ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – Α Ε Κ

Κι εκεί που λέγαμε ότι θα δούμε έναν υγιεινό περίπατο γενικώς προς την πρώτη θέση, ήρθε πάλι μια προσγείωση. Απότομη και με αστεία ομάδα. Έναν αντίπαλο πολύ αδύναμο, που κλείστηκε με το καλημέρα κι έψαξε κάποια αντεπίθεση. Τα πάντα γνωστά δηλαδή.

Κι ο περίπατος φάνηκε πραγματικά όταν η ΑΕΚ με την ορμή της, προηγήθηκε με δυό γκολ διαφορά. Τι άλλο καλύτερο να ζητάς ! Πρεσάρισμα, κλεψίματα και ευστοχία. Κι αντί να κατεβάσει με αυτοπεποίθηση και ηρεμία τα φτερά της, αντί να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, και να δείξει την κλάση της όπως και την αφεντιά της, άρχισε να κάνει έναν ασύλληπτο διαγωνισμό λαθών. Τόσο ατομικών όσο και ομαδικών.

Με κύριο λάθος την τρομερή επιπολαιότητα. Τι να πεις για Μουκουντί, τι για Μοχαμαντί. Ακόμα και για Γκαρσία, που μετά το γκολ δεν υπήρχε πουθενά στο γήπεδο. Και να έχουμε σε καλή μέρα τον Μάνταλο και τον Σιντιμπέ κι αρκετά δραστήριους τον Γκατσίνοβιτς όπως και τον Σιντιμπέ. Που όμως δεν ήταν αρκετοί για να κρατήσουν το σκορ, το οποίο ανετράπη με ένα βλακώδες πέναλτυ του Μουκουντί και με ένα εκπληκτικό μακρινό σουτ. Τι να πεις πραγματικά !!!

Πάλι να το ρίξεις στην κούραση και στο πληγωμένο λιοντάρι ( τι μαλακία κι αυτή ). Ότι έγινε πάλι υποτίμηση του αντιπάλου ; Μα κάπου έλεος ! Ή πάλι να χάψεις την παπαριά για τις δυό ισοδύναμες ενδεκάδες ! Εγώ ξέρω ότι όταν δεν παίζει ο Πινέδα, η ομάδα δείχνει να μην ξέρει τι κάνει και πώς να το κάνει. Θα μου πεις, μα προηγήθηκε και μέχρι το τριακοστό λεπτό δεν είχε πουθενά κινδυνέψει. Και τι να κάνω εγώ; Να λήξω το παιχνίδι στο ένα του τρίτο; Ή να λογικεύσω τον Αλμέιδα με την χρησιμοποίηση του Ζίνι;

Και το χειρότερο απ΄όλα δεν ήταν η ισοφάριση που φάγαμε. Πες η αλαζονεία, πες η κακιά στιγμή. Ένα ολόκληρο μισάωρο τι έκανες; Με όλο το γήπεδο δικό σου. Δεν μπορείς με κλειστές άμυνες; Και τι έχεις κάνει στις προπονήσεις; Την Ευρώπη μόνο δουλεύεις; Όχι ότι κι εκεί έσκισες, αλλά τέλος πάντων. Θα υποχρεώνεις τον αντίπαλο να παίζει ανοιχτά και να σου λέει περάστε κυρία ΑΕΚ; Τι ωραία που πρεσάρατε, τι μπαλάρα παίξατε και πόσες τελικές είχατε που δεν τις κάνατε γκολ. Ρε δεν γαμιόμαστε…

Διότι όπως δίνουμε συγχαρητήρια στις καλές εμφανίσεις, έτσι και μπινελικώνουμε όταν πρέπει. Σε ένα άδειο γήπεδο, με τον προτελευταίο, με απόλυτα προβλέψιμο παιχνίδι, κι ενώ προηγείσαι με δυό γκολ διαφορά, να σου κόβονται τα πόδια και να μην κάνεις το πιο εύκολο πράμα που θα μπορούσες. Είναι να μην σκάμε; Είναι να μην χτυπιόμαστε που δεν ανεβήκαμε στην πρώτη θέση μετά τα ευνοϊκά αποτελέσματα της αγωνιστικής; Δηλαδή εμείς δεν έχουμε κανένα δικαίωμα σε μια εύκολη επικράτηση; Πρέπει μόνιμα να είμαστε στην αγωνία; Έλα ρε φίλε Αλμέιδα. Δεν το αξίζουμε αυτό. Με την μισή ομάδα χτυπημένη και με αυτούς που παίξανε πνευματικά ανέτοιμους…

Και να σε πιάνει κορόιδο ο συμπαθέστατος Πετράκης. Που σου έκλεισε τον άξονα και σε έβαλε να παίζεις με σέντρες. Ό,τι έκανε δηλαδή ο Μάντζιος. Κι εσύ να μην μαθαίνεις. Εκεί να βρουν κάποιον ή κάποιο σέντερ μπακ. Και να πω ότι είναι και τίποτα ξυραφιές οι σέντρες ; Αει στο διάολο επιτέλους και κοίτα να πάρεις κανά χαφ διότι πόσο να αντέξει ο Πινέδα όταν γυρίσει και πόσο ο Μάνταλος πια. Και κοίτα να δεις γιατί χτυπάει συνέχεια αυτός ο Πισάρο. Τσουρέκια μας τα έκανες και σήμερα.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

10 Responses to ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η nnektarios λέει:

    Είδα μόνο το πρώτο ημίχρονο και λίγο πριν το πέναλτι του Κινγκ Κονγκ, είχα καταλάβει ακριβώς που πάει το έργο. Δυστυχώς αγαπητέ Ματίας δείχνεις σημάδια ελληνοποίησης. Από τότε που έγινε Αναντικατάστατος ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ, η ΑΕΚ δείχνει ξεκάθαρα τις παθογένειες που μας διέλυσαν. Χάθηκε η ορμή, ο τααμπουκας, η σοβαρότητα, η συγκέντρωση, μα πάνω από όλα χάθηκε η νοοτροπία του ΝΙΚΗΤΗ!

    Μπορώ να γράψω πολλά για αυτούς που έπαιξαν, για μεταγραφές, τον προπονητή, τους τραυματισμούς. Θα επιμείνω όμως. Αν δεν γυρίσει ο Μάνταλος στα 20-30’ το πολύ, δεν θα αργήσει η ώρα που θα αρχίσουν οι μουρμούρες και για εσένα Ματίας. Δικαίως.

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Θέλουμε μεγάλα ματς. Αρένες, Αμστρενταμ,Μασσαλιες. Τι να κλάσουν τώρα τα Αγρίνια. Και που μπήκαν να κάνουν βολτα αναγνωριστική πριν τον αγώνα,πολύ ήταν. Επρεπε να πο τοτε να ζητησουν να παρουν τον αγώνα ανευ παιξίματος.

    Η απαθεια του Αλμέιδα κατα την διάρκεια του αγώνα,ειδικα στο τελευταίο μισάωρο, με εντυπωσίασε. Μου θυμησε άγαλμα του Βουδα. Ρε μηπως συμβαίνουν πράγματα που δεν ξέρουμε;

    Ο Μουκουντί σα κακή κατάσταση-δεν ξέρω αν ειναι ντεφορμέ ή αν τρέχει κάτι αποδυτηριακού τύπου. Επίσης ο Τσούμπερ μας ξυπνά μνήμες από τον παίκτη που πρωτοήρθε. Ο Γκατσίνοβιτς θέλει ψυχανάλυση. Τι να πρωτοκάμει αυτός ο Σιμάνσκι,απορώ πως στέκεται όρθιος. Ο Μάνταλος καλούλης αλλά αυτό ακριβώς. καλούλης. Σιτιμπέ, ολιγιστος.
    Αυτός ο Μοχαμάντι δεν ξέρω γιατί και πως εγινε ποδοσφαιριστής, ενω θα έπρεπε να πουλάει μαχλέπι στη Τεχεράνη.
    Για δε το Ζίνι, δεν ξερω αν προτιμάται λογω μεταφραστικής παρεξηγησης. Ετσι προφανώς ο Αλμέιδα σκεφτεται: Δεν μπορεί,μαυρος είναι, θα μοιάσει του Θωμά Μαύρου. Πρεπει ο Μεταφραστής του Αλμέιδα να απολυθεί.Και το Ζινι να τον πετάξουνε στην ΑΕΚ Β, μονο και μονο γιατί δεν υπάρχει ΑΕΚ Γ’.

    Με πλεύ-οφ κρινεται το πρωτάθλημα. Οπότε δεν είναι τραγικό φυισκά να ειναι η ομάδα 1 βαθμό πισω απο τον πρώτο. Τι να πεθάνεις Σάββατο τί Κυριακή πρωί.
    Το ζητημα δεν ειναι εκεί, Ειναι στον τρόπο που πετάχτηκαν -και αυτοί- οι τρεις βαθμοί. Στο “έλα μωρέ”. Στο “δε βαριέσαι”. Στο “αντε να τελειώνουμε για τι έχω και κάτι πίστες να περάσω στο PLay-station”. Δεν τους βλέπω με το μαχαίρι στα δόντια.
    πέρα φυσικά απο την κομβική-όπως λειπει ειναι καταφανες- απουσια του Πινέδα ο οποιος είναι ο άξονας που δινει κινηση στους τροχούς.Οταν λειπει αυτός, κατεβαινουν οι υπολοιποι και βαζουν πλάτη να ξεκολλήσει το κάρο.
    Πηρανε ως “χαφ” αυτον τον “τζόκερ” αλλα μάλλον δεν πρόκετια για παρατσούκλι. Γινεται μερος σε δημιουργία φάσης κάθε 4-5 εβδομάδες, όταν γίνεται και η κληρωση του ΟΠΑΠ με το 7απλο τζακ-ποτ. Μιλάμε για εναν Αμραμπατ σε πιο αργη βερσιον..Δηλαδή χέσε μέσα.
    Ελπιζω να βλέπουν στην διοικηση την απογυμνιά. Και κυριως πως σχεδον ποτέ δεν θα παιξει πληρης η ομαδα, δια ευνοητους λογους.
    Εκτος και αν το περσυνο: “δεν θα παρουμε παίκτες για να πουμε ότι πήραμε…” γίνει φέτος: “δεν θα πάρουμε παίκτες για να μη πούμε ότι τους πήραμε”.

  3. Ο/Η Σπυρος λέει:

    Καλησπέρα Στηβεν. Απορώ πως ο Αλμειδα έχει τέτοια καψούρα με τον Ζινι. Τι έχει αυτός ο χαμένος στον ορίζοντα παίκτης. Κοντρόλ; Τριπλά; Εύκολο γκολ; Μπαλιά τρύπα; Τι έχει τέλος πάντων που δεν έχει ας πούμε ο Κοσιδης, που αν είχε πάρει τα λεπτά συμμετοχής του Ζινι σίγουρα θα είχε 3-4 γκολ. Ο Μουστακοπουλος; Το αμυντικό χαφ που έπαιξε ένα αγώνα κυπέλλου, έβαλε ένα γκολ φωτοβολιδα και αμέσως τον πούλησαν γιατί δεν έκανε για το κέντρο της Αεκ. Γιατι κανένας Έλληνας δεν κάνει στον Αλμειδα; Ο Σιμανσκι που παρά τα φυσικά προσόντα του στερείται μυαλού τα ίδια περίπου και ο Γιονσον, πρέπει πάντα να παίζουν; Είναι δυνατόν σε τόσο νευραλγικη θέση όπως τα αμυντικά χαφ να έχεις παίκτες χωρίς μυαλό αλλά μόνο τρεχαλατζιδες; . Ακόμα καιηΑεκΒ που υποτίθεται είναι το φυτώριο μαςαπαρτίζεται μόνο από ξένους. Κόλλημα Αλμειδα; Είδα σήμερα πάλι Γκαρσία με το γνωστό στυλ – πριμαντόνα, το ίδιο προβλέψιμο παιχνίδι της Αεκ και πάντα επιπόλαιο μέχρι που έρχεται νομοτελιακα η τιμωρία. Πάντως ο Αλμειδα, μπορεί να έχει τα χίλια καλά, αλλά κάνοντας πάντα, ακόμα και αν η ομάδα καίγεται, αλλαγές στο παρά πέντε, δείχνει ότι έχει κολλήματα, σκαλώνει το μυαλό του. Πάντως τον αγαπάμε και είναι ότι πιο τίμιο προπονητικά είχε η Αεκ όσο βλέπω ποδοσφαιρο

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Εμφανιση Ντροπη,οπως φαινεται η περυσινη ομαδα ηταν ενα πυροτεχνημα,φετος ειναι εντελως διαφορετικα τα πραγματα,ο Αλμευδα το εχει χασει δυστυχως,ουτε με τον αγιαξ,ουτε σημερα ηταν σοβαρος,πολλα λαθη και επιμενει στα ιδια να τα ξανακανει.

    Βρε ηλιθιε Αργεντινε,ξερεις απο πριν την γκελα του βαζελου και τη νικη του κλεφτοκοτα,κερδιζεις 0-2 και σε ισοφαριζει ο παναιτωλικος,κοιμασαι ορθιος στο παγκο και κανεις αλλαγες μετα το 2-2? Ετσι θα πας σε ευρωπαικη ομαδα,με τετοια κοουτσαρισματα της πλακας????

    Αει σιχτιρ πια,ΟΦΗ,ΚΗΦΙΣΙΑ,ΠΑΝΣΕΡΑΙΚΟΣ,ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ,Ελεος πια ρε μλκα αργεντινε,σε εχουν ξεκωλιασει 4 λοιμα.

  5. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Εισαι μπροστα με 2-0 και στο τελος φευγεις με το Χ.
    Λεγαμε πριν καιρο, πρωτα “καθαριζεις” το παιχνιδι και μετα το ριχνεις στις βολτες. Τωρα, ουτε αυτο…. Ο αλλος παει, ριχνει ενα γκολ, και φευγει με το διπλο.
    Και ποσο γελοιο ειναι να φωναζεις για ενα πεναλντυ ,οταν εισαι απο το 15` 2-0, και φυσικα οταν εισαι ΑΕΚ και παιζεις με τον Παναιτωλικο !!!!

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Χιουστον εχουμε προβλημα…Θα περιμενε κανεις,μετα το τριμπαλο και τον αποκλεισμο απο την Ευρωπη,οτι οι παικτες και ο προπονητης για να ρεφαρουν και να τουμπαρουν την απογοητευση,πως θα εμπαιναν στο αγρινιο με το μαχαιρι στα δοντια,θα καθαριζαν με συνοπτικες διαδικασιες μια αδυναμη ομαδα οπως ο παναιτωλικος,εκμεταλλευομενοι την γκελα του ΠΑΟ και γνωριζοντας ηδη πως ο ΠΑΟΚ εχει κερδισει.

    Μετα απο ενα εκρηκτικο 15λεπτο που βρεθηκαμε να προηγουμαστε 0-2,ο διακοπτης κατεβηκε,οι μηχανες εσβησαν,ολοι θεωρησαν οτι το ματς τελειωσε και ερχεται ο μπετοβλακας ο μουκουντι να κανει το παιχνιδι ροντεο.

    Και χανει το παιχνιδι ο Αλμευδα,100%,ξεκινας τον ζινι,οκευ,αφου βλεπεις βρε καθυστερημενε οτι δεν τραβαει ο παικτης,τι τον κρατας μεσα 65 λεπτα,μεγαλο φαουλ αυτο,τρωει το 1-2,η ομαδα πελαγοδρομει,δεν μπορει να αντιδρασει και αυτος στον παγκο κοιμαται σαν αλλος φυσουν γιοβανοβιτς,περιμενε ο φελος να φαει το 2-2 και μετα να πεταξει επιθετικους και αλλαγες,αλλα ηταν ηδη πολυ αργα.

    Παμε παρακατω,θα εξηγησει καποιος σε ποια αιτια οφειλονται οι τραυματισμοι,στην προπονηση,η μηπως οι παικτες ειναι τοσο ευφραστοι και με το που τους ακουμπανε τραυματιζονται?

    Με τετοια λουζεριαση,νοοτροπια και προβλεψιμο ποδοσφαιρο,πρωταθλημα δεν θα παρεις,δεν μπορεις φετος να παιξεις πιεση ψηλα,δεν εχεις τα μπακ,δεν εχεις τα χαφ,δεν εχεις τιποτα μεσοαμυντικα,δεν μπορεις να διασπασεις κλειστες αμυνες.

    Κριμα,βλεπουμε οτι το περυσινο νταμπλ μας εκανε υπεροπτες και νομιζουμε οτι χωρις να παιξουμε τιποτε θα παιρνουμε το αποτελεσμα.

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Σπύρος : Τις ομάδες βεβαίως και τις διευθύνει ο προπονητής, όμως οι μάνατζερ έχουν τον πρώτο λόγο γενικώς στην σύνθεση των ρόστερ. Και τους έχουν ανάγκη και οι διοικήσεις. Απαντώ για τον Μουστακόπουλο ας πούμε ( φυσικά δεν έχουμε πλήρες δείγμα ) και για την πληθώρα ξένων. Ο Σιμάνσκι είναι τιμιότατος παίκτης, κάτι που θα αποδειχθεί το καλοκαίρι με την πώληση του και θάναι κι ο πρώτος που θα ζητηθεί. Ας κάτσει ο εγγυητής με τον Γκαρσία των 4 εκατομμυρίων πλέον. Ο Αλμέιδα είναι αιχμάλωτος των πεποιθήσεων του : Σαμουράι κι ετοιμοπόλεμοι όλοι αλλά πρέπει και να υπάρχουν. Δεν χρειάζονται αυτές οι προπονήσεις για την Ελλάδα. Ούτε χτίζεται μυϊκό σύστημα στα 32. Η ομάδα είχε τρομερή κούραση από την Ολλανδία, όμως το παιχνίδι το είχε καθαρίσει σήμερα κι ήθελε πιο γρήγορα κλείδωμα ( άλλωστε το είπε ). Σου έκλεισε το μάτι η τύχη σήμερα κι εσύ την πέταξες ( τύχη είναι το γκολ στο 2, όπως τύχη είναι απέναντι στον Πετράκη το γρήγορο 0-2 ). Φυσικά έλειπε ο Πινέδα αλλά κι ο χάφαρος για τον οποίο μιλάω πολύ καιρό τώρα.

  8. Ο/Η takis pap λέει:

    Καλημερα σ ολους, δυστυχως ο Ματιας εκτος απο υπερτιμημενος ειναι και κολυμενος .
    Με τα νευρα μας παιζει ,με τις 3 πρωτες αλλαγες στο 65′ και τον δευτερο φορ στο 82′ .
    Τι ειναι αυτα , συστηματα του MLS. Δηλαδη απο αυτον τον ..Πιου που εβαλε στη αρχη τι περιμενε. Αυτο δεν ηξερε που πατουσε και βρισκοταν,κοντρολ δεν μπορουσε να κανει και μας τον σερβιρει απο την περσινη χρονια .
    Τον απαραδεκτο Μουκουντι,στο 82 καταλαβε οτι ηταν κινδυνος θανατος για το τριτο μπαλακι που θα μας σφυριζαν. Τον καπτεν Μανταλο τι τον εχει φετος αναντικαταστατο σε πολλες και διαφορες θεσεις,ο ανθρωπος πρεπει να κανει 30 προσπαθειες για μια σωστη τελικη.Ο Γκατσι τι πραγμα ειναι αυτο, να σουταρει γενικα και αοριστα και να μην βλεπει κανεναν για να δωσει μια τελικη. Τις κλειστες αμυνες τις ξεκλειδωνει στο 82 με φορ που παιζει,εξ αιτιας του κοληματος του, καθε 2 μηνες στην καλυτερη ενα 10λεπτο. Σοβαρα τωρα, τι περιμενουμε οταν ομαδες οπως Σερρες,,Κηφισια,,ΟΦΗ,,Παναιτωλικος,μας κοβουν βαθμους,και μην πει κανεις πως ειχαμε την Ευρωπη στο νου.Περυσι μας τα πριξαν με τις 2 ισοδυναμες 11καδες.Που ειναι λοιπον να βοηθησει η δευτερη τις πραγματικα πολλες ατυχιες σε τραυματισμους που εχουμε.Τελος, 6 παιχτες υπαρχουν ,Βιντα,Σιμανσκυ,Πινεδα,Ελιασον,Τσουμπερ,Γκαρσια, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, μετα η απολυτη μετριοτητα.Καλο ξημερωμα!!! Ξενερωσαμε τελιως…

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    η ομάδα από γκέλα σε γκέλα κι εμείς από πίκρα σε πίκρα…….τι να πεις?…..καταντήσαμε μανταλομάδα πάλι,με μια αφέλεια να σπάει νεύρα…

  10. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Μικρη παρενθεση…..
    Ερωτημα ,τι ειναι τα Χριστουγεννα ?
    Απαντηση στο apoditiriakias gr ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και shopping therapy….