ΕΙΧΑΜΕ ΖΟΡΙΛΙΚΙΑ

Ήταν μια εβδομάδα πολύ δύσκολη. Το πρώτο μικροπρόβλημα ήταν ο καύσωνας που μας δυσκόλεψε ιδιαίτερα στην μεταφορά με loggers των εμβολίων. Θεωρώ οτι τα καταφέραμε, πάντα με την βοήθεια του στρατού.

Μετά πλακώσαν οι φωτιές. Την πρώτη φορά, δεν απειλήθηκε τόσο πολύ το εργοστάσιο στο Κρυονέρι, αλλά πιο πολύ το κτίριο μας στην Κηφισιά στα όρια του ρέματος Χελιδονούς. Αναγκαστήκαμε να το αφήσουμε την Τρίτη το απόγεμα και φυσικά να μην έρθουν οι εργαζόμενοι την επόμενη μέρα, λόγω της κακής ατμόσφαιρας.

Στην αναζωπύρωση της Τετάρτης, η φωτιά έφτασε στην ρεματιά πίσω από το εργοστάσιο, όμως ήρθε ελικόπτερο και την έσβησε. Είχα κάνει την διαδρομή Κηφισιά – Κρυονέρι μπόλικες φορές, έχοντας ειδικό πάσο, ενώ ταυτόχρονα είχα και την εποπτεία του τεχνικού μου τμήματος που έει μεταφερθεί εκεί. Το κλείσαμε πολύ ομαλά, με κύρια ανησυχία στο εργοαστάσιο στον Πύργο, όπου η φωτιά έφτασε στην κυριολεξία στα εκατό μέτρα. Εντάξει τα κανόνια και οι μάνικες αλλά ρεύμα; Η γύρω περιοχή, προς Μαγούλα, Νεμούτα, αρχαία Ολυμπία, έχουν πάθει τρομερές καταστροφές.

Φυσικά δεν τα συγκρίνω με την τεράστια οικολογική καταστροφή που έπαθε όλη η Εύβοια από το Μαντούδι και πάνω. Αν τραβήξεις μια οριζόντια γραμμή στο Μαντούδι και πάνω στο κορμί της Εύβοιας, η φωτιά πήγε από θάλασσα στην θάλασσα. Από Ροβιές δηλαδή μέχρι Αγία Άννα. Σήμερα ο αγώνας γίνεται για να μην φύγει η φωτιά στην νότια μεριά.

Φωτιές βεβαίως είχαμε κι αλλού. Δεν μιλάω απλά για την Βαρυμπόμπη, το Κρυονέρι, την Ιπποκράτειο πολιτεία που δεν υπάρχει πλέον, αλλά και για την Άρτα, την Μάνη, το Ηράκλειο στην Κρήτη για να μιλήσω για τις πιο μεγάλες. Κι όσο κι αν γνωρίζουμε όλοι την ανυπαρξία του κράτους, που έχει συνέχεια και συνέπεια στην ολιγωρία και στην ανικανότητα, πρέπει να τονίσουμε την τεράστια σημασία του 112, καθώς κι οτι δεν θρηνήσαμε σχεδόν κανένα νεκρό. Οι πολίτες υπάκουσαν από την μια, αλλά, οι πυροσβέστες, οι εθελοντές και ο στρατός είναι αυτοί που παίρνουν τα κύρια εύσημα. Μιλάμε για αυταπάρνηση και αυτοθυσία. Δεν χρειάζονται περισσότερα, ούτε και ιδιαίτερη κριτική στον πρωθυπουργό που στην ουσία είπε ο σώζων εαυτόν σωθήτω, ούτε και στον τρίχα Χρυσοχοϊδη, που είχε δηλώσει και προετοιμασμένος λες κι είχε κάνει budget στα καψίματα. Με την αντιπολίτευση δεν ασχολούμαι. Μέχρι πρόπερσι τις έδωσε τις εξετάσεις της και κανονικά δεν θα έπρεπε ούτε καν να μιλάει.

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι αυτό που περιγράφεται στο βιβλίο της Αθηνάς Κακούρη : 1821, η αρχή που δεν έγινε ποτέ. Δηλαδή δεν έγινε ποτέ κράτος με συγκεκριμένες νομοθεσίες. Σε τίποτα. Αν εστιάσουμε τώρα στις φωτιές και αργότερα στις πλημμύρες, εύκολα θα βρεις την μπούρδα νόμο ένα αυθαίρετο να χτίζεται μέσα σε δάσος, το οποίο αργότερα νομιμοποιείται και να χρήζει προστασίας. Να μην μιλιούνται οι υπηρεσίες μεταξύ τους ή μάλλον η μία να κλείνει το μάτι στην άλλη, για τα γρηγορόσημα, ο πολίτης να τα δίνει φυσικά, και μετά να βρίσκει το δίκιο του στην φράση : Αν ήμουν παράνομος, ας μην μου έδιναν ρεύμα. Ιδιαίτερη επέκταση δεν θα κάνω, θεωρώ οτι τα πάντα είναι γνωστά και φυσικά καλύπτονται από τις κυβερνήσεις, που στόχο έχουν μόνο να βγάλουν χρήματα. Στην γνωστή σύμπραξη που έχουν και οι εκάστοτε 300 της βουλής, 2 σε 1 ή 3 σε 2, βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης αντίστοιχα.

Κάπου εκεί βρίσκεται και η πολιτική αντιπαράθεση, που στο Μάτι οι ζαίοι μίλαγαν για κλιματική αλλαγή ενώ οι νδ για ανίκανη κυβέρνηση, ενώ σήμερα τα επιχειρήματα είναι ακριβώς ίδια αλλά τα λένε τα στόματα ανάποδα. Η νδ μιλάει για κλιματική αλλαγή ενώ το κόμμα των ζαίων για ανικανότητα. Διχάζοντας φυσικά τον μέσο πολίτη και καρτώντας τις κομματικές τους βάσεις. Θα κάτσουν ποτέ να μιλήσουν για το τι σημαίνει κλιματική αλλαγή; Άμα θέλετε, μπορώ να σας πω μπόλικα ανέκδοτα.

Με την ομάδα μας οφείλω να πω οτι δεν ασχολήθηκα, είτε λόγω δουλειών, είτε λόγω των ακραίων καταστάσεων που είπα, είτε διότι αυτή ήταν η τελευταία εβδομάδα εργασίας πριν τις καλοκαιρινές άδειες. Μόνο οι διανομές δουλεύουν, που συντονίζονται τηλεφωνικά. Στην ΑΕΚ όμως είδα οτι φέυγουν κάποιοι, ας πούμε ο Λόπεζ, ο Ντατσένκο κι ο Μαχαίρας, ενώ ήρθε ένας Μισελέν, που είναι δεξί μπακ. Οπότε μοιάζει το αυτοκίνητο να έχει τίγρη στην μηχανή κι ένα καλό λάστιχο. Ελπίζω να βρει κι άλλα λάστιχα, μπρος πίσω, και να βρει και σασί το αυτοκίνητο μπας και πάει κάπως καλύτερα.

Εγώ για μια εβδομάδα θα βρεθώ στην Μήλο και μετά, για άλλη μία, στα μικρά Δωδεκάνησα. Ελπίζω όλοι να ξεκουραστείτε ή να βρείτε την δύναμη να ανασυντάξετε τις δυνάμεις σας για κάποια καταστροφή που σας βρήκε. Η δύναμη είναι το κυριότερο, αφού πράγματι τα πιο δύσκολα είναι μπροστά μας. Κι όπως επί καραντίνας η βασική ευχή ήταν να είσαι υγιής, έτσι και τώρα έχουμε ξαναπέσει στα βασικά : να είσαι ασφαλής. Από όλα αυτά που προβλέπεται να έρθουν : Πιο μεγάλες φωτιές, πλημμύρες αργότερα και φυσικά καινούργιο lock down άμα κοιτάς ελαφρά προς ανατολή. Εύχομαι λοιπόν, καλό καλοκαίρι με απόλυτη συναίσθηση τα δεινά που έχουν περάσει χιλιάδες συνάνθρωποι μας, που χάσανε τις περιουσίες τους ή τα ζώα τους ( αυτά είναι δεκάδες χιλιάδες είτε ελεύθερα είτε ιδιόκτητα ) ή που εκμηδενίστηκαν οι ακίνητες αξίες τους λόγω καταστροφής του περιβάλλοντος.

Υγ1. Θεωρώ οτι θα μπορώ να απαντήσω σε σχόλια.

Υγ2. Συλλυπητήρια θερμά στην οικογένεια του συνοδοιπόρου μου.

Υγ3. Βασίλη, το σπίτι θα το ξαναφτειάξεις και θάναι και καλύτερο. Αυτήν την φορά θα μείνω πιο πολύ στην Αγία Άννα.

Υγ4. Τον πούστη που αλλάζει κόμματα σαν τα μαλλιά του, και που βάζει για μακιγιάζ στάχτες στο μπλουζάκι του, θα τον εξαφανίσω προσωπικώς.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

17 Responses to ΕΙΧΑΜΕ ΖΟΡΙΛΙΚΙΑ

  1. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Πολύ σημαντικός ήταν ο Μίχαλος,με βαθιές γνώσεις στο αντικείμενο και στέρεες απόψεις. Κρίμα,γιατί είχε χρόνια αρκετά μπροστά του.
    ,……………….
    Ο Μέσι ελεύθερος…ξυπνά Μήτσο…
    Βουτά τον ρε γίγαντα,για ρεζέρβα του Μισελεν.
    Ευκαιρία είναι.

  2. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Καλη ξεκουραση στην Μηλο.νησι που εχει μνημονευτει απο τον Καραγιαννιδη πολλακις,κι εχει απολυτο δικιο σε οσα εχει γραψει. Ευτυχως που ειχε μονο αυτες τις απωλειες , ευτυχως μπροστα σε μια ολοκληρωτικη καταστροφη που επαθεν αλλοι..Ειναι πραγματικα παραλογο,να εχεις ενα σπιτι εκατονταδων χιλιαδων ευρω στην μεση του δασους,και γνωριζοντας πως εχεις να κανεις με εναν ανυπαρκτο κρατικο μηχανισμο,να μην παιρνεις τα δικα σου μετρα προστασιας. Να εχεις 3-4 κρουνους στο κτημα σου,μια δεξαμενη ,αντι να προσπαθεις με μια μανικα που η πιεση του νερου ειναι λες κι εχει προστατη. Να μην μιλησουμε βεβαια για τους δρομους ,που ισα -ισα χωραει ενα αυτοκινητο,λες κι αμα αφησουν απο δυο μετρα οι γειτονοι ,θα χασουν απο αιγλη. Στις φωτιες του Σχοινου-Αλεποχωριου,δεν περναγε αγροτικο,οχι πυροσβεστικη ,σε καποιους δρομους. Θα αλλαξει τιποτα ? Φυσικα και οχι,θα ακολουθησουν οι πλημμυρες που θα κατεβασουν μεχρι και τα εσωψυχα των βουνων τωρα. Και ολοι θα μιλανε ,για να εχουν λογο υπαρξης,ενθεν -κειθεν.

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Η “διαχείρηση” του Κούλη, μου θυμίζει…μου θυμίζει…την τωρινή ΑΕΚ του Μελισσανίδη. Εγώ μπροστά “εγγυητής” (τζάμπα μάγκας δηλαδή) και γύρω-γύρω κάτι αναλώσιμοι που θα τρώνε τις κραυγές και τις κατάρες των αγανακτισμένων οπαδών.Θα απομακρύνω που και που κάποιον,θα κάνω κάτι “ανακατατάξεις”, θα ανακυκλώνω τα “μπάζα” και θα την σκαπουλάρω με το σακάκι ατσαλάκωτο.

    Ελα όμως που ο Μητσος εστριμώχθηκε πλέον.Και εστριμώχθει και ο Κούλης επίσης. Μα ούτε καν ικανή ομάδα Influencers δεν έχουν. Οι επικοινωνιολόγοι τους είναι για πέταμα.Του Κούλη να φανταστείτε,είναι και οι τρεις της ΚΝΕ (για πολύ Δεξιά μιλάμε).
    Του Μελισσανίδη η Πελώνη,είναι ο άλαιμος.τζόκερ. Και ανεπίσημα ακούει κάτι “αρδάκια”, που του γλυκάινουν τα αφτιά,αφου τους έχει μελώσει την τσέπη με κάτι πενταροδεκάρες Μα τόση πενία πια..

    Ο Σκάι,δηλαδή ο Αλαφούζος,ασφαλώς πιο έξυπνος από τον Κούλη και τα “σαίνια” του,έφερε άρον-άρον τη Σία από το μέτωπο των διακοπών και την έριξε στη μάχη της “ενημέρωσης”. γιατί βλέπει ότι ο “κανένας” μάλλον παίρνει κεφάλι στην κούρσα της πρωθυπουργίας ξανά, Αλάρμ έχουν βαρέσει στο Φάληρο.
    Ομως ο “Μπλέτσας”. του Μαξίμου,δεν χαμπαριάζει.Σκέφτεται προς το παρόν τα χαμένα τριήμερα του Αυγούστου. Αυτό είναι που τον καταρρακώνει περισσότερο.

    Α ρε Steven, σοφή κουβέντα είχες πει από τότε,από το 2009: “ΑΕΚ ” όπως “Ελλάδα”. Ακόμα και σήμερα.

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    Υποδείξεις από τους αριστερούς που διοργάνωσαν +600 πορείες εν μέσω καραντίνας, την ώρα που ΟΛΟΙ οι άλλοι ως μαλακες τηρούσαν τα μετρά ΔΕΝ δεχόμαστε
    Υποδείξεις από τους αριστερούς που διαδήλωναν υπερ του ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ Κουφο-κοκο που δεν έτρωγε το φαΐ του ΔΕΝ δεχόμαστε.
    Υποδείξεις από τους αριστερούς που πιστεύουν ΩΣ ΨΕΚΙΑ σε προαιρετικούς – υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ΔΕΝ δεχόμαστε.
    Υποδείξεις από τους αριστερούς που χρέωσαν 99 χρονιά, 13 ΔΙΣ φόρους ετήσια ΕΞΤΡΑ και +100ΔΙΣ χρέος ΔΕΝ δεχόμαστε
    Υποδείξεις από τους αριστερούς που σε ένα απόγευμα ΕΚΑΨΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ 102 ανθρώπους ΔΕΝ δεχόμαστε.
    Υποδείξεις από τους αριστερούς που σε ένα απόγευμα ΕΠΝΙΞΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ 25 ανθρώπους ΔΕΝ δεχόμαστε
    Υποδείξεις από τους αριστερούς που έκλειναν ως ΠΘ τα κινητά!!! και ρώταγαν ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΤΗ ΠΑΠΙΑ ποτέ θα πετάξουν τα αεροπλάνα ΔΕΝ δεχόμαστε.
    Υποδείξεις από τους αριστερούς που ΕΚΟΨΑΝ τα καλώδια στα ψυγεία για να χαλάσουν εμβόλια ΔΕΝ δεχόμαστε εκτός αν τα έκοψε η ΝΔ και ο …Κούλης.
    Υποδείξεις από τους αριστερούς που ΘΑ τα έσβηναν όλα με ένα νομό και ένα άρθρο ΔΕΝ δεχόμαστε
    Υποδείξεις από τους αριστερούς που 4,5 χρονιά δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΕ στη πυροπροστασία ΔΕΝ δεχόμαστε.
    Υποδείξεις από τους αριστερούς που αράζουν στα πληκτρολόγια και περιμένουν νεκρούς για να ξεσπαθώσουν ΔΕΝ δεχόμαστε. Ούτε ΜΙΑ δήλωση σε όλα αυτά τα ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ που διαδηλώνουν για τα δικαιώματα της ασιατικής μύγας με το παραμικρό δεν έγινε για βοήθεια.
    Υποδείξεις από τους αριστερούς που την έπεσαν σε πυροσβέστες!!!! με προπηλακισμούς την ώρα που μάχονταν να σώσουν κόσμο και περιουσίες ΔΕΝ δεχόμαστε.
    Υποδείξεις από τους αριστερούς που και να σου έδινε 2,000 θα τα χάλαγες ΔΕΝ δεχόμαστε
    Υποδείξεις από τους αριστερούς που έντυναν κομματικά στελέχη στα μαύρα (η χοντρή ομπρελοκρατουσα που την έκανε μετα υπουργό) για να το παίζουν συμπαράσταση στο ΖΑΒΟ, ΔΕΝ δεχόμαστε
    Υποδείξεις από τους αριστερούς που τους πήρε ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για να πατήσουν το πόδι τους στις 8 το πρωί ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΜΕΝΑ επειδή ο …Κούλης ο Χρυσοχοΐδης είναι ΟΛΗ ΜΕΡΑ οπού μπορούν ΔΕΝ δεχόμαστε.
    Υποδείξεις από τους αριστερούς που λίγες μέρες μετα από το ΚΑΨΙΜΟ ΖΩΝΤΑΝΩΝ 102 ΑΝΘΡΩΠΩΝ σα να μη σημαίνει τίποτε έκοβαν βόλτες με κότερα και πουρά ΔΕΝ δεχόμαστε.
    Υποδείξεις από τους αριστερούς που κάθε 5 Ιούλιου κλαίνε με μαύρο δάκρυ από τη βίλα των ….500 ευρώ με ιδιωτικό λιμανάκι στο Σούνιο ΔΕΝ δεχόμαστε
    Υποδείξεις από τους αριστερούς που σκίζονται για τη παιδεία και την αστυνόμευση για να μη πουλάνε ναρκωτικά οι κολλητοί μας και να μη τα σπανέ οπότε γουστάρουν, την ώρα που τα δικά μας παιδιά τα στέλνουμε στη σχολή Hill και στο Κολέγιο Αθηνών ΔΕΝ δεχόμαστε
    Υποδείξεις από τους αριστερούς που σκίζονται για τη δημοσιά υγειά και ζητάνε 50,000 ΜΕΘ την ώρα που δεν έκαναν 4,5 χρονιά τίποτα και όταν χρειασθεί στέλνουν το ΖΑΒΟ σε ιδιωτικό θεραπευτήριο ΔΕΝ δεχόμαστε.
    Υποδείξεις από τους αριστερούς που βρίζουν την ΕΕ την Αμερική τους Άγγλους, που βρίζουν τον Ολαντρεου και την Go Back madam Merkel και μετα ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ τον Trump και τη Merkel-ΕΕ με τη χερούκλα απλωμένη ΔΕΝ δεχόμαστε.
    Υποδείξεις από τους αριστερούς με ΜΗΔΕΝ ως τώρα και μακάρι να μείνει ΜΗΔΕΝ νεκρούς, ΔΕΝ δεχόμαστε
    Υποδείξεις από τους αριστερούς στον άλλον που έκανε πάνω από 2300 εκκενώσεις με ηρεμία και ασφάλεια για να μη καεί ο κοσμάκης την ώρα που αυτοί δεν ήξεραν που πάνε τα τέσσερα και έστελναν το κόσμο πίσω στη φωτιά ΔΕΝ δεχόμαστε.
    Υποδείξεις από τους αριστερούς που είχαν αφήσει στο έλεος του θεού το κόσμο ΜΕΣΑ στη θάλασσα και περίμεναν από τους χυμά βαρκάρηδες και ψαράδες να τους μαζέψουν, την ώρα που ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ μεταφέρει ο άλλος κόσμο με Ferry ΔΕΝ δεχόμαστε.
    Υποδείξεις από τους αριστερούς που δε μπορέσαν 4,5 χρονιά να φτιάξουν το 112 να ξέρει ο κόσμος τι να κάνει, την ώρα που πήρε ΜΟΛΙΣ 2 ΜΗΝΕΣ να το φτιάξει ο Πιερρακακης ΔΕΝ δεχόμαστε.
    Υποδείξεις από τους αριστερούς ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΕΣ του πληκτρολογίου ΔΕΝ δεχόμαστε γενικά.

    Οποιος θέλει, αντί να γραφεί πονήματα και εξυπνάδες κριτικάροντάς τα πάντα, αφού μετα από λοιμοξιολογος, γιατρός, επιδημιολόγος έγινε πυροσβέστης του FB σε μια νύχτα ας έρθει 1 ώρα να δει ποσά απίδια βάζει ο σάκος ως εθελοντής που έχουμε γίνει μαύροι, σώσαμε 2 σπίτια μονοί μας με κλαδιά μαζί με παιδιά της ΕΛ ΑΣ που μπαίνανε μέσα στο καπνό χωρίς να ξέρουν τι θα βρουν μπροστά τους και από που θα ξαναβγούν ΑΝ ξαναβγούν.
    Που βγάλαμε δε ξέρω και εγώ ποσά σκυλιά γατιά μέχρι και κατσίκια με τα χέρια.

    Που ο άλλος πήγε και σήκωσε 10,000 από το ΑΤΜ (τόσα τον άφηνε και τόσα μπορούσε) και τα έδωσε ΜΕΤΡΗΤΑ στη πυροσβεστική για είδη πρώτης ανάγκης ΑΝΩΝΥΜΑ.

    Οποιος είναι μάγκας ας πάρει το ΑΧΡΗΣΤΟ κορμί του και για μια φορά στη ζωή του ας ΠΡΑΞΕΙ αντί να κάνει το έξυπνο από μακριά και να περιμένει τους άλλους να βγάλουν τα καστανά και το φίδι από τη τρύπα. Τέσσερις μέρες ΑΓΓΛΟΙ που ήρθαν για διακοπές ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να κάνουν οτιδήποτε άλλο από το να βοηθήσουν 12 και 15 ώρες την ημέρα. Τέσσερις μέρες οδηγώ +200 χλμ. την ημέρα Σούνιο- Αγ. Στέφανο- Καπανδρίτι για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε.

    Πολωνοί- αξιοθαύμαστοι πραγματικά 143 άτομα με 46 οχήματα , Ρουμάνοι το ίδιο 108 άτομα και 21 οχήματα , Αυστριακοί 43 άτομα και 11 οχήματα, Γερμανοί ΟΛΟΙ πλην Ρώσσων Σέρβων Βουλγάρων το ορθόδοξα αδέλφια μας ΜΗ ΧΕΣΩ, βοηθάνε όσο μπορούνε.
    Δύο πεζοπόρα τμήματα 216 ατόμων και με 41 οχήματα έστειλε η Γερμάνια που πλήττεται από πρωτοφανείς καταστροφές η ιδία.
    Μέχρι και Καταριανοι και Κουβετιανοί ήρθαν μόνο ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ το αφεντικό σας δε έδωσε ούτε το σάλιο του να φτύσει.

    ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΑ πλέον, άχρηστα κοπροσκυλα που δε κουνάτε το κολο σας για τίποτε.

    ΝΟΥΜΕΡΑ που 30 χρονια ΠΑΣΟΚ και 4,5 ΤΣΥΡΙΖΑ δεν κανατε τιποτα αλλα σας φταει ο άλλος που τρεχει και δε φτανει 2 χρονια να μαζεψει τα αμαζευτα με πανδημιες, με Τουρκους σε Αιγαιο και Εβρο με φωτιες και ότι άλλο πρωτογνωρο ζει όχι μονο η Ελλαδα αλλα ολος ο πλανητης που καιγεται από ακρη σε ακρη.

    ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΕΣ του κέρατά που νομίζετε ότι ο κόσμος σας χρωστάει και περιμενετε στη γωνια να ‘μας τελειωσετε’ με τα ΄η εμεις η αυτοι’.
    Που ξερετε μονο απο δικαιωματα, ξερετε μονο να κουνατε το δαχτυλο και να κριτικαρετε απο την ασφαλεια του πληκτρολογιου, αλλα απο υποχρεωσεις ΜΗΔΕΝ.

    Σας ΣΙΧΑΘΗΚΕ η ψυχη μας ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΕΧΕΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΟΡΙΑ.

    Σας βαρεθηκα πραγματικα και τα γραφω σημερα που ειμαστε πλεον αποκαμωμενοι και δεν αντεχουμε να παμε πεμπτη μερα σερι..

    ΨΕΚΙΑ

  5. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Κράτος bordello.Της παλιάς εποχής.Της λεκάνης,της τσατσάς,του τάληρου.Ικανό μόνο να σε πηδάει από τη γέννηση μέχρι το θάνατο.Με το χέρι στην τσέπη διαρκώς.Για να “φακελώσεις” το γιατρό,για να πληρώσεις τα ιδιαίτερα,για να χρηματίσεις τους δημόσιους λειτουργούς,για να πληρώσεις τους υπέρογκους λογαριασμούς.Με τα αυθαίρετα,τις καταπατήσεις,τις τακτοποιήσεις.Χρεοκοπημένο από τη γέννα του,βουτηγμένο στη διαφθορά,την αμαρτία και την αλητεία.Με το πολιτικό προσωπικό να καθεύδει μακαρίως και να μας δουλεύει αγρίως.Μια φορά πήγα στα επείγοντα τη μητέρα μου ετοιμοθάνατη.Ασθενοφόρο δεν υπήρχε.Δουλεύεις μια ζωή για να αποκτήσεις ένα σπίτι.Το δάνειο θα το αποπληρώσουν οι κληρονόμοι αλλά εσύ θα τους δίνεις ενοίκιο τον ΕΝΦΙΑ.Έτσι,λένε,γίνεται εις τας Ευρώπας.Τολμούν να κάμουν και σύγκριση ! Μας κουνούν και το δάχτυλο,μας απειλούν με απολύσεις,επανέφεραν τον εργασιακό μεσαίωνα.Κατά τα άλλα η Παιδεία για μια ακόμα φορά μεταρρυθμίζεται,η οικονομία ανασυγκροτείται,το κράτος εκσυγχρονίζεται.Την “ύβριν”,την αυθάδη και αλαζονική συμπεριφορά,τη διαδέχεται η “Νέμεσις”,η θεία Δίκη.Τελικά,όλα εδώ πληρώνονται…

    Καληνύχτες !

  6. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Το κράτος έχει συνέχεια και συνέπεια.
    ο πρόεδρος της Χώρας Γορτυνίας καταγγέλλει στην κάμερα ότι του ζητήθηκε «πολιτικό μέσο» για να στείλει η Πυροσβεστική όχημα να σβήσει τη φωτιά στο χωριό

    (απόσπασμα από video ρεπορτάζ του arcadiaspot.gr) https://arcadiaspot.gr/xora-gortynias-eikones-katastrofis-i-fotia-eliose-mexri-kai-tis-lampes-tou-dromou/

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    Το παρακάτω έφυγε στη ΠΑΕ

    Προς ΠΑΕ αεκ,

    Σήμερα η ομάδα δίνει φιλικό αγώνα ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ των θυρών στο ΟΑΚΑ. Υπάρχει κάποιος λόγος που γίνεται αυτό, κάποια τιμωρία? Δεν εχει αναφερθεί κάτι, από όσο γνωρίζω ακόμη και σε τιμωρία τα φιλικά δεν προσμετρουνται, και φυσικά η ΠΑΕ αεκ δε δίνει καμμιά εξήγηση γιατί απαγορεύει τη πρόσβαση στο κόσμο.

    Κυρίοι σας θέτω τα εξής 2 ερωτήματα:

    1. Οι κάτοχοι διάρκειας, για τους οποίους τόσο πολύ ενδιαφέρεστε και παροτρύνατε το κόσμο να αγοράσει κάρτες, γιατί δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι στο οποίο έχουν ΗΔΗ προπληρώσει?
    2. Πέρασε από το μυαλό της εμπορικής διεύθυνσης να μπει μια γενική είσοδος τυπική, πχ 10 ευρώ ακόμη και για τους κατόχους διαρκείας και να στηθούν 2 τράπεζες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε πέντε σημεία εισόδου?
    Θεωρείτε ότι ο μέσος φίλαθλος της ομάδας θα αρνηθεί να δώσει 10 ευρώ, ότι έστω 500 (εκ των 5-10 χιλιάδων) άνθρωποι δε θα φέρουν μαζί τους οτιδήποτε είδος πρώτης ανάγκης μπορούν ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 3-4 μερες?

    Θεωρείτε ότι αν μαζεύουν 5,000-10,000 φίλαθλοι αυτά τα 50,000/100,000 ευρώ είναι αμελητέο ποσό για ανθρώπους που αυτές τις ώρες έχουν χάσει τα πάντα?
    Θεωρείτε ότι η ΠΑΕ αεκ ΑΔΥΝΑΤΕΙ να διπλασιάσει αυτό το ποσό (να γίνουν δηλαδή 100/200,000 ευρώ) για να μεγαλώσει ακόμη παραπάνω η προσφορά?

    Η κοινωνική ευθύνη της ΠΑΕ που ακριβώς εξαντλείται αν όχι αυτές τις κρίσιμες ώρες? Σε παιδικά πάρτι Χριστουγέννων για παιδιά πλουσιοπάροχα αμειβομένων ποδοσφαιριστών η σε δείπνα επίσης ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ των θυρών σε ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ δημοσιογράφους που τους μοιράζετε τις συνεντεύξεις του ιδιοκτήτη ΠΡΟΤΥΠΩΜΕΝΕΣ?

    Φυσικά αυτές οι δυο ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΕΣ δράσεις προϋποθέτουν μια τυπική οργάνωση τις προηγούμενες μέρες αλλά πρώτιστα την τυπική ικανότητα σκέψης εκ μέρους της ΠΑΕ αεκ και των στελεχών της- ειδικά του εμπορικου.

    Εξ ου και το ΠΑΕ αεκ με μικρά. Γιατί με την ασχετοσύνη σας και την τσαπατσουλιά σας, με τον ωχαδερφισμό σας και την ΠΑΝΤΕΛΗ έλλειψη οποιασδήποτε συναίσθησης του τι γίνεται γύρω σας καταντήσατε την αεκ ουραγό σε όλα.

    Φυσικά ΔΕΝ περιμένω καμία κίνηση της ΠΑΕ αεκ ούτε ως εταιρεία ούτε ως ιδιοκτήτη ως βοήθεια στην όλη κατάσταση. Αν ήταν να κάνετε κάτι ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΡΑ θα το είχατε κάνει όπως το έκανε η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εδώ και ΔΥΟ (2) μέρες στέλνοντας δύο νταλίκες με 70 παλέτες νερά, φυσικούς χυμούς και μπισκότα στην Εύβοια.

    Ποσο κοστίζουν 2 φορτηγά νερά και μπισκότα σε μια ΠΑΕ που εχει έσοδα δεκάδων εκατομμύριων το χρόνο? Αστεία πράγματα.
    Μια παλέτα νερό, κοστίζει κάτω από 50 ευρώ.

    Αν δε, μπορέσει το ανύπαρκτο εμπορικό σας κομμάτι να του κόψει να μιλήσει κάτ. ευθείαν με την εταιρεία στους χυμούς για παράδειγμα (ας πούμε τη 3 Ε) η στα μπισκότα με το Παπαδόπουλο, το πιο πιθανό είναι να πάρει είτε δωρεάν είτε με τυπική χρέωση τα προϊόντα ακριβώς λόγω ειδικού σκοπού και ας κάνετε ΜΑΖΙ τη δωρεά αν θέλετε να δείξετε τα εμπορικά σας σήματα..
    Ποσο – λίγο- μυαλό θέλει μια τέτοια κίνηση?

    Η στάση σας αυτή λοιπόν σας εχει καθορίσει στη συνείδηση του κόσμου και ως εταιρεία και ως άτομα και αποτυπώνεται πλήρως από το αγωνιστικό μέχρι το ‘πελατειακό’ σας κομμάτι.

    Φυσικά δεν αναμένω καμία απάντηση, μιας και το επικοινωνιακό κομμάτι της αεκ συναγωνίζεται σε ανικανότητα το εμπορικό.

    Για μια ΠΑΕ αεκ που δεν εχει βγάλει ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ εδώ και μια εβδομάδα (να βάλετε ένα κοριτσάκι να γράψει 10 γραμμές να την ανεβάσετε στο σαιτ), συμπαράστασης έστω στα λόγια, αξίας ΜΗΔΕΝ ευρώ, αυτά που ανέφερα ανωτέρω είναι αδιανόητα πράγματα.

    Η αδιαφορία σας συναγωνίζεται επάξια την ανικανότητα σας αλλά κυρίως τη τσιγγουνιά σας.
    Τσιγγουνιά υλική αλλά κυρίως πνευματική.

    Με ωχαδελφικούς χαιρετισμούς, αλλος ένας ΠΡΩΗΝ- γιατι αραγε?- πελάτης σας

  8. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Να είσαι τώρα Αυστριακός Γάλλος ή Γερμανός αξιωματικός πυροσβεστικής και να πρέπει να συνεννοηθείς με τον Κολοκούρη.Ποσο μάλον να ακολουθήσεις και οδηγίες.
    Να δώσεις μία και να χαθείς στις φλόγες…

  9. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ορίστε! Τρεις μέρες έλειψε από τα μέτωπα και κεινα θέριεψαν. Εστρεψε την προσοχή του στην καταπολέμιση της τρομοκρατίας και έγινε τάτα-τάκα σύλληψη “τρομοκράτη”.
    Που να πρωτοπάει ο “σούπερμαν”. Δυο χέρια έχει. Οταν δεν χουφτώνει γραμματείς, συλλαμβάνει τρομοκράτες και όταν δεν συλαμβανει, σβύνει φωτιές.
    Αντε γαμίσου καραγκιόζη.Βάψε τα μαλλιά σου μωβ και τράβα στη Συγγρού να πιάσεις κανένα φανάρι.

  10. Ο/Η Pontios λέει:

    @The Snitch

    ανυπαρκτοι πουθεναδες (ΠΑΕ ΑΕΚ)

    καψαν ολη την Ελλαδα για να ριξουν τον Κυριακο.
    αναρωτιεμαι αν εχει βγει ποτε ΠΘ τις Ελλαδος να ζητησει συγνωμη?

  11. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Ο Σταύρος Μπένος υπήρξε εμβληματικός Δήμαρχος και πετυχημένος Υπουργός. Ως δήμαρχος είχε την στήριξη με τολμηρές νομοθετικές πρωτοβουλίες της τότε κυβέρνησης (Γ. Γεννηματάς, Μ. Μερκούρη). Διαφορετικά κανένας αυτοδιοικητικός σε αυτήν την χώρα δεν μπορεί να τα καταφέρει. Επίσης, την πολιτική υποστήριξη των κυβερνήσεων που συμμετείχε. Αν ο πρωθυπουργός δεν του παράσχει τα εργαλεία, θα τον αφήσει απλώς εκτεθειμένο. Έχω εμπιστοσύνη ότι ο ίδιος δεν θα επιτρέψει να συμβεί. Σε κάθε περίπτωση καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του. Όπως δήλωσε ο ίδιος, όταν συσταθεί η επιτροπή θα μιλήσει.
    Αναμόρφωσε πλήρως την Καλαμάτα.Σχέδιο Πόλης,Πράσινο,Αποχεύτεση,Ο πρώτος Βιολογικός Καθαρισμός στην Ελλάδα κλπ.
    Αν και Πασοκ τον θεωρώ τον τελευταίο ΔΗΜΑΡΧΟ στήν πόλη μου.
    ΥΓ Το τι πόλεμο είχε δεχτεί απο τη ΝΔ της πόλης δεν λέγεται

  12. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Παλιότερα,τα χρόνια κείνα,υπήρχαν δήμαρχοι που άφηναν έργο όταν έφευγαν.Ο Μπενος ήταν ένας από αυτούς,με την πλήρη στήριξη των αρμόδιων υπουργών.Ο Παχατουριδης του Περιστερίου,στηρίζεται από “πολλους” κι όχι τυχαία. Αυτός που είχε γράψει ιστορία όμως,ήταν ο Μιχάλης Λεβέντης της Ελευσίνας.Αριστερός (ΚΚΕ),που έπαιρνε πάνω από 55%,αφου τον ψήφιζαν και καραδεξιοι ,γιατί ήταν ότι ηθικοτερο υπήρχε.Και σε εποχες,που ο εκτός στόλος άφηνε πίσω του ναιτ κλαμπ,καμπαρέ,μπορδελα,μπουνιδια,κι αλλες ομορφιες.Σημερα,γνωριζω τον Καμπόσο του Άργους,που ο άνθρωπος δεν παίζεται.Σε μια πόλη χωρίς ρυμοτομία,ΧΩΡΙΣ ΌΜΩΣ,κάνει παπάδες.Δεξιός μέχρι τα μπούνια,κι όμως δεξιοί δεν τον ψηφίζουν .Σε ανοικτό πόλεμο με τον Σύριζα,σε ακόμη χειρωτερη κατάσταση με την σημερινή κυβέρνηση,για πράγματα που αφορούν την πόλη του.Ρε άμα θέλει ο άνθρωπος … Στην φωτιά του Αλεποχωριου λοιπόν,εκεί που ένας γέρος 85 χρόνων έβαλε να κάψει ξύλα στις 9 το βράδυ (!), και που δεν βρέθηκε ποτέ (!!!), δεν υπήρχαν κρουνοι ούτε για δείγμα. Σωστότερα,υπήρχαν δυο που τους ξεθαψαμε από κάτι αγριόχορτα,για να γεμίσουν τα οχήματα της πυροσβεστικής,άσχετα αν δεν χωραγαν αργότερα να περάσουν από τους καταπατημενους δρόμους.Με την φωτιά να κατεβαίνει στην θάλασσα,με έναν δρόμο παραλιακό να συνδέει Σχοινο, Βαμβακιες,Μαυρολιμνη,Αλεποχωρι,Ψαθα και η συνεχεια βγαινει στα Μεγαρα,γινεται το αδιαχωρητο απο οχηματα,κανονικο μποτιλιαρισμα με ορατο τον κινδυνο να γινει νεο Μάτι.Ευτυχώς τα Ι.Χ τα έριξαν στα χαλίκια να ανοίξει ο δρόμος,για να περάσουν τα βαρέα αυτοκίνητα ,μπουλντόζες ,εσκαφεις κτλ. παίρνοντας παρανάλωμα ότι συρματόπλεγμα και μάντρα υπήρχε που στενευε τον καταπατημενο δρόμο,γιατί δεν έβγαιναν τα γαμημένα τα 4 στρέμματα για να κτίσουν τότε.Το αποκορύφωμα,αφου σωνουμε μια γιαγιά άνω των 80,δυο σκυλιά και 4 γάτες,γυρνάει ο ΜΑΛΑΚΑΣ ο γιος
    της και ρωτάει …”την μάντρα εμένα Ποιος θα μου την φτιάξει”…Η φωτια ηραν στο πισω μερος του σπιτιου του.Υπαρχουν κι αυτοι !!!!

  13. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Pontios

    Μην ασχολείσαι καν. Είπα να γράψω αλλά από τη μια βαρέθηκα από την άλλη όταν απαντάς στα σκατα, τους δίνεις αξία και νομίζουν ότι κάτι είναι.
    Αυτό επιδιώκουν. Να ασχοληθείς με τα ψέματα τους- τα οποία μπήκαν και τα έσβησαν μιας και εκτός από κομματικά ΨΕΜΜΑΤΑ ήταν και ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ-, μπας και ανοίξουν διάλογο και αποκτήσει νόημα η ΜΙΖΕΡΗ ζωούλα τους.

    Νοικιάσαμε λοιπόν το μοναδικό 30Metri Project από χθες, ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΣΚΑΡΙ, είμαστε έξω από τη Κίμωλο με κατεύθυνση/στάσεις σε Αστυπάλαια , Συρνα, Κάρπαθο και Μεγίστη (Καστελόριζο).
    Η μόνιμη Ολλανδέζα, μια Καναδή που κάναμε πολύ παρέα από το χειμώνα μετα των φίλων τους, 4 Άγγλοι και φυσικά εμείς για 2 εβδομάδες σερί.
    Τη μια όλοι μαζί τη δεύτερη οι μισοί.
    Δε φαντάζεσαι ποσό υγειές είναι να έχεις κανονικούς ανθρώπους και όχι όλη αυτή τη τοξικότητα με τα ΨΕΚΙΑ γύρω σου.

    Sent from my iPhone

  14. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Εδω στα πάτρια εδάφη το τι γλέντι έχει αρχίσει δέν λέγεται.
    Λένε για το Μπένο:
    Έχει μείνει στα 80’s
    Μας κυβερνάει το πασοκ.
    Ίδιος είναι με τούς κυβερνώντες.
    Έχει εδώ και χρόνια ΜΚΟ και μασουλάει τα χρήματα των ΕΣΠΑ
    Αναρωτιέμαι δεν μπορούμε να τον κρίνουμε απο τίς πραξείς του?
    Να περιμένουμε ρε αδερφέ και αμα κάνει μαλακίες το συζητάμε.

  15. Ο/Η AEK LFC λέει:

    H ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕΣΙ, Η PSG ΚΑΙ ΈΝΑ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΉΡΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΣΤΟΎΡΝΑΡΙΣΤΑΝ

    H ποδοσφαιρική ομάδα Paris Saint Germain, ιδρύθηκε το 71 από τρεις φραγκάτους επιχειρηματίες του Παρισιού, που ακολούθησαν κατά γράμμα τα ειοθοτα του κυρίαρχου τότε μοντέλου του football. Κλέψε για να φάς και ξέπλυνε μαύρα (και μέσω των μεταγραφών) για να ζήσεις.

    Ως αποτέλεσμα, η PSG κινδύνευσε δυο τρεις φορές με χρεοκοπία (εκεί, στην καθυστερημένη Εσπερία, δεν έχουν ακόμα ανακαλύψει την πατέντα της αλλαγής ονομασίας για ένα νεο ΑΦΜ, άνευ χρεών…). Μέχρι που την έσωσε το κρατικό κανάλι Canal+, που εξαγόρασε το 2005 τις μετοχές της πλειοψηφίας έναντι τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων.

    Το πράγμα τσουλησε έτσι μέχρι το 2011, οπότε και εμφανίστηκε ως ινβέστορας το γνωστό fund του Σείχη του Κατάρ. Το ξέρετε, το ίδιο που έχει αγοράσει τα Harrods του Τσιτσιπά, την Volkswagen, το μεγαλύτερό μέρος της Deauchebank, ,την μισή Τουρκία του Ερντογαν, τον Αστέρα Βουλιαγμένης, την Benetton, τον χρυσό του Ριχαρδου μεσω Τουρκιας, σχεδόν όλες τις φίρμες επώνυμης μόδας για φραγκατους κλπ.
    Δεν δίστασε να επενδύσει και περίπου 450εκ ευρώ τα προηγούμενα δύο χρόνια για την αγορά δικαιωμάτων χρήσης και άλλων δύο διάσημων ποδοσφαιριστών για το ρόστερ της PSG.

    Για την περίπτωση όμως της απόκτησης του πλέον διάσημου ποδοσφαιριστή στον πλανήτη σήμερα, παρά το ότι δεν χρειάζονταν να πληρωθούν δικαιώματα στην προηγούμενη ομάδα του, την Μπαρτσελόνα που τον είχε σημαία, προτιμήθηκε μια τελείως διαφορετική μέθοδος χρηματοδότησης της “επενδυσης”. Οι αμοιβές του ποδοσφαιριστή, γύρω στα 70εκ ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια (1 εκ ευρώ ΚΑΘΑΡΑ κάθε εβδομάδα, λέει) συγκεντρώθηκαν από την διοίκηση της PSG ήδη, πουλώντας στους φιλάθλους της ένα “κρυπτονομισμα” που έχει εκδώσει η ομάδα από το 2020.

    Και το ερώτημα είναι “γιατί τέτοιες τσιγκουνιές για τον Μέσι”, δεν συμφωνείς?

    Κατ’ αρχάς, από αυτό το σημείο της ιστορίας και μετά, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ομιλούν όσοι ακόμα κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους λέγοντας “μα αυτά τα του διαόλου τα πράγματα δεν τα επιτρέπει η ΕΕ…”.
    Γκολακι πρώτο, και μέτρα τώρα και τα άλλα:

    Ο κάτοχος κάθε τέτοιου ψηφιακού “μπαμπαλακίου” (aka PSGcoin) θα έχει το δικαίωμα να τό ανταλλάσσει στην τρεχουσα αξία του με οποιοδήποτε άλλο επιθυμεί. Και με ευρώ, φυσικά, όταν τα χρειαστεί. Μόνο που τότε θα κληθεί να πληρώσει φόρο υπεραξίας, αφου το εν λόγω μπαμπαλάκιον θεωρείται εντός της ΕΕ ως άϋλο ψηφιακό πάγιο.

    Εναλλακτικά, ο φίλαθλος όμως που συμμετείχε σε αυτό το σύγχρονο crowdfunding για να δεί τον Μέσι να σηκώνει κούπες για την ομάδα του, θα μπορεί να το ανταλλάσσει με εισιτήρια (διαρκειας κλπ), φανέλες κλπ από την μπουτικ της ομάδας σε ειδικές τιμές. Ή έναντι εκπτώσεων σε μαγαζιά και επιχειρήσεις που κάνουν σχετικές συμβάσεις με την PSG. Που με την σειρά τους το χρησιμοποιούν κατά το δοκούν τους, δημιουργωντας έτσι μια εναλλακτική οικονομία, παράλληλα της επίσημης ευρωέρπουσας. Ξέρετε, αυτή που δεν έβγαλε μια, αφού ο Καταριανος δεν πήγε να πάρει ο χριστιανός ένα τραπεζικό δανειάκι, ασφαλισμένο με το ασφάλιστρο των ποδιών του Μέσι. Και Ντίλι ντιλι Ντίλι μετά, να φτάσει στο καντήλι.Τα “μπαμπαλάκια” ξαναγυρνούν μετά από τις περιπέτειες τους σε μια αγορά, που συνεχώς μεγαλώνει, και στην PSG. Που θα πληρώνει και με αυτά τους παίκτες της, να έχουν οι άνθρωποι να αγοράζουν σαμπάνιες και τα λοιπά τους χρειαζούμενα από αυτή την αγορά. (Κανείς δεν διανοείται τώρα να κάνει πλυντήριο μαύρων, κατά τα ποδοσφαιρικά ειοθότα. Ολες οι συναλλαγές και οι συναλλασσόμενοι είναι διαφανείς λογω των τεχνολογιών blockchain των “μπαμπαλακιων”. Ουπς…).
    Δεύτερο γκολακι, και μάλιστα απο την σέντρα.

    Το τρίτο γκολακι το ψήνει ο Σεϊχ του Καταρ για να επεκτείνει τις μπίζνες του αναλόγως στας Ευρωπας μετά και το Μουντιαλ του 22, που θα φιλοξενήσει. Ήδη τα σουβενιρ κλπ για το event διατίθενται έναντι ψηφιακών NFTs. Τρεχα πιασ’ τον τώρα να του βάλεις πέναλτυ μέσω τραπεζικών αποκλεισμών, όπως το 14. Αλλά αυτό είναι βαρύ γεωπολιτικό ζήτημα, οπότε θα επανέλθω, τώρα μιλαμε για “μπάλα”. ΟΚ?

    Το τέταρτο όμως γκολ αφορά τους καθυστερημένους του πολιτικού μας συστήματος.
    Καλούνται να απαντήσουν πλεον στο λογικό ερώτημα γιατί δεν μπορούν να κάνουν κάτι ανάλογο για να χρηματοδοτήσουν και με αυτόν τον τρόπο, με ψηφιακό crowdfunding των φίλων και μελών τους, τα κόμματα τους, τα ΜΜΕ-όργανα και τις λοιπές υποστηρικτικές επιχειρήσεις του κλάδου. Οεο?

    Μα θα μου πεις τότε “και πως θες μετά βρε αδερφέ να καταβάλλονται οι μίζες εξυπηρετώντας “δάνεια” κομμάτων και πολιτικών, προς τερψην του Τραπεζικού συστήματος που τους κρατάει έτσι από …το πόδι? Κλέφτες θες να γίνουν μετά όλοι αυτοί οι άνθρωποι?”

    Τι δεν καταλαβαίνεις τώρα είπαμε?

  16. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Το παραπάνω εκ αντιγραφής απο φίλο που το έστειλε

  17. Ο/Η The Snitch λέει:

    O ‘αρθρογράφος’ εχει παντελή αγνοία αυτών που γραφεί.

    Τρανταχτό παράδειγμα ότι δε μπορεί να γράψει σωστά ούτε καν τη τράπεζα της Γερμανίας την οποία και αναγραφεί ως Deauchebank μια λεξη, ενώ λεγεται Deutsche Bank δυο λέξεις και εχει και λάθος στην ορθογραφία. Είναι τρομερό πως κάνεις 2 λάθη σε μια λέξη με το ξεκίνημα! αλλά κατά τα αλλά θέλεις και οικονομική ανάλυση.
    Όταν ξεκινάς με τέτοια εξόφθαλμα λάθη επιπέδου Πολλακη κοπυ παστε, τότε η συνέχεια είναι ανάλογη.

    Τα Harrods του Τσιστιπα (χιούμορ χειρότερο από Σεφερλη) ΔΕΝ ανήκουν στον Nasser Al-Khelaifi, αλλά στην Qatar Investment Authority μια κρατική η πιο σωστά υποστηριζόμενη (αλλά ανεξάρτητη on paper) αρχή, το λεγόμενο αγγλικά Sovereign. Το κράτος δηλαδή έβαλε το αρχικό κεφάλαιο αλλά η QIA είναι πλέον μια ‘επενδυτική-fund’ η οποία κινείται και ελέγχεται αυτόνομα ως προς τις επενδύσεις και τα κέρδη της και με ανεξάρτητους μέτοχους.

    Ο Nasser Al-Khelaifi ιδιοκτήτης της PSG ΔΕΝ εχει σχέση με το εν λόγω Fund.

    Ο Nasser Al-Khelaifi ιδιοκτήτης της PSG ΔΕΝ είναι ο σεΐχης του Κατάρ ο οποίος είναι ο Sheikh Tamim Bin Hamad Al Thani από το 2003.
    Μέχρι στιγμής λοιπόν ο αρθρογράφος εχει 4 στα 4 λαθος.

    O Nasser Al-Khelaifi ιδιοκτήτης της PSG ΔΕΝ εχει αγοράσει τη Volkswagen. Η QIA που ανέφερα προηγουμένως εχει το 14,6% ως τρίτος πλειοψηφικός μέτοχος με πρώτο και ελέγχων την εταιρεία την Porsche Automobil Holding SE με 31,3% που εχει και το ΑΠΟΛΥΤΟ έλεγχο της εταιρείας και μετοχικά και στο Δ.Σ. Η δε VAG μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ εταιρεία ελέγχει την AUDI-PORCHE-VW-SKODA-SEAT-BUGGATI- MAN-SCANIA- DUCATI κλπ. καθώς και Transportation, Financial services, Logistics, Industrial και τελος International εταιρίες μέσω subsidiaries.

    O Nasser Al-Khelaifi ΔΕΝ εχει καμία σχέση με την Deutsche Bank στην οποία δεν υπάρχουν καν συμφέροντα του Κατάρ. Οι μεγαλομέτοχοι είναι η Blackrock με 5,06% (Αμερικανοί), η Capital Group Companies με 3,74% (Αμερικανοί), η Europacific Growth Fund με 3,61% (Αμερικανοί) και άλλοι μικρότεροι. Αυτό με το μεγαλύτερο μέρος (δε του έφτανε ότι είναι μέτοχος είναι και μεγαλομέτοχος!!!) είναι απίθανη ΜΠΑΡΟΥΦΑ.

    Τον Αστέρα Βουλιαγμένης τον έχουν αγοράσει Σαουδάραβες κατά 90% (through subsidiaries που φθάνουν τελικά στην AGC Equity Partners). Οι Saudis με τους Καταριανους είναι στα μαχαιριά εδώ και κάτι αιώνες. Ο αρθρογράφος θύμισε ΖΑΒΟ που πήγε στο Ιράν και αποκάλεσε τους Ιρανούς, ΑΡΑΒΕΣ και τη γλύτωσε μόνο και μόνο επειδή είναι ΗΛΙΘΙΟΣ και ΠΘ ξένης χωράς. Αν πεις σε Ιρανό ότι είναι Άραβας στη καλύτερη θα σε χαστουκίσει.

    Τη Benetton την είχε ο ίδιος ο Benetton, μέχρι το 2012 οπού και βγήκε από το χρηματιστήριο και πέρασε στα χέρια της SCHEMA37 S.r.l., που είναι επίσης εταιρεία που ανήκει στην οικογένεια Benetton.

    Τη μισή Τουρκιά και το χρυσό του Ριχάρδου τα αφήνω ασχολίαστα μιας και φτάνουν σε επίπεδο ΖΑΒΟΥ που κατηγορούσε από το βήμα της βουλής έναν άνθρωπο που δε μπόρεσε καν να αποδείξει ότι είναι ένοχος για οτιδήποτε. Όπως δεν απέδειξε ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ που εχει κατηγορήσει ανά καιρούς ως γνήσιο αριστερό πιθηκι που είναι, αλλά συγνώμη ξέχασε να ζητήσει. Τώρα θα μου πεις ΕΚΑΨΕ 102 και δεν είπε συγνώμη, στο κάθε Ριχάρδο και Πικραμένο θα ζητήσει?
    Δε τους ξέρουμε η τώρα θα τους μάθουμε τι ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΜΟΡΦΩΤΑ ΓΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ? Μόνο να βρίζουν και να κουνάνε το δάχτυλο είναι καλοί..

    Οπότε, ανανεώνω τη λίστα και πάμε στα 10 στα 10 λάθη. Τέρας αξιοπιστίας ο αρθρογράφος! Δε πέτυχε ΟΥΤΕ ΕΝΑ έτσι για το στατιστικό λάθος!

    Το PSGcoin είναι απλά ένα fan token. Όπως είναι και η κάρτα φίλου του αεκ με τη διαφορά ότι εκεί υπάρχει διαπραγματευτική αξία (είναι στη κατοχή του ιδιοκτήτη και μπορεί να μεταβληθεί δηλαδή) ενώ εδώ ο μεγιστάνας και ο Μάκης ΤΑ ΣΥΝΑΙΤΕΡΑΚΙΑ ΣΤΗ ΔΙΚΕΦΑΛΛΟΣ και στη ΠΑΕ, στα περνούν και μη τους είδατε.. σα τις ‘μετοχές’ της ΠΑΕ που έχουν λιγότερη αξία από μεταχειρισμένη σερβιέτα.

    Ανάλογα fan tokens μέσω της ιδίας πλατφόρμας βγάζουν εδώ και πολύ καιρό και άλλοι σύλλογοι Milan, Roma, Juve, Barca, Athletic, City, Arsenal, Everton κλπ. αλλά και η Aston Martin, η Alpha Romeo, οι Boston Celtics κλπ.

    Full list εδώ για όλα τα αθλήματα: https://www.socios.com/socios-partners/

    Όπως όλα τα κρυπτό, κινείται σε μια παράλληλη αγορά που δεν είναι μεν αναγνωρισμένη από το τραπεζικό σύστημα στο σύνολο της αλλά εκεί πάει το πράγμα. Οι μέρες παρουσίασης του ψηφιακού ευρώ (που ΔΕΝ είναι Crypto) είναι λίγες και ήδη η Bank of America εχει επιτρέψει το trading σε bitcoin futures για εκλεκτό- αρχικά- πελατολόγιο. Δεν το πολύ-φωνάζουν γιατί πρέπει να ακολουθήσουν και οι άλλοι με πρώτο το Ethereum, αλλά και να δώσουν full access στη πλατφόρμα που εχει ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα:

    Μέχρι σήμερα οι συναλλαγές γίνονταν με χρήμα σε όλα. Από απλες μετοχές μέχρι futures- σορταρισματα κλπ. Όταν βάλεις συναλλαγή σε crypto οι παράμετροί αλλάζουν και πλέον επηρεάζεται ΟΛΟ το οικοσύστημα. Γιατί? Μα γιατί αν γίνονται πολλές συναλλαγές πχ σε Bitcoin τότε η ίδια η αξία του Bitcoin ανεβαίνει. Και όταν ανεβαίνει η αξία του Bitcoin που δεν είναι παρα μόνο μέσο συναλλαγής όπως το hard currency, και όχι διαπραγματευτικό asset όπως ακόμη και τα futures, τότε αλλάζουν και τα δεδομένα της αποτίμησης. Eνα και ένα ΔΕΝ κάνουν 11.

    Αν μια μετοχή δηλαδή κάνει 1 bitcoin και αυτό κάνει μια αύξηση 10% λόγω όγκου συναλλαγών στο ταμπλό γενικά (τυχαία παραδείγματα) πόσο είναι η αξία της μετοχής με μηδενική μεταβολή ημέρας?
    Είναι ναι η όχι +10% χωρίς να αποτυπώνεται χρηματιστηριακά, μέσω δελτίου, η αξία της στο κλείσιμο?
    Πάλι ένα Bitcoin θα κάνει αλλά το Bitcoin προσυνεδριακά είχε πχ 10,000 δολάρια και τώρα – στο κλείσιμο- εχει 11,000 δολάρια!

    Ποιος θα το ελέγξει αυτό? Και με πια ισοτιμία USD-EUR-GPB θα καθορίζεται το κλείσιμο ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ SELL όταν αυτές αλλάζουν συνεχώς?
    Και πως θα υπολογίζεις την αποτίμηση? Σε hard currency η σε ψηφιακό από τη στιγμή που οι ισοτιμίες είναι στη θεωρία μιας και είναι άγνωστος αλλά ΚΥΡΙΩΣ ευμετάβλητος ο αριθμός των crypto στην αγορά- δεν εχει δηλαδή συγκεκριμένο αποθεματικό – άρα αξία- βάση χρυσού?

    Άντε και τα ελέγχεις ΟΛΑ αυτά που δεν ελέγχονται. Η αξία του bitcoin που θα παίζει πάνω κάτω ανάλογα του συνόλου ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ το κάνουν trade μαζί με τα παρελκόμενα του πως ελέγχεται? Ένα απλό short δηλαδή? Και ποιος σταματάει ένα Fund να κάνει trade 2-3 δις αφού εχει αγοράσει bitcoin και να κονομήσει μόνο από αυτό χωρίς να σκάει για το stock volatility από τη στιγμή που αυτό είναι κατώτερο % από τη συναλλαγή στο crypto?
    Market manipulation επιπέδου νηπιαγωγείου είναι οι κανόνες, ακόμη και ΑΣΧΕΤΟΣ να είσαι τα καταλαβαίνεις.

    Αστό αρθρογράφε δεν είναι για σένα αυτά, είναι ζόρικα.

    Για το τελευταίο ‘γκολακι’ απλά δεν υπάρχουν λογία. Ο ‘αρθρογράφος’ –κάτι μεταξύ Γεωργίου και Καίσαρη δηλαδή πλέμπα- αναρωτιέται: γιατί δεν μπορούν να κάνουν κάτι ανάλογο για να χρηματοδοτήσουν και με αυτόν τον τρόπο, με ψηφιακό crowdfunding των φίλων και μελών τους, τα κόμματα τους, τα ΜΜΕ.

    Πρώτον γιατί το crowdfunding απευθύνεται σε ΜΕΓΑΛΟΥΣ οργανισμούς με δυναμική αύξησης κέρδους αλλά και μεγέθους. Όταν η Χ ομάδα πάρει 5 παίκτες αυξάνει την πιθανότητα να κατακτήσει το CHL η το πρωτάθλημα αρά να ανεβάσει τα έσοδα της από το θεσμό καθ’ αυτό, από τους χορηγούς και τις third party συμφωνίες της (TV-ΕΝΔΥΣΗ κλπ.), το πρεστίζ της και την απήχηση της.

    Τα κόμματα, ποσό μάλλον τα ελληνικά πως ακριβώς ανεβάζουν την οποία αξία τους? Πως ανεβάζουν τη ‘μετοχή’ τους και ποιο είναι το κοινό που τους στηρίζει? Οι 250-300 χιλιάδες εγγεγραμμένοι της ΝΔ, οι 60 του Ζαβού η μήπως οι τρεις χωρίς το κούκο του συντρόφου με το χρυσό το ρολεξ?
    Και από αυτούς τους 400-500 χιλιάδες πόσοι θα κάνουν crowdfunding? To 0.1% δηλαδή 500 άτομα? Ξέρουμε τι resources θέλει ένα crypto η απλά πετάμε μια κοτσάνα και ότι κάτσει? Πόσοι κάνουν crowdfunding στην Ελλάδα? Εγώ προσωπικά και ο κύκλος μου- που είναι αρκετά μεγάλος- δεν ξέρουμε ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ, για τον απλό λόγο ότι κάνεις σοβαρός δεν ασχολείται με μαλακιες αλλά με τις δουλείες του.

    Όταν δε φτάνουμε να συγκρίνουμε την PSG-Juve- Milan κλπ. δηλαδή Brands με παγκόσμια απήχηση με τη ΝΔ το ΨΥΡΙΖΑ και το Skai με τον Ant1, τότε είναι που η επιστήμη σηκώνει τα χέρια (και τα πόδια) ψηλά.

    Προτείνω στον αρθρογράφο να ασχοληθεί με το ψάρεμα η κάποιο άλλο ευγενές σπορ, γιατί τα οικονομικά, και οι γεωπολιτικές αναλύσεις μέσω χρηματοοικονομικών είναι τόσο αξιόπιστες όσο οι 10 στις 10 ΛΑΘΟΣ μπαρούφες που πέταξε..

    ΥΓ Τελικά ο πρόεδρος της Χώρας Γορτυνίας ανακάλεσε λέει.
    Παρεξήγηση λέει.

    Όπως υποστήριξε ο κ. Δημητρακόπουλος, μιλώντας στη δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης, πάνω στον πανικό του μπερδεύτηκε και δεν επικοινώνησε με το σωστό άτομο για να ζητήσει τη βοήθεια των πυροσβεστικών μέσων.
    «Πάνω στα νεύρα σου εκείνη την ώρα και την αναμπουμπούλα δεν ξέρεις τι ακριβώς λες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Χώρας Γορτυνίας.

    Δε ξέρεις τι λες ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΙΛΩΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΤΣΙ?

    Μη ξεχάσουνε μόνο να σε ξαναβγάλουν πρόεδρο εκεί στη Γορτυνία. ΓΙΔΙ.

    Αυτά παθαίνεις άμα δίνεις βήμα στο κάθε ΨΕΚΙ να λεει ότι του κατεβεί, αναμεσά σε βρισιές και ανάθεμα για όλα. Από τους κακούς κσενοι μέχρι τα ΑΝΤΙ στα πάντα: 98% οι εισηγμένοι στις ΜΕΘ ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ σήμερα. 100% οι διασωληνωμενοι..

    Back in UK από σημερα ΚΑΙ για το ματς με τη Chelskey και οπως είπα πριν 10 μέρες:

    Δε φαντάζεσαι ποσό υγειές είναι να έχεις κανονικούς ανθρώπους και όχι όλη αυτή τη τοξικότητα με τα ΨΕΚΙΑ γύρω σου.

    Sent from my iPhone