ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΤΟ ΑΡΝΙ

Στην Κίνα, μπορείς να πεθάνεις από εργασιακή εξάντληση αν θες. ‘Η από εξαθλίωση.Η αυτοκτονώντας από απελπισία.Η από περιβαλλοντική μόλυνση αν γουστάρεις. Ελέυθερα. Διάλεξε.
Αλλά όχι όμως από κρυολόγημα. Γι αυτό και οι Αρχές εργάζονται πυρετωδώς και εντατικά,παίρνουν όλα τα “απαραίτητα” μέτρα ώστε να σιγουρευτούν ότι όλοι οι θάνατοι των πολιτών θα είναι εξαιτίας τους και όχι λόγο κάποιας κωλογρίπης.
Ορθόν. Οσο νά’ναι,είναι θέμα εγωϊσμού.

Και τα καταφέρνουν περίφημα.Σε δύο χρόνια,στην πόλη-κόμβο,στην Σαγκάι,-όπου και παίρνονται προσφάτως τα λαϊκά μέτρα zero covid- έχουν πεθάνει 6 άνθρωποι. 25 εκατομμύρια άνθρωποι, 6 νεκροί σε δύο χρόνια.Κι όμως. Και αυτοί οι έξη θεωρούνται αστοχία. Δεν θελουν ούτε έναν να φύγει από γρίπη
Εϊναι δυνατόν κύριε, να σου προσφέρουμε τόσες εναλλακτικές και εσύ να κινδυνεύεις να “φύγεις” απο φτάρνισμα; Εϊναι δυνατόν να υπάρχει ολόκληρη γκάμα αιτιών,και συ να κινδυνευείς να πεθάνεις από κρυολόγημα; Ε, του πούστη πια.
Αχάριστοι άνθρωποι.

Και γενικά,σε αρκετές,πάμπολλες δηλαδή χώρες και μάλιστα “Δυτικές”,κάνουν ότι μπορούν. Εχουν δοκιμάσει αρκετούς τρόπους,αλλά δεν είναι δυνατόν ακόμα να διαλυθούν. Μάλλον ο Καπιταλισμός έχει πολύ πιο βαθιά λαικα ριζώματα από ότι υπολόγιζαν. Τι πολέμους σκαρφίστικαν.Τί πανδημίεςΤι αυτοκαταστροφικά λοκντάουν.Τι οικονομικοί αυτοαποκλεισμοί Τι “κυρώσεις” και αυτοπυροβολισμούς στα πόδια. Τι εκτινάξεις των πάντων.Τι απειλές για “το τέλος του κόσμου”. Τι αυτοτιμωρίες.
Χαμπάρι δεν παίρνει ο πούστης. Στέκεται όρθιος.
Μαζεύονται σε φόρα και σε συνέδρια. Συσκέπτονται ώρες,μέρες ολόκληρες. Με μαυρους κύκλους κάτω απο τα μάτια,δεκάδες αρχηγοί κρατών,προσπαθούν να “λύσουν” το πρόβλημα: Πως να διαλύσει την χώρα του έκαστος.Πως; Πέφτουν ιδέες. Ενας-ένας,μια-μια;Ολες μαζί; “Σε “μπλοκ” ανά ήπειρο; Πως; Δεν είναι και εύκολο.Εχεις δοκιμάσει να ρίξεις γιαπί; Και μάλιστα τσιμεντένιο; Θα σου φύγει ο “πάτος”.

Φαίνεται οτι παραέπιασε το δέντρο.Και οι ρίζες έχουν τυλιχτεί παντού γύρω. Και πολλοι “τυλιγμένοι” αρνούνται να το ρίξουν,παρόλο που συμμετέχουν στο έργο. Φαγωμάρα και τσακωμοί μεταξύ των “εργολάβων” που έχουν αναλάβει το πολυπλοκο και πολυδάιδαλο έργο.
Εδώ ένα Ελληνικό και προσπαθούν να το ρίξουν 10 χρόνια.
Φαντάσου τώρα ολόκληρο οικονομικοκοινωνικό οικοδόμημα δεκαετιών. 100 και 200 ετών. Σαν πλάτανος.

Ποτισε γερά ο κομμουνισμός τον καπιταλισμό,τον θέριεψε και τώρα που θέλει να ψηλώσει τη μάντρα,μάλλον τον εμποδίζουν τα πελώρια κλαδιά. Το δέντρο δεν πέφτει εύκολα.
Μάλλον ο καπιταλισμός είναι ο κομμμουνισμός του Δυτικού μικροαστού. Ετσι είναι. Οταν μεγαλώσεις με άλλο πατέρα ,αυτόν θα αναγνωρίζεις ως τέτοιο. Ασχετα ποιος σε γέννησε.

Εχει κολλήσει το πράγμα. Πρέπει να μπουν μπροστά μεγαλύτερα μέσα. Κάποια “εξωγήινη επίσκεψη”. Κάποιος υπερμεγέθης κομήτης που καταφθάνει απειλητικά…. Κάτι άλλο τέλος πάντων.
Καθυστερούν πολύ και το “λύκος στα πρόβατα” δεν πιάνει πάνω από φορές ως γνωστόν.Και έτσι άλλάζουν τα ζώα. Η προσθέτουν κι άλλα. Εφεραν απειλητική “αρκούδα”. Επίσης και έναν τρομερό “δράκο”. Ολόκληρο ζωολογικό κήπο κουβάλησαν.Τίποτα. Χαμπάρι.

Θα ζει με κομμουνιστικά μέτρα αλλά με καπιταλιστικό τρόπο.
Δε πα να του πάρεις τα πάντα.Αυτός θα τρώει τη μαγειρεμένη γαλότσα με μαχαιροπίρουνο. Θα ψωνίζει τα τελευταία,αλλά θα έχει Netflix. Θα τον κλείνουν μέσα,αλλά θα κοιτά τον κόσμΟ από το τηλεοπτικά παράθυρα. Θα του δείχνουν “το τέλος του κόσμου” και κεινος θα ασχολέιται με τις “Πισπιρίγκου”. ή με άλλα χολιγουντιανά καμώματα.
Θα πεινάει,αλλα θα πεινά με τρόπο. Καπιταλιστικά. Αλλο πράγμα να σου λείπει το αρνί και άλλο να σου λείπουν και οι πατάτες. Εχει μια διαφορά όσο να΄ναι.
(δεν έχεις ακούσει για την “ευεργετική πείνα” που οδηγεί στην ανάπτυξη;)
Ενας Δυτικός Σεραφίνο.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

7 Responses to ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΤΟ ΑΡΝΙ

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Γυρισαμε σε εποχες τσιαμτσικα,που φωναζε επι πασοκ και αλτερ οτι το αγγουρακι ειναι ακριβο,το αρνι ειναι ακριβο και το καλαθι της νοικοκυρας αδειο.

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Eγώ για τρολάρισμα,ανήμερα του Πάσχα θα πρόβαλα την ταινία: “Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι”.

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς όλους : Ετοιμάζεται προπονητάρα.

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Steven: Να κάνουμε “ωωχ” ή “ουφ”;

  5. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Ετσι οπως το γραφεις κοκκαλωσα. Πραγματικα ,δηλαδη, φαντασου σκηνικο να εισαι καπου με κοσμο ,φασαρια ,σαματας, και να πεταγες κατι τετοιο.Οι μισοι θα πηγαιναν απο εμφραγμα και οι αλλοι θα κραταγαν την αναπνοη τους μεχρι ασφυξιας. …
    Χρηστο,εγκυρες πηγες αναφερουν οτι θα μας καταπιει ενας σουπερνοβα.Ψαχνουν να βρουν ποσους μπορει να ρουφηξει η “σκουπα” ….

  6. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Πάντως μόλις γράψανε για έναν προπονητή που συζητάνε, ο οποίος δεν έχει καμία εμπειρία απο Ευρωπαϊκές ομάδες.

  7. Ο/Η Akis λέει:

    Καλησπέρα Steven… Δυστυχώς δεν φαίνεται να μαθαίνουμε από τα λάθη μας , σαν ΑΕΚ
    Κάτι μου λέει πως ο Αλμειδα που βγήκε σήμερα , θα είναι ο επόμενος αναλώσιμος…