ΟΦΗ – Α Ε Κ

Πρεμιέρα και για μένα σήμερα, αφού το προηγούμενο παιχνίδι δεν το είχα δει. Ανάμεικτα συναισθήματα με διακατέχουν. Από την μια, πεθύμησα να δω λίγη μπάλα, κι από την άλλη, να κάνω πρεμιέρα με παιχνίδι ελληνικό. Με στόχο λένε να περάσουμε τον ΠΑΟΚ. Να πάρουμε την δεύτερη θέση. Για να πάμε στα προκριματικά και να αποκλειστούμε. Ξενέρωτα πράματα αυτά, σε ένα γήπεδο που θάναι κι αυτό άδειο. Οψόμεθα λοιπόν.

Οι δυό αντίπαλοι μπήκαν με το ίδιο σύστημα. 4-2-3-1 λοιπόν εκατέρωθεν. Ο ΟΦΗ φαινόταν πιο οργανωμένος και πιο επικίνδυνος. Αυτό δηλαδή έδειχνε ο πλουραλισμός των επιθέσεων του. Από την άλλη, εμείς είχαμε μια πολύ καλή αμυντική λειτουργία, με πρεσάρισμα ψηλά που βραχυκύκλωνε το κλασσικό passing game του αντιπάλου, και ψάχναμε μάλλον μια κάποια καλή αντεπίθεση. Μονόπαντα βέβαια αφού η δεξιά πλευρά μας, σχεδόν δεν έπαιζε.

Οι φάσεις βγήκαν όμως. Ο ΟΦΗ απείλησε πιο πολύ με μακρινά σουτ, ένα από αυτά βρήκε και στο δοκάρι αφού είχε φάει το γκολ, ενώ εμείς κάναμε αρκετά σοβαρές τελικές. Σε όλες ήταν παρών ο Ολιβέιρα, που δεν έφτασε στην πηγή, και στην μία φορά που έλειπε από την θέση του, ο Λιβάγια πέτυχε το γκολ με κεφαλιά, μετά από καλή σέντρα του Λόπεζ. Ήταν το διάστημα που η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, και έψαχνε πλέον πιο ορθολογικά το γκολ.

Το πρώτο μέρος όμως, μας κράτησε. Είχε ρυθμό, πάθος και δυνατές μονομαχίες. Η ομάδα μας είχε σε πολύ καλή μέρα τον Μάνταλο και τον Σιμάνσκι, ενώ για να καλύψει ο προπονητής την αδυναμία του Κρίστισιτς, μετά το γκόλ, γύρισε το σύστημα σε 4-3-3, βάζοντας τον καθαρό αμυντικό χαφ μπροστά από το κεντρικό δίδυμο. Είμαστε ευχαριστημένοι επομένως, τόσο από το αποτέλεσμα όσο και από την σταδιακή προσαρμογή της ομάδας στο γήπεδο και την βαθμιαία άνοδο της απόδοσης της. Διότι στην ουσία αυτό είδαμε : την ΑΕΚ να δουλεύει στο τερέν και να παίρνει δίκαια το προβάδισμα στο σκορ.

Το δεύτερο ημιχρόνιο φανέρωσε πολύ γρήγορα το σχέδιο του Καρέρα. Η ομάδα θα ήταν στημένη πίσω, και την μπάλα μαζί με τον ενεργό χώρο θα τον είχε ο αντίπαλος. Κι αυτό η ΑΕΚ το έπαιξε αριστοτεχνικά. Έβγαλε τους καλούς χειριστές της στις κόντρα επιθέσεις, έκλεισε όλους τους χώρους, όπου χρειάστηκε παρεχώρησε ακίνδυνα φάουλ, ενώ όταν κράτησε την μπάλα, έβγαλε πραγματικά πολύ καλές τελικές. Έπαιξε σαν πραγματικά μεγάλη ομάδα και σαν το αφεντικό του παιχνιδιού. Σε ένα τέτοιο κρεσέντο εκπληκτικής κυκλοφορίας της μπάλας, πέτυχε και το δεύτερο της τέρμα μετά από ωραίο σουτ του Βέρντε που είχε αντικαταστήσει τον Αλμπάνη.

Αυτό το σύστημα, παρέα με το γκολ και την προφανή απογοήτευση του ΟΦΗ, φυσικά ρίξανε τον ρυθμό και φέρανε μια επιπλέον διαχείριση του αποτελέσματος. Κανείς όμως δεν δικαιούται να παραπονιέται. Διότι τα πάντα ήταν σχεδιασμένα και δουλεμένα στην προπόνηση, και εφαρμόστηκαν τέλεια στο γήπεδο. Στο γήπεδο που θωρακίστηκε η αμυντική λειτουργία και μακιγιαρίστηκαν κάποιες ατομικές κακές αποδόσεις, από την θαυμάσια ομαδική προσπάθεια. Μαζί με το συμπέρασμα οτι η ομάδα αρχίζει και πάλι να ανεβαίνει και να θυμίζει λιγάκι την ΑΕΚ προ κορωνοϊού.

Κορυφαίος σήμερα ξεκάθαρα ήταν ο Μάνταλος. Τον ακολούθησαν ο Σιμάνσκι κι ο Λιβάγια. Ο Κρίστισιτς σε πιο παθητικό ρόλο βοήθησε, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, όποτε χρειάστηκε, ‘εσβησε τις φωτιές. Μακρινές βέβαια φωτιές, που έφεραν και τον Μπάρκα σε κάποιο αξιοπρόσεκτο επίπεδο χρησιμότητας. Μια χρησιμότητα που την αύξησε στο τέλος ο προπονητής, που γέμισε την ομάδα με αμυντικούς, τόσο στην άμυνα όσο και στο κέντρο, περιμένοντας να φάει τον υπόλοιπο χρόνο μέχρι την λήξη. Πράγματι, κανείς δεν περίμενε κάτι παραπάνω στο δημιουργικό κομμάτι. Η ΑΕΚ ήταν τέλεια όταν η μπάλα έκαιγε, κι αυτό που κέρδισε σήμερα ήταν αποτέλεσμα δουλειάς, τόσο των παικτών όσο και του προπονητή. Κι ήταν μια πολύ χρήσιμη νίκη για τον ξενέρωτο στόχο της, που της δίνει ηθικό, ενώ κόβει τα πόδια των επαρχιωτών, που είδαν άλλη μια ομάδα να αποχωρεί από το μπλοκ τους. Πολυεπίπεδα λοιπόν συγχαρητήρια.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

10 Responses to ΟΦΗ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Ο Λιβάγια έβαλε το γκολ όταν βρέθηκε στην θέση που έπρεπε να είναι το γίδι-Ολιβέιρα, που όταν βρέθηκε στην ίδια θέση που ο Λιβάγια έβαλε το γκολ με το βάζελο το πέταξε έξω…
    Γίδι κανονικό, ρε άντε μπας και βρει καμία ομάδα να τον φορτωθεί….
    Με τον ΟΦΗ μου άρεσε η ομάδα μας αν εξαιρέσω ότι έπαιζε μόνο από αριστερά…

  2. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλησπερα.Τρελλο σανο και φετος.Ημαρτον.Για παικτες,μεταγραφες κλπ.Ευκαιρια οπως στις περισσοτερες εταιρειες για περικοπες.Η ομαδα εχει γεμισει παλιοχαρακτηρες και κολοπαιδα.
    Aek family και να χαμε να λεγαμε.
    Προσεξτε μονο μην τα φερει η πουτανα η ζωη ετσι και παιζεις με Οικονομου Σβαρνα βασικο αμυντικο διδυμο.

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Τα έφερε έτσι η ζωή !!!!

  4. Ο/Η koreas λέει:

    χαιρετισμούς σε όλους

    @steven

    …..για την ΑΕΚ δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο……..θα ήθελες να μας πεις την άποψη σου για το πως θα είναι ο κόσμος 2 χρόνια από σήμερα……δεν αναφέρομαι στην ελλάδα, αλλά στην ευρώπη

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Λεω και τον καφε.Μακαρι να βγω ψευτης αλλα βλεπω περισσοτερο απο καθε αλλη φορα να ερχεται στενοτητα και “εξορθολογισμος”
    Εισαι μαγκας και θες να κλεισεις στοματα;Ανακοινωνεις αυριο δυο δυνατες μεταγραφες.Απλα πραγματα.Παντως οσφρηζομαι οτινεχειναρχισει το πριονισμα στον Ιβιτς.Ιδεα μου;

  6. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Λεω και τον καφε.Μακαρι να βγω ψευτης αλλα βλεπω περισσοτερο απο καθε αλλη φορα να ερχεται στενοτητα και “εξορθολογισμος”
    Εισαι μαγκας και θες να κλεισεις στοματα;Ανακοινωνεις αυριο δυο δυνατες μεταγραφες.Απλα πραγματα.Παντως οσφρηζομαι οτινεχειναρχισει το πριονισμα στον Ιβιτς.Ιδεα μου;

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Πάντως η πρώτη μεταγραφή έγινε και λέγεται Βράνιες. Ελεύθερος κιόλας.

  8. Ο/Η nnektarios λέει:

    Προς Steven:

    1. Το σκέφτηκα κι εγώ για τον Βράνιες. Είμαστε συνομωσιολόγοι; Γιατί δεν τον έστειλε 1/7; Τσαμπουκά στον τσαμπουκά των Βέλγων;
    2. Από που προκύπτει η αποχώρηση του ΟΦΗ από το βόρειο μπλοκ; 22 φάουλ έκαναν, δεν είδα χαλαρότητα.
    3. Τελικά….πόσο σύμμαχοι είναι ο Μελισσανίδης με τον Μαρινάκη, όταν το πόκερ για την ΕΠΟ συνεχίζεται και έχουμε και αψιμαχίες τύπου MEGA? Μην αναφερθώ και στον ρόλο του Παλετίδη…που τα είπε μια χαρά για το χαστούκι.

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : 1. θα έδειχνε οτι τον έχει ανάγκη. Δεν έχει να χάσει κάτι. Μόνο να κερδίσει αν έχει πείσει τον Βράνιες να μην κάνει στον νέο προπονητή.
    2. Εγώ είδα τα φάουλ μεν, αλλά και τις κάρτες τις δικές μας. Είδα κι άλλα, όπως κάτι αστοχίες σε υποψίες κινδύνου.
    3. Η ΕΠΟ έχει τελειώσει. Οι αψιμαχίες πάντα ήταν για το ξεκάρφωμα. Αυτά βέβαια αλλάζουν συνέχεια, όπως ξέρεις.

  10. Ο/Η The Snitch λέει:

    Όταν έχεις φάει απαγόρευση εισόδου εντός των ορίων όλων των γηπέδων της ελληνικής επικράτειας για οκτώ (8) μήνες και 20 χιλιάρικα πρόστιμο.

    Όταν έχεις φάει από τη UEFA δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια «κεκλεισμένων των θυρών» (και τα δύο θα είναι για τους προκριματικούς αγώνες του καλοκαιριού).

    Όταν έχεις φάει άλλα 2 «κεκλεισμένων των θυρών», γιατί I am the boss ρε, αλλά σε χαλάει ο covid19. Ο Covid21 τόσα χρονιά δε σε πειράζει..

    Τότε παίρνεις ‘απόφαση’ να διώξεις αυτόν που σε ΕΦΤΥΣΕ. Τη κοπάνησε ο άλλος κανονικότατα (όχι που θα καθόταν να χτυπιέται Ιούνιο μηνά με 30 βαθμούς να διεκδικήσει ένα εισιτήριο και ένα κύπελλο που ΔΕΝ θα συμμετέχει ενώ μπορεί να κονομάει 1,8εκ αραχτός) και ενημέρωσε και τον Ηλία ότι ΔΕΝ ξαναγυρνάει.
    Σιγά μη σπάσω τα ποδιά μου για μούφα 400 που μου θέλετε και 25% μείωση. Δηλαδή ΟΥΤΕ 300 ενώ μπορώ να παίρνω 900. Ο Ηλίας αφού σκούπισε το πρόσωπο να μη στάζει, είπε το ‘αντρικό’ κάτσε να ρωτήσω και το ‘πρόεδρο’. Γιατί μπορεί να έχω τα ‘κλειδιά’ στα λογία αλλά στα έργα δεν βάζω ούτε ζάχαρη το καφέ άμα δε πάρω άδεια. ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ. Πρώτη φορά ακούω ΤΔ να ρωτάει το ‘πρόεδρο’ τι να κάνει με ένα παίκτη. ΦΥΣΙΚΑ το γκαρέλι τον έχουν γραμμένο (εκ του ρεπορτάζ).
    Φαντάσου τώρα να τη κοπανήσει π.χ. ο Κιελινι από τη Γιο ύβε, η ο VVD από μας και ο άλλος να πάρει τηλέφωνο τον Ανιελι η ακόμη χειροτέρα να ψάχνει o Michael Edwards τον ιδιοκτήτη Henry στις ΗΠΑ. ΤΡΑΓΙΚΑ πράγματα, απλά ΤΡΑΓΙΚΑ.

    Ο ‘πρόεδρος’ (όχι ο Ασλανίδης, ο άλλος, ο αι αμ δε μπος ρε) το πηρέ πάνω του: Να του πεις ότι άμα δεν ξαναγυρνάει δε το θέλω ούτε εγώ.
    Είναι το γνωστό: μαλώνεις? που έλεγε ο Ζήκος και μόλις του απάνταγε ο Ρίζος ναι ρε μαλώνω τότε το γύρναγε: δε μαλώνω εγώ. Άρπα την!!

    Είπε και στο άνθρωπο χωρίς λαιμό να βγάλει μια ανακοίνωση: να σου δείξω εγώ που με παράτησες, και δωστου τα πανηγύρια από τους Κεφτετζογλου που θυμίζουν το μπακουρι που τον παράτησε η γκόμενα για τον επόμενο και φωνάζουν δε τη έχω ανάγκη μυξο- κλαιγωντας..

    Φταίει η FIFA, η Αντερλεχτ, ο ανάδρομος Ερμής, και ΦΥΣΙΚΑ ο Μαρινάκης με το Ρώσσο. Γιατί μπορείς λεει να πας στη Βοσνία αλλά δε μπορείς να γυρίσεις. Όπως εμείς το Σάββατο από UK δε μπορούμε να έρθουμε αλλά τελικά θα έρθουμε. ΞΑΝΑ. Τρίτη φορά. Το εχει από παλιά το αεκ αυτό με τα ταξιδιωτικά. Από τότε που με τον Bob Kozonis (τι πάω και θυμάμαι) ο κεφτές μας έγραφε ότι δε πετάνε τα αεροπλάνα από το JFK γι’ αυτό δεν έκλεινε το deal.
    Γιατί ως γνωστόν το αεκ ποτέ δε φταίει. Το ότι πήγε και μάζεψε εκ νέου τον εν γνώση της το ψυχασθενή δεν είναι δικιά της ευθύνη. Του Σπανού είναι.

    Πως το είπαμε πριν καμμιά εβδομάδα εκεί στις 11-06? Θέλει λέει CHL ο εγγυητής. Να δω το γκαρέλι να δηλώνει πάλι ότι δε φοβάται το Μο και το Sadio με τιποτε Οικονομο- Σβαρνες, η κάνα δίδυμο Van Djiik- Λιβαδια, κανα Βερντε-Robbo και Hendo-Κριστισιτς, ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟ το τελευταίο ζευγάρι θα έχει πιο πολύ πλακά από όλα, και τι στο κόσμο..

    Φάε τώρα Οικονόμο- Σβάρνες. Καλυτέρα να μασάς πάρα να μιλάς (για μένα λέω) φιλέ LFC. Δε ξέρω τι λεει η ζωή αλλά ξέρω ότι τη τύχη σου τη φτιάχνεις μονός σου, ότι πληρώνεις παίρνεις, όπως στρώσεις θα κοιμηθείς, και άλλες τέτοιες σοφές παροιμίες. Τίποτε δε γράφεται τυχαία.

    Κλείνω με τη δήλωση του Ιταλού πλατελα και του γκαρέλι. Ο ένας είπε ότι είμαστε οικογένεια (γι’ αυτό τον έπιασε από το λαιμό- είναι η οικογενειακή αγάπη) και ο άλλος δήλωνε μόλις 5-6 μέρες πριν ότι με το ψυχακια δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και πάμε να παίξουμε τα ματς κανονικά!

    Ανοιχτό βιβλίο διαβάζεις ρε μπαγάσα!

    ΥΓ Ερώτηση: Μπορείς τελικά να πας σε εκτός έδρας στην Ευρώπη η είσαι Νίκας? Δε ξέρω, απλά ρωτάω.

    Sent from my iPhone