ΑΝΑΛΗΨΗ

Έγινε κάτι; Κάτι άκουσα. Κάτι πήρε το αυτί μου για τα χελιδόνια που μετακομίζουν κάθε χρόνο σε θερμότερα κλίματα όταν αισθάνονται τον ερχομό του χειμώνα. Και τα αποχαιρετάμε με χαρά γνωρίζοντας οτι θα ξανάρθουν. Και γι’ αυτό δεν χαλάμε και τις φωλιές τους. Γούρι είναι να θυμηθούν και να ξανακάτσουν για λίγο κάτω από το κεραμίδι μας.

Κάτι άκουσα και για Κάποιον άλλον. Δεν πιστεύω τίποτα. Έχω ακόμα τα βινύλια, τις κασέτες και τα δισκάκια στο σαλόνι για την ακοή. Έχω τους στίχους των τεράστιων ποιητών που μελοποιήθηκαν από τον Μίκη για την όραση και το μυαλό μου. Έχω την συμφωνική του μουσική καθώς και τις κινηματογραφικές του μελωδίες, που τον έδιωξαν από τα σύνορα της Ελλάδας. Κι έχω και κάποια αποσπάσματα από συναυλίες σε ολόκληρη την Ευρώπη σχεδόν, καθώς και σε κάποια μέρη της Αμερικής, κύρια της λατινικής. Κι έχω το στικάκι με ο,τι θεωρώ σοβαρότερο, κύρια τα τραγούδια που είπε ο ίδιος, με αυτό το πάθος, κάθε μέρα μαζί μου. Μίκη είπαμε, όχι ναρκομανείς για να καταλαβαινόμαστε.

Κι αυτό είναι το γεγονός. Μιλάμε για τον πολυγραφότερο από όλους τους μουσικοσυνθέτες μας και με πολυδιάστατο έργο. Ερωτικός, κινηματογραφικός, αστικός και πολιτικός. Απέραντος, χειμαρρώδης και αυθόρμητος όπως ήταν και ο χαρακτήρας του. Ένας μουσικός μύθος, ένας μουσικός Θεός, που φυσικά δεν πέθανε. Οι Θεοί δεν πεθαίνουν όσοι Παύλοι και να εμφανιστούν. Ανάληψη έγινε. Του ουράνιου θρόνου του.

Η μόνη σωστή πολιτική του άποψη ήταν το 1943. Απόλυτα λογικά μπήκε στο ΚΚΕ. Πού να πήγαινε ένας ανένταχτος τότε; Στη νεολαία του Μεταξά, στους ναζί, πού; Πάντα ήταν υπέρ της ελευθερίας, κι ειδικά τότε στη νιότη του, όπως και πλήθος άλλοι. Έπεσε στην περίπτωση που λέμε. Διότι είχε το μικρόβιο της πολιτικής. Κακώς , κάκιστα. Άνετα θα μπορούσε να εκφράζεται με την τέχνη του, και να δίνει τους αγώνες του σαν υπερκομματικός. Σαν πανελλήνιος. Διότι τέτοιος ήταν αλλά κι αγύριστο κεφάλι. Κάτι σαν, εγώ εναντίον όλων.

Προσπάθησε ο Μάνος να τον αλλάξει. Αυτός που τον έφερε στην Ελλάδα. Προσπάθησε και ο Τάκης Λαμπρόπουλος της Columbia. Τίποτα. Ένα πολεμικό άρμα ήταν, που ξόδεψε φήμη και υστεροφημία άδικα. Δεν του έφτανε που έβαλε στο στόμα όλων των Ελλήνων τεράστιους ποιητές. Δεν του έφτανε που έφτειαξε την dream team των εκτελεστών. Δεν του έφτανε που άλλαξε το μπουζούκι – με τον Χιώτη που πρόσθεσε άλλη μια χορδή – και το καθιέρωσε παντού. Δεν του έφτανε που καθιέρωσε οργανοπαίκτες μοναδικούς. Δεν του έφτανε ο Ζορμπάς, το Ζ, το Σέρπικο ή οι Beatles, η Εdith Piaf, o Νερούντα, το Μαουτχάουζεν και τόσα άλλα. Με το ζόρι να πάει κόντρα στο ανίκητο σύστημα. Τι να κάνουμε ; Όταν γράφεις ιστορία, όταν είσαι ο Δίας, θα κάνεις και μαλακίες.

Εμένα ουδόλως με απασχολούν αυτά. Ξέρω να διαχωρίζω τον Δία από τον Απόλλωνα. Τον ποδοσφαιριστή Μαραντόνα, από τον άνθρωπο. Και ως τέτοιον μιλάω. Για έναν καλλιτέχνη, που ούτε ο ίδιος δεν κατάλαβε οτι σκέπασε την Ελλάδα και την βουλή της, που ούτε ο ίδιος δεν κατάλαβε οτι με την τέχνη του θα ήταν ο καλύτερος πρεσβευτής μας παγκόσμια. Ήταν το κεφάλι τέτοιο, όμως ήταν και όλος ο περίγυρος του, που στην ουσία δεν τον προστάτευσε από την ορμητικότητα του, την αφέλεια του, που σε μένα όμως έδειξε τον άδολο χαρακτήρα του.

Απαλλάχτηκε ο άνθρωπος; Σαν όλους κι αυτός. Πέθανε ο Θεός; Όσο πέθανε η ελληνική μυθολογία. Όσο πέθαναν οι ήρωες του 21 ή του 40, κι όσο πεθαίνει κατά Πυθαγόρα κάτι πνευματικό. Όσο πεθαίνει ένα παλληκάρι που έγραφε μουσική με το αίμα κρατουμένων, που συνέθετε μουσική με τα κουτάλια του συσίτιου, κι έτεινε και το χέρι του στους βασανιστές των διαφόρων τόπων εξορίας χωρίς καμία διάθεση αντεκδίκησης. Ναι, τους συγχώρησε κι αυτούς αφού τους είδε τρομαγμένα ζώα μετά την μεταπολίτευση. Οφείλω να πω οτι εγώ τέτοια μεγαλοψυχία δεν διαθέτω.

Τον γνώρισα πολύ παλιά από την μάνα μου και τον Τάκη Πανανίδη, που φωτογράφιζε κύρια τα χέρια του. Αυτά που νόμιζες οτι θα σε σηκώσουν. Έζησα παράλληλα μαζί του, με την μουσική του, και πραγματικά ένοιωσα μια έκτη αίσθηση μέσα μου. Εκείνα τα μοναχικά βράδυα της Αμερικής, αυτή η μουσική, έμπαινε μέσα μου και πότιζε όλα τα αγγεία του κορμιού και του μυαλού μου. Και μου κάρφωσε κάτι μοναδικό : Την ηρεμία του σκυλιού που πεινάει αλλά ησυχάζει όταν βλέπει το αφεντικό του. Κι ας μην του δώσει τίποτα να φάει. Καλμάρει μόνο  με την συντροφιά. Γαληνεύει το πρωτογενές ένστικτο.

Κι αυτό είναι το κυριότερο από όλα. Αυτό που μπαίνει μέσα σου. Που δεν το αλλάζεις εύκολα. Δεν ανταλλάσσεται η ψυχή. Ούτε η ελευθερία της σκέψης. Κι ας μην τολμούσες εσύ. Τολμούσε εκείνος. Και θα έπρεπε να φτάνει με της αγάπης αίματα στα αριστερά με κοινωνική δικαιοσύνη, και με την υπεροχή του πνεύματος, κι όχι με τρίχες κομμουνιστικές ή σταλινικά δήθεν. Θάταν σύμβολο με την μαγκούρα ή το μικρόφωνο του αγωνιστή ακόμα και στα ενενήντα του. Με τα μαύρα ρούχα του και με τα ντεσιμπέλ των στίχων, των ουράνιων κι αθάνατων. Κι αυτοί οι στίχοι μαζί με την μουσική του, που κάλυψε κάθε Έλληνα σε οποιαδήποτε θεματογραφία και σε κάθε είδος ρυθμού και χορού, είναι πλέον το όχημα του για το πάνθεον των αθανάτων της νεότερης ελληνικής ιστορίας, που η μισή είναι Μίκης.

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

7 Responses to ΑΝΑΛΗΨΗ

  1. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Δεν λέω τίποτα άλλο. Προσυπογράφω από την πρώτη παράγραφο ως την τελευταία.
    Ειδικά αυτό:
    “…Την ηρεμία του σκυλιού που πεινάει αλλά ησυχάζει όταν βλέπει το αφεντικό του. Κι ας μην του δώσει τίποτα να φάει. Καλμάρει μόνο με την συντροφιά. Γαληνεύει το πρωτογενές ένστικτο…”

    Οταν μικρός-ακόμα και τώρα- με απωθούν,με νευριάζουν,με απελπίζουν,με εξωθούν στα άκρα πράγματα και καταστασεις, βλέπω και ακούω Μικη.Ειτε αφηγούμενος-εξαιρετικός και σε αυτό-είτε φυσικά ακουγοντας τις μελωδίες του ντυμένες με τα μεγάλα λόγια των ποιητών,τότε τα δάκρυα γυρίζουν προς τα μέσα,στεγνώνουν στη ρίζα και έτσι αυτοθεραπεύομαι κάθε φορά.

    Αυτή είναι και η μεγάλη προσφορά του,πιστεύω. Το χτίσιμο μέσω της μουσικής και του λόγου,ενός ανοσοποιητικού-για να μιλήσουμε και με όρους της τρέχουσας κορωνοπαλαβομάρας-ικανού να μη σε ακουμπούν μικρόβια και ιοι.Το φάρμακο μας το έδωσε. Οποιος θέλει το παίρνει.
    Τέλος πάντων. Σταματώ εδώ γιατί θα μακρηγορήσω πάλι.
    Αναμένοντας τον τελευταίο ασπασμό…

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    OUT LOUD

    Ευτυχώς που δεν υπάρχει πια η νεολαία του Μεταξά, να έχουμε τίποτε φασαρίες διεκδίκησης με τους κνιτες στο λαϊκό προσκύνημα.

    Πρώτα σε εμάς ήταν γραμμένος θα λέγανε τα μεταξοπουλα, ναι αλλά τελευταία σε μας ήρθε θα λέγανε τα κνιτακια, μπορεί να μπαίνανε και τίποτε οννεδιτες στη μέση, όχι δικός μας είναι θα φωνάζαν τα τσυριζοπουλα, ναι αλλά ΜΑΖΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΜΕ (με τις δίκες μα ψήφους ρίξαμε παρέα το Σαμαρά ) θα φωνάζαν τα ορφανά του Μιχαλολιακου, παίζει να μπούκαρε και ο Παναρας ντυμένος ΟΥΚ-χορεύτρια-Ζορό, σχεδόν σιγουρά ο Κούγιας θα αναλάμβανε συνήγορος υπεράσπισής έτσι γενικά για τη φωτο.

    Πάνω στην αναμπουμπούλα η μια η ημιτρελλη θα τον τράβαγε στο Βραχατι , ο άλλος ο certified τρελός στη Κρήτη, χάος κανονικό.

    Ασε σου λέω μπάχαλο, για ολους εχει παιδια μη σπρωχνετε

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    Στο αεροδρόμιο- για άλλη μια φορά…- διαβάζω αναμένοντας τη πτήση.
    Χηνάρι λεει χθες η εθνική με μια ράτσα Αλβανούς. Με τον ‘αρχηγό’ (αλήθεια με τι κριτήρια παίζει αυτός στην εθνική?) να κάνει Ω ΤΙ ΕΚΠΛΗΞΗ, τη λάθος πασά στον αντίπαλο και να τρώμε γκολ στο 90φευγα.
    Ευτυχώς για το ποδόσφαιρο θα αποκλειστούμε πάλι. Και λογικά με τους Τζαβελες που μαζεύουν ντορτια από το Μπεο, κάπου εκεί θα γράψει και το κοντέρ με μια Σουηδία που εχει πάρει φορά και βάζει γκολ αβέρτα, είδα εβαλε και στους Ισπανούς 2. Δηλαδή ρε Snitch οι άλλοι είναι καλύτεροι? Δε ξέρω αν είναι καλύτεροι πάντως οι ομάδες που είδα στο Euro είναι ΣΙΓΟΥΡΑ καλύτερες. Τέτοιο χάλι δεν ειχε καμμιά. Μάνταλο οργανωτή δεν εχει καμμιά ομάδα στο πλανήτη. Μόνο η προπονηταρα που κάνει δημοσιές σχέσεις και κοιτάει να τα εχει καλά με όλους φωνάζει στην εθνική το τύπο που η ομάδα του τελειώνει στο -30 για να την οργανώσει…
    Είναι σα να βάζεις ένα καταδικασμένο κλεφτή διευθυντή λογιστήριού να το πούμε εταιρικά. Η ένα μεγιστάνα –ανάλογα καταδικασμένο για φοροδιαφυγή αυτό δεν είναι το λαθρεμπόριο? – να διαχειρίζεται τα έσοδα δεκάδων εκ μιας ΠΑΕ.. IF U CATCH MY DRIFT.

    Και ποιον να πάρει δηλαδή? Σιγουρά το ελληνικό ποδόσφαιρο ΔΕΝ εχει ούτε μισό αξιόλογο παίκτη. Αλλα από την άλλη δουλειά του προπονητή και της ομάδας του είναι να βρουν 11 νοματαίους όχι δικιά μου. Τέσσερα ματς άντε έξι παίζει σε 12 μήνες. Δηλαδή τουλάχιστον οκτώ μήνες- τουλάχιστον- τα ξύνεις με τσουγκράνα. Τραβα στην επαρχία και δες 50 παιχνίδια μπας και βρεις κανα παίκτη. Το Μάνταλο και το Τζαβέλα τους ξέρουμε 500 χρονιά. Τι πας και μου βλέπεις ΠΟΚ και Ρουλη? Μπας και μάθει μπάλλα ο ‘αρχηγός’ στα 30 του η μπας και στο ξεφύγει το ταλέντο του Τζαβέλα στα 34 του? Μιλάω για τους δικούς μας που τους ξέρουμε. Τα ιδία σκατα είναι και οι Μπουχαλακηδες και οι άλλοι.
    Άμα είναι να πηγαίνεις με το μαχαίρι στα δόντια με τα Κόσσοβο, βγάλε τουλάχιστον κανα παίκτη. Εκεί νοσεί το ποδόσφαιρο, δε μπορώ να δεχτώ ότι ο κάθε Κοσσοβαρος εχει μέσα παίκτες των 10 και 20 εκ από τη Premier και εμείς ακόμη κοιτάμε το Τζαβέλα. Δηλαδή οι Κοσσοβαροι – όχι οι αργεντινοί – παράγουν περσότερους και ποιοτικότερους παίκτες από μας?

    Η Αγγλία έριξε πάλι 4. ΟΚ στην Ανδόρα αλλά έριξε και αλλά 4 εκτός στην Ουγγαρία προχθές άρα πριν κράξουμε θα θυμίσω τις ήττες από τα Φερόε και κάτι ισοπαλίες με κάτι απίθανους εντός έδρας. Τι εχει η Ανδόρα λιγότερο από τα Φερόε δε κατάλαβα? Χολέρα που έλεγε και ο Σωκ παλιά?

    Τα απίθανα όμως έγιναν στη Βραζιλία που μπήκαν με κουμπουριά !! στο 6ο λεπτό να συλλάβουν λεει παίκτες της Αργεντινής, Που ήρθαν λεει από το UK ΑΛΛΑ ΔΕΝ ήρθαν από το UK αλλά από άλλη χωρά (νομίζω Ισημερινό) μιας και έπαιξαν εκεί άλλο ματς πριν ως εθνική.

    Και επειδή αυτό με το UK είναι ανέκδοτο παραθέτω τη πραγματικότητα. Για να βγεις- μπεις στο UK ΠΡΕΠΕΙ να έχεις: πιστοποιητικό εμβολιασμού δικό τους η χώρας της ΕΕ-USA (αυτό που κορόιδευε το ΖΑΒΟ όταν το είχε προτείνει ο ΠΡΩΤΟΣ ο Κυριάκος πριν κανα χρόνο, εφαρμόζεται παντού..), τεστ PCR τελευταίων 48 ωρών- τα self-test ΔΕΝ μετράνε και ΔΕΝ σε αφήνουν στο αεροδρόμιο να μπεις, η επίσημη βεβαίωση νοσήσεις αλλά και PLF (passenger location form) που θα μείνεις, που συμπληρώνεις on line στο uk.gov ΠΡΙΝ ταξιδέψεις. ΟΛΑ ΜΑΖΙ ένα μόνο του ΔΕΝ κάνει. Εχουμε τρελαθεί στα PCR εμείς εδώ πέρα.
    Όταν δε, μπαίνεις στο UK, και δεν είσαι transit μέσα σε 24 ώρες, πρέπει να δηλώσεις και να ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΝΕΟ TEST μέσω NHS μέσα σε 48 ώρες αλλιώς πάλι δε μπαίνεις.

    Οι οποίο Βραζιλιανοί λοιπόν ΔΕΝ τους σταμάτησαν στο αεροδρόμια, ΔΕΝ τους σταμάτησαν στο ξενοδοχείο, ΔΕΝ τους σταμάτησαν καν στα αποδυτήρια. Περίμεναν να ξεκινήσει το ματς για να ‘καταλάβουν’ ότι έπρεπε λεει να περάσουν καραντίνα.
    Είσαι η Βραζιλία παίζεις εντός έδρας και κάθεσαι και κάνεις τέτοια καραγκιοζιλίκια? Ποιος είσαι ρε μεγάλε ο Ιβάν η ο Κούγιας?

    Όταν γίνεσαι ΓΕΛΟΙΟΣ, ανακατεύεις τη δουλειά σου με τη πολιτική. Η όταν είσαι ΚΟΤΑ.
    Η δε Βραζιλία όχι μόνο ρεζιλεύτηκε διεθνώς αλλά χάνει και το ματς στα χαρτιά μιας και με δικιά της υπαιτιότητα διεκοπη το ματς και λογικά θα φάει και τιμωρία εξτρά.

    Για να μη νομίζουμε ότι μόνο η Ελλάδα τα καταφέρνει τόσο καλά.

    ΥΓ Στη δουλειά ΑΠΑΓΟΡΕΥΩΝΤΑΙ δια ροπάλου ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΜΕΣΑ, 3 πράγματα. Πολιτικά, θρησκευτικά και ενδο- εταιρικές σχέσεις υπάλληλων.
    Ζευγαράκια στα μπαρ και στις διακοπές εδώ είναι μαγαζί. Δεν θα ασχολούμαστε ούτε με το ποιος από τους 2 ξύπνησε στραβά και δε μιλιέται με τον άλλον, ούτε με τα καβγαδάκια τους.
    Μπορούμε να σφαχθούμε (εσωτερικά- στο γραφείο πάντα- ΠΟΤΕ προς τα έξω) για οικονομικά για εμπορικά για ότι θες ακόμη και για προσωπικές διάφορες.
    Ο λόγος ευνόητος, οποίος δεν το καταλαβαίνει πάει σπίτι του. Δημοκρατία έχουμε και δε το ήξερα?

  4. Ο/Η Hokan λέει:

    Η μουσική του Θεοδωράκη , συμφωνική και ” λαική”, λειτουργεί σαν αιμοκάρθαρση στα μικρόβια της ασχήμιας και του πολιτισμικού κρετινισμού που με όχημα τα ιδιωτικά σκουπιδοκάναλα, σε μεγάλο ποσοστό, παρουσιάζουν το ελληνικό τραγούδι ένα έκτρωμα μοναδικής χυδαιότητας και δυσμορφίας. Το χτύπημα στον πολιτισμό εκ των έσω, με την παρακμή του μουσικού αισθητηρίου του λαού, και όχι μόνον, έχει προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά από 400 χρόνια τουρκοκρατίας.
    Αθάνατε Θεοδωράκη θα ακούμε την μουσική σου και θα βλέπουμε το προαιώνιο ελληνικό φως να παίζει με τις εποχές και τις ώρες με τα χρώματα και σχήματα του ουρανού, με τους ζωντανούς ασυμβιβαστους και τους νεκρούς να κρατούν στα σταυρωμένα χέρια τους της καμπάνας το σχοινί.
    Αθάνατο και το έργο σου και υπερβολικά ελληνικό, και γι αυτό ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ από σένα.

    @ Steven
    Τώρα που κλονίζονται οι θεσμοί και τα ήθη (στην εφ. ΕΣΤΙΑ σήμερα υπάρχει μια σχετική δημοσκόπηση) το ότι ο Θεοδωράκης δεν πίστευε πλέον στην αποτελεσματικότητα του υπαρκτού σοσιαλισμού αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πίστευε και στην σημασία, του ΚΚΕ εν προκειμένω, για την διατήρηση ενός επιπέδου στις πολιτικές (και κοινωνικές) ισορροπίες.
    Νομίζω ότι αυτό ήταν το”δώρο ” του στον Κουτσούμπα.

  5. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Επειδή την ιστορία-και τα γεγονότα μέσα της-καλό είναι να τα κρίνουμε με βάση τα δεδομένα και τα χαρατηριστικά εκάστου εποχής και όχι με βάση τα “κυάλια” του σήμερα.

    7 Σεπτεμβρίου 1987 -σαν αύριο καλή ώρα- δίδεται συναυλία στο Καλλιμάρμαρο. Τον μικρόφωνο πάιρνει ο Μ.Χατζιδάκις και ξεχέζει πατόκορφα τον “αυριανισμό” (διατί ο Κουρής τον έβριζε ολημερης. Πουστη,αδερφη,ξεχαρβαλωτή της νεολαίας, μπινέ κλπ. Τα γνωστα “ωραία” του βρωμιάρη εφημεριδοπώλη, ο οποιος ήταν η κύρια εκφραση γνώμης και ο εκ των κυριων εκμαυλιστών του λαού, ο οποιος ειχε που είχε τα χάλια του,εξέπεσε και στον “αυριανισμό” και ήρθε και “έδεσε”. Τέλος πάντων.

    Βουτάει λοιπον το μικρόφωνο ο Μάνος και σουρνει τα εξ αμάξης στον “αυριανισμό”.
    Ο οποιος -φυσικά,αυτό δα έλειπε- δεν ξέχασε και τον Μίκη. Του έσερνε διάφορα και αυτου. Ο οποιος Μίκης μάλλον απαξιούσε να απαντήσει τότε. Απάντησε-εκει,την ίδια νύχτα στις 7 Σεπτεμβρίου- για λογαριασμό του ο ίδιος ο Μάνος. Για να δούμε πως τα πραγματικά μεγάλα πνεύματα, οι ιδιοφυίες, “συναντιούνται” σε πεδία και κόσμους που είναι ανείδωτοι για τον μέσο κοσμάκι,ειδικά αν είναι “αυριανισμένος”, (όπως και σήμερα άλλωστε,Τον ρολο του Κουρή έχουν αναλάβει οι τωρινοί αχρειοι εφημεριδοπώλες)
    Μεταφέρω:

    Η Αυριανή μετά τη φασιστική απόπειρα αποκαθήλωσης του Μάνου Χατζιδάκι επιχειρεί να αποκαθηλώσει τώρα και τον Μίκη Θεοδωράκη. Κυκλοφορεί υλικό το οποίο αποκαλύπτει ότι ο Μίκης Θεοδωράκης όταν ήταν 15 ετών ήταν γραμμένος στην ΕΟΝ του Μεταξά (Εθνική Οργάνωση Νέων).
    Ο Μίκης Θεοδωράκης αδιαφορεί για τις δημοσιεύσεις ενώ ο Μάνος Χατζιδάκις αναλαμβάνει να μιλήσει αντί αυτού σε σχετική συνέντευξη: -Πληροφορώ τους γελοίους υπόδικους κοινού ποινικού δικαίου (Κουρής), πως τον καιρό εκείνο, όλοι οι μαθητές αναγκαστικά είμασταν στην ΕΟΝ. Δεν ήταν δυνατό να φοιτούμε στα σχολεία χωρίς να ανήκουμε στην ΕΟΝ. Επίσης 15 χρονών νέοι δεν έχουν υποψία πολιτικής συνείδησης. Και τώρα να σας πω: Ξέρετε πως ονομάζονται οι άνθρωποι που αμφισβητούν τους αγώνες ενός νέου που από 19 χρονών καταδιώχθηκε, εξορίστηκε, φυλακίστηκε; Να σας πω: ονομάζονται καθάρματα! Ας το έχουν αυτό υπόψη τους οι αναποφάσιστοι που θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Για αντιπερισπασμό στην Αυριανή που προσπαθεί να μας επιβάλει το χειρότερο πρόσωπο εξουσίας ας ακούσουμε την εισαγωγή από τον «Διόνυσο» του Μίκη που είναι βαθιά ποιητικός και αντικρατικός. Ο Μίκης εδώ τραγουδάει υπέροχα μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής του, που έρχονται σήμερα όλοι αυτοί οι περιηγητές της αθλιότητας να μηδενίσουν”!

    Αυτά… τα ωραία, στη χώρα του φαιδρού,του μικρού,του πρόστυχου και του γελοίου.

    Ασχετο (ίσως και σχετικό αν το καλοσκεφτείς): Μεταφέρω αυτούσια τα λόγια κάποιου που είπε κάτι κάποτε και θα ήθελα πριν τελειώσει η ανάγνωση να μαντέψετε πότε ειπώθηκαν και διατί:

    “Εις την Ιταλίαν δημιουργείται, εδημιουργήθη ήδη, νέος τύπος ανθρώπου, νέος την αντίληψιν, τους προσανατολισμούς του, τον προορισμόν του, αλλ’ ιδίως νέος ως προς την επίγνωσιν καθηκόντων και υποχρεώσεων. Εκεί δεν υφίσταται Δικτατορία υπό την στενήν έννοιαν ή υπό την έννοιαν, ήν προσέλαβεν ενταύθα η Δικτατορία. Δεν ασκείται βία υλική, αλλά πειθώ. Δεν εκβιάζεται το άτομον, αλλά μόνον του το άτομον υποβάλλεται, μόνον του προσαρμόζεται εις το δημιουργηθέν περιβάλλον, μόνον του εισέρχεται εις το πλαίσιον όπερ εχάραξε το Κράτος. Πας εντός πλαισίου αισθάνεται την άνεσιν και την θαλπωρήν, πας εκτός αυτού, μοιραίως, στερείται των καταπληκτικών πλεονεκτημάτων.»

    Αν αφαιρούσαμε μονο την ελαφρά καθαρεύουσα,θα ορκιζόμασταν ότι αυτα τα είπε π.χ. ο Πέτσας ή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή άλλος “αξιωματούχος” σε μια πρόσφατη δήλωσή του.
    Οχι,είναι λόγια του Κοτζιά, -ναι του φασιστικού μοσχαριού που έχει και την πλατεία στο όνομά του μπροστά από το δημαρχείο στην Αθήνα- καμιά 80αριά χρόνια πριν, ο οποιος σε επίσκεψή του στην Ιταλία του Μουσολίνι, εκφραζει τον θαυμασμόν του για το πόσο όμορφα “ρολάρει” η ιταλική κοινωνία υπό τις οδηγίες(sic) του Ντούτσε.

    Τίποτα δεν άλλαζει. Κατά βάση τα ίδια.Αλλάζουν μεν οι τεχνικές και τα μέσα,ανάλογα με την εποχή,αλλάζουν φυσικά τα πρόσωπα και οι πρωταγωνιστές,αφού ψοφάνε οι μεν και έρχονται οι επόμενοι να αναπληρώσουν το “κενό”,αλλα η αγωνία και το πάθος είναι τα ίδια. Σχεδόν κάθε εξουσία, καταλήγει,καταντά, σε αυτό: Πως θα βάλει τα δύο πόδια στο ένα παπούτσι. Γιατί; Τι “γιατί”; Δεν έχει “γιατί”. Γιατί αυτό μπορεί και αυτό θέλει.Γιατί αποτελείται κατα βάση από άρρωστους. Από ψυχασθενείς.
    Η εξουσία είναι ασθένεια. Αυτοάνοση μάλιστά,αφού προέρχεται από κύτταρα του ίδιου του σώματος τα οποία δρουν επιθετικά προς τον οργανισμό.

    Ο πραγματικά καλλιεργημένος άνθρωπος, ο εμποτισμένος με ανώτερες αξίες,δεν αποσκοπεί ποτε στο να “κυβερνήσει” ή να “καλυτερευσει” ή να “βελτιώσει” τον άλλον. Τον εαυτό του προσπαθεί να απελευθερώσει.Να εξυψώσει.Να απογειώσει.

    Μονο οι παρανοικοι μπορεί να μιλάνε για “σωτηρίες” και “εκ θεού απεσταλμένους”.
    Πως θα σου λύσει κάποιο πρόβλημα,αυτός που δεν βλέπει την δική του τρέλα;
    (πόσο μάλλον να σε “σώσει”, από καθε δεινό, όπως συχνα πυκνα ακουμε από ηγέτες-sociopath. Mε σύνδρομο ASPD. Oπως καλή ώρα το σύνολο των ημίτρελων που διοικούν την Ε.Ε, και τις δύστυχες υπολοιπες χώρες. Δειτε τις φάτσες τους, προσέξτε τις,δίχως ήχο και δίχως παρωπίδες κυρίως και θα καταλάβετε αμέσως,ότι οι λαοι κυβερνιούνται από νευροψυχοπαθείς με ακρωτηριασμένες ηθικες και κοινωνικές ευαισθησίες. Από καθάρματα δηλαδή,σε απλά καθημερινά ελληνικά. Σαν οφ δε μπίτσιζ.
    Ενι γουέϊ…

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    Όταν διαβάζω κουμμουνιστικές μαλακιες και διαστρέβλωση της αλήθειας από ΤΑΧΑ ΜΟΥ ισαποστακηδες, ανεβάζω πιο πολλές στροφές από CBR-RR 1000 σπασμένο κόκκινα σε Autostrada. Που μάθατε και ιστορία (που άραγε? Στο γυμνάσιο?) κοπυ παστε όσο και οπου ΚΑΙ ΟΣΟ σας συμφέρει.

    Σε αντίθεση με το ΜΙΚΙ ΜΑΟΥΣ και όλη την αριστερόστροφη ΜΠΟΥΡΔΑ, το ότι ο Χατζηδάκης ήταν δεξιός δε σημαίνει ότι εχει το θέσφατο και δεν είπε- η δεν έκανε- μαλακιες.
    Το αλάθητο το εχει μόνο ο πάπας και ο ΓΓ του ΚΚΕ.
    Εκεί είναι και μια από τις μεγάλες διάφορες μας. Εγώ όταν κάνω μαλακια, όταν έχω λάθος, όταν δε ξέρω, βγαίνω και το λέω: Δε γνωρίζω. Έκανα λάθος. Δεν είναι κακό ούτε κάνεις γεννήθηκε γνωρίζοντας τα πάντα. Άλλο η γνώμη που εχει ο καθένας (όπως η κολοτρυπηδα που λεει και ο Κλιντ), άλλο η γνώση που πρέπει να αφιερώσεις και χρόνο και προσπάθεια αρά και χρήμα για να την αποκτήσεις.

    ΑΛΛΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΥΛΟΒΡΙΖΟΥΝ όλο το κόσμο (από τη μια μεριά βέβαια τυχαία πάντα δεξιά! και βολικά πάντα) ως ξερόλες λοιμοξιολογοι, επιδημιολόγοι, γιατροί, πυροσβέστες, πολιτικοί, οικονομολόγοι του Facebook.
    10 πτυχία εχει μοιράσει ο Zuckerberg μέσα σε 2 χρόνια μιας και είναι και εύκολα. Μπαίνεις στο παπαρας.gr και στο troll.tsyriza.gr και απλά αναπαραγάγεις ότι μαλακια σου λεει το κόμμα.
    Ούτε βιβλία ούτε εργασίες ούτε πτυχιακές ούτε εξετάσεις επι χρόνια. Με ένα φραπέ στο ένα χέρι και ξύνοντας τα στα διαλλείματα, αποκτάς άποψη επι πάντως επιστητού.
    Πασπαλίζεις με 50 μπινελικια και έτοιμο το πόνημα επιπέδου ΚΑΤΩ από Γεωργίου για το ΑΝΑΛΟΓΟ ΚΟΙΝΟ.

    Με μεγαλύτερη μαλακια λοιπόν του Μάνου εκείνη που είπε και να μη λέγαμε ΟΧΙ αλλά ΝΑΙ πάλι το ίδιο δεν θα ήταν?

    Όχι ρε τεράστιε δε ξέρεις αν θα ήταν το ίδιο γιατί δε ξέρεις πως θα εξελίσσονταν ο πόλεμος αν είχε περάσει αέρα ο άξονας – οι Ιταλοί στη περίπτωση αυτή- και δεν αναγκάζονταν ο Χίτλερ να στρέψει τη προσοχή του και να σπαταλήσει χρόνο αλλά και αμέτρητα resources (στρατεύματα- πολεμοφόδια- καύσιμα κλπ.) αντί να επιτεθεί στη Ελλάδα Απρίλιο, δηλαδή να ασχοληθεί από τον Ιανουάριο το λιγότερο για προετοιμασία – και να πάει να επιτεθεί στη Ρωσία όχι τόσο στη Μόσχα αλλά στα πετρέλαια του Καυκάσου που ήταν το key turning point για το πόλεμο. Η Μόσχα μετα θα έπεφτε πιο εύκολα από ότι έπεσε η ΕΣΣΔ το 1989, σε ένα βράδυ.
    Γιατί η Ρωσία με την άμυνα που είχε- ένα ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ στράτευμα ας είναι καλά ο Στάλιν που είχε καθαρίσει τους μίσους επειδή δε δήλωναν υποταγή ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΚΑ ΠΑΝΤΑ – το μόνο που αντίτασσε ως ‘στρατηγική’ ήταν να υποχωρεί λόγω αχανούς έκτασης μόνιμα και να πετάει στρατιώτες στη κρεατομηχανή.

    Αν θα είχε δηλαδή ο Χίτλερ και πολύ πιο γρηγορά και πρόσβαση στα πετρέλαια ΚΑΙ της Μ. Ανατολής, αν θα είχε όλο το στράτευμα ακέραιο, αν δεν καθυστερούσε αυτές τις εβδομάδες και έφθανε στη Μόσχα πριν μπει ο χειμώνας. Αν θα είχε καθαρίσει με απλά λογία μέσα στο καλοκαίρι με το Barbarossa η υπόλοιπή Ρωσία ήταν απλά παρέλαση μέχρι εκεί που θα σιγούρευε ότι μπορεί να σταματήσει και να κρατήσει (δεν υπάρχει λόγος να φτάσεις στον Ειρηνικό) όπως στη Γαλλία στη Δανία στη Πολωνία- και δεν τον έπιανε ο χειμώνας. Από το χειμώνα έχασε ο Γερμανός το πόλεμο, οι 3 μήνες εδώ ήταν το σημείο κλειδί.

    Ο ίδιος ο Στάλιν τα εχει γράψει και ο ίδιος ο Georgy Zhukov (στρατάρχης- Chief of the General Staff των Ρώσσων) : “Εάν ο Ρωσικός λαός κατόρθωσε να ορθώσει αντίσταση μπροστά στις πόρτες της Μόσχας, να συγκρατήσει και να ανατρέψει τον Γερμανικό χείμαρρο, το οφείλει στον Ελληνικό Λαό, που καθυστέρησε τις Γερμανικές μεραρχίες όλον τον καιρό πού θα μπορούσαν να μας γονατίσουν. Η γιγαντομαχία της Κρήτης υπήρξε το κορύφωμα της Ελληνικής προσφοράς.” (Απόσπασμα από τα απομνημονεύματά του για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.)
    Διαβάστε ιστορία επιτέλους πριν πετάξετε τη μαλακια σας ΟΛΟΙ αριστεροί και δεξιοί.

    ΟΛΟΙ και όταν λεμέ ΟΛΟΙ εννοούμε ΟΛΟΙ, τα ανάφεραν τότε: Churchill, Stalin, Roosevelt ακόμη και ο εμμέσως ο ίδιος ο Hitler, ο Rommel μετα, (το ίδιο και κάνουν και οι ιστορικοί) ότι η αντίσταση της Ελλάδας και ειδικά η μάχη της Κρήτης έπαιξαν ρολό κλειδί στην έκβαση του πολέμου, γιατί όχι μόνο καθυστέρησαν τη Γερμανική προέλαση χρονικά αλλά κυριότερα έκαναν τους Γερμανούς να χάσουν πολύτιμες μονάδες – εκεί στην ουσία καταργήθηκε και το σώμα των αλεξιπτωτιστών που έδρασε τελευταία φορά μιας και οι απώλειες ήταν τεράστιες από τους Κρητες και ΦΥΣΙΚΑ από τους ‘άλλους’ τους κακούς Άγγλους τις ‘αδελφές’.

    Βρετανοί, Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί ήταν ΟΙ ΜΟΝΟΙ που ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΑΝ στο πλευρό μας. ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ. Ούτε Γάλλοι ούτε Πολωνοί ούτε Αφρικανοί.

    ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΞΑΝΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΕΤΕ.

    Ο σύντροφος Στάλιν, το ξανθό γένος δηλαδή ΤΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ, μας έστειλαν τις ευχές τους…κατόπιν εορτής AS USUAL.

    Οπότε ρε συ Μάνο, γράψε εκεί καμμιά παρτιτούρα που είσαι κάλος και άσε τα πολιτικά για κάναν άλλον γιατί ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΠΕΣ.

    Όσο για τη περίφημη νεολαία Μεταξά, για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ γράφονται ΨΕΜΜΑΤΑ ως συνήθως – όπως τότε που μας ενημέρωνε ότι τον ΕΝΦΙΑ ο Αλ6ς δεν το καταργεί ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ!!!!!! – από τον αμόρφωτο αγράμματο απόφοιτο ? (παίζεται το απόφοιτος) γενικού λυκείου.

    Στη νεολαία Μεταξά ΔΕΝ ήταν υποχρεωτική η συμμετοχή. Αυτά είναι ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ που βολεύουν αυτούς που πήγαν να γραφτούν. Πολλοί πήγαν αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι ΔΕΝ ήταν υποχρεωτικό και μετα- ως συνήθως- πετάξαμε μια μπαρούφα για να δικαιολογήσουμε τις πράξεις μας.
    Στη νεολαία Μεταξά υποχρεωτικά γράφτηκαν ΜΟΝΟ οι πρόσκοποι. Όλοι οι άλλοι όχι. Ήταν μόδα?, το έκαναν όλοι?, έπεσε σύρμα? Μπορεί – δεν το γνωρίζουμε πλέον και σίγουρα δεν θα ακούσουμε αυτούς που μια λένε γιουβέτσι και μια λένε κοκορέτσι.

    Αλλα υποχρεωτικό ΔΕΝ ΗΤΑΝ αλλιώς η μισή Ελλάδα (στη νεολαία είχε μέχρι και +30αρηδες πριν το πόλεμο το τελευταίο χρόνο το 1940) θα ήταν στην ΕΟΝ. Θυμίζω ότι το προσδόκιμο ζωής την εποχή ήταν κάτω από 55 έτη (1939), αρά ο μίσος πληθυσμός από τα 7,5εκ τότε (άντε να βγάλουμε και ένα 10% κάτω των 10 ετών), δηλαδή +3,2εκ θα ήταν στην ΕΟΝ!

    Μια ΕΟΝ που ξεκίνησε το 1936, στις 21 Ιουνίου 1939 και εντάχθηκαν υποχρεωτικά οι πρόσκοποι. Στην περίοδο 1939-1940 στην οργάνωση συμμετείχαν πολλοί νέοι ηλικίας 8 έως 25 ετών, αναφέρονται 15.000 μέλη στις αρχές Ιανουαρίου 1938, 750.000 το 1939, 1.250.000 το 1940.
    Μας λείπουν με απλή αριθμητική γύρω στα +2,5εκ κόσμος δηλαδή το 25%-30% του γενικού πληθυσμού. Τόσο ‘υποχρεωτική’ ήταν ακόμη και στο αποκορύφωμα της.

    ΟΚ αμόρφωτοι είσαστε εκεί στο ΚΚΕ αλλά ανοίξτε κανα google τουλάχιστον που είναι και εύκολο. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.

    Το κλου του πράγματος όμως είναι αλλού. Που? Στη συνέντευξη του ΜΙΚΙ ΜΑΟΥΣ στην Ακρίτα (οι κατσαρίδες ΠΑΝΤΑ μαζεύονται παρέα), η οποία εχει μεταδοθεί από το κανάλι της Βουλής και οπου ο ίδιος λεει:

    ΕΑ- Συγνώμη, δε το έπιασα? Ήσασταν στην νεολαία του Μεταξά?
    ΜΜ- ΟΛΟΙ (ψέμα Νο1) είμασταν στη νεολαία του Μεταξά.
    ΕΑ- (πάει να σώσει το ΜΙΚΙ ΜΑΟΥΣ από τη μαλακια που δε κατάλαβε ότι πέταξε) Α ,επειδή ήταν υποχρεωτικό ήσασταν εκεί!

    Ερώτηση εγώ ο αφελής: Αφού ήταν υποχρεωτικό γιατί τον ρωτάς πρώτον αν ήταν και δεύτερον εκπλήσσεσαι ΟΤΑ σου λεει ναι? Υποχρεωτικό δεν ήταν? Αν ρωτήσεις πχ σήμερα έναν αν πήγε στρατό και σου πει ναι, θα εκπλαγείς? Γίνεται να μη πάει? Ρε ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΑΥΤΑ? Συνεχίζω τη συνέντευξη:

    ΜΜ- Εγώ- ΔΕΝ ήταν υποχρεωτικό -ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ.

    ΕΑ- Στην νεολαία του Μεταξά? Πως κολλάει αυτό με την…
    ΜΜ- (ψέμα Νο2) Εμείς ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ ποιος είναι ο Μεταξάς!! Ο πατέρας μου ήταν Βενιζελικος και δε μας μιλούσε ποτέ για το Μεταξά γιατί πάντα φοβόταν και ήταν και ΘΥΜΑ του Μεταξά. Ο Μεταξάς μας δίδασκε πατριδογνωσία.

    Σιγά μη σας δίδασκε και οικοκυρικά ρε ΜΙΚΙ ΜΑΟΥΣ. Σταυροβελονιά, καθάρισμα κατσαρόλας και τσάκιση στο σιδέρωμα.
    Που ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ από τη μια αλλά από την άλλη το πατέρα σου ΗΞΕΡΕΣ ότι τον κυνήγησε αλλά πήγες εθελοντικά στη νεολαία αυτού που κυνήγησε το πατέρα σου.
    Και λέω ήξερες γιατί ο Μεταξάς πέθανε το 1941 αρά το κυνήγι έγινε προγενέστερα. ΑΡΑ ΗΞΕΡΕΣ. Τι διάολο 15 χρονών μαντράχαλος δεν ήξερες? ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΕΣΥ?

    Ρε που τα πουλάς αυτά? Είσαι μαλακας όπως σε βλέπω η όπως με βλέπεις? Θα πάω εγώ να γραφτώ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ κάπου που κυνηγάνε, όχι το πατέρα μου, αλλά το σκύλο μου?
    Θα γινώ συνάδελφος- συνεργάτης αυτών που κυνηγάνε το πατέρα μου αλλά ΔΕΝ θα το ξέρω? Ποιος το κυνήγαγε δηλαδή? Ο Superman, η Βασίλισσά Elizabeth η ο Μεσι?
    Ρε το ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ μας περνάτε εκεί στο Περισσό, είναι απίστευτο πραγματικά.

    Για να δούμε δε ποσό ΨΕΥΤΕΣ είσαστε όλοι σας εκεί στο ΚΚΕ ο ΜΙΚΙ ΜΑΟΥΣ στις 12.02.2018, διανέμει την ακόλουθη δήλωση οπου μεταξύ άλλων αναφέρει:
    Η ηλικία μου ήταν 11-13 ετών και η συμμετοχή σε αυτή την οργάνωση ήταν υποχρεωτική για όλους τους μαθητές της χώρας.
    Ωπα μεγάλε. Πήγες ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ εκεί που ήταν ‘υποχρεωτικά’?

    Ψέμα Νο3. Το 1940 η ηλικία σου δεν ήταν 11 χρονών αλλά 15. Στην ηλικία των 11 ένα παιδί πάει έκτη δημοτικού, η έννοια του είναι να παίξει, δε οργανώνεται ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ σε νεολαίες.
    Στην ηλικία των 15 πάει στο σημερινό Λύκειο εχει την ευχέρεια και το μυαλό, της επιλογής. Άγουρο μυαλό βέβαια αλλά για ΚΝΙΤΕΣ μιλάμε οπότε η κατάσταση του δεν αλλάζει ιδιαίτερα ακόμη και στα 60. Μαλακας γεννιέσαι δε γίνεσαι. Η αμοιβάδα ίδιο μυαλό εχει μέχρι να πεθάνει. Αν έχεις φτάσει κοντά 100, έχεις δει και ζήσει και τις 2 μεριές επι δεκαετίες, και ακόμη δηλώνεις ότι θες να ταφείς ως κουμουνιστής, τι περιμέναμε δηλαδή στα 15? Να είσαι κανας σοβαρός?

    Ψέμα Νο4. Τελικά ήταν υποχρεωτική – που ΔΕΝ ήταν- η πήγες ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ? Διάλεξε τη μπαρούφα θα πετάξεις ρε ΜΙΚΙ ΜΑΟΥΣ, ούτε το ΖΑΒΟ τόση κολοτουμπα.

    Εκεί δε που τα σπάει ο ‘παγκόσμιος’ ΜΙΚΙ ΜΑΟΥΣ είναι παρακάτω στην ιδιά δήλωση:

    Με κατηγορούν ότι συνεργάστηκα με τον Μητσοτάκη σαν να ήταν ένας προδότης, ενώ είχε ψηφιστεί από το 48% των Ελλήνων ψηφοφόρων. Άλλωστε συνεργάστηκα μόνο εγώ; Γιατί δεν λένε λέξη για τον Φλωράκη και τον Κύρκο, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ εκείνης της εποχής;

    Πρώτον ρε ΕΛΛΗΝΑΡΑ και εσύ και όλοι οι Ελληναρες. Όταν λένε κάτι για σένα, μάθε/μάθετε να απαντάς /απαντάτε για σένα/εσάς. Αυτό το ΝΑΙ αλλά και ο ΑΠΕΝΑΝΤΙ που έχετε ΟΛΟΙ ΣΑΣ είναι τρομερό! Τι θα πει ναι αλλά ο άλλος?

    Πέταξες κάτω τα σκουπίδια σου? Ναι αλλά ο απέναντι..
    Οδηγείς πιωμένος? Ναι αλλά ο απέναντι..
    Σε πιάσανε να κλέβεις, να παρανομείς? Ναι αλλά ο απέναντι..
    Έκανες μαλακια? Ναι αλλά ο απέναντι..

    ΔΕΝ μας νοιάζει για τον απέναντι. ΔΕΝ ρωτάμε τον απέναντι.
    ΕΣΕΝΑ ρωτάμε ρε ΜΙΚΙ ΜΑΟΥΣ: Συνεργάστηκες ΕΣΥ με δεξιά κυβέρνηση ΝΑΙ Η ΟΧΙ?
    Τι μας νοιάζει τι έκανε ο Κύρκος? Εσένα ρωτάμε όχι το Φλωράκη.
    Δηλαδή η μαλακια του Κύρκου (αν πούμε ότι ήταν τέτοια) είναι δικαιολογία για σένα? Ποσο χρονών ήσουν πάλι το 1989 ρε ΜΙΚΙ ΜΑΟΥΣ? 11 πάλι και δε κατάλαβες? Η πήγες υποχρεωτικά- εθελοντικά πάλι? Μήπως σε βασάνισε και εκεί ο Κύρκος και ο Φλωράκης για να υπογράψεις υπουργός?

    Δεύτερο και κλείνω: Κανένας δε σε κατηγόρησε για καμμιά συνεργασία. Ίσα ίσα που έβαλες το εθνικό συμφέρον ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ παραμερίζοντας την ιδεολογία σου (ΟΚ ΕΚΕΙ ΔΕ ΖΟΡΙΖΕΣΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ) για να κάνεις αυτό που έβλεπε όλη η Ελλάδα, μια οικουμενική κυβέρνηση λόγω ανάγκης.
    Ούτε γιατί σε ΄κατηγορούν’ δεν είχες καταλάβει ακόμη ΜΙΚΙ ΜΑΟΥΣ.
    Σε κατηγορούν ότι ως ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ μας το παίζεις αριστεριλα και έχεις πάει από Μεταξά ως ΚΚΕ, μπρος πίσω με ενδιάμεσες στάσεις οπου φυσάει ο άνεμος.

    Οπότε η είσαι κοινός βλακας και δε καταλαβαίνεις τι κάνεις και με ποιος συντάσσεσαι +60 χρονών μαντράχαλος, η είσαι οπορτουνιστής και πηδάς από τη μια βάρκα στην απέναντι αλλάζοντας ιδεολογίες πιο γρηγορά και από πουκάμισο.
    Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

    Once you eliminate the impossible, whatever remains, no matter how improbable, must be the truth.
    Sir Arthur Conan Doyle

    Σε κατηγορούν ότι αφού μας τα έκανες ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ για το ποσό γαματος είναι ο Αλ6ς, και έτρεχες και έκανες τις ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. και τις ΣΠΙΘΑ (αυτές τις συνήθεις κουμμουνιστικές ΜΑΛΑΚΙΕΣ της μιας βραδιάς), έτρεξες να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΣ με το ΤΣΥΡΙΖΑ με το Μανώλη Γλέζο, και το Γεώργιο Κασιμάτη.
    Μετα μας έλεγες για αριστερόστροφους φασισμούς και άλλες παπαριες που κατέβαζε η κούτρα σου ΩΣ ΜΙΚΙ ΜΑΟΥΣ.
    Στα 80 σου δεν είχες καταλάβει τι είναι ο φασισμός, τι είναι ο κομμουνισμός και τι πρεσβεύει το ΖΑΒΟ και τα τσιράκια του όταν φώναζε η εμείς η αυτοί. Όταν –ακόμη το δηλώνει- φώναζε η θα τους τελειώσουμε η θα μας τελειώσουν. Λες και οι ‘απέναντι’ είναι τίποτε κατακτητές τίποτε εχθροί, δεν είναι Έλληνες.
    Το κατάλαβες στα 90. ΓΕΛΟΙΕ.

    Οι Άγγλοι έχουν ένα ωραίο saying: We all know the truth we just choose to Ignore it

    ΥΓ. Ασε τα αγγλικά στην ησυχία τους, ίδιος με τον Αλι6 είσαι- όποτε το ανοίγετε να το παίξετε αγγλομαθείς γελάνε οι γάτες στα κεραμίδια.
    Δεν είναι για σένα αυτά. Δεν υπάρχει πληθυντικός στην έκφραση και δεν υπάρχει ‘δε’ που πας να το παίξεις ξυπνητζης μέσα στην ασχετοσύνη σου ως συνήθως,
    Με το google translate ΔΕΝ μαθαίνεις ξένες γλώσσες.

    ΥΓ2 Η μαλακια της ημέρας: Ο γιδοβοσκός, το καμάρι της λεβεντογενιάς, ο κοπυ-παστε-χιβ, ο άντρακλας που κάπνιζε στο Υπ. Υγείας (όταν δεν έτρωγε κοψίδια υπό το άγρυπνο βλέμμα του Αρη- κατά το σαμπάνια, χαβιάρι και Βελουχιώτη Αρη- sorry τα κότερα με τα Cohiba δε κάνουν rime) , ο πολλά βαρύς, που πήγε στη περασμένη εβδομάδα σε συγκέντρωση ΚΑΤΑ του εμβολιασμού, ο τύπος που μας τα είχε σπάσει επι ένα χρόνο ότι τα εμβόλια ΔΕΝ είναι δοκιμασμένα και ΔΕΝ θα το κάνει, o τύπος που πρότεινε φάρμακα ΓΙΑ ΑΛΟΓΑ (ιβερμεκτίνη) κατά τον FDA, τη Κυριακή εμβολιάστηκε η ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ τουλάχιστον. Αν δεν δούμε επίσημο ψηφιακό πιστοποιητικό ΔΕΝ τον πιστεύουμε όπως δε πιστεύουμε κανένα τους για οτιδήποτε.
    Εχουμε φάει σωτο και σανό από δαύτους που έχουμε στοκ για 50 χιλιετίες.
    Ως αριστερή ΚΟΤΑ που είναι έκανε άλλη μια κολοτουμπα, η αλλιώς στροφή 360 μοιρών που λεει και ο αρχηγός του.

    Το έκανα αφού το μελέτησα, είπε το ΤΡΑΓΙ. Τώρα πως μελέτησε κάτι που ΔΕΝ γνωρίζει τη πατέντα του, αυτό είναι άλλο ένα μυστήριο της ιστορίας που θα μείνει βαθιά κρυμμένο, δίπλα στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, στη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, στο βασικό 751, στη Λέσβο και στη Μυτιλήνη, στο go back madam Merkel και άλλα ανεξήγητα φαινόμενα όπως πχ στους μετανάστες που απλά λιάζονται και μετα εξαφανίζονται –από την Ομόνοια στο υπερπέραν.

    ΥΓ3 Ποιος ψήφισε ΟΧΙ στα μετρα- οικονομική ενίσχυση κλπ.- υπερ των πυρόπληκτων? Ελατέ τώρα. Εύκολο είναι…
    Και να σου έδινα 2 χιλιάρικα θα τα έτρωγες, Τι φωνάζεις?

    ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕ

  7. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Καλό θα είναι οι δεξιοί-ότι και αν σημαίνει αυτο πλέον- να περάσουν να ανάψουν ένα κεράκι απ την Μητρόπολή,Στη μνήμη του μεγαλύτερου ευεργέτη τους.Στον άνθρωπο που έκανε τις διαδρομές Ελλάδα-Αμερική όπως Σεπόλια-Δάφνη ώστε να μεταφέρει πρώτος το μήνυμα “η Καραμανλής ή τανκς”. Δεν ισχυρίσθηκε ποτέ π.χ. “Η κομουνισμός ή τανκς”. Παράξενο για αμετανόητο κομουνιστή,ε;

    Ακομα και στον ύστατο κίνδυνο να “ξεφύγει” το πράγμα, χρόνια μετά,-υπο το πρισμα της κατάρρευσης του Αυριανισμού,δηλαδή του Ανδρεϊσμου- με την Δεξιά του Μητσοτάκη συγκυβέρνησε,η κουστωδία Κιρκου Φλωράκη, υπο την μπαγκέτα του Μικη.Δεν είπε “ώρα για αριστερά”. “Σκεψου λίγο,φίλε οδηγέ.Εβαλες “φλας” στην μπαταρία”;

    Είτε ήταν εγκάθετος,είτε ήταν ένας αφελής γίγαντας,που τον εκμεταλεύτηκαν, το πράγμα δεν αλλάζει.
    Οι υπηρεσίες που προσέφερε στην Δεξιά,για την παλινόρθωσή της επί Καραμανλή,ή για την επούλωση των πληγών της επί Κ Μητσοτάκη,ήταν πολύτιμες.

    Όποτε παρενέβει ενεργά ο Μίκης,δεν ήταν ποτέ για να κουβαλήσει κάποιον κομμουνισμό (αστεία πράγματα,αυτα ήταν ξεκαθαρισμένα πριν απο την Γιάλτα ακομα.Ποτε δεν υπήρχε κομμουνιστικός κινδυνος στην Ελλάδα,αφού για να υπάρχει τέτοιος,θα πρεπει να υπάρχει “εδαφος” για κάτι τέτοιο.Ο κομμουνισμός ανεκαθεν γυροφερνε γυρω στο 5-10% αναλογως την εποχή.

    Αυτα τα πιστευουν τα Αμερικανάκια,που τα τρόμαζαν οι Μακαρθισμοί, ότι ο “μέγας κινδυνος Κάστρο” θα εισβάλει και θα μολύνει την μεγάλη μας χώρα”. Τώρα το πως ο Κάστρο έζησε κορακοζώητος και έκανε τον μπαμπούλα στην
    Αμερική(!!!) μισό αιώνα, από ένα νησί από το οποιο πας κολυμπώτας στις ακτες της Φλόριδα,δεν ξέρω. Μάλλον είχε πέσει μέσα στο καζάνι με το μαγικό ζωμό,όπως ο Οβελίξ. “Σκέψου λίγο φίλε οδηγέ.Εβαλες “φλας” στην μπαταρία”;

    Ο Μϊκης ήταν πάντοτε εκεί για να τοποθετεί σωστά την Δεξια στον Αμερικανικό τόρνο.Ποιος κομμουνισμός; Οι Αγγλοι σκοτώθηκαν στην Ελλάδα για να αναλάβει τα ηνία του εδώ προτεκτοράτου η Αμερική. Αν κάποιους έπρεπε να κρεμάσουν πρώτους,ήταν ο Τσόρτσιλ και ο γατοπόντικος παπατζής των Αγγλων ο γέρος της δημοκρατίας-μη χέσω- που βουλιαξαν τη χωρα στον εμφύλιο για να έρθει να εισπράξει η ανερχόμενη δυναμης περαν του Ατλαντικού. Αν πρόκειται για γεννημενους ηλιθιους η για πουλητάρια.εχω αποφασίσει ότι συμβάινει το δεύτερο.

    Οπότε καλον ειναι, όλο το Κολωνάκι και όλα τα ΒΟυ-Που, να παρουν τα ποδάρια τους και να πάνε στον ευεργέτη τους,να πουν κανενα ευχαριστω στον “ψηλό” ο οποιος έκανε , όποτε χρειάστικε, τα αδύνατα δυνατά να κρατησει την Ελλαδα στην Δυτικη σφαιρα επιρροης και αρα οι ιδιοι και οι πατεράδες τους να μετατραπούν απο γιδοβοσκοι και κατσικοκλέφτες σε ισχυρούς οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες του τόπου” Δηλαδή κατσαπλιάδες με πτυχία (αγορασμένα φυσικά).

    Εϊναι περισσότερο συγγενής με την Δεξιά -την Καραμανλική- ο Μίκης παρά ο “φιλοξενούμενος” στην Ν.Δ. ο “ξενιστής” και Βενιζελοτραφής κεντρώος Μητσοτάκης.
    Με την ίδια ευκολία που συνεπραξε ο πατέρας του σημερινού καβαλημένου κνώδαλου που παριστάνει τον πρωθυπουργό , με την ίδια ευκολία συμπράτει και το ίδιο το κνωδαλο με Κνιτες και Σημιτικούς σήμερα. Τι είναι αυτό που σε κάνει να σηκώνεις τους ώμους με απορία; “Εβαλες φλας στην μπαταρία”;

    Αν οι Νεοδημοκράτες είχαν δράμι μυαλό,θα έπρεπε αυτην την καταραμένη φαμέλια να την γεμίσουν με πίσσα και πούπουλα και να την πετάξουν δια παντώς έξω από το κομμα. Τέλος πάντων. Δεν μου καίγεται καρφί έτσι κι αλλιως,αφού δεν συμμετέχω στο έγλημα της ανα 4 χρόνια ψηφοθηρίας και της νομημοποίησης των κάθε τόσο πούστιδων ένθεν και ένθεν.
    Ενι γουέι. ‘Η “ένυ γουέϊ”; Μάλλον “ένη γγουέυ” είναι το σωστό. Χου γκιβς ε σιετ. Δε γαμιόμαστε λέω εγώ…