Α Ε Κ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ευκαιρία σήμερα για την ΑΕΚ. Να πάρει ένα ντέρμπυ απέναντι σε αντίπαλο που μοιάζει ελαφρά κουρασμένος και με το μυαλό του στο κύπελλο μεσοβδόμαδα. Να δώσει λίγη χαρά στον κόσμο που θα κάνει κανά μήνα να την δει από κοντά. Με ενδεκάδα πλήρη και με καλό ηθικό. Με καλό καιρό και με κάποια δίψα απέναντι σε καλή ομάδα, που παραδοσιακά είναι ο κακός μας δαίμονας αλλά και ο βασικός μας αντίπαλος στην Αθήνα.

Η ομάδα κατέβηκε με 4-3-3 και με το ξαφνικό πρόβλημα του τραβήγματος του Τσιγκρίνσκι στην προθέρμανση. Την θέση του πήρε ο Σβάρνας. Κατέβηκε όμως και με ένα μούδιασμα για κανά δεκάλεπτο, όπου στον χώρο του κέντρου δεν πήγαινε τίποτα καλά. Αυτό έφερε τον αντίπαλο σε θέσεις βολής δυό φορές, που όμως δεν είχαν αποτέλεσμα.

Ακριβώς στο επόμενο λεπτό, στην μοναδική με καλή κυκλοφορία μπάλας επίθεση μας, ο Αραούχο με ένα προσωπικό γκολ, άνοιξε το σκορ. Η εκτέλεση ήταν ενδεικτική της κλάσης του. Αυτό το γκολ έφερε και την ηρεμία στην ΑΕΚ. Έπαιξε αυτό που είχε σχεδιαστεί, χωρίς βέβαια να το πω και σωστό. Έσφιξε τις γραμμές της, και παραχώρησε το μισό γήπεδο αλλά και την μπάλα στον αντίπαλο. Σαφέστατα έψαξε τις αντεπιθέσεις.

Ο ΠΑΟ το πήρε το δώρο αλλά ήταν αδύνατον να βρει διαδρόμους ή να πατήσει την περιοχή μας. Χρειάστηκε βέβαια μια φορά ο Μπάρκας σε ένα σουτ εκτός περιοχής, αλλά η τακτική είχε πετύχει. Ο αντίπαλος ή θα έψαχνε την πλάτη της άμυνας μας ή θα επιχειρούσε μακρινά σουτ, έχοντας μια φλύαρη και ανούσια κατοχή τελικά. Η ΑΕΚ σε τρεις αντεπιθέσεις ήταν αρκούντως επικίνδυνη και νομίζω οτι στην σέντρα του Λόπεζ, της στερήθηκε ένα πέναλτυ.

Το πρώτο μέρος λοιπόν, χωρίς ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας, ήταν μια αναμέτρηση ντέρμπυ light, όπου ο ΠΑΟ έψαχνε την προσωπική ενέργεια ενώ η ΑΕΚ τον αντιμετώπιζε σαν ομάδα. Μια ΑΕΚ που στηριζόταν από το πρεσάρισμα των Σιμάνσκι και Κρίστισιτς, την καλή παρουσία του κεντρικού αμυντικού της δίδυμου, την προσωπικότητα του Αραούχο και την τακτική προσαρμογή του Βέρντε. Φυσικά είχε στον αντίποδα τον γελοίο Μάνταλο. Με την συγκεκριμένη τύχη του γκολ στην πρώτη τελική. Ήταν ένα πρώτο μέρος, που έδινε στον καθένα τις απαντήσεις που χρειάζεται για την ποιότητα του ρόστερ, όπως βέβαια τις έδωσε και η τακτική του Καρέρα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε περίπου με την ίδια μορφή, εξελίχτηκε όμως σε ποδοσφαιρικό εφιάλτη. Η ΑΕΚ μπήκε και έπαιξε αυτό που λέμε αντιποδόσφαιρο. Ο αντίπαλος προσπάθησε κάτι να κάνει αλλά το φτηνό ρόστερ κι αυτουνού είχε περιορισμένες φαντασιώσεις και μετουσιώσεις. Το αποτέλεσμα ήταν να δούμε ένα κλασσικό ξυλίκι, χωρίς ρυθμό, με την ανούσια κατοχή της μπάλας από τον ΠΑΟ, και την ΑΕΚ να αμύνεται σχεδόν στην περιοχή της.

Ο Δώνης άλλαξε τρεις παίκτες μπας και γίνει κάτι στην έλλειψη χώρων και ο Καρέρα έριξε μέσα τον Αλμπάνη και τον Κλωναρίδη, μπας και πάρει κάτι από τους χώρους. Βγήκαν δυό τελικές εκατέρωθεν. Η ουσία δεν άλλαξε στο σκορ, οπότε ολοκλήρωσε την αμυντικογενή φιλοσοφία του ο δικός μας, γυρνώντας το σύστημα σε 3-5-2 και την είσοδο του Οικονόμου. Ένα πολύ κακό δεύτερο μέρος, που από εμάς είχε κορυφαίους τον Βράνιες, τον Σβάρνα, τον Κρίστισιτς και τον Σιμάνσκι. Κι αν οι τρεις θυσιάστηκαν στα αμυντικά τους καθήκοντα, ο Σέρβος ήταν αυτός που διεκδίκησε κι ένα δεύτερο γκολ κι έφερε στους διακριθέντες και τον Διούδη.

Αν το ζητούμενο ήταν η νίκη, οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια. Αν πρέπει να βάλουμε βαθμούς, η ΑΕΚ παίρνει μηδέν στην επιθετική ανάπτυξη και σχεδόν άριστα στην τελική αμυντική της λειτουργία. Φυσικά αυτό δεν αρέσει στον κανονικό Αεκτζή, όμως δεν πρέπει να γκρινιάζουμε. Έχουμε Ιταλό προπονητή, κανονικό προπονητή και πρέπει να δεχτούμε τις σκέψεις του καθώς και τον τρόπο που φέρνει το επιθυμητό στην σκέψη του. Επίσης δείχνει ο άνθρωπος ποιές προσθήκες χρειάζονται με τον πιο εύγλωττο τρόπο. Απλά δεν θέλουμε να χάνουμε πλέον δίωρα ακούγοντας καμιά δεκαπενταριά χιλιάδες κόσμο να σφυρίζουν. Και να λέμε ευτυχώς που δεν πήγαμε στο γήπεδο. Όπως και να το κάνεις, στο σπίτι είσαι πιο άνετος να βλέπεις κάποιο αντιθέαμα. Κι εκνευρίζεσαι και λιγότερο.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

50 Responses to Α Ε Κ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

  1. Ο/Η bandog λέει:

    ημασταν ολιγον ΓΤΠ!

    αυτο το συστημα με μανταλο δεκαρι και λιβαγια- ποκοπικο εξτρεμ με αναποδα ποδια , μου φαινεται εντελως μαλακισμενο και αντιπαραγωγικο επιθετικα…

    κραταω τα θετικα απο το ματς.

    α) σεφτε στα γκολ απο αραουχο με αψογη εκτελεση
    β) καλη αμυντικη λειτουργια
    γ) σταθερη ανοδος βρανιες, κριστισιτς, σβαρνα
    δ) μηχανακι σιμανσκι
    ε) 3 βαθμοι στο σακουλι

    επιπλεον δεν ξερω για εσας αλλα παρα την κακη εμφανιση , σε κανενα σημειο του αγωνα δεν ενιωσα πως θα στραβωνε το ματς.
    ισως ειναι αυτο που λενε οι πολυξεροι “επαγγελματικη εμφανιση και νικη”

  2. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Απλά, Σέρχιο Αραούχο, σε ευχαριστώ αγόρι μου που γύρισες και μου θυμίζεις τί σημαίνει πραγματικό ποδόσφαιρο, τί σημαίνει κανονικός παίκτης ΑΕΚ.

  3. Ο/Η nnektarios λέει:

    Ο άνθρωπος είναι μεγάλης κλάσης ποδοσφαιριστής. Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, πολύ καλοί, για πρώτη φορά δυο ΧΑΦ που σηκώνουν κεφάλι και μπορούν να προωθήσουν τη μπάλα. Βράνιες. Άλλη μια απόδειξη της ικανότητας του προπονητή. Σοβαρός, προσγειωμένος και όταν μένει έτσι, απλά ο καλύτερος αμυντικός στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έκπληξη ο Σβάρνας.

    Βέρντε, Λιβάγια. Τακτικά σωστοί, αλλά φτάνει; Ούτε μια ενέργεια της προκοπής, ο δε Λιβάγια καθυστερεί πολλές φορές οποιαδήποτε γρήγορη επίθεση.

    Προφανώς δεν είναι αυτή η ΑΕΚ που θέλουνε να βλέπουμε, είχε όμως ανάγκη μια νίκη και η επιλογή του Ιταλού ήταν με αυτόν τον τρόπο.

    Εκ του αποτελέσματος δικαιωμένος.

    ΥΓ. Τα τρεξίματα του ΠΑΟ πολύ περισσότερα.

  4. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Έναν μεγάλο παίκτη έφερες και αμέσως έκανε τη διαφορά.
    Χωρίς φυσική κατάσταση και με 5 προπονήσεις ξεβράκωσε κατά φαντασίαν ηγέτες και λοιπά σαπάκια.
    Κατα τα λοιπά η ομάδα προσπαθεί να γίνει κυνική για να πάρει νίκες και να χτίσει αυτοπεποίθηση.
    Δεν είναι καιρός για θέαμα, για την σημερινή ΑΕΚ είναι περιττή πολυτέλεια.
    Υπάρχει προπονητής που μελετά την ομάδα του και τον αντίπαλο.
    Η άμυνα και η επίθεση γίνονται με σχέδιο και οχι τούρι μπέρι μαχαλά.
    Ο προπονητής ξέρει πόσο αντέχουν να τρέξουν να μαρκάρουν να πιέσουν, μέχρι που τον παίρνει να ανοίξει τις γραμμές της άμυνας.
    Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι παίκτες δείχνουν βελτιωμένοι.

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Τεράστια κλάση, δεν συζητιέται. Πάντα για εδώ για να μην τρελαθούμε βέβαια. Όπως βέβαια κι ο Κρίστισιτς, που για την ΑΕΚ είναι πολυτέλεια όταν δίπλα του υπάρχει ο τίποτας Μάνταλος. Φαντάσου έναν Τσιάρτα ανάμεσα στα δυό σκυλιά. Χαίρομαι πάρα πολύ για τον Αλμπάνη.

  6. Ο/Η koreas λέει:

    θεωρώ σημαντική τη σημερινή νίκη, αρκεί να μη μείνουμε εκεί.

    η ΑΕΚ του Μάξιμου μου θύμισε την ΑΕΚ του πογέτ. ότι οι δυο εκδόσεις της ομάδας έχουν και διαφορές είναι φυσιολογικό από τη στιγμή που έχουν διαφορετικά ρόστερ.

    1. πολλή καλή ομαδική άμυνα, νίκες έστω και με μισό μηδέν, χτύσιμο ψυχολογίας νικητή. διέκρινα κάτι που είχα πολλή καιρό να δω στην ομάδα, οι παίκτες μιλούσαν μεταξύ τους.

    2. είναι πασιφανές ότι η ομάδα δουλεύεται, όπως είναι πασιφανές ότι έχουμε προπονητή, ο οποίος έχει κερδίσει το σεβασμό και την αποδοχή των παικτών. κι όταν μιλάμε για λιβάγια, βράνιες και λοιπές δυνάμεις να τους κερδίσεις δεν είναι και τόσο εύκολο.

    3. το γκολ του αργεντίνου παικταρά το πανηγυρίσαμε ανάλογα, και μας χάρισε κι ένα μικρό μεν χαμόγελο δε.

    4. συγχαρητήρια σε πολωνό, σέρβο και σβάρνα. για το βράνιες και μπάρκα δεν μιλάω γιατί είναι ήδη καταξιωμένοι.

    5. εύχομαι η διοίκηση και ο τεχνικός διευθυντής να δουλεύουν ήδη για το καλοκαίρι.

    6. η κατάκτηση του κυπέλλου φαντάζει πλέον στόχος αρκετά εφικτός.

    ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΟΝΤΑΙ

  7. Ο/Η γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Βήμα μπροστά λόγω αποτελέσματος (επιτέλους νίκη σε ντέμπυ) ήταν σήμερα. Ο Μάνταλος είναι εκνευριστικός. Ενώ παλεύει να στήσει ένα 4-3-3 να σφίξει το κέντρο, ο άλλος την είχε δει 10ρι και φλυαρεί ακατάσχετα αφήνοντας τους άλλους 2 του κέντρου να τρέχουν αν συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα κάνοντας το με το έτσι θέλω 4-2-3-1.Έλεος με δαύτον πια! Και οι ευκαιρίες της ζέλας βγήκαν από τα κενά μεταξύ κεντρικών και αμυντικών, έξω από το κουτί μας. Ο ποκοπίκος ο Βέρντε δε μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να δώσει στην ομάδα, εκτός από κανένα καλό μπάσιμο (ανευ αποτελέσματος συνήθως).
    Μαζί με τα άλλα 2 ντέρμπι φαίνεται ότι έχει μία συγκεκριμένη τακτική, το 4-3-3 είτε το κρατάει με ψηλό μαρκάρισμα για να βάλει γκολ είτε βγάζει επιθετικό και βάζει αμυντικό κάνοντας το 5-3-2 ή 3-5-2 με μικρότερες ομάδες. Τουλάχιστον υπαρχει πια μία τάξη στο παιχνίδι και οι παίκτες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Να του πιστωθεί, λοιπόν, αυτό.
    Πολύ καλός Μπάρκας και κεντρικοί αμυντικοί σήμερα, Σιμάνσκι-Κρίστισιτς ήταν εργάτες και εκτέλεσαν την αποστολή τους. Ούχο μεγάλη αγάπη και έβαλε γκολάρα. Οι υπόλοιποι μέτριοι, αλλά και κανείς κακός (πλην του αρχηγού της φακής σε μεγάλα διαστήματα).
    Η ζέλα τρέχει, δουλεύει κι αυτή και είναι σε φόρμα, πιέζουν ψηλά και παίζουν με μαγάλα διασ΄τηματα ψηλού ρυθμού. Ο Ιταλός τους έδωσε κατοχή και ειδαμε όμως τα πενιχρά απορελέσματα τους.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Είναι πολύ δύσκολος στόχος το κύπελλο.

  9. Ο/Η nnektarios λέει:

    Προς Steven: Νομίζω ότι θα μπορούσε να παίξει σε επίπεδο Μπέτις τουλάχιστον, γενικά σε μεσαία ομάδα του Ισπανικού πρωταθλήματος. Για εδώ, είναι πολυτέλεια. Ο Αλμπάνης μπήκε με τσαμπουκά. Δεν κρύφτηκε, δεν φοβήθηκε. Ο Κλωναρίδης επίσης, περισσότερη ένταση και τρεξίματα από τον Βέρντε, ίσως ταίριαζε καλύτερα σε αυτό που σχεδίασε ο Ιταλός.

    Ο Κρίστιτσιτς, παιχτάρα και ειδικά στο Β, ήταν αυτός που έτρεχε σκυλίσια, πίεζε μπροστά και προσπαθούσε να ανεβάσει όλη την ομάδα.

    Όσο για τον Μάνταλο, τι να πω, ήταν ο αδύναμος κρίκος συνολικά. Η απουσία του δημιουργούσε τη μεγάλη απόσταση ανάμεσα στα τρεξίματα του Αραουχο (του βγήκε η γλώσσα) και των Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι.

  10. Ο/Η koreas λέει:

    @steven

    τα έχουμε ξαναπεί αυτά:

    ΑΕΚ στα Εύκολα, ΑΕΚΑΡΑ στα Δύσκολα.

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Τακτικά, δεν υπάρχει παράπονο εκ του αποτελέσματος. Σαν κεντρικό σέντερ μπακ της Γιουβέντους, μου κάνει εντύπωση ο φόβος. Οι αλλαγές ολόσωστες. Δεν έχει και να μπερδευτεί.

  12. Ο/Η DNAEK λέει:

    IΔεν ξέρω πως φάνηκε από την τηλεόραση αλλά μέσα στο γήπεδο ο κόρακας
    ήταν εκνευριστικός ,ειδικά στο β.Σε κάθε επαφή φάουλ εις βάρος μας.
    Κατά τα άλλα άνετη νίκη όπως εξελίχθηκε μετά τη γρήγορη γκολάρα Αραούχο.Δεν αισθάνθηκα ότι κινδυνεύαμε παρά την συντριπτική κατοχή της μπάλας από τον Παναθηναϊκό.Μάνταλος αδιάφορος περιπατητής ,Βράνιες Κρστίτσιτς κορυφαίοι μαζί με Αραούχο λόγω γκόλ και μαχητικότητας.
    Ο Βέρντερ το παλεύει αλλά του λείπουν τουλάχιστον 10 πόντοι για να ανέβει επίπεδο.Αυτός ο συνδυασμός ύψους σωματότυπου δεν είναι για μεγάλα πράγματα όσο και να κατέχεις το τόπι.

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς DNAEK : Είδα μια ακριβοδίκαιη διαιτησία. Αν ήθελε, εν όψει κυπέλλου, θα τον είχε αφανίσει τον ΠΑΟ. Όταν όμως δεν επιτίθεσαι κι αμύνεσαι, τι να κάνει κι αυτός; Νομίζω τα είδες έτσι, διότι έλοιωσες από το άγχος. Λογικό με αυτήν την τακτική. Για τους παίκτες συμφωνώ. Είπα παίκτες. Ο Βέρντε, δεν είναι παίκτης. Πολύ απλά. Ο Μάνταλος φυσικά είναι νούμερο, αλλά με την αλλαγή της θέσης, δεν έχει προλάβει να καταλάβει τι παίζει. Εγώ που δεν τον γουστπαρω, του δίνω ελαφρυντικά. Επάνω έγραψα αυτά, λόγω του περιβραχιόνιου.

  14. Ο/Η ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ λέει:

    Περίμενα ότι μετά το γρήγορο 1-0 θα βλέπαμε κάτι καλύτερο. Οι δύο μεταγραφές του Ιανουαρίου έπαιξαν το ρόλο τους για να έρθει μία νίκη σε ντέρμπι μετά από αρκετό καιρό. Ας τα βλέπει αυτά ο πρόεδρος μήπως και βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη το καλοκαίρι.

  15. Ο/Η The Snitch λέει:

    – Οι προτασεις που κατεθεσε στη κριση των Ελληνων δεν ηταν προτασεις που βρισκονταν ακομη στο τραπεζι. Αυτες ηταν προτασεις που καποιοι- το ΔΝΤ και αλλοι- ειχαν καταθεσει βδομαδες η ακομη και μηνες πριν. Δεν ηταν μερος του παιχνιδιου τοτε. Συνεπως δεν μου αρεσε η ιδεα του να ψηφισουν η Ελληνες για κατι διαφορετικο απο αυτο που ηταν στο τραπεζι.
    Και γνωριζε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ (σσ: η μεταφραση ειναι λαθος μιας η λεξη perfectly σημαινει τελεια/αψογα), οτι ζητουσε απο τους Ελληνες να ψηφισουν για κατι το οποιο δεν ηταν πλεον στο τραπεζι (των διαπραγματευσεων)
    Γι αυτο δεν μου αρεσε η ‘ιδεα’.

    – Του το ειπατε?

    – ΝΑΙ

    – Και πια ηταν η απαντηση του?

    – Μου εξηγησε οτι χρειαζεται ενα ΕΙΔΟΣ νεας εντολης (a kind of).

    Στη πραγματικοτητα, μετα το δημοψηφισμα, δεν επραξε ακριβως αυτο που προτεινε κατα τη διαρκεια του δημοψηφισματος!

    Jean-Claude Juncker

    Η συνεντευξη ειναι στο Σκαι χθες βραδυ.
    Ειμουν μεταξυ open/total football/Κολκα/Κακο και Juncker.

    Προτιμησα το Juncker.

  16. Ο/Η Savvi λέει:

    @The Snitch

    Ερώτηση

    Έχεις την ΑΕΚ και θες να μου την πουλήσεις και μου λες θέλω πχ 80. Τα 40 που έχουν φύγει είναι απαίτηση και τα 40 εκεί που έχουν πάει είναι υποχρέωση, λογικά πάντα. Να πληρωθείς και να βγάλεις ένα κέρδος όποιο και να είναι αυτό . Εγώ από την άλλη αν είναι να πληρώσω ενοίκιο για 47 χρόνια θα πρέπει να είναι -40 ναι ή ου και να υπογραφεί καινούριο μισθωτήριο; Διαφορετικά αν είναι να πάρω πακέτο και την εταιρία με 40 υποχρέωση δεν με συμφέρει να σου δώσω 70 σωστά ή λάθος; Δεν ξέρω μήπως μου διαφεύγει κάτι;

  17. Ο/Η The Snitch λέει:

    @savvi

    Η μεταβίβαση της εταιρείας που ανήκει το ακίνητο δεν επηρεάζει το μισθωτήριο συμβόλαιο που βαράινει το ακίνητο.
    Η εταιρεία αλλάζει χέρια η σύμβαση (και οι όροι της) παραμένουν ως έχουν.

    Η δικιά μας περίπτωση ειναι ιδιάζουσα μιας και ιδιοκτητης και ενοικιαστής ειναι μεν διαφορετικά νόμιμα πρόσωπα αλλα με τον ιδιο ιδιοκτήτη. Άρα δε τίθεται θεμα ενοικίων.
    Αυτο θα γινωνται μονο αμα έπαιρνες τη ΠΑΕ και οχι το γηπεδο. Αυτο ΔΕΝ θα γινει.

    Η πώληση ως πακέτο (ομάδα γηπεδο προπονητήριο γραφεία) θα υπολογιστεί απο τον αγοραστή στη ΣΥΝΟΛΙΚΗ εικόνα όλων των ΑΦΜ έως προς υποχρεώσεις (τι χρωστά), απαιτήσεις ( τι εχει λαμβάνειν) και φυςικα ποια ειναι η τρέχουσα αξία (κινητων και ακινήτων -τα πάγια δηλαδή μείον αποσβεσεις )και θα βγει ενα νουμερο- το τίμημα αγοράς δηλαδή του συνόλου.

    Ειναι 3-4 Α.Ε (ένωση φίλων αεκ-δικέφαλος-Μεσογαία κλπ) θα δεις συνολικά τη τελική γραμμή και θα αποφασισεις την αξία τους.

    Αν χρωστάει 10 η μια Α.Ε και εχει ταμείο 3 η άλλη τοτε το σύνολο ειναι 7 κ.ο.κ

    ΥΓ πέφτει Τρελλο μαγείρεμα στα βιβλία.

    Sent from my iPhone.

  18. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ savvi no2
    Sorry τα γραφω στο mail του iPhone και ο κειμενογραφος κανει τα δικα του.
    Χθες το δωσιλογος το εβγαζε με ω συνεχεια, μετα το ειδα δημοσιευμενο..

    Νομιμα προσωπα φυσικα δεν υπαρχουν, εννοουσα νομικα.

    Ενα αλλο σημειο –μεγαλης τριβης σε τετοιες υποθεσεις- ειναι το παγιο που εχει να κανει με τους παικτες.
    Οι παικτες δεν ειναι απλοι υπαλληλοι αοριστου χρονου αλλα συμβολαια-συμβασης εργασιας.
    Εκει εχεις μερικα θεματα:

    Πρωτον:Ο γατουλης θεωρουσε πχ οτι η πορτογαλικη γιδα εκανε 6,5εκ. Ολος ο νοημων πλανητης θεωρει οτι τα 2εκ που του προσφεραν οχι απλα ηταν τρελλα λεφτα αλλα αν ειμουν εγω στη θεση του θα πηγαινα μαζι του στο αεροπλανο για Λονδινο να τον παραδωσω στους Αγγλους μη τυχον και γινει καμμια στραβη και αλλαξουν γνωμη.
    Αποτελεσμα ηταν ο μεν γατουλης να μεινει με την γατισια ουρα στου χερι, ο δε γιδας να ‘τραυματιστει’ επ αοριστον αλα ζεραλδες.
    Αναλογα εκτιμουσε οτι ο σπυριαρης κανει 8,5εκ ποσο που ουτε 5χρονο στη monopoly δε στο δινει
    Τι θελω να πω: ο πωλητης παντα υπερεκτιμα το ροστερ του. Ο αγοραστης το υποεκτιμα. Στη περιπτωση της αεκ και με ολους αυτους τους τραχαναδες δεν ειναι και δυσκολο να υποεκτιμησεις τις αξιες.

    Δευτερον: Τρεχουσα αξια παικτη: Πολλοι παραγωντες. Τραυματισμοι-Ηλικια-αγωνιστικη αξια τα προφανη. Αν ειναι στη κατιουσα (βλεπε Λιβαδιας-Αραουχο) η στην ανιουσα βλεπε Ποντενσε του γαυρου η ο Κατσουρανης σε μας παλιοτερα. Αν δηλαδη η πορεια του παικτη αυξανει η μειωνει τη τιμη του στο μελλον. Ο Λιβαδιας με αυτον τον αδαμαντινο χαρακτηρα ξεκινησε απο την Ιντερ πηγε στη ουρα της Ισπανιας και μετα ηρθε στην αεκ που παλευει στο ΚΑΚΙΣΤΟ ελληνικο πρωταθλημα να μη γραφει -20 καθε χρονο. Γι αυτο ενδιαφερθηκε μια Σπαλ και σε κατι αναλογο θα παει μετα απο μας εκτος απροοπτου. Εξαιρω φυσικα μπουγαδες σε αραπιες-κινες κλπ. Μιλαμε παντα για κανονικα πρωταθληματα.

    Τριτον: Ποση διαρκεια εχει το καθε συμβολαιο: Αν ο καλυτερος σου παικτης ειναι στη τελευταια χρονια του η το πουλας (αν μπορεις) η τα σκας να ξαναμεινει.
    Μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ μαγκια του Klopp ειναι οτι ΟΛΟ το βασικο ροστερ εχει συμβολαια μεχτι το 2023-2024. Οποτε οποιος θελει να κανει μαγκιες παει αλα Κουτινιο: σκας την 160αρα-200αρα και ολος δικος σου.

    Τεταρτον και τελευταιο: Με ποιους εχεις να κανεις σε αυτες τις αγορες. Η ομαδα μιλαει με γραφεια που δινουν υπεραξιες (βλεπε γαυρος) η με το μπαμπη το σουγια και 7 χρονια τωρα δε μπορεις να πουλησεις νερο στην ερημο?

    Αυτα στα γρηγορα

    Sent from my iPhone.

  19. Ο/Η Νικολας λέει:

    Ότι και να λέμε πάντως η Ελλάδα και ειδικά η Αεκ, με μόνη εξαίρεση τον Γαύρο, είναι μικρή αγορά και οι ομάδες δεν μπορούν να πουλήσουν εύκολα σε καλές τιμές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Μπακασετας, ο οποιος φημολογείται ότι θα πουληθεί το καλοκαίρι με 5+, ενώ η Αεκ τον έδωσε 700Κ. Η εταιρεία χρειάζεται σοβαρό εμπορικό διευθυντή και μια σωστή εμπορική καμπάνια. Φτάνει με τους αργομισθους εκεί μέσα.

  20. Ο/Η Pontios λέει:

    Τι γινεται τωρα με την πολυιδιοκτησια?

  21. Ο/Η Pontios λέει:

    Από τη στιγμή που το πόρισμα της ΕΕΑ έκανε πιο εύκολη τη ζωή των δικηγόρων του ΠΑΟΚ και είναι “πις οφ κεικ” ν´αποδείξουν ότι πρόκειται για «νομικά κενό γονατογράφημα» γιατί όταν βρέθηκαν μπροστά στην ΕΕΑ αντί να καταρρίψουν με στοιχεία κάθε «παραμύθι της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» απαντούσαν στις ερωτήσεις με: «ΕΛΑ ΝΤΕ»…???

  22. Ο/Η bandog λέει:

    ο ολιβεϊρα τελικα ειναι τραυματιας ή “τραυματιας” ?

    στα @@@ μου αγωνιστικα τωρα που ηρθε ο κινεζος αλλα για να δω ποσο γατοι ημασταν μεταγραφικα αυτο το καλοκαιρι

  23. Ο/Η koreas λέει:

    θα ήθελα να μοιραστώ 2 σκέψεις για το λιβάγια.

    Γενικά, το να τα δίνεις όλα, τα να θυσιάζεσαι για την ομάδα, το να παίζεις και να μην παραδίνεσαι, το να παλεύεις μέχρι τελευταίας ρανίδας, προσωπικά με γοητεύει πολύ σε ένα ποδοσφαιριστή. όχι μόνο σε ποδοσφαιριστή, γενικότερα σε ένα άνθρωπο. είναι το αδύνατο μου σημείο ως άνθρωπο, ως εργοδότη, ως γονέα, ως παρατηρητή, ως, ως…

    το λιβάγια τον έχω βρίσει πολλές φορές, η κόκκινη μετά το παιχνίδι με τη βίντι, η εξαφάνιση του από τα μεγάλα παιχνίδια, η συμπεριφορά του απέναντι στον νέλσονα στο προηγούμενο παιχνίδι με το βάζελο,……..η χθεσινή του συμπεριφορά και νοοτροπία με καταγοητεύει και μου δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον.

  24. Ο/Η The Snitch λέει:

    Για να πουλήσεις κατι-οτιδήποτε- πρέπει να εχεις το κατάλληλο άνθρωπο μεν αλλα και το εμπόρευμα σου να ειναι της προκοπής για τον αγοραστή που προορίζεται.
    Επίσης θα πρέπει αυτούς τους παίκτες καπου να τους δείξεις και κάποιος να χτυπήσει ενα καμπανάκι στις ομάδες που τυχόν ενδιαφέρονται: Κύριοι της τοτεναμ της λειψιας της νάπολι στείλτε ενα άνθρωπο να δει το αεκ-τράπεζουντα γιατι εχει η ομάδα ενα τέρμα που θα τον πάρετε 7-8εκ και θα το πουλήσετε 40 χαλαρα μεςα σε 2 σαιζόν. Ορίστε 2 προσκλήσεις, θα σας περιμένει ενας άνθρωπος στο αεροδρόμιο, σας έχουμε κλείσει ραντεβού με τον υπεύθυνο να μιλήσετε κλπ κλπ.
    Οτι κανει οποιαδήποτε εταιρεία που θέλει να εχει παρτίδες με καποιον εκτος απο το Μπέο και το κουγια..
    Στην αεκ ο πρόεδρος τρομάρα του ασχολείται με το να πάρει τηλέφωνο 12 η ωρα τη νύχτα σε μια εκπομπή ογδοης κατηγορίας που ‘δικάζει ‘ 30 χρονια ενας καραγκιόζης, για να βρίστει χυδαία με ενα κακομοιρη μαλακα διαιτητή..
    Ναι ΑΥΤΗ ειναι η έννοια του Μελισανιδη και μετα μου λέτε για οργάνωση…

    Η Ελλάδα με τις πρακτικές που ακολουθεί και τους προέδρους που τη διοικούν απο εκει που είχε το 2004, δυο ομάδες στους ομίλους του CHL (νομιζω άλλη μια έπαιξε και προκριματικό) και άλλες 3-4 στο Europa έφτασε να βγάζει ΑΝ βγάλει μονο μέσω προκριματικών 1+1 στο κάθε θεσμο αντε 2 ομάδες στο Europa συνήθως αυτη που αποκλείεται ως αδύναμη απο το CHL.

    Το πρωτάθλημα ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ χαμηλού επιπέδου, οι παίκτες το ιδιο. Ειδα μια και μοναδική φορα την αεκ με το γαύρο ζωντανά φέτος και μιλαω σοβαρά αηδιάσαμε με το θέαμα: δεν αντέχεται, γι αυτο σηκωθήκαμε και φύγαμε η άλλη μου έλεγε πριν το ημίχρονο θελω να φύγω- τα είχε πάρει με το ανύπαρκτο σερβις (είμασταν θεωρητικά ατο καλύτερο γηπεδο της χώρας και δεν είχε ενα μπαρ της προκοπής εκτος απο αναψυκτικά της κακιάς ώρας.

    Οι πρόεδροι με ολα αυτα που κανουν: βία, νοθείες, στησίματα κλπ απομακρύνουν οποίον καλο παίκτη που ψάχνει εςτω μια χώρα ως σκαλοπάτι ατη καριέρα του. Κοιτάνε Πορτογαλία, κοιτάνε μικρομεσαίες ομάδες της Γερμανίας της Αυστρίας! ακομη και της Γαλλίας απο το να έρθουν ατο θρυλλο στο ζμπαουγκ και ατο αεκ με τους πιστολαδες να παίζουν ξύλο στις φυσούνες η να βλέπουν τπυς προέδρους να κανουν κόντρας ποιος εχει το πιο μεγάλο ποινικό μητρώο.

    ΔΕΝ ειναι χαζοί οι έξω το οτι απλα δεν ασχολούνται με το καφρισταν δε σημαίνει οτι δε ξέρουν τι γίνεται.

    Προσθέτεις και τη νοοτροπία αρπαχτής που έχουν ολοι για την Ευρώπη: να προκριθούμε για τα φράγκα και μονο, η ακούς τον άλλον και λεει παμε για την εμπειρία!

    Για ποιο λόγο παίκτες-μάνατζερ-σκάουτερ θα ασχοληθούν με το βόθρο;

    Η Ελλάδα ειναι νεκροταφείο παικτών και ερχωνται μονο κατι τελειωμένοι που τους εχει αποβάλλει το σύστημα σα το λιβάδια και κατι αμπαλα σα ολους αυτούς που βλεπεις σε όλες τις ομάδες.

    Μικρά συμβόλαια, κάκιστο περιβάλλον εργασίας, μηδέν προοπτικές. Ο παίκτης ο προπονητης θέλει να αναδειχθεί. Θέλει ενα σοβαρο περιβάλλον θέλει προοπτική. Γι αυτο έφυγε ο Γιόχανσον για μια Ρεν να μη μπουκάρει ο γάτος 70 χρόνων σαχλας στα αποδυτήρια να βγάζει λόγους για το πως θα παίξει αμυντικό χάφ εν ενέργεια διεθνης παικτης της σουηδιας, και οι οργανωμένοι στο γηπεδο που βγάζει το ψωμι του να πετάνε μολότοφ οταν δε καίνε περιπολικά στο προαύλιο.
    Γι αυτο ο ποντενσε παράτησε το γαύρο που πιθανόν να ξαναπαίξει CHL του χρόνου για μια μικρή ομάδα της Αγγλίας που ΠΟΤΕ δε θα παίξει CHL και ειναι εξαιρετικά δυσκολο να βγει στην Ευρώπη.
    Γι αυτο παράτησε ο Σιλβα το γαύρο για τη Hull..

    Που ειναι ακομη και για το γαύρο οι καρεμπεδες οι Ζιοβανηδες που ειναι για το ζελα οι σοουζα οι Ζιλμπέρτο σιλβα που ειναι ο οκονσκι ο γκαμαρα; Δεν συζητάμε καν για τέτοιου επιπέδου παίκτες πλεον.
    Βλεπεις ντέρμπι αεκ ΠΑΟ και διαβάζεις λεει για κριστιστις 29 χρόνων 200 χιλιάρικα και κατι Λόπεζ με μανταλους.

    Εχεις αυτο τον ΑΠΙΘΑΝΟ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟ ΛΙΒΑΔΙΑ, σου λένε οτι ειναι παικταράς πτι κανει οτι δειχνει. Το κοίταγα στο γηπεδο: ενα νουμερο ολκης. Ενας τεμπέλης που περπάταγε- έπαιζε χάφ υποτίθεται- προκλητικά, σήκωνε τα χεράκια συνεχεια μα γκρινιάξει, οταν έπαιρνε τη μπαλλα έσπαγε αρχιδια και στο τελος απλα τη πούλαγε.
    Ε αυτος ειναι λεει ο καλός και υπαρχει κοσμος- πραγματικά πρέπει να ειςαι μεγάλο χαπατο- που βλέπει αυτο το τραγί και τον επευφημεί για τη μπαλλα που παιζει!!! Επειδή κανει 10 σβούρες και 5 τριπλές.

    Να μη πουμε για το χαρακτήρα του που τα μισά να κανει σε ενε κανονικό σύλλογο- κόκκινες, αποβολές απο το πάγκο!! κόλοδαχτυλα σε προπονητής τσαμπουκάδες σε συμπαίκτες δε θα το πετάξει απλα στη εξέδρα- θα τον πουλήσει αρον αρον να ξεφορτωθεί ΤΟ ΜΑΛΑΚΑ. Οπως έκαναν άλλωστε όλες πι ομάδες του μέχρι τωρα.

    Το οτι ο λιβαδιας παει απο το κακο στο χειρότερο στη καριέρα του δε κανει εντύπωση σε κανενα. Ειναι πράγματικα τρομερό ποςο χαμηλή ποδοσφαιρικά παιδεία εχει ο κοσμος.

    Μονο τα ονόματα που ακούς βάζεις τα γέλια. Εγω τους ειδα ζωντανά και λεω καπου έχουν βάλει κάμερα να μας κανουν πλακα δεν παιζει να ειναι πραγματικό αυτο.
    Μιλάμε για παίκτες που στις 10 πάσες πανω απο τις 8 κανεουν λάθος! Δεν ειναι υπερβολή η αεκ εχει φέτος συνολικά 1075 πάσες και 841 λάθη. Μέσο ορο ανα ματς 46,7 πάσες και 36,6 λάθη!

    Χωρις να θελω να τη πω σε κανενα: διαβάζω ο ενας εκανε ματσαρα ο άλλος πεταει ο άλλος ειναι χαφαρα κλπ. Πραγματικά δηλαδή ΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ και τα λέτε αυτα ρε παιδια;

    Και για να μη λέμε μονο για μας απο την άλλη έπαιζε λεει ο Καμπετσης ο μπουζουκης και ο πουγκουρας! Μια ομάδα που κατέβαζε Σαραβάκο ζαετς Ρότσα Βαζέχα τωρα κατεβάζει το μπουζούκη και το χαρζηζιοβανη. Ο βαντσικ εγινε Διούδης ο Ριβαλντο κριστισιτς και ο ζιοβανι φορτουνης!

    Βαλε τωρα έμενα ( και το καθένα σα και μένα) που είδε μια εβδομάδα πριν το Henderson να κανει ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣ 139 πάσες εκ των οποίων οι 136 ηταν σωστές!!! και είχε ΤΡΙΑ λάθη ολα κ ολα, και έλα στη θεςη του κάθε ενα για το πως βλεπει την Ελλάδα και τη μπαλλα της..

    Ναι σωστά ειναι τα νούμερα καλα διαβαςες Ενα ματς 139 πάσες 3 πήγαν λάθος..
    Ο Βιργίλιος περσυ ολη τη χρονια δεν έφαγε μια τριπλά κυριολεκτικά δεν το περασε κανεις σε ενα ετος! με αντιπάλους ολη τη premier και το νεύμαρ το μέσι ολη τη Μπάγερν ολη τη νάπολι κλπ.

    Ποιος θα ασχοληθεί με την Ελλάδα οταν οι ίδιοι Έλληνες έχουν στο τιμόνι τους ιβανομελισανιδηδες και στα γήπεδα έχουν επικρατήσει τα πρεζονια-στρατοί τους;

    Τι μπορεί να παράξει αυτος ο οργανισμός εκτος της μπόχας;

    @ban
    Χτύπησε στη τσέπη η παικτουρα. Ευτυχώς να λες. Γλυτωσαμε απο το λευκό Μανε.

    Sent from my iPhone.

  25. Ο/Η Savvi λέει:

    Άρα όλο το αλισβερίσι γίνεται στα άυλα περιουσιακά στοιχεία γιατί όλα τα άλλα είναι μετρημένα κουκιά. Στην ουσία κάνουν και οι δύο πλευρές μια αποτίμηση και πάμε πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων(φαντάζομαι ότι θα υπάρχει όλο και κάτιτις κάτω από το τραπέζι). Φαντάζομαι ότι αν υπάρχει μαγείρεμα μπαίνει και αυτό στην εξίσωση γιατί υπάρχουν δράκοι που μπορούν μελλοντικά να σε καταπιούν όπως και δράκοι τους οποίους μπορείς να πνίξεις. Η λέσχη δεν ξέρω τι ρόλο βαράει όπως και αυτό που είχες πει παλαιότερα ότι δεν έχουν κάνει ΓΣ μου φαίνεται πολύ περίεργο γιατί υπάρχουν κυρώσεις σε κανονικές εταιρείες. Μπορεί να παίζει ρόλο η νομική της μορφή και να είναι καθόλα νόμιμη. Τέλος πάντων πύρα μια γεύση. Ty

  26. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Φυσικά και τα λες πολύ σωστά και ορθολογικά. Όμως αυτό έχουμε και με αυτό ασχολούμαστε. Όπως έχουμε και επιχειρήσεις στην Ελλάδα του βόθρου. Όπως έχουμε και τους πολιτικούς του βόθρου, αφού όλοι τους είναι υπάλληλοι των αφεντικών των ομάδων ποδοσφαίρου. Οπότε τι μπορεί να γίνει; Ό,τι του κατεβάσει η γκλάβα του καθενός. Άλλος να μείνει εδώ, άλλος να φύγει. Άλλος να ακούει Χατζηδάκη κι άλλος ακούει αρχίδια, σύμφωνα με την κουλτούρα του. Άλλος να βλέπει τον κρίστισιτς κι άλλος να είναι αρκούντως τυχερός που βλέπει την Λίβερπουλ ή να βλέπει NFL ή να βλέπει ό,τι γουστάρει.

  27. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Stevie

    Μα για αυτο δε βλέπουν ολοι ξένη μπαλλα;
    550.000 συνδέσεις εχει ο ΟΤΕ που δεν δειχνει ελληνικό ποδόσφαιρο
    Κατω απο τις μισές η νόβα που δειχνει.

    Και εγω ασχολουμαι αλλα για τους λάθος λόγους. Δεν κοιταω πλεον τα ματς! το ποδόσφαιρο εχει μετατραπεί σε ενα
    Μπρά-ντε-φέρ 3-4 απίθανων για το ποιος ειναι πιο μάγκας. Που δεν εχει καμμια σχέση βεβαια με το ποδόσφαιρο ως μπαλλα.

    Διαβάζω τα κείμενα σπυ απο τπυς αγώνες.
    Δεν βλέπω αγωνες δε μπυ κανει κέφι.
    Κανε μια αναδρομή αν θες. 9 στα 10 ειναι είδαμε κακοβθέαμα, είδαμε κανα τεταρτο, τα σκορ ειναι στο 1-0 και το οποίο σώσιμο ειναι μια νίκη σα τη χθεσινή. Η χαρα της επιβίωσης για τους 3 πόντους δηλαδή.

    Που ειναι η χαρα της μπαλλας; Ποτε κάποιος έκατσε να δει ενα ελληνικό ματς που ΔΕΝ παιζει η ομάδα του; Οπως εκανε με την αεκ του 92 με το ζελα του Κυράστα πολυς κοσμος;

    Έπαιζε την άλλη φορα οσφπ-ΠΑΟ ενα ματς ππυ παντα το έβλεπε ο κοσμος. Πρέπει να ηταν η πρωτη φορα που πέρασα απο γνωστό καφέ-μεγάλο κάθε ξέρεις τι μου εκανε εντύπωση;
    Εκτος οτι ελάχιστοι παρακολουθούσαν-κατω απο 30%- η τηλεόραση ηταν στο αθόρυβο!
    Ενδιαφέρον μηδέν.
    Γιατι εκει κατάντησε το πράγμα.
    Δε τα εχω με το κοσμο η μάλλον τα εχω με το κοσμο που ανεχτήκαμε νε φτάσει εκει το πράγμα.
    Αλλα αμα ο ίδιος ο μελισανιδης έφερνε ενα κριστισιτς στη θεςη του Κετσπάγια πχ θα έτρωγε ΤΟ κραξιμο της αρκούδας απο εμάς τους ίδιους.
    Τωρα βλεπουμε μια ομάδα που κανει 10 πάσες 8 λάθη – και αυτές τα χάφ κατα κύριο λόγο τα κανουν αυτοι κανουν παιχνίδι κατα 80% στο καντο γινωνται οι πατάτες- και λέμε οτι εκανε καλο ματς ο άλλος!

    Πως το έγραψες; Να ηταν ενας Τσιαρτας ανάμεσα τους; Αυτο λεω: που ειναι ενας Τσιάρας 15 χρονια;

    Βόθρος πολιτικά παντα ηταν η Ελλάδα.

    ΥΓ Γι αυτο δε βλεπεις NFL ; Για τον αγώνα άσχετα ποιοι θα παίξουν;

    Sent from my iPhone.

  28. Ο/Η conpater λέει:

    Το`παμε πριν καιρο,οταν “εσκασε” το θεμα. Στον βαθμο συγγενειας θα ξεκαθαρισει η κατασταση.Οπως δεν θα ξεκαθαρισει ευκολα η ΕΕΑ,με τις ασυναρτησιες της,λογω Πλιωτα πλεον.
    Ρωτηθηκε ο Λακωνας απο συναδελφο του Αθηναιο, “πως και το αφησες να φανει τοσο? ” …. “Ειναι μεγαλο πουσταριοσογο….” η απαντηση του.

  29. Ο/Η Koreas λέει:

    Η βαθμολογία του Δευτέρου Γύρου (έλευση Μάξιμου και μετά)

    ΟΣΦΠ: 26
    ΠΑΟΚ: 24
    ΑΕΚ: 23
    ΠΑΟ: 20
    ΑΡΗΣ:15

    είναι εμφανές ότι κυρίως η ΑΕΚ, αλλά και ο ΠΑΟ κάνουν πρωταθλητισμό στο 2 γύρο
    (απομένουν το ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ και ΑΡΗΣ-ΑΕΚ). “Κρίσιμο” για εμάς το παιχνίδι στου χαριλάου την προσεχή κυριακή.

    Η ΑΕΚ σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο μάζεψε 21 βαθμούς. Στο 2 23 και υπάρχουν ακόμη 3 παιχνίδια , με ΑΡΗ, ΟΦΗ (μέσα) και Πανιώνιο.

  30. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Ban

    Οπως σε ολα τα πραγματα στη ζωη στο θεμα της εκτιμησης (σε περιπτωση πωλησης) στο τελος της ημερας εχεις να κανεις καθαρα με 2 πραγματα:

    1. Amortization (Aποσβεση). Ακομη και οταν γεννηθηκαμε (αν παρουμε ενα χρονικο σημειο αναφορας- αν και κανονικα ειναι η συλληψη) ξεκινησαμε να κανουμε αποσβεση στη ζωη μας. Εχουμε μια φυσική φθορά απο το πρωτο δευτερολεπτο σε σχεση με το χρονο που αντιστοιχει στο καθενα μας. Το ρολοι γραφει μειον για να το πω απλα η κλεψυδρα σου λεει πχ 80 χρονια? Μολις γεννηθεις εισαι 80 χρονια μειον μια μερα. Το ιδιο ισχυει στη φθορα ενός μηχανήματος, ενος κτιρίου, στην απαξίωση ενός υπολογιστή ενος αυτοκινητου: Παιρνεις ενα αμαξι πχ 30,000 ευρω και τη στιγμη που θα βγει η αδεια στο ονομα σου-πριν καν γυρισεις τη μιζα- εχεις ξεκινησει να χανεις λεφτα. Γιατι απλα ειναι μεταχειρισμενο-εστω για μιση ωρα. Την αλλη μερα να βγεις να το πουλησεις ΑΝ το δωσεις 27,000 τυχερος θα εισαι.Γιατι αν ο αλλος εχει να σκασει 27,000 εχει να σκασει και 30,000 δε του κανει διαφορα το 10%. Θα μου πεις αλλαζει κατι? Οχι στην ουσια και τα 2 την ιδια φθορα εχουν (μηδενικη) αλλα ετσι ειναι ο κοσμος μας.
    Στα ακινητα λοιπον και αν πιασουμε τη περιπτωση μας, σωστα αναφερεις οτι αφου ειναι μια χρονικη παραχωρηση εκμεταλλευσης και οχι κανονικη πωληση (ο ιδιοκτητης δεν εχει το ακινητο δικο του αλλα μια συμβαση –εστω μακροχρονια) εχει και τα αναλογα μειονεκτηματα. Οσο περναει ο χρονος λοιπον τοσο μειωνεται η αξια του ακινητου ως εκμεταλλευση αφου θα εχεις λιγοτερο χρονο μεχρι να ληξει η συμβαση, αλλα και το κτιριο παλιωνει και χανει και ονομαστικη αξια αλλα και ζητα συντηρηση αρα εξτρα εξοδα.
    Εκει λοιπον οταν η ιδια η αεκ φωναζει επι χρονια οτι το γηπεδο κοστισε 60εκ (δε θα πω πληρωσε γιατι στη τρακα εχει φτιαχθει) τοτε δε μπορει να απαιτησει ΚΑΝ τα ιδια λεφτα. Θα ζητησει πχ 50-55 και οσο περναει ο χρονος η τιμη θα πεφτει. Ειναι νομος της αγορας αυτος δεν αλλαζει. Τωρα θα μου πεις μηδεν εδωσε 50 θα ζητησει. Εκει μαζι σου.
    Μη ξεχνας επισης οτι δε μιλαμε για μια επιχειρηση κανονικη που ο αλλος τη κραταει 40 χρονια και μετα –αν ειναι τυχερος- παει το παιδι του κλπ κλπ. Μιλαμε για ισως τη πιο βρωμικη κλικα που ο μεσος ορος ‘χρησης’ ειναι 15 χρονια με το ζορι.

    2. Added value (Προστιθέμενη αξία). Εδω ειναι-σωστα καταλαβες- τα αυλα Ο ιδιος αν παει στην αεκ κανει 10 ενας παικτης στο γαυρου κανει 14 στο ζμπαουγκ κανει 6. Ειναι το βαρος της φανελλας και τι προοπτικες αυξησης της τιμης του δινει αυτη. Πια θα ειναι η πορεια του, τι αναμενεται να κανει, ποσο θα προβληθει κλπ. Αυτο εχει να κανει με τη δυναμικη της ομαδας. Η αεκ επαιξε πχ μια χρονια μεχρι τους 32 του Europa και αλλη μια ομιλο CHL. Ο γαυρος συνηθως παει CHL και σχεδον παντα Europa. Ο ζμπαουγκ παει για τσαι απο τον Αυγουστο. ΔΕΝ εξεταζω πως και γιατι εξεταζω τι γινεται στη πραγματικοτητα.

    Ο Χ παικτης λοιπον ΔΕΝ μπορει να ισχυριστει την ιδια προστιθεμενη αξια στην αεκ, στη Μπενφικα και στη Ρεαλ. Η αεκ μπορει να τον παει απο τα 200 χιλιαρικα στα 3-5εκ, η Μπενφικα απο τα 3-5εκ στα 40-50εκ. Η ρεαλ ομως θα τον παει στα +100εκ.

    Τα αλλα τα ειπαμε. Ο Λιβαδιας που ειναι στο τελευταιο ετος (νομιζω) συμβολαιου του αυτη τη στιγμη ειναι προβλημα. Γιατι ΔΕΝ μπορεις να τον πουλησεις σοβαρα λεφτα – ορικα κανα 2αρι θα πιασει- απο τη μια και απο την αλλη αν τον κρατησεις πρεπει να τον πληρωσεις, εστω αυτα τα 350 που παιρνει. Ο παικτης μεγαλωνει και σε ενδεχομενο νεο συμβολαιο μαλλον τον παντρευεσαι- αν κρινουμε απο τη μεχρι τωρα πορεια του μιας και ειναι ηδη 26 αρα με ενα τριετες πας στα 29.

    Οπως παντρευτηκες το Σιμοες και δεν τον εδωσες 4,5εκ στο Gus οταν ηταν 26 επειδη εκανες μουτρακια! Τα ιδια μουτρακια που εκανες για τον Ολιβειρα που κοστισε μηδεν, εχει ενα συμβολαιο 200-250 χιλιαρικα και σου φανηκαν λιγα τα 2εκ για ενα αμπαλλο 29 χρονων. Φατον στη μαπα τωρα να σου κανει το τραυματια.

    Ολοι αυτοι Κριστιστς (29) –Μανταλος (28) –Λιβαγια (26) –Ολιβειρα (28)-Σιμοες (30) ειναι πλεον ΒΑΡΙΔΙΑ για την αεκ γιατι απο τη μια εχουμε δει το ταβανι τους που ειναι χαμηλο (γι αυτο αλλωστε χαροπαλευεις στο -20 καθε χρονο) αλλα απο την αλλη δεν εχουν καμμια μεταπωλητικη αξια. Γι αυτο αλλωστε και τους πηρες με ψιχουλα.

    Ο Ηλιας ειναι εξυπνο παιδι και σκαμπαζει απο μπαλλα. Το κυριωτερο: σκαμπαζει απο αξιες αντι να πηγαινει με το συναισθημα και να λεει ο μανταλος ειναι παικτουρα και αρχηγος και τον γουσταρω και αλλα τετοια γραφικα λες και θα το πιασουμε γκομενα.

    Αυτη η δουλεια θελει ΚΡΥΟ αιμα δε χωραει αισθηματα. H πρωτη δυσκολη αποφαση του Klopp ηταν να απομακρυνει τον Gerrard απο την ομαδα- οχι ως παικτη αλλα απο την ομαδα . Οχι γιατι δεν τον γουσταρει- υπαρχει ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙΟΣ αλληλοσεβασμος, αλλα γιατι ΕΠΡΕΠΕ να χτιστει ο οργανισμος απο την αρχη.

    Δειχνει να καταλαβαινει σε γενικες γραμμες τι πρεπει να κοιταξει. Η προσθηκη του ιταλου –που δεν ειναι κατι τρομερο αλλα δεν ειναι ουτε κωστενογλας ουτε καρντοζο, απλα κανει τα αυτονοητα- θα τον βοηθησει να στρωσει λιγο το πραγμα.

    Ο Πολωνος που ειδα με το γαυρο ΔΕΝ μου αρεσε. Αλλα σε αντιθεση με το Κριστισιτς που τον βλεπω ενα χρονο και εχω αποφασισει τις δυνατοτητες του, εχει το benefit of the doubt που λενε στο χωριο μου και ειναι λογικο ως νεος παικτης να κανει και 2 και 3 και 4 ασχημα ματς, ειδικα αν μιλαμε για το πρωτο του ντερμπυ στο ΟΑΚΑ.

    Μπορει να μη φταιει καν αυτος δε θα κατσω να το ψαξω ο ιδιος ο Γκαρελι ειπε οτι κατεβασε λαθος την ομαδα. Διαβαζω απο την αλλη οτι δειχνει συνεχως καλα στοιχεια. Τετοιους παικτες θες για αρχη να πλαισιωσουν 2-3 στο κορμο πιο ψημενους στο κορμο. Ο Μπλανκο ΔΕΝ ηταν ουτε παικταρας ουτε τεχνιτης ουτε κανα ονομα. Δε μασαγε ομως και την εστειλε 74 φορες σε 3,5 χρονια εκει που επρεπε.

    Ζορικα τα πραγματα και το καλοκαιρι θα δειξει τι ψαρια θα πιασουμε. ΔΕΝ νομιζω οτι η αεκ μπορει να διεκδικησει κατι ακομη και του χρονου.

    Ειναι παρα ΠΟΛΥ πισω σε πολλα πραγματα καθαρα ποδοσφαιρικα, η αμυνα ειναι και κακη και φευγατη, εξτρεμ δεν εχεις, πλαγια μπακ δεν εχεις. Θες με λιγα λογια 5 ΚΑΛΟΥΣ παικτες- μη ξεχνας οτι και ο Πολωνος δανεικος ειναι.
    Σεντερ μπακ (2) ο Πολωνος τρεις, 2 πλαγιους και ενα CF.

    Ο ινδιανος ειναι καλος παικτης (για την Ελλαδα) αλλα ουτε CF ειναι ουτε μπορει να βγαλει μονος του ολη τη σαιζον. Αν ξαναπαμε με γιακουμακηδες και κλωναριδηδες απλα θα ξαναδουμε το γνωστο εργο που βλεπουμε 7 χρονια τωρα.

    Δυσκολα τα πραγματα ειδικα με την οικονομικη πολιτικη του ‘απλα’ που φυσικα θα συνεχιστει κανονικα και τη νεα σαιζον.

  31. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Το nfl είναι άλλη ιστορία. Και φυσικά το βλέπω από το 1988. Την ΑΕΚ την βλέπω από κουσούρι όπως φυσικά την έβλεπαν όλοι οι παλιότεροι σαν τον πατέρα μου. Μιά χαρά, σαράντα λύπες. Άλλο όμως ήταν το πνεύμα μου. Δεν μου αρέσει αυτό το τσουβάλιασμα για τα πολιτικά ή η έλλειψη παιδείας ή οτι οι βορειοελλαδίτες είναι τάδε. Αυτό προσπάθησα να πω και φυσικά να τονίσω οτι τύποις έχουμε δημοκρατία κι ο καθένας – όπως κι εγώ – επιτρέπεται να βλέπει όποιον γουστάρει σαν παικταρά, για την Ελλάδα πάντα. Αυτό το degradation ισχύει παγκόσμια και ισχύει πολλά χρόνια τώρα. Φυσικά κι έχει την εξήγηση του αλλά δεν είναι του παρόντος. Πάντως όλοι παγκόσμια βολεύονται με παικτάκια σε σχέση με αυτά που έχουμε δει στο παρελθόν. Βεβαίως έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο αλλά και το ξύρισμα έχει αλλάξει.

  32. Ο/Η γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    @dimi: Συμφωνώ με τον Στηβ, δυστυχώς αυτό είναι το Γιουνάν Μπεηλίκ…με το να το απαξιώνουμε διαρκώς (δε μας χρειάζεται τα καταφέρνει μια χαρά μόνο του) δεν κερδίζουμε κάτι. Όπως και συμφωνώ και μαζί σου που αναφέρεις κάποια βασικά σωστά πράγματα που γίνονται εδώ που ζούμε εμείς, τα οποία είναι απλά θέμα νοοτροπίας και διάθεσης να υιοθετηθούν και πίσω στο μπεηλίκ, it’s no rocket science. Αλλά βρε παιδί μου, πήρες την Αγγλίδα (ή τέλος πάντων αλλοδαπή) partner σου και την πήγες στο τσιμεντο-νταχάου να δει ματς λίγδας με τη γαβριέλα ως δείγμα του entertainment industry του παρηκμασμένου προτεκτοράτου? Και τι περίμενες?
    Την Αγγλίδα συμβία μου την πήγα όταν είμασταν φρέσκο ζευγάρι στον Φλωρινιώτη στο Alexander στην Αχαρνών….εκεί μάλιστα, αυτό είναι entertainment και ανταπεξήλθε στο πολιτισμικό σοκ και είδε το Γιουνάν μπεηλίκ for what it is….suggest you try something like this, it will work better! 🙂 (και λουλούδια της πούλησε ένας νάνος και ποτάκι με ξηροκάρπιο μας φέραν και τραπεζάκι ανθρώπινο καβατζώσαμε και τα έδωσαν όλα οι διασκεδαστές με χρήση νέων τεχνολογιών….ότι δεν σας παρείχαν στο Νταχάου δηλαδή)

    Xαιρετισμούς από τη νεφοσκεπή κομητεία του Σάρρευ

  33. Ο/Η bandog λέει:

    το πρωταθλημα μας αυτο ηταν και αυτο θα ειναι.
    αφου δεν καταφερε να αναβαθμιστει οταν ειχαμε 3 ομαδες στο τσουλου ,euro2004 , χρημα πασοκοκρατιας και χρημα σε μικρομεσαιες παε (ηρακλης , λαρισα, πανιωνιος, αστερας) , δεν θα φτιαξει ποτε!

    ειμαστε μια μικρη αγορα με μικρη ποδοσφαιρικη παραδοση.
    ειαμστε δλδ για ευρωπαϊκα δεδομεα μεγεθη τυπου πορτογαλιας χωρις την βραζιλιανικηκαι αφρικανικη δεξαμενη και βελγιου-ολλανδιας χωρις το ΑΕΠ και την οργανωτικοτητα και το εγχωριο και εισαγομενο απο αποικιες ταλεντο.

    ισως μια μετεξελιξη του ελληνικου ποδοσφαιρου σε κοινη βαλκανικη λιγκα να μας εδινε μια ωθηση για μεγαλυτερα πραγματα.

    5 ομαδες απο ελλαδα
    4 απο σερβια
    3 απο βουλγαρια
    2 απο σκοπια
    2 απο αλβανια
    2 απο κυπρο

    με κριτηρια εμπορικα και ιστορικα σε μια κλειστη λιγκα 18 -η 20 ομαδων.
    μια κοινη ποδοσφαιρικη αγορα 35 εκατομυριων με μεγαλυτερες χορηγιες και τηλεοπτικα συμβολαια ωστε να μην ειναι η εξοδος στο τσουλου αυτοσκοπος.
    και φυσικα μηδεν παραρτηματα.

    το ελληνικο ποδοσφαιρο θα γινοταν πληρως ερασιτεχνικο ή ημιεπαγγελματικο και θα συμμετειχαν σε αυτο οι δευτερες ομαδες των 5 μεγαλων της βαλκανικης λιγκας.

    φαντασιακο σεναριο αλλα λεμε.

    παντως ολλανδοι και βελγοι σκεφτονται κοινο πρωταθλημα.

    λογικο οταν εχουν 4-5 καλες ομαδες και μετα τις λιμαδουρες….

    λογικα και η ουεφα μελλοντικα να πιεσει για τετοια σεναρια καθως ηδη οι διοργανωσεις της εχουν γινει απαιτητικες και η συμμετοχη ομαδων με εθνικα κριτηρια ολο και μειωνεται ….

  34. Ο/Η Koreas λέει:

    @steven

    συγγνώμη που παρεμβαίνω……Ελευθερία Έκφρασης έχουμε όχι Δημοκρατία (ανεξάρτητα αν πιστεύει κάποιος στη Δημοκρατία ή όχι)…..θα μπορούσες να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός για τον υποβιβασμό που αναφέρεις;

  35. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Είπα, τύποις. Υπάρχει Πελέ ή Μαραντόνα ή Γκαρίντσα; Υπάρχει Μέσι; Κάτι ρομπότ ντοπαρισμένα τρέχουν και καλύπτουν την έλλειψη τεχνικών ταλέντων με τις φυσούνες. Υπάρχει τίποτα εκτός από το G-8; O xontr;Ο χοντρός υποβιβασμός όμως έχει γίνει διότι πλέον η μπάλα δεν μαθαίνεται στις αλάνες και φυσικά τα πάντα έχουν μπεί κάτω από τις προπονητικές τακτικές που φτάνουν μέχρι τις ακαδημίες. Όταν λοιπόν ( για Ελλάδα μιλάω ) την μπάλα στην μαθαίνουν Έλληνες παλιοί ποδοσφαιριστές, δεν έχεις καμία ελπίδα, Ας πούμε ο Τσιάρτας έμαθε μπάλα στην ταβέρνα του πατέρα του.

  36. Ο/Η koreas λέει:

    @steven

    Συμφωνώ μαζί σου….αυτό όμως που χαρακτηρίζουμε ως υποβιβασμό η εποχή το ονομάζει εξέλιξη…..ταπεινά νομίζω ότι είναι ένα από τα εγγενή χαρακτηριστικά του καπιταλισμού.

    ο καπιταλισμός όπου βρει κάτι αυθεντικό, κάτι όμορφο, κάτι γνήσιο που γεμίζει με χαρά τη ψυχή των ανθρώπων (ακριβώς λόγω της υψηλής δημοτικότητας του μπορεί να δημιουργήσει κέρδη) “σπεύδει” το οικειοποιείται, το κατακτά, το στραγγίζει από εκμετάλλευση και στο τέλος το γελοιοποιεί το καταντά καρικατούρα. βέβαια το ποδόσφαιρο έχει ιδιαίτερες αντιστάσεις, αλλά πόσο εύκολο είναι να τα βάλει κάποιος με το θηρίο;

    PS. θα μπορούσα κάποια στιγμή να ετοιμάσω ένα κείμενο για τους δωσίλογους (αν και δε μου αρέσει η λέξη, προτιμώ το προδότες) και τον πολιτικό δωσιλογισμό ή θα προκαλέσω αναστάτωση;

  37. Ο/Η koreas λέει:

    o αραούχο δεν παίζει ως σαν να προέκυψε από ποδόσφαιρο αλάνας; μήπως για αυτό μας αρέσει;

  38. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Δεν το ταυτίζω με τον καπιταλισμό. Το ταυτίζω με την γενικότερη άνοδο του βιοτικού επιπέδου. Εξ άλλου ο καπιταλισμός δεν είναι απλά μια ιδεολογία, αλλά είναι η ίδια η ανθρώπινη φύση. Ο Αραούχο πράγματι είναι πιο παλιάς κοπής, όπως είναι σχεδόν όλοι οι Ουρουγουανοί.
    Ps. Καμία αναστάτωση δεν προκαλείται όταν τα στοιχεία είναι υπαρκτά.

  39. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ti Les? Den eixe g&t sta epishma tou oaka? Kai fygate Apo to ’65? Kai eixame mia fagoura. Eno afth h omadara tou nhsiou pou exei na parei ptotathlima 30 xronia. 30 xronia re kakomoirh. Kai ean exoun petaksei livadies Kai oliveires Apo ekei 30 xronia Tora. Grafike

  40. Ο/Η bandog λέει:

    μου ελεγε ενας φιλος οτι στα πρωταθληματα νεων στην ολλανδια , δεν ισχυει η βαθμολογια αλλα το πρωταθλημα δινεται με συντελεστη τερματων.

    σκοπος ειναι να μαθουν στους πιστιρικαδες να παραγουν γκολ και οχι να παιζουν σκοπιμοτητα.

    δεν ξερω αν ισχυει….

  41. Ο/Η nnektarios λέει:

    Προς Steven.

    Έχεις δίκιο αναφορικά με το ταλέντο, συγκεκριμένους ημίθεους. Αυτό όμως έκανε το ποδόσφαιρο καλύτερο; Είδα πρόπερσι ολόκληρο το Βραζιλία-Ιταλία στο Μεξικό. Αλάνα. Έπαιρνε ένας τη μπάλα από τη μια περιοχή και την κουβάλαγε στην άλλη περπατώντας. Βαρέθηκα, αλήθεια στο λέω.

    Πώς θα στεκόντουσαν αυτοί σήμερα;

  42. Ο/Η AkisT21 λέει:

    @Steven
    Συμφωνώ μαζί σου, όλα αλλάζουν και εξελίσσονται, το αν είναι καλύτερα είναι σχετικό. Καλοί ποδοσφαιριστές βγαίνουν συνήθως στην ανέχεια, οι πλούσιοι και οι καλοαναθρεμμένοι δεν παίζουν μπάλα, ή μάλλον δε θέλουν να παίζουν μπάλα επαγγελματικά. Σπουδάζουν, κάνουν δικές τους δουλειές. Γι αυτό και οι Ευρωπαίοι πάικτες ψιλοχάνονται, και εμφανίζονται μόνο προιόντα ακαδημιών, παίκτες τακτικά καλοί, αλλά άοσμοι, άχρωμοι. Όσο για τις ακαδημίες στην Ελλάδα, οι προπονητές συνήθως είναι της πλάκας, ενώ και οι γονείς είναι σκέτη απελπισία, αντί να ενθαρρύνουν τα παιδιά τα κάνουν να θεωρούν το ποδόσφαιρο αγγαρεία και να φεύγουν μακριά. Ας βολευτούμε λοιπόν με τον Αραούχο που βγάζει κάτι παλιό αλανιάρικο αγαπησιάρικο..

  43. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Βαρέθηκες σήμερα και λογικό είναι. Κάτσε να δεις τον Μπεν Χουρ. Μπορείς; Με τίποτα. Η ταινία έχει σαρώσει τα όσκαρ. Έχουν αλλάξει τα πράματα τρομερά, όμως αυτό δεν αλλοιώνει την πραγματικότητα. Σήμερα οι παίκτες αυτοί δεν θα μπορούσαν να σταθούν. Αν όμως μαγικά είχαν την ίδια φυσική κατάσταση, ψάχνω να βρω ποιός από τους σημερινούς θα μπορούσαν να τους αντιμετωπίσουν. Επίσης οι σημερινοί χωρίς φυσική κατάσταση, θα μπορούσαν να παίξουν τότε; Ή μήπως θα αντέχανε τα χτυπήματα τότε; 3 αλλαγές σήμερα. Τότε; Καμία. Άντε μία στις διεθνείς διοργανώσεις. Εγώ μιλάω για το ποδοσφαιρικό ταλέντο. Επίσης να σου πω οτι κι εμείς είμαστε ντοπαρισμένοι. Σαν θεατές ή ακροατές. Κοιτάμε την λαίδη Γκάγκα ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο, και δεν μπορούμε να δούμε φωνάρες του παρελθόντος. Εκεί, γιατί υπάρχει degradation; Ή μήπως σήμερα που το Hollywood βραβεύει τα παράσιτα, μας τα λέει όλα;

  44. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AkisT21 : Η εξέλιξη είναι εξέλιξη και δεν την παίρνουμε πίσω. Αυτό όμως δεν σημαίνει πρόοδος. Σε όλους τους τομείς. Η έλλειψη προσωπικοτήτων είναι αποτέλεσμα της εξέλιξης και σου δείχνει τι πρόοδος υπάρχει. ο Αραούχο είναι παλιάς κοπής μέχρις ένα σημείο κι άρα τον θέλουμε, εμείς οι παλιότεροι. Το λέω αυτό χωρίς να ξέρω την ηλικία σου. Το σίγουρο είναι οτι αν τραγούδαγε τώρα ένας Σινάτρα ή ένας Διονυσίου, θα ξαναείχαμε τα παλιά. Και ποιός την γαμεί την εξέλιξη…

  45. Ο/Η conpater λέει:

    Ναι αλλα δεν μπορουμε να εχουμε σημερα εναν Σινατρα,εναν Διονυσιου,εναν Τσιαρτα,ουτε καν Νικολαιδη.Για Μαυρο και Μπαγιεβιτς δεν γινεται συζητηση. Αν το παμε ευρωπαικα,ουτε μεχρι Στοιτσκοφ δεν φτανει το πραγμα. Δεν τρελαινομαι για τον Αραουχο,απλα μου αρεσει.Προτιμουσα Μπλανκο και Σκοκο που εβγαζαν την “αλητεια τους ” στο χορτο. Οταν μιλανε για την μεγαλη Βραζιλια με Γκαριντσα κ.α , για την τοτε Ουρουγουαη ,την τοτε Αργεντινη,μιλαμε για ξυλο και της αρκουδας στο γηπεδο,και που το θεαμα ηταν προσωπικες ενεργειες των παιχτων που δεν ηταν και λιγες σε καθε αγωνα. Σημερα,λειτουργει το ολοι μπρος πισω,με αποτελεσμα την ελλειψη “μεγαλων” παιχτων,τουλαχιστον οπως τους ειχαμε συνηθισει πιο παλια.

  46. Ο/Η ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ λέει:

    https://b-ok.xyz/book/2086665/410b55

  47. Ο/Η The Snitch λέει:

    @Stevie
    Δεν τσουβαλιασα κανενα. Εχω μιλησει για Θεσσλλονικεις και οχι για Β.Ελλαδιτες και επιμενω οτι το κομπλεξ τους απεναντι στην Αθηνα ειναι απυθμενο και δε μιλαω για ποδοσφαιρο.
    Αυτο σε αλλες πολεις που εχω παει (Βεροια-Δραμα-Καβαλα- Ολη τη Β.Ηπειρο) ΔΕΝ το εχω συναντησει. Οσο για το αλλο κομματι η εποχη που απλα πεταγαμε τη λασπη στον ανεμιστηρα χωρις κανενα επιχειρημα και μετα σφυραγαμε αδιαφορα εχει περασει ανεπιστρεπτι. Οπως περασε και η εποχη του λεγε λεγε κατι θα μεινει.
    ΔΕΝ θα μπω στο πολιτικο κομματι αλλα θα πω μονο αυτο:

    Παντα υπαρχουν αντιπαλα στρατοπεδα. Αλλες φορες πιο ηπια αλλες φορες με μεγαλες κοντρες. Το φαινομενο ΕΛΛΗΝΕΣ να κατηγορουν ΕΛΛΗΝΕΣ λεγωντας τους προδοτες-γερμανοτσολιαδες, να κανουν εικονικες ‘δικες’ και να στηνουν ‘κρεμαλες’, το φαινομενο να ακουμε τα ‘η εσεις η εμεις’, να ακουμε το περιφημο ΘΑ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ, εμφανιστηκε με τους ‘αντιμνημονιακους’ επαναστατες του 2012. Ποτε αλλωτε- τουλαχιστον οσο θυμαμαι εγω- δεν εγιναν και δεν ειπωθηκαν αυτα τα ΑΙΣΧΗ ακομη και σε πιο δυσκολες εποχες που ειχαμε βασανισμενους απο χουντες, αρα και μεγαλυτερο θυμικο.
    Εγω λοιπον αυτο ΔΕΝ θα το ανεχτω απο κανενα πλεον. Ειδικα οταν παραθετω ιστορικα στοιχεια στατιστικα και επιχειρηματα στην αποψη μου (το κανω οσο μπορω γι αυτο και τα σεντονια) και κανουμε οτι δε καταλαβαμε. Ειναι πολυ ευκολο να κατηγορεις. Ειναι πολυ δυσκολο να παραδεχθεις το λαθος σου. Αυτο και μονο σου δειχνει το ποιον του ανθρωπου.
    Το κλεινω εδω.

    Για το θεμα της μπαλλας νομιζω οτι δε μπορει να γινει συγκριση. Το ταλεντο ειναι ταλεντο ειτε ειναι του 1950 ειτε του 2020. Για μενα- και οσο εχω δει ο Πελε ΔΕΝ ηταν τετοιο. Ηταν ενας πολυ καλος παικτης που απλα παρουσιασε το απροσδοκητο για την εποχη του: εδειξε πρωτος ‘κολπα’ (προσποιηση-ποδια κλπ) που μεχρι τοτε τα εκαναν μονο στις παραλιες. Μεγαλο ρολο σε αυτη τη εξαιρετικη τεχνικα φουρνια επαιξε και ο προπονητης τους με το περιφημο: ειμαστε Βραζιλια, βγειτε και παιξτε σα Βραζιλιανοι οχι σα τους αλλους.
    Να το παω ενα βημα παραπανω: Ο Σωκρατες –για μενα- ηταν με διαφορα καλυτερος παικτης στο συνολο των αρετων του: τεχνικα-ηγετικα.
    Επισης θα πω οτι ηταν αλλες εποχες, το καθε Πελε τον βλεπαμε ΑΝ τον βλεπαμε μια φορα τη τετραετια σε τουρνουα. Δεν ειχες τη καθημερινη τριβη που εχεις τωρα. Θαμπωνωμασταν πιο ευκολα με κατι που ως θεαμα ηταν σπανιο. Αν σε αυτα προσθεσουμε την μυθοποιηση με το περασμα των χρονων τοτε εχουμε μια εικονα που ΔΕΝ ειναι η πραγματικη.

    Οι παικτες του τοτε, που ειχαν μαθει να παιζουν free style και χαλαρα ως ενταση χωρις τακλιν χωρις να πεφτουν απανω σου 2 και 3 ακομη και πριν παρεις τη μπαλλα (βλεπε μεσι) πολυ αμφιβαλλω αν μπορουσαν σημερα να ανταποκριθουν στο ιδιο επιπεδο. Δε μιλαω για αντοχη-stamina.
    Αντιθετα αν εβαζες το Μανε, το Σαλαχ, το Αγκουερο, το Κειν, το Σουαρες κλπ στο ΠΚ του 1970 με τα μπακ να μαρκαρουν στα 3 μετρα, θα εκαναν χατ-τρικ σε καθε ματς.
    Το κραταω στο καθαρα ποδοσφαιρικο κομματι, δε θα μπλεξω στο πως εγιναν και στα φυσουνια. Aυτο το εξηγω απο κατω στο Ban για να παιξεις σημερα πρεπει και συμφωνω μαζι σου να ενταχθεις απο τα 12 στο ολο κολπο, και ο Μεσι αλλωστε ετσι ανταποκριθηκε-περαν του απιθανου ταλεντου του. Και ο Σουαρες στις ακαδημιες του Αγιαξ ‘εμαθε’ τα βασικα στη Liverpool απλα τα τειωποιησε και εγινε killer.

    Η διαφορα του Μαραντονα ειναι οτι επεσε στο παντρεμα αυτων των δυο κοσμων και εκανε σχεδον μονος του σε Εθνικη και Ναπολι (με 1-2 σοβαρους και 9 βοηθητικους επειζε διπλα του) οτι εκανε. Γι αυτο αλλωστε και ειναι ο Dios10, ο με τεραστια διαφορα καλυτερος παικτης στην ιστορια του αθληματος.

    @ Ban
    Δε μπορει να παιξει αυτο το σεναριο γιατι αυτοματα η UEFA χανει πελατες-αρα τηλεοπτικα-αρα χορηγους-αρα τα ΔΙΣ που μοιραζει. Μικραινουν οι διοργανωσεις θα εχεις 15-20 ομαδες -αρα ομιλοι γιοκ -πας knock out stage με τη μια. Κανενας βαλκανιος η απο τις κατω χωρες δε θα πληρωσει συνδρομητικο 50ευρω επι 12 μηνες= 600 ευρω για 10 ματς και να δει μια διοργανωση που δεν παιζει η να το πω καλυτερα δεν εχει τη προοπτικη να παιξει ειτε η ομαδα του, ειτε μια ομαδα της χωρας του.

    Ισα ισα που η UEFA (και η FIFA) επεκτεινει και γεωγραφικα αλλα και σε συνολο ομαδων τις διοργανωσεις της ιστορικα για να απλωνει το διχτυ της σε περισσοτερο καταναλωτικο κοινο.
    Αλλο να σε βλεπουν 300εκ των βορειο-δυτικων και αλλο 550εκ που ειναι και οι ανατολικοι μεσα. Ο πατατακιας ο αυτοκινητας και ο σαμπουανας χορηγος απευθυνεται σχεδον στο διπλασιο κοινο αρα στοχευει στη διπλασια καταναλωση. Αναλογα δημιουργει δεξαμενες παικτων για να παιρνει αγορες: αν με ρωτησεις ο Μιναμινο ειναι καλος παικτης μεν –δε νομιζω να το επαιρνε αλλιως- αλλα επαιξε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρολο οτι ειναι Ιαπωνας.
    Μη ξεχνας οτι o θεσμος ξεκινησε ως πρωταθλητριων με 2 γυρους νοκ-αουτ και μετα προημιτελικα/ημιτελικα/τελικο ειχες συνολο 61 ματς και εχει γινει CHL που ξεκιναει Ιουλιο και ειχες περσυ 79!!!! Ομαδες που επαιξαν 121 παιχνιδια.
    Τι Champions τελικος ηταν περσυ? Δευτεροι εμεις και τεταρτοι οι αλλοι ειχαν βγει, ποιοι Champions?

    Επισης μη ξεχνας οτι δυο φορες, μια ο Σιλβιο που σε αυτα ειναι ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΓΑΤΑ στα mid 90’s, και μια ο Περεθ πηγαν να κανουν ανεξαρτητη λιγκα με τους G12 και βγηκαν οχι απλα μαχαιρια αλλα μπαζουκας.
    Η UEFA θελει τα μικρα ψαρια μεσα ακομη και αν εν γνωση ΟΛΩΝ, στους 16 λιγοτερο, και στους 8 σιγουρα θα εχεις τους συνηθεις υποπτους Αγγλους-Ισπανους-Ιταλους-Γερμανους 9,5 στις 10 φορες.
    Γι αυτο μοιραζει λεφτα που ειναι εξωπραγματικα για αυτα τα club: η αεκ, η λουντοκγορετς, η Κραιοβα βλεπουν την 25αρα οχι απλα σα ξερολουκουμο αλλα σαν ενα εσοδο που καμμια αλλη πηγη δεν μπορει να τους αποφερει. Μιας και μονο μια συμμετοχη μπορει να λυσει προβληματα δεκαετιων κυριολεκτικα, εδω ακουσαμε οτι η αεκ διαλυθηκε οικονομικα το 2008 και αρχισε ο μαυρος κατηφορος, επειδη δε πηγε στο CHL! Μια τοπ ομαδα της ελλαδας εχει μεινει 20 χρονια ‘στασιμη’ για μια και μονο μη συμμετοχη (και καλα). Φαντασου την αεκ στη θεση της Πορτο, της Αιντχοβεν, της Σαχταρ, να συμμετεχει δηλαδη ανα 2-3 χρονια σε ομιλους και να παιρνει 25εκ τη φορα. Για τι παικτες θα μιλαγαμε για τι προπονητες. Θα σου φερνανε τους Λιβαδιαδες και τους Αραουχους και δε θα τους κοιταγες καν. Οπως δε τους κοιτανε και αυτες οι ομαδες αναλογα.

    @ Surrey

    Δεν νομιζω να υιοθετηθει κατι. Η γνωμη μου ειναι οτι οπως και στη πολιτικη ετσι και στο ποδοσφαιρο εχουμε οτι μας αξιζει η να το πω πιο καλα οτι ‘ανεχωμαστε’.

    Bad people do bad things because they can, εγραφε ο Sir Arthur Conan Doyle.

    Οταν ανεχεσαι ως κοινωνια-ως φιλαθλος-οπαδος να παραβιαζωνται μονιμα οχι μονο η κοινη λογικη (οτι θα πανε πχ οι οπαδοι και των 2 ομαδων να δουν ενα παιχνιδι χωρις να σφαχτουν για τα ματια του Κλωναριδη), αλλα και οι κοκκινες γραμμες του στυλ δε γινεται 10 ΚΟΙΝΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ και 1000 πρεζονια να εξουσιαζουν το ποδοσφαιρο, τοτε μιλαμε για κοινωνικη ανοχη. Που την αποτυπωνει φυσικα η πολιτειακη εκπροσωπηση.

    Τι κανεις ως μοναδα? Οτι μπορεις: εγω (και αλλοι) πχ εκοψα και τα διαρκειας, και τη παρουσια στο γηπεδο να τους νομιμοποιω, ακομη και τη φανελα-μπρελοκ απο τη μπουτικ.
    Τη Nova την εχω κοψει χρονια. Με λιγα λογια απεχω οικονομικα- δε μπορω να κανω κατι αλλο. Νομιζω οτι η πλειοψηφια του κοσμου το κανει, οταν ξεκιναγες εκει στη Β’ Εθνικη η τη πρωτη στην Α’ υπηρξαν αρκετα ματς που γεμιζε το γηπεδο αν οχι 100% (οπως με το γαυρο) εβλεπες κατι +40αρια.

    Τωρα αυτο ΔΕΝ υπαρχει πια- η ομαδα ΔΕΝ καταφερε να γεμισει το γηπεδο στα ευρωπαικα της ματς! πλεον για τον απλο λογο οτι πηγε ο αλλος μια το διακοψανε οι γνωστοι-αγνωστοι, πηγε δυο τον πνιξανε στα καπνογονα οι ειναι εδω μαζι σου, πηγε τριτη του ριξανε δακρυγονα οι μπατσοι που κυνηγαγαν τα ζακια, ε δε ξαναπηγε.
    Δε χανει δα και το Λιβερπουλ-Μπαρτσα, για το οπαδικο πας κατα 95% μιας και στο χορτο ηταν ο λαμπρο με το κολοβετσιο κεντρικο αμυντικο απο τη μια και ο Ντα Κοστα με τον Σιοβα απο την αλλη.

    Δε νομιζω η πελατειακη δυναμικη της αεκ να ειναι 30-40 χιλιαδες κοσμος που ειδα με το γαυρο. Απλα αυτοι ειναι που ανεχωνται – ο καθενας για τους λογους του, αλλος δε το νοιαζει, αλλος το εχει χομπυ, αλλος παει να περασει την ωρα του, αλλος ειναι οντως κολλημενος.

    Το ποδοσφαιρο -για μενα- θα φτιαξει μονο αν αλλαξει η κατασταση και στη θεση τους, ερθουν ανθρωποι που θα δουν τις ομαδες τους (και τη λιγκα) ως ΜΑΓΑΖΙ που θα φερει κερδη.
    Ανθρωποι που θα κατσουν να δουν πως μπορουν ΜΑΖΙ να γεμισουν το ΟΑΚΑ με 60,000 κοσμο σε ενα τελικο κυπελλου, αντι να τσακωνωνται ποιος θα κουβαλησει με ‘προσκλησεις ’τους περισσοτερους πιστολαδες σε ενα ματς κεκλεισμενων- αυτο πλεον εχει γινει αυτονοητο δε συζηταμε καν να εχει κοσμο το παιχνιδι.

    Αρα ως μαγαζι που πρεπει να στρωσει απο αθλιο που ειναι σημερα, σε ολες τις μεριες για να εχει ανταγωνισμο και να προσελκυσει πελατες σε ολες τις κατηγοριες: στα γηπεδα στα συνδρομητικα (κυριως) και στις μπουτικ. Τοτε θα δεις παικτες θα δεις ανταγωνισμο θα δεις προκρισεις στην Ευρωπη. Μεχρι τοτε εχει ζεραλδες, λημνιο και φορτουνη.

    Εγινε η συναντηση ‘για το καλο’ του ποδοσφαιρου και το μονο που βγηκε και ειπε ο αλλος ειναι: δε θα μας αλλαξει η UEFA την ΕΠΟ και πως θα τρεχει το μαγαζι!

    Σωστα τεραστιε ηγετη: τετοιο ΔΙΑΜΑΝΤΙ λειτουργιας, τετοια αψογη διαχειρηση, τετοια avant garde στελεχων ειναι να τη πειραζουμε?
    Ειναι τωρα να φευγει αυτο το μυαλο ο Λυσσανδρου? Ο Αγραφιωτης ? Ο Γκαγκατσης που απειλουσε με διχοτομηση της Ελλαδας και ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ επεισοδια?
    Εδω μας λενε οτι ολοι αυτοι ΔΕΝ εκπροσωπουν τις ομαδες τους στην ομοσπονδια και βρεθηκαν ΤΥΧΑΙΑ στις καρεκλες!
    Αν τα αλλαξουμε ολα αυτα αλλωστε και παμε σε μια κανονικοτητα, ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ χανετε το αντικειμενο σας και γινεστε ΠΕΡΙΤΤΟΙ.

    Ειχαμε προσκλησεις. Δεν ειχαμε τι να κανουμε.
    Λεω επισημα ειναι, μεγαλο ματς ειναι, θα δουμε και κατι να αναψουν λιγο τα αιματα (ντερμπυ γαρ) τι διαολο θα περασει καπως ευχαριστα η ωρα.
    Πηγαμε. Ειχα 3 χρονια να παω (ειχα παει μια φορα σε κατι αναλογο με τη Γκενκ στον επαναληπτικο το 3-0 αν θυμαμαι καλα).
    Ηταν λαθος μας. Τα ακουσα (δικαιως) και απο πανω. Κρυωσε, τσαντιστηκε με το σερβις, κουραστηκε με τη ‘μπαλλα-θεαμα’ γενικα ηταν μια αποτυχια και ως θεαμα και ως διασκεδαση.
    ΔΕΝ θα επαναληφθει.
    Τοσο απλα.

    ΥΓ Ειμαι Ελλαδα μερικες μερες- θα ανεβω λογικα Παρασκευη.
    Χθες αργα που μιλησα εβρεχε- πρωτοτυπο! Αρα ιδια νεφοσκεπης ειναι και η περιοχη West-End, Knightsbridge μην αγχωνεσαι 

    Οσο για σενα με τα ορνιθοσκαλισματα:για αρχη κοιτα να τελειωσεις το δημοτικο μπας και μαθεις να γραφεις ελληνικα.
    Μετα μαθε οτι ολοι στη ζωη μας δεν εχουμε στοχο ζωης να αγορασουμε ενα σακουλι ‘σπορια’στο γηπεδο για να περασουμε καλα.

    Τελος εχε υπ’οψιν σου οτι ο Γκαρελης προπονητης της αεκ κατι τετοια ελεγε με τη Σπαρτακ (δε φοβαμαι κλπ) και τσιμπησε μια ΕΦΤΑΡΑ ξεγυρισμενη.
    Ο αλλος ο Μιλογεβιτς με το Κριστισιτς εφαγαν ντορτακι.
    Και η αεκ δεν ειναι Σπαρτακ με 140εκ budget να εχει Ζε Λουις, Προμες και Λουις Αντριανο. Με το κλωναριδη αλλαγη παιζεις καραμητρο. Οποτε κοιτα μη γινει καμμια στραβη και κληρωθουμε και εχουμε κανα ξεβρακωμα ΑΝΕΥ προηγουμενου. Δε θελουν πολυ να τα παρουν οι δικοι μου και να γραφει κανα 5-0 στο ημιχρονο οπως με τη Ρομα, η κανα 0-6 οπως με τη Πορτο εκτος. Δε φοβηθηκαν το Μεσι και επεσε τεσσαρα, δε λυπηθηκαν τη Μαγερν εκτος και επεσε τριμπαλλο, λες να κολοσουν στο Μανταλο?

    Και κατι για ολους, τελειωσε ο καφες να κανουμε καμμια δουλεια:

    Ο Steven Gerrard στον τελικό της Κωνσταντινούπολης (2004/05) κατά το ημίχρονο και ενώ η Λίβερπουλ έχανε 3-0 από τη Μίλαν, απομάκρυνε τον προπονητή Ράφα Μπενίτεθ από τα αποδυτήρια λέγοντάς του:

    “Coach, μπορείς να φύγεις να μιλήσω στους παίκτες μου;”

    To SG το 2005 ηταν 25 χρονων. Για να ξερουμε τι σημαινει ΑΡΧΗΓΟΣ.

  48. Ο/Η Koreas λέει:

    @steven

    ο μπεν-χουρ όχι μόνο βλέπεται, αλλά κάθε φορά που το βλέπεις παρατηρείς και κάτι επιπλέον.

    @all
    αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά που δουλεύουν και ζουν εκτός ελλάδος. Ειδικά στα παλληκάρια από το Γκέτεμποργκ, τη Ζυρίχη και το Surrey. Πόσα βράδια δε μου κράτησαν παρέα οι τότε κασσέτες του ΝΤΑΛΑΡΑ, του ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΥ, της ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ.

    ΑΥΡΙΟ ΠΑΛΙ

  49. Ο/Η bandog λέει:

    @snitch

    τα 25 μυρια του τσουλου τα βλεπουν σαν ξερολουκουμο οι τριτοκοσμικοι που δεν εχουν αξιολογα πρωταθληματα.

    για τους “μεγαλους” η συμμετοχη εχει αξια για εμπορικους λογους και πρεστιζ και οχι τοσο για τα εσοδα της ομοσπονδιας.

    ετσι βλεπεις σε κατι ουεφα να κατεβαζει η μπερνλι τηντ ριτη ομαδα σε προκριματικο με το γαυρο , η λατσιο την δευτερη σε ομιλους και η τσελσυ να κατεβαινει τουμπα με κατι 20χρονα…

    ενα σοβαρο πρωταθλημα ομως με χορηγοςυ , τηλεοπτικα και λοιπα εσοδα θα εφερνε ακομη και γαι τοςυ βαλκναιους σε δευτερη μοιρα.

    γιατι καλα τα 25 μυρια ΑΝ περασεις τσουλου αλλα ακομη καλυτερα τα σιγουρα 10 μυρια καθε χρονο για ενα τηλεοπτικο συμβολαιο.

    η ουσια ειναι οτι η ουεφα εχει καταλαβει οτι αναβαθμιση του γιουροπα σημανει ξεσκονισμα της λιμαδουρας.
    γι’αυτο εχει στα σκαρια γιουροπα2 για τους φτωχους συγγενεις βαλκανικης και ανατολικης ευρωπης.

    απλα η προταση μου ερχεται βλεποντας μια διαρκη απαξιωση του ποδοσφαιρικου προϊοντος απο τους μικρους.
    συχνα κατηγουρουμε τους μεγαλους για οσα κανουν αλλα οι μικροι τι εχουν κανει τοσα χρονια για να φτιαξουν το ποδοσφαιρο?

    ποιες οι ακαδημιες τους , ποιες οι εγακταστασεις τους, ποιο το εμπορικο πλανο βιωσιμοτητας για μια επαρχιακη ομαδα , ποια η απηχη τους στο φιλαθλο κοινο της περιοχης τους.

    στον παναιτωλικο εχει τσακωθει ο προεδρος με τους φιλαθλους και δεν τους δινει εισητηρια!!!
    δλδ υποβαθμιζει εμπορικα την ομαδα του ακι το συνολικο προϊον.

    ο αστερας παιζει ευρωπη και εχει 200 διαρκειας . το ιδιο και ο τρομητος που ειναι η ομαδα του τριτου μεγαλυτερου δημου της ελλαδας!

    στον βολο ε χουν δυο ιστορικες ομαδες και δεν ξερουν που βρισκονται και μια παιζει πρωτη κατηγορια μια νεοκωπη ιδιοκτησιας ενος ποδοσφαιρικου μαφιοφου.

    στην κρητη – ενα παμπλουτο νησι- εχουν εναν ΟΦΗ και γεμιζει με το ζορι ενα γεντι κουλε ενω ειναι διαχρονικο πιονι , ποτε του βαζελου , ποτε του γαυρου και εσχατως του παοκ.

    απο την αλλη βλεπεις και επαρχιακες ομαδες οπως η καλαματα της γ εθνικης – 6η σε εισιτηρια στην ελλαδα πισω απο γαυρο,βαζελο , αεκ , βουλγαρους και σκουληκια- να μην μπορουν να βρουν τον τροπο να εξελιχθουν και να επιβιωσουν.

    για να επανελθω στην αρχικη κουβεντα , το πρωταθλημα μας ειναι καταδικασμενο να μαραζωσει γιατι δεν εχει τις προϋποθεσεις να εξελιχθει.
    δεν εχει δημογραφια , δεν εχει οικονομια , δεν εχει νομικο πλαισιο , δεν εχει επενδυτικο ενδιαφερον…