Α Ε Κ – ΠΑΟ

Φουλ γήπεδο και φουλ ατμόσφαιρα. Με μονόδρομο την νίκη και με μονόδρομο το σύστημα και την ενδεκάδα. Έτσι κατέβηκε η ΑΕΚ σε ένα περιβάλλον το οποίο έβραζε από κορωνοϊό και πάθος για μια καλή εμφάνιση, για θέαμα και για γκολ.

Πρώτο μέρος; Ολοκληρωτικός τζίφος. Ο Γιοβάνοβιτς εκμεταλλεύτηκε τον φόβο του Αλμέιδα και κλειδώνοντας το κέντρο, στην ουσία ξεδόντιασε την ομάδα μας. Μια ομάδα που ούτε μπορούσε να πρεσάρει ψηλά, ούτε φυσικά να πάρει τον έλεγχο του κέντρου, ούτε και να πιάσει τους γνωστούς ρυθμούς ανάπτυξης που μας έχει συνηθίσει.

Κι όταν μιλάμε για τζίφο, θα πρέπει να καταλαβαινόμαστε. Το θέαμα ήταν οικτρό και δεν μέτρησα ούτε μία τελική εκατέρωθεν. Τα πάντα αναλώθηκαν σε ένα τακτικό επίπεδο, που τον μεν αντίπαλο τον βόλευε, ενώ εμάς μας γέμιζε ένα άγχος. Χωρίς καμία ανάπτυξη από τον άξονα και με την μπάλα να πηγαίνει στα πλάγια, όπου έπεφταν δυό και τρεις παίκτες του ΠΑΟ επάνω στον δικό μας με προφανή σκοπό την σκοπιμότητα. Και πολύ καλά έκανε ο Γιοβάνοβιτς.

Η ΑΕΚ χοντρικά, δεν ήταν η ομάδα που ξέρουμε. Αν ήθελε και δεν μπόρεσε, τότε σίγουρα ο Γιοβάνοβιτς πήρε την ταυτότητα του δικού μας. Αν δεν ήθελε και κάτι περίμενε τακτικά – τι άραγε, να ανοιχτεί ο ΠΑΟ; – , τότε όλα θα τα δούμε στο δεύτερο μέρος. Όμως μιλώντας γι’ αυτά που είδαμε, τα πάντα γράφονται εδώ παραπάνω. Μια ΑΕΚ αγχωμένη, φοβισμένη, που έμοιαζε πιο πολύ να προσπαθεί να καλύψει την ετοιμότητα του Βίντα και του Σιντιμπέ – σχετικά καλοί ήταν σήμερα και οι δύο -, ενώ έδειχνε οτι δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την συνύπαρξη του Σιμάνσκι και του Γιόνσον, ενώ μπροστά ήταν ξεδοντισμένη.

Δεν μπορώ να αλλάξω την γενική γνώμη μου για το δεύτερο μέρος. Το θέαμα εξακολούθησε να είναι τραγικό με την ΑΕΚ να αρνείται να παίξει μπάλα ( ή να μην μπορεί ) και τον ΠΑΟ να θέλει να κρατήσει έναν πολύ χαμηλό ρυθμό παίζοντας παθητικά και κοιτώντας την ισοπαλία. Το μόνο που μπορώ να πω οτι η ομάδα μας ανέβηκε κάπως παραπάνω σε μέτρα στο γήπεδο κι έδειξε ένα πολύ δυνατό μέταλλο.

Διότι στο δεύτερο μέρος είχαμε ντέρμπυ παλαιάς κοπής. Είχαμε αγωνιστές και μονομάχους. Η τακτική η δική μας πήγε ελαφρώς περίπατο, όλοι αναρωτιόμασταν γιατί δεν γίνονται αλλαγές, ενώ όταν έγιναν ψάχναμε να βρούμε γιατί μπήκε μέσα ο Τσούμπερ. Αυτά είναι πάντα τα ερωτήματα στα ντέρμπυ. Ξέρουν οι προπονητές και δεν ξέρουμε εμείς; Μπορεί, αν κι εγώ δεν παίζω σε τέτοια φιλοσοφικά ερωτήματα. Είναι πολύ ξεκάθαρα τα πράματα στα μάτια μου.

Έγινε μια διακοπή από κάποιο κροτογόνο. Στο ελεύθερο με το οποίο συνεχίστηκε το παιχνίδι, η μπάλα έφτασε στον Πινέδα και η ΑΕΚ σκόραρε πρακτικά με αυτογκόλ του αντίπαλου τερματοφύλακα. Από εκεί και μετά η ομάδα οπισθοχώρησε κι έψαξε την αντεπίθεση. Την οποίαν και βρήκε αφού γλύτωσε την ισοφάριση μετά από πολλαπλά αμυντικά λάθη. Σε αυτήν την αντεπίθεση κερδήθηκε σούπερ πέναλτυ το οποίο φυσικά και έχασε ο Γκαρσία.

Ήταν ένα δεύτερο μέρος δύναμης και κυριαρχίας σε μικρούς χώρους. Με πολλές διακοπές που φυσικά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν σταθερό τέμπο ή κάποιο πεντάλεπτο διάκρισης σε επίπεδο επιθετικό. Αυτό όμως που λέμε άνετα είναι η διάθεση η πνευματική της ΑΕΚ να πάρει το παιχνίδι, οπότε η αυτοθυσία των αθλητών μας ήταν συγκινητική. Κορυφαίος όλων ήταν ο Πινέδα και φυσικά ο Σιμάνσκι, κι από πολύ κοντά ο Βίντα κι ο Σιντιμπέ. Μην ξεχνάμε βέβαια την σούπερ απόκρουση του Αθανασιάδη που μας κράτησε στο παιχνίδι.

Σε αυτό το δεύτερο μέρος είδαμε ότι υπάρχει προσπάθεια χτισίματος μέταλλου. Όπως είδαμε ξανά την δύναμη του γηπέδου. Κρίμα που δεν μπορούμε να μιλήσουμε κι άλλο αγωνιστικά. Όλη η τέχνη θυσιάστηκε στην δύναμη και την σκοπιμότητα. Αυτήν που έκανε τον Αλμέιδα να ρίξει και τρίτο στόπερ. Την ώρα που θα μπορούσαμε να μιλάμε για την ντρίμπλα του Φερνάντες, που για τέτοιες υπήρχε πάντα η ΑΕΚ.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

21 Responses to Α Ε Κ – ΠΑΟ

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    μάγκικη νίκη σήμερα, με φοβερό αλανιάρικο γκολ. μπράβο στην ομάδα.

    αν πούμε ντέρμπυ τα παιχνίδια με γαύρο, βάζελο, μπάοκ, άρη, φέτος δεν έχω φάει γκολ σε πέντε παιχνίδια (δυο πέναλτι μόνο με το βάζελο).
    νομίζω μια καλή ομάδα ξεκινά από το 0 πίσω.

  2. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Η αληθεια ειναι πως δεν μου αρεσε αυτο που εβλεπα. Ειχα κατα νου τις τελευταιες εμφανισεις της ομαδας και σημερα την εβλεπα σε…replay !
    Θα ελεγα πως ο ιδιος ο Αλμειδα εβαλε το φρενο,αφου δευτερη γκελα και μεσα στο Ναο θα εκανε τα πραγματα ανεξελεγκτα.
    Η καταχρηση ντριπλας του Αμπραμπατ, η ασυνενοησια μερικες φορες στο κεντρο και στην αμυνα ,και η εισοδος τουΤσουμπερ που μονο ο Αλμειδα καταλαβε γιατι τον εβαλε,ηταν τα κραχτα κακα σημεια σημερα. Ειναι εμφανεστατη η απουσια του Γκατσινοβιτς,αλλα δεν γινεται να μην μπορεις να περασεις τρεις-τεσσερις καθετες στον επιθετικο σου. Το τι θα κανει αυτος ειναι αλλο θεμα. Οκ, πηραμε τους τρεις βαθμους,μειωσαμε στους 4,εχεις τους αλλους δυο στην πλατη με -3 και καλεισαι απο δω και στο εξης να σκεφτεις τι ακριβως στοχευεις. Α, με τα καπνογονα θα γινει τιποτα η θα εχουμε “λογους” για τιμωριες και “θεωριες συνωμοσιας”…?

  3. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Δε θα μιλήσω για το παιχνίδι. Ήταν νίκη μετάλλου, από αυτές που χτίζουν νοοτροπία πρωταθλητισμού. Θα μιλήσω λίγο για την αστυνομία. Δεύτερο παιχνίδι μετά από εκείνο με τον ΠΑΟΚ που ψεκάζουν όλη την περιοχή δακρυγόνα. Ο κόσμος δεν μπορεί να αναπνεύσει. Πού θα πάει αυτή η δουλειά? Μιλάμε για γήπεδο σε αστικό ιστό, που επηρεάζει και κόσμο που δεν έχει σχέση με τον αγώνα. Κάπου να το πάρουν αλλιώς. Με το γάβρο δηλαδή τί θα κάνει η ΕΛΑΣ, θα πετάξει ναπάλμ επειδή 100 νούμερα τους πετάνε πέτρες? Έλεος κάπου…

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Από το Πριγκηπατο : Χάλια ήταν. Τραγική και φοβική, πάλι. Δεν κατάλαβα πού ήταν σε όλο το παιχνίδι ο Γιόνσον. Γιατί έμεινε μέσα ενώ δεν υπήρχε κέντρο. Αν δεν παίξει σήμερα ο Γαλανόπουλος, πότε θα παίξει; Οι άλλοι πήγαν να σκάσουν. Έχω αρχίσει και τα παίρνω με τον Αλμέιδα…

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AkisT21 : Είναι μεγάλη κουβέντα αυτή και φυσικά δεν αρχίζει και τελειώνει στην αστυνομία. Τα ίδια έγιναν και στην Λειβαδιά με την αλοφοτροφή. Αν δεν ελεχτούν οι σύνδεσμοι, αυτά θα γίνονται συνέχεια. Τα δακρυγόνα φυσικά δεν είναι λύση αλλά προτιμούνται από μερικούς νεκρούς με σπασμένα κεφάλια…

  6. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Δεν ξερω τι,αλλα πρεπει να βρει τροπο να διαχειριστει Σιμανσκι και Γιονσον.Αμα σκασει ο πρωτος, που το βλεπω να ρχεται ,αντιστοιχο δεν εχεις .Και θα ειναι ο δευτερος γιατι οσονουπω βλεπω και τον Αραουχο. Βεβαια καλο ειναι να μην γκρινιαζουμε με βαση το προσφατο παρελθον,αλλα ειναι καποια πραγματα που βγαζουν ματι.Σε ολους κατι θα βρουμε,ενταξει δεν παιζουμε μονοι μας, αλλα τον Τσουμπερ τον βαζεις να κρατησει μπαλα ? Να κανει κατεβασια χωρις παιχτη στα 5 μετρα? Να παρει 3 φαουλ να κερδισεις 2 λεπτα καθυστερησεων ? Τελος παντων,το κοβω εδω με την ελπιδα σε καλυτερες εμφανισεις παντα με θετικα αποτελεσματα .

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Από το Πριγκηπάτο : Μα αυτό λέω ακριβώς. Έχει Φράνσον, έχει Γαλανόπουλο, έχει μέχρι και Μάνταλο. Δηλαδή τι άλλο θέλει; Εντάξει ο Τσούμπερ πες οτι πήγε στα άκρα στην θέση του Άμραμπαντ. Λέμε τώρα…Στο κέντρο ήταν όλα καλά; Τόσο καλά που έβαλε μέχρι και τον Μήτογλου; Κι άντε και τον έβαλε, στο κέντρο δεν χρειαζόταν φρέσκα πόδια; Δηλαδή ήθελε άμυνα στην τελευταία γραμμή κι όχι ανάχωμα πριν; Την ώρα που είχε κι άλλες δύο αλλαγές. Πολύ μαλάκας μου φαίνεται στο κοουτσάρισμα.

  8. Ο/Η nnektarios λέει:

    Η κακή ΑΕΚ νίκησε μια μικρή ομάδα. Για εμένα ήταν σοκαριστική η εικόνα του ΠΑΟ. Από το 1’ είχαν μια τακτική. Να μην παιχθεί ποτέ μπάλα. Ψεύτικες πτώσεις, καθυστέρηση επαναφοράς μπάλας, καταστροφή οποιασδήποτε προσπάθειας για παιχνίδι. Ποιο ντέρμπι; 2 φάσεις έκανε και ο Ατρόμητος. Ο Ιωνικός έβαλε και γκολ. Η μικρή αυτή ομάδα δεν κατέβηκε να παίξει.

    Διαβάζω συνέχεια για τον Γκατσίνοβιτς. 4 βασικοί λείπουν, όλοι στα άκρα.

    Το γήπεδο πήρε ένα ακόμα παιχνίδι που στο ΟΑΚΑ θα ήταν Χ2.

    Ο δε Ματίας…σύμφωνοι, λείπουν παίκτες. Το να έχεις σύστημα δώστε τη μπάλα στον Άμραμπατ για γιούρια, είναι σωστή επιλογή; Την ίδια ώρα που αριστερά η ΑΕΚ δεν υπάρχει; Αφού λείπουν κομβικοί παίκτες άλλαξε κάτι. Οι αλλαγές αργούν σταθερά και μοιάζουν να μην προσφέρουν.

  9. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Η ΑΕΚ μεταμορφώθηκε-μασκαρεύτηκε καλύτερα- σε ΠΑΟ για να κερδίσει τον ΠΑΟ.
    Δεν περίμενε κανείς καμια ευκολη τριάρα,με την ομάδα-χελώνα-του Γιοβάνοβιτς. Χελώνα από πλευράς ανάπτυξης αλλά και θωρακίσματος. Στο τέλος φτάνει στο μαρουλόφυλο και το μασάει,αν και κάποιες φορές χρειάζεται και την τύχη του Ιωαννίδη. Η οποία ευτυχως-όπως και σε προηγούμενο ματς με τον Ιωνικό, ο παίκτης του ΠΑΟ δεν την είχε.

    Τα καλά της ματς η ΑΕΚ τα έκανε με ομάδες που είτε ήταν “ανυποψίαστες”,(Ιωνικός μέσα, Βόλος έξω, κλπ) είτε με ομάδες που είναι-ή τις πέτυχε “αδούλευτες” (πχ ΟΣΦΠ έξω, Αρης έξω) ή υπό κατάρρευση ( Λαμία).
    Στον Αστέρα, τράκαρε σε τοίχο. Πράγμα που συνέβει και στα Γιάννενα και παρ΄ολιγο να συμβεί και σήμερα.

    Εχει πολλά να διαχειριστεί ο Αλμέιδα. Τους υφιστάμενους και επερχόμενους τραυματισμούς, -από κούραση και υπερπροσπάθεια κυρίως. Την συνύπαρξη Γιόνσον-Σιμάνσκυ. Την αφλογιστία Αραούχο. Την ανεμελιά-ίσως και ανικανότητα Γκάρσία μπρος στο τέρμα, τους πάικτες-σαρανταποδαρούσες π.χ. Μάνταλος Τσούμπερ αλλά και τον Αμραμπατ, ο οποιος είναι φιλότιμος μεν, τρεχει,ιδρώνει, παίρνει προσπάθειες,τιμά το ψωμί που τρώει,αλλά πραγματικά είναι σα να παίζει στην αμμουδιά και τον παρακολουθούν τουρίστριες. Οτι να΄ναι, κυριολεκτικά.

    Και κυρίως έχει να διαχειριστεί τους φόβους του. Που δεν ξέρω αν είναι εκ του χαρακτήρος-δεν δειχνει κάτι τέτοιο το ποδοσφαιρικό παρελθόν του- ή αν πηγάζει από το ότι βλέπει ότι δεν έχει εναλλακτικές και το υλικό είναι ημιτελές.

    (πάρε κανενα πάικτη ρε Μήτσο. Οπως έλεγε και ένας ρολίστας στην ταινία “ο Μπακαλόγατος” : “-Βάλε και κανένα μεζέ ρε Παντελή…”!) Σφάξε καμιά ρέγγα ρε Μήτσο,για όνομα της Παναγίας.

    Δεύτερο συνεχόμενο ματς με ποιότητα και ταχύτητα σε “χαμηλές πτήσεις”.
    Ελπίζω απλά αυτη τη φορά να αναγκαστίκαμε να φορέσουμε τη μάσκα της ασχήμιας,για να ξεγελάσουμε τη γριά-μπάμπω του βάζελου και να της βουτήξουμε τη σύνταξη από το γκισέ. Διαφορετικά-αν συνεχιστεί και την επόμενη αγωνιστική,μάλλον θα πρέπει να μιλάμε για ντεφορμάρισμα. Μακάρι να μην είναι έτσι.

    Περιμένω με περιέργεια τα επόμενα 2-3 ματς -πρωταθλήματος- με τον εξαιρετικό στα εκτός έδρας παιχνιδια του,Παναιτωλικό, τον “υπό κατάρρευση” Ιωνικό στη Νίκαια και τον ολίγον αφελή Αρη,εντός.
    Δεν γκρινιάζω, υπ όψην. Αλίμονο. Σε σχέση με τα χάλια προηγούμενων ετών είμαστε μια χαρά. Αλλά…

  10. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Στηβεν Καλησπερα.
    Ενα μέτριο παιχνίδι,αλλά και μια άλλη ομάδα απο αυτή που εχουμε συνηθίσει.
    Νομίζω οτι βλέπωντας τον αγώνα με τον Πας προσάρμοσε την ομάδα στο Σιντιμπέ και τον Βίντα,για αυτό η ομάδα δεν πίεζε ψηλά.Το έκανε στα Γιάννενα και δεξιά είμασταν “ανοιχτοί”.
    Τους εβαλε να παίξουν βαση αυτόυ που μπορούν και οχι αυτού που φανταζόμαστε.
    Αμραμπατ κουράστικος,Λιβάι με εξάρσεις.
    Κολλημα με την αλλαγή Πινέδα,σε καθε ματς.Φερνάντες μου θύμισε Σκόκο,ιεροσυλία, στη ντρίμπλα
    Ας καθαρίσει το μυαλό του ο κόουτς και πάμε παρακάτω.

  11. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζεος λέει:

    6 μεταβλητές που εξηγούν τις επιλογές του Αλμειδα για σήμερα:
    1. Τα 2 γκολ και η δική μας αστοχία με ΠΑΣ μόλις 5 μέρες πριν
    2. Το μέταλλο μας που πρέπει να χτιστεί, ενώ ο ΠΑΟ το έχει από περυσι
    3. Πως έχασε ο ΠΑΟΚ μέσα στην έδρα του τον 1ο γυρο
    4. Η κατάσταση Βιντα-Σιντιμπε. Οι 2 ευκαιρίες του ΠΑΟ βγήκαν από τη μεριά τους
    5. Λόγω των πολλων διακοπών (εκμεταλλευτηκε 1 για το γκολ) ειδικά τη 10λεπτη μετά το γκολ προτίμησε να κρατήσει τους ΉΔΗ συγκεντρωμενους μεσα που παίρναν και ανάσες, πάρα να ρισκαρει με νέους μέσα στο γήπεδο
    6. Ειδικά αυτός ο ΠΑΟ δε θα άφηνε να ανέβει ο ρυθμός, όπως και έγινε από το 1′. Αυτο είναι το μόνο που κάνουν καλύτερα από καθε ομάδα.

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Αριστερό εξτρέμ δεν υπάρχει ακόμα. Ή μάλλον υπάρχει αλλά ο Αλμέιδα φοβάται τόσο πολύ που βάζει Σιμάνσκι και Γιόνσον μαζί. Δεν έχει αποφασίσει ποιός αλλάζει ποιόν και μπερδεύεται μόνος του.

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Μπα δεν νομίζω. Ο Βίντα και ο Σιντιμπέ, είναι παικταράδες. Έχουν πολλά καντάρια πείρα και ξέρουν τι κάνουν. Φυσικά θα κάνουν κι ένα λάθος, αλλά δεν κρίνεται ένας αγώνας σε ένα λάθος. Το έδειξαν σήμερα μετά την χαστούκα στα Γιάννινα, που κύρια ήταν στον κόουτς. Το πρόβλημα της ομάδας μας είναι ο Αλμέιδα. Προσοχή. Σε τι θα βγει, όχι σε τι έχει προσφέρει μέχρι τώρα. Ας πούμε όταν στα Γιάννινα πετάει έξω τον Μήτογλου άνευ λόγου, μου κάνει αλγεινή εντύπωση. Όπως κι όταν αφήνει έξω τον σκόρερ του. Ακόμα δεν έχει αντίδραση διότι όλη η ομάδα κατανοεί, και μακάρι να μην έχει, αλλά σε συνεχόμενες γκέλες όλα αυτά που λέω θα βγαίνανε. Δηλαδή θεωρεί ότι κάνει καλώς που βάζει τον Γαλανόπουλο για ένα λεπτό σε παιχνίδι που έχει κριθεί; Μαλακίες κάνει αλλά υπάρχει τέτοια ποιότητα που καλύπτονται.
    Υγ. Δεν ξέρω πώς θα πήγαινε, αλλά σήμερα ο Μάνταλος στην θέση του Γιόνσον μετά το 65, ήταν απαραίτητος.

  14. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Γιώργης ο γαρατζεος : Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, ο Αλμέιδα το έχασε. Όπως φυσικά κι εκείνο στην λεωφόρο. Δεν έχει πολλές δικαιολογίες. Ίσα ίσα που τρώει κριτική ακόμα και τώρα. Όχι για να φύγει. Όχι. Απλά για να μάθει. Όπως έμαθε με την απίστευτη τριάδα που πήγε να παίξει, με όλη την πλευρά τον Τσούμπερ !!!!!! Τρομερά λάθη, Γιώργη μου. Κι αδιόρθωτα…Δεν έβλεπε ότι υπήρχε θέμα στο κέντρο; Τόσο πολύ τον γεμίζει ο σέντερ φορ Γκαρσία;

  15. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Δυστυχώς η χθεσινή βραδιά ήταν μαύρη τελικά. Χάθηκε ένας άνθρωπος και άλλος ένας χαροπαλεύει. Ο πρώτος μάλλον από τη συγκίνηση του αγώνα σε συνδυασμό με τα πολλά καπνογόνα που άναψαν και πάλι, ενώ ο δεύτερος μάλλον από τα άπειρα δακρυγόνα που έπεσαν και χθες, επειδή λέει υπήρχε συνωστισμός…Συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος…

  16. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. λέει:

    Η ΑΕΚ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΙΑ ΑΗΤΤΗΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΙΣ 5-6 ΦΟΡΕΣ ΟΠΟΤΕ ΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ. ΚΑΙ ΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΜΗΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΝ ΦΕΡΤ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ. ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΠΑΝΤΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ Ο ΦΑΝ ΦΕΡΤ ΑΝ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΑΝΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ. ΑΝ ΕΜΠΑΙΝΕ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΘΑ ΕΒΑΖΕ ΓΚΟΛ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΙΟ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΕΝΤΡΕΣ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟΥ ΟΛΛΑΝΔΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ. ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΤΡΕΙΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΕΠΑΡΚΩΣ. Ο ΣΥΜΑΝΣΚΙ (ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΑΙΖΕ ΧΘΕΣ ΘΑ ΧΑΝΑΜΕ) Ο ΡΟΤΑ ΚΑΙ Ο ΓΚΑΤΣΙΝΟΒΙΤΣ. ΑΝ ΕΠΑΙΖΕ Ο ΡΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΜΥΝΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΕΞΙΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΔΥΟ ΘΑ ΜΕΙΩΝΕ ΤΟΥΣ 3 ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ Ο ΑΜΠΡΑΜΠΑΝΤ ΟΠΟΤΕ Ο ΜΑΡΟΚΙΝΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΤΟΝ ΦΟΡ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΦΟΡ ΧΘΕΣ.
    Η ΕΝΤΟΝΗ ΕΛΕΙΨΗ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.

    Ο ΑΡΑΟΥΧΟ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΠΑΛΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΚΗ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ?
    ΑΝ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΜΕ ΠΑΣ ΚΑΙ ΒΑΖΕΛΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΤΟΣΑ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΕΝΔΕΚΑΔΑ. ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΟΠΟΤΕ…
    ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΜΠΑΚ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΟΔΑΡΟΣ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ.
    ΣΤΟΝ ΠΑΣ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΦΟΒΟ ΑΛΛΑ ΧΑΣΑΜΕ…

  17. Ο/Η Γακης λέει:

    Αντιλαμβανομαι τη λογικη να αλλαξει κατι στα χαφ, αλλα δεν ξερω αν ειναι εγκυρη.
    Αρχικα, δεν θα εβαζα Μανταλο με τίποτα. Προερχεται απο τραυματισμο, το παιχνιδι ειχε ενταση και νευρα και θα ηταν ρισκο να μπει: μπορει να κρατουσε την μπαλα και να επαιρνε φαουλ, μπορει και να την εχασε ευκολα και να τρωγαμε γκολ και να ειχαμε νεα Μανταλιαδα…

    Ο Γαλανοπουλος εχει βγαλει 90λεπτο φετος; Λογικα θα εκρινε οτι ειναι εκτος ρυθμου και οτι Γιονσον με εμπειρια θα ηταν πιο χρησιμος..

    Εγω Φερναντες θα εβαζα νωριτερα, τυπου στο 60, αντι του Αμραμπατ, καταλαβαινω ομως τον Κοουτς να θεωρει τον Μαροκινο πιο συνεπη τακτικα και αμυντικα (!). Ειναι τρελο που το λεω, αλλα οντως δινει πολλα τρεξιματα παρα την ηλικια του. Συν οτι ο Φερναντες στα Γιαννενα ηταν ντάουν.

    Αυτο που θα επρεπε να γινει χθες, και φοβαμαι δεν θα γινε ικαθολου, ειναι να παρει η ομαδα ενα αριστερο μπακ, που θα ειναι ΤΟΠ! Θαυμαζω οσα εχει προσφερει ο Χατζισαφι, ο οποιος ηρθε απο Ιραν που επαιζε δεκαρι και εξαφανισε χθες τον Παλασιος, ενω ειναι απο Μουντιαλ κλπ κλπ. Μπραβο του, αλλα θελουμε ενα αριστερο μπακ πολυ καλυτερο απο όλα τα πλαγια μπακ:
    ταχυδυναμο οπως ο Ροτα, αλλα να εχει πολυ καλυτερη σεντρα (που τωρα κανενα δεν εχει κατι ιδιατερο), που να δωσει πλατος, να μοιραζει ασιστ και να δωσει μια ακομα διασταση επιθετικα στην ομαδα και θα βοηθησει και εμμεσα και ολους τους αλλους επιθετικα .

    Αυτααα

  18. Ο/Η Από το Πρίγκηπατο... λέει:

    Εντάξει παίδες, άμα πάρουμε όλους αυτούς, θέλουμε ένα ταλληρο γεμάτο, οπότε το ξεχνάμε. Μια σωστή διάταξη των παιχτών στις θέσεις τους και την βγάζουμε για φέτος. Με Γκατσινοβιτς και Ελιασον γεμίζουμε και ανοίγουμε το πλάτος στο χόρτο, χωρίς να λέω όχι σε προσθήκες, αλλά όταν παίξαμε φουλ η ομάδα απέδιδε και τριβαμε τα μάτια μας. Εγώ θέλω να δω τον Ολλανδο από την αρχή για να τον κρίνω, αλλά χάνω την ταχύτητα του Γκαρσία. Να μπει κι Φερναντες γερά και ξανασυζητάμε, οπως θα μαλλιάσει η γλώσσα μας τον Μάιο για το κενό του Πινεδα.

  19. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    O μονομάχος ματθαίος και πιθανόν όλοι η ομάδα που τρέχει το σύλλογο από το καλοκαίρι του 22 όντως μεταμόρφωσαν την ομάδα μας, από μια φοβιτζιάρα γυναικούλα σε πριμαντόνα. Σωστό αυτό…

    Τι νόημα έχει όμως η ρήτρα για προπονητή? δηλαδή ένας προπονητής όταν θέλει να φύγει υπάρχει δύναμη που να μπορεί να τον κρατήσει?

    έχει κάποιος εξήγηση?

  20. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Χθέs το απόγευμα πέθανε ο ”τέωs βασιλιάs”Κωνσταντίνος Σλέσβιχ-Χόλσταϊν-Σόντερμπουργκ-Γκλύξμπουργκ .

    Χθέs το απόγευμα πέθανε ο ”τέωs βασιλιάs” που το 1991 φυγάδευσε στο εξωτερικό-επι κυβερνήσεως Κων. Μητσοτακη πατρός του σημερινού “υπεροχοτέρου και καλυτερότερου”πρωθυπουργού που “θαυμάζουν όλοι”-, θησαυρούς ανεκτίμητους , ιδιοκτησία του ελληνικού κράτους, απο τα θερινά ανάκτορα του Τατοΐου.
    Θησαυρούς που φόρτωσε σε 6 νταλίκες με 9 κοντέινερς βάρους 32 τόνων που περιείχαν 1904 δέματα.
    Μεταξύ αυτών ήταν και 271 πίνακες ανεκτιμητου αξίας τους οποίους πούλησε στο εξωτερικό σε επενδυτές τέχνης.

    Χθέs το βράδυ πέθανε ο ”τέωs βασιλιάs”, που σε αγωγή του απέναντι στο ελληνικό δημόσιο ,αιτείτο αποζημίωσηs ύψουs 161,5 εκατομμυρίων ευρώ – για τη περιουσία του-και συμβιβάστηκε με μόλιs 13,5 εκατομμύρια κατόπιν δικαστικήs απόφασηs τα οποία και ειισέπραξε το 2003 απο τη ΔΟΥ Αχαρνών(εκεί που ανήηκει και το Τατόι).

    Χθέs το βράδυ πέθανε ο ”τέωs βασιλιάs” που το καλοκαίρι του 1965 με Γαρουφαλλιάδεs,Νόβεs,Μητσοτάκηδεs(αυτόs που μετά απο 26 χρόνια του επέτρεπε να κομίσει ειs τα ξένα ,δημόσια περιουσία),αποστασίεs,υποβάθμιση του Πρωθυπουργού Γ.Παπανδρεου και εμπνεόμενοs το ”κίνημα Ασπίδα” άνοιγε τον δρόμο στη Χούντα και οδηγούσε στη μέγγενη και τα βασανιστήρια τον ελληνικό λαό.

    Χθέs το βράδυ πέθανε ο ”τέωs βασιλιάs” που όρκισε τη πραξικοπηματική κυβερνηση των συνταγματαρχών(δεν πρόλαβε να διοργανώσει το δικό του πραξικόπημα ”των στρατηγών)και αυτόs που έστελνε χαρμόσυνα τηλεγραφήματα στον Παπαδόπουλο ”επι τη διασωσει”-για την αποτυχημένη αποπειρα δολοφονίαs απο τον Παναγούλη-.
    Άλλωστε σαν παίρνειs -στα ξένα-το βασιλικό καταπίστευμα μέχρι το 1973…τι άλλο να ευχηθείs.

    Χθέs το βράδυ πέθανε ο ”τέωs βασιλιάs” ,γόνοs τηs -δεύτερηs ξαδέλφη του Βασιλιά Παύλου- Φρειδερίκηs-,υψηλοβαθμου στελέχουs τηs ”νεολαίαs” του Χίτλερ και εμπνευστή του σχεδίου ”Παιδουπόλειs” με τα 28.000 παιδιά(ανταρτών,κομμουνιστών…) -που ακόμη τα βρίσκει η Χατζηβασιλείου στην Αμερική ,όπου και τα είχε εκχωρήσει (εναντι σοβαρού αντιτίμου)και όσα δεν δόθηκαν ,προσφέρθηκαν απο τα 16 τουs σαν εργατικό κεφάλαιο σε κλωστουφαντουργούs και άλλουs βιομήχανουs τηs εποχήs που ”στήριζαν” την ”εξουσία” -,αυτή που κήρυττε τον αντικουμμουνισμό και επισκεπτόμενη τη Μακρόνησο με τον Παύλο,εκθείαζε τιs ”σωφρονιστικέs μεθόδουs” που εφαρμόζονταν,επέλεγε τον εθνάρχη αντί του Στεφανόπουλου σαν πέθαινε ο Παπάγοs, εξαφανιζε τον Αμπατιέλο,υπαγόρευε Νοβεs και πλήθοs άλλων ”βασιλικών ”ενεργειών (όπωs και η πεθερά τηs Σοφία που λειτουργούσε ωs πράκτοραs των συμφερόντων του αδελφού τηs Κάιζερ το ’15) και αποτέλεσε τον ηθικό αυτουργό που όπλισε το χέρι του Γκοτζαμάνη και του Φον Γιοσμά και εκτέλεσαν τον Γρηγόρη Λαμπράκη.

    Χθέs το βράδυ πέθανε ο ”τέωs βασιλιάs”, αδελφόs τηs Σοφίαs μαs που στον γάμο τηs το 1962 είχε 3.000 αριστοκράτεs Ισπανούs καλεσμένουs και 32 εν ενεργεία βασιλιάδες και πρίγκιπες και 109 εστεμμένουs ή πρίγκιπες έκπτωτουs και στοίχισε 2,800.000 δολάρια εποχήs,τότε που ο Καραμανλήs δήλωνε η “προίκα” εκφράζει “την συμμετοχή του λαού στο ευτυχές γεγονός”,μετά την ψήφιση στη βουλή για προικώον αξίαs 30.000 χρυσών λιρών.
    Τότε που την ίδια ωρα οι Ελληνεs φεύγαν με τα τραίνα για εργασία στη Γερμανία και οι φοιτητέs στο στο δρόμο απαιτούσαν ”προίκα στη Παιδεία και όχι στη Σοφία”.

    Χθέs το βράδυ πέθανε ο ”τέωs βασιλιάs”, ανηψιόs του Γεωργιου του Βου(όs) που αποτέλεσε το ”διακύβευμα” των Δεκεμβριανών και ωs άνθρωποs των Βρετανών τίμησε την αποστολή του.
    Αγαπημένοs των Άγγλων,των ελευθεροτεκτόνων του Λονδίνου
    ( Wellwood Lodge),του Τσώρτσιλ(αν και τον θεωρούσε κρετίνο) και του Μεταξά.
    Που τον ‘διώξαν το 1924 με τον Παπαναστασίου,11 χρόνια μετά τον ξανάφερε ο δικτάτοραs και άνθρωποs των Άγγλων (αν και το βρήκε από τον Μπάλφουρ) Μεταξάs, και το 1946 με την ”Λευκή τρομοκρατία” ξανακατσικώθηκε στον ελληνικό λαό.

    Χθέs το βράδυ πέθανε ο ”τέωs βασιλιάs”,ανηψιόs του Κωνσταντίνου Ά(που πέθανε σαν σημερα πριν 100 χρόνια)…
    που το 1916 μεσούντος του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου και η Βουλγαρία-και αφού ειχε πάρει το πράσινο φως απ’ τους Γερμανούς-εισβάλει στην ανατολική Μακεδονία.
    Στην Δράμα βρίσκεται το Δ’ σώμα στρατού το οποίο αντί να αμυνθεί του πατρίου εδάφους μετά από ρητή εντολή του Βασιλιά Κωνσταντίνου, παραδίδεται αμαχητί στους Γερμανούς.
    Αποτελεί μοναδική στην παγκόσμια ιστορία περίπτωση εθελοντικής αιχμαλωσίας στρατιωτών από ένα στρατό,που δεν βρισκόταν σε άμεση εμπόλεμη κατάσταση με τους αιχμαλώτους.
    Και ίσως η μεγαλύτερη ενσυνείδητη προδοσία Έλληνα αξιωματούχου(αν και υπάρχει μεγάλοs ανταγωνισμόs αυτή η θέση).
    Στους Γερμανούς δεν φτάνει η παράδοση και αποφασίζουν αυτό το σώμα στρατού να το στείλουν στη Γερμανία για μεγαλύτερη ασφάλεια.
    Ο βασιλιάς το αποδέχεται και αυτό και ετσι ένα ολόκληρο Ελληνικό σώμα στρατού-7000 στρατιώτεs,μπαίνει στα τραίνα και μεταφέρεται στο Γκέρλιτς της Γερμανίας….
    Μετά την ανακωχή των Γερμανών τον Νοέμβριο του 1918, οι βασιλόφρονες αξιωματικοί αρνούνται να επιστρέψει το Δ΄ Σώμα Στρατού στη «βενιζελική» πλέον Ελλάδα…
    Η ουδετερότητα -Γερμανοφιλία του(η βασίλισσα Σοφία-με αρκετά ”ύποπτη” στάση-,ήταν αδελφή του Κάιζερ) έκανε τουs συμμάχουs να τον θεωρούν τον πιο μισητό άνθρωπο στην Ευρώπη μετά τον Κάιζερ.
    Στην επιστροφή του το 1920, υποβάθμισε τουs Αξ’κουs του Μικρασιατικού μετώπου, τοποθέτησε προσκείμενουs σε αυτόν και τα αποτελέσματα είναι γνωστά τηs Μικρασιατικήs καταστροφήs.

    Χθέs το βράδυ πέθανε ο ”τέωs βασιλιάs”,ανηψιόs του πρίγκηπα Ανδρέα(πεθερόs τηs Ελισσάβετ τηs Αγγλίαs)που γλύτωσε την εκτέλεση μαζί με τουs 6 στου Γουδή.
    Ο Καψοκαλύβαs (απο τα χωριά των Τούρκων κατοίκων που έκαιγε) ,πoυ κουβάλαγε μαζί του βιεννεζικεs καρέκλες και σερβίτσια τσαγιού ,που την ώρα που χάναμε τη μάχη του Σαγγάριου(ο Παπούλαs τον είχε διατάξει να κινηθεί κυκλωτικά και αυτόs υποχώρησε-καθώs το θεωρούσε πιο ορθό-) και σαν ο απεσταλμένοs του Αρχιστράτηγου του μετώπου ,εκλιπαρούσε τον υπασπιστή του να τον ξυπνήσει απο τον βαρύ ύπνο,ο υπασπιστήs έλεγε πωs είχε ”ρητέs διαταγέs μα μην ξυπνήσει τον Πρίγκηπα για κανένα λόγο”.
    Η μάχη χάθηκε,ο Κεμάλ αρχισε να επελαύνει,χιλιάδεs αιχμαλωτίστηκαν και ο Πρίγκηπαs κατάφερε να επιστρέψει σώοs και παρά την καταδίκη του σε θάνατο-,με παρέμβαση τηs Αγγλικήs βασιλικήs οικογενειαs και τη σιωπηλή συναίνεση του Βενιζέλου-ο Πλοίαρχοs Τάλμποτ παρέλαβε αυτόν και τη δύστυχη Αλίκη με τον μονοετή Φίλιππο(σύζυγο τηs Ελισσάβετ) και τουs φυγάδευσε με το πλοίο του.

    Χθες το απόγευμα, πέθανε ο “τέως βασιλιάς”, εγγονός του Γεωργίου του Α του Χριστιανου που έμαθε το 1864 πως θα αναλάβει καθήκοντα βασιλείας στην Ελλαδα, από την εφημερίδα που είχε τυλιγμένο το δεκαετιανο του στη στρατιωτική σχολή που σπούδαζε.

    Χθέs το απόγευμα πέθανε ο ”τέωs βασιλιάs”Κωνσταντίνος Σλέσβιχ-Χόλσταϊν-Σόντερμπουργκ-Γκλύξμπουργκ που κατά “Πέτσα” υπήρξε “ολυμπιονίκης, αξιωματικός, βασιλιάς και πάντα Έλληνας.
    Ψάξτε να δείτε πως οι ολυμπιονίκες Ζαιμης και Εσκιζογλου,αθλητες μεγάλου διαμετρηματος(το πληρωμα του σκάφους που κέρδισε το χρυσό το 1960),” παραγκωνιστηκαν” από την αναφορά του γεγονοτος(ο διάδοχος επέλεξε ως αναπληρωματικο μέλος την αδελφή του Σοφία), προκειμένου να “περάσει ως βασιλικός οικογενειακος” αθλος”.
    Αναζητήστε τις επιδόσεις του διαδόχου στη στρατιωτική Ακαδημία και θα μειδιασετε.

    Και το κυριότερο.
    Όταν κλήθηκε να διαλέξει υπηκοότητα, επέλεξε τη Δανέζικη των προγόνων του και όχι την Ελληνική – Σαν Πρίγκηπας της Σπάρτης-, τίτλος που του είχε αποδοθεί).

    Τέλος εποχής.
    Όχι όμως και Λήθης.
    Ειδικά, σαν ζούνε ακόμη άνθρωποι που υποφεραν από τις “επιλογές του”,αυτού και του οίκου του.

    Πάντα θα λυπάμαι σαν πεθαίνει ένας άνθρωπος.
    Ποτέ όμως σαν πεθαίνει ένας βασιλιάς…

    Συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

  21. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς : Η ρήτρα είναι διότι θέλει να αφήσει χρήματα στον σύλλογο αν…