ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ

Υποθέτω οτι ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές. Οι τελευταίοι δυό παίκτες έμοιαζαν υπεραπαραίτητοι, οπότε έγινε άλλο ένα βηματάκι για να γεμίσει το ρόστερ της ομάδας μας. Στη μεν επίθεση θα έχουμε ένα σέντερ φορ κινητικό με όχι τόσο διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον Αραούχο αλλά με εμπειρία από το πρωτάθλημα μας, στη δε άμυνα θα έχουμε έναν παίκτη πολυθεσίτη μεν αλλά με άγκυρα στα δεξιά αφού με Ρότα δεν μπορείς και να πας και πολύ μακριά. Έναν παίκτη που η δημοσιογραφική πίεση μαζί με την γκρίνια του κόσμου τον έφεραν διότι ίσως ο επόμενος προπονητής ( χωρίς να πρεξοφλώ κάτι, αλλά το παρασκήνιο οργιάζει και μάλιστα σε πολύ υψηλό επίπεδο ) να ήθελε το προφανές : Ομάδα που να έχει πλάγια μπακ.

Φυσικά για την Κυριακή δεν μπορούν να γίνουν και ιδιαίτερες αλλαγές. Μπορεί να παίξει ο Φαν Βέερτ αφού είναι έτοιμος, αλλά δεν είναι οτι εκεί θα πατήσει η ομάδα. Αλλού θα είναι οι μάχες. Με πρώτη και καλύτερη τον φόβο του προπονητή και την επιλογή του συστήματος. Θάναι τετράδα πίσω ή πεντάδα; Αυτή πεντάδα θα είναι αυτά που δούλευε στην προετοιμασία ή θάναι μια αμυντικογενής πεντάδα με πλάγια μπακ; Θα παίξει ο Μουκουντί ( που στην σωματοδομή και στο κορόιδο που έβλεπα μου θυμίζει τον Χνιντ, αλλά ας μην προτρέχω ) ή θα μπει ξανά εκεί ο Ιρανός; Στην πεντάδα θα δώσει όλες τις πτέρυγες στον Τσούμπερ και στον Ελίασον ή θα τακτοποιήσει καλύτερα την ομάδα; Μην ρωτάμε πολλά διότι μπορεί να μπερδευτούμε κι εμείς.

Αυτό που οι δικές μου κεραίες πιάνουν, είναι οτι η ΑΕΚ θα είναι πολύ ευχαριστημένη με μια ισοπαλία ( δεν θα κάνω ανάλυση κάποιου διπλού με όποιον τρόπο κι αν έρθει ). Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο κακό για τον παραδοσιακό Αεκτζή : οτι ακόμα φοβάται κι οτι ακόμα δεν έχει αποκτήσει κάποια εμπιστοσύνη στην ομάδα και στο τεχνικό της επιτελείο. Και λογικά. Ούτε μπάλα έχει δει, ούτυε κάποιο σύστημα που δουλεύεται συστηματικά. Αντιθέτως είδε οτι στην πρώτη στραβή, το σύστημα άλλαξε. Και μπορεί να διαβάζουμε πολλά απίθανα για την ανταλλαγή πάσας ή έντασης στον βωμό να στηρίζουμε την ομάδα, αλλά αν ρε φίλε έρθει κάποια βαρειά ήττα, ποια θα είναι η διαχείριση; Ας το αφήσουμε κι αυτό.

Αυτό που όμως δεν θα αφήσουμε είναι οτι η ΑΕΚ αυτήν την στιγμή έχει παίκτες καλούς που ταιριάζουν σε πορεία πρωταθλητισμού. Φυσικά δεν είναι πλήρης αλλά πλέον τα κενά δεν είναι τόσο χτυπητά. Σίγουρα θα θέλαμε κι ένα αριστερό μπακ ή και μία βαρβάτη προσωπικότητα στο κέντρο. Για τα πολύ δύσκολα παιχνίδια. Για όλα τα άλλα που πέρσι μας διέλυσαν, το ρόστερ είναι καλό και ικανό να κρατήσει την ομάδα κοντά στην κορυφή και μετά το μουντιάλ και τον Γενάρη να γίνουν κι άλλες στοχευμένες πλέον προσθήκες και να παλέψουμε στα μπαράζ για κάτι ακόμα καλύτερο. Οπότε πάλι πάμε στο στοίχημα του προπονητή.

Πάντως για τα απλά συστήματα, οι βασικοί παίκτες και οι ανικαταστάτες τους υπάρχουν και περισσεύουν. Αρκεί κι ο Αλμέιδα να καταλάβει τα χαρακτηριστικά τους και να ζητάει τα προφανή, χωρίς να τους μπερδεύει με αλλαγές θέσεων ή ρόλους που καλούνται να παίξουν σε καταστάσεις ανάγκης. Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει τέτοια φάση. Ούτε τιμωρημένοι υπάρχουν, ούτε τραυματίες. Οι ενδεκαδάτοι είναι δεδομένοι, όπως δεδομένοι είναι και οι θεωρητικά παγκίτες. Κι αυτά τα λέω διότι αν την ήττα στην λεωφόρο την μακιγιάρουν οι opinion makers, διότι ακόμα είναι νωρίς ή δεν είχε όλο το ρόστερ ο προπονητής, τα επόμενα παιχνίδια θα είναι πραγματικά στην κόψη του ξυραφιού. Και φυσικά δεν μιλάω για τον Ιωνικό. Μιλάω για το Αγρίνιο και το Χαριλάου.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

19 Responses to ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ

  1. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Στήβεν Καλησπέρα.
    Καθαρά ποδοσφαιρικά μια ομάδα με 6 αλλαγές νεο προπονητή,θέλει το χρόνο της.Πόσος μπορεί να είναι αυτός? Με ποδοσφαιρική λογική μίνιμουμ 4 με 6 μήνες.Απαραίτητη προυπόθεση ο προπονητής να έχει ξεκάθαρη αποψη για το ρόστερ καθώς και ξεκάθαρους στόχους και πως θα τους εκπληρώσει.Τα θέματα εδω είναι οτι εχει ερθει σε μια ταλαιπωρημένη ομάδα,αγωνιστικά,οπου πλέον δείχνει “ανυπόμονη”
    Επίσης είναι θέμα οτι δεν είχε πλήρες ρόστερ νωρίς.Ο Σιντιμπέ θα είναι ετοιμος,μάλλον, στον αγώνα με τον Ιωνικό.
    Μέχρι τώρα μου δείχνει “μπερδεμένος”.
    Το μόνο που μπορεί να τον βοηθήσει είναι τα αποτελέσματα,με οποιο τρόπο,εως οτου στρώσει η ομάδα.Μην ξεχνάς πέρυσι ο παο μέχρι το Δεκέμβρη είχε 6 η 7 ήττες.
    Απο την αλλη οταν επι 4 χρόνια βιάζεται κάθε λογική,πως περιμένεις να αλλάξουν ολα σε 2 μήνες
    ΥΓ Κυκλοφορεί και το σενάριο για μετά το Μουντιαλ…

  2. Ο/Η ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ ....... λέει:

    Όταν λές επόμενος προπονητής, εννοείς αυτόν της Εθνικής;

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Α Ε Κ Παλαιάς Κοκκινιάς

    Πιθανόν να είμαι ο μεγαλύτερος σε ηλικία όλων σας, ίσως και για αυτό να έχω και περισσότερες μνήμες.

    Πάντα θυμάμαι την αεκ πριν από ένα ντέρμπι με το βάζελο ή το γαύρο να υπάρχει ηττοπάθεια στον κόσμο μας. Δικαιολογημένη ίσως τις περισσότερες.

    Πόσες και πόσες νίκες “απρόσμενες”‘ όμως δε χαρήκαμε στου καραισκάκη και στη λεωφόρο όμως?

    Το γονίδιο του Μεγάλου συλλόγου, λένε οι μορφωμένοι…

    Έγω λέω να μπούνε την Κυριακή και να δώσουν την ψυχή τους τιμώντας τη τιμημένη κίτρινη φανέλα.

    Στα φιλαδέλφεια θα τους μεταφέρουμε εμείς από την εξέδρα αυτό το πάθος για την ομάδα. ΔΕν υπάρχει κάποιος μέσα στην ομάδα να τους μεταφέρει στα εκτός έδρας παιχνίδια?

  4. Ο/Η Pontios λέει:

    καλημερα

    Στηβεν πιο ειναι το παρασκηνιο για τον επομενο προπονητη?
    who’s next?

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Συμφωνούμε απόλυτα για τον χρόνο. Όμως δεν ζητάμε παπάδες. Το να θέλουμε να κερδίσουμε τον Βόλο δεν είναι και τρομερή απαίτηση. Και φυσικά το πιο σοβαρό θέμα είναι το μπέρδεμα του.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ….: Εγώ δεν εννοώ κανέναν ασχέτως αν τον Πογιέτ τον συμπαθώ λόγω Ουρουγουάης. Αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά πάντως, η ελληνική νοοτροπία μπορεί να προχωρήσει μόνο με γερμανόφωνες σχολές ( μην νομίσεις οτι εννοώ Γερμανό προπονητή ).

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς : Βλέπω διεκδικείς τα σκήπτρα από εμένα. Η ΑΕΚ ποτέ δεν είχε ψυχή ( εξαιρώ την χρονιά του Μανόλο και φυσικά όταν στο ρόστερ υπήρχε ο Δομάζος, ο Βιέρα και ο Νικολούδης ). Αυτά που πήρε τα πήρε λόγω ανώτερης τεχνικής κατάρτισης.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Pontios : Το παρασκήνιο είναι οτι ο προπονητής αμφισβητείται σε ύψιστο επίπεδο. Όμως ονόματα ακόμα δεν έχουν ακουστεί. Ο Πογιέτ ήταν με τον Βόλο αλλά ο εγγυητής μάλλον αιφνιδιάστηκε που τον είδε. Το περίεργο είναι οτι ο Πογιέτ ήταν και με τα Γιάννινα ενώ κανονικά θα έπρεπε να βλέπει το ντέρμπυ το επάνω. Αυτήν την φορά ήταν μέσα στις αγκαλιές με την Ανθή ( δεν λέει κάτι αυτό φυσικά ).

  9. Ο/Η nnektarios λέει:

    Από τη στιγμή που έκανε αλλαγή τον Μάνταλο και στο επόμενο δεν τον ξεκίνησε θα άρχιζαν οι διαρροές. Μόνο που ο Αλμέιδα δεν είναι bi-Milojevic. Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει κλαμένος και τρέχοντας.

    Ωραία η παγίδα του Μ. 3 ενωμένοι να σκούζουν με την ΑΕΚ να παραμένει ήρεμη. Δεν θυμάμαι ποτέ την ΑΕΚ σε τέτοια θέση.

  10. Ο/Η Pontios λέει:

    @…Το φως του φεγγαριού…

    θα τολμησω να πω οτι κι εγω αιφνιδιαστηκα που τον ειδα απο τη μια.Φυσικα απο μεσα μου ευχομουν καποια στιγμη να μας αναλαβει ξανα.
    Παντως τον ειδα αρκετες φορες να κανει κινησεις με τα χερια του δειχνοντας τον αγωνιστικο χωρο.

  11. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Ρε συ Στηβεν κουράστικα να ακουω,μια ζωη,”φοβάται” η ομαδα κλπ.Μια φορά μπείτε και γαμείστε τους.Ημαρτον δεν παίζουμε με τη μικτή κόσμου.
    Ο Κουχάρσκι είναι “ενοχλημένος” με τον Αλμέιδα γιατί απέριψε ενα φορ απο την Πολωνία που του είχε προτείνει.Επίσης οι φήμες λένε οτι ο ίδιος άνθρωπος εχει έτοιμη λύση για προπονητή,πάλι απο την Πολωνία.
    Οι μαλάκες στη δίοικηση νομίζουν οτι το να αφήνουν να αιωρούνται αυτά τα πράγματα με το συνεπακόλουθο τσίτωμα του Αργεντίνου θα κάνει καλό στην ομάδα.
    Το σχόλιο μετά το Μουντιαλ αφορα τον Σαντος.
    ΥΓ Ποιος ο πραγματικός λόγος ορισμού του Σιδηρόπουλου?Τι εξυπερετούσε μια τόσο “προκλητική” απόφαση που δεδομένα θα προκαλούσε αντιδράσεις????

  12. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. λέει:

    ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΙΣΩΣ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟ ΒΑΖΕΛΟ. ΠΙΘΑΝΑ ΛΟΓΩ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΓΡΑΨΙΜΟ. ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΟΜΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΒΑΖΕΛΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΥΠΗ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ.

    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ (ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ) ΘΕΛΕΙ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΙ ΑΝ ΣΤΡΩΣΕΙ. ΤΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΒΑΖΕΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥΝΟΥ ΠΑΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ. ΕΚΕΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΠΥΓΜΗ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ, ΜΑΓΚΙΑ, ΠΟΝΗΡΙΑ, ΤΡΕΞΙΜΟ, ΚΛΠ.. ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΥ ΕΙΝΑΙ 20 ΛΕΠΤΑ.
    ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΛΕΣ. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ. Ο ΑΛΜΕΙΔΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΦΟΒΑΤΑΙ. ΕΛΠΙΖΩ ΜΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΤΑΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΩ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ. ΑΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ (ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΙΨΗ) ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.
    Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΣΕΝΤΕΡΦΟΡ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ. ΞΕΡΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΗΞΕΡΕ Ο ΜΠΛΑΝΚΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.

  13. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Και γιατι να υπαρχει παρασκηνιο με τον πραπονητη ? Ακομα δεν αρχισαμε.Ενα “συννεφο” ισως το εχει στο κεφαλι του με τις θεσεις και τα συστηματα,αλλα με Σιντιμπε – θεωρητικα – ισως παει καθε παικτης στην θεση του. Δεν ειχες και καμια ετοιμη ομαδα για να πας καβαλα με Βολο, Γιαννινα και λοιπες ομαδες. Μεχρι περσι σε κανανε γιο-γιο . Αν μη τι αλλο, φετος βλεπουμε παραπανω δυναμη, καπως καλυτερη φυσικη κατασταση και παθος. Ηρθαν δυο – τελευταιοι – παικτες που ειναι για ενδεκαδα . Τωρα θα δουμε τι θα κανει ο Αλμειδα και πως θα κουμανταρει το καραβι. Το οτι καποιοι το παιζουν βασιλικοτεροι του Μανταλου, δεν παει να πει οτι ντε και καλα θα “δημιουργησουμε ” θεμα Αλμειδα. Οταν λες Στηβεν , σε υψιστο επιπεδο εννοεις απο Μελ και κατω? Δηλαδη Κονε και Παπαδοπουλο? Η και τον ιδιο τον Μελ?

  14. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Παρενθεση….
    Πεθανε η Ελισαβετ,κανονικα αλλη λεξη κολλαει εδω αλλα τελος παντων. Σκωτσεζα φιλη , το μονο που την στεναχωρησε ηταν οτι πεθανε στην Σκωτια κι οχι στην Αγγλια.Ουτε νεκρη δεν την ηθελε στην χωρα της. Ειπε κι αλλα ακαταλληλα μεχρι και για ενηλικες. Οι γνησιοι Κυπριοι ετοιμαζονται για γλεντι τρικουβερτο,οι γιαλατζι τα κουστουμια για την κηδεια……

  15. Ο/Η Δημήτρης μόνο ΑΕΚ λέει:

    Η ομάδα έχει καλή φυσική κατάσταση, αλλά δεν είναι καλή στην ανάπτυξη ακόμη και δεν έχει αυτοματισμούς.
    Δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια ηττοπάθεια στο ντέρμπι με τους λαγούς. Δεν είναι και καμιά ομαδάρα ο βάζελος, απλά έχει κρατήσει τον προπονητή 2 χρόνια και έχουν δεσει οι παίκτες του.

  16. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΑΕΚ LFC : Εγώ βλέπω μια καθαρή ασυνεννοησία και τίποτα περισσότερο. Αν όμως θέλουμε να το πάμε παραπέρα, θα μπορούσαμε να πούμε ή οτι κάποιος επεδίωξε την αναβολή του αγώνα αφού δεν θα μπορούσε να βρεθεί καλός ξένος ελεύθερος ( εδώ είμαστε εμείς ) ή οτι ξεκίνησε η φθορά του Μπένετ ( εδώ είναι ο Μαρινάκης και η ομάδα του ). Πάντως δεν είμαι για την συνωμοσία. Αρκούμαι στο οτι η ΚΕΔ ( ανεξάρτητη αέρα μπανά ) και η εκτελεστική της ΕΠΟ ( ελεγχόμενη από Μπαλτάκο, δηλαδή εμάς ) δεν είναι σε επικοινωνία.

  17. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Απο το Πριγκηπατο : Γιάννη μου μιλάω για τον Μελισσανίδη.

  18. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Κ.Βάρναλης:
    Όταν πεθαίνει βασιλιάς, μη χαίρεσαι λαουτζίκο. Μη λες πως θάν’ καλύτερος ο νυν από τον τέως. Πως θάναι το λυκόπουλο καλύτερο απ’ τον λύκο. Τότε μονάχα να χαρείς: αν θάναι ο τελευταίος!

  19. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Και γιατι τρωγεται με τα ρουχα του ? τι δεν του κανει καλα ο αργεντινος? Ησυχια δεν εχει αυτος ο ανθρωπος. Αμα ηθελε τον Πογιετ ,να του δινε 700 να μην πηγαινε στην…ΕΠΟ. Γιατι ντε και καλα θα πρεπει να γαμησουμε εναν ανθρωπο στις δυο πρωτες αγωνιστικες,ελεος πια με αυτην την γαμημενη κατασταση….