Α Ε Κ – ΑΡΗΣ

Ένα γήπεδο σήμερα, να το πιείς στο ποτήρι. Με κόσμο, με παλμό, με τραγούδι, αλλά και με ιστορία. Ήταν απίστευτες οι στιγμές, που κατέβηκε όλη η ιστορία μας – οι πυλώνες δηλαδή – σε αεροπανώ. Συγκίνηση ρε φίλε, όπως και να το κάνεις !!!

Και εκεί μέσα, έγινε και το πρώτο παιχνίδι της τριπλής μονόδρομης υποχρέωσης μας : Για τρεις νίκες. Όταν βλέπεις σωστά την φάση, τελειώνεις τον Άρη και πας για τελικό με την αλογοτροφή, που ξαναλέω δεν έχει κανένα πρόβλημα να παίξει με οκτώ αμυντικούς. Μετά, δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο θέμα. Έχουμε όμως καιρό, αλλά τα γράφω τώρα διότι η κιτρινόμαυρη ηττοπάθεια, ήταν εμφανής στην εξέδρα : Εντάξει και με ισοπαλία με την Αλαφούζα, καλά είμαστε.

Άσχετα όμως με αυτά, σήμερα είδαμε μια εκπληκτική εμφάνιση της ομάδας μας. Ίσως την πληρέστερη μέχρι τώρα, με βάση το όνομα του αντιπάλου. Αν εξαιρέσω μία εξαιρετική απόκρουση του Αθανασιάδη στο πρώτο μέρος, είδα τον Άρη που δεν μπορούσε να ξεμυτίσει από τον χώρο ευθύνης του. Είδα την ΑΕΚ να μπαίνει πολλή αποφασισμένη, να σημειώνει δυό γκολ και να κλειδώνει το παιχνίδι, χωρίς να θέλει να ξεφτυλίσει τον αντίπαλο εν όψει της επόμενης Κυριακής.

Αυτό έγινε με πολλή καλή μπάλα. Τρομερό πρεσάρισμα σε όλους τους χώρους, είτε επιθετικά, είτε αμυντικά, και με σπουδαίους συνδυασμούς. Τρεις ήταν οι πυλώνες : Ο Γιόνσον, ο Πινέδα κι ο Ελίασον. Δεν είδα κάποιον να υστερεί, αλλά αυτοί ξεχώρισαν. Όπως κι ο Πόνσε, με τα δύο γκολ του. Οι πάντες έκαναν την δουλειά τους, αλλά σήμερα είχαμε και ατομική όπως και ομαδική λειτουργία.

Από παντού. Από τα άκρα, από τον άξονα, από όπου θέλεις. Ήταν μια ΑΕΚ καταιγιστική αλλά κυρίως ορθολογική. Στην διαχείριση κυρίως του ρυθμού και στα ανεβοκατεβάσματα της μπάλας σε σχέση με τον χώρο και την απαίτηση της νίκης. Ήταν μια πλήρης ομάδα, που δεν άφησε καμία αμφισβήτηση. Δεν θυμάμαι πιο εύκολο παιχνίδι σήμερα – φυσικά μπορεί κι ο Άρης να μην ήθελε να κοντράρει- και πιο ξεκούραστη νίκη. Αυτά θα απαντηθούν την επόμενη Κυριακή.

Και δεν μπορεί να έχουμε κάποια άλλη γκρίνια, εκτός από τις αλλαγές του Αλμέιδα. Λέμε τώρα… Δεν προσέφεραν τίποτα και φυσικά δεν είδα αλλαγές για να προετοιμαστούν κάποιοι να είναι ετοιμοπόλεμοι. Ας πούμε ο Γαλανόπουλος ή ο Φερνάντες. Ή ο Σιντιμπέ. Ή ο Πήλιος. Βλέπω αυτά που έγραψα μεσοβδόμαδα. Δεν γίνεται κάποια λογική διαχείριση. Αυτή αρχίζει με ντόπες όταν κάποιος δεν μπορεί να παίξει. Αλλά δεν θα το συνεχίσω αφού ενότητα θέλουμε τώρα κι όχι υψηλή ανάλυση. Αλλά ρε φίλε, είσαι περίπου στο εβδομήντα κι έρχεται ο Γιόνσον να πει ότι έχει ενοχλήσεις. Τι πλακώνεις τα ψυκτικά; Βγάλτον έξω. Πρέπει να πάθει θλάση; Και δεν θα ασχοληθώ με την φάση του Ρότα. Μια αλλαγή ανάγκης δεν κρατάς;

Όμως είμαστε χαρούμενοι με όσα είδαμε. Γήπεδο και ομάδα. Καλή απόδοση. Καλό στήσιμο και τέλεια ανταπόκριση στις συνθήκες του αγώνα. Και μια καθαρή και δίκαια νίκη. Με σχεδόν όλους τους παίκτες σε ψηλή συμμετοχή, με καλή απόδοση. Αφεντικό η ΑΕΚ από την αρχή μέχρι το τέλος. Και πρωτιά στην βαθμολογία, παρότι έχουμε αγώνα περισσότερο. Δεν μας πειράζει. Στους άλλους είναι η πίεση, κι αυτήν την πίεση θέλουμε να στέλνουμε γενικώς. Ότι είμαστε δίκαια πρώτοι κι ότι η διαδικασία, όταν ολοκληρωθεί, εκεί θα μας βρει ξανά.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

17 Responses to Α Ε Κ – ΑΡΗΣ

  1. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Ολα καλα σημερα, το ρεζουμε οπως ειπες ,ειναι την αλλη Κυριακη. Εκει θα δειξει τι γινεται….

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Νίκη “παυσίπονο” θα λέγαμε. Σε συνδιασμό και με τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια, κάπου ολά αυτα άφησαν-ελπίζω- πίσω τα 2-3 τελευταία μάτς και τις αφελείς εμφανίσεις που τα συνόδευσαν. Δεν θέλουμε πισωγυρίσματα.
    Δεν είμαστε όπως πέρσυ, αλλα και καμιά ομάδα απο τις ανταγωνίστριες δεν είναι καλύτερη απο εμάς. ( παρ όλο που βελτιώθηκαν – όπως λένε αρκετοί-σε σχέση με πέρσυ. ( η μονη βελτίωση είναι στο ότι παίζουν την ΑΕΚ στα ίσια και εκεινη δεν τους αρπάζει από το λαιμό όπως πέρσυ) Οντως πρόκειται για μια μικρή άμβλυνση της διαφοράς. Πινέδα-Γιόνσον μαζί σημερα και τσούλησε-αναμενομενα -καλύτερα η ομάδα.
    Πινέδα-Γιόνσον σήμερα

  3. Ο/Η bandog λέει:

    ολα δουλεψαν ρολοϊ σημερα.
    βοηθησε και ο Αρης που δεν κατεβηκε να χτυπησει το ματς.
    λογικα θα παρουμε και το εκτος δρας και μετα ημιτελικο με βαζελο που επιβαλλεται να κερδισουμε.
    θελουμε εστω Χ στην τουμπα και το πηραμε εκτιμω…

  4. Ο/Η Δημήτρης Πιττας λέει:

    Η ομάδα θα γκελαρει και θα έρθει τρίτο δεύτερη διότι αυτά έχουν συμφωνηθεί από τους καπετάνιους….Τα υπόλοιπα που αναλύουμε τα θεωρώ αφέλεια….Από την στιγμή που εμπλέκονται μανατζαραιοι, στοίχημα,συμβόλαια,μεταγραφές κλπ τότε απλά αυτοί που παίζουν εκτελούν έναν ρόλο που όταν στραβωνει διορθωνεταυστην επόμενη παράσταση….

  5. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλησπέρα,είδαμε για κανά μισάωρο την περσινή ομάδα.Επίσης τον πιο φρέσκο Πινεδα των τελευταίων μηνών.
    Είδομεν,συνεχίζουμε.

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    *Δημήτρης Πιττας

    Δηλαδη,ειναι συμφωνημενο να το παρει ποιος φετος? Ο Κλεφτοκοτας η ο Μεμετιακος?

  7. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    @Δημ. Πιττας: Τείνω να συμφωνήσω μαζί σου,αλλά η τελική έκβαση θα δείξει…

  8. Ο/Η bandog λέει:

    @δημητρης πιττας , δλδ ποιος εχει συμφωνηθει να το παρει?
    με ποιον τα συμφωνησε ο τιγρης?
    να παω παιξω το σπιτι μου στοιχημα τωρα που γυριζει ρε αδερφε…

  9. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Το να ερθει τριτο δευτερη ειναι το πιο ευκολο,το πιο εφικτο. Πρωτη και τεταρτη ειναι το δυσκολο. Μανατζαραιοι,συμβολαια και μεταγραφες υπαρχουν και για τις 4 ομαδες που εχουν και τα ιδια αγγουρια. Οχι οτι δεν ισχυουν αυτα που λες, αλλα στην παρουσα φαση δεν παιζει αυτο το σεναριο. Ολοι και ολα θα φανουν στο χορταρι,με το μονο να μπορει να διαμορφωσει αποτελεσμα να ειναι οι διαιτητες και το var. Και εκει ,ειναι λιγο δυσκολα τα πραγματα τωρα ,αφου ολοι ξερουν πλεον ολους….

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Δημήτρης Πιττας : Φυσικά μπορεί να δικαιωθείς για την τελική θέση, όμως θα είναι τυχαίο. Τίποτα δεν μπορεί να συμφωνηθεί από κανέναν, κι ειδικά από μούτσους κι όχι καπετάνιους, όπως αναφέρεις. Ελπίζω να συμπλέεις φυσικά με την άποψη, ότι η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο. Σαν τέτοιο λοιπόν, όχι καπετάνιους αλλά ίσως ήμουν υπερβολικός και στους μούτσους. Τίποτα δεν έχει…Εκτός αν πάλι θεωρείς ότι κάποιοι κλαρινογαμπροί, άλλοι στα χάπια κι άλλοι στους κουτσαβακισμούς, είναι καπετάνιοι. Κι αυτοί, θα έρθουν σε κάποια συμφωνία…Άστο.

  11. Ο/Η takis pap λέει:

    Βασικά ήταν ένα ματσάκι που θα το παίρναμε με κλειστά μάτια,όπως και η ρεβάνς στο Χαρίλαου θα είναι μια από τα ίδια. Με τη βαζελα είναι το ζητούμενο,αν και πιστεύω πως και με μισό μηδέν θα το πάρουμε. Μακριά από επανεμφανιση Μουκου και Μανταλου,είναι εντελώς ακατάλληλοι για αυτό το παιχνίδι. Ερώτημα είναι παντως ο χρόνος χρησιμοποιησης του Λιουμπι,πραγματικά ανεξήγητο όπως και η υποτίμηση του Ολλανδου που δεν χωράει καν στην αποστολή σαν μπακ απ του Πονσε.Δηλαδη αν το ματσ στράβωσε η είχαμε ατύχημα με τον Εκι ο πρώην παίκτης Αραουχο θα ήταν σεντερ φορ???….Αλλα όλα αυτά θα τα βρούμε στο τέλος της σαιζόν ότι και να γίνει…

  12. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    Steven ανακοινώθηκε πλέον το δεύτερο μήνυμα που έγραφες;

    Ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξη σ αυτήν την περίπτωση…

  13. Ο/Η ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ λέει:

    Αποκλειστικά πλάνα από το Μάντσεστερ Σ. – Ρεάλ Μ.

  14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Είναι μια αποτυχημένη χρόνια για τον Γκαρσία,ότι και να λέμε.

  15. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμος : Ο Γκαρσία αυτός είναι χρόνια τώρα. Η αποτυχία είναι του Μελισσανίδη που δεν τον πούλησε με 22 μύρια.

  16. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Δημήτρης Sweden : Εννοείς για τη μήνυση; Όχι δεν είναι κάποιο μήνυμα αυτό.

  17. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ευτυχώς δεν παίζουν ο μουκουντι και ο μανταλος,τώρα πιστεύω ότι θα βάλει Πινέδα Λιουμπισιτς νωρίτερα και όχι στο 70′.

    Αν πιάσει ο Αλμέιδα τον Ιωαννίδη,έχει εξουδετερώσει όλο τον βαζελο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *