ΠΑΟ – Α Ε Κ

Η ΑΕΚ κατέβηκε με μια ακατανόητη ενδεκάδα εφόσον ήθελε να πάρει το παιχνίδι. Παρ΄όλα αυτά, κατώρθωσε να προηγηθεί σχετικά γρήγορα και να δείξει ότι ήταν το αφεντικό του αγώνα. Πολλά χρόνια βλέπω αυτά τα παιχνίδια, δεν θυμάμαι άλλη φορά να έχω δει τόσο φοβισμένο αντίπαλο.

Στην ουσία η ομάδα μας έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Ανεβοκατέβαζε τον ρυθμό κι είχε την ευκαιρία, αφού προηγήθηκε, να βρει κι άλλους χώρους για να κλειδώσει το παιχνίδι. Κύριος εκφραστής ήταν ο καταπληκτικός Ελίασον καθώς και το κέντρο, που δεν είχε πρόβλημα να κόβει και να επιτίθεται.

Είχαμε όμως και μία ατυχία. Πρώτον ότι ο Γκαρσία ήταν ανύπαρκτος απέναντι σε ένα μπακ επαρχιακής ομάδας της Ελλάδας και δεύτερον διότι μέσα στο παιχνίδι υπήρχε ο Μάνταλος. Θα ήταν με διαφορά οι χειρότεροι παίκτες της ομάδας, αν δεν έτρεχε να καλύψει το κενό τους ο Θεός του Μελισσανίδη, ο Μουκουντί. Δύο παιδικά λάθη σε φάσεις που δεν είχαν καμία δυσκολία, και να η ΑΕΚ να χάνει και να κυνηγάει.

Να τα βάλεις με τον παίκτη; Να τα βάλεις με τον προπονητή; Να μην ξέρεις με ποιον να τα βάλεις. Αλλά να ξέρεις ξανά ότι θα πρέπει να φτύσεις αίμα για να γυρίσεις ένα παιχνίδι που ήταν με το καλημέρα δικό σου. Σχεδόν δεν γέμισε η λεωφόρος. Και να κοιτάς τον πάγκο και να βλέπεις σοβαρές αλλαγές. Και να λες, κάτι θα προκύψει και θα γυρίσει το παιχνίδι. Εκτός αν χτυπήσει κανά μπακ, και να μην έχεις αλλαγές. Τι να πεις….

Να χτυπιέσαι για την εξέλιξη, την ώρα που έβλεπες ότι ο ΠΑΟ αφού έκανε μια ανέλπιστη ανατροπή, γύρισε πίσω για να μην φάει κι άλλο. Και να πηγαίνει αυτός σε αντεπιθέσεις την ώρα που τον είχες ρίξει στο κρεβάτι. Θα μου πεις, ήξερε ο Αλμέιδα για τα λάθη του Μουκουντί; Βρήκαμε τον αποδιοπομπαίο τράγο; Όχι δεν ήξερε. Αλλά σίγουρα ξέρει ότι δεν γίνεται ο Πινέδα κι ο Λιούμπισιτς νάναι έξω και να παίζει ο Μάνταλος. Έλεος δηλαδή κάπου με τους θεούς του Μελισσανίδη.

Κατά τα άλλα, σε επίπεδο life style, το πρώτο μέρος καλό σε ρυθμό και σε θέαμα, αλλά για τους ουδέτερους. Όχι για εμάς, που ναι έχουμε απαιτήσεις.

Και μετά ήρθε το δεύτερο μέρος. Που συνέχισε να παίζει το πουλί του ο Αλμέιδα. Ήθελε άλλα δέκα λεπτά για να κάνει λάθος, μέχρι να διαγνώσει το πρόβλημα. Ποιο ήταν το πρόβλημα; Πώς να σπάσει μια μαζική άμυνα με όλο το γήπεδο δικό του; Μεγάλο πρόβλημα για τον προφήτη. Που την ώρα που πήρε κι όλο το γήπεδο, με τον Αθανασιάδη να παίζει σχεδόν στο κέντρο, να μην ξέρει τι να κάνει. Τακτικά, ποδοσφαιρικά και ορθολογιστικά.

Μια ΑΕΚ απαράδεκτη. Μια ΑΕΚ βιαστική κι αδούλευτη. Με αντίπαλο, μια ομάδα της πλάκας. Και κυριολεκτώ. Δεν είχε τίποτα να φοβηθεί από την επαρχιακή ομάδα του Τερίμ, κι όμως αυτή φοβόταν. Τι; Πού να ξέρω; Αυτό που ξέρω είναι ότι ξεκίνησε τις γιόμες, τις οποίες τις συνέχισε με εντελώς λάθος αλλαγές – ξέρουμε πολλές ομάδες που παίζουν χωρίς αμυντικό χαφ ή βάζουν βετεράνους μέσα τύπου Μάνταλου, Αραούχο ή Γκατσίνοβιτς -την ώρα μάλιστα που ο ψηλός Γκαρσία ήταν έξω κι ήταν μέσα ο Πόνσε;

Και η στατιστική σήμερα δεν λέει τίποτα. Διότι η ΑΕΚ δεν έκανε ούτε μία τελική, με εξαίρεση ένα φάουλ του Γκατσίνοβιτς. Τι να τα κάνω τα κόρνερ και την κατοχή της μπάλας, που ήταν απλά μια φλυαρία γκόμενας που δεν ήθελε να γαμήσει. Και να βλέπεις ότι η ΑΕΚ δεν ήθελε – όχι δεν μπορούσε – να πνίξει το κουνέλι. Που είχε κλειστεί στην περιοχή του και κράταγε ό,τι μπορούσε με νύχια και με δόντια. Με τον επαρχιώτη σέντερ μπακ και με ηρωικές αποκρούσεις στις τυφλές επιθέσεις της ΑΕΚ, όταν δεν έπαιζε παράλληλο ποδόσφαιρο. Κι όταν δεν ήξερε πώς να επιτεθεί. Κι όταν νόμιζε ότι κινδυνεύει ενώ απέναντι του είχε μια αργεντίνικη ορντινάτσα, μια απλή νούλα.

Διότι πράγματι πληγώθηκε αγωνιστικά και ψυχολογικά από τον θεό του Μελισσανίδη. Εκεί μένεις; Πού είναι το μέταλλο σου; Πού είναι το παιχνίδι σου όταν ο άλλος παίζει μέσα στην περιοχή του; Πρέπει να σου δίνει χώρους για να κάνεις κάτι; Χωρίς χώρους δεν έχεις παίκτες; Αυτόν τον έρημο τον Λιούμπισιτς γιατί τον πήρες; Για να τον εκθέσεις μόνο του μεθαύριο; Όταν έχεις κατοχή μπάλας, δεν ξέρεις τι να την κάνεις;

Σήμερα, και μόνο για σήμερα, άντε γαμήσου Αλμέιδα. Δεν υπάρχει άλλος φταίχτης. Άντε να βάλω και τον Μάνταλο δίπλα, αλλά με αυτόν μόνο οι ανάπηροι ασχολούνται κι έχουν απαιτήσεις. Μαλάκα πήρε κάρτα το νούμερο στον πάγκο. Εκεί έβγαλε πάθος….

Άει στο διάολο σήμερα ηλίθιοι.

Yγ1. Μέχρι τέλος κορυφαίος ο Ελίασον, που τον άλλαξε και θέση ο προφήτης.

Υγ2. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Αθανασιάδη, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό….

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

29 Responses to ΠΑΟ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    Με πόνεσε η ήττα, σήμερα δεν την περίμενα με τίποτα. ο αντίπαλος σεντερ φορ να κάνει ότι γουστάρει…

    Τον αντίχριστό μου

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς : Δεν έκανε ό,τι γούσταρε. Έπαιξε καλά διότι είναι καλός παίκτης. Τα λάθη του Μουκουντί δεν τον κάνουν κάτι μεγαλύτερο.

  3. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Συμφωνώ σε όλα.Ακατανόητα πραγματα ρε συ Στηβ.
    Απλα να προσθέσω οτι δεν πήρε ΤΙΠΟΤΑ,ειδικά απο δεξιά,απο τα πλάγια μπακ.
    Να τολμήσω να πω οτι στο σουτ του μπακασετα ο αλλος πέφτει slow motion?
    Αφήνεις Ελιασον 90 λεπτά μέσα.Απο το 70 τα εχει φτύσει.
    Με ποιον θα πας δεξιά την Κυριακή?
    Αριστερά ποιος έπαιζε σήμερα?
    Την Κυριακή ποιον θα βάλεις?
    Καταφέραμε να εξαφανίσουμε το μαξιλαράκι μας και να μεταφέρουμε την πίεση σ’εμάς για το ματς με τον παοκ.
    Ολη τη χρονιά βλέπουμε ενα μοτίβο στο πως μας αντιμετωπίζουν.Κλειστά πίσω και δώστε τους την μπάλλα,δεν ξέρουν τι να την κάνουν,οτι έκανε σήμερα ο βαζέλας.Βελτίωση στο συγκεκριμένο θέμα,μηδεν.
    Τσπ την Κυριακη στο σπίτη μας.

  4. Ο/Η nnektarios λέει:

    Ο Αλμέιδα εγκλημάτισε. Η ευκολη ανάγνωση είναι τα εγκλήματα του Μουκουντί. Μύριζε όμως ώρα πριν γιατί έπεφτε πάνω του και στον Βίντα ο Ιωαννίδης μιας και η μπάλα περνούσε για πλάκα από το κέντρο. Για να γίνει αυτό, εξαφανίστηκε η ΑΕΚ από το γήπεδο. Ξανά. Για μια ακόμα φορά, αφότου προηγείται, αποσύρεται. Μία απαράδεκτη νοοτροπία και μια αγωνιστική-τακτική ανικανότητα, που ξεκινάει από τον προπονητή.

    Πόσες φορές πρέπει να το δει για να καταλάβει ότι ο Μάνταλος ΔΕΝ είναι βασικός; Πόσο καιρό θέλει να καταλάβει ότι ο Τσούμπερ δεν έχει ταχύτητα και μοιάζει Καμμένος; Γιατί δεν τον ρωτάει ο Μελισσανίδης, ποιος ο λόγος να πληρώσει 4,5 εκ; Για να μπαίνει ο πρώην ποδοσφαιριστής Αραουχο; Γιατί 4 αλλαγές και η 5η στο 65’; Ένας να τραυματίζονταν έμενε με 10. Ποιο το επιθετικό πλάνο, οι ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ απέναντι σε πούλμαν; Που πήγε το ΠΑΘΟΣ της περσινής ΑΕΚ που κατέβηκε μέσα στη Λεωφόρο με μισή ομάδα, χτυπημένη από ιώσεις και τους ισοπέδωσε; Που πήγε η ΑΕΚ του Ά γύρου εκει μέσα;

    Είναι κι άλλα, πολλά τα ερωτήματα, αλλά εμείς είμαστε απλοί οπαδοί. Το θέμα δεν είναι η ήττα. Αν χάσεις κάπου στα πλοφ, ΟΚ είναι εκεί. Το θέμα είναι η νοοτροπία.

    Αν μπορούσα να κάνω μια, τελευταία ερώτηση, αυτή θα ήταν: ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ; Περιμένω απάντηση την Κυριακή.

    ΥΓ: Για τα λάθη του Μουκουντί μίλησες, για τα δικά σου;

  5. Ο/Η Δημήτρης μόνο ΑΕΚ λέει:

    Ο Αλμέιδα είναι ο μόνος που φταίει για το σημερινό.

    Έλεος με την ενδεκάδα που είδε όνειρο.
    Δεν γίνονται αυτά έσκασα σήμερα.
    Δεν μπορω να ηρεμήσω πια

  6. Ο/Η ΤΑΚΗΣ λέει:

    Σωστός για άλλη μια φορά ο Στήβεν.

    Κωμικοτραγικές καταστάσεις….
    Και άντε ότι δεν ήξερες,δεν ρώταγες;
    Γιατί αφού δεν ξέρεις απ’ότι φαίνεται αν ρώταγες θα σου έλεγαν ότι ο Πέτρος είναι πιθανόν χρήσιμος ως αλλαγή για κανα μισάωρο…
    Πάλι δεν ήξερες ότι ο Ιωαννίδης είναι παικταράς.Δεν ρώταγες να σου πουν για να πεις στον Μουκουντί πώς να τον παίξει και να αφήσει τις μαγκιές;
    Αφού υποτίθεται ότι τον ξέρεις ότι είναι λίγο ψώνιο με το να κρατάει τη μπάλα εκεί που δεν πρέπει και να κάνει επίδειξη τεχνικής.
    Δεν ήξερες ότι ο Τσούμπερ είναι ντεφορμε εδώ και καιρό και τον βάζεις από την αρχή και σε θέση που έτσι κι αλλιώς δεν του πάει.
    Δεν ξέρεις ότι έχεις έναν παίκτη εδώ και δύο μήνες που έστω με τα δεκάλεπτα που τον χρησιμοποιείς έχει ήδη δείξει ότι είναι σαφώς ανώτερος από Μάνταλο, Τσούμπερ και
    Αραούχο;
    Τέλος πάντων, αυτός είναι ο προπονητής μας με αυτόν θα πορευτούμε κι ότι ήθελε προκύψει.
    Έτσι ακριβώς κατεβάζει και κοουτσάρει την ομάδα.
    Ορματε παλικάρια κι ότι αρπάξει ο κωλος μας.μπείτε εσείς οι πέντε αλλαγή κι ότι ήθελε προκύψει.

    Τα έχω γράψει και παλιότερα.
    Καλός άνθρωπος, ειλικρινής, τίμιος, εργατικός, αλλά συγκριτικά με το βιογραφικό του κυρίως σαν παίκτης, είναι λίγος.
    Από την άλλη μάλλον ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία του Αεκτζή=Έλληνα:
    Πάμε κι όπου βγει…

  7. Ο/Η ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ λέει:

    Από που να το πρωτοπιάσεις το πράγμα. Τα λάθη του Μουκουντί που δε γίνονται ούτε σε Α τοπικό, τη χαμένη ευκαιρία του Τσούμπερ να κάνει το 0-2 και να τελειώσει το παραμύθι ή την αρχική ενδεκάδα που την έβλεπες έτριβες τα μάτια και έλεγες δεν κερδίζουμε σήμερα. Αναστήσαμε τους πεθαμένους.

  8. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Οτι πιο ακατανοητο σαν ομαδα το ειδαμε σημερα,ειδικα στο α` μερος. Δεν ειχες κεντρο, και δεν ειναι η πρωτη φορα. Και τον Κροατη γιατι τον πηραμε? Που αν ειχε τα αρχιδια ο Ματιας θα εκανε τις αλλαγες στο 30` . Με τον Πινεδα εξω περιμεναμε να κανει ο Μανταλος παιχνιδι που 9 στις 10 φορες ηταν στον κυκλο της σεντρας και εκοβε βολτες. Με τον Γκαρσια να εχει χασει ολες τις μονομαχιες ,ΟΛΕΣ ΟΜΩΣ !!!
    Στο β` μερος, ειχες κατοχη, παπαρια ειχες γιατι την μπαλα την πηγαινες περα δωθε κατα πλατος, και με το που μπηκε ο Αμπραμπατ απλα κατεβαζες την μπαλα απο τα ακρα μεχρι να γινει η… σεντρα για τον κανεναν. Με τον Πινεδα εξαφανισμενο καπου στην σεντρα, και τον Γκατσινοβιτς να πιανει χωρο στο γηπεδο σαν “κεφαλι”. Επαιζες με μια ομαδα με την πλατη στον τοιχο, με μονο αξιολογο παικτη τον Ιωαννιδη που εκανε τον Μουκουντι να μοιαζει σαν μαουνα. Αν σε αυτο το παιχνιδι εκανε τοσο τραγικα λαθη ο Αλμειδα ,με τον Παοκ που θα ειναι κολαση το ματς τι ακριβως θα κανει? Γιατι σημερα ηταν να πας να κερδισεις ενα παιδικο παρτυ και το ΕΧΑΣΕΣ. Κατεβα παλι οπως σημερα την Κυριακη με τον Ρουμανο και θα γελασει και η πικραμενη χηρα

  9. Ο/Η Νetrino λέει:

    Το νόημα ειναι στη λεξη βετερανοι που εγραψες,ολη τη χρονια απουσιάζει ο ενθουσιασμος κ η φρεσκαδα απο την ομάδα,μια κουραση ειδικα πνευματικη βγαζουν ολοι σχεδον οι ποδοσφαιριστες
    Το περσινο ρόστερ,οκ πηρε το νταμπλ,αλλά αποδειχθηκε πως ηταν μια χρησης κ ηθελε σοβαρη ενισχυση

  10. Ο/Η Holmes λέει:

    Ο Τιγρης μαλλον θελει να κανει δωρο το πρωταθλημα στον φιλο του τον Ιβαν!

  11. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    “Eίσαι Θεός ρε πούστη” του είπε ο Μελισσαν, ο οποίος ως γνωστόν αν μυρίσει λουλούδι αυτό αυτομάτως μαραίνεται.
    Παίζει στα όρια όντως ο Μουκουντί, και παίρνει ρίσκα. Θα έπρεπε να γνωρίζει όμως ότι ο Ιωαννίδης έχει ένα “ελάτωμα”: Μαρκάρει. Μαρκάρει γερά και πρεσσάρει. Μέχρι να την πάρει τη μπάλα. Δεν είναι Γκαρσία που τρέχει απλα δίπλα στο σέντερ μπακ ίσα για να λέει ότι ασκεί πίεση. Ο Ιωαννίδης είναι “εμμονικός”. Ποδοσφιαρικά εννοώ.
    Τέλος πάντων. Φυσικά δεν φταίει ο “Θεός” που χάθηκε το ματσάκι, καθ ότι 09 8 απ΄τους 11 εκυμμάνθησαν σε ρηχά νερά.

    ΟΤούρκος δεν ξανέκανε σερι την ίδια μαλακία,όπως με ΠΑΟΚ. Εκατσε και το ματς εστι βέβαια. Δεν ξέρω τι θα συνέβαινε αν εμπαινε το γκολ που έχασε αυτός ο ανεκδιήγητος Τσούμπερ. Φυσικά με τα “αν” δεν γίνεται τίποτα. Είναι για τους ποιητές αυτά.

    Και σκέφτομαι- με αφορμή την “υπεροπλία” και το ότι πλέον έχουμε ελλειψη τραυματιών,- μήπως ήταν καλύτερα όταν παίζαμε με “ελλέιψεις”; Τί να πω…Δυστυχώς όντως ακομα πάιζουμε με ελλείψεις διότι τουλάχιστον το μισό ρόστερ είναι “απών”. Η οσο αφορά στους “βασικούς 15 πάικτες”, ζητημα είναι αν 5 από αυτούς στέκονται σχετικά καλά στα παιχνίδια. (στους 5 αυτούς μεσα και ο Λιουμπισιτς, ο οποιος εχει παιξει τον λιγοτερο ποδοσφαιρικο χρονο απο ολους)
    Τον οποίον ο “Σαμουράι” δεν τον έβαλε ούτε λεπτό. Ουτε τον Φερνάντες. Ποιος θα διασπάσει την πολυπλυθή αμυνα; Εγώ από την τηλεόραση; Προσπάθησα αλλα δεν καταφερα και πολλά.

    Ομαδα που ξεκινά με Μάνταλο-αυτή τη κοτάρα- στο αρχικό σχήμα,είναι καταδικασμένη να αντιμετωπίσει ότι αντιμετωπίζει και μια πουτάνα μετά τις 5 τα ξημερώματα στην οδό Βερανζέρου στην Ομόνοια. Αν γλυτώσει και ανεβει στο ξενοδοχείο αρτιμελής,θα είναι μια καλή μέρα,διοτι μπορεί να την ΄’εχουν καταγαμίσει,αλλά τουλάχιστον θα έχει αποφύγει το τμήμα “Αλεπουδών”.

    Ο Τσούμπερ βρίσκεται σε τραγική κατασταση και διαγωνίζεται με τον Γκατσίνοβιτς ποιος είναι σε χειρότερη. Δινουν μάχη σώμα με σώμα (που λέει ο λόγος) Φυσικά δεν υπάρχει εδώ και καιρό κανένας Αραούχο. Και κοιτάς τον “βαθύ” πάγκο και λές: “Που είναι ο Τσιλούλης”;

    Τέλος πάντων. Πάμε για Κυριακή με το Ρουμάνο, και πλέον η πίεση επάνω μας. Εντάξει . Πλέυ οφ ειναι αυτά. Να υπάρχει και λίγο ενδιαφέρον. Ελπίζουμε -αν όχι σε εξευρεση φορμας, που είναι μάλλον αδύνατο γιατί δεν υπάρχουν και τα χρονικά περιθώρια πια-αλλα τουλάχιστον να αποφευγονται παιδαριώδη λάθη,τόσο από παίκτες, όσο και από τον πάγκο. Λυπάμαι μόνο που πλεον δεν βλέπουμε την αγέλη λυκων που βλέπαμε. Παρά ένα τσούρμο αδέσποτα που ψάχνουν στους κάδους.

  12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Χωρίς πρεσινγκ είσαι μια μέτρια ομάδα,από το 15 λεπτό δεν υπήρχε ΑΕΚ,σε προειδοποίησε το γκολ οφσάιντ,χτυπησε ο τουρκάλας στους αργους αμυντικούς μουκυντι-βιντα.

    Δεν μπορείς να κάνεις build up από πίσω,βλέπαμε να ψάχνουν πάλι τον Γκαρσία από πίσω με μεγάλες μπαλιές.

    Σε δύο ντέρμπυ άθλιες εμφανίσεις πραγματικά,ομάδα που δεν την φοβάται ο αντίπαλος,έκανε 4 και έπαιζαν γύρω γύρω.

    Πολύ φοβάμαι ότι αν εμφανιστούν έτσι την Κυριακή,θα χάσουν,πως θα αντιμετωπίσεις γρήγορους παίκτες σαν τον ζιφκοβιτς,τον Κώσταντελια,τον ντεσποτοφ,τον μπαμπά στην κόντρα,με τον τραγικό μουκουντι,τον αργό βιντα,τον ροτα και τον χατζησαφι??

    Δεν μπορείς έτσι,την Κυριακή πρέπει να μπεις με το μαχαίρι στα δόντια αλλιώς το έχασες και από νταμπλούχος πέρυσι,θα γίνεις ατιτλος φέτος.

    Ο Αλμευδα δεν είναι μυρωδιας,ναι τον αγαπάμε,αλλά κάνει κακές επιλογές και χάνει ολόκληρο ημίχρονο,μετά κάνει αλλαγές να διορθώσει τα λάθη.

  13. Ο/Η Lefkaditis λέει:

    Τον Λιουμποβιτς θα τον βάλει την επόμενη σαιζόν γιατί τώρα κρίνει ότι δεν έχει προσαρμοστεί στην ομάδα….ΈΛΕΕΕΕΟΟΟΣΣΣ….

  14. Ο/Η Dimitris λέει:

    Είχα γράψει κάποια στιγμή εδώ ότι όσο υπάρχει ο Μάνταλος δεν ξαναπατάω στο γήπεδο. Τώρα, αν η Cosmote δεν πάρει την Premier, τέλος την κόβω κι αυτή.
    Ακριβή για Μάνταλο και αραβική λίγκα.

  15. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Dimitris : Απαντάω, όχι διότι διαφωνώ αλλά διότι το σχόλιο θα διαβαστεί γενικώς, χώρια που σε κόβω για καινούργιο. Κόψτα όλα και καλά θα κάνεις. Είναι δικαίωμα σου. Θέλω όμως να έχεις σταθερή γνώμη συνέχεια, όχι μόνο σήμερα που είσαι στενοχωρημένος. Η ζωή θα προχωρήσει και δεν έχει κανέναν άνθρωπο ανάγκη. Αν περιμένεις ένα αποτέλεσμα για να αλλάξεις στάση ζωής, καλύτερα είναι να ανάβεις κεριά σε νεκροταφεία. 19 χρόνια είχαν να δουν τα παιδιά μου έναν τίτλο. Είναι Αεκτζήδες…

  16. Ο/Η Σπύρος λέει:

    Καλημέρα Στηβεν. Πικραμένος και εγώ με την εικόνα της ομάδας Ο προβληματισμος μου είναι ότι επιθετικά, δεν υπάρχει Plan b. Δεν μπορεί, μόνιμα με σεντρες στο χώρο κυρίως να αναστατώνεις τις άμυνες. Ο Τεριμ είχε διαβάσει τέλεια τις αδυναμίες του κάθε παίκτη μας και χτύπησε εκεί. Πινεδα και Τσουμπερ και Αμπραμπατ μόνο δεξί πόδι όπως και το ανέκδοτο Ροτα. Τους μαρκαραν καταλλήλως. Το ίδιο και τους αριστεροποδαρους μας. Φαίνεται όμως ότι δεν υπάρχει το περσινό ψυχικό δέσιμο στην ομάδα. Και απορώ, πως οι περισσότεροι πλην Βιντα, Ελιασον, Τσουμπερ δεν δείχνουν το περσινό πάθος και δείχνουν χορτάσαμενοι. Ο Πινεδα σκιά του περσινού εαυτού του και ο Γκαρσία αν συνεχίσει έτσι θα χάσει οποία χρηματιστηριακη αξία. Τέλος πιστεύω ότι με νίκη με Παοκ την Κυριακή, θα πάρουμε πρωτάθλημα. Θα είμαστε πρώτοι μετά από 3 σερί ντέρμπι, μετά έρχονται εύκολοι αγώνες και στο τέλος θέλοντας και μη θα συσπειρωθουμε γιατί θα είμαστε πολύ κοντά στον τίτλο και θα ξυπνήσουμε.

  17. Ο/Η Κωστής Δ. Θ. λέει:

    Η όποια δική μας άποψη η κριτική φυσικά και γράφεται μετά τον αγώνα. Αλλά γνωρίζει όλη η Ελλάδα ότι ο Ιωαννίδης είναι παικταράς, από τους αμυντικούς που έχουμε ίσως μόνο ο Κάλενς μπορεί να τον κοντράρει ή καλύτερα στήνεις παγίδα με δύο παίκτες δίνοντας κάποιο χώρο στον αντίπαλο. Στο man to man είδαμε όλοι τι γίνεται. Για την οπισθοχώρηση μετά το γκολ μας τα είπατε πολύ καλά, όπως και για την ανυπαρξία σχεδιασμού κατά κλειστής άμυνας. Ας εξηγήσει κάποιος στον Γκαρσία ότι δεν είναι κακό να σταθεί στα πόδια του όταν τον μαρκάρει κάποιος.
    Τέλος δεν θέλω να πιστεύω ότι ο Μελισσανίδης θέλει να χαρίσει το πρωτάθλημα…
    Ίσως καλύτερα που ήλθε η ήττα τώρα και αφυπνιστούμε και πάρουμε τις καλές πιθανότητες που απόμειναν για τον τίτλο. Κυριακή κοντή γιορτή

  18. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Πως να αισθανεται σημερα ο Μελισσανιδης που την προηγουμενη αποθεωνε τον Μουκουντι και τον ελεγε εισαι Θεος? Θα ψαχνει να κρυφτει…

  19. Ο/Η takis pap λέει:

    Στηβεν σ ευχαριστώ που στις 4 τελευταίες παραγράφους σου με δικαιώνει. Αυτά έχω γράψει με άλλο τρόπο, εδώ και 4 μήνες. Δεν φτάνει το ροστερ,πήν Μανταλου,ζινι,γκατσινοβιτσ,βλακοροττα. Ο τυπος είναι τρόμπας,είναι για το MLS.Δεν έχει προοπτική η ΑΕΚ μ αυτόν,δηλαδή πες και πήρες τίτλους εδώ,στην Ευρώπη μπορεί να σταθεί. Εδώ κινδυνεύουμε να δούμε τον ΜΠΑΟΚ στην Αγία Σοφία στον τελικό.Ο ανθρωπος όχι απλά δεν μαθαίνει από τις μακακιες του αλλά τις συνεχίζει μια που ο μεγάλος πληρώνει.Δεν μπορώ να κρατηθώ άλλο.Αντε και πηδηξου αμπαλε .ΔΙΟΧΤΟΝ ΤΩΡΑ….

  20. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Το χθεσινό,σε συνέχεια της μέτριας εμφάνισης με γαύρο,δεν χωνευεται.
    Σε παλιότερη συζήτηση είχα πεί να είναι ολοι οι παίκτες υγιείς και να μην βλέπει ονειρα ο κοουτς και θα πάρουμε πρωτάθλημα ξανά.
    Πραγματικά τι είδε στο δίδυμο Γιονσον Σιμάνσκι με τους γαύρους που τους ξαναβάζει χθές?
    Την Κυριακή υπήρχαν “αχανείς” χώροι και γίνανε μάγκες τα χαφ και οι επιθετικοί του γαύρου.Απο παραγωγή δε,0 εις το πηλίκον.
    Και πάς και τους ξαναβάζεις.
    Μάνταλος βασικός,γιατί? Ολα του τα καλά παιχνίδια,ντέρμπυ,τα έχει κάνει ως αλλαγή.
    Τσούμπερ αριστερά… Πότε ήταν η τελευταία φορά που ξεκίνησε εκεί?
    Με γαύρο σε παίζουν στην αριστερή σου πλευρά,Χατζησαφί.Εχούν χάσει τρείς φάσεις στο ίδιο μοτίβο.Διαγώνια πάσα στη πλάτη του.Απλά ο Μασούρας και ο Ζέλσον δεν τα έβαλαν.Χθες πάλι απο εκεί είναι η κύρια εκδήλωση των επιθέσων του ζέλα.
    Εχει κάτι ο Πήλιος?
    Ηταν στο 100% χθές ο Λιβάι που τον ξεκίνησε?
    Μήπως δεν ήταν 100% έτοιμος ο Πινέδα και για αυτό δεν τον ξεκίνησε?
    Τιμάμε και αγαπάμε Αραούχο,αλλά στην παρούσα φάση δεν…
    Μήπως έπρεπε να μείνει εκτός αποστολής?
    Γκάτσι,τακτικά και αμυντικά καλός αλλά μπροστά τσαπατσούλης και βιαστικός.Αν θεωρεί τον εαυτό του υπερ-παίκτη ας το δείξει,με ουσία,στο γήπεδο…
    Ρότα τίμιος,τρεχαλατζης αλλά μέχρι εκεί.Χθες,πρός το τέλος,πήρε δυο μπάλλες,η μια μέσα στη περιοχή που πήγε να την κατεβασει και δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ και αλλή μια στα πλάγια που βγήκε μόνος και η σέντρα του πήγε στα πουλιά.
    Αμ αυτό πάγκο χωρίς εστω ενα μπακ για αλλαγή που το βάζεις…
    Σα να μαζευονται πολλά όνειρα την πιο ακατάλληλη στιγμή.
    Μήπως τα ονειρα είναι απόρια οτι πολλοί παίκτες είναι “καμένοι”????

  21. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Αν υποθέσουμε ότι οι 9 πόντοι με Άρη και Λαμία είναι “διασφαλισμένοι”τότε με νίκη την Κυριακή το πρωτάθλημα κατά 95% είναι δικό μας.Για του χρόνου χρειάζεται ΣΟΒΑΡΉ ΑΝΑΝΈΩΣΗ με επιλογές Αλμέιδα και πίστωση τουλάχιστον για 2 χρόνια.

  22. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Στη Τούμπα μετά την ήττα με τον Άρη έκαναν σιωπηλή μπούκα οι οπαδοί και μετά τον αποκλεισμό από το κύπελλο για να τους ξυπνήσουν,χτες μόλις μάθαμε ότι έγινε μπούκα από οπαδούς του παο στην προπόνηση,στην ΑΕΚ ολα καλά?

    Χωρίς τίτλο και διάκριση φέτος θα μείνει η ομάδα,θα κατέβουν για νίκη στη ΝΦ,ξέρουν ότι με 2πλο σε τελειώνουν και είναι στο +4 ο κλεφτοκοτας.

    Δεν φοβίζει ούτε η έδρα,ούτε η ομάδα αγωνιστικά,κρίμα,πιστεύαμε ότι θα υπήρχε συνέχεια από πέρυσι αλλά βλέπουμε δυστυχώς πολλές αδυναμίες.

  23. Ο/Η γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Κατάφεραν να χάσουν από το χειρότερο ΠΑΟ της τριετίας και βάλε. Το χειρότερο! Με ένα Ιωαννίδη όλο κι όλο. Με τον πελάτη του Ατζούν να κάνει κάτι προπονητικά γιατροσόφια.
    Η ομάδα παίζει ακόμα εικοσάλεπτα, ενώ είμαστε στην κορυφωση της σεζόν.
    Τους στίψαμε τους περσινούς πρωταγωνιστές? Δεκτό. Έχει Λιούμπι, έχει Πόνσε, έχει Πήλιο (και μπράβο του που βγήκαν οι μεταγγραφές!). Ο Ελίασον έχει ανέβει, οι Γιόνσον και Άμρα αντέχουν ακόμα, ας βάλει επιτέλους και τον Πινέιδα στις κανονικές του θέσεις.
    Αντ αυτών Μάνταλος από την αρχή (!!!!!!!!!!!!), μακρινές πάσες στον Λιβάι χωρίς στήριγμα, στιμένος Τσούμπερ πάλι έξω αριστερά, Γιόνσον-Σιμάνσκι ΚΑΙ εδώ πάλι μαζί (με γαβριέλες ο Σιμάνσκι έπαιζε μαν του μαν το Φορτούνη ακόμα και όταν πήγαινε τουαλέτα και τον εξαφάνισε, εδώ δεν είχε ρόλο).

    Εντάξει, το περσινό ασφυκτικό πρες δε θα το δούμε φέτος, το καταλάβαμε. Όμως εδώ και 2 παιχνίδια βλεπουμε τρικυμία εν κρανίω.

  24. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Εγω βλεπω οτι υπαρχει φοβος κριτικης προς τον Αλμευδα,κρινουμε την φετινη χρονια,η οποια εχει οδυνηρο αποκλεισμο απο το κυπελο,οδυνηρες γκελες με μικρες ομαδιτσες,αποτυχιες στην ευρωπη παρα τις δυσκολες μεν κληρωσεις.

    Πως στο καλο γινεται,η ομαδα να εμφανιζεται κουρασμενη,λασπη,χωμα,οταν εχει μονο το πρωταθλημα ως στοχο,ενω οι αντιπαλοι παιζουν και κυπελο/ευρωπη.

    Ο Μουκουντι δεν μπορουσε να διωξει σε πλαγιο,σε κορνερ,να γυρισει πισω στον τερματζη,ειναι υποπτος για μενα,σε δυο λεπτα δυο διαδοχικα πανομοιοτυπα λαθη,ο βιντα και αυτος τα ζωα μου αργα.

    Αν δεν φτιαξει την αμυνα την επομενη χρονια,με τερματοφυλακα απο το πανω ραφι και αμυντικους επισης απο το πανω ραφι,τοτε αυτα θα εχουμε.

  25. Ο/Η Pontios λέει:

    Η ηττα στην λεοφωρο ηταν στρατηγικης σημασιας.
    Πονηρη ηττα!
    Γιατι με διπλο τελειωνε ο παναθηναικος απο το πρωταθλημα επομενως δεν υπηρχε λογος να κοψει βαθμους απο τους ανταγωνιστες!
    Το πρωταθλημα ειναι τις ΑΕΚ και θα το παρει και αυτο.

    τα φιλια μου

  26. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Πως εισαι τοσο σιγουρος οτι ολα τα “αλλα” τα εχεις δεμενα ?

  27. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Το σηκωσαμε το κυπελλο μετα απο αγωνια 120` και κατι λεπτων στα πεναλντυ.
    Η αρμαδα των Βασκων μετα απο 40 χρονια ειναι κυπελλουχος Ισπανιας

  28. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Οσο και να μην το αναφερουν,οσο και να μην το γραφουν ειναι κατι που εγινε και το εγραψε η ιστορια.Και θα το γραφει για πολλα χρονια ,παρα πολλα, επειδη πρεσβευει αυτη η ομαδα το ορθο και τον εντονο συναισθηματισμο στο αδικο.Απο αυτους που την δημιουργησαν και εγιναν οπαδοι της και μεχρι σημερα.
    Εγραψε η ιστορια λοιπον πως η ΑΕΚ πηγε και εδωσε φιλικο αγωνα στο Βελιγραδι εν καιρο πολεμου. Και ολοι ειδαμε τον κοσμο στις κερδικες ποσο χαρουμενοι ησαν που καποιοι τους “θυμηθηκαν” . Και θυμομαστε ποσα υπονοουμενα αφησαν οσοι δεν συμφωνουσαν γιατι χαλαγε την μοστρα .
    7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1999 εγραφε το ημερολογιο οταν η ΑΕΚ με την ΠΑΡΤΙΖΑΝ παραταχθηκαν στην σεντρα. Και σιγουρα δεν υπαρχει μεγαλυτερος τιτλος απο ολα αυτα που εγραφαν τοτε και οι ξενες εφημεριδες. Δεν ειναι και λιγο σε ολοκληρη χωρα που περναγε το λεωφορειο για να φτασει το γηπεδο , να εχει βγει ολοκληρο εθνος να χαιρετησει αυτους που τους “θυμηθηκαν”……..

  29. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Καλόμαθε η “γριά” στα σύκα (εμείς δηλαδή) και αναμενόμενο είναι να μη μας αρέσει αυτό που -κυρίως εκτος λιγων εξαιρεσεων- βλέπουμε φέτος από την ξέπνοη ΑΕΚ.

    Μας “αιφνιδίασε” ευχάριστα πέρσυ ο Ματθάιος, παρουσιάζοντας μια ομάδα με το σύνθημα “γιούρια”. Είναι έυκολο ως προσταγή -γι άυτό άλλωστε δεν χρειάστικε και χρόνο αφομείωσης. Τι να αφομειώσεις; Δεν είναι πυρηνική Φυσική. Κάνεις τα ματς “Κούγκι” και ο πάτερ Σαμουήλ να κρατά το λάβαρο στον πάγκο.
    Ομάδα-αγέλη λύκων. Μόνο που το “λύκος στα πρόβατα” που κάθε φορα φωνάζαμε πέρσυ, φέτος δεν ξαφνιάζει κανέναν. Πάρε τη μπάλα ΑΕΚ και παίζε.Για να σε δούμε. Μπορείς να χτίζεις, ή ξέρεις μονο να ανατινάζεις τα μαντριά;
    Τα τρία γουρουνάκια -τα δύο του πρώην ΠΟΚ και το άλλο του Βορρά-έχουν ξεπεράσει το περσινό σοκ και φέτος έιναι περισσότερο ψιλιασμένα.

    Οπως και οι λύκοι,χορτασμένοι από πέρσι μεν αλλά και ξεθεωμένοι δε, περνούν μια φάση: “έλα μωρέ,νταμπλ κάναμε πέρσι, τί θένε άλλο δηλαδή; Να τους σηκώσουμε το ΟΥΕΦΑ”; λένε αποκαμωμένοι με το μισό κορμί μέσα στο κάδο και το άλλο μισό στο πεζοδρόμιο.

    Πολύ μικρές διαφορές αγωνιστικές εννοώ, ανάμεσα στους 4 που παλεύουν για το πρωτάθλημα (χωρίς να αγνοούν οι ιδιοκτήτες των τα πολιτικά “μερομήνια” βέβαια.
    Πέρσυ άπαντες-ακομα και εκτός ΑΕΚ έλεγαν “θα είναι κρίμα να μη το πάρει η ΑΕΚ”. Φέτος, αυτό δεν μπορούμε να το ισχυριστούμε ούτε εμείς οι ίδιοι οι ΑΕΚτζίδες. Οχι οτι θα ήταν αδικία αν το πάρουμε. Αλλά αν χαθεί, ουδείς μπορεί να πει “οχι ρε πόύστη μου…”.

    Και μάλλον περνάμε τη φάση “3” της ψυχολογικής κλίμακας των 4 σταδίων ενός γεγονότος. Αρνηση στην άρχή, κατόπιν θυμός, ύστερα ακολουθεί η θλήψη (εδώ είμαστε τώρα) και τέλος η αποδοχή (ελπίζω το τελευταίο να μη το ζήσουμε.
    Αλλά αν τύχει και το δούμε,βασικά χεστίκαμε. Υπάρχει και το Αύριο. Ευτυχώς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *