Η ΠΑΛΙΑ ΙΔΕΑ

Κι όμως σύντροφοι. Με βάση την τεράστια οικονομική επιφάνεια του εγγυητή και με βάση οτι είναι απασχολημένος με χιλιάδες δουλειές, ο μέλλων συμπέθερος του, γιατρός το επάγγελμα, του έδωσε την χρυσή λύση : Να μην κουράζεται να φτιάξει εταιρεία και κατ’ επέκταση ομάδα. Να μην ασχολείται με το ψάξιμο των στελεχών ή με την πηγμαλοσύνη του να δημιουργήσει στελέχη. Να πάει κατ’ ευθείαν στην πηγή να πάρει το νερό και να μην κουράζεται να το περιμένει καθώς κατεβαίνει στην κοίτη του ποταμού.

Άλλωστε ο συμπέθερος δεν μπορεί να μιλάει για ιατρικά θέματα ακόμα και τη νύχτα που συναντιέται για να κανονίσει τις λεπτομέρειες του γάμου των παιδιών. Οπότε μπαίνει και στα θέματα ευθύνης του εγγυητή για να του απαλύνει τον πόνο. Και να τον κολακεύει κιόλας, αφού άλλωστε ήταν ιδέα του εγγυητή παλιακή : Γιατί δεν αγοράζει ολόκληρη την Μπαρτσελόνα;

Και δεν κάνουμε τώρα πλακίτσες. Όλη η φιλοσοφία του συμπέθερου βρίσκεται στην λέξη ” ολόκληρη “. Διότι ο εγγυητής όταν είχε αμολήσει την κουβέντα αυτή, απειλούσε προπονητή και παίκτες. Που καμία σημασία δεν έχει οτι αυτός τους είχε προσλάβει. Αλλού είναι η ουσία μας. Οτι ο συμπέθερος πλέον, προσπάθησε να του διευρύνει την σκέψη : Να μην αγοράσει μόνο τους παίκτες ή τον προπονητή της Μπαρτσελόνα, αλλά ολόκληρο το εταιρικό σύστημα της συμπαθούς ομάδας της Καταλονίας. Τα στελέχη της σε όλα τα επίπεδα δηλαδή, ίσως με εξαίρεση το οικονομικό τμήμα αφού το δικό μας είναι κι επιφορτισμένο και με άλλα βιβλία από άλλες δραστηριότητες. Να μην  κολλάμε όμως σε αυτά. Άλλωστε μια εταιρεία ποτέ δεν οφείλει την πρόοδο της στο οικονομικό τμήμα. Κι άλλωστε έχουμε πολλούς καλούς οικονομολόγους στην Ελλάδα. Η ΑΕΚ δεν υστερεί στο λογιστήριο της εξ άλλου.

Είναι γεγονός οτι η πρόταση αυτή, δεν εξέπληξε τον μεγιστάνα. Οι παλιές σκέψεις του που βρίσκουν δικαίωση ακόμα κι από γιατρούς, είναι άλλο ένα βήμα προς τον κολοφώνα της δόξης. Πλέον υποκλίνονται και σοβαρότατοι επιστήμονες. Αλλά τι να ξέρουν από εμπόριο και οικονομικά άνθρωποι που λαπαροσκοπούν; Πού να πάει το μυαλό τους οτι ο μεγιστάνας, πράγματι  περίμενε να πέσει λίγο η τιμή της Μπαρτσελόνα για να την αγοράσει, αλλά όχι τόσο πολύ. Όχι και να πάει στην εντελώς ξεφτίλα. Τι είναι η Μπαρτσελόνα; ΑΕΚ στην τρίτη εθνική; Ή αγοράζουμε κάτι, έστω και πιο φθηνά, ή δεν κάνουμε κίνηση για να μην δημιουργήσουμε και άσχημες εντυπώσεις στους λοιπούς πλούσιους του κλάδου μας. Τι άραγε να έλεγε ο εγκεφαλοπαθών καπετάνιος;

Και είμαι υποχρεωμένος να αποκαλύψω οτι στο μυαλό του μεγιστάνα, πλέον υπάρχει άλλη ιδέα : Να αγοράσει την Λίβερπουλ. Πιστεύει οτι κάποια στιγμή θα πέσει κι αυτής η τιμή, για να έχει και κάποια απόδοση η επένδυση του,  και θα βρει την ευκαιρία να την εγκαταστήσει στην Αγιά Σοφιά. Ναι σύντροφοι. Η Λίβερπουλ αδικείται που παίζει στο Άμφιλντ. Πόσους εξ άλλου ευρωπαϊκούς τελικούς έχει φιλοξενήσει αυτό το γήπεδο; Ενώ η Αγιά Σοφιά, με το καλημέρα θα υποδεχτεί τελικό conference. Και να αποκαλύψω κι άλλο ένα : Μετά τον Ρούντι Γκαρσία, μιλάει ο μεγιστάνας με τον Κλοπ. Ο οποίος πιστεύει οτι ένα club σαν την ΑΕΚ, τον καλύπτει πλήρως. Μπορεί να κάνει και τον πρόεδρο και ό,τι άλλο χρειαστεί, και να μην έχει κανέναν στα πόδια του. Και σιγά σιγά να αγοράσει αυτός την ομάδα, αφού από μικρός κοιμόταν με την φανέλα του Λευτέρ πάνω από το κρεβάτι του.

Για άλλη ομάδα δεν ενδιαφέρεται ο μεγιστάνας. Ούτε καν για την Τσέλσυ τώρα που τράπηκε σε φυγή ο ολιγάρχης. Ούτε για την Μπάγιερν, ούτε για την Ρεάλ. Φυσικά ενδιαφέρεται για τον Ιωνικό και τα Γιάννινα, αλλά για το Σεραφείδιο. Για να τις κάνει ΑΕΚ β. Όχι για να τις ρίξει στην Αγιά Σοφιά. Αυτή είναι και η ατυχία μας όμως. Ότι δεν ενδιαφέρεται ούτε για μια ομάδα δεύτερης κατηγορίας από κάποια άλλη χώρα της δύσης.  Διότι το πιστεύει οτι βλέπει ψηλά. Κι είναι τόση η αγάπη του για την ΑΕΚ, που δεν θέλει να την ρίξει χαμηλά. Εδώ ακριβώς είμαστε άτυχοι. Οτι του πηγαίνουμε πεντανόστιμα μπαρμπούνια από την Κάρπαθο, αλλά αυτός θέλει σούσι από το Πεκίνο. Κι αυτό θα το υποστούμε αφού ο μεγιστάνας δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

7 Responses to Η ΠΑΛΙΑ ΙΔΕΑ

  1. Ο/Η Pontios λέει:

    Εγώ ένα πράγμα ξέρω
    ότι ο γέρος τα έχει χάσει εδώ και καιρό και αυτό κάνει μπαμ πλέον.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Γεμιστανας….

    Γιατι διελυσε την ομαδα μετα το πρωτο κυπελο και το πρωτο πρωταθλημα θα μας εξηγησει ο γυφτος?

    Γιατι εδωσε λωκο στον τσετσενο,που τον κατεσφαξε στα κυπελα,τον εξεφτελισε στο παρασκηνιο,ειδικα επι τσιπρα,γιατι χαρισε ευρωπη,2ες θεσεις,γιατι γκρεμισε αηττητα κλπ.

    ΓΙΑΤΙΙΙΙΙ?????

  3. Ο/Η Νίκος λέει:

    Παντρεύεται ο Γιώργος, Στηβεν;

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Νίκος : Έτσι φαίνεται.

  5. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Eίναι γνωστό ότι η τρέλα από την ιδιοφυία δεν διακρίνονται.Μη πω ότι κάποιες φορές ταυτίζονται.κι όλας.
    Ο Αινστάιν κυκλοφορούσε ενίοτε με διαφορετικό χρώμα κάλτσες. (το ίδιο και ο Τριντό βέβαια,αλλά για άλλους λόγους)
    Αρα,όποιο σχέδιο και αν “γεννησει” το μυαλό του Μελισσανίδη,θα πρέπει πρώτα να περάσει από τη βάσανο του χρόνου.Και θα αποδειχθεί σωστό Anyway. Αν πετύχει, μπράβο. Αν δεν πετύχει κρίμα, απλά “δεν το κατανόησαν καλά οι άλλοι”.
    Είναι έξω από χώρο και χρόνο πλέον.

    Θυμίζει πιονι “βασιλιά” που όχι μόνο έπεσε από το σκάκι,αλλά στάθηκε όρθιο στο πάτωμα και το περιεργάζεται μια γάτα,πρωτού αυτή γυρισει τον κώλο της και το κατουρίσει.
    Και αυτό -λέει- θα ριζώσει στο πλακάκι του καφενείου.Θα φυτρώσει και θα βγάλει φτερά. Με σκοπο να ξανανέβει στο τραπέζι,να ξαναπιάσει το τετραγωνάκι του στο σκάκι και να εφορμίσει κατά πάντων.
    Αλλα τελικά, το φυτό μετετράπει σε τίλιο. Καλό είναι κι αυτό,για το ουρικό οξύ. Δεν βαριέσαι.
    Πανδαμάτωρ.

  6. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Kαι αν ο Κλοπ έχει ενδοιασμούς μια βόλτα στην ΟΠΑΠ Αρένα με φόντο τις λάσπες και τις χημικές τουαλέτες πιστεύω πως θα τον πείσει.
    Εξάλλου όλους εκεί τους πάμε τα δυο τελευταία χρόνια.

  7. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    τώρα που ετοιμάστηκε και ο αϊτός ποιος μας πιάνει…