ΧΑΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Φθάνω στο περίπετρο, όπως κάθε πρωί. Ρε τι έπαθε η Ώρα, αναρωτιέμαι; Θυμίχω το σημερινό πρωτοσέλιδο : Ψάχνουν για τον πάγκο. Πήγα να σαλτάρω. Το γύρισε στην πληροφόρηση ή μήπως έχουμε κι άλλη αντιπολίτευση; Φόρα μόστρα παραμονή του αγώνα στη Λάρισα; Κάτι γίνεται σαφώς, βγάζω το συμπέρασμα. Η ψυχραιμία επανέρχεται.

Αυτά δηλαδή που έχουμε γράψει καιρό τώρα εδώ μέσα. Ο προπονητής μένει μέχρι να φύγει. Και μάλιστα του το έχουν πει. Πες μου τώρα εσύ, πώς να εμπνεύσεις; Πες μου τώρα εσύ, τι άλλο γίνεται εκεί μέσα, που να μπορείς να το εξετάσεις με λογικά στοιχεία. Και πες μου, αν δεν κερδίσουμε στη Λάρισα, τι άλλο πρόκειται να γίνει;

Ας πάμε όμως σιγά σιγά. Τι είπε για τον Σιμόες ο Νικολάου, παραμονή του αγώνα στον Πειραιά; Οτι είναι 100% έτοιμος. Ό,τι είπε και για τον Μάνταλο. Όχι οτι παίρνω και πολύ στα σοβαρά τον συγκεκριμένο γιατρό, αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Δικό μου. Αυτό που λαμβάνω υπ’ όψιν μου, είναι η συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται. Ο προπονητής ρωτάει, κι όταν πάρει το ιατρικό ok, προχωράει στα πλάνα του. Γιατί λοιπόν δεν τον χρησιμοποίησε;

Διότι ο Τιμούρ, εξήγησε πλέον στους επιτελείς του, οτι θέλει το αμυντικό του χαφ, να είναι ψηλό. Κι επίσης οτι παίζει από τα άκρα, εξ ου κι ο Πλατέλας συνέχεια μέσα. Τι έχουμε στην ΑΕΚ όμως; Πρώτον ένα κοντό αμυντικό μέσο και δεύτερον δεν έχουμε εξτρέμ, με εξαίρεση τον Πατίτο. Παίκτης Πλατέλας δεν υπάρχει για μένα. Στην ουσία όμως έχουμε άλλα.

Τι έχουμε; Μια σοβαρή διαφωνία μεταξύ εκτελεστικού διευθυντή και προπονητή. Μια αστοχία πρόσληψης προπονητή εκ μέρους του Μπάγιεβιτς. Μια πρόσληψη που μάλλον δεν συνοδεύτηκε από ενδελεχή διάλογο μεταξύ προϊσταμένου και υφισταμένου, για να το πω κομψά. Να το πω άκομψα; Ακόμα κι ο υπεύθυνος της παραγωγής, προσελήφθη στην διάρκεια σέρβικου πανικού και με σχεδιασμό του ποδαριού. Ουδέποτε εξηγήθηκε στον Τιμούρ το ρόστερ και τι τακτική παίζει, κι ουδέποτε ο Τιμούρ εξήγησε οτι άλλα θέλει για να αναλάβει. Κοινώς; Μπουρδέλο.

Γιατί το έβγαλε έτσι η Ώρα σήμερα; Για δυό λόγους. Πρώτον οτι πρέπει να γράψει κάτι για τον κόσμο της και δεύτερον διότι είναι ανεξέλεγκτη. Πρώτον διότι πρέπει να δείξει οτι αφουγκράζεται τον κόσμο της – η Original ήταν έτοιμη να βγάλει ανακοίνωση εναντίον του Μπάγιεβιτς αλλά κάπως κρατήθηκε – και δεύτερον διότι ο τύπος που το παίζει επικοινωνία στην εταιρεία, είναι απλά ένας ανύπαρκτος. Αλλά ας αφήσουμε τον τύπο που αχολείται μόνο με το γιουβέτσι, κι ας πάμε στην ουσία για την οποίαν και μιλάμε.

Ποιός κάνει κουμάντο εκεί μέσα; Η απάντηση είναι προφανής, αλλά ας πούμε οτι έχουν εκχωρηθεί οι εξουσίες σε δυό άτομα. Το ένα είναι επιφορτισμένο με το ύψιστο καθήκον της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ κι άρα τρέχει και δεν φτάνει, και το άλλο είναι απλά ένας ανίκανος τέως προπονητής. Περιμένετε κάτι; Περιμένετε κάποια λογική από κάποιον που έχει εκχωρήσει εξουσίες, αλλά αυτές οι εξουσίες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αν δεν ρωτηθεί ο εκχωρήσας; Εκχωρήθηκαν ή δεν εκχωρήθηκαν τελικά; Η απάντηση έχει να κάνει με την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη.

Η Αεκτζήδικη όμως φίλαθλη δικαιοσύνη, αυτήν την στιγμή έχει στοχεύσει τον Μπάγιεβιτς. Πλέον δεν βρίσκεται σε προτατευόμενο απυρόβλητο κι αυτό εκφράζεται από το σημερινό πρωτοσέλιδο της φυλλάδας αλλά κι από το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας, όπου γίνεται το χάος. Ένα χάος που συντηρείται με το μένεις μέχρι να φύγεις κι από την εντολή στον Ντάνιελ να βρει προπονητή. Δηλαδή, φέξε μου και γλίστρησα. Κι είναι κι ένα γαμημένο πρόγραμμα που ακολουθεί….Κι είναι κι εκείνο το πανγέλιστο που ακούγεται οτι οι βοηθοί του Τιμούρ δεν τον βοηθάνε.

Αυτό λοιπόν το οποίο πρέπει να γίνει κατανοητό, είναι οτι ο Ραν Ταν Πλαν με την κάλυψη του Μπάγιεβιτς, έκανε πολύ μεγαλύτερη ζημιά. Στο θέμα Πογιέτ μιλάω. Που εγώ δεν μπορώ να πω αν ήταν καλός ή κακός, ή πώς θα πήγαινε σήμερα. Το σίγουρο ήταν οτι είχε απομονώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα και δεν ησχολείτο με τις τρίχες. Και βέβαια οτι δεν μίλαγε κι ελληνικά. Διότι όποιος μιλάει ελληνικά, είναι αδύνατον να διαχωρίσει δυο γαϊδουριών άχυρα, όπως γίνεται τώρα όχι μόνο στην ΑΕΚ, αλλά και στις εκλογές της ΕΠΟ ( χωριστό άρθρο γι’ αυτό ). Και τώρα που πέσανε οι διαβολές τότε – που βέβαια κάποιοι είχαν κολλήσει για το αν ήταν δοτό το δημοσίευμα της Ώρας όπως είχα πει – ακόμα δεν μας εξηγούν αν πράγματι σήμερα η Ώρα είναι βαλτή ή απλά θέλει να κατατοπίσει ή να προειδοποιήσει τον κόσμο για κάτι.

Γι’ αυτό το κάτι που το γράφω εδώ, σήμερα, τώρα, κι ας τιρβάζουν οι επικοινωνίες ή οι εντεταλμένοι δημοσιογράφοι σε άλλα. Κι ας σφυρίζουν αδιάφορα ή ας το παίζουν ψύχραιμοι. Ακόμα η φασαρία στο τηγάνι, δεν τους είπε κάτι μάλλον. Θα τους το πει η ίδια η πραγματικότητα που έρχεται με βήμα ταχύ. Διότι η συγκάλυψη του εγκλήματος που έγινε τώρα, και που γίνεται ακριβώς το ίδιο και σήμερα, είναι ακριβώς ίδια με το έγκλημα. Ψυχραιμία σύντροφοι όμως και την καλημέρα μου.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

26 Responses to ΧΑΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

  1. Ο/Η Dimitris - IronMan 21 λέει:

    Καλησπέρα Στήβεν. Είναι κρίμα που μπήκαμε σε τέτοιες περιπέτειες και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Όπως είχε πει κάποιος προπονητής παλιότερα ” πρωτάθλημα δεν παίρνεις από την τέταρτη-πέμπτη αγωνιστική, μπορείς όμως άνετα να το χάσεις τόσο γρήγορα…” Είχαμε φέτος μεγάλες προσδοκίες, είδαμε πιο πλήρες ρόστερ (σε σχέση με πέρισι), δυστυχώς όμως δεν βλέπουμε ομάδα, σύστημα και πάθος. Ο Κετσπάγια που τον είχαμε δει πολύ ζεστά, φαίνεται λίγος τελικά… Και όπως μας θύμισες είχαμε έναν Πογιέτ και καταφέραμε να τον διώξουμε… Ο φίλος μας ο Νετρίνο πέρσι τον έβριζε συνέχεια για την έλλειψη θεάματος κτλ. Μήπως αναθεωρείς τώρα, συνυπολογίζοντας και τη διαφορά στο ρόστερ?
    Καθώς η κλεψύδρα αδειάζει, το ερώτημα είναι: Ποιός θα αντικαταστήσει τον Τιμούρ? Και αν θα είναι ξένος τελικά, πόσο γρήγορα θα μπορέσει να ενσωματωθεί και να μάθει την ομάδα, πριν να είναι πολύ αργά (αν δεν είναι ήδη)….
    Αν έχεις κάποια πληροφόρηση Στήβεν (πέρα από το ότι ο Μαϊστόροβιτς κοιτά Γερμανία και Ολλανδία ), καλοδεχούμενη…

  2. Ο/Η mporat λέει:

    Αν πάντως δε νικήσουμε στη Λάρισα και κάνουν το λάθος να πάνε στο εντός με Πανιώνιο με τον Κετσπάγια, θα κλάψουν μανούλες στις κερκίδες. Η έκρηξη είναι πολύ κοντά και θα είμαι από τους πρώτους.

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Dimitris – IronMan 21 : O Μελισσανίδης έχει πάρει τις αποφάσεις του. Παραπάνω δεν μπορώ να πω.

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς mporat : Μπορεί να είναι κεκλεισμένων. Πάντως αν δεν είναι, πολλοί θα διαγωνιστούν για την πρωτιά.

  5. Ο/Η conpater λέει:

    Στα της ΕΠΟ, ξεκινησαν οι επιστολες καποιων ομαδων προς στον εδω προεδρο της ενωσης.Η μια,μπηκε πολυ σκληρα στο παιχνιδι,η οποια λογω ανθρωπων επηρεαζει και καποιες αλλες. Οι ” νεοπλουτοι” δεν ξερουν ακομα, οι παλιοι πανε μπροστα. Μεσα στην γενικη συφιλη, βγηκε κι ο Βικτωρας χθες κι αναψε φωτιες. Παντως,επικρατει αναβρασμος εδω κατω, αφου οι “ριγμενες” ειναι πολυ περισσοτερες, και θελουν το φως το αληθινο να παει και στις ομαδες τους…..
    Αφου ο προεδρος πηρε αποφασεις, ειναι ενα βημα κι αυτο. Το τηλεφωνο του Gus εχει καπου προχειρα…..?

  6. Ο/Η Γιώργος Κιντής λέει:

    Στήβεν γράφεις «η Original ήταν έτοιμη να βγάλει ανακοίνωση εναντίον του Μπάγιεβιτς αλλά κάπως κρατήθηκε». Να υποθέσω λοιπόν ότι θεωρείς ότι, όχι μόνο υπάρχει Original, αλλά έχει και αυτόφωτες απόψεις για τα της ΑΕΚ; Όσο για τον τρόπο που «κρατήθηκε» η αντίδραση της Original, παλιά θυμάμαι αυτό γινόταν με δωρεές στην Ερασιτεχνική (για την ενίσχυση των τμημάτων, βεβαίως, βεβαίως) αλλά τον Τίγρη δεν τον κόβω για τόσο μαλάκα.

  7. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Εύχομαι οι αποφάσεις του Μελλισανίδη να αφορούν τους ”κουμπάρους” τον κανονικό και τον επονομαζόμενο.

  8. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Πως μπορεί να αλλάξει η κατάσταση και να φύγει ο Μπάγιεβιτς από την ΑΕΚ δεν το ξέρω ειδικά με την λογική που πήραμε τον γιο του Μανωλά στην ομάδα

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Γιώργος Κιντής : Γιώργο μου, όπως ξέρεις πολύ καλά, αυτήν την στιγμή η οργάνωση δεν ελέγχεται ( ” δεν τον κόβω για μαλάκα τον Μελισσανίδη ” ). Οτι υπάρχει ακόμα η οργάνωση υπάρχει πάντως. Κι επειδή δεν έχει τα παλιά στελέχη μέσα ενεργά, είπε να δώσει άλλη μια ευκαιρία. Αυτά μπορώ να πω προς το παρόν.

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΧΑΡΗΣ : Μα δεν μιλάμε για λογική. Παράλογα θα γίνουν όλα. Τώρα ο Μπάγιεβιτς μπορεί να φύγει αλλά και να μην φύγει ακριβώς. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Ας πούμε να πάει στις ακαδημίες…( λέω εγώ ).

  11. Ο/Η Αλέξανδρος λέει:

    Τουλάχιστο φέτος ξενερώσαμε νωρίς, και οτι και να γίνει δε μας αγγίζει.
    Για να μην πω οτι προσωπικά είχα ξενερώσει με την απόλυση του Gus..

    υ.γ. Στήβεν σου έστειλα ενα μικρό κείμενο, δεν ξέρω αν το είδες

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Αλέξανδρος : Νωρίς είναι ακόμα, μην βιάζεσαι. Το κείμενο θα το δω το απόγευμα. Τότε βλέπω τα mails μου.

  13. Ο/Η netrino λέει:

    Aπο όσα έχουμε δει μέχρι τώρα απο πού προκυπτει πως το ρόστερ είναι καλυτερο απο πέρσι?
    Τα μεγάλα ονόματα ειναι στα πιτς και εκτός απο τον Ουκρανό και λίγο τον Πατίτο(αν κ υπήρχε Μπαρμποσα εκει) δεν βλέπω κάτι άλλο.
    Επίσης ακόμα κ ένα μικρό παιδί καταλάβαινει πως η εκπληκτική χρονιά που έκαναν το περασμένο πρωτάθλημα Σιμόες και Γκάλο ήταν δύσκολο να επαναληφθει.

  14. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Μπάρκας ( άσχετα αν δεν παίζει ), Τσιγκρίνσκι, Πατίτο. Αυτοί στάνταρ. Επίσης Μπακασέτας ( μόνιμα σε λάθος θέση ), Χριστοδουλόπουλος ( ανέτοιμος και λάθος θέση ) και Αλμέιδα ( που τον είδαμε μια φορά επίσημα και μια φορά στα φιλικα και χαρήκαμε ). Συνολικά καλύτερα, όπως και να το κάνεις. Με τους τραυματισμούς δεν ασχολούμαστε φυσικά διότι μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε.

  15. Ο/Η Tasos λέει:

    Στηβεν άσχετο αλλά αυτό με την Διοικούσα τι ακριβώς είναι; Είναι όντως τόσο αναπάντεχο όσο λένε;

  16. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Tasos : Χαχαχα Αναπάντεχο ήταν επειδή Βίκτωρας και Θωμάς είναι το ίδιο πρόσωπο. Οπότε έγινε το μπέρδεμα, που όμως δεν θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Πρακτικά, όπως παλιά, κυβερνήτης ήταν ο Βίκτωρας κι αντιπολίτευση ο ίδιος. Κάτσε χαλαρά κι απόλαυσε το μπουρδέλο. Η διοικούσα και να μπει, το μόνο που θα κάνει είναι να εκθέσει τον Κοντονή, που έστειλε και επιστολή. χαχαχαχα

  17. Ο/Η netrino λέει:

    Μπαρκας στα φιλικά έτρεμε, Χριστοδουλοπουλος Μπακασέτας παιζουν στη ιδια θέση για τον Αλμειδα αν ρίξεις μια ματια τα 2 προηγουμενα χρόνια σε όλες τις ομάδες εμπαινε φουριοζος και μετά εξαφανιζόταν.Όσο για τρευματισμούς ναι,αλλά εδω μιλαμε για χρόνια πρόβληματα.

  18. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Οκ, είμαστε με χειρότερους παίκτες από περσι. Γιατί να διαφωνήσω; Αν το εισπράττεις έτσι, έτσι είναι, βάσει πουτάνας δημοκρατίας. Οπότε δεν σου φταίει ο προπονητής. Εμένα που πιστεύω άλλα, θεωρώ οτι με Πογιέτ, τον Ηρακλή μίνιμουμ, θα τον είχαμε κερδίσει. Εσύ κάτσε να κατηγορείς τις μηχανές. Ή τον Μπάγιεβιτς, στην ουσία. Εγώ κατηγορώ άλλα.

  19. Ο/Η conpater λέει:

    Τον ρωτησαν γιατι ανακατευεται παλι μετα απο τοσα χρονια,και ειπε ο Βικτωρ…” βλεπω την καταντια και την συψη και θελω να βοηθησω για το καλο του ποδοσφαιρου “…. Ξερω τουλαχιστον δυο μουγγους που μιλησανε αμεσως μολις ακουσαν την απαντηση !!!

  20. Ο/Η ΒΠ λέει:

    ΠΡΟΣ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ: Ειχε δικιο ο Νετρινο περσυ που εκραζε καθε βδομαδα τον Πογιετ. Ευτυχως που εφυγε ο κακος Πογιετ που επαιζε οικτρο αποκρουστικο θεαμα και μονο αμυνα σε καθε ματς, και πλεον η ομαδα παραγει 35 ευκαιριες ανα παιχνιδι, παιζει ολοκληρωτικο ποδοσφαιρο και παμε για πρωταθλημα.

  21. Ο/Η Ο Απορών λέει:

    Καλημέρα,

    Βλέπεις ανάμειξη το Θείου στο παρασκήνιο; Αυτός έχει καλές (το λιγότερο) σχέσεις με τα αδέρφια.

  22. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ο Απορών : Καμία ανάμειξη δεν υπάρχει. Άλλο είναι το παιχνίδι.

  23. Ο/Η netrino λέει:

    @ΒΠ
    Παίζαμε καμια μπαλάρα επί Πογιέτ? Και επειδη πολλοι εξαιτίας ενος Κυπέλλου που το έχουν πάρει Καστοριά, Ηρακλής κ άλλα μεγαθήρια ξεχνάτε εύκολα
    Ηρθαμε τεταρτοι,με 30 βαθμους διαφορά από τον πρώτο.Δε βλπεπω το λόγο να νοσταλγώ κάτι απο το περασμενο πρωτάθλημα Απο τον Κομποτη χάσαμε μεσα στο σταδιο απο τον Αστερα Τριπολης σαφώς κ κερδίσαμε τα ντερμπι στην έδρα μας και αυτο πιστωνεται στο Πογιετ.
    Παντως καμιά τρελή υπέρβαση δεν έγινε.

  24. Ο/Η ΒΠ λέει:

    ΠΡΟΣ ΝΕΤΡΙΝΟ: ΧΑΛΙΑ ΠΑΙΖΑΜΕ. ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΡΕΣΕΙ Ο ΠΟΓΕΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΩΡΑΙΑ ΜΠΑΛΑ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ. ΜΑΛΛΟΝ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΑΜΩ. ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΠΟΥ ΡΙΞΑΜΕ 4, ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΧΑΛΙΑ. ΤΟΝ ΓΚΑΣ ΤΟΝ ΕΙΧΕΣ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ.

  25. Ο/Η netrino λέει:

    Στο πρώτο σκέλος συμφωνω για το ποδόσφαιρο του Πογιετ οι κρισεις ειναι υποκειμενικές λέω την αποψή μου ακούω τη διαφορετική από το ρόλο του οπαδού-θεατή.
    Στο μόνο που διαφωνω είναι για την ποιότητα του φετινού ρόστερ και απο που προέκυψε πως ειναι άρτιο και έτοιμο για πρωτάθλημα.Τωρα αν μια ζωή η ΑΕΚ πρέπει να ψάχνει προπονητή για να μπορεί να καλυπτει τις αδυναμίες και τα κενά των ποδοσφαιριστών τότε ο Πογιετ μπορεί να ήταν ιδανικός,Θεωρώ όμως πως με αυτη τη νοοτροπία τίτλος δεν έρχεται ή ερχεται μια φορά στα 30 χρόνια/