ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Πήρε το “νταμπλ” λοιπόν ο Σαββατοκυριάκος Μητσοτάκης. Και έκανε και “ροτέϊσον” αλλάζοντας  τα θρανία στους κουμπούρες. Ποτέ δεν ξέρεις. Αν τον πάρεις απ΄τη γαλαρία και τον βάλεις δίπλα στο παράθυρο και τον βαρέσει ο αέρας, μπορεί να του κατέβει καμιά ιδέα.

Και πρόσθεσε και θρανία, άρα και βλακόμουτρα. Μπουλούκια. Είδα φωτογραφία που βγάλανε στα σκαλοπάτια του Κάρφαξ (Μαξίμου)  και τρόμαξα. Σαν ακρίδες στα σπαρτά. Αν μπορούσε θα διόριζε και τον προπάππο του. Απειράριθμοι. “Η πιο πολυπληθής υπουργική σύνθεση” λένε. Ακόμα και από τη Μ Βρετανία, τη Γαλλία την Ισπανία κλπ. Ναι. Αλλά αυτοί δεν βρήκαν τη  Δημοκρατία, την Ιστορία, τη  Φιλοσοφία, τις Διονυσιακές παρτούζες  κλπ. Ισα και όμοια είμαστε;

Πήρε λοιπόν τον Χατζιδάκη-που δεν το δείχνει η φατσούλα του αλλα αντέχει πολύ “ραβδί”-και τον πήγε στο πολύπαθο  Οικονομικώνε. Γιατί άλλαξε τον επιτυχημένο -φανταζομαι, ή όχι;-  Σταϊκούρα δεν το ξέρω.Τον πήγε στο Υποδομώνε αυτόν. Εκει να δεις μάσα. “Αι στο διάολο πια” σου λέει. Που θα κάθομαι να αναγγέλω “market pass”  και βαθμίδες και λοιπες μαλακιες. Βουρ στο ψητό”. Να μη λέμε. Το αξίζει το παιδί. Ασε το Χατζιδάκη να κανει καλα τις “δεσμευσεις” που έχουμε αναλαβει για πλεονάσματα” απο δω και μπρος. Μη τον βλέπεις έτσι. Αυτή η καραφλή  νυφίτσα μπορεί να έχει μεγαλύτερη αντοχή και από μοναχό Σαολίν. Θα χρειαστεί.

Στο Υγείας- ο Θεός να το κάμει- πήγε το παλιό vetex που ακόμα κάνει πολλές δουλειές. Δεν το πετάς. Δεν καθαριζεις και πιάτα βέβαια με δ’αύτο.Αλλα μια τρύπα τη βουλώνεις.Σκατά απο περιστέρια τα μαζεύεις απ’το μπαλκόνι.Τέτοια πράγματα. Χρυσοχοϊδης. Από πυροσβεστήρας έγινε φιάλη οξυγόνου. Εκεί έχει να γίνει το  σώσε στο επόμενο διάστημα. Εχουμε να δούμε και να ακούσουμε όμως ομορφιές. π.χ. “οι πολλοι γιατροί δημιουργούν  άγχος και στρες στον πολίτη”…”η μείωση των ασθενοφόρων συμβάλει στην μείωση της ηχορύπανσης και κατ επέκταση στη βιώσιμη ανάπτυξη”… “θα γίνονται εντατικά τηλεμαθήματα μέσω ιντερνετ αυτοχειρουργικής και εθελοθεραπείας. Αυτό θα πει “πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας” . Θα σε ρωτάνε σε τιποτα βαφτίσια “που ράβεσαι” και συ θα απαντάς: “Στου Rambo”.

Ο “σουπερ-ντούπερ” Πιερακάκης μεταφέρθει στο Υπ Παιδειας.Why παρακαλώ; Δεν ήταν ο.κ.  εκει Κούλη; Τελείωσε το έργο μάλλον. Οτι εφαρμογη κατέβηκε,κατεβηκε. Τώρα θα πάρει σβάρνα τα σχολεία και θα τις δοκιμάζει με  τους μαθητές. Ουάου!

Μηταράκης. Να εισαι αξιωματικός και εχεις χαιρετίσει χρόνια τώρα, τον έναν βλάκα μετά τον άλλον. Θα πρέπει να αποστρατευτείς τιμητικά ως Στρατηγός, μόνο και μόνο για αυτό.
Αυτός λοιπόν  ειναι ο τελευταίος χρονικά  “Ραν-Ταν-Πλαν”. Του έσκασε σκύλος πρώτη μέρα. Πρωτο ταξίδι, έτυχε  σκύλος  απο  κοτσαδόρο. Να μην αναφερθούμε στην ποινή που θα έπρεπε να επιβληθεί στο μουνόπανο που έκανε τέτοιο πράγμα. Να πάμε στις δηλώσεις του “ραν ταν πλαν”. Δηλωσεις υποβαθμιστικές. Σχεδόν απαλλακτικες. Στο όριο του “εντάξει μωρέ,σε ολους μπορει να συμβεί”.

Ειπε :”Αντικοινωνική συμπεριφορά” (το να σέρνεις σκύλο με το αυτοκίνητο  και να τον λειώνεις στην άσφαλτο είναι απλα “αντικοινωνικη συμπεριφορά”) η οποία “δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή” ( η συμπεριφορά). Υπο άλλες συνθηκες δεν ξέρω.Αλλα τώρα όχι. Αργότερα ίσως. Περάστε παρακαλώ με τα απαραίτητα εγγραφα και ισως γινουν αποδεκτά”. Τι λες βρε μαλάκα με χερούλια; Ποια “μη αποδεκτή” και ποια “αντικοινωνική”; ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ τί έκανε το εν λογω κάθαρμα, ή η αναλγησία που επιτελείται πλέον σε κάθε επίπεδο θεωρείται μαγκιά και “ψυχραιμία”;

Πάμε παρακάτω: Ο πρώτος που μάθαμε οτι άλλαξε-πρωτού καν ανακοινωθουν τα ονοματα-είναι αυτός ο στραβοσουγιάς ο Οικονομου, που τον φέρανε στο Υφ. Αθλητισμού. Μα το’πε και ο Μελισσανιδης πριν τις εκλογές: “Κουλη διώξε τον Αυγενακη,σου κάνει ζημιά”. “Βεβαιως” λεει ο Κουλης, στον “απλο καθημερινό πολίτη”. Τον σκούπησε και  έφερε εναν ο οποιος γνωρίζει τόσα από ποδόσφαιρο, όσο ο Αυγενάκης, δια πέντε. “Μα δεν είναι μόνο για το ποδόσφαιρο” θα πεις. “Μα φυσικά” θα σου πω. Αν τον δεις να “ακουμπα” κάτι που να αφορά το ποδόσφαιρο-δηλαδή τους νταβατζίδες του-εμένα να με φτύσεις. Μαλάκας ειναι; Πονηρή αλεπουύ είναι. Αφού τη βλέπεις από το μάτι. Απλά το αυστηρό βλέμα που κράταγε όσο ηταν εκπρόσωπος τυπου της κυβέρνησης και αντιμετώπιζε κάθε μέρα τα παπαγαλάκια που τάιζε ο Πέτσας,τους έκανε τον ζόρικο και τον άτεγκτο. Τώρα που-αναπόφευκτα- θα  “διασταυρώνεται” με τους νταβάδες που ταϊζουν το μαγαζί που τον ταϊζει, να δούμε πως θα  μετατραπεί στο παιδί που μετράει τα άστρα.

Περιβάλλοντος και ενέργειας: Σκυλακάκης. Οτι ακούς. Αυτο ειναι το όνομα. Απο παππου προς παππου. Σκυλί μαύρο. Ηλεκτροπληξία.  Σου λέει “μα για πόσο θα πριμοδοτουμε  εμεις τους Μυτιληναιους” Νισάφι. Παρ’τους εσύ τώρα. Οσο ειχες τις βοηθητικές ρόδες,έκανες βόλτες. Πρεπει να εμαθες πενταλ.. Ωραία, γιατί τωρα θα βγουν οι βοηθητικές και θα πας κόντρα ανηφορο.

Μεταναστευσης και Ασύλου. : Καιρίδης. Αυτη με τα τσιμπουκόχειλα. Ταμαμ. Σα να ρίχνεις Μουσουλμάνο σε καζάνι με ρύζι.

Τον Δένδια, για να μη το έχει στα πόδια του ο Κούλης,τον ξαπόστειλε στο Αμύνης. “Για να σε δω τώρα καράφλα” θα λέει ο Κυριάκος. Στο Εξωτερικώνε έβαλε τον Γεραπετρίτη. Για να υπάρχει κοινή γραμμή. Ορθο. Να μη λέει άλλη τιμή ο ένας και άλλη ο άλλος. Να πουλάμε ακριβά το τομάρι μας.

Εργασίας και Ασφάλισης Γεωργιάδης. Οτι  έφαγες έφαγες. Μπρος στο κατώι τώρα.
Δικαιοσύνης: ΠΑΣΟΚ (οπως και στο Υγείας)   Πολιτισμού Μενδώνη. ΠΑΣΟΚ Ακουνητο. Τροφιμων ανάπτυξης και Λάχανων: Αυγενάκης. Ξέρει από γρασίδι τουλάχιστον. Ασε που το πολύ-πολύ να του πετάξουν ντομάτες και δεν  κινδυνευει να βρεθεί σε χαντάκι.

Επικρατείας ο Σκέρτσος με τη φράτζα (“εχει και κότερο να παμε μια βολτα”) και ο βαριοπούλας  Βορίδης για να αντιμετωπίζει τους ακροδεξιούς που μιλάει και την ίδια γλώσσα για να μη λερώνεται ο Κυριάκος με τέτοιες παρακατιανές δουλειές.

Ναυτιλίας: Βαρβιτσιώτης. Γιατί έχουμε και ένα λευκό λινό πουκάμισο να φορέσουμε το καλοκαίρι να’ούμε. Τουρισμού: Κεφαλογιάννη. Τα ίδια με τον προηγούμενο. Υπουργείο Κρίσης  και αλλαγής κλιματικής λέει και Αποκάλυψης κλπ-κλπ: Κικίλιας. Δηλαδη Τζένη. Τα ίδια με τους προηγούμενους δύο. Λιγο κρασί λιγο θαλασα και το αγγούρι μου. Η αλλιως: “στα αρχίδια μας και δυο αυγά Τουρκίας.Μελάτα”.

Αντε. Καλή σεζόν,καλό θίασσο να έχουμε και καλές παραστάσεις. Οσοι ζήσουμε,θα πληρώσουμε στην έξοδο.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.