ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – Α Ε Κ

Στην άδεια στρούγκα της λεωφόρου Αλεξάνδρας, η ΑΕΚ κατέβηκε με μετρημένα κουκιά και με 4-2-3-1. Οι εντολές ήταν σαφείς κι οφθαλμοφανέστατες : Προσοχή, προσοχή και προσοχή. Μην σκίσετε τα καλσόν σας.

Τι ήταν το πρώτο μέρος; Θλιβερό. Σαν θέαμα και σαν ρυθμό. Σχεδόν μηδέν τελικές και σίγουρα καμία μέσα από κάποια περιοχή. Ο αντίπαλος είχε φορτώσει τον άξονα και στην ουσία έψαχνε κάποια αντεπίθεση. Είχε παραχωρήσει την μπάλα και όποιο ανοικτό γήπεδο υπήρχε, και σου έδειχνε με τον πιο καθαρό τρόπο, οτι η ΑΕΚ χρειάζεται χαφ. Φυσικά και να τα είχε σήμερα, δεν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι με αυτόν τον γελοίο Τάνκοβιτς και τον εξ ίσου βλάκα Γκαρσία, αλλά θα έβλεπες κάτι διαφορετικό.

Δηλαδή δεν θα έβλεπες αυτήν την ανάπτυξη με την όπισθεν. Αυτή την θλιβερή κατοχή μπάλας που ήταν αποτέλεσμα ανταλλαγής μπαλιών, είτε ανάμεσα στα δύο σέντερ μπακ, είτε τα γυρίσματα του Λόπεζ πίσω. Αυτή ήταν η ανάπτυξη. Πίσω, και πίσω και προς θεού τι να πάμε να κάνουμε μπροστά; Είπαμε τα δυό εξτρέμ δεν υπήρχαν, ο Καρίμ είναι ντοφαριμένος αλλά δεν μπορεί και να συμβάλει στο παιχνίδι ( ακριβώς σαν τον Χασάν ), κι ο Μάνταλος, ναι ρε ο αρχηγός να μην χέσω, φρόντιζε νάναι κρυμμένος.

Οπότε τι να πεις παραπάνω; Οτι πέτυχε η αμυντική λειτουργία; Μα δεν έκανε επιθέσεις ο αντίπαλος. Να μιλήσεις για καλύτερο τον Σβάρνα; Να πεις ρε μαλάκα Μελισσανίδη, δεν έχεις χαφ, αλλά τι έχεις; Έχεις τίποτα στα πλάγια; Τι έχεις ρε σαν ομάδα; Εντάξει να μην προσφέρεις θέαμα, αλλά πότε θα κερδίσεις αυτόν τον ΠΑΟ; Πώς ακριβώς θέλεις να τον βρεις; Ρε ντρέπομαι εγώ που βλέπω αυτό το χάλι, εσύ δεν ντρέπεσαι; Τι έχεις δηλαδή; Καφετέρια που είπε να παίξει μπάλα κι άρα κράτησε το μηδέν πίσω; Κι όχι μόνο αυτό. Να έχεις την κατοχή, να μην μπορείς να πατήσεις περιοχή ή να κάνεις μια οργανωμένη επίθεση, αλλά να τρέμεις κιόλας οτι μπορείς να φας και γκολ με κάποιο λάθος στο κέντρο; Άντε μαλάκα. ΧΑΦ και ΧΑΦ και ΧΑΦ. Τι άλλο να κάνει ο κορυφαίος Κρίστισιτς σήμερα;

Κι αυτά που γράφω, δεν τα γράφω τυχαία. Διότι έχουμε αυτήν την μοίρα. Μία τελική ο αντίπαλος και γκολ. Και να τρέχουμε. Νάχεις την κατοχή, να μην έχεις κινδυνεύσει κάπου, κι επειδή δεν έχεις χαφ για να κλειδώσεις έναν γελοίο αντίπαλο σήμερα, να κυνηγάς το σκορ. Με όλους τους τρόπους. Σαν καταδικασμένος ρε πούστη μου από την ηττοπάθεια. Και να σου βάζει μέσα ο μαλάκας του πάγκου, τον Μαχαίρα.

Καλύτερο το ματς στο δεύτερο μέρος, δεν μπορώ να πω. Όχι τεχνικά, αλλά σε επίπεδο ενδιαφέροντος. Η ΑΕΚ κατώρθωσε να ισοφαρίσει με τον Γκαρσία – τον μακράν χειρότερο σήμερα μετά τον Τάνκοβιτς – μετά από δικά του λάθη ( ! ) αλλά και μιας κόντρας σε αντίπαλο, όμως ούτε και μετά από αυτό έπεισε. Ήταν αναιμική, εύκολη στο λάθος αλλά κύρίως στο οτι δεν μπορούσε να σφραγίσει μια κάποια επιτυχία. Και μπορεί κάποιος να πει οτι ίσως να βολεύτηκε, όμως εγώ λέω οτι με αυτήν την ποιότητα, απλά δεν μπόρεσε.

Χτύπησε το ταβάνι της με παίκτες άτολμους, που δεν πίστευαν, και πήραν μπρος όταν απελευθερώθηκαν από το άγχος της επικράτησης. Όταν έχαναν. Απλή ψυχολογία είναι αυτή : Δεν έχεις παίκτες, δεν πιστεύεις οτι μπορείς να νικήσεις, αλλά όχι και να χάσεις. Όλα κι όλα. Και σε πάει στο χιλιογραμμένο : Αφού δεν μπορείς να το παίξεις αφεντικό, τι διάολο κάνεις στο γήπεδο; Αυτό που είδαμε . Βγαίνεις στην διαμαρτυρία και διεκδικείς κάποια διακαιώματα. Κάποια ξεροκόμματα πρακτικά που σου άφησε ο Μπόλονι, που σε έπιασε κορόιδο και σου τσίμπησε τον βαθμό. Με μια ομάδα άκρως παθητική, που μπήκε στο γήπεδο για να μην υποστεί βαρειά ήττα.

Η ΑΕΚ ήταν για λύπηση δημιουργικά. Καλύτεροι ήταν ξανά οι Σβάρνας και Κρίστισιτς, το αμυντικό κεντρικό δίδυμο ήταν αρκούντως σταθερό, ο Σιμάνσκι περίεργα απονευρωμένος, ενώ ο Μάνταλος νομίζω έχει κάνει αίτηση για εγγραφή στους βετεράνους. Στον πάγκο και σήμερα είχαμε έναν εμμονικό, με τον Ραντόνια έξω  και τον Σβάρνα να χάνεται στα δεξιά, ενώ αδίκησε ξανά τον Αλμπάνη, και φυσικά, πού να σκεφτεί στην ισοφάριση να ρίξει μέσα τον Σάκχοφ; Σάμπως ήθελε κι αυτός το παιχνίδι; Να μην χάσει ήθελε. Ρε ουστ.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

17 Responses to ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Κατάντια και οι δύο ομάδες…Να έχεις δει παιχνιδάρες ανάμεσα σε αυτούς τους δύο και να βλέπεις σήμερα αυτά τα τσουρούκια…Και οι βάζελοι δεν πήγαν και γ εθνική, εμείς πήγαμε στα χωράφια και γυρίσαμε για να βλέπουμε αυτή την κατάντια…

  2. Ο/Η Από το Πριγκηπατο λέει:

    Ήταν, μακράν, από τα χειρότερα παιχνίδια που φάγαμε στην μάπα. Πόνεσαν τα μάτια μας με αυτά που είδαμε.Παίζει να είμαστε η μοναδική ομάδα, που μπορεί να γράψει κατοχή 70%, και να μην έχουμε περάσει την σέντρα. Άντε, μέχρι λίγο κάτω…
    Είπαμε,έχει εμμονές ,αλλά αυτός είναι ικανός ελλείψει Σβάρνα,να βάλει δεξί μπακ τον Τσιντωτα ! Τελικά,όταν αρχίσει και σε παίρνει από κάτω,θέλει μεγάλη προσπάθεια να αρχίσεις να ανεβαίνεις. Και εάν….

  3. Ο/Η placebo λέει:

    Kαλημέρα σας
    Αυτό το τοτέμ ο Μάνταλος στο 70 σε αντεπίθεση πάει να κόψει με φάουλ από πίσω, ο αντίπαλος επιθετικός τον παρέσυρε με τον αέρα του και κουτρουβαλίαστηκε ο δύσμοιρος . Για τέτοια ταχυδύναμη ο αρχηγός , βέβαια μετά στην εξέλιξη έκανε μια ντρίπλα (όπου εκστασιάστηκαν κοινό και ραδιοτηλεοσχολιαστές ) , και φυσικά και ένα πανέμορφο σε έμπνευση σουτ που πήγε αουτ.
    Ποτέ δεν λείπει ένας Χατζηχρήστος απο την ΑΕΚ , θές τον παλιό ηθοποιό , θές τον μετέπειτα οργανωτή οπαδό , θές τον τωρινό που είναι και καλός ηθοποιός ποδοσφαιριστής οργανωτής και οπαδός (φυσιογνωμικά μοιάζει και με τον ηθοποιό ) , όλα τα έχει ο πούστης.

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ο ένας δήλωσε and I quote: Φοβάμαι πλέον να βάλω παίκτες να παίξουν, μήπως και τραυματιστούν.
    Σωστά μεγάλε προπονηταρα. Που ακούστηκε ποδοσφαιριστές (λέμε τώρα και καμμιά σαχλαμάρα) να παίζουν ποδόσφαιρο μια φορά την εβδομάδα και μάλιστα σε ρυθμούς ελληνικής super- λίγδας που είναι πιο αργή από slow motion?

    Μπορεί να κάνουν βαβά και μετα να ζητάνε παγωτό. Είναι τώρα να βάζουμε σε έξοδα το πρόεδρο?
    Για κάνε 30-40 παγωτά την αποστολή με 2-3 ευρώ το ένα. Πάνω από κατοστάρικο θα πάει η δουλειά.
    Ξέρεις τι κάνει με 100 ευρώ ο πρόεδρος? Δυο μεροκάματα στοκαδόρους μαζί με τους στόκους και τις κόλλες ρίχνει στους μπιντέδες της τσαντηροσοφιας.

    Διάβασα τώρα τη κριτική και είδα το ‘γκολ’ του ΜΑΥΡΟΥ ΠΛΑΤΕΛΛΑ.
    Τι είναι αυτός ρε? Που το βρήκαμε αυτό το ΠΑΡΤΣΑΚΛΟ που κάνει 2 τσαφ σε μια φάση αλλά είναι ‘σκόρερ’?
    Μιλάμε για ΜΕΓΑΛΟ καρναβάλι όχι αστεία. Κόντρες με το άλλο το ΓΙΔΑ κάνουν βλέπουμε τρομερά πράγματα ΑΜΠΑΛΟΣΥΝΗΣ όχι αστεία .
    Ναι αλλά τρέχει λεει γρηγορά.
    Ε άμα κολυμπάει κιόλας να τον ρίξουμε στο τριαθλο. Φαντάζομαι ποδήλατο θα ξέρει ήδη.

    Καταλάβαμε τώρα γιατί δεν τον ήθελε ο Μαρτινς και τον έκανε πασά ο Μαρινάκης το καλοκαίρι η θέλετε και άλλο Λιβαι Γκαρσία να χορτάσετε?
    Δε τον βοηθάει το μπακ λεει ο άλλος. Ναι βρε αυτό φταίει. Ενώ ο Βέρντε πέρσι έπαιζε με το Ρομπερτο Κάρλος από πίσω του και φέτος το χάσαμε το Βραζιλιανό..

    Δε θα πρέπει πάντως να ανησυχούμε.
    Η ομας βρίσκεται στη ΦΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗ εκεί που εδώ και μήνες λέμε και γράφουμε ότι ανήκει και λογικά θα τερματίσει: ΤΕΤΑΡΤΟΣ επειδή δεν υπάρχει ΠΕΜΠΤΟΣ.
    Πάλι καλά να λέμε που δεν έχασες γιατί στην ισοβάθμια θα ήσουν ΠΕΜΠΤΟΣ γιατί δεν υπάρχει ΕΚΤΟΣ και με τον Αστέρα Τρίπολης να σε απειλεί στην εξάδα- μια νίκη μακριά.

    Δύσκολα μεν αλλά για την αρμάδα του Μελισανίδη το να χαροπαλεύεις να περάσεις τον Αστέρα και το ζελα του Πουγκουρα του Αλεξανδροπουλου και του Καμπετση μετα από ΕΠΤΑ (7) χρονιά ΕΡΧΩΜΑΣΤΕ είναι μια πρόοδος δε λέω.

    Εξασφαλίσαμε (μάλλον) τη τετράδα λοιπόν και πάμε να πέσουμε στη μάχη (αν δε φοβηθεί ο παπατζής να τους βάλει να παίξουν) των play-ΩΧ μπας και πάμε να παίξουμε στην υπερ διοργάνωση που λέγεται Europa Conference Cup.

    Κάποια πρώιμα στοιχεία που έχω λένε για 3εκ ΑΝ μπούμε σε όμιλο. 8εκ είναι το κανονικό Europa- μιλάμε πάντα για το τι δίνει η UEFA, τα έσοδα από εισιτήρια είναι ξεχωριστά και τα αφήνουμε προς το παρόν εκτός μιας και δε ξέρουμε τι θα ισχύει μέχρι τότε.

    Αν σκεφτούμε ότι με +25εκ έσοδα από το CHL ο μεγιστάνας πήρε το κανένα και κατέβηκε με Μαρίνο Ουζουνίδη να παίξει ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, τρέμω και μόνο στην ιδέα με το τι θα κατεβάσει με 3εκ ευρώ έσοδα…

    Προβλέπω ομάδα- μετρό Θεσσαλονίκης επι ΖΑΒΟΥ: Με τίποτε μουσαμάδες που θα έχουν τυπωμένες φανέλες του αεκ και ο μεγιστάνας ως άλλο ΖΑΒΟ θα σκύβει να δει αν έρχεται το τρένο από τη σήραγγα που ακόμη δεν εχει σκαφτεί..

    Νομίζετε ότι εχει πιάσει πάτο? Δεν έχετε ιδέα ακόμη τι σημαίνει πάτος. Τώρα που σε πήρανε γραμμή οι ζελες οι αστέρες και οι ΠΑΣ, εχει να πέσει ξύλο του χρόνου που θα γελάσει και ο παρδαλός δικέφαλος..

    ΥΓ Πραγματικά θα ήθελα να είμαι από μια γωνιά να βλέπω ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΛΕΝΕ μεταξύ τους όταν πάει κάθε τρεις και λίγο για επιθεώρηση ο μεγιστάνας στο γιαπί.
    Άντε να δεχτούμε ότι τη πρώτη φορά έχεις να πεις 10 πράγματα. Άντε τη δεύτερη πάμε στα πέντε, τη τρίτη στα 2.
    Από εκεί και πέρα τι διάολο επιθεωρεί ο Κλουζω κάθε 15 μέρες? Αν είναι ίσια τα σιφόνια?

    Ο τύπος που εχει τελειώσει? με τα χίλια ζόρια το γυμνάσιο και δεν εχει ιδέα από αυτό που βλέπει τι σκατα συζητά με τους μηχανικούς?
    Στατικές? Οπλισμούς? Ηλεκτρολογικά? Αποχετευτικά? Στροφές 360 μοιρών, η μήπως ότι τα 2/5 είναι μεγαλύτερα του 1/3?

    ΡΕ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ..

  5. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    Όλοι για το Χ και νομίζω ότι ο Μπόλονι μας τη χάρισε (λχ δεν έβαλε Μακέντα). Χάθηκε ευκαιρία, προσπαθήσαμε μετά το 1-0 και συνεχίσαμε μετά το 1-1. Να κατηγορούμε τον Μανόλο ως φοβικό? Όταν τρως 2 σε κάθε παιχνίδι, συνήθως μέσα στο πρώτο μισάωρο, και μετά τρέχεις…η ομάδα είναι ΕΓΚΑΤΕΛΕΛΕΙΜΕΝΗ από τον εγγυητή της και αυτό έχει διεισδύσει στο 100% του οργανισμού. Κατ εμέ είναι και η αιτία πίσω από την αμυντική αστάθεια και εμφανέστατη έλλειψη συγκεντρωσης.
    Τον Λιβάι θα τον κάψει….σήμερα ήταν 3 (ούτε καν 2) πάνω του διαρκώς, έβγαλε τις 2+ φάσεις που βγάζει σε κάθε παιχνίδι και μπήκε το γκολ. Μιά χαρά παίκτης.
    Ο Σιμάνσκι σήμερα ήταν ένα κλικ πιο υποτονικός, αλλά πάλι….κι αυτός είναι ότι πρέπει για ΑΕΚ. Ο Κρίστιτσις ήταν ο καλύτερος σήμερα και πάλι κόβει και βγάζει και μερικές ωραίες σέντρες ΜΠΡΟΣΤΑ. Ας μην τον κάψουμε κι αυτόν.
    Ο αρχηγός πάλι άψυχος και ελλειπής, μία σωστή πάσα μπροστά δεν είδαμε. Είχε 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες και τις έχασε όλες. ΧΑΦ ΧΑΦ ΧΑΦ ΧΑΦ χρειαζόμαστε.
    Ο Τάνκοβιτς βαριέται και θέλει να φύγει. Δε βοηθάει πια και ο Λόπες (όπως και ο αρχηγός, που κυρίως στα αριστερά κινείται) δυστυχώς έχει τελειώσει σαν παίκτης. Χρειαζόμαστε να τον αποδεσμεύσουν και βασικό αριστερό μπακ του χρόνου. Έτσι μπορεί να….σταματήσει και το ξενέρωμα του Τάνκοβιτς. Διότι τεχνικά το έχει.

    Γενικά η ομάδα χρειάζεται ξήλωμα σε όλη την αριστερή πλευρά, ΧΑΦ, κεντρικό αμυντικό, φορ….άστα να πάνε.
    Έτσι θα σωθούν και οι παίκτες μας εκεί που έχουμε πληρότητα (αμυντικά χαφ, δεξιά, αν βγει ο ουκρανός).

  6. Ο/Η nnektarios λέει:

    Κανονικά χθες θα έπρεπε να ξηλώσουν τα σήματα από τις φανέλες και των 2 ομάδων. Απορώ πώς έχασε ο ΟΣΦΠ από τον ΠΑΟ…

  7. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλησπερα.Προτεινω την ιδρυση αστυνομιας ποδοσφαιρου.Για παραδειγμα αν υπηρχε χθες θα επρεπε να συληφθουν με την διδικασια του αυτοφωρου οι δυο προπονητες.σχεδον ολοι οι παικτες και απο 50000 χιλ προστιμο σε καθε ομαδα στα πλαισια της ασκοπης μετακινησης.

  8. Ο/Η Από το Πρίγκηπατο λέει:

    @AEK LFC.. Συμφωνώ απόλυτα. Και στον Γκαρσία, το πρόστιμο πάει επί δύο, γιατί ήταν ο μόνος που έτρεχε γρηγορότερα από όλους τους άλλους, ασχέτως αν δεν ήξερε που να δώσει την μπάλα η μπερδευε τα μπούτια του. Άλλωστε, τον είχαν δει να τρέχει και να σκάει καμία ντρίπλα στο ένας με έναν,οποτε με 300 θα είναι καλύτερος από τον Ιταλό που δεν έκανε τίποτα από τα δύο. Γι αυτό σκαστου μια 100αρα στο κεφάλι να μάθει να μην μπερδεύει και τους δικούς μας, θα το ξανακάνει…?

  9. Ο/Η Δημήτρης μόνο ΑΕΚ λέει:

    Δεν την παλεύεις πλέον με την ομάδα μας.
    Η ζελα να μας δίνει την κατοχή για παίξει με αντεπιθέσεις κι εμείς να μην μπορούμε να φτάσουμε στην περιοχή τους.
    Αυτό με το Σβάρνα δεξί μπακ μεγάλη επιτυχία, όπως και ο Ρουμάνος/εγγύηση πίσω.
    Για τον αρχηγό έχουμε βαρεθεί να τον θαυμάζουμε.

  10. Ο/Η The Snitch λέει:

    Τελικά η ξεφτίλα της Γ Εθνικής είχε και ένα καλό.
    Πέρασαν 7 χρονιά και πλέον χαροπαλεύουμε με το ζελα του…. Καμπετση το τρίποντο.
    Ο ζελας δε παίζει και Ευρώπη, όχι σα και μας που πάμε μπρος πίσω με τα αεροπλάνα και μαζεύουμε 6 ήττες τη μια χρονιά και 5 την άλλη.
    Θέλει αρετή και τόλμη που λένε και οι καραβανάδες για να κάνεις 11 ήττες σε 12 ματς.

    Να κάτι τέτοια βλέπει ο μεγιστάνας 3+3 έξι φορές για 40 άτομα αποστολή- 250 αεροπορικά/άτομο + τα ξενοδοχεία+ μετακινήσεις+ φαγητά κλπ., πήγαινε έλα και παθαίνει εγκεφαλικά: τι σας στέλνω? Τσάμπα πάτε, τσάμπα γυρνάτε…

    Τώρα θα ρωτήσει κάποιος αφελής: Δε χαίρεσαι που δε χρωστάς όμως όπως ο ζελας?
    Εκεί θα απαντήσω εγώ ο ακόμη πιο αφελής:
    Όχι μόνο χρωστάς, τα λεφτά του γηπέδου από κάπου λείπουν και θα εμφανιστούν όταν έρθει η ώρα, στο λεφτοδεντρο μόνο το ΖΑΒΟ το εχει αποκλειστικότητα, αλλά πέρασε και μια επταετία – τουλάχιστον- για να γυρίσεις εκεί που ήσουν: Να έχεις ένα ροστερ που ανάθεμα και αν σε ΚΣ κρατήσεις ΕΝΑΝ.

    Αν από την άλλη κάποιος πιστεύει ότι ο Σβάρνας είναι καλύτερος του Μπουγαιδη, ο Χνιντ του Τζανετοπούλου και ο Λόπεζ του Γεωργέα είναι δικαίωμα του.

    Ναι αλλά έχεις το ΜΑΥΡΟ ΠΑΝΘΗΡΑ που τρέχει και πάει με 300!

    Εδώ θα απαντήσω με τη κλασσική ατάκα Πανούτσου που έλεγε για τη μακαρίτισσά πλέον (μας εχει αφήσει χρόνους εδώ και πολύ καιρό):

    -Και η σκυλιά μου η Μαριγώ τρέχει σα το διάολο αλλά δε τη βάζουμε δεξί εξτρεμ στον Ολυμπιακό..

    -Ασε που ανά πασά στιγμή μπορεί να φρενάρει και να σηκώσει πόδι για κατούρημα άμα μυρίσει το ανάλογο, φαντάζεσαι το εξτρεμ σου να κατουρανε το αντίπαλο μπακ?
    είχα συμπληρώσει σε μια ξυδοκατανιξη και μας είχε βγει το ποτό από τη μύτη.

    Θα μου πεις από την άλλη, άμα δεν ήταν καλύτεροι θα είχαν πέσει και αυτοί όπως έπεσαν τότε οι άλλοι.
    Εκεί δεν μπορώ να πω κάτι και βγάζω το καπέλο στο εγγυητή που με κάνει να νιώθω σίγουρος για τη κατηγορία, να μην έχω και το άγχος του υποβιβασμού.
    Μη γελάτε δεν είναι τόσο απλό όσο δείχνει.

    Όντως τότε σε 30 ματς μάζεψες 27 πόντους, ενώ τώρα σε 24 ματς έχεις 45.

    Υπάρχει μια βελτίωση! Λίγο το έχεις να σου εχει πετάξει 2 ΟΛΟΚΛΗΡΑ γκολ ο μαύρος πάνθηρας σε open play?
    Γιατί είπαμε το παιδί ΤΡΕΧΕΙ. Ασε που κάνει και καμμιά τριπλα.
    Πρωτόγνωρα πράγματα για ποδοσφαιριστή!!
    Εντάξει μπορεί να εχει ΤΑ ΜΙΣΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΒΕΡΝΤΕ, για τον original Πλατελα των 26 γκολ σε 77 ματς δε κάνουμε καν κουβέντα εχει ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ Ο ΤΣΟΥΡΟΥΚΑΣ ακόμη να φτάσει το Βαγγέλη, αλλά είπαμε: Τρέχει….

    ΟΚ μπορεί το χθεσινό να ήταν διαγωνισμός κουτσός- αόμματος- κολοφαρδος αλλά το αποτέλεσμα μετράει ε?
    Το κάρφωσε ο Πλατελας, έστω και με 2 τσαφ και μια δισποντη δοκάρι και μέσα και λέτε ότι θέλετε εσείς.

    Γι αυτό είσαι εκεί που είσαι. Γιατί έχεις το σκούρο Πλατελα. Τον Νέλσον Ολιβειρα. Το Πέτρο Μάνταλο. Το Σβάρνα και το Λόπεζ.
    Το κακό δεν είναι αυτό. Άντε να πεις ότι αυτούς θα τους ξεσκαρτάρεις (θα φύγουν 4-5 το καλοκαίρι είναι τελειωμένη κατάσταση με πρώτο αυτόν τον μουρτζουφλο- γρουσούζη το Σέρβο που σε 3 χρόνια εχει κάνει 4-5 ματς όλα και όλα, και θα έρθουν οι ανάλογοι Κριστισιτς, Ζεραλδες, Αραουχο κλπ.

    Το κακό είναι η επόμενη φουρνιά. Ο Λατσης, ο Μιται ο Βαρδινογιάννης ο Μυτιληναίος και κάποιος Μαχαίρας μια μισοριξια που τον κοιτάει το αντίπαλο μπακ άγρια και βάζει τα κλάματα.

    Με αυτούς θα πορευτείς από του χρόνου ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ που θα χτίσει ο ‘προπονητής’ παρέα με τα νέα ‘λαβράκια’ – αναμένεται η ανακοίνωση επισημά μετα τη λήξη των play -ωχ η όπως είπα και χθες: Τώρα που σε πήρανε χαμπάρι τι καφενείο είσαι, οι ΠΑΣ και οι Αστέρες αρχίζουν τα γλέντια..

    ΥΓ Τα καλύτερα παραδείγματα ομάδων νέων γηπέδων που πάνε άπατες ποδοσφαιρικά είναι η Arsenal και η Tottenham.

    Και αν για τους Spurs υπάρχει η δικαιολογία ότι δε προλάβαν λόγω covid19 να πάρουν και πολλά από το γήπεδο τους ως έσοδα, για τους Gunners που έχουν πλέον +15 χρόνια στο όντως εντυπωσιακό Emirates, το κοντέρ εχει γράψει 5 κύπελλα όλα και όλα από το 2004. ΟΣΑ είχαν και τα προηγούμενα 20 χρόνια δηλαδή για να μη πούμε και για τα 5 πρωταθλήματα πριν VS κανένα μετα.

    Αυτά τα ολίγα γιατί εχει ξεκινήσει (σιγά σιγά η αλήθεια είναι μιας και εκεί ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ) μια εκστρατεία με οπαδούς που ‘τυχαία’ πάνε στην οικοδομή, από αρδακια που μας λένε για την ακουστική μιας και είναι και ηχολήπτες σε ένα γήπεδο που ακόμη είναι ΚΟΥΦΑΡΙ εσωτερικά!!! και φυσικά από τον επιθεωρητή Κλουζω της Κοκκινιάς που βολτάρει κάθε 15 μπας και βγάλουμε καμμιά φωτο το ακίνητο για το γνωστό σκοπό..

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    To κείμενο το παίρνω από post του Αντώνη Πανούτσου και ανήκει στον Μιχάλη Νταγγίνη νομικό του ΑΠΘ, LLM Criminal Law στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και PhD Candidate at University of Athens, Law School.

    Νομικός ΔΕΝ είμαι, ποσό μάλλον ποινικού δίκαιου που έχω μαύρα μεσάνυχτα, και ΔΕΝ έχω καμμιά σχέση με τον άνθρωπο.

    Από την άλλη το δημοσιεύω μιας και ο Νταγγίνης ΕΙΝΑΙ νομικός και σε κάθε του επιχείρημα παραθέτει και τον ανάλογο νόμο/απόφαση κλπ. άρα το κείμενο εχει υπόσταση και δεν είναι απλά αερολογίες που ξαμολάει ο Αλι6ς και τη παρέα του έτσι απλά για να κάνουμε μπάχαλο.

    Από την άλλη το ότι η ‘αριστερά’ ΕΠΙΣΗΜΑ πλέον εχει θέση υπερ ενός αμετανόητου ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ που σκότωσε 11 ανθρώπους και εχει καταδικασθεί σε 11 ισόβια + 75 χρόνια, δε ξέρω αν αποτελεί για κάποιους έκπληξη αλλά για μένα δεν είναι κάτι νέο.

    Αυτοί ήταν αυτοί είναι και αυτοί θα είναι, η όπως έχω πει και –πολύ – παλιότερα: δείξτε μου ΕΝΑ θύμα όλων αυτών των ‘τρομοκρατικών’ οργανώσεων που δεν είναι δεξιός. Όχι κεντρώος αλλά δεξιός. ΕΝΑΝ μόνο.

    Συμπληρώνω σήμερα πλέον: Δείξτε μου ΜΙΑ επίθεση όλων αυτών των μπαχαλακηδων με μπογιές, γκαζάκια, τρυπάκια, ξυλοδαρμούς, καταλήψεις κλπ. που δεν γίνεται σε δεξιό ‘στόχο’ και δεν υποστηρίζεται ανοιχτά από το ΤΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και όλο αυτό το μπάχαλο των αναρχοαπλυτων.

    ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ;

    Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται καταιγισμός επικλήσεων στο “Κράτος Δικαίου” και στο “νόμο”, τους οποίους φέρεται να παραβιάζει η κυβέρνηση, στέλνοντας τον Κουφοντίνα στις υψίστης ασφαλείας φυλακές Δομοκού, αντί του Κορυδαλλού, όπως αυτός ζητάει. Κεντρικό σλόγκαν αυτής της εκστρατείας είναι: “η κυβέρνηση παραβιάζει το νόμο που η ίδια ψήφισε”. Έχει παραβιαστεί, όμως, πράγματι ο νόμος; Ας δούμε προσεκτικά τη νομοθεσία και τα πραγματικά δεδομένα.
    Ο Κουφοντίνας βρέθηκε να εκτίει την ποινή του στις αγροτικές φυλακές, δυνάμει νόμου που ψηφίστηκε το 2015. Οι αγροτικές φυλακές, βάσει του άρ. 3 παρ. 3α του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας τους, έχουν να κάνουν με κρατουμένους, οι οποίοι εργάζονται προκειμένου η ποινή τους να τύχει ευεργετικού υπολογισμού, δηλ. να βγουν γρηγορότερα από τη φυλακή. Οι δε συνθήκες κράτησης είναι οι πλέον χαλαρές, σε αντίθεση με αυτές των κανονικών φυλακών.

    Η παρούσα κυβέρνηση -ήδη κατά την προεκλογική περίοδο- εξήγγειλε την κατάργηση της έκτισης ποινής σε αγροτικές φυλακές, όσον αφορά κρατούμενους τρομοκράτες. Έτσι, με το άρθρο 3 του νόμου 4760/2020 αποφασίστηκε η απαγόρευση μεταγωγής ή παραμονής σε αγροτικές φυλακές: α΄) όσων έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία, καθώς και β΄) όσων εκκρεμεί σε βάρος τους ποινική δίωξη για πλημμέλημα βίας ή απειλής βίας, ή για κακούργημα. Προσοχή: ο Κουφοντίνας ΔΕΝ ανήκει στην κατηγορία α’ διότι δεν είναι καταδικασθείς για έγκλημα τρομοκρατίας (το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα περί τρομοκρατίας ΔΕΝ υπήρχε τότε), αλλά για ανθρωποκτονίες και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
    Τον «πιάνει» όμως η κατηγορία β΄, διότι από το 2018 είναι κατηγορούμενος για πλημμέλημα βίας (συμμετοχή σε στάση κρατουμένων). Για τη β΄κατηγορία, προβλέπεται επιστροφή στο αρχικό ίδρυμα κράτησης.
    Έτσι, με μια πρώτη ματιά, φαίνεται ότι ο Κουφοντίνας έπρεπε να φύγει από τις αγροτικές φυλακές Βόλου και να επιστρέψει στο αρχικό ίδρυμα κράτησης, δηλ. στις φυλακές Κορυδαλλού.

    ΩΣΤΟΣΟ, με το εν ισχύι κατά το χρόνο μεταγωγής του Κουφοντίνα στη φυλακή Δομοκού Π.Δ. 96/2017, ο Κορυδαλλός (και το παράρτημα γυναικών) είχε ήδη χαρακτηριστεί ως φυλακή τύπου Α (άρ. 2 παρ. 17.2 περ. α΄), πράγμα που σημαίνει ότι, με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, είχε ΗΔΗ μετατραπεί σε φυλακή υπόδικων, καθώς και κρατουμένων για χρέη ή ποινές φυλάκισης (πλημμελήματα) και ΟΧΙ κάθειρξης (κακουργήματα), σύμφωνα με όσα ορίζει το άρ. 19 παρ. 2 Σωφρονιστικού Κώδικα! Γι’ αυτό τον λόγο, άλλωστε, σύμφωνα με τη ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, 1.000 κρατούμενοι με ποινές κάθειρξης έχουν ήδη αποχωρήσει από τον Κορυδαλλό, ενώ αναμένεται να αποχωρήσουν και οι 500 εναπομείναντες. Έτσι, κατά το χρόνο που αποφασίστηκε η μεταγωγή Κουφοντίνα, ΔΕΝ ήταν δυνατή η μεταγωγή του σε φυλακή τύπου Α, διότι οι κρατούμενοι με ποινές ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ (όπως αυτός, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της εγκληματικής οργάνωσης) εκτίουν την ποινή τους σε φυλακές τύπου Β (παρ. 4 άρ. 11 και παρ. 2 άρ. 19 Σωφρονιστικού Κώδικα).

    Κατόπιν συστηματικής ερμηνείας των διατάξεων, προκύπτει λοιπόν ότι ο Κουφοντίνας θα έπρεπε να μεταταγεί στον Κορυδαλλό, ΜΟΝΟΝ εφόσον ο Κορυδαλλός διατηρούσε κατά το χρόνο της μεταγωγής το στάτους των φυλακών τύπου Β, πράγμα που ΔΕΝ συνέβαινε ΗΔΗ από το 2017.
    Διαφορετική ερμηνεία δεν φαίνεται να ευσταθεί.

    Εάν π.χ. στο μεταξύ ο Κορυδαλλός γινόταν φυλακή ανηλίκων, θα βάζαμε τον Κουφοντίνα με τα 17χρονα; Εάν, πάλι γκρεμιζόταν, τότε ελλείψει αρχικού ιδρύματος κράτησης, θα έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος;

    Επιστροφή στο αρχικό ίδρυμα κράτησης κατά το άρ. 3 του Ν. 4760/2020, είναι δυνατή υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι το ίδρυμα αυτό έχει ΝΟΜΙΚΑ τη δυνατότητα να σε φιλοξενήσει και πάλι- κάτι που εδώ, όπως είδαμε, δεν ισχύει.

    Την απόφαση για το πού θα πάει ο Κουφοντίνας την έλαβε η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής και την επικύρωσε η Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ), διαδικασία που προβλέπει το άρ. 9 παρ. 3 Σωφρονιστικού Κώδικα. Ο κρατούμενος μπορεί να αιτηθεί τη μεταγωγή του από τη φυλακή Δομοκού, οπότε, αν το αίτημά του απορριφθεί 2 φορές, μπορεί να προσφύγει στο Δικαστήριο Εκτέλεσης Ποινών, το οποίο συνεδριάζει ως Συμβούλιο (άρ. 9 παρ. 4 Σωφρ. Κωδ.). Ο Κουφοντίνας έχει ΗΔΗ από τις 11.01.2021 αιτηθεί τη μεταγωγή του, η δε απάντηση της ΚΕΜ εκκρεμεί, όπως ενημερώνει η ίδια η συνήγορος του.

    Συνεπώς, η απεργία πείνας ξεκίνησε ΠΡΙΝ καν απαντηθεί από τη Δικαιοσύνη το αίτημα περί μεταγωγής του, ήδη με την υποβολή της αίτησής του! Ακόμη όμως και αν δεν υπήρχε νομική διέξοδος, όπως ψευδώς διακινείται, το άρ. 6 του Σωφρονιστικού Κώδικα αποτελεί γενική ρήτρα προσβολής κάθε παρανομίας ενώπιον του Συμβουλίου των Φυλακών, αλλά και του Δικαστηρίου Εκτέλεσης των Ποινών. Δυνατή είναι επίσης και η ακρόαση στον Εισαγγελέα Εποπτείας των άρ. 6 και 7 του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των φυλακών.

    Κατά την άποψή μου, η (μη) μεταγωγή Κουφοντίνα στη φυλακή Δομοκού είναι πολιτική θέση, η οποία επιχειρείται να κρυφτεί πίσω από αποσπασματικές νομικές ερμηνείες και “μισές αλήθειες”. Ο καθένας δικαιούται να πάρει θέση τόσο υπέρ ή κατά της ύπαρξης του νόμου, όσο και υπέρ ή κατά της κυβέρνησης ή της 17Ν. Είναι ανεπίτρεπτο, όμως, αυτή η (δικαιο)πολιτική τοποθέτηση να γίνεται στο όνομα της «παραβίασης του νόμου», σε μία εποχή που, δυστυχώς, το ψέμα και η ανακρίβεια μεταδίδονται πιο γρήγορα και από τον κορωνοϊό.

  12. Ο/Η Από το Πριγκηπατο λέει:

    Τι μπορεί να γίνει αυτή την στιγμή στην ομάδα για να γίνει ΟΜΑΔΑ για του χρόνου ? Να πάρεις ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, να του δώσεις κι ένα 5αρι μύρια να φέρει 3-4 παίχτες ενδεκαδατους,να βάλεις κι έναν ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ,αφού βέβαια στελεχώσεις ΕΠΑΡΚΩΣ την Διοίκηση,και να τους αφήσεις να κάνουν την ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. Τι από αυτά μπορεί να γίνει ΤΩΡΑ? Το ξέρεις,το ξέρω,το ξέρουμε,το ξέρουν και οι σφυριδες του Αιγαίου…..ΤΙΠΟΤΑ! Παίζει το σκηνικό,να αποχωρήσει πριν την κατασκευή του γηπέδου? Μάλλον όχι…Εκτός και εάν…. Και το ότι δεν χρωστάμε πουθενά θα το δω άμα την αγοραπωλησια. Και για να γίνουν όλα τα παραπάνω που είναι απλά τα ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ,θα πρέπει να είναι και ΣΟΒΑΡΟΙ επιχειρηματίες,μην μπλέξουμε σε τίποτα Αλεσάντρο,Βράκα,Πινγπονγκ πως έλεγαν αυτόν για τον ΠΑΟ.Μ

  13. Ο/Η Από το Πριγκηπατο λέει:

    Ίσως σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρεπε να ισχύει ο νόμος των Εβραίων για να μην είχαμε τέτοια μπλεξίματα.Και όπου αλλού υπάρχει ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ για να ξηγιομαστε…

  14. Ο/Η davor λέει:

    Snitch Στο θέμα του ακατανομαστου απεργού πείνας ( 59 ημέρες και ακόμα ζει????)Εαν η κυβέρνηση κάνει πίσω δλδ κάνει το χατήρι στα ρεμάλια ( επειδή απειλούν) σαν συνεσταλμένος πολίτης απαιτώ την παραίτηση της. Η ζω σε κράτος η να κοιτάξω να φυγω απ την ζούγκλα. Από έναν μεγάλο θαυμαστή της ΘΑΤΣΕΡ!

  15. Ο/Η The Snitch λέει:

    O Duncan Castles των London Times έγραψε ότι πλέον επισημά ο Killian ενημέρωσε ότι θέλει να φύγει και να έρθει το καλοκαίρι στη Liverpool.
    Η είδηση εχει ανεβεί και το BBC οπότε είμαστε σε καλό δρόμο. Το ενδιαφέρον υπάρχει από πέρσι το Πάσχα όταν και πρώτο έγραψα πως κινούμαστε για το παίκτη.

    Το λυπηρό της ημέρας είναι ο θάνατος του ‘Αγίου’ του θρυλικού Ian St John.
    ΔΕΝ τον έχω προλάβει φυσικά αλλά τον Εχουμε δει πριν 2-3 χρόνια στο γήπεδο οπού και μας είπαν- πως αλλιώς να το ξέρω- ποιος ήταν όταν ρώτησα ποιος είναι αυτος ο παππούλης που όλοι σηκώνονται και τον χαιρετάνε και όταν λέω όλοι, εννοώ άνθρωποι σαν τον Dalglish τον Rush τον Carra κλπ.

    Την ιστορία του στο σύλλογο φυσικά και τη ξέρουμε: Ήρθε με το ποσό ρεκόρ για την εποχή £37,500 λίρες από τη Motherwell (ήταν Σκωτος) έπαιξε σε 10 χρόνια 425 παιχνίδια και έβαλε 118 γκολ.

    Καθιέρωσε τη λέξη εξτρεμ – θεωρείται ο ορισμός αυτού που λεμέ εδώ winger- καθώς μέχρι τότε αλλά και πολύ αργότερα όλοι στο νησί παίζουν το κλασσικό αγγλικό 4-4-2 for England Harry and St.George που λεει και ο William.

    Ανάλογα ο Tommy Lawrence στο τέρμα ήταν ο πρώτος τερματοφύλακας που έπαιζε ΦΟΥΛ μπακοτερμα: Αυτά που κάνει ο Νοιερ σήμερα και δείχνουν ουαου τα εχει κάνει ο Tommy πριν 40 χρόνια και πολύ καλύτερα- ανέβαινε χαλαρά στη σέντρα- και ως πρωτοπόρος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

    Για τον Ian St John εχει ειπωθεί από τον Shanks στο διοικητικό συμβούλιο που δίσταζε λόγω χρημάτων το μυθικό που εχει μείνει στην ιστορία:

    “We can’t afford NOT to buy him.”

    R.I.P IAN

  16. Ο/Η The Snitch λέει:

    59 μέρες πείνας και 9 δίψας.
    Ούτε ο superman δεν αντέχει, ένας φυσιολογικός άνθρωπος σε 3 μέρες πέφτει σε κώμα σε 3 και και κάτι είναι νεκρός.

    Σοβαρά τώρα τα πιστεύεις αυτά?

    ΛΑΜΟΓΙΑ είναι παραμύθια λένε.
    Για κουμμουνια και αριστερούς μιλάμε, μη πιστεύεις Ούτε το καλημέρα που ξεστομίζουν. Είναι by defaults ΟΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ.

    Δεν είναι πολιτικό το θέμα ΜΗ ΠΕΦΤΕΙΣ σε αυτή τη παγίδα αυτό θέλουν. Το post πριν τα εξηγεί όλα μια χαρά

    ΥΓ Ειναι η τριτη “απεργεια πείνας” που κάνει αυτό το σκουπίδι. Η προηγούμενη ήταν γιατί τον πήγαιναν στο Κορυδαλλό, τώρα είναι γιατί ΔΕΝ τον πάνε.

    Στις κανονικές χώρες UK-US κάτι τέτοιους τους έχουν σε κάτι εξαιρετικά πενταστερα τύπου Guantanamo η ακόμη χειρότερα στο
    Whitemoor στο Cambridgeshire.

    Εκεί να δεις ομορφιές και άμα περνάνε οι μαγκιές του κάθε καραγκιόζη που ΔΕΝ πιστεύει και θέλει να καταλύσει το κράτος αλλά μόλις ζοριστει επικαλείται τους νόμους και τη δημοκρατία που πολεμούσε μπας και σωθεί Η ΚΟΤΑ .

    Sent from my iPhone

  17. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Η Νοτοπούλου η πρώην καθαρίστρια και νυν βουλευτής Α Θεσσαλονίκης(πόσοι στόκοι είστε εκεί βόρεια αλήθεια;;;) θέλοντας να σχολιάσει τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον covid με τους κωδικούς και την απόσταση των 2 χλμ ανέβασε φωτογραφία με ένα ..κουλούρι γράφοντας εντός 2.000 km θες(περπάτημα) να κάψεις ένα κουλούρι!!!
    Ως γνήσια ζαία αγράμματη που να ξέρει ότι 2.000km = 2.000.000 μέτρα! Χαλαρά δηλαδή πάω μέχρι Σουηδία για να κάψω σε θερμίδες ένα κουλούρι για την Καίτη…
    Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι λένε,όταν ο αρχηγός του κόμματος σου έχει τελειώσει πολιτικός μηχανικός και στρίβει 360 μοίρες τι να περιμένεις από τους άλλους …
    Ανατριχιάζω μόνο που το σκέφτομαι ότι αυτοί ήταν στην κυβέρνηση για 4,5 χρόνια!!