ΑΡΗΣ – Α Ε Κ

Με ένα μίνι, αναγκαστικό θα έλεγα, rotation κατέβηκε η ΑΕΚ στο παιχνίδι, που ήταν μονόδρομος. Μια ΑΕΚ καλή θα έλεγα, αλλά ελαφρώς πιεσμένη και βιαστική. Λογικό κι αυτό.

Είδαμε ένα εκπληκτικό πρώτο ημιχρόνιο. Με πολύ τρέξιμο και πολύ πρεσάρισμα από την μεριά μας, και με υψηλή ένταση διάθεσης. Γίνανε μπόλικες πλαγιοκοπήσεις κι αρκετές τελικές. Για να είμαι δίκαιος, θα πω εκατέρωθεν. Αυτές ανάδειξαν σαν κορυφαίους τους δυό τερματοφύλακες. Τελικά ο Άρης προηγήθηκε, παρά την τρομερή εκτίναξη του Αθανασιάδη, με υπόδειξη var. Δεν μπορώ να πάρω θέση.

Θέση όμως έχω στην χρησιμοποίηση των Σιμάνσκι και Γιόνσον για άλλη μιά φορά. Δεν θέλει να το καταλάβει ο Αλμέιδα με τίποτα. Δεν πειράζει, υπάρχει περιθώριο διορθώματος αφού ο Πολωνός πήρε κίτρινη κάρτα, κι άρα μάλλον η κίνηση θάναι φορσέ.

Αν φύγω όμως από αυτήν την λεπτομέρεια, θα πρέπει να πω ότι η ΑΕΚ ήταν καλή. Μπορεί να μην ήταν τόσο πολύ σφιχτή, όμως επέβαλε τον ρυθμό της, έφτασε πολλές φορές με άνεση στην περιοχή του Άρη, κι έκανε αρκετές τελικές, που όμως δεν της έδωσαν κάποιο γκολ. Δεν έχω κάποιο παράπονο από την προσπάθεια των παιχτών, παρά μόνο από κάποια βιασύνη ίσως στην τελική πάσα. Μετά τον Αθανασιάδη, ήταν τρομερός ο Άμραμπαντ, που διέλυσε όλη την εκείνη την πλευρά του αντιπάλου, όπως κι ο Καλενς. Δυστυχώς όμως, φτάσαμε στο σημείο που ακόμα και σήμερα, θα φτύσουμε αίμα, ό,τι και να γίνει τελικά.

Και το φτύσαμε το αίμα, όπως και να το κάνεις. Διότι έβλεπες μια ΑΕΚ σούπερ, μια ΑΕΚ καταιγιστική, μια ΑΕΚ που είχε εξαφανίσει τον αντίπαλο από το γήπεδο, και δεν μπορούσε να βάλει γκολ. Άλλα χάνονταν κι άλλα τα έβγαζε αυτός ο απίθανος τέρμας του Άρη. Κι ο χρόνος να περνάει….

Νάμουν κι εγώ βιαστικός; Μπορεί νάμουνα κι εγώ. Και λόγω του άγχους, να μην μπορώ να χαρώ το παιχνίδι. Ποιό παιχνίδι; Μα ίσως το καλύτερο που είδα φέτος από την ομάδα μας, στο δεύτερο ημιχρόνιο κυρίως, μετά το ματς με την Μπράιτον. Τι να πρωτοπείς για σήμερα; 27 τελικές, πλήρης κυριαρχία στο κέντρο, ακούραστη πλαγιοκόπηση, ανελέητο σφυροκόπημα. Δεν μιλάμε για μπαλάρα.

Μιλάμε για ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο πραγματικά. Να θυμηθώ μία μόλις τελική του Άρη, κι αυτή από μια λάθος κεφαλιά – γύρισμα του Χατζησαφί; Δεν θυμάμαι τον Άρη να περνάει καν το κέντρο. Τέτοια ήταν η πίεση της ομάδας μας, στον χώρο του κέντρου αλλά και στην περιοχή του αντιπάλου. Δηλαδή είχα φτάσει στο σημείο να βλέπω την ΑΕΚ να παίζει εναντίον του αντίπαλου τέρμα σήμερα και να σώζει τα πάντα. Θες κοντινά; Θες μακρινά σουτ; Ό,τι θες ρε φίλε.

Σε αυτήν την τρομερή διάθεση κι απόδοση, φυσικά παίξανε ρόλο και οι αλλαγές του Αλμέιδα. Που ρίσκαρε κι αυτός. Κύρια με την δεύτερη κάρτα στον Σιμάνσκι, που δεν χρειαζόταν από την αρχή του δεύτερου μέρους. Με την καθυστερημένη είσοδο του Λιούμπισιτς στην θέση του καραάστοχου σήμερα, Τσούμπερ. Αφού όμως την γλύτωσε, τελικά ήρθε η δικαίωση και μπορούμε να ξαναδούμε το παιχνίδι πιο ήρεμα, μπας και το χαρούμε.

Και μπας και το χαρεί κι ο κορυφαίος σήμερα, Άμραμπαντ, που δικαιώθηκε κι αυτός αφού εκείνος ήταν που νίκησε τελικά τον αντίπαλο τέρμα κι έλυσε τον γρίφο. Ναι, ο μαροκινός ήταν με τεράστια διαφορά ο κορυφαίος κι εύχομαι να μην έχει κάποια ζημιά εν όψει της συνέχειας. Όπως και να το κάνεις, μαζί με τον Βίντα είναι οι προσωπικότητες της ομάδας.

Συγχαρητήρια λοιπόν για το αποτέλεσμα και κυρίως για την απόδοση ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, αν και δεν θα έπρεπε να βλέπουμε αυτά τα πράματα. Θα έπρεπε να είμαστε ελαφρώς πιο ήρεμοι…

Υγ1. Δεν είδα πουθενά τον Άρη να δίνει το παιχνίδι.

Υγ2. Δεν θα κατηγορήσω τον διαιτητή. Έτσι όπως τον είδα, τον κόβω απλά άπειρο. Ήθελε απλά να συμβιβάσει τις καταστάσεις…

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

15 Responses to ΑΡΗΣ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ψυχοβγαλτικό το ματς. Οντως η ομάδα-κύρια στο β ημίχρονο- θύμισε την καλύ ΑΕΚ την περσυνή. Πραγματική αγέλη. Ευκαιρίες με κάθε τρόπο. Εχεις βάλει κάτω τη γκόμενα και την πηδάς σε κάθε στάση. Μεχρι και από τον πολυέλαιο κρεμασμένος.
    Και ευτυχώς που δεν είχαμε κανενα γνωστό…2-2. Δεν θέλει και πολύ,ακόμα και με μισή ευκαιρία. Τα “δινουμε” κάτι τέτοια δώρα.
    Τώρα πλέον πάμε για το “6ποντο” ματς με τον βάζελο.Δηλαδή με τον Ιωαννίδη κατά βάση.
    Ο δε Μαρινάκης καλείται να κρατήσει 2 καρπούζια στην ιδια μασχάλη. Με (προ)τελευταιο του ματς οπως πέρσυ αυτο βαζελο,σκεπτόμενος αν θα πρέπει να δουλεψει ξανα για το μεγαλείο του συλλόγου, δηλαδή για το Μελισσανίδη.
    Αιμα και άμμος.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    η ομάδα στα δύο τελευταία παιχνίδια με τον άρη έδειξε κάτι από το περσινό της πρόσωπο. εις αύριον τα σπουδαία, παιχνίδι ζωής ή θανάτου την τετάρτη. μπορείς να την ξεκωλιάσεις τη βαζέλα?

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πίσσα και πούπουλα : Εννοείς ότι η 9η αγωνιστική θα γίνει μετά την δέκατη; Δεν είμαι πολύ σίγουρος. Μπορεί να σπρωχτεί ο τελικός…

  4. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Πρέπει την Τετάρτη να είμαστε πιο αποτελεσματικοί μπροστά και σοβαροί πίσω.2 παιχνίδια μείνανε.
    180 λεπτά,Ολοι,Ταν η Επι Τας

  5. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Steven: Δεν γνωρίζω,πραγματικά. Βέβαια ως (προ)τελευταίο μπορει να θεωρηθεί και το ΟΣΦΠ-ΑΕΚ, Οπότε εκεί ίσως συμβεί το ανάποδο σε σχέση με πέρσυ.
    Τέλος πάντων. Ας κερδίσουμε το επόμενο,που είναι το πιο σημαντικό και βλέπουμε
    Σημ: Ο κοντός,λέει “…να δει την κασέτα (σε ποια εποχή ζει άραγε,στα μαγνητόφωνα;) του αγώνα ο εισαγγελέας και να δει τις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών και να παρέμβει…”
    Να πει δηλαδη στην bet365 “γιατί κυρά μου έχεις το “2” στο 2.00 αφού η ΑΕΚ ισοφάρισε νωρίς και δεν δίνεις μεγαλύτερη απόδοση,για να κονομίσουν όσοι το έστησαν ανατροπή;
    Η μάλλον, να καλέσει kai τον Σιτιμπε ο εισαγγελέας. “γιατί κύριε Σιτιμπέ ισοφάρισες τόσο νωρίς,με αποτέλεσμα να χαλάσεις την πrοοοπτική της υψηλής απόδοσης της ανατροπής του σκόρ και έχασαν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους όσοι το “έστησαν”.
    Να καλέσει τέλος και τον Αμραμπατ. “Γιατί κύριε καράφλα, δεν ισοφάρησες κοντά στο 90′, ώστε να μεγαλώσει η απόδοση του “διπλού” και να έχουν καλύτερο περιθώριο κέρδους όσοι το έστησαν”;
    Φυσικά να κληθεί και αλλοδαπός
    varίστας” γιατί και αυτός στο κόλπο θα ήταν.
    Μιλάμε για νούμερο.
    Αυτά, τα “κουγιέικα” τα αναπαραγει φυσικά και το εργαλείο “gavros.gr”
    Πάντως πρότεινα μέσω e mail στην ΠΑΕ να το δουν το θεματάκι της μήνυσης για συκοφαντία. Οχι ως “Κούγιας” . (αυτό είναι γελοίο φυσικά) Αλλά στον αντιπρόεδρο του ΟΣΦΠ. Να βγάλουμε τα έξοδα καμιας καλοκαιρινής μεταγγραφής

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πίσσα και πούπουλα : Τώρα αρχίζουν να βρίσκονται οι ηγέτες μεταξύ τους και τάζουν, τάζουν και ξανατάζουν. Και θεωρούν ότι είναι επιχειρηματίες κάποιου χώρου. Κι όλοι βέβαια ψάχνουν να βρουν τι σόι δουλειά κάνουν. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να τους πειράξει, αφού η βουλή κι η δικαιοσύνη είναι δικές τους. Αν βάλεις και τα ΜΜΕ, που είναι δικά τους, παρουσιάζονται σαν τρομεροί businessmen, που έχουν λύσεις για τα πάντα. Όλοι τους, έχουν βγάλει το γυμνάσιο με μέσον. Από την άλλη, πραγματικά θα έχει ενδιαφέρον τι κεφλοκλείδωμα θα γίνει τελικά. Όπως και να το κάνεις, κάποιος θα φανεί κορόιδο. Ο Κούγιας δεν νομίζω ότι θα την βγάλει καθαρή. Και θα κατηγορηθεί υπογείως, άλλος, αδίκως… Αν η Τετάρτη δεν δώσει αέρα, προβλέπω σύντηξη….

  7. Ο/Η nnektarios λέει:

    Δεν με απασχολεί αν φέρει το Πρωτάθλημα η νίκη την Τετάρτη. Δεν θα αντέξω να δω τους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ να φεύγουν με το πρωτάθλημα από τη ΝΦ. Την Τετάρτη το βράδυ πρέπει, ΟΛΟΙ, από τον τελευταίο οπαδό, μέχρι κυριώς τον ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ να κάνουν ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους αυτό που είπε ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΜΡΑΜΠΑΤ: ΝΙΚΗ ή ΘΑΝΑΤΟΣ.

  8. Ο/Η Konstantinos Marnezos λέει:

    Την Τετάρτη μας περιμένει μα δύσκολη δοκιμασία. Ο Πορνοβάζελος είναι ανεβασμένος, ο Τερίμ έχει προσωπικότητα και ρισκάρει, και πάνω απ’ όλα η ομάδα δεν είναι η περσινή. Ο Αλμέιδα περιμένουμε αυτή τη φορά να σκεφτεί και την εξουδετέρωση του αντιπάλου. Αν δεν παίξει ο Μπερνάρ -ευχής έργον-, πρέπει να “σπάσει” το δίδυμο Ιωαννίδη-Μπακασέτα. Έλα όμως που το δίδυμο Σιμάνσκι-Γιόνσον έχει αποδειχτεί ότι δεν κολλάει, ο ένας παίχτης αναιρεί και δεν συμπληρώνει τον άλλον. Κατά τη γνώμη μου πρέπει ο Ματίας να γεμίσει τον άξονά του, όπως έκανε με τον ΠΑΟΚ, όμως ο Γκατσίνοβιτς είναι αμφίβολος. Μια τριάδα Σιμάνσκι ή Γιόνσον με δίπλα τον Πινέδα και μπροστά τους τον Τσούμπερ είναι πολύ σοφτ. Κακώς δεν έχει πάρει παιχνίδια ο Λιούμπισιτς και χρόνο συμμετοχής, θα μπορούσε να πλαισιώσει τον Πινέδα, ακόμα και να σκοράρει. Ο Τουρκαλάς άφησε έξω τον Παλάσιος, για να τον έχει φρέσκο, δεδομένα θα χτυπήσει στα πλευρά, στα μέτρια ακραία μας μπακ. Η ΑΕΚάρα πρέπει να σκοράρει πρώτη και να εκμεταλλευτεί τους χώρους που κάποια στιγμή θα βρει. Όλα όμως εξαρτώνται από τη μάχη του κέντρου, όπου μάλιστα ο Ιωαννίδης γίνεται τέταρτος χαφ παρασέρνοντας μακριά από την περιοχή τον μπακ. Επίσης πρέπει να “κλειδωθεί” το αριστερό πόδι του Μπακασέτα, αυτό μπορεί να γίνει. Και βέβαια το ματς θα τελειώσει ΜΕΤΑ το σφύριγμα του διαιτητή, ακόμα και με Χ μένουμε όρθιοι. Όλοι μας βέβαια γουστάρουμε μια ΒΑΖΕΛΟΚΤΟΝΙΑ…

  9. Ο/Η γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Στα δύο παιχνίδια με τον Άρη, ίσως και μέχρι το 60 με το ζμΠΑΟυγΚ είδαμε κάτι από περσινή ΑΕΚ.
    Αδιάφορος ο Άρης? ΟΚ, και με όλους τους άλλους όμως (πλην ΠΑΟΚ) και δεν είδαμε και τίποτις Μποταφόγκο κι εκεί.
    Χθες για εμένα η σωστή τακτικά κίνηση του Αλμέιδα ήταν ο Σιντιμπέ. Ναι, είναι τελειωμένος, ναι δεν τρέχει στην άμυνα, αλλά χθες με Γιόνσον-Σιμάνσκι χρειαζόταν ανάπτυξη από τα ακρα (και ο Χσαφή συμμετείχε πολύ) και με Ρότα…αστο καλύτερα. Αυτόν έχουμε, τι να κάνουμε. Έβαλε το γκολ του, δεν πίεσε ο Άρης από τα δεξιά ουσιαστικά, υποστήριξε και τον Άμπραμπατ και έκανε όβερλαπς και μερικούς συμπαθητικούς συνδυασμούς. Μάλλον αυτό ήταν και το (θετικό) κύκνειο άσμα του με την ΑΕΚ, τον ευχαριστούμε και προχωράμε.
    Εύχομαι να μην ήταν του Άμρα πάντως, αν είναι καλά στα 3 ντέρμπι που έρχονται, νομίζω έχει να δώσει πολλά ειδικά εκτός έδρας.
    Ευτυχώς φύλαξε και τον Πινέδα, εύχομαι να αξιοποιηθεί επιτέλους και ο Λιούμπι (τον βλέπω μαζί με Πινέδα μέσα από την αρχή την Τετάρτη), μετρημένα κουκιά οι υπόλοιποι. Ελίασον, Πόνσε, Γιόνσον και Αθανασιάδης σταθερά καλά. Αν ο Κάλενς μπει δυνατά με Ιωαννίδη θα είμαστε καλά. Θα χρειαστούμε και Μάνταλο να ταίσει τον Πόνσε. Τσούμπερ άστοχος, Αραούχο πτώμα, χρειάζεται ένας τους να βγει μπροστά (κοινώς να σκοράρει) στα επόμενα 2 παιχνίδια.

    Γενικά μετά από 2 σεζόν, δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον Στηβ. Ο Αλμέιδα τακτικά είναι σχεδόν αναύπαρκτος σαν προπονητής. Γυμναστής είναι, ίσως καλός στην ψυχολογία και στην επιλογή παικτών (κι εδώ πιστεύω ότι σαν καλός μάνατζερ σε κάθε χώρο, διαλέγει πρώτα βάσει χαρακτήρα και εργασιακής κουλτουρας και μετά ικανότητας). Το πρότζεκτ είναι τριετές, αξίζει να μην περιοριστεί σε διακρίσεις στο περσινό νταμπλ.

  10. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Προς …Το φως του φεγγαριού…Καλησπέρα.Επειδή δεν μπορώ να περιμένω ως την Τετάρτη, τι εννοείς με τη φράση «Και θα κατηγορηθεί υπογείως, άλλος, αδίκως… Αν η Τετάρτη δεν δώσει αέρα, προβλέπω σύντηξη….»; ΥΓ Σε 2-3 σάιτ μπήκα,χωρiς ΤV,κι έχουν γίνει τα μέσα μου συνάμα όλων των ΑΕΚτζήδων κοκορέτσι.

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Γιάννης : Όταν φαγωθεί, κάποιος θα κατηγορηθεί. Ποιος; Όχι ο πραγματικός, αλλά άλλος. Δηλαδή άδικα. Τι δεν κατάλαβες; Τα μέσα σου, και των άλλων, γιατί έχουν γίνει κοκορέτσι; Για εξήγησε μας.

  12. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Το γνωστό,αυτό με τις διάφορες «αντικειμενικές» δημοσιογραφικές τρυπίδες απ’όλες τις γραμμές των οριζόντων να υποτιμούν και να κατηγορούν ενορχηστρωμένα,αφήνοντας γνωστά υπονοούμενα.Παλιότερα συνέβαινε μ’ένα δυο ομάδες.Δώσαμε και μεις δικαιώματα με την φετινή μας αστάθεια…

  13. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Γιάννης: Με το συμπάθειο, αν μπορώ να παρέμβω.
    Κατανοητή η δυσφορία,διαβάζοντας “διάφορα sites”.
    Αλλά προς τί η στεναχώρια, η ο εκνευρισμός; Δεν υπάρχει λόγος.
    Σου λένε “πήρες ενα πέρσυ, κάναμε “μοκο” διότι δεν μπορούσαμε να πούμε και πολλά.
    “Φέτος κι άλλο πρωτάθλημα η ΑΕΚ; Και μεις τι θα γενούμε; Κλέφτες”
    Δευτερο σερι πρωτάθλημα η ΑΕΚ; Η “Ως μη γενόμενη” όπως λένε; Πάει πολύ.

    Δηλαδη από που προκύπτει ότι πρέπει να πάιζουμε διαγαλαξιακό ποδόσφαιρο και με άπιαστη αποδοση κάθε Κυριακή,για να δικαιούται η ΑΕΚ πρωτάθλημα;
    Είναι χειρότερη απ΄τους συνδιεκδικητές; Η για να το πω ανάποδα: Είναι κανεις απο αυτούς καλύτερος απ΄την φετεινή ΑΕΚ; Οχι. Τότε τι θέλουν; Δε πάνε να γαμηθούνε λέω εγώ…
    Γράψ΄τους στα παπάρια σου.
    Επειδή ο Μελισσανίδης “ανακάτωσε την τράπουλα” και ξεβολεύτηκαν; Τι θέλουνε; Πρωταθλητή από το Δεκέμβρη και οι άλλοι να κοιτάνε;
    Να τους το σηκώσει λοιπόν η ΑΕΚ και φέτος και να μείνουν με την πούτσα στο στόμα πρέπει.

  14. Ο/Η Alex λέει:

    Τι κλαψομουνιαση ειναι αυτη που διακαταχει την ομαδα εντος και εκτος.
    Θα ήλπιζα η στάση αυτή να είναι συνειδητή, ωστε να κοιμηθει ο αντιπαλος, αλλά δεν θυμαμαι να κανουμε τετοια κολπα.
    Εκτός του Βινταρου που κανει για 4, πρεπει να βγουν και αλλοι μπροστα.
    Αντι για την κακομοιρια του Αεκτζη, να βγει η ορμη, και μαζι με την ξεχασμενη τρελα του αργεντινου, να κανει τους συχαμενους να γονατισουν.
    Ξεπληρωμα χρωστούμενων στην αλογοτροφη.
    Καιρος να παιξει μπαλα και το γηπεδο, ΠΑΜΕ ΑΕΚΑΡΑ!!!!

  15. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβεν σε χαιρετω απο την 36.
    ΠΑΜΕ ΡΕ ΟΜΑΔΑΡΑ,ΠΑΜΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *