ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΥΣΤΥΧΩΣ-ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

ΚΛΗΜΑΤΙΚΗ    ΑΛΛΑΓΗ

Ο γελοία “λαικός” Τσίπρας είπε: “αν πριν τρία χρόνια αιφνιδιαστίκαμε με την κλιματική αλλαγή,σήμερα,δεν έχουμε δικαιολογία”.  Ναι πριν τρία χρόνια άρχισε η “κλιματική αλλαγή”. Εγώ πάλι νόμιζα ότι η “κλιματική αλλαγή” είναι παρούσα εδώ στη Γη,πάνω από 4 δισεκατομύρια χρόνια.Και θα συνεχίσει να αλλλάζει αφου  δίχως αλλαγές,δεν υπάρχει εξέλιξη. Εσένα,μαλάκα, ΔΕΝ ΣΕ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝ. Ουτε την νοιάζεις,ούτε την απασχολείς,αν ζεις η αν εξαφανίστηκες. Οπως και για κανένα αλλο είδος. Δημιουργεί και “χαλάει” στο δρόμο της. Κάνει ότι γουστάρει.Θα σου δώσει και λόγο; Αντε  μαλάκα που έγινες και το κέντρο του κόσμου. Με θεοκρατικές αντιλήψεις  ακομα και σήμερα του τύπου “ο θεός στο τέλος έφτιαξε τον ‘ανθρωπο και  τον τοποθέτησε στο κέντρο”… ή κατά τους οπαδους της κλιματοαλλαγής:” Η Γη το σπίτι μας”. Οτι αυτή του ανήκει δηλαδή και μάλιστα “παλεύει να το σώσει”. Αυτή η ψευδαίσθηση εχει περάσει στον κοσμακι-απο τις πονηρές εξουσίες και για λογους συνυπεθυνότητας στην μολυνση,αλλα και για φορολογικούς λογους.

Ποιο “σπίτι” σου βρε μαλάκα,που ζεις αστραπιαία ενω εκείνη ειναι ηδη 4  δισεκατομμύρια χρόνια παρούσα και θεωρείται και τζόβενο; Που δεν είσαι τίποτα άλλο παρά ένα  πρόσκαιρο ενοχλητικό τσιμπούρι στην πλάτη της; Τι να σώσεις βρε μαλάκα,πέρα από το να παρατείνεις την δική σου παρουσία,ενώ βρωμίζεις τα πάντα; Εκείνει θα πορευτεί όπως ξέρει. Θα “χωνέψει”, θα “αναδείξει”, θα “μετατρέψει” θα “ανακυκλωσει” θα ” μεταστρέψει” ότι γουστάρει και όπως γουστάρει. Απο σκουπίδια μέχρι οροσειρές. Από μολυσμένα ύδατα, μέχρι απέραντα δάση. Από απέραντους παγετώνες μέχρι ερήμους.  Για όσα δισεκατομύρια ακομα χρόνια.Μεχρι να την καταπιει ο Ηλιος, ή και αυτό όλο το ηλιακο συστημα το “καταπιεί”  μια μαύρη τρύπα. Θα σε ρωτήσει,το Σύμπαν ηλίθιε; Θα πάρει τη γνώμη σου; Θα υπολογίσει τα κλιματικά σου νομοσχέδια;

Εχει ζήσει εκατοντάδες εκατομμυρια  χρόνια δίχως ατμόσφαιρα,δεχόομενη βροχές μετεωρητών. Γεμάτη δηλητήρια. (διαφορετικά πως θα δημιουργούνταν οι προυποθέσεις για κατοπινές εξελίξεις;)  Εχει “δει” θερμοκρασίες” πολύ μικρότερες ή πολύ υψηλότερες, σε κάθε σημείο της,κατά την πάροδο εκατομυρίων χρόνων. Επειδή εσύ  εμφανίστηκες εδώ κυριολεκτικά “χθες”, και ζεις  για “λίγο” γεωγραφικά κάπου, σημαίνει ότι έχεις κάνει και κανένα συμβόλαιο; Σιγά να μη σε ρωτήσει μικρέ λυπημένε υποκριτή. Αντε και έλειψες απο “προσώπου Γης”. ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ; ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΤΙ, μικρέ, ανόητε, υπερφίαλε εγωιστή;

Δείχνουν κάτι-ψεύτικα και αυτά-γραφήματα, για “την συμφορά που αν δεν προλάβουμε,θα έρθει κατά πάνω μας” Μια μικρή πληροφορία να σου δώσω.Μη τρομάξεις: Θα συμβεί έτσι κι αλλιως. Και μπορεί και να μην είσαι παρόν. Γιατί; Μα γιατί υπάρχει Κλιματική Αλλαγή εδώ και δισεκατομυρια χρόνια  φίλε οδηγέ.Και θα συνεχίσει να υπάρχει. Ο Cosmos-με την έννοια του “σύμπαντος κόσμου” που λένε και οι παπαδες και όχι με την έννοια του πλήθους,η της Γης, αδιαφορει.Προχωρά. Οι αποστάσεις αδιανόητες, οι χρονικές δε, απολύτως εξωφρενικές στη σύλληψη. Οι δυνάμεις που ασκούνται,έξω από κάθε φαντασία. Και στη μέση εσύ. Ο “‘αρχων του κόσμου”. ” πρώτος στην τροφική αλυσίδα”. “το διαμάντι στη Γη”. Εκείνος “για τον οποίον έγιναν όλα”, κατα την θρησκευτικη αντίληψη ή κατά  την  επιστημονικοδιθυραμβική αντίληψη:”η κατάκτηση του διαστήματος” όταν πάς εδώ παρακάτω στο φεγγάρι. Μιλάμε για γέλια.

Και σε έπεισαν αυτοί που την βρωμίζουν  χρόνια τώρα, ότι  σήμερα “εσύ φταίς” κυρίως και κατ έπεκταση “θα πληρώνεις φόρους που θα επινοούνται με βάση την κλιματική επιβάρυνση,την οποίαν εσύ επροκάλεσες. Με τα καλαμάκια και τα πλαστικά μπουκάλια.

(μα μόνο το γεγονός ότι ξεκινά επίσημα,γιατί ανεπίσημα έχει ξεκινήσει πιο πριν-τον ανένδοτο ενάντια στην παγκόσμια κλιματική αλλαγή ένας αντιπρόεδρος της Αμερικής-αν είναι δυνατόν!!!-αυτό από μόνο του ειναι σχεδον απόδειξη ότι έχουμε να κάνουμε με κοροϊδία. Είναι  αξίωμα)

Θέλει μεγάλη μαγκιά-το αναγνωρίζω αυτό: να κονομάς από τους άλλους, ακόμα  και από τα σκουπίδια που παράγουν  και τους δίνεις να καταναλώνουν.. Εύγε τους.

“Η κλιματική αλλαγή πλέον επιρρεάζει όλους μας” έρχεται να συμφωνήσει ο επόμενος, ο γελοία άριστος  Κυριάκος,ενώ η μισή Ελλάδα είναι κάρβουνο. Είπαμε: Το κράτος στην Ελλάδα-Δυστυχέστατα- έχει συνέχεια.  Κοινή δήλωση-ομολογία των δύο άχρηστων.

H-φαινόμενη-διαφορά-αυτή ντε που με την οποία ο “μέσος ψηφοφόρος” ενεργοποιείται εις το παραβάν- είναι το ότι ο μεν πρώτος Τσιπρωτάκης παρίστανε ότι “είμαι ένας από εσας” (κατ επέκταση: Αμα κάνω και καμιά μαλακία,συγχωρέστεμε, καταλαβαίνετε) και ο δεύτερος Τσιπρωτάκης: “είμαι ένας από τους άλλους (τους ανώτερους ντε, οπότε οτιδήποτε στραβο διαπιστώνεται ευθύνεστε εσεις που  απέχετε τόσο της ατομικής,όσο και της συλλογικής ευθύνης.Εγω απλά προειδοποιώ). Είναι και η τακτική που ακολουθούσε και ο πατέρας του Κυριάκου. Ειναι γνωστή η φράση-επωδός στα στόματα πολλών,διαχρονικά: “Α,ρε…ο Μητσοτάκης τα έλεγε από καιρό,αλλά ποιος να τον ακούσει”. Ετσι δεν είναι;

Αυτός είναι και ο ρόλος της οικογένειας-μετεωρολόγων,με έδρα το αστεροσκοπείο της Αραβαντινού. Να προβλέπουν δεινά και συμφορές. Τώρα, αν εσύ  δεν προνοείς και δεν προετοιμάζεσαι, “ημείς τι άλλο να κάμωμεν”;

Ο πρώτος λοιπόν από τα δύο σούργελα, οΤσίπρας αναλάμβανε την ευθύνη τζάμπα και ο δευτερος ρίχνει τις ευθύνες σε όλους τους άλλους. Ειναι ζήτημα τακτικής.Τίποτα άλλο.

Αυτά είναι εν κατακλείδι τα μονα ψευδή που διαχωρίζουν φαινομενικά τους δύο χώρους,σε επίπεδο ηγεσίας,αρα και κατ επέκταση σε επίπεδο εφαρμογής-κάθε πολιτικής,δεδομένου ότι οι “πολιτικές ιδεολογίες” έχουν πεθάνει μαζί με τους δεινόσαυρους.

Είναι τουλάχιστον αφελές να αναρωτιέται κάποιος “αν  μοιάζουν” ή “σε τί διαφέρουν” οι δύο κομματικοί χώροι.. Οταν ο ίδιος ο Σημίτης, αυτή η γρια πουτάνα, είναι σχεδόν επίσημα ο “συμβουλάτορας” και ο “μέντορας” καθοδήγησης της Ν.Δ του Κούλη, παύεις να ρωτάς “εαν” αλλά συνεχίζεις να ρωτάς “πόσο”. Η απάντηση είναι “όσο πατά η γάτα”.

Μετά και την -αναγκαστική- συγκατοίκηση των δύο, το 2012,έκτοτε τα έχουν βρει. Πολλοί βέβαια θα περίμεναν επίσημο γάμο-δηλαδή κάποια πολιτική συνένωση- αλλά δεν χρεάζεται κάτι τέτοιο. Ως γνωστόν και οι δύο αυτοί χώροι θεωρούν τον γάμο παρωχημένο έθιμο και είναι υπέρ του συμφώνου συμβίωσης. Δεν είναι τυχαία ΛΟΑΤΚΙ και οι δύο.

Ο πρώτος λοιπόν, ο “εκ των  κάτω” προερχόμενος κουτοπόνηρος Τσίπρας είχε Τσουβάλα και Κολοκούρη. Ο δεύτερος , ο “από πάνω” κατερχόμενος  ηλίθιος Κούλης επίσης το ίδιο.

Και μάλιστα τους επιβράβευσε δια την άοκνον προσπάθεια,τους  αναβάθμισε εις ανώτερες θέσεις. Ο Μπουχέσας ο Τσουβάλας,από Αρχηγός ΕΛΑΣ- επί Μάτι- προήχθει σε Γενικό Γραμματέα του ΥΠΡΟΠΟ σήμερα. Ο δεύτερος, το τσογλάνι ο Κολοκούρης- που ειναι υπόδικος αφού τον κυνηγάνε δικαστικά καμια 150αριά κάτοικοι από το Μάτι για να του πουν “ευχαριστώ”- προήχθει από Αρχηγός της ΕΜΑΚ το 2018 σε Αρχηγό της Πυροσβεστικής σήμερα. Ο οποίος όταν δεν παρακολουθεί  τις πύρινες φλόγες να χορεύουν πάνω απ’τα πεύκα στα δάση, παρακολουθεί χορεύτριες όλο φωτιά να χορεύουν γύρω απο στύλους.

Εκαναν το “αγροτικό” τους στο Μάτι και οι δύο και τώρα είναι διπλωματούχοι.

Και αφού προήχθησαν-άρα αναγνωρίστηκαν-οι Τσουβάλας και Κολοκούρης, που είχαν την επιχειρησιακή ευθύνη για το “Ρουά-Ματ” του 2018, “ποιες ευθύνες εις το Μάτι” τάχα  αναζητούνται;

Ψηλά γράμματα αυτά,που να τα καταλάβουμε εμείς οι θνητοί.

Στο λένε εδώ και καιρό. Χρόνια. Φωνάζουνε με κάθε ευκαιρία : “Ατομική Ευθύνη”. Δηλαδή, “φρόντησε, κοιταξε, προφύλαξε και προστάτευσε τον εαυτό σου,τους ανθρώπους σου και το σπίτι σου”.

Πως αλλιώς να στο πουν; Να στο ζωγραφίσουν με καρβουνομπογιά;

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.