ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ…

Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν και οι νέοι. Ο Αλμέιδα μου θυμίζει σε πάρα πολλά τον αείμνηστο Φάντροκ. Αυτόν που έβαλε τις βάσεις για την υπερομάδα που θαυμάσαμε το 76 στην Ευρώπη και την ομάδα που κατέκτησε μετά το νταμπλ και το πρωτάθλημα επί Τσαϊκόφσκι. Ο Φάντροκ δεν μπόρεσε να κατακτήσει τίτλο, όμως η ομάδα ήταν τρομερή.

Ποιο ήταν το τρομερό; Κυρίως η φυσική της κατάσταση. Την ώρα που όλες οι ελληνικές ομάδες ήταν αγύμναστες και παίζανε στατικό ποδόσφαιρο. Φυσικά λόγω της φυσικής κατάστασης, δίδαξε το τότε φουλ μπακ αλλά και το τεχνητό off side. Επαναστάσεις ήταν αυτά στα μάτια μας, κυρίως των ακόμα παλιότερων, που βλέπανε μπάλα με κυρίαρχο στοιχείο τον σέντερ χαφ, που ήταν κάτι σαν εξάρι και λίμπερο.

Ο Φάντροκ μας έφερε στοιχεία από το ολλανδικό ποδόσφαιρο, δηλαδή τον Άγιαξ που αυτός στην ουσία ήταν η εθνική ομάδα. Χονδρικά μας έφερε το λεγόμενο ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, που όμως δεν ανταμείφθηκε με τίτλο όπως ξαναείπα. Ανταμείφθηκε με το θέαμα για τα μάτια μας, με πολύ καλά αποδυτήρια, με κάποιες τριάρες και τεσσάρες σε μικρές ομάδες και φυσικά με την σούπερ πορεία στην Ευρώπη. Ήταν λίγα αυτά; Σε καμία περίπτωση. Όμως θέλαμε τίτλο κι εδώ. Ήταν δεύτερη αγωνιστική το 77 στο τηγάνι, όπου χάσαμε κι ο Φάντροκ απελύθη. Κίνηση που δίχασε τον κόσμο. Όμως ήρθε κανονικός προπονητής κι έφυγε ο ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ Φάντροκ. Ο Τσικ, που ήρθε, συντήρησε την φυσική κατάσταση και δίδαξε τακτική, πράμα άγνωστο στην ομάδα.

Ερχόμαστε λοιπόν στο πέρσι. Έρχεται ο Αλμέιδα και φέρνει την επανάσταση με τα επιθετικά πρεσαρίσματα και το φουλάρισμα του ρυθμού. Τους πιάνει σχεδόν όλους στον ύπνο. Λέμε τώρα…Πάντως φέρνει κάποια αλλαγή κι ένα νέο αέρα στην ομάδα, καθώς και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πού καταλήγει; Τέλος Ιανουαρίου, νάναι 11 βαθμούς πίσω από τον Γιοβάνοβιτς. Μετά μπαίνει στην διεκδίκηση του τίτλου, επειδή φυσικά κάνει σερί νίκες αλλά κυρίως επειδή ο Σέρβος μαλακίζεται με μικρούς κατά τεκμήριο αντιπάλους.

Και φτάνουμε στα μπαράζ. Ο Γιοβάνοβιτς γκελάρει με τον Βόλο, εμείς κάνουμε μια νορμάλ πορεία και φτάνουμε 3 αγωνιστικές πριν το τέλος : Αεκ – Οσφπ και Παο – Παοκ κι εμείς ένα πόντο πίσω. Έρχονται δυό ισοπαλίες. Πάλι δεύτεροι λοιπόν. Ο τίτλος καθάρισε την επόμενη αγωνιστική με το διπλό μας στο Χαριλάου και τον άσσο του Οσφπ στο τηγάνι. Κοινώς πρωτάθλημα πήραμε λόγω Οσφπ κι επειδή ο Μελισσανίδης ανέτρεψε κάποιες ισορροπίες, κι όχι μόνο εκεί. Μπορούμε να θυμηθούμε κι άλλα, όπως τη Νίκαια ή το Περιστέρι.

Ακριβώς τα ίδια έχουμε και φέτος. Δέκα ( 10 ) αυτοκτονίες σε παιχνίδια που προηγηθήκαμε. Γιατί; Διότι η ομάδα έχασε δυό παίκτες από μπροστά ( Αραούχο, Γκαρσία ή Γκατσίνοβιτς ), αλλά κυρίως διότι δεν υπάρχει δούλεμα σε τακτική από τον Αλμέιδα. Ούτε αμυντικά, ούτε επιθετικά. Στηρίζεται στην ποιότητα του ρόστερ και σε όση ενέργεια έχει. Μόλις αυτή στερέψει, πάμε στο ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Για τις δε αλλαγές του, δεν χρειάζονται να πούμε και πολλά. Ας πούμε μόνο ότι καθυστερεί να τις κάνει. Δηλαδή δεν αντιλαμβάνεται τι θέλει να κάνει ο αντίπαλος προπονητής γρήγορα. Δεν θα μιλήσω τώρα για άλλα εγκλήματα με προσωπικές αντιπάθειες σε παίκτες και πλήρη υποτίμηση και απαξίωση τους. Αυτά θα τα πούμε αργότερα, είτε πάρουμε, είτε χάσουμε τον τίτλο.

Ας τα δούμε λοιπόν αυτά με καθαρά μάτια κι ας ξεφύγουμε από τις μαλακίες που διαβάζουμε για τον προφήτη, τον φιλόσοφο και τα λοιπά. Ή προπονητής είσαι ή φιλόσοφος. Η μπάλα έχει φυσικά ανάγκη την ενέργεια και την καλή εκγύμναση, αλλά δεν είναι στίβος. Έχει και άμυνα κι επίθεση. Έχει πολλή τακτική. Κι έχει διαχείριση ανθρώπων ( όλες οι εταιρείες ) αλλά και διαχείριση εργομετρικών εξετάσεων καθώς και χρονικών διαστημάτων.

Φυσικά αισιοδοξώ κι εγώ για φέτος. Δεν βλέπω κάτι να με φοβίζει, πιο πολύ από τη μαλακία που δέρνει τον Αλμέιδα. Μάλλον όχι την μαλακία. Την άγνοια του. Διότι απλά στα μάτια μου είναι ένας Φάντροκ. Όπως κι εκείνος, έχει την αφέλεια του δήθεν καλύτερα γυμνασμένου. Κι εξαντλεί το μπολ της ενέργειας ενώ υπάρχει ακόμα ένα μισάωρο. Δεν είναι θέμα ότι αυτό είναι το στυλ του. Εδώ μιλάμε ότι δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί ένα ατού του ενώ οι αντίπαλοι του, που είναι προπονητές, απλά περιμένουν τρέχοντας λιγότερο.

Για μένα ο τελικός είναι με τον Παο στο γήπεδο μας, με δεδομένο ότι θα έχουμε δυό νίκες με τον Άρη ( υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι που αμφιβάλουν γι’ αυτό πλέον ). Αν κάνουμε τρεις νίκες, θεωρώ ότι θα πετύχουμε αντιπάλους μπερδεμένους στην Ευρώπη και σχετικά κουρασμένους σαν φυσική κατάσταση αλλά και πνευματικά : Έλα μωρέ τώρα που θα ασχοληθούμε με το κατσαρόλι. Έχοντας σκοτώσει τον Παο στη Φιλαδέλφεια, που να σημειώσω εδώ ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να παίξει με 8 αμυντικούς μέσα στην περιοχή του. Και να ψάξει μία αντεπίθεση χωρίς να την έχει κι ανάγκη , αφού κι αυτός μετά θα περιμένει τους Ευρωπαίους όπως τους σχεδιάζουμε κι εμείς. Αν μάλιστα περάσει αλώβητος από εμάς, ίσα που όλοι οι αντίπαλοι του θα του εύχονται το νταμπλ για ευνόητους λόγους.

Υγ. Μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί γιατί δεν πήρε τελικά τίτλο ο Φάντροκ. Να απαντήσω. Διότι κανείς τότε δεν χρησιμοποιούσε το ποδόσφαιρο για άλλες business.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

12 Responses to ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ…

  1. Ο/Η nnektarios λέει:

    Πολύ ωραίο το άρθρο αν και δεν έχω ζήσει την εποχή του Φάντροκ. Ούτε γνωρίζω σε τι κατάσταση την παρέλαβε. Μου δίνει όμως την αφορμή, σήμερα, να θυμηθούμε ποιος είναι και τι έφερε ο Αλμέιδα.

    Τι παρέλαβε, όλοι το γνωρίζουμε. Πολύ σύντομα, όμως, έφτιαξε μία ΑΕΚ που δεν είδαμε ποτέ ξανά. Φυσικά η ΑΕΚ του 1996 έπαιξε ένα ποδόσφαιρο που όμοιό του δύσκολα θα δούμε ξανά. Υπήρξαν όμως αρκετά ντέρμπι ή σημαντικά παιχνίδια στα οποία αποτύγχανε, λύγιζε, φοβόταν.

    Ο Αλμέιδα, ήρθε και δήλωσε ότι, θα κάνω το παιχνίδι μου, σας γράφω στα αρχίδια μου και θα σας ισοπεδώνω ακόμα και τις έδρες σας. Το θέμα είναι ότι το έκανε πράξη. Βάλτε ξανά τα δεκαπεντάλεπτα του τρόμου μέσα στο Καραϊσκάκης. Πότε το έκανε αυτό η ΑΕΚ; Μιλάω για την καλή ΑΕK. Παρέλαβε μία ΑΕΚ που είχε 1 νίκη σε 30 ντέρμπι; Δεν θυμάμαι, κάτι τέτοιο και την έφτασε σε μία ήττα σε 19 μέχρι τώρα. Άλλαξε θέσεις, βελτίωσε παίκτες, έχει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας σε μεταγραφές και έπαιξε το πιο μοντέρνο και ότι πιο κοντά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο σήμερα. Ο ρυθμός του δεν διέφερε από αυτόν της Brighton στα 2 μεταξύ μας παιχνίδια, ναι, έπαιξε σε ρυθμό Premier League. Προφανώς το πληρώνει τώρα, όπως η Brighton σύμφωνα με δήλωση του προπονητή της.

    Δεν με ενοχλεί η πληθωρική του προσωπικότητα. Με γοητεύει, όπως αυτή του ΚΛΟΠ. Με κάνει περήφανο η παρουσία του. Στα 100 χρόνια της, η ΑΕΚ έχει ένα τεράστιο προπονητή που την τιμά. Έχει αυτόν που της αξίζει, γιατί η ΑΕΚ δεν είναι απλά ένα ποδοσφαιρικό σωματείο.

    ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ…GRANDE MATIAS!!!

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Είναι έτσι όντως.Ορθή η σύγκριση, ο παραλληλισμός μάλλον με Φάντροκ.
    Φυσικά η διαφορά είναι ότι ο Αργεντίνος “Φάντροκ” πήρε νταμπλ με τη μία.
    Δεν ξέρω τί μπορεί να επιφυλλάσει το άμεσο μέλλον ως το πέρας της σεζόν.
    Να πω απλά-ως ΑΕΚτζήδες ορμώμενοι και σκεπτόμενοι- άρα με την ποδοσφαιρική ποιότητα ερωτευμένοι, μας “ξυνίζει” περισσότερο το να μη βλέπουμε μπάλα, από το να μη πάρουμε εν τέλει τον -όποιον-τίτλο. Οχι ΄το δεν τον θέλουμε. Ομως το: “ΑΕΚ…παίξε μπάλα ΑΕΚ” είναι πιο ισχυρο από το “Πρωτάθλημα ξανα”. Δεν είμεθα κατσικοκλέφτες.
    Και αυτό που μας απογοητεύει,δεν είναι το-όποιο- αποτελεσμα αλλά η κακή εμφάνιση.

    Ο Αλμέιδα μας έκανε-εντελώς ξαφνικά- να γυρίσουμε το κεφάλι και την προσοχή μας από τα εκτός τεράιν,μέσα στο τεράιν. Μας έκανε να μετράμε τις μέρες για να ξαναδούμε την ΑΕΚ. Πράγμα που είχαμε να νοιώσουμε από την εποχή του “ακατανόμαστου” (τρόπος του λέγειν) Μπάγεβιτς. (εκείνος και αν είχε κουσούρια και αν ήταν ξεροκέφαλος)
    Δεν είναι κόουτς ο Αλμέιδα. Οντως. Το διαπιστώνουμε κάθε Κυριακή αυτό.
    Δεν μας απασχολεί. Εμένα προσωπικά τουλάχιστον.
    Μπάινω για να σε γαμίσω. Αν δεν το πετύχω,στα αρχίδια μου, θα γαμίσω τον επόμενο την επόμενη Κυριακή. Αυτό είναι το “moto” και τέλος. Παρα πέρα δεν έχει.
    Δεν με χαλάει καθόλου.

    Από τον να βλέπω τον Μαιστόροβις να πανιγυρίζει κάνοντας κωλοτούμπες στο κορνερ εναντίον του Λεβαδειακού, ή τον κάθε ένα να κανει καθυστέρηση με το κωλο γυρισμένο στη γωνία του κόρνερ και να στρώνε τις κάλτσες του αργά ενω το ματς είναι στο…60′ , ε, όχι. Να πάει να γαμηθεί.

    Η φιλαθλη Ελλάδα,μετρώντας τις καλύτερες ομάδες από καταβολής ελληνικού ποδοσφαίρου, ξεκινά με δύο…ΑΕΚ .Των Φάντροκ-Τσικ και του Μπάγεβιτς. ( ελπίζουμε να τριτώσει)
    Και ο άλλος έχει 42 πρωταθλήματα ξερω γω. Και λοιπόν; Ποιος μετρά;
    Στον απολογισμό της -έως τωρα- της ζωής του κάποιος, τους -ελάχιστους-έρωτές του μετρά. Οχι τις πουτάνες.
    Δεν με στεναχωρεί που δεν πάρθηκε ένα ματς. Η που χάθηκε. Με στεναχωρεί όταν δεν βλέπω την ΑΕΚ να γαμάει Κωνσταντινουπολίτικα-με σιρόπι δηλαδή-τον αντίπαλο. Αν αυτός γλυτώσει τελικά πηδώντας από το πάραθυρο και πέσει στο κάδο με τα σκουπίδια που είναι ακριβώς απο κάτω,δεν με νοιάζει.
    Δεν θέλω να βλέπω την ΑΕΚ να στήνει γραμμές “Μαζινό” (αλλη μαλακια αυτη. Γραμμη Μαζινό που έπεσε σε δύο 24ωρα και μνημονευεται ως υπέρτατη άμυνα)
    Και μάλιστα παιζοντας εντός Ελλάδος, με κάτι τσουρουκάδες της πλάκας.
    Παίξε καλά και ας χάσεις. Γάματην καλά τη γκόμενα, και ας φύγει την άλλη μέρα.

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Μια ανύπαρκτη ΑΕΚ παρέλαβε. Φυσικά του πήρανε και κάποιους παίκτες, δεν το συζητώ ( Αρδίζογλου, Μαύρος κ.α, αργότερα Χρηστίδη, Νικολούδη, Ιντζόγλου ) όπως και στον Τσικ πήρανε προσωπικότητες ( Βιέρα, Δομάζο κ.α ). Ήταν μια ομαδάρα, που ακόμα θεωρώ ότι δεν μπορεί να την ξεπεράσει καμία ομάδα του Μπάγιεβιτς.
    Για σήμερα, δεν ξέρω αν το πήγες μέχρι κάτω το κείμενο, μιλάω για παράλληλες καταστάσεις, αλλά όχι προς την θετική κατεύθυνση. Πράγματι θυμόμαστε κάποια δεκάλεπτα το τρόμου για τους αντιπάλους, αλλά θυμόμαστε και το 1-3, όπως κι ένα εντελώς ανεδαφικό κοουτσάρισμα στη λεωφόρο πέρσι, που πραγματικά ήταν για τα γέλια. Επίσης στο κείμενο θυμάμαι τους 11 βαθμούς που ήμασταν πίσω και που τους έχασε μόνος του ο Παο. Τα ίδια περίπου λέω και για τα μπαράζ. Φυσικά ο καθένας έχει την γνώμη του αλλά εγώ γεγονότα παραθέτω αυτήν την στιγμή. Όπως και μια φιλοσοφική αλήθεια : Είναι ασφαλώς μία προσωπικότητα, αφού έχει περάσει από κατάθλιψη, από χάπια, από αποτοξίνωση ποτού και ναρκωτικών. Αυτό δεν κάνει χειρότερους τύπους που δεν χρειάστηκαν να περάσουν αυτές τις καταστάσεις. Τύπους που προσαρμόστηκαν στις ανάγκες της κοινωνικής διαβίωσης, του επαγγέλματος τους ή του ρόστερ τους. Αν θέλαμε τον Μπουκόφσκι για προπονητή, θα μπορούσαμε άνετα να βρούμε γραφικούς τύπου Αλέφαντου.
    Φυσικά πουθενά δεν είπα να φύγει ή υπονόησα κάτι τέτοιο. Είπα να ξέρουμε τι έχουμε, και την ώρα που γνωρίζω ότι αυτήν την στιγμή πάω κόντρα στην προπαγάνδα και σε όσα πιστεύουν οι απλοί φίλαθλοι και οπαδοί της ΑΕΚ.
    Υγ1. Όταν είπε πέρσι ότι αν ήταν δικός του ο Γκαρσία θα τον είχε πουλήσει, πραγματικά του έβγαλα το καπέλο.
    Υγ2. Ο Φάντροκ είχε έναν βοηθό για τα τσάγια. Ο Αλμέιδα έχει 7 ανθρώπους δίπλα του.

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πίσσα και πούπουλα : Χρήστο μου, χονδρικά συμφωνούμε. Σκέψου ότι εκείνη την αγωνιστική που παίζαμε με τον Οσφπ, μπήκα στο γήπεδο λέγοντας σε όλους που δήθεν ξέρανε την συμφωνία Αλαφούζου και Μαρινάκη, ότι είμαι χαρούμενος με όσα είδα μέχρι τώρα κι ότι ο τίτλος είναι χαμένος και δεν με αφορά. Θα τον πάρουμε του χρόνου.
    Όμως έχω ξεκινήσει έναν αγώνα, να μεγαλώσουμε την δεξαμενή της ΑΕΚ. Κι αυτό σήμερα, με βάση τη νοοτροπία, απαιτεί τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα. Και φυσικά δεν επιτρέπει αυτοκτονίες.
    Αυτό λοιπόν που επιμένω είναι ότι αυτές δεν θα υπήρχαν αν υπήρχε ένας εξορθολογισμός διαχείρισης του χρόνου και του ρόστερ. Πουθενά δεν μίλησα για πούλμαν ή για μαζικές άμυνες. Αλλά να ρωτήσω, ο Βαν Φεερτ, ο Πόνσε μέχρι να βγει έξω ο Γκαρσία, ο Μήτογλου είναι τόσο άχρηστοι; Δεν έχουν αδικηθεί; Στον Λιούμπισιτς, τι ακριβώς παριστάνει; Ότι του παίρνει τον αέρα; ο Αραούχο κι ο Μάνταλος πετάνε στις προπονήσεις και μπαίνουν μέσα; Να μην πω κι άλλα.
    Αν αυτός ο τίτλος χαθεί, θάναι μόνο ευθύνη Αλμέιδα. Πού; Στις Κηφισιές, στα Αγρίνια, στις Σέρρες. Δεν βάζω πουθενά την Κρήτη ή τα ντέρμπυ. Δεν είχε το ρόστερ να είναι σήμερα οκτώ πόντους μπροστά; Γιατί απελύθη ο Γιοβάνοβιτς; Επειδή δεν κέρδισε εμάς; Αν πέρσι δεν κέρδιζε ο Οσφπ τον Παο, θα είχε πάρει τίτλο; Και να μην θυμηθώ το κύπελλο, και το κατενάτσιο που έπαιξε…

  5. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Καλως η κακως, μια ομαδα αυξανει τους φιλαθλους της περνοντας τιτλους.Οι 10χρονοι και τα υπολοιπα πιτσιρικια μαγευονται απο την “μεγαλη ομαδαρα” που παιρνει πρωταθληματα. Τα χρονια που εμεις “διαλεξαμε” την ομαδα που υποστηριζουμε, περισσοτερο λογω γονεων και παππουδων συναισθηματικα ορμομενοι τελειωσαν . Λιγες ειναι οι περιπτωσεις αυτες πλεον. Ο κοσμος θελει πρωταθλημα ,φιεστες κτλ. Οκ, ηλικιακα εμεις θελουμε να βλεπουμε και μπαλα,γιατι ειδαμε μπαλα και μεγαλη μαλιστα απο αυτη την ομαδα.Ο γιος μου δεν εχει δει μαγικα απο αυτη την ομαδα,το 2001 γεννηθηκε. Και καλα εγω, ειχα την μουρλια να βαζω ΑΕΚ στα video και να βλεπει. Στην πραγματικοτητα του σημερα,ολοι θελουμε το ωραιο ,το αγνο ,το αληθινο για να ξεχωριζουμε,γιατι το γουσταρουμε. Δεν γινεται οταν ο αλλος εχει πυραυλους ,εσυ να πας εστω με δικαννο.
    Αυτα οσον αφορα τα εξωγηπεδικα,γιατι στα του χορτου ,πραγματι εχουν γινει παπαριες. Στο θεμα διαχειρισης παικτων ,ο Αλμειδα ειναι η προσωποποιηση των 29 κατασκευαστων πλυντηριων . Αυτους ξερουμε ,αυτους εμπιστευομαστε,οι αλλοι να πα να γαμηθουνε.Δεν ειναι ετσι μαστορα,γιατι ο Πονσε σε κρατησε στην ζωη. Τον Γκαρσια δεν ξερω ειλικρινα αν το εβαζε γιατι το ηθελε ο ιδιος η γιατι τον ηθελαν αλλοι. Παντως τον καψανε.Η αρκουδα με το ντεφι που ελεγα.Μην πλατιαζουμε,τα εγραψε ο Στηβεν πιο πανω και τα αναφερουμε συχνα εδω μεσα.
    Δεν μπορεις να εχεις τον τελειο προπονητη,εξαρταται απο πολλους παραγοντες. Θεωρω ομως πως ο Αλμειδα ουτε σκιτζης ειναι ουτε ασχετος ουτε αδιαφορος. Απλα, με την νοοτροπια του πολεμιστη,του ινδιανου ,και κυριως του μονιμα ριγμενου
    αργεντινου παικτη ( τι πραγμα κι αυτο εκει κατω) θεωρει πως δεν εχει στροφες ο Αχλαδοκαμπος,θα το κοψει ευθεια στην ανηφορα μεχρι να κλαταρει,οπου φτασει… Το δεχομαστε γιατι πριν αυτον ηταν το ΧΑΟΣ. Αλλα υπαρχουν κι αλλα που πρπει να βλεπει ο προπονητης σε μια ομαδα. Δεν ειναι καβαλαμε το αλογο ,σηκωνουμε το φτερο του κοκορα και βουρ για την κοιλαδα κι οποιον παρει ο χαρος….

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Απο το Πριγκηπατο…: Αυτό με τον Αχλαδόκαμπο, ό,τι πιο πετυχημένο. Όπως κι αυτό που έγραψε ο Νεκτάριος, ” εγώ έτσι παίζω και σας έχω γραμμένους…”. Σαν EQ πετυχαίνει, σαν IQ είναι δεδομένη η αποτυχία. Ελληνιστί, μια του κλέφτη δυό του κλέφτη, τρεις…Στέκομαι στα πάντα που έχει πει με πολλή μεγάλη προσοχή. Το έγραψε και κάποιος φίλος εδώ σε άλλο κείμενο : Πόσο καιρό είχε το club να πάρει νταμπλ; Πόσο καιρό είχε να διεκδικήσει ξανά πρωτάθλημα; Με ενοχλούν αυτές οι δηλώσεις. Προς το παρόν πάω για τον τίτλο και δεν ασχολούμαι. Αλλά δεν πιστεύω ότι έχω μπροστά μου και τον Ζαγκάλο.

  7. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Άσχετο:Δεν χρειάζονταν προπονητή και τερματοφύλακα, η Βραζιλία του 70 με 8 10αρια υπερπαίκτες.Τα πράγματα άλλαξαν το 82.Χωρίς τέρμα,σέντερ φορ και προπονητη οι πονηροί γκαζοζεν Ιταλοί πρόκοψαν.Διαφωνώ με τις «ικανότητες» του Τσικ.Γαύροι κ’ Βάζελοι ήταν σε φάση ανανέωσης κ’δεν μπορούσαν ν’αντιμετωπίσουν τότε την ΑΕΚ που είχε όμως ημερομηνία λήξης

  8. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβ Καλημέρα.
    Τι αναμνήσεις μου ξύπνησες.Ηταν εκεί το 76 που μπήκε στο σπίτη μια ασπρόμαυρη SABA. Μέχρι τότε η σχέση μου με το ποδόσφαιρο τυπική.Ο πατέρας μου αν και δήλωνε Παναθηναικός δεν ενδιαφερόταν καθόλου για τη μπάλλα.Οταν με ρωτούσαν τι ομάδα είσαι απάνταγα οτι ακουγα στο σχολείο απο τα άλλα παιδιά,ολυμπιακός.Δεν είχα καμοία εικόνα εως τότε.
    Ελα όμως που μαζί με την τηλεόραση μπήκαν και τα αθλητικά στη ζωή μου.Και αρχισα να βλέπω την Α.Ε.Κ
    Εβλεπα την ομάδα μας να παίζει κάτι το διαφορετικό σε σχέση με αυτό ,που έβλεπα,να παίζουν οι άλλες ομάδες.Μαγεύτικα με αυτό που έβλεπα.Ηξερα πλέον τι ομάδα είμαι αλλά το κυριότερο για ποιό λόγο είμαι Α.Ε.Κ,για το τόσο διαφορετικό ποδόσφαιρο που έπαιζε.
    Η συνέχεια γνωστή.
    Για το τώρα θα συμφωνήσω οτι εδώ που είμαστε δεν έχει πλέον τόσο νόημα η όποια κριτική.
    Αυτή πρέπει να γίνει το καλοκαίρι και να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις.
    Ο Αλμέιδα είναι σαν το αμάξι που πάει στο τοίχο,αφρενάριστος,και μέσα του πιστεύει οτι θα περάσει ανάμεσα.
    Για το πρωτάθλημα μένουν 5 αγώνες.
    Ας πάρουμε,δεν είναι σίγουρο, τα δυο παιχνίδια με Αρη,αν μπορέσει να ανοίξει το Rotation, ετσι ώστε στα 3 παιχνίδια με παο,παοκ,οσφπ,να τους εχεις ολους οσο το δυνατόν σε καλύτερη κατάσταση.
    270 λεπτά απο την κούπα…

  9. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Steven: Φυσικά και ναι. Στη διαχείριση του ρόστερ,δηλαδή συμφωνώ απόλυτα. Υπάρχουν παίκτες που ξαφνικά και δίχως λόγο “χάνονται”. Περνούν στην “εφεδρία”. (κάτι για το οποίο ποτε δεν ερωτάται στις συνεντευξεις του, από τους ΑΕΚοδημοσιογράφους, οι οποιοι ακολουθούν το δόγμα Μελισσανίδη και δεν “ακουμπούν” το Αργεντίνικο “τοτέμ”)

    Οπως βέβαια και το πιθανό “κάψιμο” από το περσινό “τρεξιμο”.
    (κάτι που το λέγαμε από πέρσυ μάλιστα,εδώ, όταν απορούσαμε πως διαολο τρεχουν ετσι και ποσο θα αντέξουν και τί επίπτωση μπορεί αυτό να έχει στο άμεσο μέλλον (φέτος δηλαδή)

    Εννοείται πως αν χαθεί ο τίτλος, θα είναι “έργο” Αλμέιδα. Οπως και το αν κερδιθεί επίσης.
    Το “παίξε καλά και ας χάσεις” δεν προυποθέτει αυτοκτονίες. Ειπαμε “καλά”. Οχί σα πεταλούδα στο λιβάδι.
    Τέλος πάντων. Θα δούμε.

  10. Ο/Η Νetrino λέει:

    Δεν εχω ζησει την ΑΕΚ του Φαντροκ αλλά εμένα ο Αλμειδα μου μοιαζει με τον Ποτσετινο στην προπονητικη. Γρηγορο τεμπο,επιθετικο αλλά πίσω χωνί.Ανόητο- αφελέστατο ποδοσφαιρο

  11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Η σοβαρή ομάδα ξεκινάει πρωτίστως από ένα καλό δίδυμο τερματοφυλάκων,τόσο ο Αθανασιάδης,όσο ο Στάνκοβιτς έχουν κάνει λάθη που στοίχισαν για φέτος ακριβά.

    Μετά στήνεις μια συμπαγης άμυνα,όχι αργοί παίκτες πίσω,όχι βαριά κορμια,πόσα ατομικά λάθη έχουν κάνει ο μουκουντι,ο βιντα,ακόμα και ο μέτριος καλενς,ο μουκουντι μέσα σε μια εβδομάδα από Θεός έγινε μαύρο πρόβατο,του πήρε τα σωβρακα ο Ιωαννίδης.

    Δεν μπορείς να παίξεις Αλμευδα υψηλό πρεσινγκ για 70+ λεπτά φέτος,επειδή εκαψες εσύ,οι γυμναστές,το ιατρικό επιτελείο,το ρόστερ και μάλιστα δεν φορμαριστηκε πότε για φέτος η ΑΕΚ,δλδ ακόμη και μια ομάδα σε καλή κατάσταση φυσική,κάποια στιγμή βρίσκει μια φόρμα,εσείς καμμενοι από Δεκέμβριο.

    Τα εκτεταμένα ροτεισον που βοήθησαν? Πουθενά τελικά,δεν είχες συνοχή και ομοιογένεια,οι παίκτες μετά το 60 λεπτό κατέρρεαν βιολογικά,έχαναν σε αντοχές,πνευμονία.

    Αφέλεια,πόσα ματς Αλμευδα έχασες στο 89+?,Γιατί να μην προσέξεις τα νώτα σου πίσω? Ένας μέτριος παοκ σου πήρε 2-2,αν είχε 5-10 λεπτά ακόμη θα έχανες κιόλας.

    Φέτος τι είδαμε,κακό και ανύπαρκτο build up από πίσω,30αρες,40αρες μπαλιές να βρεις τον Γκαρσία,να πετάς ημίχρονα.

    Μπορεί να το σηκώσεις στο τέλος και θα σε σηκώσουμε στον ουρανό και εμείς,όμως το καλοκαίρι θα πρέπει να κάνετε έναν σοβαρότερο σχεδιασμό,ώστε να μην δούμε ξανά τα φετινά μαύρα χάλια.

  12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Με τους χατζησαφιδες,ροτες,βιντομουκουντηδες και τους μανταλους,τραυματια γκαρσια,τραυματια αμραμπατ,καμια ελπιδα δεν δινω για τιτλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *