ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΙΚΟ

Νάταν η ανία μεημέρι Σαββάτου, που δεν ήξερα τι να κάνω; Νάταν το ότι έμεινα σπίτι και δεν πήγα για κάποια βουτιά; Αστείες δικαιολογίες είναι όλα αυτά. Ήταν η αδημονία να ξαναδώ την ομάδα. Έστω και ατελή. Έστω και λειψή. Χωρίς Γκαρσία και Πινέδα, Γκατσίνοβιτς ( αν κι εδώ έχουμε κάποιο θέμα ). Ναι, να μην κοροϊδευόμαστε. Ήθελα να δω ξανά την ομάδα. ¨Ηθελα να την ξαναφέρω στο μυαλό μου, με μόλις δέκα μέρες προετοιμασία. Κι ο αντίπαλος δεν ήταν και της πλάκας. Οπότε κάθισα και είδα το φιλικό με την Άντβερπ.

Φυσικά δεν θα μπούμε και σε λεπτομερή κριτική ούτε για την ομάδα, ούτε και για τους παίκτες ακόμα. Μια γενική εντύπωση απλά, που στην ουσία την είπε κι ο Αλμέιδα : Το βιβλίο του ντάμπλ έκλεισε και ξεκινάμε πάλι από το μηδέν. Ορθότατη και πολλή επιθετική η δήλωση αυτή. Όπως ταιριάζει σε πεινασμένους αετούς. Κι αυτό το έβλεπες μέσα στο γήπεδο. Στο παλαβό πρεσάρισμα και στο τρέξιμο για την ανάκτηση της κατοχής. Όπως έβλεπες ότι το νταμπλ είχε φέρει μια αυτοκυριαρχία στις πάσες, στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και στο πόσο σωστά κρατιούνταν οι θέσεις. Κι αυτό φάνηκε πιο πολύ όταν μπήκαν μέσα οι δεύτερες ενδεκάδες των δυό ομάδων.

Και μπορώ να πω ότι δεύτερη ενδεκάδα ήταν πολλή καλή και σαφώς καλύτερη από αυτήν του αντιπάλου. Άλλωστε αυτή έφερε το σκορ σε τόσο ψηλά επίπεδα. Η κανονική μας ήταν πιο κουμπωμένη, πιο πολύ κάλυπτε χώρους και πιο πολλή άμυνα έπαιξε. Φυσικά λείπανε οι ποιοτικοί χαφ κι η ομάδα έπαιζε με τα δυό εξάρια, όμως μάλλον αυτό προγραμματίζεται εν όψει Ευρώπης. Φάγαμε και κάτι φάσεις, που τις έσωσαν οι Βίντα και ο Στάνκοβιτς, όμως η αντεπίθεση μας έχρισε τον Φαν Βέερτ σκόρερ. Σημαντικό κι αυτό.

Πάντως καταλάβαινες ότι γίνεται δουλειά. Λυσασμένη. Και νοιώθεις ότι ο Αλμέιδα κυνηγάει το champions league. Γι΄αυτό άλλωστε ετοιμαζόμαστε να δούμε τρομερά πράματα : Τον καινούργιο στόπερ, που τα ρεπορτάζ μας λένε ότι είναι πολύ καλός. Τον Πισάρο, που εδώ δεν χρειάζεται ρεπορτάζ. Είναι πολυεργαλείο, είναι παντού μπροστά και κυρίως στα αριστερά, όπου εκεί υπάρχει το θέμα με τον Γκατσίνοβιτς. Τον Πάλμα, που τον ξέρουμε όλοι. Αλλά και τον σέντερ φορ που διακαώς επιθυμούμε.

Παιδιά, τι έχουμε να δούμε φέτος !!! Μπάλα και θέαμα. Μια ομάδα ακόμα πιο δυνατή σε σχέση με πέρσι. Μια έδρα που θα καταπίνει τον αντίπαλο, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Άλλες ενδεκάδες σε Ευρώπη, πρωτάθλημα και κύπελλο. Παιδιά, αδημονώ να ξαναμπώ στο γήπεδο. Αδημονώ να ρίξω την χρεωστούμενη τεσσάρα στην αλογοτροφή. Δεν μπορώ να περιμένω την χρονιά που θα κλείσουμε εκατό χρόνια ιστορίας από την ίδρυση της κανονικής ΑΕΚ, την ώρα που θα βλέπω την κανονική παντοδύναμη ΑΕΚ του 2013. Τι ωραία αισοδοξία, που πόσα χρόνια είχαμε να την αισθανθούμε…

Είμαστε λοιπόν στην τρελή προσδοκία. Τα πάντα είναι έτοιμα για το διπλό μεταγραφικό χτύπημα και για την κλήρωση της Δευτέρας. Να πάρουμε τα χαρτιά και τα μολύβια. Και να ανεβαίνουμε και να πολλαπλασιαζόμαστε σε φιλάθλους και σε τίτλους. Μακριά από τις μιζέριες και τις γκρίνιες. Να βλέπουμε τα λάθη που θα γίνουν με μάτι θετικό, ότι θα διορθωθούν άμεσα κι ότι από αυτά επήλθε μια καλυτέρευση.

ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

5 Responses to ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΙΚΟ

  1. Ο/Η nnektarios λέει:

    Η διαφορά του ανώτερου από τον Φαν Μπόμελ, Ματίας, φανηκε στις Β ομάδες. Η διαφορα της ΑΕΚ (μπορούσε και 5 γκολ) ήταν χαοτική γιατί έχει προπονητή. Ο αντίστοιχος της Άντβερπ κάνει τον προπονητή σε ρόστερ 90 εκ.

    Πολύ πιασμένα τα πόδια των παικτών και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Βαδίζει καλά η ΑΕΚ. Η ΑΕΚ έφτασε στο σημείο να αγοράσει τον Πινέδα, νομίζω δεν έχουμε καταλάβει καλά τη διαφορα επιπέδου της ομάδας μας.

    Να δούμε ποιοι θα έρθουν, σαν υποσημείωση, δεν κάνει ο Φαν Φέρτ. Δεν κάνει για το παιχνίδι της ΑΕΚ, μια χαρά finisher είναι, ίσως ο καλύτερος στο πρωταθλημα αλλά χαλάει τη λειτουργια της ομαδας, δεν μπορεί να φτάσει ούτε στο 30% του ρόλου που δίνει ο Ματίας σε αυτή τη θέση.

  2. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Μεσα στο μυαλό μου είσαι ρε Στήβεν.Αυτή η λαχτάρα να ξαναδούμε την ομάδα δεν περιγράφεται.Η ιστορία με τον Γκατσι ξεκίνησε οταν αποκλείστηκε απο την εθνική του και ο προπονητής του μίλησε για χειρουργείο,δήλωση που στην συνέχεια διόρθωσε η ομάδα μαςΜακάρι το παιδί να είναι καλά γιατί είναι παικτάρα.
    Αρα στόπερ,εξτρεμ,σεντερ φορ?
    Εχω μια διαίσθηση οτι ο Γκαρσία θα πωληθεί,μετά τα ευρωπαικά ματς.
    Ισως το γνωρίζει και ο ίδιος για αυτό ήρθε κατ’ευθείαν στην προετοιμασία και δεν πήρε άδεια.Ελα παίξε βοήθησε να περάσουμε και μετά φεύγεις…
    Ολη η ιστορία φέτος θα είναι η απόδοση των πλάγιων μπακ.
    Η μπαλλιά που κάνει στο Ζινι και το τακουνάκι στο Μάνταλο πριν το τρίτο γκόλ μόνο το πουλέν μπορεί να τις κάνει.Αυτά που μπορεί να προσφέρει ο υγιής Σιντιμπε ο Ροτα ουτε στον υπνο του.Μακάρι να ειναι καλά.Αριστερά Μοχαμάντι ασταθής πνευματικά και ψυχολογικά.Με Χατζησαφι και Πήλιο παίρνεις ρισκο.
    Αν τωρα το στόπερ που κοιτάει είναι ο Ροντριγκεζ της Τορίνο μπορεί ανετα να παίξει και αριστερό μπακ,αλλά δεν είναι τόσο ταχυδυναμικός.Στην εθνική Ελβετίας πάντως επαιζε αριστερό στόπερ σε 3 5 2.
    Στη Μίλαν οταν ηταν επαιζε συχνά την αριστερη πλευρά.
    Στη Τορινο πέρυσι μόνο αριστερό στόπερ.
    Στο θέμα του σεντερ φορ σίγουρα κάτι ψάχνει η ομάδα,εξ’ου και η προσέγγιση Μακαμπού.Οσον αφορά το Πισάρο ο τύπος ξέρει καντάρια μπάλλα απλά δεν η ένταση και τα τρεξίματα δεν είναι το φόρτε του.Ισως δούμε εναν λιγο διαφορετικό σχηματισμό απο τον κοουτς.
    Υπομονή σε λίγες μέρες ξαναπαίζουμε.

  3. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Μην ξεχάσουμε και τα ξαδέλφια μας.Να πανηγυρίζουν πάλι τα 2 γκολ του Βοσκαρίδη σ’ενα 6-2 αντί 12-0 στα Φιλαδέλφεια!

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    όλα σωστά. αυτό που φχαριστιέμαι ιδιαίτερα είναι ότι με την μυθοποίηση του αλμέιδα θα ξορκίσουμε μια και καλή το φάντασμα του ελληνοβόσνιου. ουστ παλιόπουστα …

  5. Ο/Η Κιτρινόμαυρο αίμα. λέει:

    Τρένο η Μποταφόγκο.Α ρε Τίγρη πόσο μπροστά εισαι!!!