ΛΑΜΙΑ – Α Ε Κ

Πρεμιέρα λοιπόν σήμερα για τα μπαράζ παιχνίδι μονόδρομο για μας. Νίκη και μόνο νίκη παρά τις απουσίες, που πλέον έχουν γίνει καθεστώς. Σημαντικές απουσίες αφού στην ουσία η ΑΕΚ θα έπαιζε με ένα μόνο εξτρέμ.

Το πρώτο μέρος ήταν ένας μονόλογος της ομάδας μας. Η ομάδα που κατέβηκε με τον Πινέδα στα αριστερά και τον Μάνταλο σαν δεύτερο φορ, ήταν όμως εμφανές ότι θα υπήρχαν εναλλαγές θέσεων. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάποιο υπερθέαμα όμως. Η ΑΕΚ φάνηκε αρκετά αγχωμένη και σφιγμένη. Επίσης μπλοκαρίστηκε από την σούπερ άμυνα της Λαμίας, η οποία δεν έκανε ούτε μία τελική. Μια άμυνα που δεν ήταν στην περιοχή της αλλά στον χώρο του κέντρου.

Αυτό δυσκόλεψε πολύ τις επιθέσεις μας. Ο άξονας ήταν τρομερά μπλοκαρισμένος και η επιλογή του να ψάχνεις συνέχεια στα δεξιά τον Ελίασον, που θα επιχειρούσε κάποια σέντρα, ήταν αυτό ακριβώς που είχε σχεδιάσει ο Βόκολος. Διότι η σέντρα προς τον Πόνσε θα ήταν εύκολα αναχαιτίσιμη λόγω του ψηλού κεντρικού δίδυμου της Λαμίας. Αυτό λοιπόν το χαρακτηριστικό μαζί με την έλλειψη της ταχύτητας από μέρους μας, κατέβασε πολύ το θέαμα και τον ρυθμό και έκανε την ΑΕΚ προβλέψιμη.

Μια ΑΕΚ που κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες να ανοίξει χώρους και την άμυνα της Λαμίας. Μπήκε στην περιοχή, είχε την κατοχή της μπάλας και κέρδισε μπόλικα κόρνερ και φάουλ έξω από την αντίπαλη περιοχή. Σε δυό φάσεις απείλησε πιο ουσιαστικά αλλά ο αντίπαλος τέρμας ήταν εκεί. Όλα έδειχναν ότι θα πάμε σε ισοπαλία στο πρώτο μέρος αλλά μας χαμογέλασε η τύχη στην τελευταία φάση, που πάλι ήταν στατική. Κατώρθωσε ο Κάλενς να σκοράρει και να μας διώξει λίγο το άγχος εν όψει της συνέχειας.

Το δεύτερο μέρος είχε περίπου την ίδια εικόνα. Αργή ανάπτυξη από εμάς και ίδια περίπου αμυντική τακτική από την Λαμία. Όμως άρχισε να φαίνεται η κούραση του αντιπάλου και κάπως φαινόντουσαν πιο πολλοί χώροι. Δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερο στα άκρα, αλλά υπήρχε μια κάποια περισσότερη ελευθερία στο κέντρο. Για τον Πινέδα κυριότερα, που όμως ήταν βιαστικός στην τελική του προσπάθεια. Από την άλλη, ο Σιμάνσκι κι ο Γιόνσον συνέχιζαν να τρέχουν και να διορθώνουν, επιτρέποντας στην Λαμία να μετρήσει δυό άστοχες τελικές.

Αν πρέπει να σταθούμε κάπου ήταν στο δεύτερο γκολ μας και κυρίως στην τρομερή προσποίηση που έκανε ο Πόνσε πριν το σουτ του. Το γκολ αυτό ανάγκασε τον αντίπαλο να πετάξει λευκή πετσέτα, εμείς να κλειδώσουμε τον μονόδρομο, και τον Αλμέιδα να αρχίσει να κάνει αλλαγές. Που αυτήν την φορά ήταν σωστές και οι οποίες μάλιστα μας χάρισαν άλλα δυό γκολ με τον Γκαρσία. Κι αν το πρώτο ήταν προσωπική ενέργεια του σκόρερ, το δεύτερο ήταν μια τρομερή συνεργασία με τον Λιούμπισιτς.

Μόνο ικανοποίηση λοιπόν σήμερα για την ομάδα μας. Μιλάω για την γεύση που μας άφησε όλος ο αγώνας στο τέλος. Διότι στην διάρκεια του είχαμε κάποια θεματάκια. Κυρίως με την ατολμία των δυό πλάγιων μπακ μας αλλά και την κακή μέρα του Βίντα. Επίσης με αυτό το περίεργο build up, που έδινε τον χρόνο να οργανώνεται πίσω ο αντίπαλος. Αλλά ας τα ξεπεράσουμε αυτά κι ας δούμε τους καλύτερους σήμερα : Γιόνσον, Κάλενς και Μάνταλος ήταν οι πυλώνες μας.

Και προχωράμε για το πρωτάθλημα. Με ηθικό και όρεξη. Και ξεκούραση αρκετή μαζί με τις επιστροφές επιτέλους όλων. Και με δυνατή ψυχολογία και με ακμαίο ηθικό. Συγχαρητήρια λοιπόν σήμερα, που ήμασταν το αφεντικό και παίξαμε ακριβώς έτσι.

Υγ. Κατεπειγόντως δεξί μπακ.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

11 Responses to ΛΑΜΙΑ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η nnektarios λέει:

    Αφού πήραμε το πλεονέκτημα από την απουσία του Τσιλούλη, αντιμετωπίσαμε διαφορετική διάταξη και σχέδιο από τον ΒοκΩλο. Επιπρόσθετα, μια τρομερή ένταση και πάθος από τους παίκτες της Λαμίας και ΜΠΡΑΒΟ τους!

    Η ομάδα ήταν αργή, χωρίς ιδέες, χωρίς πλάτος και συνέβαλε στην υπερφόρτωση του άξονα με την αργοκουρούτα Μάνταλο. Αργός, στριφογύριζε γύρω από τον εαυτό του, μηδενικά τρεξίματα και κίνηση. Το εντελώς αντίθετο του αναίτια καθηλωμένου Λιούμπισιτς στον πάγκο. Για την μπαλιά του Λιούμπισιτς τι να πούμε, άστο Πέτρο, για 30’ στο τέλος και αν. Ανεξήγητη η παρουσία των 2 ξανθών απέναντι σε τέτοιες ομάδες, ο δε Σιμάνσκι απογοητευτικός.

    Στα θετικά, η σοβαρότητα εκτός 1-2 περιπτώσεων.

    Φυσικά τα μάτια μας είδαν μπάλα για πρώτη φορά όταν μπήκε ο ΓΚΑΡΣΙΑ. Ο τύπος γύρισε σε μαρκάρισμα, έχασε χρόνο, συνέχισε μπροστά και έβαλε το γκολ της χρονιάς. Ολοκλήρωσε την θαυμάσια παρουσία του με το δεύτερο γκολ, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά ότι δεν είναι για αυτό το πρωτάθλημα. Θα ήθελα να μείνει για πάντα, αλλά δεν το βλέπω.

    Τρεις εβδομάδες χωρίς ΑΕΚ, γιατί ένας ΠΟΥΣΤΗΣ Ουρουγουανός, πληρώθηκε από ένα χοντρό, διεστραμμένο. ΕΥΤΥΧΩΣ τον έδιωξε ο Μ το 2016 και πήραμε ένα τεράστιο κύπελλο!

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    Η ομάδα μας δεν εμφανίζεται όπως πέρσι. της λείπει σφρίγος και τσαγανό.Το ματς σήμερα έμοιαζε φιλικό.

    Ευκαιρία την επόμενη αγωνιστική να τελειώσουμε το γαύρο στο σπίτι μας, άραγε μπορούμε?

    ΝΑ πω επίσης σε όλα τα παιδιά ότι να ρίχνουμε και κανένα καντήλι σε προπονητές και παίκτες δε χάθηκε και ο κόσμος, ίσα ίσα φτιάχνει κιόλας…

  3. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβ,δεξι μπακ ουτε για τον Παο Ρουφ….
    Μονο το σταυρο μας και καμοια προσευχη……

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Πραγματικά το παιδί είναι της πλάκας. Κι ο άλλος αστείος είναι αλλά τουλάχιστον έχει άγνοια κινδύνου. Αυτός φοβάται και την σκια του.

  5. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλημέρα.
    Τώρα το διάβασα.Φευγουν Γκαρσία,Μουκουντι,Καλενς για τις εθνικές τους.
    Ειδικά Γκαρσία και Μουκουντι,γιατί?
    Ο Γκαρσία είναι επιρρεπής και ο Μουκου ήταν τραυματίας από το πρώτο παιχνίδι σου Κοπα Αφρικα και γύρισε ένα μήνα μετά…
    Πάμε και στα σημαντικά,ρε πως γίνεται να μην δίνεις αυτό το πεναλντι????
    Τι έπρεπε να γίνει,να του δώσει κάνα νεφρό στο χέρι????
    Νόμιζα ότι το μεγαλύτερο σκάνδαλο ήταν το ακυρωθεί με τη Τοτεναμ,αλλά το χθεσινό το πήγε σε άλλο επίπεδο.

  6. Ο/Η Νετρινο λέει:

    Ολή η αμυνα είναι για ξήλωμα αλλά και οι χρυσες μετριότητες Σιμάσκι και Γίόνσον, θέλουμε εναν παιχταρα στο 6

  7. Ο/Η nnektarios λέει:

    Προς AEK LFC: Αφού δίνεις πάσα, να γράψουμε και 2 κουβέντες για τη ΜΕΓΑΛΗ Liverpool. Λέμε για το Ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά η Premier League φέτος έχει αλλοιωθεί 100%. Μιλάμε για την απόλυτη σφαγή με την Τότεναμ και τα πέναλτι απέναντι σε Άρσεναλ, Σίτυ που δεν δόθηκαν. Κερασάκι η σφαγή στον Τελικό του Carabao. Ένας λόγος είναι η γιούχα στον ύμνο για τη Βασίλισσα. Ο δεύτερος είναι τα πακέτα από τους Άραβες. Η ΣΙΤΥ έχει παραβεί όποιον κανόνα υπάρχει για το ffp, αλλά είναι ακόμα εδώ και ευνοείται.

    Είναι πολύ μεγάλη η Liverpool. Καμία ομάδα δεν έχει πιάσει από το λαιμό τη Σίτυ, καμία ομάδα δεν στάθηκε σαν ίση απέναντι στη Σίτυ. Μπορείς να της κλέψεις αποτέλεσμα, αλλά δεν μπορείς να την υποχρεώσεις σε παθητικό ρόλο. Η Liverpool το κάνει σταθερά στα χρόνια της κυριαρχίας του ΠΕΠ. Μόνο που το κάνει με πολύ λίγα χρήματα, για την ακρίβεια, με μικρότερο μπάτζετ από την Τότεναμ!

    Μου αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο του ΠΕΠ και φυσικά είναι τεράστιος, αλλά στα δικά μου μάτια θα κερδίσει την κορυφαία θέση όταν κατέβει και κερδίσει σε ένα ΤΕΛΙΚΟ απέναντι στην Τσέλσι με 6-7 παιδιά από τη U19.

  8. Ο/Η takis pap λέει:

    Καλησπέρα,το ματσάκι ήταν μια απλή διαδικασία,που συνδιαστικε και με τα αποτελεσματα των άλλων ώστε να επανελθει η κανονικότατα στη βαθμολογία . Με αφορμή το ΥΓ σου θα ήθελα να συμπληρωσω.Οκ για δεξί μπακ χαφ συν αριστερό,μακάρι να δούμε τον Γιαννούλη. Επίσης δεξί και αριστερο εξτρεμ,back up του Τσουμπερ και επειδή όλα αρχίζουν από τον τερματοφυλακα,πιστεύω να δούμε και εκεί νέο πρόσωπο .Κρίμα πάντως που οι βαθμοί είναι μόνο 62 αντί για τουλάχιστον 68 για να μην πω 72 +,αλλά και πάλι δικός μας ειναι ο τίτλος.Καλη εβδομάδα σ όλους.!!!

  9. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Προς nnektarios
    Με το ζόρι εκεί να τους κρατάς μέσα στο παιχνιδι και στο πρωτάθλημα.
    Αλλά όταν πας μεσοβδόμαδα και σφυρίζει στην Αραβία και παιρνεις τρελλα πακέτα,χαζός είσαι να χάσεις το εξτραδακι?
    Απορώ πως το επιτρέπει η FA?
    Τι να πω,μακάρι να αντέξουμε ως το τέλος.Θα είναι το πιο αρχιδατο πρωταθλημα ever.
    Αρκεί να επιστρέψουν οι τραυματίες και να μην έχουμε άλλους.
    Έχουμε και σχετικά ζόρικο πρόγραμμα
    Εβερτον,Referee United,Aston Villa,Φουλαμ και West Ham εκτός.
    Μπράιτον,Σέφιλντ,Κρυσταλ,Τοτεναμ και Wolves εντός.
    Ελπίζω φέτος να κάνουμε τον4 στα 4

  10. Ο/Η Hokan λέει:

    Και οι μουγγοι μίλησαν χθες…

  11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    Χοντρό παιδοβούβαλο θα φας χύσια την κυριακή…