχει καποιος που να γνωριζει η εστω ακουσει αυτες τις φημες?Μια ζωη ΑΕΚ.

  20. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : AAAAA, OK. Ειλικρινά μπόρεσα να κοιμηθώ στο διάλειμμα. Γκόμενα με τέτοιο κώλο ή άλλη που είναι 1,50, δεν ασχολούμαι. Μην ρωτήσεις αν μου την πέσουν τι θα κάνω ή αν σου την πέσει επώνυμη. Το φάτε μάτια ψάρια, το προτιμώ στο θέαμα του football. Είναι σαν τότε που φέρανε κι εδω κ’ατι ξέκωλα για cheerleaders, και δεν θα πήγαινα στο μπαρ για ένα ουίσκι για να δω κώλους. Άρα ισοπαλία.

  21. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ORIGINAL21 TRIKALA : Τις φήμες τις ακούμε, και τι να κάνουμε με αυτές; Να πουμε τι πιστεύουμε; Δεν πιστεύουμε τίποτα. Εδώ δεν πιστεύουμε οτι κάποιοι είναι πιο οργανωμένοι από εμάς.