ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ

Ο Δεξιος άριστος Κούλης όταν το ακούει ο νους του πάει στο “Deep Bate” (“μάλλον πρέπει να είναι θέρετρο στο Μπαλί”)
Ο δε αριστερός μη άριστος (αδόκιμο αλλα ας μη δίνουμε  σημασία) Αλέξης, όταν ακούει την λέξη  σκέφτεται ότι (“εχει να κάνει με μουγκή κατσίκα. Ντιπ μπέϊ”.

Η αριστεροδεξιόστροφη  (see through) καραφλή θα αντιλαμβάνεται ότι αφορά κάποιο νέο “κολπο”. “Deep Bite” Βαθυ δάγκωμα. ‘H “Deep Bait”. Aνάλογα τί έχει στο μυαλό εκείνη την ώρα.

Ο δε ημικαραφλός κηρέμπορας θα νομιζει ότι είναι Προσευχητάρι για “βαθειά” προσευχόμενους. Ισως είναι και ευκαιρια να αγοράσει και τα δικαιώματα πώλησης. Δεν είναι κακή ιδέα. Εδώ κονομάει απο αλοιφή για την καράφλα. Ο ίδιος αρνείται να την δοκιμάσει. Σου λέει: “και αν αύριο το πρωί ξυπνήσω σαν τον Βαλντεράμα, τί θα  πω σε αυτούς που παλεύουν χρόνια; Θα εκτεθώ”.  Ορθόν. Κανονικά ο πωλητής πρέπει να περνά το ίδιο δράμα με τον αγοραστή. Διαφορετικά πως θα γίνει πιστευτός; Οπότε καλύτερα έτσι. Σχεδόν καραφλός, Για να πάει η ψείρα απο τη μια τρίχα στην άλλη, θέλει 3 ευρώ ταξί. Περίπου.

Ντιπ μπέϊτ λοιπόν.

Στημένοι “Καλοχαιρέτες”, απέναντι σε στημένους “δημοσιογράφους-Γκρούεζες” παρακολουθούνται τηλεοπτικα απο ορκισμένους -ξανά- “κοψοχέριδες” οι οποίοι αυτή την ώρα κανονικά θα έπρεπε να είναι στημένοι για να δουν survivor. Δεν ξέρω αν αυτο επιρρεάσει την αλάνθαστη κρίση τους και την επόμενη φορά λαθέψουν ισως και πετάξουν έξω το Μαρτίκα, γιατί δεν έκανε τίποτα για να ρίξει την τιμή της βενζίνης, ή γιατί πλέον δεν μπορεί να διορίσει το παιδί τους.

Εν τω μεταξύ δεν καταλαβαίνω γιατί π.χ. και οι Πανελλήνιες δεν διεξάγονται κατά τον ίδιο αδιάβλητο τρόπο όπως και τα ντιμπεϊτ. Να δίνονται οι ερωτήσεις απο πριν,να είναι προετοιμασμένος ο μαθητής, να έχει μαζί του την απαραίτητη ύλη στο θρανία και να γράφουν όλοι 20. Να μας δουν από το Χάρβαρντ και το Γέιλ και να πάθουνε πλάκα.
Γιατί δηλαδή, οι μαθητές είναι μαλάκες που πρέπει να μαντέψουν τα “sos”; Ο Κούλης, ο Αλέξης, ο “γιδοβοσκός”, η καραφλή, ο καραφλός, είναι πιο μάγκες που τους πάνε τις απαντήσεις στο “πιάτο”;
Εκτός και αν γίνεται γιατί πρέπει να δίνουν και το καλό παράδειγμα, για το πως λειτουργεί το δημόσιο, πως γίνονται οι δουλειές και οι αναθέσεις και πόσο μετράει η αξιοκρατία και τα προσόντα. Ετσι ναι. Δεκτόν. Στο μπουρδέλο που για να πάρεις μια βεβαίωση χρειάζεται “να ξέρεις κάποιον” θες τα ντιμπέιτ να γίνονται στην τύχη και όχι οργανωμένα;

Ακου λέει το σωστό είναι “να ρωτάς κάτι που ισως δεν γνωρίζει ο άλλος”. Ημαρτον Παναγία μου. Και τότε πως θα απαντήσει; Θες να πάρεις απάντηση, ή θες να περιγελάσεις  κάποιον; Για να ξέρουμε.
Ρωτάμε κάποιον που ξέρουμε ότι ξέρει. Αν είναι να μη ξέρει, τότε για ποιό λόγο να τον ρωτήσουμε; Να πάει στράφι η ερώτηση; Μην ακούω τρέλες. Τα έχει πει και Σωκράτης αυτά.Εδω γεννηθηκε κι αυτός..

Γιατι για φαντάσου ας πούμε:Αν ο Κυριάκος δεν γνωρίζει την απάντηση,τότε τί γίνεται;Και αν πρέπει να γυρίσει σε “εργοστασιακή ρύθμιση”,μετά πως θα ξαναμαζέψει τα data; Θα είναι On line ο Δημητριάδης να του κάνει απομακρυσμένη επανεκκίνηση, ή θα πρέπει να τον πάρουν για service νυχτιάτικα σε κανενα recovery dada;

Να περιμένει ο Τσίπρας να βγει ερώτηση απο το στόμα δημοσιογράφου χωρίς να γνωρίζει την σειρά; Και αν στην πρόταση που θα εκστομίσει βάλει το ρήμα μπροστά από το επίθετο ο εχων κακές προθέσεις δημοσιογράφος, τί θα κάνει τότε ο Αλέξης; Πρέπει δηλαδή  να μυρίσει τα νύχια του, ή να εκτεθεί στα μάτια του κόσμου; Ειναι σωστό αυτό;

Γιατί μπορεί να γυρίσει και μπούμεραγκ. Αν “θολώσουν” τα αραιοκατοικημένα εγκεφαλικά κύτταρα κάποιου “καλοχαιρέτα” και κανει αντερώτηση απρόσμενη στον καλοκουρδισμένο και αδιάβλητο υπέρμαχο δημοσιογράφο όπως π.χ.: ” και σας κύριε το αφεντικό σας με τί λεφτά νομίζετε ότι σας πληρώνει”;  τότε τί γίνεται; Οχι, το θεωρείται σωστό; Επειδή κάποιοι χαιρέκακοι θέλουν αντιδικίες για το θεαθήναι και προσβλέπουν στην καταρράκωση της αμεμπτου Κοιονοβουλευτικης δημοκρατίας, θα πρέπει να πέσουμε στην παγίδα τους και να τους δώσουμε αυτή τη χαρά;

Οχι κύριοι. “πριτς”. Εμεις το “συνταγματικό τόξο” το προστατεύουμε.Αφορά είδη προς εξαφάνιση.Εϊμαστε ευαισθητοποιημένοι και αναλαμβάνουμε δράσεις για την σωτηρία του ταραγμένου οικοσυστήματος.
Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε τους λεγόμενους “ανεξάρτητους” ή “ελεύθερους” ή “αυθύπαρκτους” ή όπως αλλιώς αυτοαποκαλούνται, να προσβάλουν αλλά και να ναρκοθετούν την άοκνη προσπάθεια μας προκειμένου να έχουμε μια χώρα χωρίς εκπλήξεις. Το να γνωρίζεις τις ερωτήσεις και να απαντάς ορθά-κοφτά,νετα-σκέτα σε ενάμιση λεπτό, δείχνει ότι είσαι απέριττος. Δωρικός. Α-πόλλων. Λάκων.  Ο εν κρυπτώ βλαξ απο τον ολιγομίλητο σοφό, δεν διαφέρουν εξωτερικά, παρα μονο όταν είναι πολύ αργά.

Αλλά και στην τελική, -να σε πάω στο ακραίο σενάριο-και βλάκες να είναι όντως, πρέπει να προστατευτούν. Θα σου άρεσε εσένα να είχες έναν γιο, έναν αδερφό μπούφο και να τον δουλεύει όλο το χωριό στη μέση της πλατείας;
Οχι κύριοι.Εκτος από οικολόγοι και φυσιολάγνοι,είμεθα και κατά του ρατσιμού και του δημόσιου μπούλιγνκ.
Στο σπίτι τους δεν μας πειράζει. Μπορεί να τους δουλεύει ακόμα η καθαρίστρια. Μπορεί να γελά μαζί τους και το κατοικίδιό τους.
Είναι όμως σωστό και πρέπον,αυτη η είκονα να μεταφέρεται δημόσια και να βάλλεται η εθνική ομοψυχία αλλα και τα συμφέροντα της χώρας;

Οχι φίλε. Δεν εχεις δίκιο να τους βρίζεις και να τους λοιδορείς.
Μπορεί να είναι αποχαζεμένα.Μπορεί να είναι βραδύκαυστοι. Μπορεί να είναι “Φυσικές αποτυχίες”. Μπορεί να πρόκειται για “αστοχία υλικού”. Μπορεί να είναι ο καθρέφτης σου και οι πραγματικοι σου εκπρόσωποι και να είσαι στην εξουσία  κυριολεκτικά. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να χλευάζεις δημόσια.
Κατσε και βλέπε.Δεν σου αρέσει; Κάτσε και μη βλέπεις. Διάλεξε άλλο κανάλι. Εχεις την ευχέρεια να τους δεις από όποιο κανάλι θες. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, καθ’ότι  κατσικόδρομος.
Ετσι κι’ αλλιώς survivor δεν έχει. Πιάσε το τηλεκοντρόλ. Για να σε δω που θα βάλεις το δάχτυλο,σε ποιο πλήκτρο; Στο “1”,στο “2” στο “3…στο “7”, ή μήπως στον κώλο σου;

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

7 Responses to ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ποτε θα τα μαζεψεις να τα κανεις μια εκδοση,συλλεκτικη !

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “Ανώνυμο”. Δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο. Ασε που μου θυμίζει επιμνημόσυνη δέηση. Ορεξη και χρόνος να υπάρχουν-που υπάρχουν- και υλικό να υπάρχει-που υπάρχει δόξα τω Θεώ και αυτό,άρα συνεχώς νέα πράγματα. Να είσαι καλά. Ζήτω η ΑΕΚάρα.

  3. Ο/Η DNAEK λέει:

    Ρωτάει ο Γεωργίου τις προάλλες τον πολυδαρμένο αν βλέπει να τελειώνει το πρωτάθλημα.
    Αφού μίλησε για ΕΠΟ παράγκες εξυγίανση Γιαννάκηδες κλπ. απαντάει:
    Ναι θα τελειώσει και θα το πάρει ο Παναθηναϊκός.
    Πάντα πετυχεσιές αυτό το παιδί.

  4. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Χρηστο , πως βγηκε Ανωνυμο δεν ξερω, αλλα αυτα πρεπει να μενουν στον χρονο γιατι θα διαβαζονται και μετα απο χρονια,Ξανασκεψου το….

  5. Ο/Η Lekaditis λέει:

    Υπεροχη πεννα κ αλήθειες που πονάνε.Αλλα ποιος να καταλάβει τι παίζει στην Ραγιαδοχωρα…Υ.Γ.εχεις πάντα τα σέβη μου.

  6. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “Απο το Πριγκηπάτο”: Να είσαι καλά. Οψόμεθα…

  7. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “Lekaditis”: Επίσης. Να είσαι πάντοτε καλά.