ΑΓΙΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ

Από το να ασχοληθώ με τις μαλακίες του Γεραπετρίτη, που ασχολείται δημοσιοϋπαλληλικά με τον Τσετσένο και απλά κερδίζει χρόνο μέχρι την επίσημη δικαίωση και ατιμωρησία του απο την δικαιοσύνη – εξ ου και δεν κατέφυγε στο cas ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση εδώ -, προτιμώ επετειακά να αναδημοσιεύσω ένα κείμενο της 14-2-2009. Είναι εν όψει της Παρασκευής, όμως ταιριάζει στο νέο έρωτα που έχει δημιουργηθεί. Φυσικά σχολιάζουμε ό,τι θέλουμε.

————————————————————————————————————

Νόμιμοι κι επίσημοι Βαλεντίνοι….

ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΠΑΣ, ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΗ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ;

 

Σήμερα είναι του Αγίου Βαλεντίνου. Σήμερα μας αδικεί το ημερολόγιο. Μας παίζει άσχημα παιχνίδια. Πρέπει να είναι μια παγκόσμια συνωμοσία. Ένας δάχτυλος του Ομπάμα, του αλλόθρησκου. Διότι σήμερα, είναι ΚΑΙ Σάββατο. Η ημέρα των νόμιμων. Η ημέρα δηλαδή, που κανείς παντρεμένος δεν μπορεί να ξεφύγει  από την σύζυγο. Είναι λοιπόν δυνατόν, να γιορτάζεται η ημέρα των νόμιμων μαζί με την ημέρα των επισήμων; Αίσχος κυρίες και κύριοι, αλλά και γκέουλες, για να μην αδικώ καμία σεξουαλική τάξη.

Ποιοί είναι οι επίσημοι; Οι γκόμενοι. Εκεί που χτυπάει η καρδιά του καθενός. Στον έρωτα του. Που είναι πάντα παράνομος. Φρέσκος συνέχεια, μόνιμα καινούργιος. Με συνεχές ροτέισον. Δεν είναι νόμιμος και χρόνια ρουτινιάρικος. Διότι δεν είναι δυνατόν κύριε, να σου αρέσει η γυναίκα σου όταν την πήρες σαν τα κρύα τα νερά το ίδιο με  τώρα που το βυζί της έχει φτάσει σαν κολιέ του Λαλαούνη μέχρι το γόνατο. Δεν είναι δυνατόν κυρία να θέλεις τον άνδρα σου όταν τον πήρες με ωραίο κορμί και να τον γουστάρεις και τώρα που παραμερίζει την  κοιλιά του για να βρει το όργανο του, ή όταν έχει γίνει ρυτιδιασμένη φαλακρή πουτίνγκα. Και βέβαια μιλάω για εκείνους που παντρεύτηκαν από έρωτα. Οι άλλοι που το πήγαν στο συμφέρον, είχαν με το καλημέρα και το επίσημο και το νόμιμο.

Και δεν θέλω να γίνει και καμιά παρεξήγηση. Μιλάω αυστηρά αισθησιακά και δεν αναφέρομαι σε αγάπες. Όσο και να τον αγαπάς τον νόμιμο όμως, όπως και να το κάνουμε, με τον επίσημο γουστάρεις να πηδιέσαι. Κι είναι  λογικό. Με την γυναίκα σου ή με τον άντρα σου θα πας; Τι είσαι, αιμομίκτης; Με πρώτου βαθμού συγγενή θα πας; Ειδικά αν σου έχει καταντήσει και βαδίζον  ντουλαπάκι μονόφυλλο.

Θα μου πεις ότι όλα γίνονται. Εντάξει, αλλά εγώ μιλάω για το φυσιολογικό, το επίσημο, όχι για το νόμιμο το παρά φύσιν. Διότι εγώ τουλάχιστον, βαριέμαι να βλέπω τι ίδιο πρόσωπο και  το ίδιο κορμί. Βαριέμαι να ακούω τις ίδιες μαλακίες συνέχεια. Τους ίδιους ήχους  και τις ίδιες οσμές στο γαμήσι. Βαριέμαι  να ζω στην παρακμή. Γουστάρω την αλλαγή, γι’ αυτό εξ άλλου αλλάζω και κυβερνήσεις. Ενώ ξέρω ότι τα ίδια θα γίνουν, ανανεώνομαι σχολιάζοντας νέα πρόσωπα.

Έτσι και στην φύση μου. Μπορεί να μην διαλύω το νόμιμο μεν, αλλά το μάτι μου και  το μυαλό μου  είναι αλλού. Όπως και το όργανο μου, που όπως το γυναικείο σέρνει καράβι, έτσι και το δικό μου γυρνάει την γη. Ξέρετε τι είναι η γη; Ένα ελλειπτικό περιστρεφόμενο αρχίδι είναι, που συνεχώς αναγκάζει τον προστάτη να εκσφενδονίζει  υγρά, γευόμενος το σεξ, την βία και το χρήμα και κρατώντας τον μακριά από τον καρκίνο.

Και σήμερα, και Σάββατο και του Αγίου Βαλεντίνου, κορυφώνεται η Αποκριά. Θα βγει έξω ο βαρεμένος  μαλάκας κι εκτός από παντρεμένος, θα πρέπει να το παίξει και ερωτευμένος. Δεν μπορεί να πει ότι δεν πήρε πρέφα τι γράφει το ημερολόγιο. Η συμβία του το υπενθυμίζει έστω και αδιάφορα. Μιλάει ας πούμε στο τηλέφωνο: << Πού να τρέχουμε Σούλα μου σήμερα! Είναι και του Αγίου Βαλεντίνου>>. Δεν θέλει να βγει η νόμιμη, όπως και τότε παλιά, που δεν ήθελε και να παντρευτεί. Όμως όλως τυχαίως,  ο τόνος της φωνής της την στιγμή που αναφέρεται στον άγιο, ανεβαίνει για να ακούσεις κι εσύ την ώρα που βρήκες την ευκαιρία να χαμουρευτείς με την επίσημη μέσω κινητού.

Άσε τα έξοδα.  Βλέπεις, όταν ο άγιος πέφτει καθημερινή, την βγάζεις με ένα λουλούδι στη νόμιμη και με ένα δώρο στην επίσημη. Όλα καλά. Τώρα που πέφτει Σάββατο; Λουλούδι το πρωί στη νόμιμη, αλλά και δώρο το βράδυ. Μπορείς να εμφανισθείς με ανθοδέσμη στην ταβέρνα; Τι είσαι , Αλβανός; Το βράδυ λοιπόν θα έχεις και το κάτι τις σου. Όμως στην επίσημη, που δεν την γιόρτασες λόγω Σαββάτου,  πρέπει να κάνεις πιο ακριβό δώρο από Δευτέρας για την ανασύνταξη και την ανάταξη της σχέσης. Η γκόμενα σ’ αγαπάει δεν λέω, αλλά πρέπει και να λαδώνεται . Ρε πιο φτηνή η βίζιτα. Ειδικά  εν μέσω κρίσης.

Και καλά όλα αυτά. Με τις τσιγκουνιές θα ασχολούμαστε; Όχι βέβαια. Γιατί δουλεύεις; Για την καύλα σου. Τα παιδιά σου και το γαμήσι σου. Τα σχόλια που θα ακούσεις στην ταβέρνα σήμερα σα λαθρακουστής από τα διπλανά τραπέζια από το νεότερο ζευγάρι ; << Έτσι θέλω να είμαστε αγάπη μου μετά από 15 χρόνια γάμου. Ή όπως είμαστε τώρα ή όπως είναι εκείνο το ζευγάρι.>> . Να παθαίνεις ζαπλαμά τη στιγμή που ούτε ένα μήνυμα δεν μπορείς να στείλεις στην επίσημη. Πόσες φορές να πας στην τουαλέτα; Τι, διαβητικός έγινες;

Και το ημερολόγιο να συνεχίζει την αδικία. Διότι η ταβέρνα, όσο και να τραβήξει με την ενδιαφέρουσα κουβέντα περί του προγράμματος υγείας που θα εφαρμόσει ο Ερντογάν με τον άλλο παντρεμένο  Βαλεντίνο, κάποια στιγμή θα τελειώσει και θα πας σπίτι. Εκεί τι κάνεις; Όλο το βράδυ ήσουν ερωτευμένος. Κολάκευες. Απόκριες είχες; Όχι. Τώρα θα πρέπει να πηδήξεις. Κι εσύ κυρία μου. Τώρα, μια που το ίδιο παιχνίδι έπαιζες,  πρέπει να πάρεις τις πίπες σου. Ο άγιος να βάλει το χέρι του.

 

Καθημερινή η γιορτή

Επειδή λοιπόν δεν μπορούμε να κάνουμε ακραία πράματα, όπως κάψιμο βιβλίων ή ημερολογίων που κάνανε παλιά οι Χριστιανοί, έχω να προτείνω κάτι. Όταν συμπίπτει τέτοια τεράστια γιορτή Σάββατο, να μετατίθεται. Όλοι έχουν να κερδίσουν. Κανείς νόμιμος δεν θα ντύνεται επίσημος και το ανάποδο. Ο άγιος υποχρεωτικά θα γιορτάζεται καθημερινή με σκοπό την διάσωση της οικογένειας και την ψυχική ηρεμία των  ατόμων που την αποτελούν. Πιστεύω να συμφωνείτε. Οι έμποροι θα χάσουν λίγα λεφτά, αλλά θα δείξουν κατανόηση ελπίζω. Εξ άλλου κι αυτοί, μόλις κλείνουν το μαγαζί τους, οικογενειάρχες είναι.

 

Στο διάδρομο το κάνουμε…

Επειδή όμως οι νέοι άνθρωποι, που θα τα κάνουν όλα καλύτερα, θα διαφωνήσουν, κλείνω με ένα ανέκδοτο. Ένα ζευγάρι, χρόνια παντρεμένο, συζητάει με ένα άλλο νιόπαντρο. Οι νεόνυμφοι ρωτούν για το πώς είναι το σεξ κατά την διάρκεια των χρόνων του γάμου. Οι παλαιότεροι απαντούν ότι στην αρχή το κάνανε παντού και συνεχώς. Τρείς φορές την ημέρα, στην κουζίνα, στο σαλόνι, στην σκάλα, στο πατάρι. Καθώς τα χρόνια περνάγανε, περιοριζόταν και τοπικά και σαν συχνότητα. <<Και τώρα, μετά από 10 χρόνια, τι κάνετε;>>, ρωτάει η νιόπαντρη.

<< Τώρα το κάνουμε μόνο στον διάδρομο>>, απαντάει το παλαιό ζευγάρι.

<< Πώς γίνεται αυτό. Δεν το έχουμε δοκιμάσει ακόμα>> επιμένει η νεόνυμφος. Το λόγο  παίρνει ο άνδρας του παλιού ζευγαριού κι απαντάει:

<< Είναι απλό. Εγώ πηγαίνω από το δωμάτιο στο σαλόνι. Η γυναίκα μου πηγαίνει από την κουζίνα στο μπάνιο. Συναντιόμαστε στο διάδρομο και φωνάζουμε ο ένας στον άλλο: Άει  γαμήσου ρε. Πριν το σεξ δε, κάνουμε και προκαταρκτικά. Μουντζωνόμαστε κιόλας.>>

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

17 Responses to ΑΓΙΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    Διαβαζω δελτιο τυπου για το νεο Mega που αμεροληπτα στηνει το μεγαλη μου αγαπη ολυμπιακαρα μου , αθλητικο του τμημα:

    ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΑΛΑ LIVE

    Παρουσίαση: Αντώνης Καρπετόπουλος

    Μαζί του: Κώστας Νικολακόπουλος, Μένιος Σακελλαρόπουλος, Ευάγγελος Μίχος, Κώστας Οικονομίδης, Σοφία Αλατζά.

    Ανάλυση-σχόλιο: Ηρακλής Τσίκινης

    Νομιζω οτι η συνθεση ειναι αναιμικη/υποτονικη, εγω θα εβαζα στη θεση του βλαχο-Μενιου, το κυρ-Σαββα για να μας τα λεει αντικειμενικα και πειραιωτικα οπως θα ειχα και παραθυρο-αλα Κολκα αλλα σε μονιμη βαση τον μοναδικο Τακη Τσουκαλα για μια ‘αντε γεια’ παρεμβαση-τριτη ματια απο τη εξεδρα σε οποιο ***πανο ελεγε κατι για τη Θρυλλαρα και τη προεδραρα μας να ‘ουμ.

    Διπλα στο Τσικινη χρειαζεται ενας Σπαθας (μπαμπας η γιος δεν εχει σημασια) για μια πιο αναλυτικη ματια του ‘ο Ολυμπιακος και το Αιγαλεω να κερδανε και οι αλλοι να πανε να γαμηθουνε’.

    Μιλαμε ο ‘απλας’ ο δικος μας δε θα προλαβαινει να παιρνει τηλεφωνα. Με ποιον να πρωτοαρπαχτεις και ποιον να πρωτομπινελικωσεις!

    Αθανατο ελληνικος ποδοσφαιρος..Που πας ρε Λινεκερ?

    Και για να κλεισω με βαλεντινο: Μη ξεχασετε αυτη την αλατζα να της δινετε κανα ποτηρακι νερο μη μαραθει, σα το αλλο το ΜΠΑΖΟ στο Open που την ειχε γκομενα ο Μανταλος και την εχει δει και μοντελο, η τριτο-τεταρτη!

  2. Ο/Η Koreas λέει:

    Αυτό που περιγράφεις δεν είναι ο Άγιος Βαλεντίνος, ο θεός Διόνυσος σε έκδοση λαζόπουλου είναι, ο Άγιος Βαλεντίνας.

    1. στιγμές από την επικαιρότητα. Ο μακράν χειρότερος υπουργός από ιδρύσεως ελληνικού κράτους ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ τραυματίστηκε λέει παίζοντας badminton. Μιλάμε για απίστευτη σιχαμάρα. Είναι βέβαιο ότι τα σενάρια που γράφει η ίδια η ζωή ξεπερνούν και την πιο τρελή φαντασία.

    Και μιας και μιλούσαμε για δωσίλογους, ποιος θα μας πει, ο συγκεκριμένος κύριος μαζί με τον αλεξέμπουρδα για το ξεπούλημα της Μακεδονίας, πότε θα καθίσουν στο σκαμνί;

    @bandog
    Κάποιο είδος βαλκανικής λίγκας θα μπορούσε να είναι γεγονός εδώ και πολλά χρόνια. Πολλές δραστηριότητες και δομές θα μπορούσαν να έχουν οργανωθεί σε επίπεδο βαλκανικό.

    Ιστορικά αυτό ακριβώς ήταν το όραμα του Ρήγα Βελεστινλή του μετέπειτα επονομαζόμενου και Φεραίου. Άλλωστε οι μεγάλοι Βλάχοι για αυτό τον βοηθούσαν.

    Αν όμως συνέβαινε αυτό η χερσόνησος αυτή (ιστορικά και πολιτισμικά ) δε θα ονομαζόταν Βαλκάνια.μπλιαχ….

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Παίζοντας badmington με γραβάτα.

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    @Ban

    Εχω πει εδω και χρονια οτι η τριτη ομαδα μιας TOP 6 αγγλικης κανει πλακα σε ολους τους μεγαλους της Ελλαδας. Οπως εχω πει οτι οποια ελληνικη ομαδα και να παει στη PL θα υποβιβαστει με τη μια, μιας και στο διμηνο θα ειναι ολοι εκτος με μυικα και στα β’ημιχρονο οι ντορτο/εξαρες θα πεφτουν συννεφο στα μανταλα και στα λημνια.

    Η UEFA ποτε δε θα αφησει καμμια διοργανωση να γινει, για τον απλο λογο οτι θελει η ιδια τη διαχειρηση αρα χρημα.
    Βαλκανικα-σκανδιναβικα και λοιπα τοπικα κυπελλα δε μπορουν να γινουν για 2 λογους- ακομη και αν τα αφηνε η UEFA:

    1) Οικονομικα ΔΕΝ ειναι βιωσιμο το project. Αλλο το να παιρνεις κεντρικο σημα απο ολα τα γηπεδα και αλλο ο Cosmote (που ειναι η μεγαλυτερη εταιρεια στα Βαλκανια) να πρεπει αν καλυπτει ο ιδιος σε 5 χωρες στελνωντας συνεργεια, ολοκληρο θεσμο. Ουτε τα μεσα ουτε τα λεφτα εχει και ουτε τα εσοδα θα λαβει. Μικρο κοινο κακες ομαδες μηδεν ενδιαφερον. Θα σου θυμισω αναλογα Βαλκανικα κυπελλα που ηταν και εθνων και ομαδων παλιοτερα ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ οπως και αναλογους τοπικους αγωνες στυλ μεσογειακοι που δε τους παρακολουθουν ουτε οι μαναδες των αθλητων.

    2) Οι ομαδες που θα προκρινωνται στους θεσμους της UEFA απλα θα πηγαινουν εκει (που εχει και τα φραγκα και τη προβολη) και το Βαλκανικο κυπελλο θα μεινει με τους Λεβαδειακους και τους Ατρομητους. Θα εχει δηλαδη 25εκ η 10εκ (CHL/Europa) ο ομιλος του UEFA και θα πει ο ‘απλας’ οχι θα παω να παιξω με τη σλοβενικη λαρισα? NO WAY
    Απλα θα γινει μια σαχλαμαρα σα το μπασκετ που ο καθε πικραμενος κανει και απο μια λιγκα και τελικα δεν ασχολειται κανεις.

    Αυτα η UEFA ΔΕΝ προκειται να το αφησει να γινουν. ΑΝ σου κανει Europa2 θα ειναι για να επεκτεινει ακομη παραπανω αυτα που εγραψα χθες: περισσοτερες ομαδες (που σε αλλες συνθηκες ΔΕΝ παιζουν ευρωπη οπως η αεκ εδω και 10 χρονια) -περισσοτεροι θεατες-περισσοτερα εσοδα. Εσοδα = εισητηρια, συνδρομητικες συνδεσεις (η βασικη πηγη χρηματος), διαφημηση/χορηγιες ακομη και σε πιο ‘χαμηλο’ επιπεδο

    Ειναι μαθηματα πρωτοετους Marketing αυτα: μεγαλωνεις τη προιοντικη γκαμα ακομη και με υποδεεστερο προιον-μεγαλωνει η καταναλωτικη βαση.

    Η VW πουλεει Golf, Seat και Fabia. To ενα εχει +20 χιλιαρικα, το αλλο 15 και το τριτο 10.

    Στα αλλα συμφωνω (δεν εχει οικονομια , δεν εχει νομικο πλαισιο , δεν εχει επενδυτικο ενδιαφερον…) και εγραψα το βασικο λογο χθες:

    Το ποδοσφαιρο -για μενα- θα φτιαξει μονο αν αλλαξει η κατασταση και στη θεση τους, ερθουν ανθρωποι που θα δουν τις ομαδες τους (και τη λιγκα) ως ΜΑΓΑΖΙ που θα φερει κερδη.

    Οσο εχεις ανθρωπους που βλεπουν τη μπαλλα ως βιτρινα για να εκβιαζουν-εκβιαζωνται (βλεπε νταραβεριζωνται) με το κρατος, απλα ΞΕΧΝΑ ΤΟ.

    ΥΓ Stevie και σπαρπινι! 5 χρονια γραβατα δε βαλαμε, σε συναντησεις με το προεδρο της Αμερικης της Κινας στα Eurogroup κλπ γιατι καναμε ‘επανασταση’, τη βαλαμε ομως χθες να παιξουμε μπαντμιγκτον.
    Ειναι βεβαια ο ανθρωπος που μπερδεψε το κρυο με το καυτο νερο και εκαψε τα ποδια παθαινωντας εγκαυματα.

    Ουτε στα cartoon δε τα βλεπεις αυτα.
    Δε μιλαμε απλα για ηλιθιους, μιλαμε για αλλη πιστα χαζομαρας, ενα επιπεδο που παιζουν αποκλειστικα μονοι τους..

  5. Ο/Η koreas λέει:

    @steven

    να σε ρωτήσω κάτι;

    έχω γνωρίσει ανθρώπους από μικρά έθνη (όσο ο όρος έθνος υπάρχει σήμερα) δανοί , ολλανδοί, ελβετοί. όλοι αυτοί ανεξαρτήτου βιοτικού ή μορφωτικού επιπέδου και σε αρμονία με το να νοιώθουν πολίτες του κόσμου διακατέχονται από ένα αίσθημα πατριωτικό. αίσθημα ξεκάθαρο, γνήσιο, αδιαπραγμάτευτο, έξυπνα συμφεροντολογικό.

    εμείς γιατί κατά τη γνώμη σου – και δεν είμαστε κοσμοπολίτες και – είτε ξεπουλιόμαστε όσο όσο, είτε είμαστε χαζο-αντιδραστικοί εις αναμνησιν του παρελθόντος πανηγυρτσίδες ελληναράδες;

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Μπα, δεν είναι μόνο από εκεί. Έχουμε και Σταίκούρα από εδώ ( αν σου πω θα το βάλεις στα πόδια ), έχουμε και Αυγενάκη που τον βρίζουν και οι δύο, έχουμε και Κικίλια. Ας μην πω κι άλλους αυτήν την στιγμή. Φυσικά όλοι είναι εικόνα του λαού που τους ψηφίζει. Δηλαδή σύμφωνα με το Fullbright, η πλειοψηφία της εξουσίας είναι ηλίθιοι και φυσικά όταν εκλέγονται και δημοκρατικά.

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Εγώ δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς είναι η απορία σου και γιατί εγώ να πρέπει να ξέρω καλύτερα από εσένα. Εγώ θα σου πω την βασική τοποθέτηση μου : Ο λαός είναι ένας, απλά μιλάει άλλες γλώσσες.

  8. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Στη συμπλήρωση 100 ετών από την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών (που θεωρητικά δημιουργούσε την Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών, αλλά τελικά δεν εφαρμόστηκε ποτέ) αφιερώνει η Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού ΑΕΚ την εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας, που διοργανώνει την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 11.30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας (Νίκου Τρυπιά 45).

    Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Άγγελος Συρίγος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και Βουλευτής ΝΔ, με θέμα: «100 χρόνια από τη Συνθήκη των Σεβρών: η σημερινή κατάσταση στις δύο πλευρές του Αιγαίου».

    Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο έγκριτος δημοσιογράφος και ανταποκριτής στην Κωνσταντινούπολη κ. Μανώλης Κωστίδης.

    Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο εκλεκτός δημοσιογράφος κ.Σωτήρης Ξενάκης.

  9. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Οποιος μπορει και εχει χρόνο ας παει. Δε θα χασει. Ο Αγγελος Συριγος ειναι εξαιρετικός, ενας απο τους 7-8 αξιολογους βουλευτες της ΝΔ. Και ο Κωστιδης πολυ καλος.
    ΥΓ. Steven εχεις δικιο, το τι σκαταδουρα εχει μεσα η ΝΔ δε λεγεται. Τυφλα να χει η ΑΕΚ. Αλλα εχει και 7-8 σοβαρους, σωστους, ικανους. Αυτος ο Συριζα δεν ειχε ουτε εναν. Μα ουτε εναν; Τον Δραγασακη ειχαν για πιο σοβαρο εκει μεσα. Καταλαβαίνεις!

  10. Ο/Η bandog λέει:

    η τωρινη κυβερνηση εχει και αυτη εξαιρετικα φρουτα!

    ειδα εχθες μια βουλευτινα της απο μυκονο που διαβαζε στη βουλη το λολα-να-ενα -μηλο

    εδω μεχρι και ο σοβαρος και ανθρωπος της αγορας , πιερακακης , εκανε το φαουλ του….

    τελος εκτελωνισμου 15ευρω υπερ ΕΛΤΑ σε καθε αγορα απο ebay-ali-wish κλπ με αξια κατω απο 22 ευρω που μεχρι τωρα ειναι τελωνειακως ελευθερα….
    δλδ εις βαρος της αγορας νασωσεις τα ΕΛΤΑ αντι να απολυσεις τους κηφηνες (εκλεισαν εχτες κεντρο διανομης εμ αποτελσμα 150.000 παραγγελιεες να μεινουν πισω!) που εχουν διοριστει με πτυχιο κλαδικης….

    αλλα η χειροτερη περιπτωση ειναι εκεινος ο καραμανλης.
    σε ποια σοβαρη χωρα υπουργος μεταφορων θα ποσταριζε φωτογραφια με κλιπ ζωνης και δεν θα ειχε παραιτηθει το επομενο λεπτο????

    αλλα εχει ενα σοβαρο αβατζο η κυβερνηση σε σχεση με το απιθανο ασκερι των προηγουμενων.

    σε σημαντικα θεμετα γνωριζει τι πρεπει να κανει και επιδεικνυει μια συνεπεια σε οσα ειπε προεκλογικα.

    σωστες ενεργειες στο μεταναστευτικο , μεισωεις στην εφορια , σημαντικες επιδοσεις στην οικονομια.

    σημερα στο 0.89% το δεκαετες και διθυραμβοι απο διεθνη μεσα!

    πραγματικα σοβαρη προοπτικη αναδιαρθρωσης του χρεους , εισαγωγης στον QE , μειωσης πλεονασματων…..

    το κακο που μας βρηκε τα προηγουμενα 4.5 χρονια (δεν εχει ξαναπερασει τετοια λαιλαπα στην συγχρονη ιστορια) θα το ξεπερασουμε συντομα.
    μπορουσαμε φυσικα να το ειχαμε αποφυγει αν δεν ημασταν τοσο ελληναραδες βαλκανοκαμποϋδες…

    ταξε στον ελληνα λεφτοδεντρο και ξυσαρχιδισμα και την ψυχη του παρε!

    @koreas

    ειναι και θεμα ηγεσιας.

    ο λαος χρειαζεται παντα ταγο!

    οι αθηναιοι καποτε εφαγαν φαπα απο τους μεγαρεις και εχασαν τη σαλαμινα.
    εβγαλαν νομο να μην αναφερθει ποτε σε αυτη κανεις.

    βγηκε ο σολωνας , εκανε τον τρελο για να γλυτωσει την εφαρμογη του νομου , εκξραξε τους συμπολιτιες του που ειναι κοτες , πηρε την ασπιδα του και πηγε προς τα μεγαρα.
    ολοι ντροπιασμενοι ακολουθησαν τον τρελο και πηραν πισω τη σαλαμινα.

    να , εδω βγηκε ενας αλεξης με εναν ψευτοτσαμπουκα και τον ακολουθησαν οι ελληνες στην καταστροφη τους επειδη γοητευτηκαν απο την μαγκια και τα νταουλια !
    ευτυχως μας εσωσε ο ολαντ τοτε….

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δε μιλησα παραταξιακα, αν και οπως ειπε και ο Κυριακος στο ζαβο: Πραγματικα τωρα, θελετε να συγκρινουμε τα βιογραφικα των κυβερνησεων μας?

    Οταν εχεις μια ομαδα ανθρωπων εχεις απο ολα μεσα. Οσο πιο μεγαλη ομαδα τοσο μεγαλυτερη πιθανοτητα να εχεις καραγκιοζηδες.
    Αμα ειναι πολιτικη ομαδα (κομμα-κυβερνηση) η πιθανοτητα αυξανεται με γεωμετρικη προοδο, λογω αντικειμενου.
    Μια σοβαρη εταιρεια εχει στελεχη, ενας πολιτικος σχηματισμος εχει στη πλειοψηφια του Γκορτσους.

    Αλλα οσο και να ψαξεις στη συγχρονη ιστορια, ΚΑΡΑΝΙΚΑ συμβουλο στρατηγικου σχεδιασμου δε θα βρεις. Ουτε το καθε τυχαιο-απλυτο-αμορφωτο να παιρνει ποστο υπουργου με μοναδικο προσον την βλακεια του. Οσο πιο μαλακας εισαι τοσο πιο πολυ ανερχεσαι στην αριστερα του ζαβου.
    Μεχρι ΥΠ.ΟΙΚ γινεσαι αμα εισαι Μπαρουφακης η Τσακαλωτα. Για να μη παμε στα μεγαλα κεφαλια τυπου Τασιας, Φωτιου με τα γεμιστα, Δριτσα, και φυσικα ΑΚΟΥΔΟ-ΠΟΛΛΑΚΗ!

    Εχουμε και εμεις σαχλους και μαλιστα μπολικους. Ο Αυγενακης ειναι ΜΙΚΡΟ παραδειγμα. Εχει κατι μπουμπουκια πρωτης ταξεως.
    Αλλα εχουμε και 10 σοβαρους.
    Στη πλειοψηφια τους ακολουθουν –προς το παρον- μια κοινη γραμμη, κανουν οτι ειπαν οτι θα κανουν (αλλοι γρηγορα αλλοι πιο αργα) και κανεις δεν μπορει να τους πει κατι για ανακολουθια σε σχεση με οτι υποσχεθηκαν προεκλογικα. Τωρα το αν αρεσει η οχι η πολιτικη ειναι αλλη κουβεντα.

    Μιλησα καθαρα για τους ανθρωπους:
    Το να πας με σκαρπινι να παιξεις badminton δεν ειναι θεμα ιδεολογιας αλλα βλακειας. ΦΥΣΙΚΑ θα φας τα μουτρα σου ακομη και ο Federer να εισαι. Οπως ειναι κατορθωμα να καψεις ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ποδια σου σε βαθμο εγκαυματος, μπερδευωντας το καυτο νερο (που προφανεστατα εβγαζε και ατμους) με το κρυο.

    Βεβαια δεν ειναι και ΓΑΠ να σπαει χερια κανωντας ποδηλατο ουτε να χανεται ΔΙΣ με το κανο και να το ψαχνει το λιμενικο.
    Το να χαθεις απο το Κοστα-Σπετσες σε ηλιολουστη μερα σε μια διαδρομη που βλεπεις ευθεια απεναντι και να σε μαζεψουν ανοιχτα της Υδρας, θελει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ταλεντο.

    Απορω πως χωρεσε να εκπεμψει το Mega στο φασμα του Παπα που μας ελεγε οτι χωρανε τεσσερις (4) συχνοτητες!
    Το νεο hit του ζαβου- το ειπε στο βημα της βουλης- ειναι ΟΙ ΛΕΜΒΕΣ. Ενικος η λεμβος πληθυντικος ΟΙ ΛΕΜΒΕΣ!
    Αυτος ο ανθρωπος εκανε 4,5 χρονια πρωθυπουργος και του ελεγε ο αλλος εισαι αστοιχειωτος και χασκογελουσε, νομιζωντας οτι ειναι επαινος..

    ΥΓ Εκδηλωθηκε επισημα και ανα ομαδα, το ενδιαφερον για Timo Werner (CF, 23 ετων/1,80/114 εμφανισεις 70 γκολ) της Λειψιας και Jadon Sancho (Right Winger, 19 ετων/1,80/ 65 εμφανισεις 25 γκολ) της Dortmund. 55εκ ο πρωτος 100εκ ο δευτερος.
    Αν αρχιοσουμε και βαζουμε τετοιες προσθηκες, προβλεπω να παραιτουνται απο τα ματς στο Anfield ολοι- να γλυτωνουν και τα ταξιδια. Δεν θα εχει κανενα νοημα πλεον.

    ΥΓ2 Neco Williams δεξι μπακ, 18 χρονων. Νομιζα οτι εβλεπα τον Arnold με αλλη φανελα. Εξαιρετικο μπακ που παιζει ΟΛΗ τη γραμμη.
    Θυμηθειτε τον σε 1-2 χρονακια αλλαγη του TAA.

    Harvey Elliot, Sepp van den Berg, Ki-Jana Hoever, Curtis Jones. Ολοι διεθνεις ετοιμαζωνται για τη πρωτη ομαδα.

  12. Ο/Η koreas λέει:

    @j.patikas
    αυτή η λέσχη ιστορίας και πολιτισμού αεκ, τι ακριβώς είναι;

  13. Ο/Η nnektarios λέει:

    Στο πνεύμα της αριστοτεχνικής ανάρτησης και αφού κατόρθωσα να σηκωθώ από το πάτωμα μετά το σημείο Λαλαούνη,

    Σου μεταφέρω τα θερμά μου συγχαρητήρια, ρωτάω: Αν το διαβάσει ένας ερωτευμένος 20άρης, θα νομίσει ότι το έγραψε εξωγήινος ή εμπαθής;

    J

  14. Ο/Η Γτάγκος λέει:

    Προς Κορεας Δες τον χάρτη της συνθήκης των Σεβρών,για να καταλάβεις!Κράτησε 2 χρόνια,η συνθηκη,η μαλακία των εθνικοφρόνων 100!Προς το παρόν τα τούρκικα πετάνε πάνω απ’την Άνδρο και κατεβαίνουν για μακιάτο Ραφήνα!Στο τέλος θα κεραστεί τσάι με κουλουράκι και όλοι θα κλάψουν για τις χαμένες πατρίδες!

  15. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δυο χρονια ποινή αποκλεισμού απο το CHL και 30εκ πρόστιμο.
    Αυτα παθαίνεις αμα τα αγοράζεις ολα.
    Κανονικά πρέπει να τους αφαιρεθούν και οι τίτλοι μιας και τους πήραν με κλεψιές.
    490εκ ευρω μονο για αμυντικούς?

    Σε ευχαριστούμε Πέπ καλη συνεχεια στον επόμενο σταθμό σου.

    ΥΓ Νόμιζα οτι το -22 και το -38 ειναι πολικό κρύο.
    Λάθος έκανα, η παγωνιά τωρα αρχίζει που θα αναλάβει λογικά και η FA.

    https://www.bbc.com/sport/football/51510284

  16. Ο/Η koreas λέει:

    Λόγω της ημέρας…

    Η ΘΑΛΑΣΣΑ
    1. «Η θάλασσα είναι σαν τον έρωτα:
    μπαίνεις και δεν ξέρεις αν θα βγεις.
    Πόσοι δεν έφαγαν τα νιάτα τους –
    μοιραίες βουτιές, θανατερές καταδύσεις,
    γράμπες, πηγάδια, βράχια αθέατα,
    ρουφήχτρες, καρχαρίες, μέδουσες.
    Αλίμονο αν κόψουμε τα μπάνια
    Μόνο και μόνο γιατί πνίγηκαν πεντέξι.
    Αλίμονο αν προδώσουμε τη θάλασσα
    Γιατί έχει τρόπους να μας καταπίνει.
    Η θάλασσα είναι σαν τον έρωτα:
    χίλιοι τη χαίρονται – ένας την πληρώνει.»

    2. ΤΕΛΟΣ
    Τώρα ποὺ βρῆκα πιὰ μίαν ἀγκαλιά,
    καλύτερη κι ἀπ᾿ ὅ,τι λαχταροῦσα,
    τώρα ποὺ μοῦ ῾ρθαν ὅλα ὅπως τὰ ῾θελα
    κι ἀρχίζω νὰ βολεύομαι μὲς στὴν κρυφὴ χαρά μου,
    νιώθω πὼς κάτι μέσα μου σαπίζει.

    ΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

  17. Ο/Η bandog λέει:

    σημερα επεσε καμπανα στη σιτυ για το FFP.

    25 μυρια λιρες προστιμο και διετης αποκλεισμος απο το CHL !

    ο κοσμος της ειπε “τι μαλακιες κανατε?”

    στην ελλαδα θα ελεγε ” σκοτεινα κεντρα πανε να φανε την ομαδα μας και να χτυπησουν την προεδραρα μας επειδη ειναι αβερτος”.

    νταξ ομως , κουρασε και αυτο με τους νεοπλουτους του ποδοσφαιρου που πανε με καραβιες λεφτων να στησουν ομαδες μεγαλυτερες απο το μεγεθος της φανελας τους.

    προβλεπω σε μερικα χρονια κατι παρι , σιτυ κλπ να φλερταρουν με τη γ εθνικη στις χωρες τους….

    ηδη τα λεφτα απο καταρ λενε οτι αρχιζουν να σωνονται οπως μαρτυρα η αναδιπλωση ερντογαν και η πτωση της τουρκικης λιρας στη γειτονια μας….