ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Α Ε Κ

Η ομάδα μας κατέβηκε με 4-3-3 επιτέλους. Κατέβηκε όμως με σοβαρότητα και με διάθεση για να επικρατήσει. Αυτό φαινόταν στο γήπεδο τουλάχιστον στο πρώτο τέταρτο, όπου κυριάρχησε στο γήπεδο και σκόραρε κι ένα γρήγορο γκολ. Το κύριο στοιχείο της σε αυτό το διάστημα ήταν το επιθετικό της πρεσάρισμα, το άριστο στήσιμο της στον χώρο του κέντρου και η ηγετική εμφάνιση του Κριχιόβιακ, που ήταν και ο σκόρερ.

Στο επόμενο τέταρτο του πρώτου μέρους, η ΑΕΚ οπισθοχώρησε δίνοντας το γήπεδο στον αντίπαλο και ψάχνοντας κάποια αντεπίθεση. Δεν τα πήγε πολύ καλά θα έλεγα, αφού μάλλον έδωσε πιο πολύ από το κανονικό ζωτικό χώρο. Και πράγματι ο ΠΑΣ ισοφάρισε αλλά το var του ακύρωσε το γκολ. Στο διάστημα αυτό είχαμε κι εμείς κάποιες τελικές, που όμως δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Τέλος ήρθαμε στο τελευταίο τμήμα του πρώτου μέρους, όπου η ΑΕΚ κυριάρχησε στο γήπεδο ξανά. Έπνιξε τον αντίπαλο στον χώρο του κέντρου, έβγαινε και από τον άξονα και από τα πλάγια, συνολικά πήρε την κατοχή της μπάλας σε όλο το πρώτο μέρος, και πάτησε περιοχή μπόλικες φορές. Μπορεί να μην είχε σε σπουδαία μέρα τον Αραούχο ή τον Τσούμπερ, όμως οι υπόλοιποι ήταν αρκετά καλοί και κυρίως ξέρανε πού να πάνε στο γήπεδο. Η επισφράγιση ήταν ένα δεύτερο γκολ με τον Ρότα, σπουδαίο γκολ σε εκτέλεση αλλά κυρίως προϊόν ομαδικής προσπάθειας.

Γενικά το πρώτο μέρος ήταν πολύ ευχάριστο με πολύ τρέξιμο και αρκετές τελικές. Η μπάλα ανεβοκατέβαινε και το θέαμα ήταν πολύ καλό. Σε αυτό συνέβαλε βεβαίως και ο αντίπαλος, που είτε ήθελε είτε αναγκάστηκε λόγω του γρήγορου γκολ, ξεδιπλώνοντας τις τεχνικές του αρετές. Η ΑΕΚ συνολικά ήταν πολύ καλύτερη και ήξερε να αλλάζει τον ρυθμό και να δημιουργεί αμυντική υπεροπλία αλλά και φάσεις επιθετικές. Είχε μια μικρή κάλυψη από την διαιτησία σε κάποια μαρκαρίσματα που σήκωναν κάρτα, αλλά κι αυτό μέρους του παιχνιδιού, όπως άλλωστε και οι κινήσεις οι προεδρικές. Κορυφαίος ήταν ο Κριχιόβιακ, που δέσποζε στο κέντρο ζητώντας την πρώτη μπάλα, και αλλάζοντας το κατέβασμα της μπάλας με τις μακρινές του πάσες.

Το δεύτερο μέρος ήταν σαφώς κατώτερο του πρώτου όσο αναφορά το θέαμα. Όμως ήταν ανώτερο στην αγωνία για την διακύμανση του σκορ. Μπορεί να είχαμε το προεδρικό μάτιασμα από την μία, αλλά είχαμε και τις εντελώς λάθος επιλογές του Οφρυδόπουλου. Μην τα πολυλογούμε. Ο αντίπαλος μείωσε το σκορ πολύ γρήγορα, κι εκεί που περίμενες ( λέμε τώρα…) καταιγισμό, ο ΠΑΣ απλά έσβησε και η ΑΕΚ βρήκε τρίτο γκολ στην πρώτη τελική.

Τα πάντα φαινόντουσαν τακτοποιημένα με τον Μήτογλου και τον Μάνταλο να έρχονται στους διακριθέντες, όμως ο προπονητής μας άρχισε πειραματισμούς. Δεν έφτανε που χρησιμοποίησε τον ανέτοιμο Στάνκοβιτς, έριξε μέσα τον Σιμόες, γύρισε το σύστημα σε 3-5-2, έδωσε φανέλα στον ανάπηρο σήμερα Καρίμ και τα έκανε μαντάρα. Η ομάδα αποδιοργανώθηκε πλήρως στα πάντα, ούτε να αμυνθεί ούτε να επιτεθεί μπορούσε και γενικά είδαμε μια εικόνα ομάδας που μόνο μιλημένα θα κράταγε το σκορ. Με τρία στόπερ και ο αντίπαλος να σκοράρει με κεφαλιά; Ούτε στο νηπιαγωγείο.

Εν πάση περιπτώσει μην επιμένουμε σε αυτά. Αυτό που έπρεπε να γίνει έγινε, σε ένα παιχνίδι που αν δεν υπολογίσεις το παρασκήνιο, τότε μπορείς να μιλήσεις για την ομορφιά του ποδοσφαίρου. Μια ομορφιά που προκύπτει από τα αμέτρητα λάθη που έγιναν εκατέρωθεν στο δεύτερο μέρος και από τις παιδικές αντιδράσεις των δύο τελικών αμυνών. Επίσης την αδυναμία της ΑΕΚ να ελέγξει τον ρυθμό και το κράτημα της μπάλας σε ένα γήπεδο, που δεν δυσκόλεψε ιδιαίτερα λόγω της βροχής, ενώ ο ΠΑΣ δεν χρησιμοποίησε τα όπλα του που είναι οι μακρινές μπαλιές.

Όμως μπορούμε στιγμιαία να πούμε ότι τα παιδιά τα κατάφεραν κι ότι κι εμείς θα πάμε για Πάσχα όχι τόσο πολύ μαυρισμένοι. Τελευταίο χαρτί ήταν σήμερα  για την Ευρώπη, όπως και να το κάνεις. Που βέβαια δεν ξέρω τι δουλειά έχουμε εκεί, αλλά ας μην ασχοληθώ τώρα με αυτήν την λεπτομέρεια. Πιο πολύ με απασχολεί η πλάκα παίκτης που λέγεται Γκαρσία, που πιάνει μια σοβαρή θέση στην ομάδα μας. Όπως και ο προπονητής που θα έρθει, και που οι πληροφορίες μου μιλάνε για πολύ σοβαρή κατάσταση. Ας ευχηθούμε λοιπόν στο ρόστερ και στο τεχνικό τημ, καλό Πάσχα. Εμείς έχουμε να τα ξαναπούμε…

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

17 Responses to ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Μας αφήνεις σε αγωνία Στηβ.Δεν πειράζει ,καλή Λαμπρή.

  2. Ο/Η Pontios λέει:

    Η προπονηταρα ειναι ο Αλμειδα?

    απο τους San Jose Earthquakes?

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Pontios : Δεν νομίζω…

  4. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Ο Αλμέιδα έρχεται για συζητήσεις λένε. Μάλλον το project – προπονητάρα πάει για τέλη Σεπτεμβρίου που θα απολυθεί τούτος εδω.

  5. Ο/Η Μελιτζανίδης Σκορδαλιάς λέει:

    Steven εγώ την προπονητάρα θα σας τη φέρω, εσύ θα αγοράσεις διαρκείας? αν κι εσύ έπρεπε να μου πεις να σου κρατήσω μιά σουίτα για να φέρνεις όλα τα παιδιά εδώ μέσα, να φέρνεις και τα παράνομα. θα σου έκανα και καμιά έκπτωση 2-3%, γιατί ξέρεις πληρώνω και αρκετά γαμησιάτικα τελευταία.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Μελιτζανίδης Σκορδαλιάς : Δεν χρειάζεται να μου κρατήσεις τίποτα. Έχω ήδη κλείσει σουίτα εταιρικά, αλλά πού να ξέρεις το όνομα της εταιρείας; Τα παράνομα είμαι σίγουρος οτι τα έχεις βολέψει.

  7. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Καλησπέρα.Αν θέλεις απαντάς.Είχες «προφητέψει» το 2πλο στα Γιάννενα.Αναρωτιέμαι αν αξίζει σαν Αεκτζήδες να παρακολουθήσουμε τον «συναρπαστικό» 2ο γύρο των παιχνιδιών;

  8. Ο/Η Σπυρος λέει:

    Μόνο ένας προπονητης από το MLS και με φυσιογνωμία εραστή βραζιλιάνικης σαπουνόπερας θα μπορούσε να έρθει τώρα στην Αεκ. Άραγε θα προσκυνησει και στο εκλησσακι πριν τις διαπραγματευσεις;

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Γιάννης : Φυσικά θα δούμε μπάλα. Το Χαριλάου δεν έχει τηλέφωνα, θεωρώντας οτι η αλογοτροφή θα πάρει κύπελλο, είναι καλό παιχνίδι. Όταν θα παίξουμε με ΟΣΦΠ, θα έχει διαλύσει, οπότε έχει πλάκα. Φυσικά όχι για να μην ασχοληθούμε με κάποια καινούργια γκόμενα.

  10. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Τι μπάλα παίζει ο Αλμειδα,αναρωτιουνται οι εραστές της μπαλας.Επιθετικό,οχι λένε οι αλλοι μισοί,αμυντικό.Βεβαια πότε πρόλαβαν να τα αναλύσουν είναι απορίας αξιο.Εδώ ρε παιδιά 7 χρόνια δεν ξέρει η ίδια η Α.Ε.Κ τι θέλει να παίξει,ο Αλμειδα μας πείραξε.
    Αν ερθει θα φέρει 6 ΕΞΙ βοηθούς του….
    Τα πάντα εκτός απο ψυχολόγο.Αυτόν τον χρείαζονται ολοι οι Αεκτζήδες.
    Η αγωνία είναι να βρεθεί κάποιος που θα κλείσει ολες τις τρύπες του οργανισμού.Είδες αμα σε κυνηγούν τα “φαντάσματα” του παρελθόντος, δλδ Ντουσκο, τι μπορείς να πάθεις.
    Μια ζωή αγορά προσδοκιών που ποτε δεν εκπληρώνονται.
    Το μόνο σίγουρο είναι οτι ως παίκτης ήταν μεγάλη αλήτρα.Ποτά ξενυχτια και γαμήσια.Ειδικά στην Ιταλία ήταν καθε βδομάδα πρωτοσέλιδο.Αλλά στο γήπεδο σκυλί.Ενας Αργεντίνος Οκο.
    Στη Νίκαια τέτοια παιδια γουστάρουμε.
    Αντε να τον δούμε και αυτόν,αν τελικά είναι αυτός.

  11. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Το ρόστερ της ομαδας δεν αποδίδει στο 100%. Αυτό είναι δεδομένο.Δεν είναι του πεταματου΄,ούτε χρειάζεται “ξήλωμα”. Φυσικά χρειάζεται 4 μινιμουμ γερές προσθήκες σε θέσεις που “κράζουν”.Αλλα ο λογος που το υπάρχον υλικό δεν αποδίδει,πρέπει να βρεθεί. Ο Οφρυδόπουλος με το “καλημέρα” διέγνωσε “πρόβλημα στα αποδυτηρια”. Και είναι πασιφανές αυτό σε όλους μας αυτό.
    Φταίνε οι κλίκες; Φταίει η φυσική κατάσταση;Φταίει η λανθασμένη τοποθέτηση στο γήπεδο και “καίγονται”; Οτι και να φτάιει, πρέπει να βρεθεί. Γνώμη μου είναι ότι φτάινε και τα τρία.
    Αρα πρωτίστως χρειάζεται κάποιος που να βάλει τάξη στον πυρήνα-κάθε ομάδας-,στα αποδυτήρια.

    Μια “σκληρή φάτσα” είναι απαραίτητη.εκεί μέσα.Αν ο Αργεντινος μπορεί,θα δείξει.Ασε πρώτα να υπογράψει δηλαδή.Δεν ξέρουμε τί θα του τάξει ο Μήτσος.Τι μπορεί να του υποσχεθεί-εγγράφως-δηλαδή.
    Πάντως,ειναι φιλόδοξος,αφου η ΑΕΚ -θα-είναι το πρώτο του σκαλοπάτι στην Ευρώπη,ερχόμενος από Κεντρική Αμερική και ΗΠΑ. Αρα,εχει σκοπό να πάει και παραπέρα και όχι να λιμνάσει για μερικούς μήνες στα Σπάτα.Αυτό είναι καλό.
    Αφού “επέζησε” στη Γουαδαλαχαρα και δε βρέθηκε “θαμένος” στην έρημο,εύκολα μπορεί να κάνει ζάφτι εδώ πέρα τους πιθστολέρο με τα καρυοφίλια.
    Πάντως η ομάδα-αγωνιστικά-πρέπει να μπει σε “ράγες”. Οποιες είναι. Αλλά αυτό το παραμύθι,αυτή η πλάκα που βλέπουμε,ειδικά τα 4 τελευταία χρόνια,να είμαστε “Αμερικαν μπαρ” πρέπει να σταματήσει.

    Το πρόβλημα δεν είναι ότι η ομάδα δεν πετυχαίνει τους στόχους της.Είναι ότι δεν έχει καν καθόλους τέτοιους. Δεν στοχεύει κάπου συγκεκριμενα. Απλά περιφέρεται.Σα γρια με άνοια. Βρες τον στόχο και όρμα.Με τα όσα.Αν τον πετύχεις ,άλλο θέμα.
    Αλλα επιτέλους βρες μια ταυτότητα στο χώρο. Πλάσε μια προσωπικότητα. Βρες ένα “κανάλι”. Να ξέρουμε τί βλέπουμε.Ομάδα,ή τσίρκο.Να ξέρει τι στο διάολο θέλει επιτέλους και η ίδια.

  12. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Και κάτι τελευταίο,αλλά καθόλου ασχετο. Η ΑΕΚ είναι η “φωτογραφία” του -διαβόητου-ιδιοκτήτη της. Περιφέρεται,σα να κερδίζει χρόνο.Σαν ύποπτος που περιμένει κλήση από τον εισαγγελέα.Σα να θεωρεί επιτυχία τις συνεχεις αναβολές κάποιας δίκης.
    Κλωτσάει το χρόνο παρακάτω,μέχρι να αποβιώσει πλήρης ημερών,με κύριο στόχο και σκοπό να αποφύγει κάποια καταδίκη.

    Δεν είναι πλέον εδώ και καιρό ο τύπος που θα “ορμήξει”. Κατανοητό, ο χρόνος γαρ.Μα και απ την άλλη δεν είναι και ο τύπος που παρέχει την σιγουριά. “Εδώ είμαι,προχώρα”.Οτι δηλαδή παρέχεται βεβαιότητα.Σταθερότητα. Το μη άγχος.
    Εδώ η ατμόσφαιρα είναι, “ο νταβέλης στη σπηλιά του”.
    “Σήμερα είμαι,αύριο κανεις δεν ξέρει”. Ελεύθερος με “βραχιολάκι”..
    Το βλέπεις ότι δεν υπάρχει ο “αέρας” που θα έπρεπε. Η ΑΕΚ εμφανίζεται ως πρωτοχριστιανός στα δρομάκια της Ρώμης.Ζει λάθρα.

    Σα να έρχεται χαρτί παρουσίασης στο Μεγάλο Πεύκο για επανεκπάιδευση,σε συνταξιούχο του ΙΚΑ. Ωραίος ο σκοπός.Αλλά τι να το κάνεις που ο παππούς σκοπό έχει κατα νου το πρωί να πάει στον καφενέ για πρέφα και όχι να κάνει σούζες με το παπί. Και κατ επέκταση,”επιβάλει” και στα μέλη της φαμέλιας να ζουν σε ρυθμούς καφενείου.
    Ετσι,δεν γίνεται δουλειά.
    Η ΑΕΚ πρέπει να αφεθεί ελεύθερη. Και όχι “υπό όρους”.
    Ο ίδιος αγωνιά αν θα βρίσκεται εν ζωή πρώτον, στα εγκαίνια του γηπέδου και δεύτερον αν θα βρίσκεται ελεύθερος ως τότε. Η ξέρω ‘γω ποια άλλη αγωνία τον κατακλύζει.Εχει περάσει στην ομάδα αναπόφευκτα,αυτή η αύρα του “μάταιου”.
    Του “δος ημίν σήμερον”. Αυτό πρέπει να αλλάξει.
    Και θα αλλάξει μονον αν δώσει τα κλειδιά σε Τεχν.Δ/ντή και απλά ο ίδιος καθήσει στην εξέδρα.

    Δεν γίνεται να κόβεις πίτες,να σουλατσάρεις στα αποδυτήρια έιτε τάζωντας είτε βρίζοντας αυτούς που ο ίδιος προσλαμβάνεις ,να κοβεις βόλτες στα Σπάτα και να μαζευεις του κώνους, να γεμιζεις το μπολάκι του παπά με νερό για τον ετήσιο αγιασμό,να βουτάς το κράνος και να παριστάνεις τον εργοδηγό, να σηκώνεις τηλέφωνα και να διευθετείς θέματα διενέξεων,να ποτίζεις το φύκο στην είσοδο,να αλλάζεις κωλόχαρτα ο ίδιος στις τουαλέτες κλπ.. Ελεος μπαρμπαγιάννη κανατά.
    Κάμε στη μπάντα πια,που έχεις καταντήσει την ΑΕΚ ένα ΚΑΠΗ με 25χρονους.
    Μπες εκει στο καταφύγειο,γιατί μπορεί ο “Πουτιν να πατησει το κουμπί”.

    Βάλε δυο γνώστες να τρέξουν την ομάδα και άσε πια αυτό το σακατιλίκι να ανακατευεσαι με όλα επειδή “κανεις άλλος δεν μπορεί” και “πρέπει να τα κάνω όλα μονος μου” και λοιπές μαλακίες ξεπεσμένες.
    Σα το γέρο που “μονο αυτος ξέρει σε ποιο συρτάρι βρίσκονται τα χάπια της πίεσης”.
    Δεν γίνεται να ξυπνάμε κάθε μέρα με το φόβο της εφορίας.
    Ελεος πια. Γέμησε μαγκούρες η ΑΕΚ.

  13. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Αυτος ο Αλμειδα ,που λενε ολα τα εγκυρα site ανα την ελληνικη επικρατεια πως ειναι με το ενα ποδι στην ΑΕΚ, ( στην ουσια ενας το γραφει κι αλλοι αντιγραφουν), το ροστερ το εχει δει ? Η θα αρχισει να ζηταει την μανα του και τον πατερα του μετα σε παικτες ? Απο οτι αναφερουν ,θελει δυναμη,τρεξιμο,πρεσσαρισμα, γρηγορες εναλλαγες, παικτες τσαμπουκαλιδες. Σιγουρα του εδειξαν την ΑΕΚ, κι οχι την Πενιαρολ? Γιατι αυτα που θελει σαν προπονητης με αυτα που θα βρει, πολυ απλα ειναι ακρως αντιθετα.
    Αν δεν πιασει παντως ,και παρει τον πουλο νωρις, ετοιμος ειναι για κατι σαπουνοπερες στην ελληνικη τηλεοραση.

  14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ο Αλμειδα δεν ειναι τσουτσεκι να κανει οτι του λενε οι ΔΥ του μελισσανιδη,σου λεει ξεκαθαρα,αυτο ειναι το επιτελειο μου,η ολοι μαζι πακετο η δεν ερχομαι.Δεν θα κατσει φορτωθει κανεναν κονε η κανεναν τυχαρπαστο που παιρνει χαρτζηλικι απο τον κ.Δημουτρη.

    Με 1,2 εκ ευρω το χρονο,προφανως θα εχει ζητησει εγγυησεις,για μπατζετ και εκκαθαριση ροστερ,αν δεν τα εχει αυτα,πολυ απλα θα αποτυχει και θα φυγει κακην κακως,με τσεπες γεματες αποζημιωση παντως.

  15. Ο/Η Hokan λέει:

    Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους !!!
    Να είμαστε όλοι καλά και να ζούμε!!!

  16. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    O μελιτζανιδης έφερε κανένα αρνί στο σεραφειδιον η πάλι στην πείνα οι παικται?

  17. Ο/Η bandog λέει:

    παντως για την αγορα του σκαφους του Καλτσιδη ο προδερος ξηλωθηκε καλα αν και το πηρε σε πολυ καλη τιμη…

    μενει να δουμε αν θα ξηλωθει και για την ομαδα….